فهرست مطالب
- دیر انزالی یا دیر ارضایی چیست؟
- انواع دیر انزالی کدامند؟
- علائم دیر انزالی یا انزال دیررس چیست؟
- علت دیر انزالی: چرا افراد دچار دیرانزالی می شوند؟
- تشخیص دیر انزالی: چه زمانی می گوییم فرد دچار دیر انزالی است؟
- درمان دیر انزالی یا انزال مهار شده
- عوارض دیر ارضایی یا دیر انزالی
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
مشکلات جنسی مانند دیر انزالی باعث ایجاد سردی و فاصله میشوند و میتوانند زندگی جنسی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. زمانی که فرد بهشدت تحریکشده اما نمیتواند به ارگاسم برسد، به انزال دیررس مبتلا است و ممکن است دچار مشکلات روانی متعدد مانند اعتمادبهنفس پایین و اعتیاد به خودارضایی شود. این اختلال معمولاً بعد از مصرف داروهای ضدافسردگی، مصرف الکل و مواد مخدر ایجاد میشود. برای حفظ زندگی زناشویی مهم است با مشکلات جنسی آشنا شوید و آنها را با همسرتان در میان بگذارید. برای درمان نیز به متخصص اورولوژیست یا سکس تراپیست مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین متخصصان برای شما فراهم شده است.
دیر انزالی یا دیر ارضایی چیست؟
دیرانزالی یکی از انواع اختلال جنسی در زنان و مردان است که بیشتر در مردان دیده میشود. زمانی میگوییم فرد دچار دیر انزالی است که بعد از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه فعالیت جنسی قادر به رسیدن به ارگاسم و انزال نباشد. برخی مردان تنها میتوانند از طریق خودارضایی یا سکس دهانی به انزال برسند. برخی هم نمیتوانند انزال داشته باشند. این مشکل در مردان و زنان زیر ۵۰ سال شیوع کمتری دارد و بیشتر سالمندان را درگیر میکند.
دیر انزالی زمانی در فرد تشخیص داده میشود که تأخیر در انزال باعث ایجاد ناراحتی یا ناامیدی شود و رابطه جنسی به دلیل خستگی، اضطراب، ازدستدادن نعوظ یا به درخواست شریک زندگی متوقف شود. اختلال دیر ارضایی میتواند موقت و ناگهانی باشد. در مواردی هم ماندگار میشود و نیاز به درمان توسط متخصص اورولوژیست دارد. اگر این مسئله برطرف نشود، ممکن است باعث بروز بیماریهای جدیتر مانند سرطان پروستات و ناباروری شود.
انواع دیر انزالی کدامند؟
دیرانزالی میتواند موقتی باشد یا در طولانی مدت فرد را درگیر کند. بهطور کلی، انزال دیررس را میتوان بر اساس مدت زمان و محرکهای آن به انواع مختلفی طبقهبندی کرد:
- دیر انزالی کلی: به حالتی گفته میشود که فرد در تمام روابط جنسی خود با هر فردی و در هر موقعیتی دچار مشکل دیر انزالی است.
- دیر انزالی موقعیتی: این نوع از دیر انزالی در اثر موقعیتی که فرد در آن قرار دارد یا در سکس با شریک جنسی دیده میشود.
- دیر انزالی مادرزادی: دیر انزالی مادرزادی از جمله اختلالات وراثتی است و در طول دوران بلوغ خود را نشان میدهد.
- دیر انزالی اکتسابی: در این نوع از دیرانزالی فرد در ابتدا هیچ مشکلی ندارد اما باگذشت زمان در اثر شرایط روانی یا فیزیکی دچار زود انزالی میشود.
- دیر انزالی عقبگرد: در انزال عقبگرد مایع منی بهجای خروج از آلت تناسلی به سمت مجرای مثانه برمیگردد. وجود جراحت در آلت مردانه، یا بیماریهایی مانند زگیل تناسلی میتواند باعث بروز این مشکل شوند.
علائم دیر انزالی یا انزال دیررس چیست؟
علائم تاخیر در انزال میتواند شامل دشواری در رسیدن به ارگاسم با وجود تحریک کافی، توانایی محدود در انزال در زمان رابطه جنسی یا انزال گاه به گاه فقط با تحریک دستی (خودارضایی) یا رابطه دهانی باشد. اضطراب یا ناراحتی مرتبط با عملکرد جنسی هم میتواند نشانهای از مشکل جنسی یا ناراحتی از عدم رسیدن به انزال در مردان و زنان باشد.
علت دیر انزالی: چرا افراد دچار دیرانزالی می شوند؟
مصرف داروهای اعتیادآور، اختلالات روحی و بیماریهای مزمن از جمله مواردی هستند که باعث ایجاد دیر انزالی میشوند. بسیاری از پزشکان عقیده دارند در بیشتر موارد مشکل دیر انزالی در اثر بیماریهای روحی و روانی یا اضطراب شدید اتفاق میافتد. دیر انزالی مختص مردان نیست، زنان زیادی هم با مشکل دیر انزالی و نرسیدن به ارگاسم دستوپنجه نرم میکنند.
برخی از دلایل شایع انزال دیررس عبارتاند از:
- مشکلات هورمونی مانند سطح پایین تیروئید (کمکاری تیروئید) و سطح بالای تستوسترون
- بیماریهای عصبی و آسیبهای مغزی
- عفونتهای داخلی مانند عفونت رحم یا مجاری ادراری
- مشکلات پروستات در مردان
- افسردگی و اضطراب روانی
- نداشتن اعتمادبهنفس و دوست نداشتن خود
- فشارهای کاری، فکری، مسائل مالی و شرایط زندگی فردی
- برآورده نشدن فانتزیهای جنسی (در این مورد با همسر خود بهراحتی صحبت کنید)
- ناتوانایی برای صحبت در مورد مشکلات جنسی
- مصرف داروهای ضدافسردگی
- اعتیاد به الکل
بیشتر افراد مبتلا به دیرانزالی دچار وسواس فکری – عملی هستند و این رفتار در روابط جنسی آنها هم نمود پیدا میکند. در مورد ریشه روانی تاخیر در انزال روانشناس به شما کمک خواهد کرد. متخصص اورولوژی و متخصص زنان نیز میتوانند در تشخیص این اختلال به شما کمک کنند.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت mayoclinic
Some medicines, certain ongoing health conditions and surgeries can cause delayed ejaculation.
ترجمه فارسی:
برخی از داروها، شرایط بهداشتی و جراحیهای مداوم میتوانند باعث تاخیر در انزال شوند.
دیر ارضا شدن زن نشانه چیست؟
بر اساس نظر پزشکان، مشکل دیر انزالی بیشتر در زنان بالای ۴۵ سال دیده میشود. این مورد ممکن است به دلیل نزدیکشدن به سن یائسگی، احساس پیری و تغییرات واژن رخ دهد. با تحریک مناسب و توجه بیشتر میتوان این مشکل را در زنان حل کرد. البته دلایل دیگری هم در انزال دیررس زنان مؤثر هستند که عبارتاند از:
- عوامل محیطی، موقعیتی یا روانی
- عدم عشقورزی مناسب
- نداشتن معاشقه کافی
- مشکلات زناشویی مانند دعواهای متعدد، خیانت و شک به همسر
- ناتوانایی در صحبت در مورد سکس و نیازها
- سکس خیلی کوتاه و بیکیفیت
- آشنا نبودن با آموزشهای جنسی
- اضطراب در مورد سکس
- تجربه آسیب جنسی و عاطفی
- آسیبپذیر بودن و ترس از رها شدن
- افسردگی و انزوا بهخصوص افسردگی پس از زایمان
- وجود بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا صدمات نخاعی
- ناهنجاری در واژن
تشخیص دیر انزالی: چه زمانی می گوییم فرد دچار دیر انزالی است؟
تشخیص دیر انزالی با بررسی فیزیکی بدن بیمار، سوابق و نشانههای او آغاز میشود. در صورت نیاز ممکن است پزشک از فرد درخواست کند که آزمایش خون (برای بررسی سابقه ابتلا به بیماریهای زمینهای) یا آزمایش ادرار انجام دهد.
دیر انزالی علاوهبر صدمات روحی میتواند باعث فرسودگی جسمی و ایجاد مشکلات واژینال در خانمها و مشکلات پروستات در آقایان شود. به همین دلیل عدهای دیر انزالی و عدم به انزال رسیدن زوجین را موردی مهم در باروری میدانند. در تشخیص دیر انزالی فرد ممکن است یکی از مشکلات زیر را داشته باشد:
- انزال اصلاً اتفاق نمیافتد
- فرد به انزال میرسد اما معمولاً به زمانی بیشتر از حد معمول نیاز دارد
- فقط در شرایط خاص (سکس دهانی یا خود ارضایی) انزال اتفاق میافتد
مدت زمان درمان دیر انزالی چقدر است؟
اگر مدت زمان سکس برای رسیدن به ارگاسم و انزال بیش از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه باشد، احتمالا دچار مشکل دیر انزالی شدید. گاهی هم کلاً انزال اتفاق نمیافتد یا برای رسیدن به انزال حتماً باید خودارضایی کنید یا از روشهای کمکی دیگر استفاده کنید. درصورتیکه این مشکلات را دارید بهتر است برای حل آنها به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
درمان دیر انزالی یا انزال مهار شده
در بسیاری از موارد ریشه انزال دیررس در مسائل روانی است. مشکلاتی مثل افسردگی، اعتمادبهنفس پایین، استرس و اضطراب تأثیر زیادی در دیر انزالی دارند. گاهی هم برخی تجربههای فردی در کودکی باعث ایجاد این اختلال در بزرگسالی میشوند. اگر مشکل شما ریشه روانی داشته باشد متخصص اورولوژی شما را به روانشناس ارجاع میدهد.
سایر تکنیکهای درمان دیرانزالی در مردان و زنان عبارت است از:
- هورموندرمانی در زنان
- رواندرمانی و درمان شناختی
- تمرینات خودآگاهی ذهنی
- استفاده از داروهایی مانند بوپروپیون برای درمان افسردگی و دیر انزالی
- استفاده از ابزارهای کمکی مانند کاندومهای خاص یا لوسیونهای تحریککننده
- گروهدرمانی
- آموزش خودارضایی توسط سکس تراپیست برای شناسایی نقاط حساس بدن
قرص دیر انزالی: برای دیر ارضایی چه قرصی بخوریم؟
هنوز هیچ داروی اختصاصی با تأیید FDA برای درمان دیر انزالی ساخته نشده است. اما برخی از داروهایی که ممکن است برای درمان دیر انزالی استفاده شوند عبارتاند از:
- قرص بوپروپیون
- مکمل تستوسترون
این داروها و سایر روشهای درمانی، روشهای کمکی برای درمان انزال دیررس هستند. فراموش نکنید حرف اول در روند درمان را خودتان میزنید. با پزشک صحبت کنید و بدون خجالت ناراحتی خود را بیان کنید.
ورزش برای درمان دیرانزالی
تمریناتی که ممکن است در مدیریت تاخیر در انزال به شما کمک کنند شامل کگل و تمرینات کششی هستند. تمرینات کگل به تقویت عضلات کف لگن برای بهبود کنترل انزال کمک میکنند. تکنیکهای کششی مانند یوگا یا سایر تمرینات آرامشبخش نیز ممکن است باعث کاهش اضطراب در طول فعالیت جنسی شوند.
علائم | علت | درمان |
---|---|---|
دشواری در رسیدن به ارگاسم | مشکلات هورمونی | رفتار درمانی |
توانایی محدود در انزال در زمان رابطه جنسی | بیماریهای عصبی و آسیبهای مغزی | دارو درمانی |
انزال گاه به گاه فقط با تحریک دستی (خودارضایی) یا رابطه دهانی | عفونتهای داخلی مانند عفونت رحم یا مجاری ادراری | حرکات پوگا |
اضطراب یا ناراحتی مرتبط با عملکرد جنسی | افسردگی و اضطراب روانی | ورزش کگل |
عوارض دیر ارضایی یا دیر انزالی
مشکلات زناشویی و صحبت نکردن از آنها میتواند باعث بروز اختلافات متعدد، دعواهای خانوادگی، افسردگی، خیانت و طلاق شود. از جمله عوارض توجهنکردن به مشکلات زناشویی مانند دیر انزالی میتوان موارد زیر را نام برد:
- ناکامی و سرخوردگی در رابطه جنسی و تمایل به افراد دیگر برای جبران این حس
- افسردگی و احساس بد نسبت به خود
- خستگی و فرسودگی جسمی و جنسی
- آسیب به اندامهای تناسلی و داخلی
- کاهش میل جنسی و بیمیلی شدید
- ناتوانی در جلب رضایت همسر
- کاهش کیفیت ارتباط زوجین با یکدیگر
- طلاق و اعتیاد
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
دیر انزالی یکی از مشکلات جنسی شایع است که رسیدن به ارگاسم را برای زنان و مردان مشکل میکند. افرادی که به صورت مداوم با مشکل دیر انزالی دستوپنجه نرم میکنند، معمولا بیشتر از آسیبهای جسمی، دچار مشکلات روحی و فشارها و تنشهای خانوادگی هستند. اگر این مشکل را دارید وقت پایاندادن به این شرایط با مراجعه به دکتر روانشناس رسیده است.
حتما با همسرتان خود صحبت کنید و مشکل را با او در میان بگذارید. کمک خواستن از همسر (چه زن و چه مرد) هیچ ایرادی ندارد. البته درصورتیکه یک یا ۲ بار دچار این مشکل شدهاید، به معنای ابتلا به دیر انزالی نیست.برای اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است به وبسایت دکترتو سر بزنید و از خدمات دریافت نوبت ویزیت حضوری از دکتر متخصص زنان یا دکتر اورولوژیست استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
دیرانزالی