فهرست مطالب
همه ما ممکن است در طول زندگی با احساس سوزش پا مواجه شویم. سوزش پا احساس ناخوشایندی است که میتواند موجب کلافگی بیمار شود. آگاهی نسبت به دلایل و درمانهای سوزش پا، تحمل این حس را راحتتر میکند.
آیا تا به حال دچار سوزش کف پا، سوزش روی پا یا سوزش انگشتان شست پا شدهاید؟ آیا میدانید برای تشخیص علت این علامت و درمان آن چه باید کرد؟ به چه دکتری باید مراجعه کنیم و چگونه میتوانیم از سریعترین و راحتترین راه ممکن از این دکتر نوبت بگیریم؟ نگران نباشید! دکترتو همراه شماست!
احساس سوزش پا چیست؟
احساس سوزش شدید پا ممکن است با آسیب اعصاب در پاها، که بیماری نوروپاتی نامیدهمیشود، ایجادشود. با اینکه مشکلات پزشکی متعددی میتوانند احساس سوزش در پا ایجادکند. دیابت رایجترین علت است. درد ناشی از سوزش پا میتواند ثابت یا منقطع باشد و میزان درد متوسط تا شدید باشد. همچنین درد سوزش پا اغلب در شب بدتر است.
علائم سوزش پا کدامند؟
باتوجه به علل مختلف سوزش پا، علائم بسیار متنوعی همراه با آن دیده میشود که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس گرما
- خارش شدید
- علائم رشد قد به خصوص در کودکان و نوجوانان
- سوزش پا در ضایعه نخاعی
- تیر کشیدن
- بیحسی یا درد
- احساس ضعف یا سنگینی
- احساس سوزنسوزن شدن
- اسپاسم عضله
- کمخونی
- خشکی پوست
- پوستهریزی یا تاول روی آن
- تورم پا و علائم دیگر که باعث علت پادرد ناگهانی میشوند.
همچنین ممکن است با راهرفتن، ورزشکردن و ایستادن، این علائم تشدید شوند.
چه زمانی برای علائم سوزش پا به دکتر مراجعه کنیم؟
در صورتیکه علاوهبر علائم بالا، علائم آرتروز پا و میخچه پا را هم تجربه کردید، به دکتر عمومی مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از دکتر عمومی میتوانید وارد سایت نوبتدهی آنلاین دکترتو شوید و با جستجوی تخصص پزشک عمومی در شهر مورد نظر، از بهترین پزشکان عمومی مورد نظر خود نوبت بگیرید. همچنین امکان مشاوره تلفنی با دکتر عمومی و مشاوره آنلاین برای شما در دکترتو وجود دارد.
علت سوزش پا چیست؟
احساس سوزش در پا میتواند به دلایل بسیار متنوعی ایجادشود. در این مقاله به شرح رایجترین علل سوزش پا میپردازیم.
۱. نوروپاتی دیابتی (اختلال عصبی ناشی از دیابت)
قند خون بالا که برای مدت طولانی کنترل نشود، میتواند به تدریج عروق خونی و عصبها را تخریبکند و باعث بیماری نوروپاتی شود. همچنین قند خون بالا انتقال پیامها از اعصاب را کاهش میدهد. کاهش انتقال پیامهای عصبی میتواند حس را در بخشهای مختلف بدن، از جمله پاها، تحتتاثیر قرار دهد.
به علاوه قند خون بالا دیوارههای عروق خونی که اکسیژن را حمل میکنند، تضعیف کرده و در نتیجه تغذیه اعصاب با اختلال روبهرو میشود. جالب است بدانید که چاقی، فشار خون، مصرف سیگار و الکل، علت سوزش انگشتان پا در افراد دیابتی و ریسک نوروپاتی را افزایش میدهد.
هنگامی که عصب اندام تحتانی و پاهای شما آسیب ببیند، به نوروپاتی محیطی مبتلا شدهاید. نوروپاتی محیطی میتواند باعث احساس سوزش در پاهای شما شود. نوروپاتی محیطی با شیوع کمتر، میتواند بازوها و دستها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
علایم دیگر نوروپاتی محیطی یا دیابت و سوزش کف پا شامل موارد زیر هستند:
- بیحسی یا خارش در دستها یا پاها
- احساس پوشیدن جوراب تنگ
- دردهای تیز و خنجری
- انواع زخم پای دیابتی به خصوص در کف پا
- احساس ضعف یا سنگینی در پاها یا بازوها
- تعریق بیش از اندازه
یک مطالعه نشان دادهاست نوروپاتی محیطی که دلیلی برای آن یافت نشدهباشد، میتواند نشانهای از ابتلا به دیابت تشخیص دادهنشده یا مرزی باشد.
۲. نوروپاتی حسی فیبر کوچک (SFSN)
یک نوروپاتی دردناک است که اغلب منجر به سوزش دردناک در پاها میشود. سایر علایم شامل فقدان احساس در پاها و فورانهای کوتاه درد، هستند. این اختلال به علت فقدان غلاف میِلین پوشانندهی فیبرهای عصبی به وجود میآید. گرچه علت آن نامشخص است، ولی در اغلب موارد دیابت میتواند دخیل باشد.
۳. سوء مصرف الکل یا نوروپاتی الکلی
سوءمصرف الکل میتواند منجر به نوع دیگری از آسیب عصبی شود که نوروپاتی الکلی نامیده میشود. علاوهبر احساس سوزش در پاها، سایر علایم شامل این موارد هستند:
- ضعف عضلانی
- اسپاسم عضلانی و از دستدادن عملکرد عضله
- اختلال عملکرد ادراری و رودهای
- سرگیجه
- اختلال تکلم.
در نظر داشتهباشید که توقف مصرف الکل میتواند از بدترشدن علائم جلوگیری کند. گرچه برخی از آسیبهای عصبی ممکن است برگشتناپذیر باشند.
۴. بیماری شارکو ماری توث Charcot-Marie-Tooth
نامهای دیگر آن، آتروفی ماهیچهای پرونئال و نوروپاتی حسی و حرکتی ارثی هستند. این بیماری شایعترین بیماری ارثی اعصاب است و اعصابی که ماهیچهها را کنترل میکنند تحتتاثیر قرار میدهد. این بیماری یک بیماری پیشرونده است، به این معنا که علایم در گذر زمان شدیدتر میشوند. یکی از اولین علایم آن سوزش یا احساس سوزنسوزنشدن در پاها یا دستها است. سایر علائم شامل آتروفی ماهیچه و عدم مهارت انجام کارها (clumsiness) میشوند.
۵. سندرم درد منطقه ای پیچیده (CRPS)
سندرم درد ناحیهای کمپلکس یا سندرم درد منطقه ای پیچیده CRPS درد مداوم در ناحیهای از بدن است که از نظر زمان و شدت بروز درد، تناسبی با میزان آسیب وارده ندارد و معمولا در مکان عصب خاصی قرار ندارد. سندروم درد ناحیهای پیچیده در یک اندام، اغلب بعد از جراحی یا آسیبی که پیامرسانی از مغز و نخاع را تحتتاثیر قرار دهد، دیده میشود. سایر علایم عبارتاند از:
- درد سوزشی
- تورم و درد پا
- تغییر بافت یا رنگ پوست
۶. بیماری اریتروملالژیا
اریتروملالژیا یک بیماری نسبتا نادر است که بیمار پاهایی گرم، قرمز و دردناک بدون دلیل مشخص دارد. شدت بیماری از فردی تا فرد دیگر متفاوت است.
درد میتواند در حالات زیر بدتر شود:
- ورزش
- راهرفتن
- ایستادن
- در معرض گرما قرارگرفتن و پوسته پوسته شدن پوست
۷. سوء تغذیه
سوزش پایی که در اثر سوءتغذیه ایجاد شود، قبلا شایعتر بود، اما همچنان در مناطقی که قحطی و سایر فجایع را تجربه میکنند، دیده میشود. این کمبودهای ویتامین B میتواند سوزش پا را ایجاد کند. کمبود ویتامین B ممکن است منجر به کمخونی شود، همچنین تظاهراتی مانند خستگی، گیجی و نفس کمآوردن به همراه داشتهباشد. در جوامع کنونی، مخصوصا در افراد سالمند، آسیب عصبی ممکن است مرتبط با کمبود در مواد زیر باشد:
- ویتامین B12
- ویتامین B6
- ویتامین B9 (فولات)
۸. کم کاری تیروئید
تیروئید کم کار تناسب هورمونها را در بدن شما تغییر میدهد. کمکاری تیروئید میتواند باعث تورمی شود که روی اعصاب شما فشار وارد میآورد. علاوه بر سوزش پا، علائم کمکاری تیروئید شامل خستگی، افزایش وزن و خشکی پوست میشود.
۹. بیماری های عفونی خطرناک
سوزش پا میتواند یکی از علائم متعدد عفونتهای مختلف باشد، از جمله:
- بیماری لایم (بیماری عفونی باکتریایی که از طریق نیش حشرات آلوده منتقل میشود)
- HIV یا ایدز
- سیفلیس (بیماری مقاربتی باکتریایی که موجب زخمهای عفونی میشود)
- زونا (بیماری ویروسی که همانند آبله مرغان است و معمولا بزرگسالان به این بیماری مبتلا میشوند)
اگر احساس سوزش پا میکنید، از پزشک عفونی خود در رابطه با انجام تستهای مخصوص بیماریهای ذکرشده سوال بپرسید.
۱۰. بیماری پای ورزشکار
پای ورزشکار یک عفونت مسری قارچی است که اغلب در ورزشکاران دیده میشود. این بیماری به نام تینه آ پدیس (tinea pedis) نیز شناخته میشود و میتواند ناخنهای پا و دستها را نیز درگیر کند.
یکی از شایعترین علایم پای ورزشکاران احساس سوزش یا خارش بین انگشتان یا کف پاها است. همچنین ممکن است علایم زیر نیز وجود داشتهباشد:
- تاولهای خارشدار روی پاها
- ترک خوردن و پوست انداختن بین انگشتان پا یا کف پاها
- خشکی پوست در طرفین یا کف پاها
- پوست جدید روی پاها
- ناخنهایی که از بستر جدا شدهاند، یا بیرنگ، قطور و شکننده هستند.
۱۱. انواع بیماری های کلیوی
هنگامی که کلیهها کارکرد مناسبی ندارند، سموم در خون شما تجمع پیدا میکنند. تجمع سموم در خون میتواند منجر به تورم و خارش در پاها شود. همچنین میتواند باعث موارد زیر شود:
- کاهش دفع ادرار
- تنگی نفس بدون علت
- تهوع و استفراغ
- گیجی
- خستگی مفرط
- علائم تشنج
- کما یا اغما
۱۲. سوزش کف پا در شب و موقع خواب
سوزش كف پا نشانه چيست؟ این عارضه بیشتر هنگام خواب رخ میدهد. بیشتری زمانی که شما خواب هستید چه زمانی است؟ درست است! شبها! بنابراین فرد بیشتر به سوزش پا در شب دچار میشود.
سوزش پا هنگام خواب بسیار بیشتر از حالت معمول و مخصوصا هنگام روز بروز میکند. بیشترین زمانی که فرد دچار سوزش پا میشود هنگام خواب است و یکی از مهمترین دلایل آن، ترکیدگیتاول کف پا است. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است اول با انواع تاول کف پا و روش درمان آن آشنا باشید یا به دکتر عمومی و دکتر نورولوژی مراجعه کنید. معمولا سوزش پا در خواب همراه با داغ شدن پاها و احساس ناخوشایندی همراه است که فرد را ناآرام و عاصی میکند.
۱۳. بیماری های عروق محیطی (PVD)
بیماریهای عروق محیطی شامل تنگشدن عروق آورنده خون به اندامهای تحتانی و پاها است. علائم بیماریهای عروق محیطی میتواند مشابه با علائم نوروپاتی محیطی از جمله احساس سوزش در پاها و اندامهای تحتانی باشد. همچنین این نوع درد اغلب با راهرفتن یا ورزشکردن شروع میشود. واریس طنابی ریشه دار نیز از علل دیگر سوزش پا است که با گرفتگی و تورم سیاهرگهای بزرگ در سطح ساق و مچ پا بروز میکند.
۱۴. سندرم تونل تارسال یا گیر افتادن عصب
سندرم تونل تارسال به شرایطی اشاره میکند که در آن عصبی که از مچ پا به پا میرود، به دلیل تورم یا آسیب تحت فشار قرار دارد. این فشار میتواند منجر به درد و احساس سوزش در پا شود. درد ممکن است به قسمتهای بالاتر نیز کشیده شود.
۱۵. مسمومیت (intoxication)
مسمومیت با فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی صنعتی طی زمانهای طولانی میتواند منجر به علائم نوروپاتی محیطی شود. بعضی داروهای مورد استفاده برای درمان بیماریهای خاص، مانند بیماری ایدز (HIV) یا تشنج نیز ممکن است آسیب عصبی ایجاد کند.
۱۶. شیمی درمانی (chemotherapy)
مواد شیمی درمانی که در بیماریهایی مانند سرطان استخوان پا مورد استفاده قرار میگیرند، امکان دارد در کنار کشتن سلولهای سرطانی، اثرات سوئی از جمله نوروپاتی محیطی داشتهباشند. سایر اثرات سوء شیمیدرمانی بر سیستم اعصاب و ماهیچهای شامل موارد زیر هستند:
- احساس لرزش، خستگی یا درد در ماهیچهها
- کاهش سرعت رفلکسها یا مهارتهای حرکتی
- مشکلات تعادلی یا هماهنگی
- ضعف عضلانی بدن
۱۷. کبد و سوزش پا
بیماری کبد و سوزش کف پا یکی از عارضههایی است که در بیماران هپاتیتی، خصوصا عفونت هپاتیت C، رخ میدهد و میتواند از نشانه های کبد چرب باشد. هپاتیت C یک عفونت ویروسی است که باعث بیماری مزمن کبدی میشود و میتواند یک بیماری خفیف، موقت یا یک عفونت شدید مادام العمر باشد. با آسیب جدیتر به کبد، علائم بیشتری مانند موارد زیر ایجاد خواهد شد:
- زردی صورت و چشم
- تورم روی پا و مچ پا به دلیل تجمع مایع میانبافتی
- احساس خارش شدید
۱۸. یائسگی و سوزش پا
آیا یائسگی و سوزش و درد انگشتان پا به هم ارتباط دارند؟ هنگامی که یک زن یائسه میشود، به گرگرفتگی دچار میشود. یکی از علائم گرگرفتگی داغ شدن و سوزش است. این علامت در یائسگی به علت کاهش استروژن بدن اتفاق میافتد و میتواند علاپم سوزش دست و پا را ایجاد کند.
۱۹. علت سوزش کف پا در پریودی
عدم تعادل هورمونی در دوران قاعدگی، میتواند عملکرد طبیعی بدن را مختل کند و باعث تورم برخی اندامها مانند پا شود. این اتفاق بر رشتههای عصبی فشار وارد میکند و در درازمدت به آنها آسیب میرساند. داغ شدن پاها، بی حسی و گزگزی از علائم تغییرات هورمونی زنانه هستند.
۲۰. دلیل سوزش کف پا در بارداری
احساس گرما و سوزش در پاها نیز در بارداری بسیار شایع است. افزایش وزن ناگهانی، تورم و تغییرات عملکرد غدد ترشحکننده هورمونهای بدن باعث فشار بر اعصاب و افزایش جزئی دمای بدن میشوند.
۲۱. علت سوزش پا از زانو به پایین
در حین ورزش (دویدن یا ورزشهای سنگین)، بدن بیش از حد معمول به انرژی نیاز دارد و در مواردی، نمیتواند اکسیژن کافی برای تولید انرژی دریافت کند، بنابراین در چرخه سوخت و ساز سلولی باعث تولید اسید لاکتیک شده و سوزش ایجاد میکند.
درد و سوزش پا از زانو به پایین نشانه چیست؟ معمولا در مواردی که گردش خون در پا به خوبی انجام نمیشود، درد و سوزش پا رخ میدهد. همچنین ممکن است که فرد به رفلاکس وریدی دچار باشد و حجم خونی که در وریدها در جریان است به اندازهی کافی نباشد و پاها را دچار آسیب و سوزش کند. اگر این سوزش را در دوران شکستگی پایتان دارید میتواند به علت سوزش پا در گچ (علت سوزش پا بعد از شکستگی) رخ داده باشد.
۲۲. علت سوزش پا بعد از عمل دیسک
احساس سوزش بعد از جراحی ستون فقرات، میتواند نتیجه مستقیم ترمیم عضلات و رباطها در طول فرآیند بهبودی دیسک کمر باشد. این اتفاق طبیعی است و نباید دلیلی برای هشدار باشد. در صورتیکه درد شما شدید بود، حتما به پزشکی که شما را جراحی کرده است مراجعه کنید. همچنین میتوانید در سایت دکترتو با مشاوره تلفنی پزشکی ارتوپدی داشته یاشید.
۲۳. علت سوزش انگشتان شست پا
یکی از اصلیترین علتهایی که باعث سوزش انگشتان پا میشود، نوروپاتی محیطی است. البته که گاهی عفونتها و حتی خستگی هم میتواند باعث سوزش در انگشتان پا شود. بنابراین بررسی علت سوزش در درمان آن بسیار موثر است. برخی از افراد به علت سوء مصرف الکل و دیابت هم به سوزش انگشتان پا مبتلا میشوند.
گاهی انگشت شست شما دچار سوزش میشود و این مسئله میتوان علتهای مختلفی داشتهباشد. یکی از اصلیترین و معمولترین علتهای سوزش انگشست شست پا پوشیدن کفشهای نامناسب است. اگر کفش شما برای شما کوچک باشد، معمولا انگشت شست و انگشت دوم شما بیشترین احساس ناراحتی را دارند.
آسیب به انگشت شست به هر دلیلی میتواند علت سوزش و خارش پاشنه پا شود. همچنین ممکن است که پای خود را در جهتی قرار دادهاید که انگشت شست شما دچار ناراحتی و سوزش باشد. معمولا عدم گردش خون مناسب باعث این اتفاق میشود.
۲۴. علت سوزش پشت پاشنه پا
شرایط زیادی وجود دارد که میتواند باعث این نوع آسیب شود، از جمله نوروپاتی دیابتی، میخچه کف پا، تروما یا جراحی فیزیکی، سندرم تونل تارسال، بیماریهای خودایمنی و برخی عفونتهای قارچی. آیا درد پاشنه پا خطرناک است؟ بله اگر احساس درد و تورم شدید پاشنه پا پس از ضربه یا آسیب را دارید، باید حتما به دکتر عمومی مراجعه کنید.
درمان سوزش پا: چگونه سوزش پا را درمان کنیم؟
همانطور که دیدیم احساس سوزش پا حالتی است که به دلایل بسیار متنوعی ایجاد میشود، بنابراین درمان این مشکل نیز بسیار وابسته به دلایل زمینهای است. توجه داشتهباشید که درمان با صلاحدید پزشک انجام میشود.
برخی از دلایل، مانند قارچهای پا در پای ورزشکاران یا کفشهایی که بسیار تنگ هستند، میتوانند به سادگی برطرف شوند. در این مورد شما ممکن است به مصرف داروهای ضدقارچ و استفاده از کفشهای راحتتر، نیاز پیدا کنید. در برخی موارد ممکن است به مکملهای ویتامینی یا مکملهای هورمون تیروئید برای درمان نیاز داشتهباشید.
اگر دیابت علت بیماری باشد، به تغییر رژیم یا دارو نیاز خواهیدداشت. پزشک شما ممکن است داروهایی برای کمک به درد عصب تجویز کند.
۱. درمان سوزش پا بعد از عمل جراحی
برخی از افراد ممکن است احساس سوزش پا بعد از عمل دیسک یا سایر جراحیها را تجربه کنند. بهترین کار این است که با پزشک خود مشورت کنید. در غیر این صورت، بهترین درمان برای سوزش پا در خانه شامل موارد زیر است:
- پاهای خود را حداقل ۱۵ دقیقه در آب خنک خیس کنید. این روش تسکین موقتی ایجاد میکند.
- از قرار دادن پاهایتان در معرض گرما خودداری کنید.
- چند دقیقهای به دیوار تکیه دهید و پاهای خود را بالاتر از سرتان قرار دهید.
- از داروهای مسکن بدون نسخه، کرم و پماد موضعی استفاده کنید.
در حدول زیر، موارد بیشتری برای بررسی علت و علائم سوزش پا حتی بعد از عمل جراحی، آورده شده است:
علت | علائم همراه | به کدام دکتر مراجعه کنیم؟ |
---|---|---|
بیماری عفونی خطرناک | پوستهپوسته شدن و درد پا | دکتر عمومی یا پزشک متخصص عفونی |
سوزش پا و درد پریودی | احساس گزگز و خواب رفتگی پا | متخصص زنان |
بیماری پای ورزشکار | ترک و قاچ شدن پوست بین انگشتان پا | پزشک عمومی |
۲. درمان سوزش پا در خانه
برای درمان سوزش کف پا در خانه لازم است که با پزشک داخلی خود مشورت کنید، اما اقدامات زیر را میتوانید در منزل انجام دهید:
- پاها را در آب سرد یا حمام یخ برای مدت کوتاهی، قرار دهید. البته این اقدام برای بیماران دارای اریتروملالژیا (بیماری که در آن بیشتر اندامها دچار قرمزی، درد و سوزش میشوند) پیشنهاد نمیشود. دوش آب گرم بگیرید و یا در وان گرم دراز بکشید.
- قراردادن پاها در نمک Epsom (مگنزیوم سولفات) یا محلول آب سیب (Apple cider solution) بسیار کمککننده است. اگر دیابت دارید پیش از انجام این کار در این رابطه با پزشکتان مشورت کنید.
- درمان سوزش پا با زردچوبه: مکمل زردچوبه (turmeric) مصرف کنید. کورکومین موجود در زردچوبه میتواند باعث بهبودی درد عصبی شود.
- یک کرم موضعی که حاوی لیدوکائین یا کاپسایسین باشد، استفاده کنید. یک ترکیب زردچوبه یا زنجبیل که در منزل تهیه شدهباشد نیز ممکن است موثر باشد.
- پای خود را ماساژ دهید تا جریان خون بهبود پیدا کند.
- سعی کنید ویتامین مصرف کنید.
- فلفل بیشتری در غذای خود بریزید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
- ورزش کنید.
- روغنهای طبیعی و گیاهی استفاده کنید.
- مدیتیشن و یوگا میتواند موثر باشد.
۳. درمان سوزش کف پا در طب سنتی
برای رفع سوزش کف پا در طب سنتی پیشنهاد میشود که از روغنهای طبیعی استفاده کنید و در غذای خود فلفل بیشتری بریزید. خوردن فلفل بسیار توصیه شدهاست. همچنین طب سوزنی نیز پیشنهاد میشود که طب سنتی برخی از کشورهای آسیای شرق است. مصرف سرکه سیب برای سوزش کف پا نیز توصیه میشود.
۴. درمان سوزش پا در بیماران دیابتی
اگر سابقه بیماری دیابت دارید، موارد زیر به شما در پیشگیری از سوزش و درد کمک میکند:
- داروهای تجویزی، انسولین یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون را به موقع مصرف کنید. مصرف بهموقع دارو میتواند سطح گلوکز خون را در افراد مبتلا به دیابت کنترل کنند.
- فیزیوتراپی و ورزش را فراموش نکنید.
- رژیم غذایی سالمی داشتهباشید.
- در موارد حاد، ممکن است پزشک شما عمل جراحی را توصیه کند.
درمان سوزش کف پا و انگشت شست پا چگونه انجام می شود؟
برای سوزش کف پا چه چیزی خوب است؟ درمانهایی که دکتر عمومی و یا دکتر نورولوژی برای شما در نظر میگیرد، در بیشتر مواقع شامل موارد زیر است:
- داروی ضد قارچ برای کف و انگشتان پای ورزشکاران
- پوشیدن کفش ایمن و راحت
- مصرف مکملهای ویتامین B
- کرم و پماد بدون نسخه حاوی کپسایسین برای تسکین درد انگشتان پاها
- جراحی ارتوپدی؛ در مواردی که اگر فرد به داروها پاسخ نمیدهد.
پماد سوزش پا چیست؟
پمادهایی هستند که حاوی لیدوکائین یا کاپسایسین هستند میتوانند برای درمان و کاهش علائم و علت سوزش زیر پا نیز مفید باشند. برای سوزش پاهای ناشی از پای ورزشکاران، پماد و داروهای ضد قارچی در جدول زیر، میتوانند عفونت قارچی را درمان کرده و علائم آن را تسکین دهند:
روش استفاده انواع داروی سوزش پا | نام داروها |
---|---|
داروهای بدون نسخه | میکونازول (که بیشتر در عفونت واژینال کاربرد دارد) تربینافین (Terbinafine) کرم کاپسیدین پماد لیدوکائین |
داروهای ضد قارچی با نسخه و تجویز پزشک | فلوکونازول (Diflucan) ایتراکونازول (Sporanox) نفتیفین (Naftin) |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
باتوجه به علل بسیار متنوع سوزش پا، لازم است در صورت مواجهه برای تشخیص علت زمینهای به پزشک مراجعه کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید ممکن است نیاز به بازنگری در داروهای کنترل قند خون داشتهباشید، همچنین اگر اختلال تیروئید دارید ممکن است نیاز به کنترل آن پیدا کنید. همچنین در صورت شک به بیماریهای عفونی لازم است از این لحاظ بررسی شوید. درصورت وجود درد به همراه سوزش نیز به معاینه نیاز خواهید داشت.
برای تشخیص و درمان علت سوزش پا میتوانید به دکتر عمومی و یا دکتر ارتوپدی مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین دکتر ارتوپد یا بهترین پزشکان عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید. برای مشاوره آنلاین از لینکهای زیر کمک بگیرید:
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام انگشت کوچک پا قسمت زیرش میسوزه علتش چیه؟
راجع به سوزش دوتای ناخن کوچک پای چپ زیر ناخن توضیح دهید
سلام
ممکن است ناخن های کوچک دفرمه و شاید دچار التهاب شدید شده بشد
سعی کنید ناخن ها را از ته نزنید
علیکم مدتیه که کل بدنم درد همراه با سوزش هست کلافم کرده چکار کنم پیش کدوم متخصص باید برم؟
کناره رانهای پاهاش هم از داخل خون لخته لخته شده
سلام وقت بخیر همسرم رگهای پاهاش سوزش داره علتش چیه
سلام
خانمی ۶۵ ساله هستم ده سالی است که از زانو به پایین هردوپا خیلی احساس سردی داره و تو تابستون شلوار گرم میپوشم علاوه بر سردی دچار سوزش خیلی زیادی هم میشه مخصوصا شبها به طوری که قسمت مچ پا و کف پا سوزش بیشتری داره
انواع عکس ها و ازمایشات را انجام دادم ولی کوچکترین نتیجه ای حاصل نشدهاست
عالی بود
مدت دوماه سر انگشت پاهام میسوزه تیرویدم نودل داره ولی سمی نیستن ودارو میخورم فعلا تنظیم هستش ولی وقتی سرپا هستم بعدش سوزش زیادتر میشه دیسک گردن پیشرفته هم دارم از چیه آسیب ستون فقراته یا چون زیاد برای شغلم سرپا هستم از اونه
سلام وقت بخیر، ده روزه عمل جراحی بینی انجام دادم، شبها نیمه شب از سوزش و درد قسمت عضله و عصب بیرونی ران بیدار میشم، سوزش و درد شدید که همراه با بیحسی همون قسمت بیرونی ران هست، سوزش جوریه که مسیر عصب ران رو حس میکنم، در دوران شیردهی هم هستم. بعد از سزارین هم مدتی اینجور بودم که بعد چند ماه خوب شدم، الان از اون دفعه هم شدیدتره درد و سوزش. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام خسته نباشید
موقع پیاده روی و دویدن سوزش بسیار شدید در ساق پاهام حس میکنم بطوری که قدم از قدم نمیتونم بردارم
دچتر سرگیجه میشم و حس میکنم هیچ توانی برای ورزش ندارم
سلام،چند وقتیه (یک ماه) که هنگام خواب در شب عضله ران پاهام قسمت چهارسر تیکه ی سمت راست بیرونی.که وقتی میخوام از خواب بیدار بشم یک سوزش نقطه ای فوقلعاده شدید و بی حسی نیمی از عضله همان نقطه به طوری که به سمت های چپ و راست میخام بخابم سوزش ایجاد میشه و باید پاهامو عثلا تکان ندم تا درد نگیره،ممنون میشم راهنماییم کنین،
شایان ذکر(روزی ۱cc متادون مصرف دارم و از نظر تغذیه ضعیف هستم)
مکمل، منیزیم، ویتامین ث، ب کمپلکس، زینک، رابخوانید خرج داره انشالله خوب شی
۳ ساله که دچار سوزش شدید کف پا شدم هر دکتری که فکر میکردم و رفتم ولی دریغ از یک ذره بهبودی . الان سوزش بیشتر شده و از زانو به بالا هم احساس سوزش میکنم . واقعا یه دکتر نداریم که بتونه منو درمان کنه پس این دکترا چی یاد دارن ….
از ۵ سال قبل نوک شصت دو پا هام بی حس شد از دو سال قبل به زیر هر دو پا گسترش یافت پوست روی پا بسیار حساس شد و دردناک ، از سال قبل شروع به سوزش و درد کشیدنهای عجیب شد ، پوست پا هام بسیار خشک میشود به گونه ای که تا شب ها آنها را چرب نکنم خواب نمیروم، قند خون ندارم کانال نخاع سالم است و از همه مهمتر چند بار تست عصب و عضله دادم و اونهم مشکلی نشان نداد ، یکی از دکتر ها تشخیص small fiber neuropathy دادند ولی اونهم مطمئن نیستند زخم زیر شصت پام بعد یکسال خوب نمیشه و درد و سوزش و خشکی و بی حسی پا در شبها امانم را بردیده ، ۴۳ سال دارم و در آزمایش خون نیز چیزی نشان نداده ، خواهش میکنم راهنمایی کنید ، کمک کنید . با تشکر علی از تهران
ممکنه تیروئید کم کار داشته باشید
سلام،، زیر زانو،، ساق پا مدتی سوزش استخوان دارم،،
یه سر به طب سنتی بزنی بد نیست احتمالا کبدتون چرب یا مسموم شده و دلیل این مشکل همینه
البته احتمالا با مصرف رب انار بصورت ناشتا قبل غذا به مدت چند ماه تا حدودی این مشکل شما رفع بشه
علی جان مرتب گیشنیز داروهای سنتی برای رفع سموم، سیاه دانه با عسل، عناب ، چای سبز، از اینتر نت سرچ کن گیاهان برای رفع و دفع سموم و فلزات سنگین مخصوصا سرب را مرتب بخور و آزمایش غلظت سرب در خون را بده انشالله خوب بشی
به عنوان همدرد شما (از چهار سال پیش )بالاخره به من این دواها کمی از درد شدید راحتم کرد. البته دو یا سه هفته طول میکشه و باید از دوز کم شروع کرد:
Lacosamid 2×۲۰۰mg
Lamotrigin 2×۱۰۰mg
Amitriptylin just nights
و شبها چسبهای بزرگ Lidocain که البته نمیدونم در ایران هست. گاهی شبها میزنم و باعث میشه بخایم. اگر میتونم سوال رو جواب بدم: avazeh1010@gmail.com
تشخیص بیماری من سالها طول کشید small fiber neuropathie
سپاس از راهنمایی و مهرتان
تندرست باشید
در افغانستان با از دست داکتران بیسواد و دارو های بی کیفیت درمانده هستیم ایران هم شاید چنین باشد
احتمال داره به دليل مشكل در ديسك كمرتون باشه دكتر ارتوپد رفتيد؟ چربي خونتون رو و كبد چرب و ديابت رو هم چك كنيد داروها بايد كافي باشند و قند و چربي رو تنظيم كنند تغذيه سالم و هرروز پياده روي و شستشوي پاها توصيه مي شود،موفق باشيد
منهم چهار سال هست که مشکل شما رو دارم. بیماری small fiber neuropathie تشخیص داده شد. من تمام دوا ها را امتحان کردم، بیفایده. تا اینکه بالاخره این دوا ها اثر کردن و الان از اون درد شدید کمی راحت شدم و اینا رو در روز میخورم:
Lacosamid 2× ۲۰۰mg
Lamotrigin 2×۱۰۰ mg
Amitriptylin just nights
و چسبهای بزرگ بیهسی (Lidocain ) هر دوازده ساعت که شبها گاهی استفاده میکنم که باعث میشه بخوابم. به عنوان همدرد تو خواستم اطلاع بدم
در ضمن خواستم بگم که اون دواهایی که گفتم باید از دوز کم شروی کنی و بعد از مدتی دو سه هفته اثر میکنه. این بیماری small fiber neuropathie بسیار نادر هست. به عنوان همدرد خواستم بنویسم avazeh1010@gmail.com
Aslan nemidoonam in seitha chetore
سلام آقای دکتر دوهفته که کف پاهم درد داره هم میسوز مثل سوزش سوختگی میماند دکترهم رفتم. داروها که دکتر داده خوردم بدتر شده چه کار باید بکنم
سلام اقای داوودی عزیز
از چه داروهایی استفاده کرده اید؟
در این موارد هم از نظر التهاب مفاصل و پوست
و هم مشکلات قلبی عروقی و کلیوی باید معاینات انجتم گردد
سلام کف پا من می سوزد از آره رفتن زیاد میشود
سلام
هم از نظر راه رفتن
و هم دلایل دیگر
مثل فشار خون، دیابت و مشکلات دیگر باید بررسی شوید
متخصص داخلی