فهرست مطالب
- کاهش شنوایی یا ناشنوایی چیست؟
- دلیل کاهش شنوایی چیست؟ (علت کم شنوایی ناگهانی-علت کم شنوایی در جوانان)
- با دیدن کم شنوایی، چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
- تشخیص ناشنوایی و یا کم شنوایی چگونه است؟
- درمان کاهش شنوایی یا درمان ناشنوایی چگونه انجام می شود؟ (آیا ناشنوایی درمان دارد)
- پیشگیری از کم شنوایی امکان پذیر است؟
- انواع اختلالات ناشنوایی کدامند؟ (انواع ناشنوایی)
- عوارض کم شنوایی چیست؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
کاهش شنوایی یکی از معضلاتی است که برخی افراد در سنین بالا با آن مواجه میشوند. در سنین پایین هم برخی مشکلات باعث کاهش شنوایی دائمی یا موقت میشوند. کاهش شنوایی یکی از حواس اصلی ما را در خطر میاندازد، حسی که تضعیف و یا ازدستدادن آن، میتواند زندگی شما را به کل عوض کند. ازاینرو باید علائم آن را نادیدهگرفت. اما آیا علائم همراه با کاهش شنوایی را میشناسید؟ دلایل اصلی ایجاد این مشکل را میدانید؟ آیا کاهش شنوایی قابلدرمان است؟ روشهای درمان این مشکل چیست؟
کاهش شنوایی انواع مختلفی دارد، مانند کاهش شنوایی حسی-عصبی، کاهش شنوایی هدایتی و مختلط. عوامل زیادی باعث کاهش شنوایی میشوند، مانند آسیب به گوش داخلی، آسیب به پرده صماخ، عفونت گوش، رشد غیرطبیعی استخوان، برخی تومورها و غیره. درمان این مشکل به نوع آسیب شنوایی و شدت آسیب بستگی دارد. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بعد از تشخیص علت مشکل شما، به درمان میپردازد. در این مطلب همراه ما باشید تا دررابطهبا کمشنوایی، توضیحات کاملی را ارائهدهیم.
کاهش شنوایی یا ناشنوایی چیست؟
کاهش شنوایی یا کری که بهتدریج با افزایش سن اتفاقبیفتد، رایج است. کمشنوایی ۳ نوع هدایتی، حسی – عصبی و مختلط دارد. افزایش سن و مواجهه مستمر با صداهای بلند، هر دو در کاهش شنوایی دخیل هستند. سایر فاکتورها مانند ترشحات بیشازاندازه گوش، میتوانند موقتا کیفیت هدایت صدا را کاهش دهند. اغلب نمیتوان علل کاهش شنوایی را درمان کرد، اما میتوان با درمان و آموزش، چیزی که شنیده میشود را بهبود بخشید.
علائم همراه با کاهش شنوایی کدامند؟
علائم و نشانههای کاهش شنوایی یا کری شامل کاهش صداها در صحبتها، دشواری در درک کلمات، مخصوصا در اماکن شلوغ با صداهای اضافی زیاد، بهسختی شنیدن حروف صامت، درخواست مکرر از بقیه برای شمردهتر، واضحتر و بلندتر صحبتکردن است.
بهعلاوه نیاز به بلندکردن صدای تلویزیون و رادیو، دوری از مکالمات، اجتناب از برخی فعالیتهای اجتماعی میشود. همچنین کاهش شنوایی، مخصوصا در افراد مسن، میتواند باعث افسردگی و تنهایی شود. ضمنا، ممکن است کاهش شنوایی باعث اختلال شناختی شود.
بهطورکلی علائم کمشنوایی را میتوان بهصورت زیر بیان کرد:
- خفهشدن صدای دیگران
- مشکل در درک کلمات بهویژه در مکانهای شلوغ
- مشکل در شنیدن صامتها
- این افراد اغلب از دیگران میخواهند آهستهتر و واضحتر صحبتکنند.
- نیاز به افزایش صدای تلویزیون
- کنارهگیری از مکالمات
- اجتناب از برخی محیطهای اجتماعی.
علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان چیست؟
کاهش شنوایی یا ناشنوایی میتواند یک مشکل مادرزادی باشد که در نوزاد یا کودک ایجاد شود. در صورت بروز علائم زیر، باید برای تشخیص دقیق کمشنوایی به متخصص مراجعهکنید.
- مبهوت نشدن از صداهای بلند
- نوزاد پس از ۶ ماهگی سر خود را به سمت صدا نمیچرخاند.
- زمانیکه به یکسالگی رسیدهاست، نمیتواند کلمات سادهای مانند مامان یا بابا بگوید.
- زمانیکه شما را میبیند، عکسالعمل نشانمیدهد. اما زمانیکه فقط نام او را صدا میکنید، واکنشی نشاننمیدهد.
- به نظر میرسد، برخی صداها را میشنود، اما برخی را نه.
دلیل کاهش شنوایی چیست؟ (علت کم شنوایی ناگهانی-علت کم شنوایی در جوانان)
گوش از ۳ بخش اصلی تشکیل شدهاست. امواج صوتی از میان گوش خارجی عبور کرده و باعث لرزش پرده صماخ میشوند. پرده صماخ و ۳ استخوان کوچک گوش میانی، لرزش را حین انتقال به گوش داخلی تقویتمیکنند. در گوش داخلی، لرزش از میان مایعات ساختار حلزون شکل (کوکلئا) عبور میکند. طی این حرکت لرزش به پیامهای عصبی تبدیل شده و به مغز منتقل میشود. مغز این پیامها را به صدا تبدیل میکند.
- آسیب گوش داخلی: افزایش سن و مواجهه با صدای بلند، ممکن است باعث فرسودگی ساختارهای عصبی در کوکلئا شود. این فرسودگی باعث افت کارایی آنها برای انتقال پیام به مغز شده و کاهش شنوایی ایجاد میشود. صداهای با فرکانس بالا، ممکن است کاهش یافته به نظر بیایند؛ بنابراین برای فرد دشوار است که لغات را از همهمه اطراف درک کند.
- تولید تدریجی ترشحات گوش: ترشحات گوش میتواند کانال گوش را مسدود کرده و از هدایت امواج صوتی جلوگیری کند.
- عفونت گوش و رشد غیرطبیعی استخوانی یا تومورها: هر کدام از این موارد در گوش میانی یا خارجی، میتوانند باعث کاهش شنوایی شوند.
- پاره شدن پرده صماخ (پرفوراسیون غشا تیمپانیک): صداهای انفجاری بلند، تغییرات ناگهانی در فشار، ضربهزدن به پرده صماخ با شی خارجی و عفونت میتواند باعث پارهشدن پرده صماخ شده و شنوایی را تحتتاثیر قراردهد.
در این ویدئو دکتر یلدا ایزدپرست متخصص گوش، حلق و بینی و فوق تخصص گوش درباره پاککردن گوش، خشککردن گوش و کاهش شنوایی با شما صحبتمیکند.
علت کاهش شنوایی ناگهانی چیست؟
علت دقیق کمشنوایی یا ناشنوایی ناگهانی مشخص نیست. اما در برخی از افراد که با این مشکل مواجه شدهاند، یکی از علل زیر شناسایی شدهاست:
- عفونت باکتریایی
- عفونت ویروسی
- اختلالات گوش داخلی بهویژه بیماری منیر
- میگرن
- تومور
- آسیب یا ضربه به سر
علت ناشنوایی یک گوش کدام است؟
گاهی تنها یک گوش دچار کاهش شنوایی یا ناشنوایی میشود. معمولا بیماریها و اختلالات زیر یک گوش را درگیر کرده و متخصص باید باتوجهبه دیگر علائم از میان این بیماریها، تشخیص دهد که کدام مورد احتمال بیشتری دارد.
- بیماری منیر
- نوروم آکوستیک
- عفونت ویروسی یا باکتریایی
- آسیب فیزیکی به گوش
- ضربه به سر
- اختلالات سیستم گردش خون
- اختلالات ژنتیکی یا ارثی.
کاهش شنوایی میتواند علل متفاوتی داشتهباشد. برای تشخیص و درمان این مشکل باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعهکنید. در دکترتو شما میتوانید با بهترین پزشکان گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها بهصورت تلفنی و یا آنلاین مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
علت مشکلات شنوایی در کودکان چیست؟
در کودکان میتواند ناشنوایی و کم شنوایی، موقت یا دائمی باشد. علل ناشنوایی موقت در کودکان عبارتند از:
- تجمع موم در کانال گوش
- گیرکردن یک جسم خارجی در مجرای گوش
- مخاط اضافی در شیپور استاش ناشی از سرماخوردگی
- عفونت گوش میانی
برخی از مشکلات و رویدادها میتوانند باعث ناشنوایی دائمی کودکان شوند که عبارتند از:
- بیماریهای ارثی که باعث رشد غیرطبیعی گوش داخلی میشوند.
- برخی اختلالات ژنتیکی مانند استخوانزایی ناکامل و تریزومی ۱۳ و سندروم آلپورت
- قرارگرفتن جنین در معرض بیماری سرخجه
- صدای بلند مانند ترقه یا کنسرت
- صدمات شامل شکستگی جمجمه یا ضربه مغزی
- برخی بیماریها مانند مننژیت و اوریون
عوامل خطر کاهش شنوایی چیست؟ (علت کاهش شنوایی گوش چپ یا راست یا هر دو)
فاکتورهایی که میتوانند باعث آسیب شده یا منجر به ازدستدادن سلولهای عصبی در گوش داخلی شوند، شامل موارد زیر هستند:
- افزایش سن: تخریب ساختارهای گوش داخلی طی زمان اتفاقمیافتد.
- صدای بلند: مواجهه با صدای بلند میتواند باعث آسیب به سلولهای گوش داخلی شود. آسیب میتواند با مواجهه طولانیمدت با صداهای بلند یا صدای انفجاری ناگهانی، مانند شلیک گلوله ایجادشود.
- ژنتیک: ترکیب ژنتیکی، میتواند فرد را نسبت به آسیب گوش در اثر افزایش سن یا صدا حساستر کند.
- صداهای شغلی: مشاغلی مانند کشاورزی، ساختمانسازی و کار در کارخانه که صداهای بلند بخش طبیعی شغل هستند، میتوانند باعث آسیب به گوش داخلی شوند.
- برخی بیماریها: بیماریهایی که منجر به تب بالا میشوند، نظیر مننژیت، میتوانند باعث آسیب کوکلئا شوند.
چه داروهایی باعث کاهش شنوایی میشود؟
برخی داروها: داروهایی از جمله آنتیبیوتیک جنتامایسین، سیلدنافیل (ویاگرا)، و داروهای شیمیدرمانی خاصی، میتوانند باعث آسیب گوش داخلی شوند. شنیدن صدای زنگ در گوش یا کاهش شنوایی، با مصرف دوزهای بسیار بالای آسپرین، سایر مسکنها، داروهای ضدمالاریا و لوپ دیورتیکها ممکن است موقتا اتفاقبیفتند.
با دیدن کم شنوایی، چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
اگر کاهش شنوایی ناگهانی، مخصوصا در یکی از گوشها اتفاقافتاد، لازم است فورا به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه شود. همچنین اگر مشکلات شنیداری در فعالیت روزانه اختلال ایجادکردهاست، لازم است با پزشک مشورت شود. کاهش شنوایی وابستهبه سن، بهتدریج ایجاد میشود بنابراین فرد بهیکباره متوجه آن نمیشود.
برای درمان ناشنوایی و کاهش شنوایی به چه دکتری مراجعه کنیم؟
برای تشخیص و درمان این مشکل باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در دکترتو شما میتوانید با بهترین پزشکان گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها بهصورت تلفنی و یا آنلاین مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
همچنین میتوانید از مشاوره تلفنی دکترتو کمک بگیرید و سوالات خود را از مشاوره تلفنی دکتر گوش و حلق و بینی بپرسید.
همچنین میتوانید با خواندن مقاله دکتر گوش و حلق و بینی کیست، این دکتر را بهتر بشناسید.
تشخیص ناشنوایی و یا کم شنوایی چگونه است؟
برای تشخیص کاهش شنوایی از آزمایشهای زیر استفاده میشود:
- معاینه بدنی: پزشک برای بررسی علل احتمالی، مانند جرم گوش یا عفونت، گوشها را معاینه میکند.
- تست غربالگری عمومی: پزشک ممکن است از یک تست ساده برای بررسی میزان شنوایی استفاده کند. پزشک هر بار یک گوش شما را میپوشاند تا ببیند صداهای مختلف را چگونه میشنوید.
- تست شنوایی با اپلیکیشن: برنامههایی برای بررسی کمشنوایی وجود دارند که میتوان در کامپیوتر یا تلفن همراه از آنها استفادهکرد.
- تست شنوایی با چنگال تنظیمکننده: این ابزارها سازهای فلزی و دو شاخهای هستند که با ایجاد ضربه صدا تولیدمیکنند. پزشک با این روش کمشنوایی را تشخیص داده و مشخص میکند که آسیب در کدام ناحیه گوش است.
- تست شنواییسنج: این نوع تست تخصصیتر بوده و توسط متخصص شنواییسنج انجاممیشود. شما باید یک هدفون روی گوش خود قرار دهید و صداهای ضعیفی پخش میشوند. متخصص باید آرامترین صدایی که میتوانید بشنوید را پیدا کند.
درمان کاهش شنوایی یا درمان ناشنوایی چگونه انجام می شود؟ (آیا ناشنوایی درمان دارد)
درمان به عامل زمینهای بستگی دارد:
- تمیز کردن انسداد ناشی از ترشحات: با برطرف شدن انسداد ناشی از ترشحات گوش، یکی از علل برگشتپذیر کاهش شنوایی برطرف میشود. جرم گوش گاهی باعث کاهش شنوایی شده و این مشکل برگشتپذیر است. پزشک با استفاده از ساکشن یا ابزار کوچک جرم گوش را پاکسازی میکند.
- عمل جراحی: برخی علل کاهش شنوایی، نظیر اختلالات پرده صماخ یا استخوانها، میتوانند با عمل جراحی درمان شوند. ناهنجاریهای پرده گوش یا استخوان شنوایی با جراحی درمان میشوند. اگر در گوش خود عفونتهای مکرر دارید و مایع از آنها خارج میشود، پزشک لوله کوچکی را وارد میکند که باعث تخلیه گوش میشود.
- ابزارهای کمکی: اگر علت کاهش شنوایی آسیب به گوش داخلی باشد، ابزارهای کمکی میتوانند مفید باشند. شنواییسنجی میتواند برای انتخاب از میان گزینههای موجود راهنمایی کند.
- سمعک: اگر مشکل از گوش داخلی باشد و به این قسمت آسیب وارد شدهباشد، شنواییسنج میتواند با یک سمعک مناسب مشکل را برطرف کند. این روش محبوبترین روش درمان بوده که بسیاری از افراد از آن استفادهمیکنند.
- کاشت حلزون: برای افرادی که کاهش شنوایی شدیدی دارند و ابزارهای کمکی برای آنها مفید نبوده، میتواند کمککننده باشد. اگر کمشنوایی شدید باشد و سمعک معمولی جوابگو نباشد، کاشت حلزون میتواند گزینه خوبی باشد. سمعک صدا را تقویت میکند و آن را به گوش داخلی میرساند. اما کاشت حلزون قسمت آسیبدیده گوش را دور زده و مستقیما عصب شنوایی را تحریک میکند.
درمان ناشنوایی مادرزادی
جراحی میتواند برای این افراد مناسب باشد.
چه زمانی استفاده از سمعک توصیه می شود؟
زمانیکه کاهش شنوایی از نوع آسیب حسی عصبی باشد، استفاده از سمعک گزینه بهتری است. این نوع کمشنوایی باعث آسیب به گوش داخلی شده و نمیتوان با جراحی یا دارو آن را درمان کرد. در این شرایط متخصص سمعک را پیشنهادمیدهد.
انواع سمعک کدامند؟ (درمان ناشنوایی یک طرفه گوش یا دو طرف)
به نقل از mayoclinic، سمعکها از نظر ظاهری چندین نوع مختلف دارند. یک نوع آن سمعک داخل گوش است که با رنگ پوست سفارش دادهشده و بهسختی دیدهمیشود. برخی از انواع آن در عمق کانال گوش قرارگرفته و برخی دیگر به گوش خارجی نزدیک هستند. نوع دیگ سمعکهای پشتگوش است که پشت یا بالای گوش خارجی قرار میگیرد. این نوع سمعک کانال گوش را مسدود نمیکند.
درمان کاهش شنوایی با طب سنتی چگونه است؟ (درمان ناشنوایی گوش و درمان کم شنوایی بدون سمعک)
در طب سنتی برای بهبود سلامت گوش و افزایش شنوایی برخی داروهای گیاهی توصیهمیشوند. گیاهانی مانند ریحان، رزماری، نعنا، زنجبیل و سیر در شنوایی تاثیر خوبی دارند. در درمان کاهش شنوایی عصبی استفاده از گیاه نعنا توصیهمیشود. یکی از مواردی که برای درمان مشکلات گوش توصیهمیشود، چکاندن چند قطره آب مرزه تازه در گوش است. آب پیاز نیز در درمان عفونتها مفید بوده و برای درمان کم شنوایی استفاده میشود.
پیشگیری از کم شنوایی امکان پذیر است؟
برخی اقدامات میتوانند در جلوگیری از کم شنوایی در اثر افزایش سن موثر باشند. این اقدامات عبارتند از:
- از گوشهای خود محافظت کنید. هر چه کمتر در معرض صداهای بلند باشید و به طریقی شدت صداها را کاهش دهید، میتواند در جلوگیری از کم شنوایی موثر باشد. بهعنوانمثال از گوشگیرهای پلاستیکی در محل کار استفادهکنید.
- آزمایشهای مربوط به شنوایی را انجام دهید. اگر در محیطهایی با صدای بلند کار میکنید، هرچند وقت یکبار تستهای شنوایی را نزد متخصص انجام دهید. اگر مشکلی داشتهباشید، متخصص با برخی اقدامات از پیشرفت آن جلوگیری میکند.
- از تفریحات خطرناک دوری کنید. برخی از فعالیتها مانند شکار، تیراندازی یا گوشدادن به کنسرتهایی با صدای خیلی بلند به گوش آسیب میزنند.
انواع اختلالات ناشنوایی کدامند؟ (انواع ناشنوایی)
بهطورکلی ۳ نوع کاهش شنوایی یا ناشنوایی وجود دارد که عبارتند از:
- کاهش شنوایی حسی عصبی: شایعترین نوع کاهش شنوایی است که به دلیل آسیب اعصاب یا سلولهای گوش داخلی ایجاد میشود. معمولا به علت افزایش سن یا قرارگرفتن در محیط با صدای بلند ایجاد میشود. بر مسیر گوش داخلی به مغز تاثیر میگذارد و معمولا نمیتوان آن را با جراحی یا دیگر روشهای پزشکی درمان کرد. تنها راه درمان، استفاده از سمعک است.
- کاهش شنوایی هدایتی: معمولا به دلیل انسداد گوش خارجی یا میانی ایجاد میشود. ممکن است مایع گوش، جرم گوش یا تومور باعث این مشکل شود و معمولا با جراحی یا دارو درمان میشود.
- کاهش شنوایی مختلط: همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع از ناشنوایی ترکیبی از نوع حسی عصبی و نوع هدایتی است.
کم شنوایی یک طرفه و دوطرفه چیست؟ (علل کاهش شنوایی یک طرفه)
بیشتر افرادی که در اثر افزایش سن دچار کم شنوایی میشوند، مشکل آنها از نوع حسی عصبی بوده و کاهش شنوایی دوطرفه است. در این افراد شنوایی هر دو گوش به یک میزان آسیب میبیند. برای درمان این افراد معمولا از سمعک استفاده میشود. اما گاهی بیماریها و برخی اختلالات باعث کم شنوایی یکطرفه میشوند. مواردی مانند بیماری منیر، عفونت ویروسی و آسیب فیزیکی به گوش، معمولا یک گوش را درگیر میکنند.
عوارض کم شنوایی چیست؟
کمشنوایی میتواند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت زندگی داشتهباشد. در برخی افراد مسن مبتلا به کمشنوایی افسردگی گزارش شدهاست. ازآنجاییکه این مشکل مکالمه را دشوار میکند، این افراد بهمرور منزوی میشوند. همچنین گاهی کاهش شنوایی با اختلالات شناختی و زوال همراه است. مطالعات نشانمیدهند که درمان کمشنوایی میتواند تاثیر بسیار مثبتی روی عملکرد شناختی و حافظه داشتهباشد.
کری باعث اختلالات گفتاری می شود؟
معمولا کمشنوایی بیشتر باعث پایینآمدن درک گفتار شده و در گفتار شخص تاثیر زیادی ایجاد نمیکند. اما افرادی که در بزرگسالی دچار ناشنوایی میشوند، معمولا با برخی اختلالات گفتاری دستوپنجه نرم میکنند. در این موارد میتوان با گفتاردرمانی تا حدی اختلالات گفتاری را برطرف کرد. مشکلاتی مانند اختلالات زیر ممکن است برای فرد ایجاد شود.
- لکنت زبان
- اضافهکردن صداها و کلمات اضافی
- کلمات طولانی
- تحریف صداها هنگام صحبتکردن
- ناامیدی قابلمشاهده هنگام تلاش برای برقراری ارتباط
- مکث مکرر هنگام برقراری ارتباط
- مشکلات مربوط به بیان.
اگر در اثر مشکلات شنوایی دچار مشکلات گفتاری شدید، باید به کارشناس گفتاردرمانی مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصص گفتاردرمانی در شهر خود آشنا شوید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت اقدام کنید.
در جدول زیر میتوانید خلاصه مطالب را در یک نگاه مطالعه کنید:
علائم همراه کاهش شنوایی | خفهشدن صدای دیگران مشکل در درک کلمات بهویژه در مکانهای شلوغ مشکل در شنیدن صامتها این افراد اغلب از دیگران میخواهند آهستهتر و واضحتر صحبتکنند. نیاز به افزایش صدای تلویزیون کنارهگیری از مکالمات اجتناب از برخی محیطهای اجتماعی |
علت ناشنوایی و کاهش شنوایی | تجمع موم در کانال گوش گیرکردن یک جسم خارجی در مجرای گوش مخاط اضافی در شیپور استاش ناشی از سرماخوردگی عفونت گوش میانی بیماری منیر نوروم آکوستیک عفونت ویروسی یا باکتریایی آسیب فیزیکی به گوش اختلالات سیستم گردش خون اختلالات ژنتیکی یا ارثی میگرن تومور آسیب یا ضربه به سر |
درمان کم شنوایی | تمیز کردن انسداد ناشی از ترشحات عمل جراحی ابزارهای کمکی کاشت حلزون سمعک |
عوارض کم شنوایی | اختلالات شناختی و زوال احتمال تبدیل شدن به شخصیتی منزوی افسردگی دشواری در مکالمه |
پیشگیری از ناشنوایی | از تفریحات خطرناک دوری کنید آزمایشهای مربوط به شنوایی را انجام دهید از گوشهای خود محافظت کنید |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
کاهش شنوایی یکی از معضلاتی است که برخی افراد در سنین بالا با آن مواجه میشوند. در سنین پایین هم برخی مشکلات باعث کاهش شنوایی دائمی یا موقت میشوند. کاهش شنوایی یکی از حواس اصلی ما را در خطر میاندازد. حسی که تضعیف و یا ازدستدادن آن میتواند زندگی شما را به کل عوض کند. ازاینرو باید علائم آن را نادیده گرفت.
کاهش شنوایی انواع مختلفی دارد، مانند کاهش شنوایی حسی-عصبی، کاهش شنوایی هدایتی و مختلط. عوامل زیادی باعث کاهش شنوایی میشوند، مانند آسیب به گوش داخلی، آسیب به پرده صماخ، عفونت گوش، رشد غیرطبیعی استخوان، برخی تومورها و غیره. درمان این مشکل به نوع آسیب شنوایی و شدت آسیب بستگی دارد. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بعد از تشخیص علت مشکل شما به درمان میپردازد.
برای تشخیص و درمان کم شنوایی باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. همچنین میتوانید از مشاوره تلفنی دکتر گوش و حلق و بینی کمک بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
دیشب دعوام شد دوتا سیلی محکم خورد سمت راست صورتم وقتی اومدم خونه گوش شما راستم درد که نه نداشت مایه ای چیزی هم تا الان ندیدم ازش خارج شده باشه ولی وقتی جلو دهن و دماغمو میگیرم هوا تو ریه ام از همین گوش سمت راستم بیرون میاد حس میکنم یچیزی سر راه گوشم بود که الان نیست که اینجوری هوا گرم ازش خارج میشه و یزره هم تو شنواییم تاثیر گذاشته بسیار بسیار استرس دارم و نگرانم ۱۷ سالمه لطفا در سریع ترین حالت ممکن جواب بدید
سلام
احتمال التهاب و یا پارگی پرده گوش وجود دارد
از قطره گلیسیرین فینیکه استفاده کنید
در صورت تداوم علایم فورا به پزشک مراجعه کنید
سلام آیا سرگیجه و کم شنوایی ناشی از سرماخوردگی که باعث التهاب گوش شده با قرص بتاسرک و سینازین قابل برگشت یا نیاز به درمان دیگری هست؟
سلام
اگر عفونت سیستمیک نباشد بله این دارو ها تحت نظارت پزشک مفید است
سلام دخترم دو ماه دچار کم شنوایی شده بعداز عفونت گوش به نظر شما قابل برگشت هست شنوایش
سلام
بستگی به نوع اسیب دارد
عفونت گوش قابل درمان است ولی اگر مشکل از قسمت گیجگاهی مخ باشد درمان مشکل است
در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید
سلام وقت تان بخیر در کودکی به گوشم صدمه وارد شده بعد از ان گوش چپ شنوایش را از دست داده و داکتر گفته که پرده گوش سالم است ایا امکان درست شدن اش هست
سلام پروین عزیز
بستگی میزان اسیب دارد
اگر اسیب به گوش داخلی باشد درمان کمی با مشکل مواجه می شود
ممنون از معلومات شما
سلام و سپاس از همراهی شما
سلام وقتتون بخیر مادر من وقتی سرش رو روی بالشت میذاره قسمت پشت سرش درد میگیره مشکل شنوایی هم پیدا کرده و کم شنوا شده باید چه کار کنیم؟
سلام دوست عزیز. با ارزوی سلامتی برای شما و مادر گرامیتان
سردرد و مشکلات شنوایی دو عارضه جداگانه است. گرچه ممکن است با هم ارتباز هم داشته باشد
بهتر است تحت نظارت متخصص گوش و حلق وبینی باشند
https://doctoreto.com/doctors/speciality/ent
سلام مشکل مادر شما چی بود درمان شدن؟؟
بسیار مفید و ازرش منده مطالبتون
سپاس از همراهی شما.
سلام،باتشکرازمقاله بسیارآموزندتون،یک جمله اشتباه دوبارتکرارشده بود،نوشته بود باید علائم رانادیده گرفت،درحالی که نباید نشانه هارانادیده گرفت.ممنون از زحمات شما
سلام وقتتون بخیر من در معاینه های بدواستخدام متوجه کم شنوایی گوش سمت چپم شدم چکار کنم؟ ا
دوست عزیز
کم شنوایی میتونه ناشی از عفونت گوش، جرم گوش و یا مشکلات عصب گوش باید. بهتره برای بررسی به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام من بیشتر صداهای رو ضعیف می شنوم ایا سمعک لازمه
سلام دوست عزیز
با مراجعه به متخصص شنوایی سنجی و انجام تست شنوایی و گرفتن نوار عصب گوش از میزان شنوایی و نیاز به سمعک یا داشتن بیماری های دیگر گوش مطلع شوید.
فوق تخصص شنوایی سنجی