فهرست مطالب
- بیماری ریه چیست؟
- دسته بندی کلی بیماری های ریوی خطرناک و عادی چگونه است؟
- انواع بیماری ریه کدامند؟
- علائم بیماری ریه چیست؟
- علت بروز علائم بیماری های ریوی خطرناک چیست؟
- چگونه می توان بیماری ریه را تشخیص داد؟
- درمان بیماری ریه چگونه انجام می شود؟
- عوارض بیماری ریه چیست؟
- پیشگیری از بیماری ریه امکان پذیر است؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
ریه قسمتی از دستگاه تنفسی است که هر روز بارها و بارها منقبض و منبسط میشود تا به بدن ما اکسیژن برساند. انواع بیماری ریه میتوانند این سیستم را درگیر میکنند و در تنفس اختلال ایجاد کنند. از انواع این بیماریها میتوان به آسم، سل، برونشیت ریه، ذاتالریه و غیره اشاره کرد. یکی از جدیدترین بیماریهایی ریوی هم عفونت کووید-۱۹ است که مشکلات زیادی برای سیستم تنفسی ایجاد میکند.
با توجه به وظیفه مهم این سیستم مهم است که با علل و نشانههای انواع بیماری ریه آشنا شوید و در صورت بروز علائم سریعا به متخصص و دکتر متخصص ریه در دکترتو مراجعه نمایید و اولین گام را در تشخیص و درمان بیماری ریه بردارید. برای دریافت مشاوره تلفنی میتوانید از لینک روبرو کمک بگیرید: مشاوره تلفنی متخصص ریه
بیماری ریه چیست؟
ریهها از اصلیترین اعضای بدن هستند. ما به کمک دو ریهای که در قفسهی سینهی خود داریم، نفس میکشیم و میتوانیم زنده بمانیم. زمانی که ریهها یا ششهای ما عمل نکنند و اکسیژن کافی به بدن ما نرسانند، احتمال اینکه مشکلات جدی برای ما ایجاد شود وجود دارد. میتوان گفت که یکی از اصلیترین انواع بیماریهایی که باعث کاهش کیفیت زندگی میشوند و باعث مرگ و میر میگردند، بیماریهای ریوی هستند.
بیماریهای ریه با علائم مختلفی خود را نشان میدهند که با دیدن این علائم باید به دکتر مراجعه کنید. اگر نسبت به بیماریهای ریوی بیتوجه باشید، ممکن است که عوارض جدیتری برای شما ایجاد شوند و کمکم سایر اعضای بدن نیز تحت تاثیر قرار بگیرند. به خاطر داشتهباشید که شما برای تمامی فعالیتهای روزانهی خود نیازمند اکسیژن و عملکرد ریهها هستید. پس بهتر است که بیماریها و علائم این اعضای مهم را بهتر بشناسید.
دسته بندی کلی بیماری های ریوی خطرناک و عادی چگونه است؟
بروز انواع بیماری ریه علل مختلفی دارد. بهطورکلی بیماریهای ریه به ۳ دسته اصلی تقسیم میشوند:
۱. بیماری های راه هوایی
لولههایی که در مسیر تنفس قرار دارند، اکسیژن و سایر مواد گازی را به ریه منتقل یا از آن خارج میکنند. انسداد یا باریکشدن این لولهها سبب ایجاد بیماریهایی مانند برونشکتازی یا آسم خواهدشد.
۲. بیماری های بافت ریه
هر گونه التهاب یا زخم بر روی بافت ریه سبب اختلال در انبساط و انقباض آن میشود و در نتیجه ریهها نمیتوانند اکسیژن را وارد و کربندیاکسید را خارج کنند. در بیماریهایی مانند سارکوئیدوز، افراد قادر به تنفس عمیق نیستند.
۳. بیماری های گردش خون ریوی
هنگامیکه رگهای خونی دچار زخم، لختهشدن یا التهاب شوند این بیماری رخ میدهد. در نتیجه، جذب اکسیژن توسط ریهها و دفع کربندیاکسید مختل خواهدشد. از نمونههای این نوع بیماری میتوان به فشارخون ریوی اشاره کرد که ممکن است تاثیراتی روی قلب داشتهباشد.
انواع بیماری ریه کدامند؟
بیماریهای ریوی انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
۱. سل
باید بدانید که سل بیماری عفونی شایعی است که یکی از ۱۰ علت مهم مرگ در سراسر جهان به شمار میرود. در بیماری سل، ریهها به شدت درگیر میشوند. این بیماری از طریق هوا به سایر افراد منتقل میشود. سل به ۲ دسته فعال و نهفته تقسیم میشود که سل فعال با مصرف دارو به مدت ۲ هفته، دیگر مسری نخواهدبود. از علائم سل میتوان به:
- سرفههای خونی
- کاهش وزن
- عرق شبانه
- تب
- خستگی
- از دستدادن اشتها
- و تورم در گردن
اشاره کرد. نوشیدن الکل و قرار گرفتن در معرض افراد بیمار از علل این بیماری هستند.
۲. برونشیت ریه
برونشیت ریه، یکی دیگر از انواع بیماری ریه است که التهاب پوشش لولههای تنفسی را در پی دارد و شامل ۲ نوع حاد و مزمن است. از نشانههای این بیماری میتوان به سرفههای شدید، خلطهای زرد یا سبز رنگ و گلودرد اشاره کرد. دلایل ایجاد برونشیت ریه موارد زیر است:
- ویروسها
- گازهای سمی موجود در محیط
- آلودگی
- گرد و غبار
- و همچنین دود سیگار
استفاده از داروهای ضد سرفه و اجرای تمرین تنفسی از روشهای درمان برونشیت ریه هستند.
۳. آسم
آسم یکی از انواع بیماری ریه است که در آن لولههای تنفسی دچار تورم میشوند و به مرور باریک خواهندشد. از علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنگی نفس هنگام صحبت کردن، خوابیدن و یا غذا خوردن
- صدای خسخس سینه و سرفه در هنگام فعالیت
- افزایش تپش قلب
- خوابآلودگی
- گیجی
شدت بیماری آسم در افراد مختلف یکسان نیست. این بیماری در حال حاضر غیرقابل درمان است، اما امکان کنترل علائم آن وجود دارد. علل آسم نامشخص است، ولی احتمال میرود که عوامل محیطی و وراثتی در ایجاد آن مؤثر باشند. اگر بیماری آسم دارید، میتوانید برای دریافت نوبت از متخصص آسم و آلرژی از دکترتو اقدام کنید.
۴. ذات الریه، پنومونی یا سینه پهلو
ذات الریه، پنومونی یا سینهپهلو به طور معمول در اثر عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد میشود و باعث تورم بافت در یک یا هر دو ریه میگردد. از نشانههای این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنگی نفس
- ضربان قلب بالا
- تب و لرز
علت ایجاد پنومونی میتواند عواملی همچون ویروس یا باکتری، عوامل قارچی و پنومونی مرتبط با دستگاه ونتیلاتور باشد. درمان این بیماری به نوع، سطح عمومی سلامت فرد و شدت آن بستگی دارد. اما نوع خفیف پنومونی با استراحت، مصرف دارو و نوشیدن مایعات زیاد قابلدرمان خواهدبود.
۵. فشارخون ریوی
هنگامیکه فشارخون رگهای ریوی افزایش مییابد، دیوارههای آنها ضخیم میشود و درنتیجه به طور کامل منبسط نمیشوند. نشانههای این بیماری شامل موارد زیر هستند:
- خستگی
- احساس ضعف
- درد قفسه سینه
- افزایش تپش قلب
از علل شایع فشار خون ریوی میتوان این موارد را نام برد:
- بیماریهای ریوی و هر بیماری که باعث کمبود اکسیژن در بدن میشود.
- انسداد و باریکشدن شریانهای ریوی که نتیجه آن لختهشدن خون است.
- مشکلاتی که مرتبط با نایژههای کوچکتر رگهای ریوی است.
درمان این بیماری در حال حاضر امکانپذیر نیست، اما با کنترل عوامل ایجادکننده آن امکان کاهش علائم وجود دارد.
۶. بیماری مزمن انسداد ریوی یا COPD
بیماری انسداد مزمن ریوی یا COPD نوعی از انواع بیماری ریه است که نفس کشیدن را دشوار میکند. شایعترین آن برونشیت مزمن و آمفیزم است. آمفیزم باعث ازبینرفتن کیسههای هوا در ریه میشود و در جریان هوا خلل ایجاد میکند. از جمله دلایل بروز COPD میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استعمال دخانیات
- قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا
- عوامل ژنتیکی
این بیماری نیز مانند بیشتر بیماریهای ریوی درمان قطعی ندارد و با روشهایی همچون درمان دارویی، توانبخشی ریوی و در برخی مواقع جراحی، قابلکنترل خواهدبود.
۷. بیماری های بینابینی ریه
بیماریهای بینابینی ریه گروهی از ۱۰۰ بیماری مزمن است که با تأثیر بر انترستیس (قسمتی از ساختار ریه که تور مانند است) و ضخیمشدن آن، باعث زخمشدن و التهاب بافتهای ریوی میشوند. از نشانههای بیماریهای بینابینی ریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرفههای خشک
- خستگی
- کاهش وزن
- کاهش اشتها
- خونریزی در ریهها
علل بروز این بیماری تا حدودی مشابه انواع بیماری ریه است. درمان این بیماریها به روشهای مختلفی از جمله داروها، اکسیژنرسانی و پیوند ریه صورت میگیرد.
۸. فیبروز سیستیک
یکی دیگر از انواع بیماری ریه بیماری فیبروز سیستیک است که نوعی اختلال ژنتیکی ناشی از ژنهای غیرطبیعی بوده و از والدین به جنین منتقل میشود. از علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونتهای مکرر ریه
- خسخس کردن سینه
- سرفه
- تنگی نفس
درمان این بیماری مانند سایر بیماریهای ریه در حال حاضر امکانپذیر نیست. اما کودکانی که مبتلا به فیبروز کیستیک هستند، روزانه نیم ساعت درمان فیزیکی را اجرا میکنند که توسط والدین آنها انجام میشود.
۹. برونشکتازی
بیماری برونشکتازی به معنای آسیبدیدگی، گشادشدن و ضخیمشدن دائمی راههای هوایی ریه است که سبب اجتماع مخاط در ریه میشود. نتیجه این اتفاق بروز عفونت و انسداد راههای هوایی خواهدبود. از نشانههای این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنگی نفس
- خسخس کردن
- سرفه خونی
- درد قفسه سینه
- درد مفصل
این بیماری درمانی ندارد اما میتوان روند پیشروی آن را کاهش داد. دلایل ایجاد برونشکتازی مواردی از جمله بیماریهای خودایمنی، COPD و عفونتهای ریوی است.
۱۰. سرطان ریه
بیماری سرطان ریه یکی از انواع بیماری ریه به شمار میرود که از ریهها آغاز میشود و ممکن است به اندامهای دیگر نیز سرایت کند. سرطان ریه یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است. چراکه علائم آن تا زمان پیشرفتهشدن بیماری، نهفته باقی میماند. از علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خستگی شدید
- کاهش وزن شدید
- درد قفسه سینه
این سرطان بیشتر در افراد سیگاری دیده میشود. بهطورکلی سرطان ریه به ۲ دسته سلول کوچک و غیرکوچک تقسیم میشود که این دستهبندی بر اساس ظاهر سلولهاست. به جز سیگارکشیدن عوامل دیگری مانند قرارگرفتن در معرض گاز رادون یا مواد شیمیایی سرطانزا نیز در ابتلا به این سرطان تأثیرگذار است. درمان سرطان ریه به عوامل بسیاری بستگی دارد و بر اساس شدت و نوع آن شامل پرتودرمانی و از این قبیل درمانها خواهدشد.
۱۱. کرونا و درگیری ریه
یکی از بیماریهای ریه که در ۲ سال اخیر شایع شده، بیماری کرونا است. این بیماری کشنده است و بسیاری از بیماران دچار درگیری ریه در کرونا میشوند. علائم بیماری کرونا بسیار شبیه به سرماخوردگی بوده و شامل موارد زیر است:
- آبریزش بینی
- خسخس کردن سینه
- نفس تنگی شدید
در حال حاضر برای پیشگیری از کرونا، واکسنهای مختلفی ساخته شدهاست.
۱۲. بیماری ادم ریه
ادم ریه Pulmonary Edema به معنای تجمع آب و مایع درون ریه است که باعث استناد راه تنفس میشود. احتقان ریه و آب ریه از دیگر نامهای این بیماری است. از علائم بیماری ادم ریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرفههای خونی
- دشواری تنفس در هنگام دراز کشیدن و یا فعالیت
- خسخس کردن سینه
- اضطراب
- کاهش سطح هوشیاری
- تورم شکم
به گفته سایت pennmedicine ادم ریوی اغلب به دلیل نارسایی احتقانی قلب ایجاد میشود. هنگامیکه قلب قادر به پمپاژ کارآمد نباشد، خون میتواند وارد ریهها شود. همچنین با افزایش فشار در رگها باعث راه یافتن مایه به داخل ریهها میشود.
۱۳. بیماری سارکوئیدوز
بیماری سارکوئیدوز یک بیماری التهابی است که چندین اندام مختلف بدن مانند ریه را درگیر میکند. شایعترین علائم مرتبط با ریه در این بیماری شامل موارد زیر هستند:
- تنگی نفس
- سرفه
- ناراحتی قفسه سینه
۱۴. آمبولی ریه
به انسداد شریانهای ریوی توسط لخته خون، آمبولی ریه (PE) گفته میشود. لختههای خونی که از رگهای پا یا در برخی موارد از سیاهرگهای سایر نقاط بدن به سمت ریه میروند، جریان خون را در ریه مسدود میکنند. تشخیص به موقع این بیماری و درمان آن، افراد را از خطر مرگ نجات میدهد.
۱۵. آمفیزم
یکی دیگر از انواع بیماری ریوی، آمفیزم است. این بیماری که از گروه بیماریهای انسداد مزمن ریه محسوب میشود، بر کیسههای هوا تاثیر گذاشته و به مرور سبب ضعیف شدن و پارگی آنها میشود. پارگی کیسههای هوا سطح ریه را کاهش میدهد و میزان اکسیژن جریان خون را کم میکند و در نتیجه تنفس افراد با مشکل مواجه میشود.
۱۶. آنفولانزا
بیماری آنفولانزا نوعی عفونت ویروسی است که به بخشهای مختلف بدن از جمله ریهها حمله کرده و آنها را درگیر میکند. معمولا این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. در بعضی از افراد این بیماری به خودی خود بهبود پیدا میکند، اما گاهی نیز امکان دارد خطرناک باشد. آنفولانزا برای نوزادان زیر ۶ ماه، کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۵ سال و سالمند و زنان باردار به شدت خطرناک است. این بیماری ریههای افراد مبتلا به آن را تحت تاثیر قرار میدهد و عمل تنفس را برای آنها سخت میکند.
۱۷. عفونت ریه
عوامل باکتریایی، ویروسی و قارچی زیادی میتوانند باعث عفونت ریه شوند. از علائم عفونت ریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تب
- بدن درد
- تنگی نفس
- خستگی
- خسخس سینه.
در بسیاری از بیماریهای عفونی سیستم تنفسی مثل سل یا پنومونی دکتر متخصص ریه میتوانند به شما در درمان کمک کند.
علائم بیماری ریه چیست؟
بسیاری از افراد بر این باورند که علائم بیماری ریوی، با افزایش سن ظاهر میشود. این باور غلط است. زیرا اکثر بیماریها مانند سرطان ریه و آسم، سن و سال نمیشناسد و ممکن است برای هر فردی و در هر سنی به وجود بیاید. از طرفی توجه به علائم خفیف مانند سرفه و یا خسخس کردن ریه هنگام نفسکشیدن بسیار مهم است. زیرا قبل از اینکه بیماری شما جدی و خطرناک شود میتوانید آن را درمان کنید. حتما از خود میپرسید که علایم بیماری ریه چیست!
به گفته سایت lung علائم مهم و مشکوک بیماری ریوی عبارتند از:
- سرفه مزمن: سرفهای که بیشتر از ۸ هفته ادامه داشتهباشد. این اولین علائم بیماری در دستگاه تنفسی است.
- تنگی نفس: اینکه شما حین انجام ورزشهای سخت دچار نفس تنگی شوید، طبیعی است. اما نفس تنگی بعد از فعالیتهای روزمره طبیعی نخواهدبود و یکی از علائم انواع بیماری ریه است.
- تولید مخاط مزمن: ایجاد خلط یکی از راههای دفاعی سیستم تنفسی در برابر عفونت است. اگر تولید مخاط بیشتر از ۳۰ روز ادامه داشت، میتواند نشانه یک بیماری خطرناک ریوی باشد.
- خسخس سینه: یکی از نشانههای بستهشدن راههای تنفسی، تنفس پر سر و صدا و خسخس قفسه سینه است.
- سرفه خونی: سرفه خونی یکی از نشانههای انواع بیماری ریه است.
- درد مزمن قفسه سینه: اگر درد قفسه سینه بیشتر از ۱ ماه طول بکشد و هنگام سرفه بیشتر شود، میتواند یکی از نشانههای انواع بیماری ریه باشد.
اگر این علائم را دارید بهتر است با یک متخصص ریه در دکترتو مشورت کنید. شما میتوانید به صورت تلفنی، آنلاین و متنی یا حضوری با متخصص و فوق تخصص ریه مشورت کنید.
با دیدن علائم بیماری ریه به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
علائم بیماری ریه در بالا به طور کامل معرفی شد. به طور خلاصه این علائم شامل موارد زیر هستند:
- سرفههای مزمن
- نفس تنگی
- درد قفسه سینه
- سرفه خونی و غیره
زمانیکه با برخی از علائم بیماریهای ریه مواجه میشوید که شبیه به آلرژی و سرماخوردگی هستند، بهتر است که به متخصص آسم و آلرژی مراجعه کنید. هنگامیکه بیماری شما بیشتر علائم تنفسی دارد تا علائم سرماخوردگی و موارد مشابه آن، بهتر است که به دکتر متخصص ریه مراجعه کنید. از طرفی فوق تخصص ریه هم میتواند به شما در برخی از موارد کمک کند. برای دریافت مشاوره تلفنی میتوانید از لینک زیر کمک بگیرید:
علت بروز علائم بیماری های ریوی خطرناک چیست؟
بخش اعظمی از دلایل ایجاد انواع بیماری ریه، مربوط به اختلالات ژنتیکی و تغییرات ژنهای کدگذاری شده در مراحل شکلگیری جنین است. در برخی مواقع ممکن است این تغییرات سبب بروز علائمی از بیماری نشود و به اصطلاح نهفته باقی بماند. از دیگر علل بیماریهای خطرناک ریوی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونتهای نشأت گرفته از باکتری، قارچ و ویروس
- قرارگرفتن در معرض عوامل شیمیایی مانند زغالسنگ، آزبست و تنباکو
- بیماریهای خودایمنی و سایر مشکلات سلامتی
- مصرف داروهایی از قبیل آنتیبیوتیکها و داروهای شیمیدرمانی.
چگونه می توان بیماری ریه را تشخیص داد؟
برای تشخیص بیماری ریه باید به دکتر ریه مراجعه کنید. دکتر ریه با انجام آزمایشهای مختلف همراه با معاینه و شرح حال میتواند به تشخیص مشکل شما کمک کند. از طرفی به خاطر داشتهباشید که اولین موردی که به تشخیص بیماری ریه کمک میکند، علائمی است که فرد تجربه میکند. شناختن علائم ریه خراب و علائم ریه سالم میتواند به شما کمک کند.
اسپیرومتری چیست؟
یکی از تستهایی که برای بررسی عملکرد ریهها گرفتهمیشود، تست اسپیرومتری است. اسپیرومتر وسیلهای است که فرد مشکوک یا بیمار در آن میدمد و ظرفیت تنفسی او اندازه گرفته میشود.
تشخیص بیماری ریه از روی ناخن ممکن است؟
احتمالا شنیدهاید که کسانی که به بیماریهای ریوی مبتلا میشوند، ناخنهای بدشکلی هم دارند یا تغییراتی در ناخنهای آنها دیدهمیشود. بیایید بررسی کنیم که این مسئله واقعیت دارد یا خیر!
یکی از نتیجههای کمبود اکسیژن در بدن میتواند تغییر شکل ناخنها و کلابینگ شدن آنها شود. هنگامی که اکسیژن خون بدن کم باشد، بدان معنی است که ریهها به خوبی عمل نمیکنند تا بتوانند به خون اکسیژن کافی برسانند. پس ممکن است که بیماریهای ریه در ناخنهای شما هم مشکلات و تغییراتی ایجاد کند. از این به بعد بیشتر به ناخنهای خود توجه کنید.
درمان بیماری ریه چگونه انجام می شود؟
برای درمان بیماری ریه، دکتر ریه روشهای مختلفی را در نظر میگیرد و این روشها شامل موارد زیر هستند:
- درمان دارویی (داروهای خوراکی مانند شربت برم هگزین یا استنشاقی مانند داروی فورمترول میتوانند بسیار کمککننده باشند. در مواردی که فرد به عفونتهای تتنفسی مبتلا باشد، میتواند از آنتی بیوتیک تراپی کمک بگیرد.
- جراحی (در مواقعی ممکن است که نیاز به اقدامات جراحی مانند تخلیه کردن مایع جمع شده درون ریهها و یا روشهای دیگر استفاده شود)
- درمانهای نگهدارنده (در این موارد برای برطرف کردن علائم از روشهای درمانی علامتی کمک گرفته میشود)
تیم درمان بیماری ریه متشکل از چه دکترهایی است؟
درمان بیماریهای ریوی به دست دکتر متخصص ریه انجام میشود. اما اگر بیماری عفونی باشد، ممکن است که به کمک دکتر عفونی هم نیاز باشد.
عوارض بیماری ریه چیست؟
بیماریهای ریوی میتوانند عوارض بسیاری را برای فرد ایجاد کنند که برخی از آنها شامل موارد زیر هستند:
- افرادی که بیماریهای ریوی دارند، ممکن است که به بیماریهای عفونی تنفسی بیشتری مبتلا شوند. معمولا افرادی که مشکلات تنفسی دارند بیشتر به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا میشوند.
- بیماران ریوی احتمالا بیشتر از باقی افراد به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند.
- احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی که بیماریهای ریوی دارند بیشتر است.
- افسردگی از دیگر عوارض احتمالی بیماریهای ریوی است.
پیشگیری از بیماری ریه امکان پذیر است؟
بله، تا حدودی. اگر شما از نظر جسمی سالم هستید، با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و نکات گفتهشده، میتوانید تا حد زیادی از ابتلا به این بیماریها در امان باشید. اما اگر مستعد مبتلا شدن به انواع بیماری ریه هستید و میخواهید که عمر طولانی داشتهباشید، لازم است که بیماریهای زمینهای خود را کنترل کنید تا از ابتلا به بیماریهای ریوی خطرناک محفوظ بمانید.
جلوگیری از عفونت ریه
پیشگیری از این اتفاق کار چندان راحتی نخواهدبود، اما با اقدامات زیر میتوان احتمال مبتلا شدن را کاهش داد:
- از به اشتراک گذاشتن لوازم شخصی مانند لیوان و چنگال بپرهیزیم.
- دستهای خود را به طور مداوم بشوییم.
- هرگز دخانیات استعمال نکنیم.
- در مکانهای بسیار شلوغ حضور پیدا نکنیم و اگر مجبور بودیم حتماً از ماسک استفاده کنیم.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
ریه یکی از مهمترین اعضای بدن محسوب میشود و هر گونه تغییر در عملکرد آن نشاندهنده انواع بیماری ریه است. خسخس سینه، تنگی نفس، سرفه مزمن، احساس درد یا سنگینی در قفسه سینه و خلط زیاد از علائم اصلی بسیاری از بیماریهای ریوی است. از این رو این علائم را نادیده نگیرید.
تشخیص بیماریهای ریوی توسط متخصص ریه و با روشهای مختلفی صورت میگیرد. پس از تشخیص باید به درمان آن بپردازیم. بیماریهایی از قبیل آسم یا حتی سرطان ریه، علاوه بر روشهای دارودرمانی و پرتودرمانی با روشهایی مانند تمرین تنفسی نیز کنترل میشوند. اگر این علائم را دارید بهتر است با یک فوق تخصص ریه در دکترتو مشورت کنید. شما میتوانید به صورت تلفنی، آنلاین و متنی یا حضوری با متخصص و فوق تخصص ریه مشورت کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
باسلام مريضي را بل مشكل اسيب به ناحيه چپ بدن ناشئ إز برخوردبه بدنه توالت فرنگى به بيمارستان با عمل جراحى سرپايي وبسترى يك هفته بعد إز بيمارستان ترخيص الان هم بعد دو هفته دچار پنومى ريه شده در بيمارستان در حال درمان است نظر شما را خواهانم
علی عزیز
با توجه به شرح حال، به نظر میرسد که آسیب به ناحیه چپ بدن و جراحی ممکن است موجب تضعیف سیستم ایمنی و زمینهساز عفونتهایی مانند پنومونی (ذاتالریه) شده باشد. این مشکل ممکن است به علت بستری شدن طولانیمدت و کاهش فعالیت بدنی رخ داده باشد. درمان پنومونی بهطور معمول شامل آنتیبیوتیکها و مراقبتهای ویژه است.
پیشنهاد میشود که بیمار تحت نظارت دقیق پزشکان متخصص قرار گیرد و تمامی دستورات درمانی را دنبال کند. همچنین، رعایت مراقبتهای تنفسی و فیزیوتراپی در طول دوره بهبودی بسیار حائز اهمیت است.
سلام ،من سی تی اسکن ریه دادم، دکتر گفت هیچ مشکلی نداری،ولی تو جواب سی تی نوشته هوادهی شدید ریه بقیه چیزا نرماله ، خیلی زیاد تنگی نفس دارم حتی موقع غذا خوردن ،خلط زرد هم دارم ،مشکل قلبی ندارم ،ولی باز دکتر میگه مشکلی نداری
سلام
هوادهی شدید چندان علمی نیست
در صورت تایید پزشک نگران نباشید
سلام من هم خیلی سرفه میکنم اکه میشه یک کمکی کنید چجوری خوب میشم
سلام
بستگی به علت و منشا سرفه دارد
از دخانیات دوری کنید
می توانید زیر نظر پزشک از بروم هگزین استفاده کنید
ولی بهتر است ابتدا معاینه شوید
متخصص داخلی
به شکلات حساسیت دارم
دقتی میخورم نفس تنگی میگیرم
دکتر قلب گفت برم دکتر ریه
یه بار دردم از نقس تنگی شروع شد تا دیگه قلبم درد گرفته بود
رفتم بیمارستان دکترش گفت از استرس و بهم اکسیژن زد و سرم و توش مسکن زد
بعضی اوقات هم یهو نفس تنگی میگیرم
ولی خب نمیدونم مثلا دیشب شام دیر خوردم گفتم شاید برای اونه
میشه راهنمایی کنید که مشکل خاصی دارم یا نه ؟
سلام
اگر بدون مصرف شکلات هم این علایم را دارید
هم باید از نظر قلب و عروق
و هم پانیک و مسایل مغز و اعصاب چکاپ شوید
اگر فقط با مصرف شکلات این علایم را دارید مهمترین کار نخوردن شکلات است
متخصص قلب و عروق