فهرست مطالب
درمان پروستات چگونه است و چطور انجام میشود؟ آقایان ممکن است در سنین مختلف (معمولاً از سن ۳۰ تا ۵۵ سالگی) علائم ناراحتی پروستات را احساس کنند. پروستات یک غده کوچک و مهم در قسمت پایینی مثانه است که نقش مهمی در سیستم ادراری و تناسلی مردان دارد. تولید بخشی از مایع منی، تغذیه و محافظت از اسپرمها در مجرای ادراری و جلوگیری از ورود ادرار از منفذ مثانه در زمان انزال، از مهمترین وظایف غده پروستات هستند.
به دلایل مختلف، اضافهوزن، بیماریهای زمینهای مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی، سن و ژنتیک، بیماری پروستات ایجاد میشود که انتخاب روش درمانی مناسب آن، بستگی به نوع بیماری و سن شما دارد. برای اطلاع کاملتر از انواع روش درمان پروستات، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
درمان بیماری پروستات چیست؟
پروستات یک غده برونریز کوچک جلوی راست روده مردان است که مجرای ادراری از درون آن میگذرد. باتوجهبه نقشی که در تحرک و تغذیه اسپرمها در زمان ارگاسم و جریان صحیح ادرار از مجرای ادراری دارد، بیماری و مشکلات آن تأثیر زیادی بر سلامت جنسی و ادراری آقایان میگذارد. در حال حاضر انواع بیماریهای پروستات به موارد زیر تقسیم میشوند (بهطور کامل در مقاله انواع بیماریهای پروستات اشاره کردیم):
پزشکان روشهای درمانی متفاوتی را برای هرکدام در نظر میگیرند. بهعنوانمثال در التهاب پروستات باکتریایی، آنتیبیوتیک مؤثر است درحالیکه تجویز آنتیبیوتیک ممکن است در سرطان پروستات تأثیری نداشته باشد. در بخش بعد، درمان هرکدام را بررسی میکنیم.
نوع بیماری | علت بیماری |
---|---|
التهاب پروستات یا پروستاتیت | باکتریایی و عفونی |
سرطان پروستات | جهش سلولی |
بزرگشدن پروستات یا هیپرپلازی خوشخیم پروستات | افزایش سن و بیماری ژنتیکی |
انواع روش درمان غده پروستات
برای افرادی که علائم و ناراحتیهای جزئی دارند، دارودرمانی یا تغییر رژیم غذایی کمککننده است؛ اما با افزایش علائم، عمل جراحی یا سرمادرمانی میتواند مرحله بعدی باشد. انواع روشهای درمانی شامل موارد زیر میشود:
- سرمادرمانی
- شیمیدرمانی
- هورموندرمانی
- پرتودرمانی
- آمپول سرطان پروستات
- پروستاتکتومی یا جراحی پروستات
- درمان دارویی
- طب سنتی
- درمان گیاهی
- درمان خانگی
- درمان پروستات با ورزش
- ماساژ پروستات
- معجون بیماری پروستات
۱. سرما درمانی پروستات
کرایوتراپی یا سرمادرمانی روشی برای انجماد بافت پروستات و مرگ سلولهای سرطانی است. در طول کرایوتراپی، پروبهای فلزی نازک که با گاز پرشدهاند، از طریق پوست وارد پروستات میشوند و باعث یخزدن سلولها میشوند. سرمادرمانی معمولاً در مراحل اولیه سرطان یا زمانی که علائم بیماری بعد از درمان ظاهرشدهاند، تجویز میشود.
عوارض جانبی کرایوتراپی برای سرطان پروستات میتواند شامل موارد زیر باشد:
- اختلال در نعوظ
- درد و تورم کیسه بیضه و آلت تناسلی
- خون در ادرار
- ازدستدادن کنترل مثانه
- خونریزی یا عفونت در ناحیه تحت درمان
پیشرفت تکنولوژی تا حد زیادی عوارض جانبی را کاهش داده اما اختلال عملکرد جنسی همچنان یکی از موارد نگرانکننده سرمادرمانی است.
کرایوتراپی بافت درون غده پروستات را منجمد میکند و باعث مرگ سلولهای سرطانی پروستات میشود.
۲. شیمی درمانی پروستات
شیمی درمانی یک درمان رایج برای سرطان قابلگسترش یا پیشرفته پروستات است که از داروهای ضد سرطان برای ازبینبردن سلولهای سرطانی پروستات استفاده میشود. در سرطان متاستاتیک یا گسترده، سلولهای جهشیافته از پروستات به سایر نقاط بدن مانند استخوانها میروند. در این حالت از طریق داروها که با جریان خون در سراسر بدن گردش میکنند، از پیشرفت بیشتر سرطان جلوگیری میشود. رایجترین داروهای شیمیدرمانی برای سرطان پروستات، دوستاکسل و کابازیتاکسل هستند.
عوارض جانبی رایج شیمیدرمانی عبارتاند از:
- احساس بیماری
- ازدستدادن اشتها
- کاهش وزن
- احساس خستگی
- خطر ابتلا به عفونت
- خونریزی و کبودی
- اسهال یا یبوست
- ریزش مو
قبل از شروع شیمیدرمانی و قبل از هر سیکل درمانی، برای اطمینان از بیخطر بودن آن باید آزمایش خون بدهید. پزشک شما دوز شیمیدرمانی را بر اساس سطح سلولهای خونی، وزن، قد و سلامت عمومی شما تعیین میکند.
۳. هورمون درمانی پروستات
هورمون درمانی یا درمان سرکوب آندروژن با هدف کاهش سطح هورمون مردانه آندروژن در بدن و جلوگیری از تحریک رشد سلولهای سرطانی پروستات استفاده میشود.
آندروژنهای مردانه تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) هستند که سلولهای سرطانی پروستات را تحریک میکند تا رشد کنند. بیشتر آندروژنها را بیضهها میسازند اما غدد فوق کلیه و خود سلولهای سرطانی پروستات نیز میتوانند آندروژن بسازند.
کاهش سطح آندروژن یا جلوگیری از ورود آنها به سلولهای سرطانی پروستات، اغلب باعث رشد دیرتر سلولهای جهشیافته میشود اما بهتنهایی سرطان پروستات را درمان نمیکند.
عوارض جانبی احتمالی شامل موارد زیر است:
- کاهش یا عدم وجود میل جنسی
- اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی)
- کوچکشدن بیضهها و آلت تناسلی
- گرگرفتگی که ممکن است با گذشت زمان بهتر شود یا از بین برود.
- حساسیت و رشد بافت سینه (ژنیکوماستی)
- پوکی استخوان (نازکشدن استخوان) که میتواند منجر به شکستگی استخوان شود.
- کمخونی (تعداد کم گلبولهای قرمز خون)
- افزایش وزن
- افزایش سطح کلسترول
- افسردگی
اگر سرطان به حدی گسترشیافته است که با جراحی یا پرتودرمانی قابلدرمان نیست، هورمون درمانی روش مناسبی است.
۴. پرتو درمانی پروستات
پرتو درمانی یک روش درمانی مؤثر برای سرطان پروستات است که با استفاده از پرتوها یا ذرات پرانرژی، سلولهای سرطانی پروستات را از بین میبرد. پرتودرمانی را میتوان به روشهای مختلفی انجام داد؛ ازجمله براکی تراپی (دانههایی که در بدن بیمار کاشته میشوند) و پرتوهای خارجی که انرژی را از طریق پوست پخش میکند.
پرتودرمانی برای سرطان پروستات توسط متخصصان انکولوژیست پرتوی یا اورولوژیستها تجویز میشود که مراحل اولیه سرطان را درمان میکند و درد ناشی از بیماری پروستات پیشرفته را کاهش میدهد.
عوارض پرتو درمانی چیست و تا کی ادامه دارد؟
اگرچه عوارض کمی دارد اما میتواند با مشکلات ادراری، تأثیر بر عملکرد روده و مشکل نعوظ همراه باشد که با داروهایی مانند سیلدنافیل یا تادالافیل درمان میشوند.
۵. آمپول سرطان پروستات
Sipuleucel-T (Provenge) نام یک واکسن یا آمپول برای سرطان پروستات است. برخلاف واکسنهای سنتی که با سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از عفونت مبارزه میکنند، این واکسن سیستم ایمنی را تقویت میکند تا به سلولهای سرطانی پروستات حمله کند.
این واکسن بهطورخاص برای هر فرد ساخته میشود. برای ساختن آن، لازم است مقداری گلبولهای سفید خون اهدا کنید تا بعد از ارسال به آزمایشگاه، با پروتئینی از سلولهای سرطانی پروستات به نام اسید فسفاتاز پروستات (PAP) مخلوط شود. سپس همان گلبولهای سفید دوباره به خون شما تزریق میشوند.
این عمل ۲ بار دیگر با فاصله ۲ هفتهای تکرار میشود تا ۳ دوز آمپول دریافت کنید. گلبولهای سفید تزریقی به سایر سلولهای سیستم ایمنی بدن شما کمک میکنند تا با سرطان پروستات مبارزه کند. عوارض جانبی رایج آن میتواند شامل تب، لرز، خستگی، کمردرد و درد مفاصل، حالت تهوع و سردرد باشد.
این واکسن برای درمان سرطان پیشرفته پروستات که دیگر به هورمون درمانی پاسخ نمیدهد، استفاده میشود و علائم کمی ایجاد میکند (بدون علائم است).
۶. عمل جراحی پروستات یا پروستاتکتومی
پروستاتکتومی نام یک عمل جراحی برای برداشتن قسمتی یا تمام غده پروستات است. این روش معمولاً آخرین گزینه است و برای درمان سرطان پیشرفته استفاده میشود. انواع آن جراحی کم تهاجمی با کمک روشهای رباتیک و جراحی باز برداشتن پروستات است.
پروستاکتومی رادیکال در سرطان غده پروستات و پروستاکتومی ساده برای بزرگی پروستات تجویز میشود. اغلب افرادی که جراحی پروستات انجام میدهند عوارض کمی (مانند از دست دادن کنترل ادرار، ارگاسم خشک و اختلال نعوظ) را تجربه میکنند که بهمرور و با درمان دارویی از بین میرود.
جراحی پروستات بهتنهایی یا همراه با پرتودرمانی، شیمیدرمانی و هورمون درمانی انجام میشود.
عمل پروستات چقدر طول می کشد؟
پروستاتکتومی حدود دو ساعت طول میکشد که در طول این مدت شما تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرید و دردی احساس نمیکنید.
۷. درمان دارویی پروستات
مصرف دارو رایجترین درمان برای علائم خفیف تا متوسط بزرگی پروستات است. مسدودکنندههای آلفا (برای شلشدن عضلات صاف پایین مثانه و پروستات) یکی از داروهای تجویزی است که شامل آلفازوسین (Uroxatral)، دوکسازوسین (Cardura)، تامسولوسین (Flomax) سیلودوسین (Rapaflo) و ترازوسین میشود. این داروها بیشتر در افرادی که پروستاتشان هنوز رشد زیادی نداشته است، با سرعت بیشتری عمل میکنند. عوارض جانبی میتواند شامل سرگیجه، بازگشت مایع منی به داخل مثانه و مشکلات جنسی و ادراری باشد.
تادالافیل (سیالیس) یکی از داروهایی است که برای درمان اختلال نعوظ استفاده میشود. مطالعات نشان میدهد که این دارو میتواند بزرگشدن پروستات را هم درمان کند.
قرص پروستات
مهارکنندههای آلفا از بزرگی غده پروستات جلوگیری میکنند. سایر قرصهای تائید شده برای بیماری پروستات شامل موارد زیر هستند:
- ابیراترون استان
- آپالوتامید
- بیکالوتامید
- کابازیتاکسل
- کازودکس (بیکالوتامید)
- دارولوتامید
- دگارلیکس
- دوستاکسل
بعضی داروها و مکملها امکان دارد باهم تداخل دارویی داشته باشند. بهتر است قبل از مصرف، در وبسایت دکترتو مشاوره دارویی دریافت کنید یا از مشاوره تلفنی با پزشک اورولوژی استفاده کنید.
نقش ویتامین D در درمان پروستات
مطالعات مختلف نشان میدهد که ویتامین D از رشد و تمایز سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. ویتامین D میتواند یک گزینه مهم برای پیشگیری از بیماریهای پروستات باشد.
دارو برای درمان قطعی پروستات
اگرچه دارویی که بتواند کاملاً اثرات بیماری پروستات را خنثی کند وجود ندارد، اما داروی دوستاکسل (Taxotere) که همراه با داروی پردنیزون، یک داروی استروئیدی، تجویز میشود میتواند تا حد زیادی علائم بیماری را کاهش دهد.
۸. درمان پروستات با طب سنتی
طب سنتی استفاده از دمنوش و داروهای گیاهی را توصیه میکند:
- نخل اره (Serenoa repens): نخل ارهای یک درخت بومی در جنوب شرقی ایالاتمتحده است که دمنوش و عصاره آن یک مکمل گیاهی محبوب برای درمان BPH بهحساب میآید.
- گرده چمن چاودار (Secale cereale): مکملهای گیاهی ساختهشده از گرده چمن چاودار برای درمان علائم بزرگی پروستات و کاهش التهاب پروستات استفاده میشود.
- گزنه: ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آن، یک روش درمانی طبیعی برای اختلالات ادراری است.
- چای سبز: تحقیقات نشان داده است که چای سبز سیستم ایمنی را تقویت کرده و رشد سلولهای خوشخیم پروستات را کند میکند.
درمان پروستات با زنجبیل
زنجبیل از دسته مواد غذایی مفید برای پروستات است. زنجبیل با خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. مهمترین نقش آن پیشگیری از عوارض شیمیدرمانی است. عصاره زنجبیل (GE) اثر قابلتوجهی در مهار رشد سلولهای سرطانی دارد.
درمان پروستات با عسل
خواص فوقالعاده عسل، مادهای که هرگز فاسد نمیشود، بر هیچکس پوشیده نیست. مطالعات نشان داده است که مصرف مداوم عسل بعد از ۱ ماه به بهبود عملکرد پروستات کمک میکند. عسل میتواند دشمن اصلی هیپرپلازی خوشخیم پروستات و سرطان پروستات باشد. البته قبل از مصرف آن، بهتر است از مشاوره با دکتر طب سنتی استفاده کنید تا مزاج خود را بشناسید.
درمان پروستات با حنا
حنا یک گیاه خوشرنگ و پرخاصیت است که استفاده غیرخوراکی در درمان بیماری پروستات دارد. یکی از روشهای درمانی توصیهشده با حنا این است که برگهای آن را در یک تشت پر از آب یا وان حمام بریزید و چند دقیقه در آن بنشینید.
درمان پروستات با قهوه
مردانی که حدود چهار فنجان قهوه در روز مصرف میکنند، ۲۰ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند.
۹. درمان پروستات با گیاهان دارویی
دمنوش گیاهی و مکملهای ساختهشده با گیاهان دارویی در کاهش علائم پروستات تأثیر زیادی دارند. لیکوپن یک رنگدانه طبیعی است که در بسیاری از میوهها و سبزیها وجود دارد. مصرف روزانه روغنزیتون غنیشده با لیکوپن باعث بهبود سلامت پروستات و کاهش سطح آنتیژن اختصاصی آن میشود.
گوجهفرنگی غنیترین منبع لیکوپن است که در دسترس بیشتر افراد قرار دارد.
۱۰. درمان خانگی پروستات
درمان خانگی مشکلات پروستات شامل موارد زیر میشود.
- یک تا دو ساعت قبل از خواب از نوشیدن مایعات خودداری کنید.
- قبل از بیرونرفتن در اماکن عمومی یا شروع سفر، مصرف مایعات را محدود کنید.
- بهمحض اینکه احساس پربودن مثانه داشتید، به دستشویی مراجعه کنید و به تأخیر نیندازید.
- مصرف بیرویه داروهای رایج بدون نسخه، مانند آنتیهیستامینها و ضداحتقان را کنار بگذارید زیرا میتوانند توانایی شما را برای تخلیه مثانه کم کند.
- از مواد غذایی مضر برای پروستات مانند لبنیات، پیاز و سوسیس و کالباس دوری کنید.
۱۱. درمان پروستات با ورزش
انواع مختلف ورزش میتواند برای مردان مبتلا به مشکلات پروستات مفید باشد. بهعنوانمثال تمرینات کگل عضلات کف لگن را تقویت کرده و به کنترل بهتر ادرار کمک میکنند. ورزشهایی مانند پیادهروی، دویدن، شنا و تنیس نیز مفید هستند. برای سلامت عمومی بدنتان، ۳۰ دقیقه ورزش هوازی روزانه را فراموش نکنید.
بر اساس نظر سایت ucsf.edu:
مردانی که حداقل سه ساعت در هفته پیادهروی میکنند، ۸۶ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان تهاجمی پروستات قرار میگیرند.
درمان پروستات با ورزش یوگا
یوگا یک ورزش آرام و مفید برای سلامت قلب و عروق است که میتواند در پیشگیری و درمان بیماریهای پروستات نیز مؤثر باشد. بهترین حرکات کششی یوگا برای تسکین علائم بزرگشدن پروستات حرکت کگل، ژست قهرمان، ژست پینهدوز، ژست سر تا زانو، ژست انگشت شست پا خوابیده و ژست کمان هستند.
۱۲. ماساژ پروستات جهت درمان بیماری پروستات
ماساژ پروستات که از طریق لمس پروستات با انگشت از راست روده انجام میشود، میتواند یکی از روشهای درمانی بیماری پروستات محسوب شود. بعضی افراد باور دارند ماساژ پروستات راهی برای تخلیه مایعات از مجرای پروستات است. درصورتیکه پزشکان معمولاً از این روش برای تشخیص بیماری استفاده میکنند و بهعنوان درمان توصیه نشده است.
۱۳. برای درمان پروستات چه بخوریم؟
برای درمان بیماری پروستات، مصرف سبزیها مانند کلم، گلکلم و کلم بروکلی، انواع توتها، ماهی، گوجهفرنگی پختهشده، قهوه و چای سبز را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
نوشیدنی برای درمان پروستات
نوشیدنیها تأثیر خوبی در کاهش علائم دردناک بیماری پروستات دارند. سعی کنید بیشتر از چای سیاه، چای سبز بنوشید. چای سبز به جلوگیری از تشکیل سرطان پروستات کمک میکند و میتواند رشد سلولهای سرطانی پروستات را کاهش دهد.
علاوه بر چای، نوشیدنیهای دیگر مانند آب را فراموش نکنید. مصرف آب گوجهفرنگی و آب مرکباتی مانند گریپفروت به دلیل ویتامین c موجود در آنها احتمال بزرگی پروستات را کاهش میدهد.
غذاها و میوه های مفید برای درمان پروستات
برخی از ماهیها (بهویژه ماهیهای آب سرد مانند سالمون، ساردین و قزلآلا) چربیهای خوبی دارند که برخلاف چربیهای حیوانی اشباعشده (مانند چربی گوشت گاو) باعث التهاب نمیشود.
یک مطالعه که توسط دانشمندان هاروارد برای بررسی رابطه بین رژیم غذایی و التهاب پروستات انجام شد، نشان داد که کنسرو تن ماهی، میگو و سایر ماهیها التهابزا بودند. سعی کنید توتفرنگی، زغالاخته، تمشک و شاهتوت را بهعنوان میوههای مفید برای درمان پروستات در بخشی از رژیم غذایی خود قرار دهید.
معجون درمان پروستات
همانطور که معجون در افزایش انرژی تأثیر میگذارد، به درمان علائم پروستات هم کمک میکند. ترکیب عسل و سیاهدانه و عسل و زنجبیل، یک معجون مفید برای کاهش اثرات بیماری پروستات است.
درمان پروستاتیت
پروستاتیت یا التهاب پروستات، یکی از بیماریهای عفونی و شایع این غده برونریز در جوانان و میانسالان محسوب میشود. ورود باکتری از مجرای ادراری، سندرم مزمن لگن و علائم ژنتیکی در برخی موارد، میتواند علت اصلی بروز آن باشد.
تکرر ادرار، سوزش ادراری و اختلال نعوظ از علائم آن هستند که اگر طولانی شوند، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد دارودرمانی و تجویز آنتیبیوتیک به کاهش و بهبود علائم بیماری کمک میکند.
درمان سرطان پروستات
سرطان پروستات زمانی اتفاق میافتد که سلولهای سرطانی و جهشیافته در غده پروستات تشکیل شوند. سرطان پروستات دومین سرطان شایع در افراد بالای ۵۰ سال است. در بیشتر این افراد علائم بیماری بهکندی رشد میکند و امکان دارد هرگز مشکلی برای سلامتی ایجاد نکنند؛ اما برخی دیگر علائم جدی دارند و باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنند.
زمانی که تصمیم به درمان سرطان پروستات میگیرید، پزشکان چند مورد را در نظر میگیرند:
- نوع و اندازه بافت سرطانی
- درجه آن (سرطان پروستات ۴ درجه دارد.)
- سلامت عمومی بدن
- میزان سرایت به سلولهای دیگر
گاهی اوقات که بیماری گسترش زیادی پیدا میکند، هدف اصلی درمان، کنترل بیماری و به تأخیر انداختن علائم است تا امید به زندگی را افزایش دهد. شیمیدرمانی، پرتودرمانی، سرمادرمانی و عمل جراحی برداشتن غده پروستات شایعترین روشهای درمان بزرگی بدخیم پروستات هستند که مدتزمان آنها از ۶ ماه و در موارد پرخطر تا ۳ سال ادامه مییابد.
بیش از ۸۵ درصد افرادی که سرطان پروستات خود را درمان میکنند تا سالهای سال صحیح و سلامت باقی میمانند.
درمان بزرگی پروستات
بزرگ شدن پروستات که به آن هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) هم گفته میشود، یکی از بیماریهای مشکلساز و شایع در آقایان است که با افزایش سن رخ میدهد. غده پروستات بهصورت طبیعی شروع به بزرگ شدن میکند و به مجرای ادرار فشار میآورد.
این اتفاق مشکلات ادراری مانند میل مکرر به ادرار و بیداری در شب را ایجاد میکند. دارودرمانی و جلوگیری از رشد بیشتر پروستات، استفاده از کاتتر برای باز شدن مجرای ادرار و عمل جراحی راههای درمان بزرگی پروستات هستند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک متخصص
روش درمان پروستات طیف گستردهای از دارودرمانی تا عمل جراحی را شامل میشود که کاملاً به نوع بیماری، سن و شدت بیماری پروستات شما بستگی دارد. پزشک متخصص اورولوژی با آزمایشهای پروتئین اختصاصی پروستات، آزمایش خون، آزمایش رکتال یا انجام سونوگرافی به نوع بیماری پی میبرد و بر اساس آن روش درمانی مناسب را پیشنهاد میکند.
اگر علائمی از سوزش ادرار، تکرر یا احتباس ادرار را تجربه میکنید، بیتوجه نباشید و هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا درصد بهبودی بیشتری به دست آورید. برای دریافت نوبت نگران نباشید، میتوانید همینالان به وبسایت دکترتو مراجعه کنید. در وبسایت دکترتو امکان تعیین وقت حضوری و مشاوره تلفنی با متخصص اورولوژیست وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
بسیار آموزنده بود متشکرم
سپاس از همراهی تان جناب جعفری عزیز
تندرست و مانا باشید
با سلام واحترام خدمت شما آقای داکتر من درد در آلت تناسلی اما دارم واین درد به طرف معقد ام احساس میکنم دوم این که وقتی ادارار میکنم خیلی درد داره وادرارم خیلی به سختی میاد و هر یک ساعی باید دو سه بار تکرار ادرار دارم ولی ادرارم هم کامل تخلیه نمیش یعنی احساس میکنم که ماجرای ادرارم با یه شی بسته شوده آیا این مشکلات از پروستات اس یا کدام مریضی دیگری لطفن جواب بدن خیلی از دست این درد درغذاب هست
سلام، علائمی که توصیف میکنید ممکن است به التهاب یا بزرگی پروستات (مانند پروستاتیت)، عفونت مجاری ادراری، یا سنگ مجاری ادرار مرتبط باشد. توصیه میکنم هرچه سریعتر به متخصص اورولوژیست مراجعه کنید تا علت دقیق بررسی و درمان مناسب شروع شود.
با سلام و احترام
مطالب بسیار آموزنده و مفید هستند و اطلاعات فرد را نسبت به سلامت جسمی بیشتر می کند با سپاس از متخصصین ارزشمند کادر درمانی
سلام و سپاس از همراهی تان امیر عزیز
تندرست باشید
درود بر شما
لطفا میفرمایید که آیا برای PSA-total مقدار ۰/۴۹ و برای PSA-free مقدار ۰/۲۶ نرمال هست یا خیر؟
سپاس
درود بر شما! مقدار PSA-total و PSA-free که ذکر کردید (۰.۴۹ و ۰.۲۶ به ترتیب) معمولاً در محدوده نرمال قرار دارند، اما برای تفسیر دقیقتر، باید به سن شما و دیگر عوامل بالینی توجه شود.
بهطور کلی:
مقدار PSA-total در مردان سالم معمولاً کمتر از ۴ ng/mL است. مقدار شما (۰.۴۹ ng/mL) در این محدوده قرار دارد و نشاندهنده سطح نرمال است.
نسبت PSA-free به PSA-total (که به نام نسبت PSA آزاد به کل نیز شناخته میشود) معمولاً باید بیش از ۱۵٪ باشد تا نشاندهنده خطر پایین برای مشکلات پروستات باشد.
مقدار ۰.۲۶ برای PSA-free بهطور معمول نسبت پایینتری است و ممکن است نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد، بهویژه اگر شما در معرض خطر بیماریهای پروستات یا دیگر علائم باشید.
دوماه هست این مشکل پیش آمده نمیدونم چکارکنم باتشکر
جناب داوودی عزیز
برای مشکلات پروستات، بهویژه در صورتی که علائمی مانند درد، تکرر ادرار، مشکل در دفع ادرار یا خونریزی از مجاری ادراری دارید، مراجعه به پزشک متخصص اورولوژی ضروری است. در صورت بروز علائم نگرانکننده یا دردناک، ممکن است لازم باشد که آزمایشهایی مانند آزمایش PSA (آنتیژن خاص پروستات) یا سونوگرافی انجام شود تا علت دقیق مشکل مشخص شود.
متخصص اورولوژیست
خوببود
مطالب گسترده و واضح با تشکر.
درود و مهر بر شما جناب بیات عزیز
تندرست باشید
سپاسگزاریم
سلام وقت به خیر
آیا امکان پیوند پروستات وجود دارد ؟
سلام
در شرایط بیماری
معمولا پروستکتومی پیشنهاد میگردد
تندرست باشید
سلام صفحه خوبی دارید یه سوال دارم آیا تحقیقی برای پروستات عصبی درحال انجام است
سپاس از شما
بله
پروستاتیت عصبی یا سایکوتیک
استرس روانی یکی از دلایلی است که میتواند باعث بدتر شدن علائم پروستاتیت، بهویژه درد و ناراحتی هنگام ادرار شود. یکی از دلایل احتمالی بروز این بیماری، استرس و اضطراب حاصل از تکرر ادرار شبانه و درد در زمان ادرار و انزال است