خارش بدن در بارداری، علل و راه های درمان آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

خارش بدن بیشتر در ماه‌های آخر بارداری به علت کشش پوست ایجاد می‌شود. گاهی در ماه‌های اول هم به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است شخص دچار خارش شود. اگر خارش شدید است، حتما به پزشک مراجعه کنید تا احتمال کلستاز بارداری بررسی شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

خارش بدن در بارداری

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

خارش بدن در بارداری یکی از مشکلاتی است که برخی خانم‌ها با آن روبرو می‌شوند. گاهی ممکن است خارش خفیف باشد و گاهی شدید بوده و نیاز به اقدامات پزشکی دارد. در دوران بارداری عوامل مختلفی روی پوست تاثیر گذاشته و باعث بروز این عارضه می‌شوند. اگر شما هم دچار خارش پوست در بارداری شده‌اید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم که علت بروز این عارضه در بارداری چیست؟ چه مواقعی خطرناک بوده و چه مواقعی نیاز به اقدام پزشکی نیست؟ برای درمان آن چه کارهایی انجام می‌شود؟ اگر خارش خفیف باشد، چگونه می‌توان در خانه آن را کاهش داد؟ آیا راهی برای پیشگیری از آن وجود دارد؟ آیا ممکن است خارش پوست به جنین آسیب وارد کند؟

درصورتی‌که در دوران بارداری خود دچار خارش بدن شده‌اید و راهی برای تسکین آن پیدا نمی‌کنید، باید برای تشخیص علت آن و درمان خارش به دکتر زنان یا دکتر پوست مراجعه کنید. برای ارتباط با بهترین پزشکان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

خارش بدن در بارداری

خارش بدن جز عوارض شایع بارداری است. بسیاری از خانم‌ها خارش خفیفی را در طول بارداری احساس می‌کنند. افزایش خون‌رسانی در این دوره می‌تواند در خارش پوست تاثیر داشته باشد. همچنین با رشد جنین و کشیده‌شدن پوست در ناحیه شکم شما دچار خارش این ناحیه می‌شوید.

خارش خفیف جای نگرانی نداشته و آسیبی به مادر و جنین وارد نمی‌کند. اما اگر خارش بدن شدید است، باید برای تشخیص علت آن به پزشک مراجعه کنید.

خارش بدن در بارداری شایع بوده و بسیاری از خانم‌ها در ماه‌های آخر دچار این عارضه می‌شوند.
خارش بدن در بارداری شایع بوده و بسیاری از خانم‌ها در ماه‌های آخر دچار این عارضه می‌شوند.

علائم همراه با خارش پوست در بارداری

بسیاری از خانم‌ها تنها علامتی که دارند، خارش است. معمولا این عارضه بدون جوش بوده، اما ممکن است جوش هم داشته باشید. در بیشتر مواقع خارش در دست و پا ظاهر می‌شود؛ اما ممکن است کل بدن را در بر بگیرد. خانم‌های باردار بیشتر از خارش در شب شکایت می‌کنند.

علائم دیگر می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • ادرار تیره
  • قرمزی پوست
  • زردی پوست و سفیدی چشم (بسیار نادر است.)

معمولا از هفته ۳۰ بارداری خارش بدن شروع می‌شود. اما در برخی افراد ممکن است این علائم در هفته ۸ هم ظاهر شود.

تو هم علائم خارش بدن در بارداری داری؟

برای اطمینان از متخصص نوبت بگیر.

علت خارش بدن در بارداری

حدود ۲۰٪ از خانم‌ها در دوره بارداری دچار خارش پوست می‌شوند. در بیشتر مواقع خارش طبیعی بوده و مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما گاهی ممکن است نشانه شرایط پزشکی جدی باشد. در ادامه تمامی علل خارش خفیف تا شدید پوست در دوره بارداری را توضیح می‌دهیم.

۱. کشش پوست

در زمان بارداری با رشد جنین و بزرگ‌شدن رحم پوست ناحیه شکم کشیده می‌شود. به‌ویژه اگر بارداری اول شما باشد یا چندقلو باردار باشید، کشیدگی پوست را بیشتر احساس می‌کنید. برای سازگاری با رشد جنین پوست باید کشیده شود. در برخی زنان علاوه بر کشیدگی و خارش پوست در ناحیه شکم، در اطراف سینه و نوک سینه نیز خارش احساس می‌شود.

با رشد جنین و بزرگ‌شدن رحم پوست ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود.

۲. خشکی پوست

تغییرات هورمونی در بارداری می‌تواند تاثیرات زیادی در قسمت‌های مختلف بدن ایجاد کند. این تغییرات روی چربی پوست هم تاثیر گذاشته و باعث خشکی پوست و پوسته‌پوسته شدن آن می‌شود. در زمستان خشکی پوست تشدید شده و خارش افزایش پیدا می‌کند.

خشکی و خارش پوست در بارداری
یکی از دلایل خارش پوست در بارداری خشکی پوست است.

۳. حساسیت

در بارداری ممکن است حساسیت به مواد شیمیایی یا غذایی بیشتر شود. ممکن است شما از عطر یا پارچه‌ای خاص استفاده کنید و پوست بدن تحریک شود. در نتیجه پوست برای مدتی دچار خارش می‌شود.

۴. اگزما

در بارداری احتمال بروز برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما بالا می‌رود. هنوز دلیل اصلی این موضوع مشخص نیست. اگر قبلا دچار اگزما شده‌اید، در بارداری ممکن است بدتر شود. برخی خانم‌ها نیز بالعکس بوده و متوجه می‌شوند بیماری پوستی آنها در بارداری بهبود پیدا کرده است.

۵. پروریگو

پروریگو برجستگی‌های پوسته‌داری هستند که باعث خارش می‌شوند. این برجستگی‌ها بیشتر روی پاها، بازوها و شکم دیده می‌شوند. در طول نه ماه بارداری احتمال بروز این عارضه وجود دارد.

۶. کلستاز بارداری

کلستاز بارداری یا کلستاز داخل کبدی حاملگی نوعی بیماری کبدی است که در اواخر بارداری ممکن است ایجاد شود. این بیماری باعث خارش شدید می‌شود. اما معمولا بثورات پوستی ایجاد نمی‌کند. خارش بیشتر در دست‌ها و پاها بوده و گاهی کل بدن را درگیر می‌کند. بعد از به‌دنیاآمدن کودک خارش پس از چند روز برطرف می‌شود.

مهم‌ترین علامت کلستاز بارداری خارش بسیار شدید است. ممکن است دچار حالت تهوع و ازدست‌دادن اشتها شوید. زردی پوست و سفیدی چشم از دیگر علائم آن است. از هر ۱۰۰ زن یک نفر در بارداری به این بیماری دچار می‌شود. این عارضه می‌تواند هم برای نوزاد و هم مادر خطرناک باشد. در مادر جذب چربی و ویتامین K کاهش پیدا کرده و احتمال لخته شدن خون وجود دارد. همچنین احتمال زایمان زودرس و سقط جنین بیشتر می‌شود.

به نقل از mayoclinic در رابطه با عوارض کلستاز بارداری برای نوزاد:

خطر کلستاز بارداری در زنانی که سابقه بیماری کبدی داشته یا چندقلو باردار هستند، بیشتر است. در نوزادان، عوارض کلستاز بارداری می‌تواند شدید باشد. علاوه بر زایمان زودرس و سقط جنین احتمال مشکلات ریوی برای نوزاد وجود دارد. مشکلات ریوی ناشی از تنفس در مکونیوم است. مکونیوم ماده چسبنده و سبز رنگی است که به طور معمول در روده‌های جنین درحال‌رشد جمع می‌شود. اما اگر مادر مبتلا به کلستاز باشد، ممکن است به مایع آمنیوتیک منتقل شود.

اگر خارش بدن شدید است، باید برای بررسی احتمال کلستاز بارداری به دکتر زنان مراجعه کنید.
اگر خارش بدن شدید است، باید برای بررسی احتمال کلستاز بارداری به دکتر زنان مراجعه کنید.

چه زمانی برای بررسی علت و درمان خارش بدن در بارداری به دکتر مراجعه کنیم؟

در بیشتر مواقع خارش بدن در بارداری طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. اما اگر خارش شما خیلی شدید است و بیشتر در شکم، بازو و پاها ایجاد شده است، باید برای بررسی احتمال کلستاز بارداری به پزشک مراجعه کنید. به‌ویژه اگر خارش در ماه‌های آخر بارداری رخ داد یا با علائم زیر همراه بود.

  • حالت تهوع و استفراغ
  • ازدست‌دادن اشتها
  • زردی پوست و سفیدی چشم

برخی خانم‌ها در بارداری دچار خارش واژن می‌شوند. اگر خارش واژن دارید، برای درمان آن باید به دکتر زنان مراجعه کنید.

برای بررسی علت و درمان خارش بدن در بارداری به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

درصورتی‌که دچار خارش بدن در حاملگی هستید، باید برای تشخیص علت آن به دکتر زنان یا دکتر پوست مراجعه کنید. متخصص باتوجه‌به سایر علائم و شدت خارش می‌تواند تشخیص دهد که این عارضه مربوط به تغییرات هورمونی، بیماری پوستی، حساسیت یا کشیدگی پوست است. اگر علائم مشکوکی مربوط به کلستاز بارداری داشته باشید، پزشک شما را به دکتر گوارش و کبد ارجاع می‌دهد. متخصص گوارش و کبد آزمایش‌های لازم را تجویز کرده و اقدامات درمانی را شروع می‌کند.

برای مشاوره با دکتر زنان، متخصص پوست یا دکتر گوارش و کبد می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

تشخیص علت خارش بدن در بارداری

معمولا پزشک برای تشخیص علت خارش پوست در بارداری معاینات فیزیکی انجام می‌دهد. با بررسی پوست و مشاهده علائمی مانند قرمزی، بثورات پوستی یا خشکی پوست می‌توان علت آن را مشخص کرد. همچنین پزشک در مورد سوابق پزشکی، داروهای مصرفی و سابقه خانوادگی شما سوالاتی می‌پرسد.

اگر احتمال بیماری جدی مانند کلستاز بارداری وجود داشته باشد، برای تشخیص آن باید آزمایش خون انجام شود. در آزمایش خون فاکتورهای مربوط به عملکرد کبد بررسی می‌شود.

درمان خارش بدن در بارداری

همان‌طور که گفتیم علل مختلفی برای خارش بدن در حاملگی وجود دارد. در بسیاری از موارد می‌توان خارش خفیف را با درمان‌های خانگی برطرف کرد. اما اگر خارش مربوط به کلستاز بارداری باشد، نیاز به اقدامات درمانی فوری خواهید داشت. در این شرایط پزشک برای تسکین خارش شدید داروهایی را تجویز می‌کند. داروی ursodiol سطح صفرا در خون را کاهش می‌دهد. خیس شدن بدن در آب خنک یا ولرم نیز می‌تواند خارش را کاهش دهد.

ازآنجایی‌که کلستاز بارداری روی جنین تاثیر می‎گذارد، دکتر زنان باید ضربان قلب نوزاد را بررسی کند. آزمایش‌هایی برای بررسی سلامت جنین انجام شده و احتمالا برای پیشگیری از سقط جنین زایمان زودتر از موعد پیشنهاد می‌شود.

روی نواحی خارش‌دار برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از کمپرس یخ یا مرطوب استفاده کنید تا خارش کمتر شود.

درمان خانگی خارش بدن در بارداری

معمولا برای درمان خارش بدن در بارداری روش‌های خانگی وجود دارد. رعایت برخی نکات به تسکین خارش خفیف تا متوسط کمک می‌کند. از جمله:

  • عطر یا محصولات شوینده را تغییر دهید. ممکن است به مواد شیمیایی خاصی حساسیت داشته باشید.
  • سعی کنید لباس‌های گشاد با جنس نخی یا الیاف طبیعی بپوشید.
  • قراردادن ماست روی پوست خارش را تسکین می‌دهد.
  • برای درمان خشکی پوست می‌توانید از مرطوب‌کننده، روغن زیتون یا روغن نارگیل استفاده کنید.
  • مصرف آب و مایعات سالم را افزایش دهید. مطمئن شوید که بدن شما هیدراته است.
  • از کمپرس یخ استفاده کنید. روی نواحی خارش‌دار برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از کمپرس یخ یا مرطوب استفاده کنید.
  • ژل آلوئه‌ورا خاصیت مرطوب‌کننده داشته و به طور موقت خارش را از بین می‌برد. از ژل طبیعی استفاده کنید. ترکیبات شیمیایی ممکن است وضعیت را بدتر کند.

آیا خارش بدن در بارداری درمان دارد؟ همین الان از متخصص مشاوره بگیر.

برای درمان خارش بدن در بارداری به کدام تیم پزشکی می توان مراجعه کرد؟

اگر در دوران بارداری دچار خارش بدن شده‌اید، ابتدا به متخصص زنان مراجعه کنید. متخصص باتوجه‌به علائم و شدت خارش ممکن است اقدامات درمانی را توصیه کند یا شما را به پزشک دیگری ارجاع دهد. اگر دچار بیماری پوستی یا خشکی شدید پوست باشید، باید به دکتر پوست و مو و زیبایی مراجعه کنید. درصورتی‌که علائم شما مشابه کلستاز بارداری باشد، مراجعه به دکتر گوارش و کبد ضروری است.

برای مشاوره با دکتر پوست، دکتر زنان یا متخصص گوارش و کبد می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

استفاده از کرم مرطوب‌کننده خشکی پوست را برطرف کرده و خارش را کاهش می‌دهد.
استفاده از کرم مرطوب‌کننده خشکی پوست را برطرف کرده و خارش را کاهش می‌دهد.

راهی برای پیشگیری از خارش بدن در بارداری وجود دارد؟

خارش پوست در بارداری طبیعی بوده و نمی‌توان به طور کامل از آن پیشگیری کرد. اما برخی اقدامات ممکن است موثر باشند و احتمال خارش بدن را کمتر کنند. از جمله:

  • هنگام حمام کردن از صابون‌های بدون عطر و ملایم استفاده کنید.
  • با آب خیلی داغ حمام نکنید. آب داغ خشکی پوست را بدتر می‌کند.
  • سعی کنید در گرمای شدید بیرون از خانه نباشید. گرمای بیش از حد پوست را خشک می‌کند.
  • لباس‌های نخی و گشاد بپوشید.
  • بعد از حمام از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

خارش بدن در بارداری و جنسیت جنین چه ارتباطی دارند؟

درگذشته تصور بر این بود که خارش بدن در بارداری نشانه جنسیت پسر است. اما با انجام تحقیقات مشخص شده است که این موضوع تنها یک خرافه است. خارش ارتباطی با جنسیت جنین نداشته و معمولا مربوط به کشیدگی پوست یا خشکی پوست در بارداری است.

خارش پوست در هفته های اول بارداری به چه دلیلی است؟

برخی خانم‌ها در هفته‌های اول بارداری (معمولا هفته هشتم بارداری) دچار خارش پوست می‌شوند. در این دوره هنوز جنین کوچک بوده و خارش ارتباطی با کشیدگی پوست ندارد. اما تغییرات مواد شیمیایی در خون از جمله تغییرات هورمونی می‌تواند دلیل اصلی خارش پوست در هفته‌های اول بارداری باشد.

علت خارش بدن در ماه آخر بارداری چیست؟

در ماه‌های آخر بارداری با افزایش حجم رحم و رشد جنین پوست ناحیه شکم و سینه دچار کشش می‌شود. در این شرایط شما احساس خارش خفیف خواهید داشت. همچنین ممکن است دچار خشکی پوست شوید. اما اگر خارش شدید است، احتمال کلستاز بارداری وجود داشته و باید برای بررسی سلامت کبد آزمایش بدهید.

علت خارش دست و پا در بارداری چیست؟

خارش دست و پا در بارداری می‌تواند مربوط به بیماری پوستی یا خشکی پوست باشد. در این شرایط باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود. اما اگر خارش در این نواحی شدید است و به‌خصوص کف پا و کف دست دچار خارش شده است، احتمال کلستاز بارداری وجود دارد. ازآنجایی‌که کلستاز بارداری هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک است، باید سریعا بررسی شود.

خارش دست و پا در بارداری می‌تواند به علت خشکی پوست یا تغییرات هورمونی باشد.
خارش دست و پا در بارداری می‌تواند به علت خشکی پوست یا تغییرات هورمونی باشد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

خارش بدن در بارداری جز مشکلات شایع بوده و بیشتر در ماه‌های آخر بارداری ظاهر می‌شود. در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین پوست در ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی و خشکی پوست می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. احتمال بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما هم در بارداری وجود دارد.

در مواقع نادر ممکن است خارش پوست مربوط به کلستاز بارداری باشد. اگر خارش پوست در ماه‌های آخر بارداری شدید است و با علائمی مانند حالت تهوع یا کاهش اشتها همراه است، باید برای تشخیص این بیماری به متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید. کلستاز بارداری نوعی بیماری کبدی بوده و می‌تواند به مادر و جنین آسیب وارد کند.

معمولا خارش بدن در حاملگی با درمان‌های خانگی برطرف می‌شود. سعی کنید هنگام حمام کردن از آب داغ استفاده نکنید. کمپرس یخ یا ماسک ماست به کاهش خارش کمک می‌کند. کرم مرطوب‌کننده و روغن‌های گیاهی نیز خشکی پوست را بهبود می‌دهند.

برای مشاوره با دکتر زنان، متخصص گوارش و کبد یا دکتر پوست می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

معمولا خارش بدن در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین و کشیدگی پوست ایجاد می‌شود. اما برخی خانم‌ها ممکن است در هفته‌های اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی دچار خارش پوست شوند.

عفونت قارچی واژن ممکن است در دوران بارداری باعث خارش پوست یا خارش واژن شود. اگر خارش واژن دارید، باید برای درمان عفونت به دکتر زنان مراجعه کنید.

در بیشتر مواقع خارش بدن در بارداری علامت دیگری نداشته و باعث جوش یا بثورات پوستی نمی‌شود. اما ازآنجایی‌که احتمال بروز برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس یا پروریگو در بارداری بیشتر می‌شود، در صورت ظاهرشدن جوش باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

در بیشتر مواقع این عارضه خطرناک نبوده و به مادر و جنین آسیبی وارد نمی‌کند. اما اگر خارش شدید باشد، ممکن است مربوط به کلستاز بارداری باشد. کلستاز بارداری نوعی بیماری کبدی بوده و ممکن است باعث سقط جنین، زایمان زودرس یا مشکلات تنفسی در نوزاد شود.

معمولا خارش پوست در بارداری طبیعی بوده و مربوط به کشیدگی پوست شکم یا تغییرات هورمونی است. بعد از زایمان این عارضه برطرف می‌شود. اما در مواقع نادر ممکن است نشانه مشکلی در کبد باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(3.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره خارش بدن در بارداری

  1. ناشناس گفت:

    سلام من خارش کمر دست و پا شکم دارم چی کار باید بکنم ۳۵ هفته هستم خیلی هم شدیده خارش بدنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بعلت کشیدگی پوست و تغییرات هورمونی این اتفاق می افتد
      پرهیز از خوردن مواد غذایی حساسیت‌زا نظیر ماهی، تخم‌مرغ، گوجه‌فرنگی، انواع فلفل، بادمجان و توت‌فرنگی
      مصرف سبزی تازه، گردو، گوشت و گردو
      شست‌وشوی بدن با مخلوط در و کات کبود
      مصرف دم‌کرده‌ی چای برگ گزنه یا ریشه قاصدک برای مبتلایان به بیماری کلستاز
      دوری از استرس و حفظ آرامش با مصرف اسطوخودوس و چای بابونه به خصوص در شب
      پوشیدن لباس‌های گشاد و نخی و پرهیز از پوشیدن لباس پلاستیکی
      خنک کردن پوست با حوله یا پارچه نخی
      دوش آب ولرم و پرهیز از حمام با آب داغ مصرف دمنوش ترکیبی بنفشه، پنیرک و ختمی تا سه استکان در روز
      مصرف روزانه یک لیوان عرقیجات ترکیبی از ختمی، بیدمشک و کاسنی
      مالیدن و ماساژ آرام بدن با روغن بنفشه

  2. ناشناس گفت:

    سلام من خارش کمر دست و پا شکم دارم چی کار باید بکنم ۳۵ هفته هستم خیلی هم شدیده خارش بدنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بعلت کشیدگی پوست و تغییرات هورمونی این اتفاق می افتد
      پرهیز از خوردن مواد غذایی حساسیت‌زا نظیر ماهی، تخم‌مرغ، گوجه‌فرنگی، انواع فلفل، بادمجان و توت‌فرنگی
      مصرف سبزی تازه، گردو، گوشت و گردو
      شست‌وشوی بدن با مخلوط در و کات کبود
      مصرف دم‌کرده‌ی چای برگ گزنه یا ریشه قاصدک برای مبتلایان به بیماری کلستاز
      دوری از استرس و حفظ آرامش با مصرف اسطوخودوس و چای بابونه به خصوص در شب
      پوشیدن لباس‌های گشاد و نخی و پرهیز از پوشیدن لباس پلاستیکی
      خنک کردن پوست با حوله یا پارچه نخی
      دوش آب ولرم و پرهیز از حمام با آب داغ مصرف دمنوش ترکیبی بنفشه، پنیرک و ختمی تا سه استکان در روز
      مصرف روزانه یک لیوان عرقیجات ترکیبی از ختمی، بیدمشک و کاسنی
      مالیدن و ماساژ آرام بدن با روغن بنفشه

  3. مرجان موسی نژاد گفت:

    سلام. من۳۴هفته هستم خارشت شدید دست وپا وشکم دارم آزمایشم مشکلی نشون نداده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام مرجان عزیز
      در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین پوست در ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی و خشکی پوست می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. احتمال بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما هم در بارداری وجود دارد. در مواقع نادر ممکن است خارش پوست مربوط به کلستاز بارداری باشد
      سعی کنید نواحی را چرب کنید
      و از شامپو بدن مناسب استفاده نمایید

  4. مرجان گفت:

    سلام. من۳۴هفته هستم خارشت شدید دست وپا وشکم دارم آزمایشم مشکلی نشون نداده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام مرجان عزیز
      در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین پوست در ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی و خشکی پوست می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. احتمال بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما هم در بارداری وجود دارد. در مواقع نادر ممکن است خارش پوست مربوط به کلستاز بارداری باشد
      سعی کنید نواحی را چرب کنید
      و از شامپو بدن مناسب استفاده نمایید
      تندرست باشید

  5. ناشناس گفت:

    سلام. من۳۴هفته هستم خارشت شدید دست وپا وشکم دارم آزمایشم مشکلی نشون نداده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام مرجان عزیز
      در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین پوست در ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی و خشکی پوست می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. احتمال بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما هم در بارداری وجود دارد. در مواقع نادر ممکن است خارش پوست مربوط به کلستاز بارداری باشد
      سعی کنید نواحی را چرب کنید
      و از شامپو بدن مناسب استفاده نمایید
      با ارزوی سلامتی برای شما و فرزندتان

  6. سمیه دشتی گفت:

    خارش فقط قسمت شکمم هست رگ رگی قرمز شده نمیدونم چیکار کمم بچه سومم هست تا حالا اینجوری نبودم ۳۲هفته هستم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خارش بدن در بارداری جز مشکلات شایع بوده و بیشتر در ماه‌های آخر بارداری ظاهر می‌شود. در ماه‌های آخر بارداری به دلیل رشد جنین پوست در ناحیه شکم کشیده شده و باعث خارش می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی و خشکی پوست می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. احتمال بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما هم در بارداری وجود دارد.

  7. فاطمه گفت:

    سلام من بیشتر سَرَم خارش داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خارش در ناحیه سر ممکن است بعلت خشکی پوست و یا عفونت قارچی انگلی باشد
      برای معاینه بیشتر و درمان به متخصص پوست مراجعه کنید
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/dermatologist

  8. امیر گفت:

    سلام خارش مچ پاها وروی پا در هفته پنجم بارداری از چی میتونه باشه؟ شدیده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خارش در ناحیه مچ و کف پا ممکن نشانه بیماری کبدی باشد. در واقع یکی از علل خارش شدید که خطرناک بوده و نباید به سادگی از آن گذشت، بیماری کلستاز (Cholestasis) است. این بیماری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری خود را به دو صورت کلستاز بارداری (OC) و کلستاز کبدی حاملگی (ICP) نشان می‌دهد
      بهتر است به متخصص مراجعه نمایید

    2. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خارش در ناحیه مچ و کف پا ممکن نشانه بیماری کبدی باشد. در واقع یکی از علل خارش شدید که خطرناک بوده و نباید به سادگی از آن گذشت، بیماری کلستاز (Cholestasis) است. این بیماری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری خود را به دو صورت کلستاز بارداری (OC) و کلستاز کبدی حاملگی (ICP) نشان می‌دهد
      بهتر است به متخصص مراجعه نمایید
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/ob-gyn

  9. م گفت:

    سلام خارش بدن در دوران بارداری در ماه ششم طبیعیه یا خیر؟ هیچ علائمی مثل جوش و..نداره

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام و درود همراه عزیز
      باید علت خارش بررسی بشود
      توصیه می‌شود جهت مشاوره و راهنمایی بیشتر به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید دکتر زنان

  10. رضا نصیری گفت:

    اب منی چیست

    1. همیار دکترِتو گفت:

      در طی ارگاسم و اوج لذت جنسی از مردان منی از راه مجرای ادراری ترشح می شود که تولید آن در دستگاه تناسلی و غدد مربوطه می باشد.