فهرست مطالب
گاهی ممکن است که به دلایلی وزن شما به طور ناگهانی کم شود. کاهش وزن ناگهانی تعریف مشخصی دارد و به کاهش وزن چشمگیر در بازهی زمانی مشخص گفته میشود که میتواند نشاندهندهی بیماریهای متنوعی باشد. این علامت میتواند نشانهی خطرناکی باشد و باید به محض دیدن آن در خود یا در اطرافیان به دکتر عمومی مراجعه کنیم. در غیر این صورت ممکن است که بیماری خاصی در ما در حال پیشروی باشد و ما با بیتوجهی به این علامت آسیب ببینیم و سلامت ما در خطر بیفتد.
یکی از مهمترین موارد در تشخیص و درمان بیماریها این است که به محض دیدن علائم آنها را جدی بگیریم و به دکتر مراجعه کنیم. برای اینکار میتوانید به سایت نوبتدهی آنلاین دکترتو مراجعه کنید و با جستجوی تخصص پزشک عمومی، در شهر مورد نظر خود، به لیست بلند بالایی از دکترهای عمومی که در نزدیکی محل زندگی و یا کار شما مشغول به فعالیت هستند دسترسی پیدا کنید. سپس از بهترین دکتر عمومی مناسبترین وقت را برای خود بگیرید.
در دکترتو میتوانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
کاهش وزن ناگهانی چیست؟
کاهش وزن ناگهانی، و یا از دستدادن وزن بدون هیچ تلاشی، میتواند باعث نگرانی شود و ممکن است ناشی از یک بیماری زمینهای باشد. یک قاعدهی کلی در مورد مراجعه به پزشک در هنگام کاهش وزن وجود دارد، اگر مقدار قابل توجهی از وزنتان (بیش از ۵ درصد از وزن) را در طی ۶ تا ۱۲ ماه از دست بدهید، ملاقات با پزشک الزامی است. علاوهبر این، در صورت داشتن علائم دیگری، آنها را یادداشت کنید تا در موردشان با دکترتان صحبت کنید.
دلایل کاهش وزن ناگهانی چیست؟
به یاد داشتهباشید، همهی کاهش وزنها، جدی نیستند و لاغر شدن پس از یک تغییر در زندگی و یا اتفاق استرسزای طبیعی است. با این حال، کاهش وزن ناگهانی ممکن است نشانهای از یک بیماریهای پزشکی زیر باشد:
۱. از دست دادن عضله
ازدستدادن عضلات میتواند منجر به کاهش وزن ناگهانی شود که علامت اصلی آن، ضعف عضلانی است و حتی ممکن است یکی از اندامهایتان کوچکتر از دیگری به نظر برسد. بدن از توده چربی و توده بدون چربی شامل استخوان، عضلات و آب ساخته شدهاست. اگر دچار تحلیل عضلانی شوید، وزنتان نیز کاهش پیدا خواهدکرد. این مسئله زمانی اتفاقمیافتد که برای مدت زمان طولانی از عضلاتتان استفاده نکنید. تحلیل عضلانی بیشتر در افرادی شایع است که ورزش نمیکنند، دارای مشاغل پشت میز کار هستند و یا زمان زیادی را در رختخواب به سر میبرند. به طور کلی، ورزش و تغذیهی مناسب روند ازدستدادن عضلات را معکوس میکند.
سایر علت های از دست دادن عضله چیست؟
سایر علل ازدستدادن عضلات عبارتند از:
- جراحات، مانند شکستگی استخوانها
- افزایش سن و پیری
- سوختگی
- سکته مغزی
- آرتروز
- آرتریت روماتوئید (رماتیسم)
- پوکی استخوان
- مولتیپل اسکلروزیس
- آسیبهای عصبی
۲. پرکاری تیروئید
هیپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید، وضعیتی است که غده تیروئید بیشازحد هورمون تیروئیدی تولیدمیکند. این هورمون بسیاری از فعالیتهای بدن از جمله متابولیسم و سوختوساز بدن را کنترل میکنند. اگر غده تیروئید بیشازحد فعال باشد، به سرعت کالری میسوزانید، حتی اگر اشتهای خوبی داشتهباشید که نتیجهی آن میتواند کاهش وزن ناگهانی باشد. درمان پرکاری تیروئید بستگی به سن و شدت علائم دارد. به طور کلی، هیپرتیروئیدیسم با داروهای ضدتیروئید، ید رادیواکتیو، بتابلوکرها یا جراحی درمان میشود.
سایر علائم پرکاری تیروئید
سایر علائم هیپرتیروئیدیسم عبارتند از:
- ضربان قلب نامنظم و سریع
- اضطراب
- خستگی
- عدم تحمل گرما
- مشکلات خواب
- لرزش دست
- دورههای قاعدگی خفیف و کوتاه در زنان
علت پرکاری تیروئید چیست؟
علل احتمالی هیپرتیروئیدیسم عبارتند از:
- بیماری گریوز
- تیروئیدیت (التهاب تیروئید)
- مصرف بیشازحد ید
- مصرف بیشازحد داروهای تیروئیدی
۳. آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خودایمنی است که باعث میشود سیستم ایمنی بدن به پوشش مفاصل حمله کند و منجر به التهاب شود. التهاب مزمن میتواند سوختوساز بدن را افزایش دهد و به طور کلی موجب کاهش وزن ناگهانی شود.
علائم آرتریت روماتوئید چیست؟
در ادامه به برخی از علائم آرتریت روماتوئید اشاره کردهایم:
- علائم آرتریت روماتوئید شامل تورم و درد در مفاصل است.
- معمولا مفاصل یکسان در دو طرف بدن را تحت تاثیر قرار میدهند.
- در صورت ابتلا به آرتریت روماتوئید، اگر یک ساعت یا بیشتر مفاصل خود را حرکت ندهید، ممکن است احساس خشکی سفتی داشتهباشید.
آرتریت روماتوئید چگونه درمان می شود؟
درمان آرتریت روماتوئید معمولا با دارو شروع میشود، این داروها عبارتند از:
- داروهای ضدرماتیسمی
- کورتیکواستروئیدها
- داروهای بیولوژیک
- مهارکنندههای کیناز.
علت آرتریت روماتوئید چیست؟
علت دقیق آرتریت روماتوئید ناشناخته است اما ممکن است با موارد زیر مرتبط باشد:
- سن
- ژنتیک
- تغییرات هورمونی
- سیگار کشیدن
- در معرض دود سیگار بودن
- چاقی
۴. دیابت و کاهش وزن ناگهانی
یکی دیگر از دلایل کاهش وزن ناگهانی دیابت و به خصوص دیابت نوع ۱ است. در دیابت نوع یک سیستم ایمنی بدن به سلولهای پانکراس که انسولین تولید میکنند، حمله میکند. بدون انسولین، بدن نمیتواند از گلوکز برای تولید انرژی استفادهکند و این موضوع باعث بالارفتن قند خون میشود. کلیهها گلوکز استفادهنشده را از طریق ادرار دفع میکنند و همراه با گلوکز، کالری نیز دفع میشود. درمان دیابت نوع ۱ شامل انسولین، نظارت بر قند خون، تغییرات رژیم غذایی و ورزش است.
علائم دیابت چیست؟
دیابت نوع ۱ باعث مشکلات زیر نیز میشود:
- تکرر ادرار
- کمشدن آب بدن
- خستگی
- تاری دید
- تشنگی بیشازحد
- گرسنگی بیشازحد
۵. افسردگی
کاهش وزن ممکن است یک عارضهی جانبی از افسردگی باشد. افسردگی به عنوان احساس غم و ناراحتی، احساس ازدستدادن، سردرگمی یا احساس پوچی برای حداقل دو هفته تعریف میشود. این احساسات با فعالیتهای روزانه، مانند رفتن به محل کار یا مدرسه ممکن است تداخل ایجاد کند. افسردگی بر قسمتهایی از مغز که مسئول کنترل اشتها هستند، تاثیر میگذارد.
علائم و درمان افسردگی چیست؟
افسردگی میتواند باعث کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن شود. در بعضی افراد افسردگی میتواند اشتها را افزایش دهد. علائم افسردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. رفتار درمانی، روان درمانی و داروهای ضدافسردگی برای درمان افسردگی استفاده میشوند.
سایر علائم افسردگی عبارتند از:
- غم و اندوه ثابت
- ازدستدادن علاقه به سرگرمی و تفریحات
- انرژی کم
- تمرکز ضعیف
- خواب بیشازحد کم و یا بیشازحد زیاد
- افکار مرگ یا خودکشی
- تحریکپذیری و کجخلقی
۶. بیماری التهابی روده
کاهش وزن ناگهانی ممکن است نشانهای از بیماری التهابی روده (IBD) باشد. بیماری التهابی روده، یک اصطلاح است که شامل چندین اختلال التهابی مزمن دستگاه گوارش است. دو نوع رایج بیماری التهابی روده شامل:
- بیماری کرون
- و کولیت اولسراتیو است.
التهاب مزمن روده بدن را در یک وضعیت کاتابولیک قرار میدهد، بدان معنی که بدن به طور مداوم از انرژی استفاده میکند. بیماری التهابی روده در عملکرد گرلین (هورمون گرسنگی) و لپتین (هورمون سیری) اختلال ایجاد میکند که نتیجهی آن شامل کاهش اشتها و کاهش وزن است. این علائم با مصرف برخی مواد غذایی خاص تحریک میشوند. اگر شما مبتلا به IBD هستید، ممکن است در خوردن غذا، تردید و اجتناب کنید. درمان بیماری التهابی روده معمولا شامل پشتیبانی تغذیهای، دارو و در برخی موارد جراحی است.
سایر علائم بیماری التهابی روده چیست؟
دیگر علائم بیماری التهابی روده عبارتند از:
- اسهال
- دل درد
- نفخ
- مدفوع خونی
- خستگی
در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان متخصص داخلی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
۷. بیماری انسدادی مزمن ریه
بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) یک بیماری ریوی پیشرونده است که شامل آمفیزم و برونشیت مزمن است. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه، هر دو بیماری را دارند. آمفیزم به آهستگی، به کیسههای هوایی موجود در ریهها آسیب میرساند، و نفس کشیدن را سخت میکند. برونشیت مزمن باعث التهاب راههای هوایی که هوا را به ریهها میرساند میشود. این روند باعث ایجاد خلط، سرفه و مسائل و مشکلات تنفسی میشود.
علائم بیماری انسدادی مزمن ریه چیست؟
بیماری انسدادی مزمن ریه اولیه، خفیف است. بیماری انسدادی مزمن ریه در مراحل پیشرفتهتر میتواند باعث کاهش وزن شود. تنفس سخت باعث سوختن کالری زیادی میشود.
به گفته کلینیک کلیولند، یک فرد مبتلا به بیماری انسدادی مزمن نسبت به یک فرد سالم و بدون بیماری انسدادی مزمن ریه، ممکن است به ۱۰ برابر کالری بیشتر برای نفسکشیدن نیاز داشتهباشد. همچنین همزمانی غذا خوردن و نفس کشیدن، میتواند مشکل باشد.
برخی افراد ممکن است علائمی را نشان ندهند، اما علائمی که ممکن است ظاهر شوند عبارتند از:
- تنگی نفس
- خستگی
- تنگی قفسهی سینه
- سرفهی خفیف، با یا بدون مخاط
۸. اندوکاردیت یا عفونت قلب
اندوکاردیت به معنای التهاب پوشش داخلی قلب (اندوکارد) است. اندوکاردیت نوعی عفونت قلبی است. هنگامی که میکروبها (به طور کلی باکتریها) وارد جریان خون میشوند و در قلب تجمع پیدا میکنند، عفونت قلب ایجاد میشود.
چرا اندوکاردیت باعث کاهش وزن می شود؟
اندوکادیت باعث کاهش وزن میشود و این واقعه به دو دلیل اتفاق میافتد:
- اکثر افراد مبتلا به اندوکاردیت تب دارند و ممکن است با کاهش اشتها نیز همراهی داشتهباشد.
- افزایش دمای بدن باعث افزایش سوختوساز و سوختن چربی بدن میشود که سبب کاهش وزن میگردد.
سایر علائم اندوکاردیت چیست و چه درمانی دارد؟
وقوع اندوکاردیت در قلبهای سالم نادر است و با احتمال بیشتری در افرادی که دارای دریچههای قلب آسیبدیده، دریچههای قلب مصنوعی یا نقایص قلبی مادرزادی هستند، رخ میدهد. درمان اندوکاردیت شامل مصرف آنتیبیوتیک و جراحی است.
سایر علائم اندوکاردیت عبارتند از:
- سوفل قلبی
- سرفه، با یا بدون خون
- درد شکم
- درد قفسهی سینه
- دشواری در تنفس
- عرق شبانه
- کمر درد
- سردرد
- لکههای قرمز یا بنفش بر روی پوست
۹. بیماری سل
یکی دیگر از علل کاهش وزن نامعلوم، سل (TB) است که یک بیماری مسری است که معمولا بر ریهها اثر میگذارد. سل توسط باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد میشود اما دلایل سل به طور کامل شناختهنشده است. سل از طریق هوا منتقل میشود.
علائم بیماری سل چیست؟
کاهش وزن و کاهش اشتها علایم اصلی بیماری سل هستند. علائم سل عبارتند از:
- سرفه شدید که ۳ هفته یا بیشتر طول میکشد.
- درد قفسهی سینه
- سرفهی خونی یا خلطی
- خستگی
- عرق شبانه
- لرز
- تب
چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری سل هستند؟
برخی از افراد در معرض خطر ابتلا به سل فعال هستند. این افراد شامل کسانی میشود که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، به خصوص کسانی که دارای ویژگیهای زیر هستند:
- وزن کم بدن
- اختلال مصرف مواد
- دیابت
- سیلیکوزیس
- سرطان خون
- بیماری هوچکین
- اچ آی وی
- پیوند عضو
شما میتوانید بدون بیمار شدن سل را دریافت کنید. اگر سیستم ایمنی بدن بتواند با عامل سل مبارزه کند، باکتری غیرفعال خواهدشد. این وضعیت به نام سل نهفته شناخته میشود که با گذشت زمان، میتواند به سل فعال تبدیل شود. سل است که معمولا با یک دوره آنتیبیوتیک برای شش تا نه ماه درمان میشود.
در دکترتو میتوانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
۱۰. کاهش وزن ناگهانی و سرطان
سرطان یک عبارت کلی برای بیماریهایی است که باعث تقسیم و گسترش سریع سلولهای غیر طبیعی میشود. بر اساس نظریه انجمن سرطان آمریکا، یکی از اولین نشانههای سرطان ازدستدادن وزن غیرقابل توضیح، به میزان ۱۰ پوند یا بیشتر است. کاهش وزن بیشتر در سرطان پانکراس، ریه، معده و مری معمول است.
سرطان التهاب را افزایش میدهد و این التهاب باعث تحلیل عضلات میشود و هورمونهای تنظیمکننده اشتها را نیز مختل میکند.
یک تومور در حال رشد ممکن است باعث افزایش انرژی در حال استراحت (مقدار انرژی که بدن در حالت استراحت مصرف میکند) شود. بسیاری از بیماریها میتوانند این علائم را ایجاد کنند.
درمان سرطان چیست؟
به نقل از nhs، درمان سرطان بستگی به نوع سرطان دارد. درمانهای معمول عبارتند از:
- جراحی
- پرتودرمانی
- شیمیدرمانی
- ایمونوتراپی (استفاده از سلولهای بنیادی).
علائم سرطان چیست؟
گاهی اوقات، سرطان هیچ علامتی ندارد. علائم اولیه سرطان شامل موارد زیر است:
- تب
- خستگی
- درد
- تغییرات پوستی
۱۱. بیماری آدیسون
بیماری آدیسون زمانی ایجاد میشود که سیستم ایمنی بدن به غدد فوق کلیه حمله کند و باعث شود غدد فوق کلیه قادر به ایجاد هورمونهای کافی مانند کورتیزول و آلدوسترون نباشند. کورتیزول بسیاری از عملکردها از جمله متابولیسم و اشتها را تنظیم میکند. سطح پایین کورتیزول ممکن است منجر به بیاشتهایی و کاهش وزن شود. بیماری آدیسون نادر است و تقریبا ۱ در ۱۰۰۰۰۰ نفر در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار میدهد. درمان شامل داروهایی است که غده فوق کلیه را تنظیم میکنند.
علائم دیگر بیماری آدیسون چیست؟
علائم دیگر بیماری آدیسون عبارتند از:
- فشارخون پایین
- خستگی مزمن
- ضعف عضلانی
- هوس نمک
- هیپرپیگمانتاسیون
۱۲. نارسایی احتقانی قلب
کاهش وزن از عوارض نارسایی قلب (CHF) است. نارسایی احتقانی قلب، وضعیتی است که قلب نمیتواند به اندازهی کافی از خون پر شود، یا وضعیتی که قلب میتواند خون را با نیروی کافی پمپ کند، یا هر دو مورد. نارسایی احتقانی قلب ممکن است یک یا هر دو طرف قلب را تحتتاثیر قرار دهد.
چرا نارسایی قلبی باعث لاغری می شود؟
اگر شما دارای نارسایی احتقانی قلب هستید، سیستم گوارش شما نمیتواند خون کافی دریافت کند و میتواند به تهوع و احساس سیری زودرس منجر شود. علاوهبر این، ممکن است تنفس هنگام غذاخوردن دشوار باشد. التهاب در بافتهای آسیبدیده قلب، سوختوساز بدن را نیز افزایش میدهد و سبب کاهش وزن ناگهانی میشود.
درمان نارسایی قلبی چیست؟
داروهای متعددی برای درمان نارسایی احتقانی قلب وجود دارد، از جمله مهارکنندههای آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین، بتابلوکرها و دیورتیکها. در برخی موارد ممکن است جراحی ضروری باشد.
علائم نارسایی احتقان قلبی چیست؟
علائم نارسایی احتقانی قلب عبارتند از:
- تنگی نفس
- سرفه مداوم
- ورم
- خستگی
- ضربان قلب سریع
دلایل دیگر کاهش وزن
از دیگر دلایل کاهش وزن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیماری سلیاک
- تغییرات در رژیم غذایی یا تغییرات در اشتها
- بی اشتهایی عصبی
- تغییرات در حس بویایی
- تغییرات در حس چشایی
- بیماری کرون
- دمانس (جنون)
- مشکلات دندانپزشکی
- اچ آی وی/ایدز
- هیپرکلسمی (کلسیم بالا)
- کم کاری تیروئید
- مصرف بعضی داروها
- بیماری پارکینسون
- زخم معده
- سوءمصرف مواد (الکل، کوکائین)
- کولیت اولسراتیو (یک نوع بیماری التهابی روده)
در مقایسه با زنان، مردان دارای نرخ بالاتری در ابتلا به بیماریهای زیر هستند:
- اندوکاردیت
- سرطان پانکراس
- سرطان ریه.
زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی هستند. زنان همچنین ۲ تا ۱۰ بار بیشتر احتمال ابتلا به پرکاری تیروئید و ۲ تا ۳ برابر بیشتر احتمال ابتلا به روماتیسم مفصلی را دارند.
چه مواقعی برای درمان کاهش وزن ناگهانی به پزشک مراجعه کنیم؟
نوسان وزن بدن عادی است. بااینحال، اگر بدون تغییر عادتهای خود، در حال ازدستدادن وزن هستید، ممکن است چیز دیگری اتفاقافتادهباشد. اگر ۵ درصد از وزن خود را در طی ۶ تا ۱۲ ماه از دست دادهباشید، و یا اگر دچار هر یک از علائم فوق شدید، به دکتر داخلی یا دکتر عمومی خود مراجعه کنید.
برای اینکار وارد سایت نوبتدهی آنلاین دکترتو شوید و با جستجوی تخصص پزشک عمومی در شهر مورد نظر، بهترین دکتر عمومی را انتخاب کنید و نوبت دریافت کنید.
خیلی خوبه …به شکل آسون همه رو راهنمایی میکنه …ممنون از این سایت
سلام ممنون از سایت خوبتون من در اثر مصرف یه خوراکی مسوم یک هفته مریض شدم و سه روز هیچ غذایی نخوردم و بعد از اون همه خیلی کم کم شروع به غذا خوردن کردم و بعد از اون بیماری به شدت لاغر شدم و الان با اینکه اشتهای خوبی دارم و بیشتر روز سعی میکنم گرسنه نمونم اما چاق نمیشم به نظر شما این خطرناک؟ و چیکار کنم که اضافه وزن بگیرم؟
دوست عزیز
سیستم گوارش شما بهتره بررسی شود. ممکنه عفونت معده و میکروب معده در شما مانع جذب مواد غذایی شود. از این لینک نوبت متخصص گوارش گرفته و مراجعه کنید.
پزشک متخصص گوارش
سلام وقتتون بخیر .
بنده ۱۷ سال سن دارم ۱۹ درصد کاهش وزن در تابستون داشتم .
البته چون زمین کشاورزی داریم و اونجا مشغول کمک شدم اینطوری شد .
اشتهای خوبی دارم اما چاق نمیشم .
آزمایش هم دادم دکتر گفت مشکلی نداری فقط گوشت قرمز کمتر مصرف کن .
به نظر شما مشکلی وجود نداره؟
دوست عزیز
اگر مشکل دیابت، کم کاری تیروئید و دیگر مشکلات عامل کاهش وزن نداشته اید ممکنه این کاهش ون به علت متابولیسم بالای شما و سوخت و ساز بالای بدن باشد.
سلام خسته نباشی من تودوماه ۳کیلووزن کم کردم البته عفونت معده وروده هم دارم حالت تهوع .سرگیجه تنگی نفس هم دارم ممنون میشم راهنمایی کنی
دوست عزیز
دیابت، کم کاری تیروئید در شما بررسی شود اگر مشکلی نداشتید در این فاکتورها نیاز به انجام اندوسکوپی و درمان میکروب معده توسط متخصص گوارش دارید.
سلام وقت تون بخیر
من نوزده سالمه تو این چهل روز چهار کیلو کم کردم و همش احساس خستگی میکنم و خیلی هم کمر درد دارم میدونید دلیلش چیه
دوست عزیز
کاهش وزن بی دلیل شما میتونه به علت مشکلات غده تیروئید، دیابت باشد. نیازهب با مراعه به متخصص غدد آزمایش کامل انجام و علت بررسی شود.
متخصص غدد و متابولیسم
سلام.پسرم ۱۴سالشه الان حدودا یک ساله ک هرچی قدش بلندتر میشه وزنش کمتر میشه ژنش تپله اما از پارسال تا ب الان ب طور چشم گیری وزن کم کرده ک نگرانم کرده من شهرستانم میشه راهنمایی کنید پیش چ متخصصی باید ببرمش؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
دوست عزیز
دیابت و تیروئید و دیگر بیماری ها باید بررسی شود بهتره به متخصص غدد مراجعه کنید. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
متخصص غدد و متابولیسم
سلام خسته نباشید
من یه پسر ۱۷ساله هستم وزنم ۶۵kg بود بعد از مدت سه ماه ۷kgکم کردم با توجه به آزمایش متوجه شدم دیابت نوع ۱ دارم الان بعد از مدت چند ماه به وزنم اضافه نشده از انسولین هم استفاده میکنم
میخواستم بدونم چکار کنم تا به وزنم اضافه بشه
سلام وقت بخیر
من ۱۹سال دارم و در طی ۶ماه ۱۲درصد وزنم کم شده است
به نظر شما مشکل چی میتونه باشه
دوست عزیز
علل زیادی موجب کاهش وزن می شود که می توان به دیابت، پرکاری تیروئید، مشکلات روده و افسردگی اشاره کرد. بهتره برای بررسی آزمایش ها و یافتن علت به متخصص داخلی مراجعه کنید.
دکتر فوق تخصص داخلی
با سلام، پدرم ظرف یکی دو هفته شده پوست و استخوان، آزمایش های مکرر فقط آنزیم های کبدش خیلی بالاست و چسبندگی ماهیچه و در گلو احساس خشکی و سفتی داره مهمتراینکه جفت پاهاش ورم کرده نمیتونه راه بره و ۶۰سالشه ممنون میشم نظری بدید؟
دوست عزیز
دیابت و مشکلات تیروئید نیز بررسی شود در صورت نرمال بودن نیاز به بررسی سیستم قلبی است زیرا تورم پاها میتونه مشکل قلبی عروقی باشد. بهتره از این لینک نوبت متخصص قلب گرفته و برای بررسی مراجعه کنید.
متخصص قلب و عروق
سلام من بعد ۶ماه وزنم خیلی کم شده چاق بودم ۷۶کیلو بودم الان شدم ۶۹کیلو خیلی وزن کم کردم کم اشتها شدم دست پاهام درد میکنم پاسخت چپ همش بی هس میسوزه علت چی میتونه باشه
سلام من بعد ۶ماه وزنم خیلی کم شده چاق بودم ۷۶کیلو بودم الان شدم ۶۹کیلو خیلی وزن کم کردم کم اشتها شدم دست پاهام درد میکنم پاسخت چپ همش بی هس میسوزه علت چی میتونه باشه
سلام من بعد ۶ماه وزنم خیلی کم شده چاق بودم ۷۶کیلو بودم الان شدم ۶۹کیلو خیلی وزن کم کردم کم اشتها شدم دست پاهام درد میکنم پاسخت چپ همش بی هس میسوزه علت چی میتونه باشه