فهرست مطالب
بیماری التهاب پروستات یا پروستاتیت، تورم غده پروستات (در بعضی شرایط به دلیل ورود باکتری از مجرای ادرار) است. این بیماری میتواند بسیار دردناک و ناراحتکننده باشد اما در بیشتر موارد درمان میشود. شبادراری، سوزش در زمان ادرار و مشکلات جنسی مانند اختلال نعوظ، از علائم پروستاتیت هستند. اگرچه ممکن است در هر سنی بروز کند، اما مردان ۳۰ تا ۵۰ سال، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند. در ادامه همراه ما باشید که درباره انواع ورم پروستات، علل و راههای درمان آن صحبت خواهیم کرد.
التهاب پروستات چیست؟
غده پروستات بهاندازه یک گردوی کوچک در زیر مثانه آقایان قرار دارد. پروستات یک غده برونریز است به این معنی که ترشحات خود را به مجراها و ساختارهای لولهمانند میریزد، به همین دلیل مجرای ادراری دقیقاً از درون غده پروستات میگذرد.
التهاب پروستات (به انگلیسی prostatit) یکی از انواع بیماری پروستات است و زمانی رخ میدهد که به هر نحوی پروستات عفونت یا ورم کند. معمولاً از طریق ورود باکتری و بیماریهای مقاربتی از راه مجرای ادراری صورت میگیرد اما میتواند به دلیل سندرم درد مزمن لگن، یکی از شایعترین علل وقوع پروستاتیت، اتفاق بیفتد.
پروستاتیت شایعترین مشکل دستگاه ادراری برای مردان کمتر از ۵۰ سال و سومین مشکل شایع دستگاه ادراری برای مردان بالای ۵۰ سال است.
انواع پروستاتیت
متخصصان چهار نوع پروستاتیت را شناسایی کردهاند: پروستاتیت مزمن باکتریایی، پروستاتیت حاد باکتریایی، سندرم درد مزمن لگن و پروستاتیت التهابی بدون علامت. فقط دو مورد اول با عفونت دستگاه ادراری مرتبط هستند:
- پروستاتیت حاد باکتریایی: عفونت ادراری باعث عفونت در غده پروستات میشود. علائم آن ناگهانی و شدید است، مانند تبولرز، تکرر ادرار در شب و ادرار دردناک. پروستاتیت حاد باکتریایی نیاز به درمان فوری پزشکی دارد.
- پروستاتیت باکتریایی مزمن: درد مزمن زمانی اتفاق میافتد که علائم آن بیشتر از ۳ ماه طول بکشد و مداوم و عودکننده باشد. باکتریها در غده پروستات به دام میافتند و باعث عفونت ادراری میشوند که درمان آن در این حالت، به نسبت دشوار است.
- سندرم درد مزمن لگن: شایعترین و عجیبترین نوع پروستاتیت است و تقریباً از هر ۳ نفر، ۱ نفر به این سندرم دچار میشود. همانطور که از نام آن پیداست، این نوع التهاب پروستات باعث درد مزمن در لگن، پرینه (ناحیه بین کیسه بیضه و راست روده) و اندام تناسلی میشود، درصورتیکه شواهدی از عفونت در این نوع بیماری مشخص نیست. عفونت قبلی، اختلال در عملکرد سیستم عصبی و سیستم ایمنی، استرس روانی یا فعالیت نامنظم هورمونی از دلایل ایجاد آن است.
- پروستاتیت التهابی بدون علامت: این بیماری بدون هیچ علامتی، باعث التهاب غده پروستات میشود. بسیاری از افراد بعد از انجام آزمایشهای دیگر، متوجه آن میشوند. بهعنوانمثال، تجزیهوتحلیل مایع منی برای ناباروری ممکن است پروستاتیت التهابی بدون علامت را تشخیص دهد. این نوع پروستاتیت در حالت کلی درمانی ندارد.
علائم التهاب پروستات
علائم کلی پروستاتیت عبارتاند از:
- درد خفیف تا شدید در داخل یا اطراف آلت تناسلی، بیضهها، مقعد، پایین شکم یا کمر
- ادرار و مدفوع دردناک و همراه با سوزش (دیسوریا)
- تب، لرز، دردهای عضلانی و سایر علائم مشابه آنفولانزا (در پروستاتیت حاد باکتریایی)
- نیاز به ادرار مکرر (مخصوصاً در شب)
- مشکل در شروع یا توقف ادرار کردن
- گاهی اوقات وجود خون در ادرار
- عدم توانایی ادرارکردن که منجر به تجمع ادرار در مثانه میشود (احتباس ادرار)، این موردنیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد.
- بزرگشدن یا حساسشدن پروستات در معاینه رکتوم
- مشکلات جنسی، مانند اختلال نعوظ، درد هنگام انزال یا درد لگن بعد از رابطه جنسی
عفونت پروستات و درد بیضه
شایعترین علامت ورم پروستات، تورم یا درد بیضه است. در بیشتر مواقع تورم بیضه نشانه سرطان نیست و کمتر از ۴ درصد از تودههای بیضه سرطانی میشوند.
عفونت پروستات و درد کمر
یکی از علائم التهاب پروستات، احساس دردی که میتواند شدید باشد، در پایین شکم یا درد کمر است. اگر پروستاتیت حاد باشد، این درد معمولاً آزاردهنده است و باید زودتر درمان شود.
داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن و حمام آب گرم به شما کمک میکنند تا احساس بهتری داشته باشید. برخی از مردان نیز با مصرف داروهایی که به عملکرد مثانه یا غده پروستات کمک میکنند (مانند اکسی بوتینین، دوکسازوسین، پرازوسین، تامسولوسین و ترازوسین) بهتر میشوند.
چه زمانی برای بررسی علائم پروستاتیت به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت داشتن علائم پروستاتیت، مانند درد لگن، مشکل در زمان ادرارکردن یا انزال دردناک، به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر علائم بیماری پروستاتیت را دارید، هرچه زودتر وقت حضوری بگیرید یا از مشاوره تلفنی با دکتر اورولوژی در وبسایت دکترتو استفاده کنید.
علل التهاب پروستات
همانطور که اشاره کردیم، پروستاتیت توسط متخصصان به ۴ دسته باکتریایی مزمن، باکتریایی حاد، سندرم مزمن لگن و پروستاتیت بدون علامت تقسیم میشود. دو مورد اول با ورود باکتری به مجاری ادراری و در نهایت غده پروستات، ایجادشده و معمولاً درمان آنتیبیوتیکی برای آنها در نظر گرفته میشود. دو مورد بعد بر اثر ژنتیک یا سایر دلایل ناشناخته رخ میدهند. علل دیگر بروز پروستاتیت عبارتاند از:
- عفونت ادراری (UTI)
- استفاده از یک کاتتر ادراری، یک لوله قابلانعطاف که برای تخلیه ادرار از مثانه استفاده میشود.
- انجام بیوپسی پروستات
- عفونت مقاربتی (STI)
- HIV یا ایدز
- مشکل در دستگاه ادراری
- ایجاد آسیب در لگن
- سن بالا، مردان بین ۵۰ تا ۵۹ سال ۳ برابر بیشتر از مردان بین ۲۰ تا ۳۹ سال به آن مبتلا میشوند.
- سابقه ابتلا به پروستاتیت قبلی
- سایر شرایط دردناک شکمی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS)
- مورد آزار جنسی قرار گرفتن
عفونت پروستات در جوانان
اگرچه احتمال ابتلا به التهاب پروستات در جوانان بسیار کمتر از میانسالان است، اما احتمال ابتلا در هر سنی وجود دارد. بیشتر علل پروستاتیت در جوانی، استرس و اضطراب، عفونت دستگاه ادراری یا تناسلی، ابتلا به بیماری ایدز و جراحی یا ضربه در ناحیه لگن است.
سکس زیاد و التهاب پروستات
یکی از نگرانیهای آقایان این است که آیا سکس زیاد و رابطه جنسی شرایط بیماری پروستاتیت را بدتر میکند؟ بهطورمعمول، رابطه جنسی باعث تشدید پروستاتیت نمیشود و میتواند در کاهش خطر ابتلا به اختلال نعوظ کمک کند؛ اما در مواردی مانند پروستاتیت حاد که انزال فرد دردناک است، میتواند لذت جنسی را تا حد زیادی کاهش دهد.
ارتباط خودارضایی و التهاب پروستات
تاکنون مطالعات زیادی دراینباره انجامنشده است؛ اما باتوجهبه اینکه در خودارضایی به فعالیت غده پروستات نیاز است، میتواند خطر عود بیماری را بیشتر کند و باعث احساس درد و ناراحتی شود.
برای کاهش فشار بر غده پروستات و حفظ سلامت جنسی، رعایت اعتدال در فعالیتهای جنسی، ازجمله خودارضایی، بسیار مهم است.
تشخیص پروستاتیت
در بیشتر موارد، یک پزشک متخصص بیماری پروستاتیت یا التهاب پروستات را بر اساس موارد زیر تشخیص میدهد:
- سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی (از اولین کارهای یک پزشک)
- انجام معاینه فیزیکی
- بررسی غدد لنفاوی بزرگ در کشاله ران
- مشاهده کیسه بیضه متورم
- معاینه دیجیتالی رکتوم
- آزمایشهای پزشکی
- آزمایش ادرار
- آزمایش خون
- تستهای یورودینامیک (بررسی عملکرد مثانه در ذخیره و خارجکردن ادرار)
- سیستوسکوپی (استفاده از ابزار لولهمانند برای بررسی داخل مجرای ادرار و مثانه از طریق آلت تناسلی)
- سونوگرافی ترانس رکتال
- بیوپسی (برداشتن یک قطعه کوچک از بافت پروستات برای بررسی با میکروسکوپ)
- تجزیهوتحلیل مایع منی (برای بررسی وجود خون یا عفونت در آن)
سونوگرافی و التهاب پروستات
سونوگرافی ترانس رکتال پروستات، ابزاری کلیدی و مهم برای تشخیص بسیاری از بیماریهای پروستات مانند سرطان پروستات، پروستاتیت و هیپرپلازی خوشخیم پروستات است.
از سونوگرافی رکتال، برای بررسی اندازه، محل و شکل غده پروستات و ساختارهای مجاور آن استفاده شود. در این معاینه فیزیکی که بدون بیهوشی و در حین ویزیت مطب انجام میشود، از دستگاهی به نام مبدل که امواج صوتی ایمن و بدون درد را از اندامها منعکس میکند، برای ایجاد تصویر از ساختار غده پروستات استفاده میکنند.
اورولوژیستها اغلب از سونوگرافی ترانس رکتال برای بررسی پروستات استفاده میکنند. سونوگرافی ترانس رکتال برای بررسی پروستاتیت مناسب است اما نمیتوان در تشخیص سرطان پروستات به آن اعتماد کرد.
درمان التهاب پروستات
درمان پروستاتیت، در درجه اول به نوع آن (حاد یا مزمن) بستگی دارد:
- درمان پروستاتیت حاد: معمولاً با مسکن و یک دوره ۲ تا ۴ هفتهای آنتیبیوتیک درمان میشود. اگر علائمتان شدید است و مشکلات ادراری دارید، به متخصص اورولوژی یا پزشک عمومی مراجعه کنید.
- درمان پروستاتیت مزمن: پزشک در این صورت داروهای مسکن مانند پاراستامول یا ایبوپروفن، دارویی به نام آلفا بلوکر در صورت مشکل ادرارکردن (مسدودکنندههای آلفا میتوانند به شلشدن عضلات غده پروستات کمک کنند) و آنتیبیوتیک تجویز میکند. در این شکل از بیماری، هدف پزشک کاهش علائم است تا کمتر با فعالیتهای روزانه شما تداخل داشته باشد.
۱. عمل جراحی پروستات
پروستاتکتومی یا عمل جراحی پروستات، یک روش درمانی برای برداشتن جزئی یا کامل پروستات است. این روش برای درمان سرطان پروستات یا هیپرپلازی خوشخیم پروستات انجام میشود. افراد در سنین مختلف میتوانند پروستاتکتومی انجام دهند و بیماری را درمان کنند. اگرچه ممکن است عوارض جانبی داشته باشد اما بعد از مدتی بهبود مییابد.
۲. داروی التهاب پروستات
رایجترین درمان پروستاتیت، درمان آنتیبیوتیکی است. برای استفاده از آنتیبیوتیک، باید حتماً با پزشک در خصوص عوارض جانبی آن و سابقه حساسیت قبلیتان مشورت کنید تا دچار علائمی مانند ناراحتی معده نشوید. رایجترین داروهای تجویزی شامل موارد زیر هستند:
- پاراستامول یا ایبوپروفن
- آلفا بلوکر برای شلشدن عضلات صاف مثانه و پروستات
- سیلودوسین (راپافلو)
- مهارکنندههای ۵ آلفا ردوکتاز مانند فیناستراید (پروسکار) و دوتاستراید (آوودارت)
- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی که NSAID نیز نامیده میشوند؛ مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم
- گلیکوزامینوگلی
- کندرویتین سولفات
- شلکنندههای عضلانی مانند سیکلوبنزاپرین (Amrix، Flexeril) و کلونازپام (Klonopin)
- تعدیلکنندههای عصبی مانند آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین (Aventyl، Pamelor) و پره گابالین (Lyrica)
قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات
داروهای ضد میکروبی خوراکی اصلیترین درمان پروستاتیت باکتریال محسوب میشوند. مؤثرترین و قویترین داروها برای درمان عفونت پروستات، فلوروکینولون و تری متوپریم-سولفامتوکسازول هستند.
سفیکسیم برای عفونت پروستات
داروی سفیکسیم یک آنتیبیوتیک مؤثر برای التهاب پروستات است که ثابتشده میتواند تا حد زیادی بهبودی ایجاد کند. این آنتیبیوتیک بیخطر بوده و باعث جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری پس از بیوپسی میشود.
Cefixime دارای میانگین امتیاز ۶.۳ از ۱۰ از مجموع ۲۴ رتبهبندی در Drugs.com است.
سیپروفلوکساسین و عفونت پروستات
سیپروفلوکساسین یا Cipro یک کینولون نسل دوم است و رکورد بیشترین آنتیبیوتیک تجویزشده برای علائم اولیه پروستاتیت را دارد. این دارو به شکل قرصهای ۲۵۰، ۵۰۰ یا ۷۵۰ میلیگرم، محلول خوراکی ۵ درصد یا ۱۰ درصد ساختهشده و برای تزریق داخل وریدی نیز عرضه میشود.
۳. درمان خانگی التهاب پروستات
اگرچه ممکن است فکر کنید درمان خانگی چندان مؤثر نیست، اما تا حد زیادی به تسکین علائم عفونت پروستات کمک میکند. حمام آب گرم یا استفاده از کیسه آب گرم، نوشیدن مقدار زیادی آب برای تحریک مثانه از طریق ادرار بیشتر و خارجشدن باکتریها، پرهیز از نشستن طولانیمدت و کاهش مصرف غذاهای تند و کافئین، از روشهای کاربردی درمان پروستاتیت در خانه محسوب میشوند.
غذاهای مفید برای پروستات نیز میتوانند به کاهش التهاب و مشکلات پروستات کمک کنند. سبزیجات، میوهها، زنجبیل و سیر از دسته غذاهای مفید به شمار میروند. برخی مواد غذایی مضر برای پروستات هم وجود دارند که باید از مصرف آنها خودداری کنید.
۴. درمان گیاهی التهاب پروستات در جوانان
درمانهای طبیعی برای جلوگیری از ورم پروستات:
- مصرف دمنوش نخل ارهای (Serenoa repens) نخل ارهای نخل بومی جنوب شرقی ایالاتمتحده است.
- گیاه گزنه
- لیکوپن که به مقدار کافی در گوجهفرنگی وجود دارد.
- چای سبز
- مصرف زینک یا مکمل زینک پلاس
- سویا
- زنجبیل
- سیاه دانه
- عسل طبیعی
- حنا
- داروی شش گیاه
بهترین راه درمان عفونت پروستات چیست؟
در موارد ابتلا به پروستاتیت باکتریایی، مصرف آنتیبیوتیک بهترین روش درمانی است. در سایر موارد، انتخاب سبک زندگی سالم، ورزش و تحرک کافی و جلوگیری از مصرف زیاد کافئین و الکل، به پیشگیری و درمان علائم شدیدتر بیماری کمک میکند.
برای درمان عفونت پروستات به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
پزشک عمومی ممکن است شما را به متخصص اورولوژی ارجاع دهد، متخصصی که در درمان علائم و بیماری دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی مردانه تخصص دارد. متخصص اورولوژی از آزمایشهای پزشکی برای کمک به تشخیص مشکلات دستگاه ادراری تحتانی مرتبط با پروستاتیت استفاده میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر، بهتر است با متخصص اورولوژی مشورت داشته باشید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین متخصصان ارتباط آنلاین، تلفنی یا حضوری داشته باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر اورولوژی وجود دارد.
عوارض جانبی التهاب پروستات
از عوارض جانبی این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عفونت باکتریایی در جریان خون
- آبسه پروستات یا حفره پر از چرک در پروستات
- اختلال عملکرد جنسی
- التهاب اندامهای تناسلی نزدیک پروستات
- ناتوانی در ادرارکردن
- ناراحتی یا درد شدید در ناحیه تحتانی شکم و مجاری ادراری
- فوریت ادرار در شب و سوزش ادراری
- عفونت باکتریایی همراه با خون (باکتریمی)
- التهاب لوله پیچخورده متصل به پشت بیضه (اپیدیدیمیت)
- عفونتی که به استخوان لگن فوقانی یا ستون فقرات تحتانی گسترش مییابد.
- اضطراب یا افسردگی
- تغییرات در اسپرم و مایع منی که ممکن است باعث ناباروری شود.
مردانی که علائم پروستاتیت دارند باید به پزشک مراجعه کنند. حتی اگر علائمی نداشتید، از آزمایشهای دورهای برای سلامت غده پروستات غافل نشوید.
عفونت پروستات و ناباروری
عفونت و التهاب پروستات بهطور مستقیم یا غیرمستقیم با ایجاد اختلال در عملکرد پروستات، روی کیفیت اسپرم و باروری مردان تأثیر میگذارد. ابتلا به پروستاتیت میتواند تولید مایع منی غده پروستات را مختل کند.
پروستاتیت بهعنوان یکی از علل ناباروری مردان شناختهشده است.
آیا عفونت پروستات قابل انتقال است؟
پروستاتیت یا عفونت پروستات مسری نیست و در هر سنی ممکن است رخ دهد. ممکن است در مواردی، ورود باکتری از مجرای ادرار و باکتریهای بیماری های مقاربتی (مانند سوزاک) در ایجاد بیماری پروستات دخیل باشد.
پیشگیری از التهاب پروستات
در حالت کلی، نمیتوان صددرصد از پروستاتیت پیشگیری کرد اما موارد زیر در کاهش علائم و جلوگیری از بروز التهاب پروستات تاثیر دارند:
- رژیم غذایی و تغذیه سالم
- افزایش مصرف مایعات و اجتناب یا کاهش مصرف موادی که مثانه را تحریک میکنند.
- انجام آزمایشهای بالینی
- محدودکردن مصرف الکل، کافئین و غذاهای تند یا اسیدی
- تمیز نگهداشتن آلت تناسلی خود و ناحیه اطراف آن
- پرهیز از نشستن طولانیمدت (مخصوصاً دوچرخهسواری)
- استفاده از گرمادرمانی یا حمام آب گرم
- انجام تمرینات کگل، ورزشهایی برای عضلات نگهدارنده ادرار در مثانه که باعث قرارگرفتن مثانه و عضلات لگن در جای مناسب خود میشود.
- تمرینات آرامشبخش مانند یوگا
- گیاهدرمانی با عصارههای گیاهی مانند کوئرستین، گرده زنبورعسل و نخل اره
پروستاتیت مزمن
پروستاتیت مزمن بهتدریج ایجاد میشود و میتواند ماهها یا حتی سالها ادامه داشته باشد. اگر علائم التهاب پروستات حدود ۳ ماه یا بیشتر ادامه یابد، پزشکان پروستاتیت مزمن را تشخیص میدهند. پروستاتیت مزمن ممکن است به درمان اولیه بهخوبی پاسخ ندهد و بر عملکرد جنسی فرد تأثیر بگذارد.
پروستاتیت حاد
یک بیماری باکتریایی عفونتی است که میتواند باعث درد لگن، سوزش ادرار، تکرر ادرار و احتباس ادرار و علائم سیستمیک مانند تب، لرز، حالت تهوع، استفراغ و بیحالی شود.
پروستاتیت حاد زمانی ایجاد میشود که باکتریهای موجود در دستگاه ادراری (مثانه، کلیه و مجرای ادرار) وارد پروستات شوند. حداکثر دوره درمان آنتیبیوتیکی، ۴ تا ۶ هفته است.
پروستاتیت عصبی یا سایکوتیک
استرس روانی یکی از دلایلی است که میتواند باعث بدتر شدن علائم پروستاتیت، بهویژه درد و ناراحتی هنگام ادرار شود. یکی از دلایل احتمالی بروز این بیماری، استرس و اضطراب حاصل از تکرر ادرار شبانه و درد در زمان ادرار و انزال است. درواقع ممکن است فرد از قبل به پروستاتیت مبتلا باشد و استرس و ناراحتی عصبی سبب عود بیماری شود.
پروستاتیت بدون علامت
مردان مبتلا به پروستاتیت التهابی بدون علامت، نشانهای از بیماری ندارند و در زمان آزمایش سایر اختلالات دستگاه ادراری یا دستگاه تناسلی، این بیماری را تشخیص میدهند. این نوع پروستاتیت عارضهای ایجاد نمیکند و نیازی به درمان ندارد.
تنها علامت پروستاتیت بدون علامت، وجود گلبولهای سفید در مایع پروستات است.
پروستاتیت در جوانان
پروستاتیت شایعترین مشکل دستگاه ادراری برای مردان کمتر از ۵۰ سال است. حدوداً دو میلیون مراجعهکننده در سال به دلیل ابتلا به پروستاتیت به بیمارستان مراجعه میکنند. در بسیاری از موارد، پروستاتیت جوانان به دلیل ورود باکتری یا سایر میکروارگانیسمها ایجاد میشود.
التهاب پروستات و ازدواج
پروستاتیت طولانیمدت میتواند عملکرد عادی زندگی فرد را مختل کند. پروستاتیت باکتریایی در اثر ورود باکتری به پروستات ایجاد میشود. زمانی که ادرار آلوده از مجرای ادرار به سمت عقب جریان پیدا کند، باکتریها میتوانند وارد پروستات شوند. شریک جنسی یا همسر شما به عفونت مبتلا نمیشود. بعضی مردان به پروستاتکتومی روی میآورند و بعد از مدتی زندگی جنسی رضایتبخشی خود را دوباره به دست میآورند.
سوزاک و التهاب پروستات
عفونتهایی که از طریق تماس جنسی منتقل میشوند میتوانند یکی از دلایل ایجاد پروستاتیت باشند، مانند کلامیدیا و سوزاک. باکتری سوزاک N. gonorrhoeae غشاهای مخاطی دستگاه تناسلی مردان و زنان، دهانه رحم و لولههای فالوپ و مجرای ادراری در زنان و مردان را آلوده میکند. بیماری سوزاک در بیشتر موارد بدون علامت است و مشکلات جدی ایجاد میکند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک متخصص
التهاب پروستات یا پروستاتیت، یک از شایعترین بیماریهای پروستات در مردان جوان و میانسال است. نفوذ باکتری و سندرم لگن، از دلایل اصلی بروز التهاب هستند. پزشکان، پروستاتکتومی یا عمل جراحی پروستات، درمان گیاهی، درمان دارویی و استفاده از آنتیبیوتیک را برای رفع التهاب پروستات تجویز میکنند.
اگر مدتی است که خودتان یا اطرافیانتان کمردرد یا درد زیر شکمی، تکرر ادرار و انزال دردناک را تجربه میکنید، حتماً مراجعه به پزشک را جدی بگیرید. جهت مشاوره آنلاین و معاینه توسط متخصص اورولوژی سری به وب سایت ما بزنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین متخصصان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر اورولوژی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
با سلام
۲۱ سالمه
حدود هفت ماه هست که فشار ادرار کم و قطره قطره، سوزش ادرار و تکرر ادرار دارم، حس میکنم مثانه کامل خالی نمیشه
ازمایش سونوگرافی اندازه پروستات نرمال و جدار مثانه نرمال و عدم سنگ بود
ازمایش پی اس آ هم نرمال بود
ازمایش ادرار هم نرمال بود نه باکتری نه خون نه چیزی
پیش دو تا فوق تخصص رفتم یکیش گفت بخاطر دوچرخه سواری و مصرف غذای تند التهاب پروستات دارم و برای سه ماه قرص پروترال ۰.۴ رو تجویز کرد
دومی گفت مشکل عصبی مثانه پروستات دارم و قرص ترازوسین و نورنریپتلین رو تجویز کرد و گفت شش ماه بخورم
بنده الان بیست روزه کار دومم رو انجام میدم و اوضام بدتر شده و فشار ادرارم کمتر شده
الان رفتم سراغ اولی
به نظرتون کار دیگه ای انجام بدم؟ اگه ازمایشی هست که باید انجام بدم لطفا بهم بگید
چون این تکرر و سوزش دارن عذاب میدن
ممنون بابت پاسخگوییتون
سلام
عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخ
در این شرایط مهمترین کار انالیز ادرار است
گاهی مشکلات ستون فقرات ناحیه کمری خاجی هم می تواند باعث این عارضه گردد
که در این صورت انجام mri الزامی است
سلام.
من ۲۱ سالمه.ومجردم.مشکلم این است که دراوایل بعدازانزال دچاراختلال وبندش ادرارمیشدم.امابعدهااین مشکل منحصربه بعدازانزال نماندودایمی شد.
تخلیه کامل نمیشوم.وتکرر ادراردارم.جریان ادرارنیز ضعیف است. قابل ذکراست که هیچ دردی نواحی مثانه،پروستات و…ندارم.
نزدداکتریورولوژی مراجعه کردم وفقط باآزمایش سونوگرافی التهاب پروستات تشخیص کرد وتزریقات یک هفته یی تجویز نمود.اماتاحالااثرش راندیدم.
به نظرشمامشکلم چیست؟.
وچی درمانی دارد؟.
سلام دوست عزیز
علایم شما علایم التهاب و عفونت پروستات می باشد
احتمالا نیاز به انتی بیوتیک هم دارید
ضمنا مجاری ادراری تان هم باید مورد معاینه قرار گیرد
سلام.
من ۲۱ سالمه.ومجردم.مشکلم این است که دراوایل بعدازانزال دچاراختلال وبندش ادرارمیشدم.امابعدهااین مشکل منحصربه بعدازانزال نماندودایمی شد.
تخلیه کامل نمیشوم.وتکرر ادراردارم.جریان ادرارنیز ضعیف است. قابل ذکراست که هیچ دردی نواحی مثانه،پروستات و…ندارم.
نزدداکتریورولوژی مراجعه کردم وفقط باآزمایش سونوگرافی التهاب پروستات تشخیص کرد وتزریقات یک هفته یی تجویز نمود.اماتاحالااثرش راندیدم.
به نظرشمامشکلم چیست؟.
وچی درمانی دارد؟.
سلام دوست عزیز
علایم شما علایم التهاب و عفونت پروستات می باشد
احتمالا نیاز به انتی بیوتیک هم دارید
ضمنا مجاری ادراری تان هم باید مورد معاینه قرار گیرد
ن
با درود فراوان از مطالب خوبتان.
مدتی است که احساس میکنم که که پروستاتم بزرگ شده و بیرون زدگی هموروئید هم دارم که بعد از اجابتِ مزاج، دردناک میشه و علائم پروستاتم ،من جمله درد سرِ آلتم ایجاد شده و دردِ زیادی پیدا میکنم.
سوالم این بود که آیا هموروئید و بزرگیِ پروستات در ارتباطِ همدیگه هستند؟ چون اکثرِ مواقع بعد از اجابتِ مزاج که درد ناحیه مقعدم به علتِ بیرون زدگی شروع میشه ، درد در سرِ آلتم و نشانه های پروستات هم ایجاد میشه. میخواستم ببینم پروستات و هموروئید بر هم دیگر اثرگذار هستند؟ ممنون میشوم اگر جواب بفرمایید.با تشکر.
سلام دوست عزیز
بله ممکن است التهاب پروستات باعث بیماری التهابی روده شود
سلام خدا قوت..ضمن تشکر از مقاله مفیدتون سوالی دارم
۲۳ سالمه و اینکه
من هیچ یک از علائم پروستاتیت رو که مطرح کردید ندارم اما
مشکل من بابت نفخ عجیبیه که من بعد از نعوظ طولانی مدت(مثه در مدت خواب ) رو دارم ..چ نفخ زیاد ،همون موقع خواب و چ تا نیمی از روز همانا..
من نوجوان که بودم با اعتیاد ب پورن در استمنا افراط داشتم و بدتر اینکه موقع انزال از خروج منی جلوگیری میکردم (شاید نزدیک ب ۶ ماه همین روال مضر رو داشتم)
الانا حتی اگه بندرت استمنا کنم یا اصن فقط نعوظ طولانی مدت داشته باشم ،نفخ زیادی رو خواهم داشت که نیاز ب دفع گاز به تکرر دارم (همین مسئله باعث دوری من از هر عامل تحریک جنسی ای شده)
همچنین بیشتر اوقات همین نفخ نه بصورت دفع بلکه بصورت صدا و بی اختیار در ناحیه لگنم میپیچه و منو خجالت زده میکنه و در ارتباطات اجتماعی ـم تاثیر منفی گذاشته (همه این علائم در مواقع نعوظ طولانی مدتم یا استمنا در همون روز بروز میکنه وگرنه بقیه روزها خیلی خیلی بهترم)
مقالاتی که خوندم، اون اعتیاد ب استمنا در نوجوانی رو به التهاب پروستات ربط میدادن اما من هیچ یک از اون علائم رو ندارم!
خیلی خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید🙏 راهکار چیه
اصلا چه دکتری میتونه درمانگر این مسئله باشه؟
ضمن اینکه IBS داشته و دارم اما ۹۰-۹۵ درصدی بهبود یافته ام
و همینطور اینکه من مدتها قبل سوزش نوک آلت بهنگام ادرار رو داشتم و حتی مدتی دفع بی اختیار یکی دو قطره ادرار..اما خیلی وقته هیچ یک از اینارم ندارم خداروشکر
سلام من مدت زیادی است شبها زیاد سرویس می رم وچند وقتی است که خیلیکسلی اندام ودردکمرولگن وبدخابی سوزش در اندامها کسالت خیلی زیاددارم
سلام و وقت بخیر اقای دکتر. بنده وقتی دارم تحریک میشم و آب اولیه که میاد عضلات قسمت پایینی مثانه حالت گرفتگی ایجاد میشه و درد دارم اما بعد از نزدیکی و تخلیه اسپرم، بعد چهار پنج ساعت خودش خوب میشه. البته وجود ادرار هم اثر میذاره روی دردش ولی خب کامل بازم تخلیه نمیشه وقتی درد دارم. مشکل بنده از چی هست؟
سلام من مدت طولانی هست ادرار با فشار کم و بصورت قطره قطره خارج میشود
و همچنین نعوظ الت تناسلی کامل صورت نمیگیرد و همچنین لذت رابط جنسی از بین رفته
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
سلام مهدی عزیز
با توجه به علایم شما به احتمال بالا دچار عفونت و التهاب پروستات هستید
لطفا هرچه زودتر به اورولوژیست مراجعه نمایید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/urologist
سلام عرض ادب من سال ها هست که مشکل ادراری دارم که اوایل با سوزش داشتم که خیلی زود به زود احساس ادرار داشتم که به دکتر رفتم دارور خوردم که خوب نشودم بارها دکتر رفتم نتیجه نگرفتم کم کم درد هم روی کشاله رونم و معقد هم میزد با استادن بهتر تخیله میشودم دو شاخی ادرار میامدولی خیلی زود به زود حس ادرار داشتم که دکترم اندوسکپی کرد که گفت پرستاد شما به شدت عفونی هست که یکسال هم بیشتر دارو داد ولی خوب نشودم که بد ی مدت حس مثانم نداشتم دیگه ولی روی شکم یا بالای کمرم یا روی سینم درد میگرفت که خیلی حالم خراب میکنه که باید ایستادن تخلیه کنم بهتر میشم از خواب هم از این درد ها بیدار میشم که باید برم تخلیه کنم مشکل هست برام خیلی ممنونم اگر جواب من را بدید
سلام
مشخص است مشکل در پروستات است
اگر درمان دارویی جواب ندهید باید جراحی کنید
ولی درکل بهتر است مجددا به یک متخصص اورولوژی خوب مراجعه کنید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/urologist
سلام ،درود و خداقوت
بنده چند روزیه این احساسو دارم که کامل تخلیله ادراری نمیشم انگار در حد ۲/۳ قطره میمونه،و کلاهک التم هم بعضی مواقع انگار یه سوزش خیلیکمی داره،این ۲مورده که هیچکدومشون هم شدید نیستند ، سایر علائم دیگ هم ندارم نه تکرر ادرار ، نه سوزش حین ادرار ، نه به سختی ادرار کردن و نه درد در جاهای دیگه ، هیچی، این موارد هم همونطور که گفتم شدید نیست راستش من یه خورده وسواسیم و زود ذهنم درگیر میشه،خواستم بدونم دلیلش چیه؟بیماری خاصیه؟اقدامی لازمه انجام بدم؟ یا مشکلینیس و خودش حل میشه؟
سلام دوست عزیز
با توجه به علایم شما ممکن است دچار التهاب مجاری ادراری شده اید
مایعات زیاد بنوشید
در صورت عدم بهبود حتمن به متخصص مراجعه فرمایید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/urologist
سلام، ایا ورزش کردن مانند فوتسال باعث تشدیداین بیماری میشود؟
سلام
احتمالش وجود دارد
باید درمان را در کنار ورزش پیش ببرید
سلام خسته نباشیدمن الان یه هفته میشه تکررادرارشدیدهرنیم ساعت همراه باسوزش وخارش الت دارم درددرلگن وران سمت راست وادرارپررنگ
سلام احمد عزیز
با توجه به علایم احتمالا دچار التهاب پروستات و یا التهاب مجاری ادراری شده است
حتمن به پزشک مراجعه فرمایید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/urologist