فهرست مطالب
- روکش ایمپلنت دندان چیست؟
- انواع روکش ایمپلنت دندان کدامند؟ (انواع اتصالات ایمپلنت)
- انواع ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده
- نحوه ساخت انواع روکش ایمپلنت دندان (اندازه ایمپلنت ها)
- با کیفیت ترین روکش برای ایمپلنت دندان کدام است؟
- عوارض و مشکلات انواع روکش ایمپلنت (معایب انواع روکش دارای پیچ و چسبی)
- هزینه انواع روکش ایمپلنت دندان در دکترِتو کلینیک
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
قبل از کاشت دندان بهتر است با انواع روکش ایمپلنت دندان آشنایی داشته باشید. هرکدام از انواع روکش کیفیت و استحکام متفاوتی دارند. برای انتخاب بهترین روکش ایمپلنت دندان تا انتهای مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که روکش ایمپلنت چیست؟ چگونه ساخته میشود و انواع آن چه تفاوتی با هم دارند؟
درصورتیکه قصد کاشت دندان دارید، حتما در مورد انواع روکش ایمپلنت از دندانپزشک متخصص ایمپلنت اطلاعات لازم را دریافت کنید. برای ارتباط با بهترین دندانپزشکان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین، متنی و تلفنی وجود دارد.
روکش ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یکی از روشهای پرطرفدار برای جایگزینی دندان از دست رفته است. اگر شما هم یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید، میتوانید با کاشت دندان، به طور دائمی این مشکل را برطرف کنید. ایمپلنت از سه قسمت تشکیل شده است. پایه فلزی آن درون استخوان فک قرار گرفته و قسمتی به نام اباتمنت روکش را به این پایه متصل میکند. روکش روی پایه فلزی ثابت شده و کاملا شبیه به دندان طبیعی دیده میشود.
در واقع آخرین مراحل کاشت ایمپلنت، قراردادن روکش روی آن است. پایه ایمپلنت بیش از ۳۰ سال دوام آورده و در صورت رعایت بهداشت بدون مشکل در فک باقی میماند. اما معمولا روکش و اباتمنت هر ۱۰ سال یکبار نیاز به تعویض خواهند داشت. در ادامه انواع مختلف روکش را به شما معرفی میکنیم.
انواع روکش ایمپلنت دندان کدامند؟ (انواع اتصالات ایمپلنت)
روکش ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد. این روکشها از مواد مختلفی مانند سرامیک، چینی، طلا، نقره یا آلیاژهای فلزی دیگر ساخته میشوند. بادوامترین نوع روکش از جنس طلا است. اما اگر میخواهید ظاهر کاملا طبیعی داشته باشد، باید جنس سرامیک یا چینی را انتخاب کنید.
علاوه بر جنس، روکشها در نوع اتصال هم با هم تفاوت دارند. برخی از آنها چسبانده شده و برخی دارای پیچ هستند. در نوع اول اتصال ساده بوده و روکش با چسب یا سیمان دندانپزشکی به اباتمنت متصل میشود. اما در نوع دوم روکش دارای پیچ لینگوال یا اکلوزال است. در نوع پیچدار برداشتن روکش برای ترمیم یا تعمیر آسانتر است. اما روکشها از نظر جنس بهصورت زیر دستهبندی میشوند.
روکش ایمپلنت چسبی یا سیمانی بیشتر از نوع پیچدار کاربرد دارد. زیرا اتصال آن برای دندانپزشک خیلی راحتتر از جراحی لثه برای ایمپلنت است و چالش سفت کردن پیچها در موقعیت نامناسب را ندارند. مراجعهکنندگان نیز روکش چسبی یا سیمانی را به دلیل ظاهر طبیعیتر ترجیح میدهند.
۱. روکش زیرکونیا
یکی از بهترین و مرغوبترین انواع روکش ایمپلنت دندان روکش زیرکونیا است. زیرکونیا جامد سفید بوده و استحکام بالایی دارد. اما بهتر است از این نوع روکش برای دندانهای پشتی استفاده شود. مواد زیرکونیا در چندین طیف سفید موجود است. اما شفافیت دندان طبیعی را ندارد. به همین دلیل ممکن است برای دندانهای جلویی طبیعی دیده نشود.
اگر بخواهید از روکش زیرکونیا برای دندانهای جلو استفاده کنید، دندانپزشک روی روکش زیرکونیا جامد از یک نسخه شفافتر زیرکونیا استفاده میکند. این نوع زیرکونیا نیمه شفاف بهاندازه زیرکونیا جامد استحکام نداشته و به همین دلیل باید زیر آن روکش پشتیبان وجود داشته باشد. از روکش نیمه شفاف نور بیشتری عبور کرده و شبیه به دندان طبیعی دیده میشود.
۲. روکش چینی جوش خورده با فلز (PFM)
این نوع روکش ایمپلنت از فلزاتی مانند طلا، کبالت، نیکل و تیتانیوم ساخته میشود. در نتیجه استحکام بسیار خوبی داشته و میتوان تا سالهای طولانی غذاهای سفت را با آن خورد. روی فلز با پرسلن پوشیده شده است تا شبیه به دندان طبیعی باشد.
قبل از روی کار آمدن روکشهای زیرکونیا، روکش PFM بهترین نوع روکش محسوب میشد. این روکش علاوه بر استحکام بالا، رنگ طبیعی داشته و کاملا شبیه به دندانهای دیگر دیده میشود. یکی از معایب این نوع روکش دیدهشدن پایه فلزی به شکل یک خط تیره در امتداد خط لثه در برخی مواقع است. به همین دلیل برای دندانهای جلو نمیتوان از این نوع روکش استفاده کرد.
۳. روکش سرامیکی (روکش ایمپلنت دندان جلو)
روکشهای سرامیکی یا چینی بهترین و طبیعیترین روکش برای دندانهای جلویی هستند. این نوع روکش تماما از چینی ساخته شده است. این نوع روکش از نظر شکل، اندازه و رنگ کاملا شبیه به دندان طبیعی هستند. هیچ فلزی در ساخت روکش استفاده نشده و زیستسازگار است.
مهمترین نکته منفی در مورد روکش سرامیکی این است که بهاندازه روکشهای فلزی استحکام ندارد. برای استفاده طولانی از آن باید به نکات مراقبتی دقت زیادی داشته باشید. لازم به ذکر است قیمت این نوع روکش نسبت به روکشهای فلزی بالاتر است. اگر میخواهید تمام دندانهایتان را ایمپلنت بگذارید، میتوانید از روش ایمپلنت all on ۴ استفاده کنید که با ۴ ایمپلنت، دو فک را میپوشاند و نیازی به ایمپلنت تک تک دندانها نیست.
۴. روکش با آلیاژهای طلا
یکی از انواع روکش ایمپلنت دندان روکش طلا است. در ساخت این نوع روکش طلا با فلزهای دیگری مانند پالادیوم، کروم یا نیکل ترکیب میشود. آلیاژ فلزی استحکام روکش را بالا برده و قیمت را تا حد زیادی کاهش میدهد. عمر ایمپلنت دندان در این روش بسیار زیاد است. احتمال شکستن یا فرسوده شدن آن بسیار پایین است. جلای آلیاژ طلا بالا بوده و راحت میتوان آن را تمیز کرد.
از معایب اصلی روکش با آلیاژهای طلا ظاهر غیرطبیعی آن است. به همین دلیل برای دندانهای جلو از این روکش استفاده نمیشود. اما برای دندانهای پشتی گزینه خوبی است.
۵. روکش ایمپلنت ایمکس و روکش موقت ایمپلنت
جدیدترین نوع روکش ایمپلنت دندان روکش ایمکس است. این نوع روکش تمام سرامیک بوده و از جنس لیتیوم دی سیلیکات است. روکش ایمکس بسیار شبیه به دندان طبیعی است و در زیبایی، جز بهترینها محسوب میشود. دوام و استحکام ایمپلنت ایمکس بسیار بالا است و برای دندانهای جلو و عقب میتوان از آن استفاده کرد. هزینه این نوع روکش نسبت به انواع دیگر بالاتر است.
روکش ایمپلنت انواع مختلفی دارد. روکشهای سرامیکی در کنار مقاومت بسیار طبیعی هستند و برای دندانهای جلویی بهتر است. روکش زیرکونیا، آلیاژ طلا و PFM بسیار مقاوم هستند اما بهتر است برای دندانهای عقب استفاده شوند. همچنین برخی افراد از روش روکش موقت ایمپلنت استفاده میکنند که در کمترین زمان و با کمترین تعداد مراجعه به مطب دندانپزشک انجام میشود.
انواع ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده
در حال حاضر بیش از ۶۰ کشور ایمپلنت دندان تولید میکنند که درمیان آنها، لمینت کشورهای مختلفی مانند ایران، کره، سوئیس، آمریکا و آلمان، طرفداران بیشتری دارند:
- ایمپلنت دندان ایرانی: طراحی، مواد و تکنیکهای اتصال آن کیفیت بالایی دارد.
- ایمپلنت کره ای: ایمپلنت دندان کرهای به دلیل کیفیت و نوآوری شناخته شده است.
- ایمپلنت سوئیسی: سوئیس شهرت دیرینهای در تولید محصولات با کیفیت و مهندسیشده از جمله ایمپلنت دندان دارد. سیستمهای ایمپلنت سوئیس از جمله ایمپلنت سوئیسی اشترومن، به استانداردهای کیفیتی سختگیرانه پایبند هستند.
- ایمپلنت آمریکایی: ایالات متحده خانه بسیاری از تولید کنندگان مشهور ایمپلنت دندان است.
- ایمپلنت دندان آلمانی: آلمان نیز به عنوان یک رهبر در تولید ایمپلنت دندان شناخته شده است. ایمپلنت دندان ساخت آلمان با استانداردهای بالا ساخته شدهاند.
آیا انتخاب انواع ایمپلنت توسط بیمار صورت میگیرد؟
دندانپزشکان انتخاب جنس ایمپلنتها را پس از معاینه لثه بیماران، تراکم استخوان فک و وضعیت دندان آنها مشخص میکنند.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت ncbi
The three most common types of dental implants are endosteal, subperiosteal, and zygomatic.
ترجمه فارسی:
سه نوع رایج ایمپلنتهای دندان عبارتند از: اندوستئال، زیر پریوستال و زیگوماتیک.
نحوه ساخت انواع روکش ایمپلنت دندان (اندازه ایمپلنت ها)
روکش ایمپلنت باید به طور سفارشی تهیه شود. به همین دلیل دندانپزشک بعد از قراردادن پایه ایمپلنت قالبگیری را انجام میدهد. قالب به آزمایشگاه فرستاده میشود تا جنس روکش دندان باتوجهبه این ساختار تهیه شود. ممکن است ساخت روکش تا ۲ ماه طول بکشد. در این مدت دندانپزشک یک روکش موقت را روی ایمپلنت قرار میدهد.
با کیفیت ترین روکش برای ایمپلنت دندان کدام است؟
ایمپلنتهای دندان هرکدام مزایای خاصی دارند. پوششهای رایج ایمپلنت شامل هیدروکسی آپاتیت، اسپری پلاسما تیتانیوم و کربن الماس هستند. مراقبت بعد از چسباندن انواع روکش دندان، مسواک زدن صحیح و جلوگیری از عفونتهای دندانی در دوام لمینت بسیار موثر هستند.
عوارض و مشکلات انواع روکش ایمپلنت (معایب انواع روکش دارای پیچ و چسبی)
هرکدام از انواع روکش ایمپلنت دندان مزایا و معایبی دارند. اگر میان دو نوع روکش دارای پیچ و چسبی نمیدانید کدام یک برای شما مناسب است، باید معایب هر یک را بدانید. روکشهای پیچی ممکن است با گذشت زمان شل شوند. در این شرایط باید به دندانپزشک مراجعه کنید. روکشهای چسبی یا سیمانی ممکن است به دلیل نفوذ ماده چسبی به خط لثه باعث التهاب شوند. جداکردن و تعمیر آنها نیز مشکلات زیادی دارد.
هزینه انواع روکش ایمپلنت دندان در دکترِتو کلینیک
در هنگام برآورد انواع ایمپلنت و قیمت آن، باید قیمت روکش را به ایمپلنت اضافه کرد. به طور کلی هزینه روکشهای سرامیکی نسبت به فلزی بالاتر است. گاهی نیاز است قبل از ایمپلنت جراحیهایی مانند جراحی لثه برای ایمپلنت یا پیوند استخوان در ایمپلنت انجام شود. این موارد نیز هزینه را افزایش میدهند. برای اطلاع از جدیدترین قیمت ایمپلنت دندان، به دکترِتو کلینیک مراجعه کنید.
انواع روکش ایمپلنت دندان | قیمت آنها |
---|---|
روکش ایمپلنت ایمکس | قیمت این روکشها به عوامل زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال هر چقدر که تعداد روکشهای موردنیاز برای دندانهای شما بیشتر باشد، قیمت کلی روکش دندان نیز بیشتر خواهد شد. |
روکش با آلیاژهای طلا | نمیتوان قیمت آن را در این مقاله آورد زیرا نوسان زیادی دارد. |
روکش سرامیکی | بین ۱ میلیون تومان تا ۳ میلیون تومان |
روکش چینی جوش خورده با فلز (PFM) | بین ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان |
روکش زیرکونیا | بین ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
انواع روکش ایمپلنت دندان برای کاشت وجود دارد. آنها از نظر جنس و مدل اتصال با هم تفاوت دارند. برخی از روکشها پیچی بوده و روی ایمپلنت پیچ میشوند. اما برخی دیگر با چسب یا سیمان دندانپزشکی وصل میشوند. روکشها از نظر جنس نیز انواع مختلفی دارند که شامل زیرکونیا، روکش چینی جوش خورده با فلز، سرامیکی، طلا و ایمکس میشود. انواع سرامیکی نسبت به فلزی ظاهر طبیعیتری داشته و گرانتر هستند.
برای انتخاب بهترین نوع روکش ایمپلنت دندان و مشاوره با دکتر دندانپزشک میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری با متخصصان دندانپزشک زیبایی امکان مشاوره متنی، تلفنی و مشاوره با دکتر دندانپزشک آنلاین نیز وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر من ۳ دندان در فک بالا با ۲ پایه کنار هم روکش کردم ک امروز وقتی رفتم روکش هارو برام بذارن فضای خالی بیت دندان و لثه خودم هست دکتر گفت تا بعد تعطیلات با همینا سر کن بعد عید بیا با مواد رنگ لثه اون فضارو پر کنم آیا این فیکس نشدن روکش ها روی لثه و پایه ها مشکلش از طرف دکتر یا ی امر طبیعیه؟
سلام! معمولا بعد از نصب روکشهای دندان، ممکن است فضای کوچکی بین دندانها و لثه باقی بماند که در برخی موارد طبیعی است. این فضا میتواند به دلایلی مانند شکلگیری دقیق روکش یا موقعیت پایهها ایجاد شود. در بعضی موارد، دندانپزشک پس از نصب روکشها، مواد مخصوصی برای پر کردن این فضاها استفاده میکند تا لثهها و دندانها به طور کامل فیکس شوند. به نظر میرسد که پیشنهاد دکتر شما برای پر کردن فضای خالی با مواد رنگ لثه بعد از تعطیلات یک اقدام معمول است، ولی بهتر است در صورت نگرانی یا عدم اطمینان، با دکتر خود دوباره مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که همهچیز به درستی پیش میرود.
ضمن تشکر برای اطلاعات مفید
دندانپزشک من میگویند روکش چسلی بهتر از پیچی هست حتی میگویند تعمیر ان بهتر و راحت تر است اما در مطالب شما درست برعکس گفته شده است و این مرا سردرگم کرده است
سلام
البته به شرایط مختلف ممکن است از روش های مختلف استفاده شود
بسته به استحکام فک و لثه هم هست
بهتر است با توجه به نظر دندانپزشکتان عمل کنید
سلام خسته نباشید من سه ماه ایمپلنت کردم وهنوز روکش انجام نشده کمی در صورت التهاب مونده وهرچه قرص مصرف کردم درست نشد باید چه کار کنم
سلام
در ایمپلنت قوام لثه بسیار مهم است
براساس نوع بافت
پزشک ضدالتهاب مناسب تجویز میکند
داروها را زیر نظر پزشکتان مصرف کنید
سلام من در فک بالا جلویی شش عدد دندان ایمپلنت چسبی گذاشتم وتا حالا چند بار چسباندم ولی باز هم مافتد لطفا راهی به من بگویید که چکار کنم تا دندانهایم نیفتد وبرای همیشه بچسبد وبماند باتشکر ایمیل من masoudraha۲۱@yahoo.com
سلام
این یک کار تخصصی است
و فقط باید بوسیله دندانپزشک انجام شود
دندانپزشک خوب
با سلام ببخشید من ایمپلنت انجام دادم به دکتر گفته بودم روکشش رو از اون چسبی ها نمیخوام پیچ شونده میخوام امروز که رفتم روکشو بزاره بعد از اینکه دکتر کارکرد رو دندونم متوجه شدم از اونچسبی ها گذاشت وباهاشو بحثم شد میدونستم که چسبی موقتیه ومیوفته حالا گفته برو شکایت کن خیلی ناراحتم نمیدونم چیکار کنم
سلام
در این شرایط
می توانید از نظام پزشکی پیگیری کنید
سلام ببخشید من یکسال هست مراحل اول ایمپلنت را انجام دادم امروز رفتم روکش انجام بدم خیلی قیمت بالا میگفت حرف ۷میلیون میزد چه کار کنم
من اینپلنت انجام دادم فک بالا تا زنده ام فراموش نمی کنم بجز ضررهای وحشتناک هیچ دستاوردی نداره همون مصنوعی بهترین راه برای بی دندانی …
نه هزینه ای نداره نه درد نه مشکلات ایمپلنت رو داره …
خیلی ها دندان مصنوعی دارند هیچ مشکلی هم ندارند اطراف ما زیاد هست که چندین هه دندان مصنوعی دارند و هیچ مشکلی هم ندارند…
ایمپلنت فقط تبلیغه مثل من گول تبلیغات کلینیک دندانپزشکی ها رو نخورید….
سلام ببخشیدمن ایمپلنت کردم و آیامیشه از روکش ips میشه استفاده کنم یا ایمکس؟
چون زیرکونیازیبایی نداره
باسلام من میخوام ایمپلنت انجام بدم لثم خیلی حساسه دردم داره عصب کشی هم کردم ازدردکشیدمشون الان میخوام ایمپلنت کنم میترسم دوباره به مشکل بربخورم میشه راهنمایی کنید ممنونم
دوست عزیز
داروی مسکن به شما داده می شود و در صورت وجود التهاب دارو داده می شود با متخصص لثه مشورت کنید.
اصلا ایملنت انجام نده من الان ۲سال پیش دکترهومن هوشنگی دکتر فک انجام دادم اصلا ایملنت خوب نیست لثه منم حساس بود دکتر هومن گفت ایملنت کنی خوب مشی بدترم شدم الان گرفتارم ازدرد
سلام ایا برای ایمپلنت به روش all-one-۴ لازم است وایا امکان دارد از روکش هم استفاده کرد؟
دوست عزیز
در این روش نیز روکش دندان برای فیکسچر ها نیاز است.