بدن درد یا کوفتگی بدن، بیانگر چه مشکلاتی است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بدن درد یکی از علائمی است که نشان‌دهنده‌ی برخی از بیماری‌هاست. گاهی نیز ممکن است این درد ناشی از فعالیت‌های بدنی باشد. برای درمان بدن درد باید به دکتر عمومی مراجعه کنید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 12 دقیقه
بدن درد چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

بدن درد و کوفتگی بدن، موضوعی است که اکثر افراد، کم و بیش آن را تجربه‌ کرده‌اند. این موضوع می‌تواند ناخوشایند باشد و فعالیت‌های روزمره را با مشکل مواجه کند. احتمالا عطسه کردن در زمان گرفتگی عضلانی، برای همه دردناک است. علاوه‌بر این، راه رفتن با عضلاتی که به‌شدت خشک و دردناک هستند، می‌تواند آزاردهنده باشد. اما علت این دردها و راه‌های درمان آن‌ها چیست؟ این موضوع را به طور علمی و جامع در مجله‌ی سلامت دکترتو بررسی خواهیم‌کرد.

بدن درد چیست؟

درد بدن (بدن درد به انگلیسی body pain) یکی از مشکلاتی است که بسیاری از ما با آن مواجه می‌شویم. برای درمان بدن درد باید علت آن مشخص شود و سپس برای درمان آن اقدامات لازم انجام شوند. یکی از مهم‌ترین مواردی که در درمان بدن درد موثر است، مراجعه به دکتر مناسب و یا تخصص مرتبط است.

بدن درد از علائمی است که در برخی از بیماری‌ها و مشکلات غیر بیماری ایجاد می‌شود. اگر بدن درد نشانه‌ بیماری باشد، تشخیص علت درد استخوان و کوفتگی بدن ساده‌تر خواهد بود.

علت بدن درد: بدن درد نشانه چیست؟

درد بدن، علامت شایع بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات است. یک علت شایع بدن درد،‌ فعالیت ورزشی و تمرین‌های سخت بدنی است که باعث خسته شدن عضلات شما می‌شود. این خستگی عضلانی باعث ایجاد درد شده و تا زمانی‌که به آن‌ها فرصتی برای بهبودی با استراحت ندهید، این درد بهتر نخواهدشد.

اگر به شکل مداوم دچار کوفتگی بدن یا ضعف عضلانی هستید که علت مشخص یا توضیحی برای آن نمی‌یابید، ممکن است بیماری زمینه‌ای وجود داشته‌باشد که نیاز به بررسی بیشتر دارد. در قسمت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد علت بدن درد و کوفتگی بدن، کسب کنید.

۱. بدن درد سرماخوردگی یا آنفولانزا

سرماخوردگی و آنفولانزا، هر دو عفونت ویروسی هستند که باعث التهاب در بدن می‌شوند. هنگام حمله‌ی ویروس به بدن، سیستم ایمنی بدن برای مقابله با آن‌ها تلاش می‌کند و التهاب رخ می‌دهد. التهاب، به ویژه در گلو، سینه و ریه‌ها، می‌تواند باعث ایجاد درد شود. ممکن است تمام بدنتان نیز درد داشته‌باشد، زیرا بدن شما برای مبارزه با عفونت بسیار سخت تلاش می‌کند. سایر علائم شایع سرماخوردگی یا آنفولانزا عبارتند از: عطسه یا سرفه، مخاط رنگی و غلیظ، خشن شدن صدا، گلو درد و سردرد.

استراحت، نوشیدن مقدار زیادی آب و غرغره کردن آب گرم و نمک به کاهش درد گلو کمک‌ می‌کند. داروهای بدون نسخه مانند سودوافدرین و ایبوپروفن می‌توانند به تسکین علائم و درد شما کمک‌کنند. اگر علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا بیش از چند هفته ادامه یابند یا اگر نمی‌توانید به درستی غذا بخورید، بنوشید یا نفس بکشید و به پزشک عمومی یا در مواردی که درد شدیدی دارید، به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. می‌توانید در سایت دکترتو از مشاوره تلفنی دکتر ارتوپد نیز استفاده کنید.

اینفوگرافی کوفتگی و درد بدن
برای پیشگیری از کوفتگی بدن چه کنیم؟

۲. کم خونی: علت بدن درد و بی حالی (علت بدن درد بعد از حجامت)

کم‌خونی به علت کاهش عملکرد سلول‌های قرمز خون رخ می‌دهد. در کم‌خونی بافت‌های بدن اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند. درنتیجه، در بیماری کم خونی، بسیاری از قسمت‌های بدن، درد می‌کند. کم خونی دلایل زیادی دارد. شایع‌ترین علت کم خونی شامل کمبود آهن، فولات یا ویتامین B12 می‌باشد، که با مصرف مکمل، این کمبود قابل درمان است.

کم خونی می‌تواند علائم دیگری نیز ایجاد کند. علائم دیگر کم خونی شامل: خستگی، ضربان قلب غیر طبیعی، سرگیجه، سردرد، درد قفسه‌ی سینه، سرد شدن پا و رنگ پریدگی پوست است.

۳. ویروس کرونا علت بدن درد و استخوان درد: بدن درد کرونا و بدن درد امیکرون

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، اخیرا شش علامت جدید COVID-19 را به لیست رسمی خود اضافه کرده‌است که بدن درد و کوفتگی بدن نیز جزو آن می‌باشد. درد عضلانی یا میالژی، کمی کمتر از سایر علائم کرونا ویروس رایج است. درد عضلانی ناشی از عفونت کرونا ویروس، در اثر آسیب به فیبرهای ماهیچه‌ای توسط خود ویروس ایجاد می‌شود. این ویروس همچنین یک واکنش التهابی را در بدن ایجاد می‌کند که از طریق سایتوکاین‌های التهابی که اساسا سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کنند، باعث تخریب غیرطبیعی بافت می‌شود.

درد عضلانی مرتبط با COVID-19 یا بیماری کرونا معمولا به شکل حساسیت به لمس عضله یا درد در زمان حرکت عضله، احساس می‌شود. در حالی‌که دردهای مربوط به ورزش یا آسیب ناشی از تمرین، بیشتر در یک عضله‌ی خاص متمرکز هستند. علاوه‌بر سرفه‌ی خشک، تنگی نفس و تب که علائم اصلی و استاندارد تشخیصی بیماری کرونا هستند، CDC همچنین سردرد، لرز، از بین رفتن حس بویایی و چشایی، گلودرد و درد عضلات را در لیست علائم کرونا ویروس قرار می‌دهد. علت پادرد نیز در مواردی به بیماری کرونا مربوط است.

۴. بدن درد شدید نشانه چیست: مونونوکلئوز عفونی

مونونوکلئوز که به آن «بیماری بوسیدن» نیز گفته‌می‌شود، توسط ویروس ابشتن بار (Epstein-Barr) ایجاد می‌شود. مونونوکلئوز بسیار مسری است و یکی از شایع‌ترین علت‌های بدن درد است. التهاب و تورم باعث انسداد مجاری هوایی می‌شود، در نتیجه درد و خستگی بدنی رخ می‌دهد.

علائم دیگر مونونوکلئوز عفونی عبارت‌اند از: خستگی شدید، تورم لوزه‌ها یا غدد لنفاوی، راش پوستی، گلو درد و تب. در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

۵. پنومونی یا ذات الریه

ذات الریه یا عفونت ریه ها، می‌تواند بر کل سیستم تنفسی، تعریق و سایر کارکردهای مهم بدن تاثیر بگذارد. اگر نتوانید به خوبی نفس بکشید، بدن شما نمی‌تواند برای سالم نگه‌داشتن گلبول‌های قرمز و بافت‌های بدن، اکسیژن کافی را دریافت کند. این موضوع می‌‌تواند باعث بدن درد شود. علائم دیگر پنومونی عبارت‌اند از: سرفه، درد در قفسه‌ی سینه، خستگی، بی‌حالی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، گرگرفتگی، عرق سرد و تب.

۶. فیبرومیالژیا

بیماری فیبرومیالژیا، باعث می‌شود فرد در تمام بدن از جمله ماهیچه‌ها و استخوان‌هایش احساس خستگی کند. علت فیبرومیالژیا نامشخص است، اما وقایع استرس‌زا مانند ضربه‌ی جسمی، جراحی و عفونت ممکن است آن را ایجاد کنند.

علائم دیگر فیبرومیالژیا شامل مشکلات خواب، حساسیت به نور یا صدا، سفتی عضلات به خصوص در زمان صبح، مشکل در به خاطر سپردن یا فکر کردن و احساس سوزن‌سوزن شدن در دست و پا.

بدن درد ناشی از چیست؟
علت بدن درد متنوع است. گاهی بدن درد ناشی از ورزش کردن است.

۷. سندرم خستگی مزمن: علت بدن درد صبحگاهی

علت خستگی بدن چیست؟ سندرم خستگی مزمن (CFS) شرایطی است که با وجود استراحت یا خواب زیاد، فرد همچنان احساس خستگی و ضعف می‌کند. در این حالت بدن احساس استراحت یا تازگی نمی‌کند و همچنین درد در عضلات و مفاصل کل بدن نیز ایجاد می‌شود.

علت بدن درد و کوفتگی بعد از خواب چیست؟ می‌توان به این موارد اشاره کرد: مشکلات خواب، گلو درد، سردرد، مشکل در به خاطر سپردن یا فکر کردن، سرگیجه و سردرگمی.

۸. آرتروز

آرتروز به علت التهاب در مفاصل  اتفاق‌می‌افتد. علائم آرتروز می‌تواند شکستگی یا عفونت در غضروف مفصلی باشد. علاوه‌بر این، بیماری‌های خود ایمنی که قسمت‌های اطراف مفاصل را درگیر می‌کنند، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس (SLE) می‌توانند باعث درد مفاصل و محدودیت حرکت شوند. درد مفاصل نشانه چیست؟ نشانه‌های مختلفی از جمله کمبود کلسیم یا پوکی استخوان را به همراه دارد.

علائم دیگر آرتریت عبارت‌اند از: سفتی مفاصل، ورم مفاصل، گرما یا قرمزی اطراف مفاصل و از دست‌دادن توانایی حرکت مفاصل. برای درد دست چه دارویی بخوریم؟ در ادامه به این مورد می‌پردازیم اما استامینوفن، قرص ناپروکسن و قرص کلداکس می‌توانند به کاهش علائم آن کمک کنند.

۹. لوپوس

در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی به بافت‌های خودی بدن از جمله رگ‌های خونی‌، اندام‌ها و مفاصل حمله می‌کند. به دلیل آسیب و التهاب ناشی از این بیماری خود ایمنی، بدن درد در بیماران مبتلا، شایع است.

از علائم دیگر لوپوس می‌توان به خستگی، راش پوستی، تب، تورم یا قرمزی در اطراف مفاصل، خواب رفتن دست و پا، تشنج و حساسیت به نور خورشید، اشاره کرد.

متن انگلیسی: «Total body pain may be described as mild, moderate or severe, and can be acute, intermittent or long-term (chronic). Often, body pain can be caused by something as simple as intense exercise or a virus such as the flu. Sometimes, however, full-body pain can be caused by more complex underlying issues.»
ترجمه متن: «درد کلی بدن به‌صورت خفیف، متوسط و شدید بروز می‌کند. همچنین این درد می‌تواند حاد و مزمن باشد. گاهی درد بدن ناشی از تمرین بدنی و ورزش کردن است و گاهی به علت ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا. اما در مواردی می‌تواند نشان‌دهنده‌ی بیماری‌های زمینه‌ای پیچیده باشد.»

منبع thepaincenter

۱۰. بیماری لایم

بیماری لایم به علت آلودگی با باکتری بورلیا بورگدورفری (Borrelia burgdorferi) ایجاد می‌شود. این باکتری از طریق نیش کنه به بدن انسان منتقل می‌شود. درد، به‌خصوص در عضلات و مفاصل، یک علامت شایع بیماری لایم است. اگر بیماری لایم درمان نشود، می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های عصبی-عضلانی-مفصلی مانند ورم مفاصل و فلج شود. بیماری لایم علائم دیگری نیز دارد که عبارت‌اند از: خستگی، گرگرفتگی و عرق سرد، تب و سردرد.

۱۱. هیستوپلاسموز

هیستوپلاسموز یک عفونت قارچی است که در اثر اسپورهای موجود در هوا ایجاد می‌شود. منشا این اسپورها،‌ از خاک یا مدفوع خفاش‌ها یا پرندگان است. این شرایط بیشتر در اطراف پروژه های ساختمانی، مزارع یا غارها وجود دارد که مقادیر زیادی اسپور در هوا آزاد می‌شود. کوفتگی و درد بدن، علامت شایع هیستوپلاسموز است. علائم دیگر هیستوپلاسموز عبارت‌اند از: تب، لرز، درد قفسه‌ی سینه، سردرد، ضعف بدن و سرفه.

۱۲. مولتیپل اسکلروزیس

تصور می‌شود که بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است. در این بیماری، سیستم عصبی مرکزی مورد هدف قرار می‌گیرد و بافت اطراف سلول‌های عصبی به نام میلین به دلیل التهاب مداوم تجزیه می‌شوند. این آسیب توانایی سیستم عصبی را در انتقال صحیح سیگنال‌های عصبی مختل می‌کند. در نتیجه باعث ایجاد احساس درد، سوزن‌سوزن شدن یا احساسات غیرطبیعی می‌شود.

علائم دیگر MS عبارت‌اند از: ضعف. خستگی، تاری دید. کوری موقتی یا دائمی که معمولا فقط یک چشم درگیر می‌شود. مشکل در راه رفتن یا اختلال در تعادل. مشکل در به خاطر سپردن و اختلال در فکر کردن.

در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

می‌خوای بدونی دلایل بدن دردت چیه؟

برای تشخیص دقیق همین الان نوبت بگیر.

۱۳. کم آبی یا دهیدراسیون

آب یک عنصر اساسی برای عملکرد طبیعی و سالم بدن است. بدون آب، بدن نمی‌تواند بسیاری از فرایندهای مهم از جمله تنفس و هضم را به‌درستی انجام دهد. درنتیجه، اخلال در روند طبیعی بدن به‌علت کم‌آبی، می‌تواند درد جسمی ایجاد‌کند. اگر به اندازه‌ی کافی آب ننوشید، به‌ویژه در یک روز گرم یا خشک، می‌توانید به سرعت آب از دست بدهید.

طبق توصیه‌ پزشکان، شما باید هر روز حدود ۸ لیوان آب بنوشید. مخصوصا اگر از نظر جسمی فعال هستید و زیاد عرق می‌کنید. اگر به‌دلیل بیماری مانند اسهال دچار کمبود آب بدن هستید، آب زیادی بنوشید زیرا این مورد، علت درد شدید پریودی نیز در نظر گرفته می‌شود. نوشیدن آب یا نوشیدنی‌های دارای الکترولیت اضافی مثل پودر ORS، می‌تواند به شما در جایگزینی الکترولیت‌های از دست‌رفته در اسهال کمک‌کند. سایر علائم کم‌آبی بدن عبارت‌اند از: ادرار تیره، سرگیجه، خستگی و تشنگی شدید.

۱۴. کمبود خواب

نداشتن خواب کافی می‌تواند بر سلامت کلی تأثیر بگذارد. هر فرد در هر شب به حداقل ۶ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارید. مرحله‌ی خواب REM، که در واقع مرحله‌ی حرکت سریع چشم است، باعث استراحت و بازتوانی مغز می‌شود. برای سالم ماندن بافت‌ها و سلول‌های بدن، نیاز به خواب کافی و مناسب دارید تا مغز طراوت و هوشیاری خود را بازیابد و بدن فرصت استراحت و کسب انرژی مجدد را داشته‌باشد.

علائم دیگر کمبود خواب شامل این موارد هستند. سردرگمی، خواب‌آلودگی در طول روز، اختلال در درک مطلب هنگام خواندن یا گوش‌دادن به صحبت دیگران، اختلال در صحبت‌کردن و مشکل در به‌خاطر سپردن چیزها است.

۱۵. استرس

هنگام مقابله‌ی بدن با استرس، سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند پاسخ به التهاب را کنترل کند. همچنین بدن نمی‌تواند با عفونت یا بیماری‌ها مقابله کند. این امر می‌تواند باعث بدن درد شود زیرا بدن مستعد التهاب و عفونت می‌شود. اگر فکر می‌کنید استرس باعث کوفتگی بدنتان می‌شود، بهتر است تغییرات کوچکی در سبک زندگی روزانه‌ی خود ایجاد‌کنید تا استرس شما تا حد ممکن کاهش یابد.

۱۶. کم کاری تیروئید

کم کاری غده‌ تیروئید به این معنی است که هورمون تیروئید (تیروکسین) کمتر از حد معمول در بدن وجود دارد. این کمبود باعث می‌شود احساس خستگی کنید.

۱۷. بیماری سلیاک

بیماری سلیاک که احتمالا تا پایان عمر با بیماران همراه خواهد‌بود، ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به گلوتن است. گلوتن پروتئینی است که در نان، کیک و غلات وجود دارد. بیماری سلیاک با آزمایش خون قابل تشخیص است. علائم دیگر بیماری سلیاک به جز خستگی و کوفتگی بدن، شامل اسهال، نفخ، کم‌خونی و کاهش وزن است.

۱۸. دیابت

یکی از علائم اصلی دیابت نوع ۱ و نوع ۲ احساس خستگی شدید و بدن درد است. سایر علائم کلیدی که در تشخیص دیابت نقش دارند عبارت‌اند از: احساس تشنگی زیاد. پرنوشی، پرادراری و کاهش وزن است. اگر فکر می‌کنید علائم دیابت را دارید، با پزشک خود صحبت‌کنید.

۱۹. افسردگی

وقتی افسرده هستید، احساس غم و اندوه زیادی می‌کنید. علاوه‌بر این، افسردگی می‌تواند انرژی و خواب شما را کم کند کند یا باعث بیدار شدن از خواب در صبح زود شود. به‌همین دلیل ممکن است در طول روز احساس خستگی بیشتر و کوفتگی بدن داشته‌باشید.

depression
افسردگی می تواند انرژی شما را تخلیه کند.

۲۰. کمبود مواد مغذی در بدن

آیا جالب نیست که کمبودهای تغذیه‌ای می‌توانند دلیلی برای کوفتگی و درد بدن شما باشند؟ کمبود برخی مواد مغذی عملکردهای بدن و فرایندهای متابولیکی در سطح سلولی را تغییر می‌دهند. کمبود ویتامین E، منیزیم، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب امگا۳ می‌توانند منجر به بدن درد و کوفتگی شوند. ارتباط کوفتگی بدن و کمبود برخی مواد مغذی را در زیر بررسی می‌کنیم.

۲۱. کمبود ویتامین D

کافی نبودن میزان ویتامین D در بدن، می‌تواند باعث هیپوکلسمی یا کاهش سطح کلسیم خون شود. زیرا بدن برای جذب کلسیم به ویتامین D نیاز دارد. بسیاری از ارگان‌های مهم بدن مانند کلیه‌ها و ماهیچه‌ها برای عملکرد صحیح به کلسیم احتیاج دارند. استخوان‌ها نیز برای سالم‌ماندن وابسته به کلسیم هستند. به‌همین‌دلیل، افرادی که دارای کمبود ویتامین D هستند، در اندام‌ها و استخوان‌هایشان احساس درد می‌کنند. علائم دیگر کمبود ویتامین D عبارت‌اند از: گرفتگی بدن، سفتی یا اسپاسم عضلانی عصبی، سرگیجه، کاهش حس و تشنج.

۲۲. کمبود خانواده ویتامین B: علت بدن درد و خستگی

ویتامین‌های گروه B برای غلاف میلین، که از اعصاب شما محافظت می‌کند، مهم هستند. حدود ۸ ویتامین مختلف B وجود دارد. همه‌ آن‌ها نقش مهمی دارند. ویتامین‌های B2 (ریبوفلاوین) و B6 (پیریدوکسین) می‌توانند به بهبود سندرم تونل کارپ (CTS) کمک‌کنند. ویتامین B3 (نیاسین) دردهای استئوآرتریت را تسکین می‌دهد. درنتیجه انعطاف‌پذیری مفصل و التهاب بهبود می‌یابد. ویتامین B12 می‌تواند دردهای عصبی که با سوزن‌سوزن شدن مشخص می‌شوند را تسکین دهد.

انواع مختلف ویتامین‌های گروه B به‌راحتی در غذاهای کامل یافت می‌شوند. مانند گوشت، ماهی، لبنیات، سبزیجات دارای برگ تیره، بادام، بادام زمینی، قارچ، آووکادو، لوبیا و تخم مرغ موجود هستند.

۲۳. کمبود کلسیم دلیل بدن درد (ایا بدن درد از علائم یائسگی است؟)

کلسیم جایگاه مهمی در عملکرد عضلات و عصب‌ها دارد. کلسیم در استحکام استخوان‌ها و کنترل عملکرد عضلات و عصب از اهمیت بالایی برخوردار است. علائم کمبود کلسیم شامل خستگی، گرفتگی عضلات کتف و ضربان قلب غیر طبیعی است. لبنیات و سبزیجات، به خصوص سبزیجات دارای برگ‌های تیره، یک منبع غنی از کلسیم هستند. در مواردی، کمبود کلسیم باعث درد رشد در کودکان می‌شود. در زنان یائسه به علت پوکی استخوان، بدن درد افزایش پیدا می‌کند.

۲۴. بدن درد بعد از ورزش و بدن درد بعد از اولین جلسه بدنسازی: علت بدن درد و کوفتگی

یکی از مشکلاتی که ممکن است در شما ایجاد شود، درد بدن بعد از ورزش است. بعد از انجام تمرینات و ورزش کردن‌های مداوم، ممکن است که درد بدن شما شدت پیدا کند. یکی از علت‌های این مسئله، تجمع اسید لاکتیک در ماهیچه‌ها این درد را ایجاد می‌کند.تشخیص گره عضلانی نیز در مواردی به بهبود بیماری کمک می‌کند.

۲۵. بدن درد در بارداری

بارداری می‌تواند باعث ایجاد بدن درد در مادر مثل پادرد در بارداری شود. خستگی بدن می‌تواند علت ایجاد این بدن درد باشد.

با دیدن بدن درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟

هنگامی که به بدن درد دچار می‌شوید، برای درمان آن می‌توانید به دکتر عمومی مراجعه کنید. ابتدا علت آن تشخیص داده می‌شود و سپس برای درمان آن اقدامات لازم صورت می‌گیرد. برای دریافت نوبت از دکتر عمومی در شهر خود، می‌توانید از دکترتو کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از مشاوره تلفنی با دکتر عمومی کمک بگیرید.

ویدئو درد و کوفتگی بدن

درمان بدن درد چگونه انجام می شود؟

احتمالا وقتی کوفتگی بدن دارید، تنها چیزی که می‌خواهید رهایی از بدن درد و درمان بی حسی بدن است. ممکن است بهبود بدن درد مقداری طول بکشد. بنابراین صبور باشید و استراحت را فراموش نکنید. گزینه‌های درمانی شما بستگی به‌علت اصلی و شدت درد دارد. 

در صورت شدید بودن علائم نیاز به مراجعه به پزشک دارید. می‌توانید لیست تخصص‌های پزشکی را مشاهده کرده و اقدام به دریافت نوبت کنید.

۱. داروها و مواد مغذی (برای بدن درد چه قرصی بخوریم؟)

۵ قرص برای بدن درد و کوفتگی استفاده می‌شوند که این داروها عبارت‌اند از:

  • قرص بدن درد قوی: داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDS)
  • گلوکوکورتیکوئیدها (شامل استروئیدهایی مثل پردنیزون و کورتیزون)
  • داروهای ضدروماتیسمی (DMARDS) (برای بهبود علائم روماتیسم عصبی)
  • داروهای مخدری (مانند کدئین و مورفین)
  • مهارکننده‌ی پمپ پروتون (PPI).
  • کپسول نوافن

۲. درمان خانگی بدن درد در کرونا و علت های دیگر: برای بدن درد چی خوبه؟

علاوه‌بر دارو درمانی، برخی روش‌ها نیز در تسکین بدن درد و کوفتگی بدن و گردن درد بی‌تاثیر نیستند. تغذیه سالم، فیزیوتراپی، طب سوزنی، ماساژ، روان درمانی و یوگا نیز مواردی هستند که از نظر بیماران در بهبود آن‌ها نقش داشته‌است. حمام آب گرم و خود حمام به بهبود خواب کمک می‌کند. همچنین در تسکین درد عضلات و سلامت قلب نیز تاثیر دارد. جالب است بدانید که حمام باعث می‌شود مقداری کالری بسوزانید!

۳. درمان بدن درد سرماخوردگی و درمان بدن درد در کرونا

حمام می‌تواند علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را تسکین دهند. در تحریکات پوستی، حمام نقش تسکین‌دهنده دارد. حمام می‌تواند به شما کمک‌کند که برای مدت زمان طولانی‌تری بیدار بمانید.

قرص برای بدن درد ناشی از سرماخوردگی (درمان بدن درد و لرز)

آمپول مسکن برای بدن درد سرماخوردگی و قرص‌های ضدالتهابی غیر استروئیدی می‌توانند انتخاب‌های خوبی برای درمان بدن درد باشند. یکی از مهم‌ترین مواردی که برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شوند شامل استامینوفن و کلداکس هستند.

اگر لازم باشد، دکتر برای شما داروهای آنتی بیوتیک هم در تسریع روند درمان، تجویز می‌کند. در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

بهترین درمان بدن درد چیست؟ همین الان مشاوره بگیر

۴. نوشیدنی برای بدن درد: درمان گیاهی کوفتگی بدن

اگر دچار بدن درد شده‌اید، می‌توانید با برخی از دمنوش‌های کاهش درد بدن این مشکل را برطرف کنید. دمنوش‌هایی که حاوی کپسایسین هستند می‌تواند در کاهش درد موثر باشند. برای پیدا کردن بهترین نوشیدنی می‌توانید از دکتر طب سنتی کمک بگیرید.

برای پیشگیری از بدن درد می‌ توانید دوش بگیرید.
برای پیشگیری از بدن درد می‌ توانید دوش بگیرید.

پیشگیری از بدن درد

برای پیشگیری از بدن درد ناشی از ورزش و دردهایی که به بیماری‌ها مرتبط نیستند، می‌توانید از دوش آب سرد استفاده کنید. هنگامی‌که ورزش و فعالیت بدنی انجام می‌دهید، ممکن است که لاکتیک اسید در عضلات شما تجمع پیدا کند و باعث درد در ماهیچه‌ها شود. تا زمانی‌که این اسید تجزیه شود، درد پابرحا خواهد ماند.

علت‌های بدن دردعلائم همراهبرای درمان بدن درد به کدام دکتر مراجعه کنم؟
لوپوسدرد قفسه سینه – ریزش موبه دکتر داخلی مراجعه کنید.
آرتروزدرد ماهیچه دست – درد غضروفیبه دکتر داخلی یا دکتر ارتوپد مراجعه کنید یا آزمایش استخوان بدهید.
پنومونی یا ذات الریهاحساس ناراحتی – از دست دادن اشتهابه دکتر ریه مراجعه کنید.
بدن درد کرونا و بدن درد امیکرونسرفه شدید – تب بالابه دکتر عفونی یا دکتر عمومی مراجعه کنید.
کم خونیخستگی – سرگیجهبه دکتر عمومی یا دکتر داخلی مراجعه کنید.
سرماخوردگی یا آنفولانزاآبریزش بینی – سردردبه دکتر عمومی مراجعه کنید.
علت‌های بدن درد و دکترهایی که آن را درمان می‌کنند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

بدن درد یکی از نشانه‌هایی است که در بسیاری از بیماری‌ها می‌توان با آن مواجه شد. برای درمان این علامت باید به دکتر عمومی مراجعه کنید. تا زمانی‌که علت این درد تشخیص داده‌نشود، نمی‌توان آن را درمان کرد. استفاده از روش‌های خانگی مانند کمپرس گرم، حمام کردن یا ماساژ تا حد زیادی به درمان و کاهش علائم آن کمک می‌کند؛ اما ممکن است عواملی مانند یائسگی در بانوان یا حتی ضربه شدید و برخورد با اجسام سخت دلیل آن باشد. در این موارد بهتر است حتما به دکتر مراجعه کنید.

برای دریافت نوبت از لیست پزشکان عمومی کشور می‌توانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از مشاوره تلفنی و غیرحضوری با دکتر عمومی آنلاین سوالات خود را بپرسید و برای درمان درد خود اقدامات لازم را انجام دهید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

بدن درد طولانی مدت و مشکلات ستون فقرات می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌های مزمنی باشد که آن را ایجاد کرده‌اند. در همین مقاله به علت‌های بدن درد طولانی مدت اشاره کرده‌ایم.

بسیاری از زنان در حوالی دوران یائسگی، درد و سفتی‌ای را در مفاصل و عضلات بدن تجربه می‌کنند (که قبلاً تجربه نکرده بودند). از آنجایی که گیرنده‌های استروژن در سرتاسر بدن از جمله مفاصل وجود دارند، کاهش سطح هورمون می‌تواند به درد ناشی از یائسگی بیفزاید.

مهم‌ترین ویتامینی که کمبود آن در بدن عوارض شدیدی را ایجاد می‌کند، ویتامین D است. افراد مبتلا به کمبود ویتامین D درد عضلانی را احساس خواهند کرد.

میوه‌های خانواده مرکبات، غذاهای حاوی ویتامین K و غذاهای غنی از روی به بهبود سریع درد و ورم دست راست و کوفتگی بدن کمک می‌کنند.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره بدن درد

  1. یوسف گفت:

    سلام
    خانم بنده ۴۳سال سن دارد و مادر دو بچه است و حدودا مدت ۳سال است که با نخوردن وعده شام یه ۱۵کیلو وزن کم کرد
    ولی مدتی است همیشه از درد استخوان آرنج یا کتف و زانو و مچ پا و انگشتان دست به طور همزمان با تک تک شکایت میکند
    خصوصا وسط خواب بیدار میشود و از خواب رفتن دست و پاها و درد آنها ناله میکند
    تو آزمایشات خون مشکل خاصی ندارد
    نوار عصبی ماهیچه هم موردی نداشت
    دکترها اکثرا گفتند درد عصبی هست و گاباپنتین و فلوکستین تجویز کردند که متاسفانه گابانتین باعث توهم شد و دومی هم زیاد کارساز نبود

    لطفا راهنمایی بکنید که اولا علت این درد و بی حسی و بی حالی چی هست؟
    دوما چه نوع آزمایش یا بررسی نیاز داره در صورت کمبود ویتامین یا ریز مغذی ها؟
    سوما درمان چنین وضع و بیماری چی هست؟
    چهارما به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

    ممنون ۱۴۰۰/۷/۲۹

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      از نظر کم کاری تیروئید، تب مالت، روماتیسم چک شوند. این دردها میتونه منشا عصبی هم داشته باشه با وجود کاهش زیاد وزن نیاز به مصرف مکمل های منیزیوم، ویتامین های گروه ب و دیگر مواد معدنی هست. به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید.
      فوق تخصص طب فیزیکی

  2. ستیا گفت:

    سلام
    پدر من ۴۹ سال دارند . ورزش کار هستند اما بیشتر اوقات احساس خستگی در پاها و کمر دارند و بی حال هستند سر درد هم بعضی اوقات دارند می تونه از چی باشه نگرانم ممنون میشم راهنمایی کنید🙏. تست کرونا هم منفی شده

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      بهتره یه آزمایش کلی بدن تا چکاب بشن. می تونین از متخصص داخلی برای این موضوع کمک بگیرین:
      لیست متخصصین داخلی

    2. مبین گفت:

      سلام ببخشید من ۳۱ سالمه نمیدونم چرا حالم زیاد خوب نیست و هر شب فکر میکنم میخوام بمیرم یعنی آخرای عمرمه حتی به حلالیت هم گرفتم از خانوادم کلا خوابم بهم ریخته نه شب درست میخوابم نه روز یعنی خوابم نمیبره و بدنمم کلی درد میکنه انگار تانک از روی من رد شده نمیدونم چیکار کنم حوصله ام صفر صفر فقط دراز میکشم و حوصله هیچ کاری رو ندارم حتی تا سرویس رفتن.. ببخشید لطفا راهنماییم کنید من به چه دکتری مراجعه کنم که تمام قسمتهای بدنم رو چک کنه ببینه من مشکلی دارم یا خیر بازم سپاس از سایت خوبتون..😓

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        شما دچار افسردگی شدی و بدن درد شما نیز به همین علت هست. بهتره با متخصصان روانشناسی مشورت کن تا روان درمانی و رفتار درمانی جهت شما شروع بشه. از این لینک میتونی با بهترین متخصصان روانشناسی در ارتباط باشی.
        متخصص روانشناسی

      2. راحیل گفت:

        دقیقا منم این طورم همش فکر میکنم مریضی بدی دارم بدنمم خیلی درد میکنه البته سردرد نیز دارم

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          چکاب توسط متخصص داخلی برای شما بهتره انجام بشه. نیازه کم خونی، مشکلات تیروئید در شما بررسی شود.
          دکتر فوق تخصص داخلی

  3. Ghalb ♥Yakhi گفت:

    من همیشه بدنم خسته هست یجوری ک دلم نمیخواد از زیر پتو بیرون بیام
    تابستونا هم گرمم نمیشه
    خیلی خستمممممممم):

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      مشکل شما ممکنه به خاطر کمبود ویتامین های ضروری بدن و کم کاری تیروئید باشه. برای درمان به متخصص غدد مراجعه کنید.
      بهترین فوق تخصص غدد

  4. پویا گفت:

    من دیروز وسط رانندگی تو بزرگراه بیهوش شدم و وقتی بهوش اومدم کل بدنم از مچ تا گردنم وقتی حرکت میکنم درد شدید میگیره میخواستم بدونم کجا باید مراجعه کنم ؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای بررسی علت بیهوشی و مشکلات آسیب عصبی ایجاد شده بهتره متخصص نورولوژی شما را بررسی کنند. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
      متخصص نورولوژی

  5. مجید گفت:

    سلام وعرض ادب من بدنم هم کوفتگی داره هم درد داره سردرد وتب هم دارم البته ناگفته نماند کم خونی هم دارم میشه خواهشن بگید این علاعم ها دلیلش چیه ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      علاوه بر چک مشکلات تیروئید ممکنه علایم سرماخوردگی ویروسی یا کرونا داشته باشید. بهتره به پزشک مراجعه کنید.

  6. علی رضا گفت:

    سلام من حدود ۱۵ روزه واکسن زدم بدن درد شدید دارم خوابم نمیبره ازدرد
    ولی قبلش اعتیاد داشتم اینجوری نبودم حالا که گذاشتم کنار خیلی درد دارم
    مشکلم چیه آخه اعتیاد تا ۱۰ روز خوب میشه
    ولی من نه چکار کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بدن درد شما بیشتر میتونه به علت ترک مواد مخدر باشه. با گذر زمان و سم زدایی از بدن و تقویت ایمنی و انجام ورزش های هوازی درد شما کمتر خواهد شد.

  7. امید گفت:

    سلام خسته نباشیددارویی واسه بدن درد ناشی ازکرونا هست؟اسمش چیه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بسته به میزان بدن درد شما و علایم کرونا قرص ها یمسکن به شما تجویز می شود. از این لینک میتونید با متخصص داخلی در ارتباط باشید.
      بهترین متخصص داخلی

  8. فهیمه گفت:

    سلام، ممنون از مقاله کامل و مفیدتون.
    من حدودا ۲ماه که بدن درد عجیبی دارم و بیشتر به گردن وکتف و کمرم میزنه و دست و پاهام هم به شدت بی طاقتن، تا چند دقیقه یه جا میشینم سریع پاهام خواب میره، گاهی اوقات هم سردرد شدید دارم، به شدت هم عصبی میشم این چند وقت.
    تا حدی که از خواب بیدار میشم انگار کل مدت به جای استراحت کتک خوردم وکوفتگی و خستگی ام بیشتر شده.
    این اواخر هم گاهی اوقات یه گوشه از لبم میپره.
    چند روز پیش هم یکی از چشمام انگار دوتیکه شده بود و یه طرف خوب وچشممو میچرخوندم طرف دیگه کلا تار بود.
    من باید به متخصص خاصی مراجعه کنم؟!

    1. انیس سعادت گفت:

      سلام دوست عزیز
      امیدوارم که سریعتر حالتون مساعد بشه
      براتون لینک مراجعه به متخصص مغز و اعصاب رو میگذارم
      متخصص مغز و اعصاب

  9. ثابت قدم گفت:

    سلام وقت به خیر. من ۲۱ مرداد پریود شدم قبلا دوره های ۱۰ روزه داشتم ولی الان میشه گفت یک هفتگی هست. از پنجشنبه شب ۲۸ مرداد دچار بدن درد و کوفتگی شدم که خیلی شدید نیست ولی کلافه ام میکنه و صبح زود من رو از خواب بیدار میکنه. شک کردم که کرونا نباشه ولی هیچ علامت دیگه ای ندارم و تقریبا دو هفته اخیر در خانه بودم. امروز شنبه هست و هنوز این درد رو دارم. اضافه میکنم که یک بار اوایل اردیبهشت کرونا گرفتم و در حال حاضر ویتامین ب۶ منیزیم هر روز میخورم. هیچ ایده ای ندارم که علت این درد چی میتونه باشه. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بدن درد شما می تونه به علت کم خونی و یا مشکلات تیروئید باشه. علت نامنظمی قاعدگی را با انجام آزمایشات هورمونی و بررسی عملکرد تیروئید مورد ارزیابی قرار دهید. از این لینک می تونید نوبت متخصص زنان گرفته و برای بررسی تخصصی تر مراجعه کنید.
      متخصص زنان زایمان خوب

  10. میترا گفت:

    سلام و عرض ادب
    میترا هستم ۳۵ ساله
    من ۱۴ خرداد تست کرونا مثبت شد که بیمارستان خوابیدم و بعد از بهبود ۱۷ مرداد واکسن استرانزکا زدم امروز ۲۹ مرداد که چهار روز بدن درد شدید از گردن و کتف کمر و پاهام درد میکنه امشب هم خیلی کم آبریزش بینی دارم خیلی کم
    امکان داره من مجددا کرونا گرفته باشم ؟؟؟ البته یه تست دادم منفی بود ۴ روز پیش شاید منفی کاذب
    میشه راهنمایی ام کنید
    پروتکل های بهداشتی رو هم رعایت کردم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      معمولا افرادی که به کرونا مبتلا می شن تا ۳ ماه ایمنی دارن اما در برخی بیماران دیده شده که تا یک ماه بعد باز هم مبتلا شدن. بنابراین زمان ثابتی وجود نداره و احتمال ابتلای مجدد وجود داره. اگه علائمتون تشدید شدن یا علائم جدید پیدا کردین،‌ بهتره به پزشک مراجعه کنین تا معاینه بشین و تست بدین دوباره.

      1. نگین گفت:

        سلام خسته نباشید
        من چند روزه بدن درد و سردرد دارم وقتی مسکن میخورم یه مقدار آروم میشه اما باز دوباره تشدید میشه
        باید چیکار کنم ؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          ممکنه سردرد و بدن درد شما ناشی از درگیری با ویروس کرونا باشه. بنابراین بهتره به متخصص داخلی مراجعه کنید.
          بهترین متخصص داخلی

    2. حمزه باقری نژاد گفت:

      خب شما داری میگی که شاید منفی کاذب بوده از کجا میدونی از همون اول مثبت کاذبی نبوده شاید یه سرماخوردگی سنگین بوده که باعث شده شما فکر کنید واقعا کرونا گرفتید

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        به علت همه گیری این ویروس هر علایمی شبیه سرماخوردگی باید کرونا تلقی شود.