علائم فشار خون پایین | آیا با دیدن این علائم هیپوتانسیون دارید؟ – مجله سلامت دکترتو

علائم فشار خون پایین چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

در برخی افراد، فشار خون پایین ممکن است به‌طور طبیعی وجود داشته باشد و مشکلی ایجاد نکند، اما در مواردی می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای یا پاسخ بدن به یک عامل خارجی مانند کم‌آبی، خونریزی، مشکلات قلبی، عفونت شدید یا مصرف برخی داروها باشد. در صورتی که علائم فشار خون پایین شدید یا مداوم باشند، مراجعه به پزشک ضروری است. درمان این وضعیت بسته به علت زمینه‌ای آن انجام می‌شود و ممکن است شامل تغییر در رژیم غذایی، مصرف مایعات بیشتر، استفاده از جوراب‌های فشاری یا مصرف داروهای مخصوص باشد. تشخیص به‌موقع و مدیریت مناسب، از بروز عوارض جدی جلوگیری می‌کند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
علائم فشار خون پایین چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

علائم فشار خون پایین می‌تواند شامل سرگیجه، ضعف، تاری دید، غش، و احساس خستگی شدید باشد. زمانی که فشار خون فرد به طور غیرطبیعی پایین می‌آید، جریان خون به اندام‌های حیاتی مانند مغز و قلب کاهش می‌یابد، که می‌تواند منجر به این علائم شود. در برخی از افراد، فشار خون پایین ممکن است بدون علائم باشد، اما در صورتی که این وضعیت با علائم مشخصی همراه باشد، نیاز به توجه و درمان دارد. عواملی مانند کمبود آب، اختلالات قلبی، داروها، و تغییرات هورمونی می‌توانند علت فشار خون پایین باشند. شناسایی زودهنگام این علائم و بررسی دلایل آن به درمان سریع‌تر و پیشگیری از عوارض احتمالی کمک خواهد کرد. در این مقاله، به بررسی علائم و راه‌های مدیریت فشار خون پایین خواهیم پرداخت.

علائم فشار خون پایین چیست؟

اصولاً علائم پایین بودن فشار خون از نشانه‌های ساده‌ای مانند خستگی و افزایش ضربان قلب شروع می‌شود تا به نشانه‌های جدی‌تر برسد. گاهی اوقات هم علائم فشار خون پایین ممکن است با علائم سایر بیماری‌ها یکسان باشد یا حتی خود فشارخون جزء علائم سایر مشکلات و بیماری‌ها باشد. در ادامه شایع‌ترین علائم هایپوتنشن را می‌شناسیم.

۱. فشار خون پایین و ضربان قلب بالا

یکی از علائم فشار خون پایین که می‌تواند در مواردی جزء گزینه‌های پرریسک در نظر گرفته شود، افزایش ضربان قلب است. تپش قلب یا احساس این که قلب در حال بیرون‌زدن از سینه است و تپش خیلی شدید و سریعی دارد یکی دیگر از علائم پایین آمدن فشار خون است.

متن انگلیسی:
Blood pressure under 90/60 is considered low. But some people normally have low blood pressure. Most doctors think of low bloodpressure as dangerous only if it causes noticeable symptoms. 
ترجمه فارسی:
فشار خون زیر ۹۰/۶۰ به عنوان فشار خون پایین در نظر گرفته می‌شود. اما برخی از افراد به طور طبیعی فشار خون پایین دارند. اکثر پزشکان فشار خون پایین را تنها زمانی خطرناک می‌دانند که علائم قابل توجهی ایجاد کند.به نقل از

به نقل از سایت webMD

آیا دچار علائم افت فشار خون هستی؟

با متخصص قلب مشورت کن.

۲. فشار خون پایین و ضربان قلب پایین

در برخی موارد هم هم‌زمان با کاهش فشارخون، به دلیل افت جریان خون‌رسانی و پمپاژ خون در رگ‌ها ضربان قلب هم افت می‌کند. خصوصاً این که کاهش ضربان قلب خود می‌تواند علت فشار خون پایین باشد.

۳. فشار خون پایین و سردرد

یکی از علل سردرد ممکن است افت فشار خون باشد و می‌توان آن را یکی از علائم فشار خون پایین در نظر گرفت. سردردها ناشی از انبساط رگ‌های خونی در مغز است و می‌تواند به چشم‌ها هم فشار وارد کند.

۴. فشار خون پایین و سرگیجه

علت سرگیجه گاهی کاهش فشار خون است. یکی از نشانه‌ها و علائم فشار خون پایین، احساس خستگی و کمبود انرژی است که به دنبال آن فرد احساس سبکی سر و سرگیجه دارد. حس سبکی سر و سرگیجه به نحوی است که فرد دائماً احساس می‌کند که در حال غش‌کردن است. این حالت یکی از واضح‌ترین علائم افت فشار خون است. در این حالت ممکن است فرد به دلیل ازدست‌دادن تعادل غش کند و زمین بخورد.

فشار خون پایین و سردرد
این یکی از علائم رایج افت فشار خون شامل سرگیجه، لرزش و حتی افتادن است.

۵. فشار خون پایین و حالت تهوع

یکی دیگر از علائم فشار خون پایین احساس تهوع و استفراغ واست. حالت تهوع در واقع احساس ناراحتی در معده است که ممکن است با استفراغ هم همراه باشد. معمولاً با استفراغ‌کردن این حالت بهبود می‌یابد که به دلیل کم‌آبی بدن برای کاهش علائم هایپوتنشن بهتر است حتماً بدن آبرسانی شود.

۶. فشار خون پایین و اختلال نعوظ

یکی دیگر از علائم فشار خون پایین اختلال در نعوظ است. معمولاً کسانی که به‌صورت دائمی دچار افت فشارخون می‌شوند در نعوظ نیز دچار مشکل می‌شوند، چرا که خون به میزان کافی به اندام تناسلی نمی‌رسد.

۷. افت فشار خون و تکرر ادرار

گاهی علت تکرر ادرار کاهش فشار خون است. درصورتی‌که فرد دچار تکرر ادرار شود به دلیل ازدست‌رفتن میزان زیادی مایعات و کم‌آبی بدن ممکن است دچار افت فشار خون شود.

۸. افت فشار خون و کم خونی

در بسیاری از موارد افرادی که دچار فشار خون مداوم و مزمن می‌شوند، کم‌خونی را هم تجربه می‌کنند. انواع آنمی و کم‌ خونی می‌تواند هم دلیل فشارخون پایین باشد و هم به‌عنوان علائم پایین بودن فشار خون در نظر گرفته شود.

افت فشار خون و عرق سرد
تنگی نفس از علائم شایع در فشار خون پایین نیست، اما درصورتی‌که با علائم دیگر همراه باشد می‌تواند نشانه‌ای از فشار خون پایین باشد.

۹. افت فشار خون و بیهوشی (غش کردن)

بیهوشی و ازدست‌دادن تعادل، خصوصاً بعد از حس سبکی سر و سرگیجه از دیگر علائم فشار خون پایین است. بسیاری از مواقع افراد با افت فشارخون به دلیل ازدست‌دادن تعادل غش می‌کنند و بیهوش می‌شوند. در این شرایط باید حتماً پیگیری‌های پزشکی موردنیاز را انجام داد. مهم‌تر این که گاهی این غش‌کردن می‌تواند موجب آسیب‌های فیزیکی به فرد هم شود و سلامت او را به خطر بیندازد. اگر فشارخون پایین باعث علائمی مانند غش‌کردن شده است، باید با پزشک عمومی یا دکتر قلب مشورت کنید تا سریعا برای درمان فشار خون پایین تدبیری در نظر گرفته شود.

۱۰. افت فشار خون و عرق سرد

یکی دیگر از علائم فشار خون پایین احساس پوست لطیف است. در این حالت روی پوست دست احساس رطوبت می‌کنید و روی آن عرق سرد می‌نشیند. پوست سرد، لطیف و رنگ‌پریده را می‌توان به‌عنوان یکی از نشانه‌های خطرناک افت فشار خون در نظر گرفت.

علائم فشار خون پایین در زنان

در زنان ممکن است تمامی علائم فشار خون پایین اعم از گیجی، سردرد یا حالت تهوع دیده شود. اما بااین‌حال از آن جایی که زنان بیشتر از مردان با مشکلات کم‌خونی مواجه هستند معمولاً شایع‌ترین نشانه افت فشار خون آنها کم‌خونی است. علاوه بر این افسردگی و ضعف نیز در زنان بیشتر دیده می‌شود.

علائم فشار خون پایین در بارداری
علائم فشار خون پایین در بارداری می‌تواند شامل سرگیجه، احساس ضعف، تاری دید و غش باشد که نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد.

علائم فشار خون پایین در بارداری

یکی از موقعیت‌هایی که در آن علائم فشار خون پایین مشاهده می‌شود، بارداری است. در بارداری به دلیل افزایش نیاز خون از سوی فرد باردار و جنین درحال‌رشد، ممکن است عوارض بارداری دیده شود. معمولاً ضعف، تشنگی، لرزش دست‌ها، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و حتی غش‌کردن و افزایش ضربان قلب می‌تواند از نشانه‌ها و علائم هایپوتنشن در بارداری باشد.

علائم فشار خون پایین در مردان

نشانه بارزی که می‌توان آن را به‌عنوان علائم فشار خون پایین در مردان در نظر گرفت، اختلال در نعوظ است. بسیاری از مردان که به‌صورت مزمن با افت فشار خون مواجه هستند ممکن است اختلال در نعوظ را تجربه کنند.

یک بار برای همیشه از علائم فشار خون پایین خلاص شو

علائم فشار خون پایین در کودکان

علائم افت فشار خون در کودکان بسته به دلیل و شرایط کودک ممکن است متفاوت باشد. فشارخون بسیار پایین در کودکان نیز می‌تواند باعث خستگی، حالت تهوع، تاری دید، سرگیجه و غش شود. در مورد افت فشارخون شدید در کودکان، علائم شوک ممکن است بروز کند. این علائم فشار خون پایین شامل گیجی، سردی و رنگ‌پریدگی پوست، تنفس سریع و کم‌عمق و نبض ضعیف و سریع است. در صورت وجود این علائم، فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. در مواردی هم کودکانی که افت فشار خون دارند به‌سختی می‌توانند تمرکز کنند.

علائم فشار خون پایین در نوجوانان

فشار خون طبیعی برای یک نوجوان حدود ۱۱۰/۷۰ میلی‌متر جیوه است و پایین‌تر از این مقدار یعنی افت فشار خون در نوجوانان. علائم پایین آمدن فشار خون در نوجوانان علاوه بر نشانه‌های کلی به‌صورت عمده شامل حس گیجی و عدم تعادل بعد از سرپا ایستادن‌های طولانی‌مدت می‌شود. علاوه بر این تاری دید، سبکی سر و غش‌کردن هم می‌تواند از علائم Hypotension در نوجوانان باشد.

علائم فشار خون پایین در جوانان

فشار خون پایین در افراد جوان دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها می‌توان به استرس عاطفی، ترس، ناامنی یا درد اشاره کرد. گاهی عوارض استرس و فکر زیاد می‌تواند این عارضه باشد. کم‌آبی که باعث کاهش حجم خون می‌شود یا واکنش بدن به گرما هم می‌تواند موجب بروز هایپوتنشن در افراد جوان شود. به همین دلیل بسته به علت بروز این مشکل در آنها، علائم فشار خون پایین در جوانان هم متفاوت است. رایج‌ترین آنها شامل گیجی، سبکی سر، حالت تهوع، گردن‌درد یا کمردرد و سردرد می‌شود.

علائم فشار خون پایین در پریودی
سرگیجه و ضعف از جمله علائم رایج فشار خون پایین در پریودی است

علائم فشار خون پایین عصبی

در صورت وجود مشکلات عصبی ممکن است به همراه علائم پایین آمدن فشار خون مشکلاتی مانند سردرد شدید، تنگی نفس، دیسترس تنفسی، تاکی‌کاردی و ضعف هم دیده شود. معمولاً افرادی که دچار شوک عصبی می‌شوند یا مشکلات عاطفی و استرسی را تجربه می‌کنند با افزایش ضربان قلب و افت فشار خون واضح مواجه می‌شوند. سست‌شدن پاها و ضعف عمومی هم ممکن است از علائم پایین بودن فشار خون در این افراد باشد.

علائم فشار خون پایین در بیماران دیالیزی

در بیماران دیالیزی یکی از ناراحتی‌های رایجی که ممکن است اتفاق بیفتد افت فشارخون است. به‌صورت معمول علائم فشار خون پایین که در افراد دیالیزی ممکن است مشاهده شود شامل ضعف و بی‌حالی، حالت تهوع استفراغ و خستگی و سرگیجه شدید می‌شود.

علائم فشار خون پایین در خواب

کاهش فشار خون در خواب امری طبیعی است، چرا که بدن در حالت استراحت به سر می‌برد و جریان گردش خون آهسته‌تر می‌شود. بااین‌حال علائم پایین آمدن فشار خون در افرادی که خوابند می‌تواند شامل کاهش دمای بدن، کاهش ضربان قلب و گیجی باشد.

علت بروز علائم فشار خون پایین
فشار خون پایین ممکن است باعث افزایش ضربان قلب شود که می‌تواند به علائمی مانند تپش قلب، درد قفسه سینه و اضطراب منجر شود.

علائم فشار خون پایین در پریودی

رایج‌ترین علائم کاهش فشار خون در پریودی سردرد، کم‌خونی و کم‌آبی بدن، سرگیجه و ضعف و بیحالی است. در پریودی به دلیل ازدست‌دادن حجم زیاد خون و مایعات از بدن، احتمال بروز هایپرتنشن بسیار بیشتر است.

علائم فشار خون پایین در سالمندان

در افراد سالمند به‌صورت کلی تمامی علائم فشار خون پایین مشاهده می‌شود. اما به‌صورت ویژه در این افراد نشانه‌هایی مانند ضربان قلب بالا، دیابت، گیجی و ازدست‌دادن هوشیاری و تعادل بیشتر مشاهده می‌شود.

پزشکان پیشنهادی

نتیجه‌ گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

هایپوتنشن که در آن میزان فشار خون کاهش می‌یابد در صورت آموزش در خصوص این مشکل به‌راحتی قابل‌کنترل و پیشگیری است. علائم فشار خون پایین بیشتر شامل ضعف، سرگیجه، عرق سرد و حالت تهوع می‌شود. بهتر است اگر سابقه افت فشار خون دارید از محرک‌ها آگاه شده و از آنها دوری کنید. عادات غذایی سالم، هیدراتاسیون منظم و ورزش همیشه به کنترل فشار خون کمک می‌کند. بااین‌حال اگر جزو گزینه‌های پرخطر هستید یا با علائم فشار خون پایین دارای ریسک مواجه هستید باید با مراجعه به یک متخصص قلب و عروق به‌صورت جدی‌تر این مشکل را پیگیری کنید.

اگر دچار علائم افت فشار خون می‌شوید، باید با پزشک متخصص قلب و عروق، دکتر فوق تخصص داخلی یا پزشک عمومی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه‌بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر عمومی وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

می‌توان با انجام راه‌های ساده‌ای از بروز علائم افت فشار خون مانند سرگیجه و سردرد جلوگیری کرد. برای مثال می‌توان مصرف آب را افزایش داد یا میزان مصرف الکل را کم کرد. محدودکردن مصرف کافئین، درازکشیدن و استراحت‌کردن بعد از احساس سرگیجه و مواردی ازاین‌دست می‌تواند تا حدودی از بروز هایپوتنشن جلوگیری کند.

خیر، آنها یکسان نیستند، اما سطح پایین قند خون می‌تواند منجر به کاهش فشار خون نیز شود و در واقع یکی از گزینه‌های رایج بروز هایپوتنشن افراد دیابتی است.

وعده‌های غذایی خود را به‌جای سه وعده‌غذایی اصلی به چند وعده کوچک تقسیم کرده و سعی کنید میزان کربوهیدرات کمتری مصرف کنید.

سن بالاتر، داروها و برخی بیماری‌ها مانند پارکینسون و سایر بیماری‌های قلبی، افراد را در برابر فشار خون پایین آسیب‌پذیرتر می‌کند. علاوه بر این افراد باردار هم باید مراقب علائم افت فشار خون و عوارض ناشی از آن باشند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره علائم فشار خون پایین

  1. علی یاسر گفت:

    سلام من ۲۷سالم هست و یک بار ماه رمضان و یک بار دو ماه بعد اون ،بیهوش شدم ،قبل بیهوشی ،بدنم عرق می‌کنه و دست پاهام شروع به گز گز کردن می‌کنه ،تپش قلبم و استرس خیلی شدید میگیرم ،و بعدش بیهوش میشم واسه ۷ثانیه ،وقتی هم بهوش میام ،تند تند نفسم میکشم و تا چند دقیقه همین طوریم ،دفعه دوم که این طوری شدم فشارم بعد از بهوش اومدن فشارم ۸بود ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      علی عزیز
      ممکن است دلیل اصلی فشار خون نباشد
      وباید منشا افت فشار خون را جستجو کرد
      با این حال ابتدا به متخصص قلب
      و سپس به روانپزشک مراجعه کنید
      متخصص روانپزشک

  2. ، گفت:

    دختر ۱۰ سالم وقتی خوابید از بالا تنه عرق سرد کرد و اصلا تب نداشت وقتی بیدار شد یکم بی حال بود.

    این میتونه یکی از دلیل های افتادن فشار

    خون در کودکان باشه؟

    لطفا راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      ولی از نظر کم خونی یا کمبود اهن هم باید بررسی های لازم صورت گیرد
      متخصص کودکان

  3. رحمن امیدی از ایلام ۴۶ساله گفت:

    سلام چندین سال است که :سردردبسیاربسیارشدیدبه اندازه یک خط راست درپیشانی چپ وراست یا باهم یا جدامثلا یکبارسمت راست بار دیگرسمت چپ طوری که چشمانم را نمیتونم بازکنم با بازشدن چشم بیشترمیشودهمراه با حالت تهوع واستفراق بیحالی ونفس سطحی طوری که غش ونفسم بالا نمیاد(دل تپه)ام ار آی ۳باردادم یک لکه سفیددرقسمت صافی بالای سرم دیده میشوددکترای اینجاتشخیص ندادن گفتن بایدتهران نزد متخصص مغزبروم لطفا راهنمائی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      از نظر مننژیت و سینوزیت حاد باید بررسی شوید
      بطور کلی بهتر است زیر نظر متخصص باشید
      متخصص مغزواعصاب

  4. ناشناس گفت:

    سلام من دو روزه با معده درد شديد وپايين بودن فشار مواجه هستم حتي دوبار بهم سرم زدند وداروهاي مناسب معده رو دريافت كردم حتي كترولاك هم براي بدن دردم تجويز شد ولي با اينكه معده دردم خوب شده ولي همچنان فشارم ٨ و٩ هست همش احساس سبكي سر وتاري وسر گيجه دارم ويكسره ميخوابم ممنون ميشم راهنمايي كنيد چيكار كنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به علایم احتمال گاستریت و اولسر معده وجود دارد
      برای همین روی فشار خون تاثیر گذاشته است
      بار میکروبی معده تان هم باید سنجیده شود

      متخصص گوارش

  5. فرشاد گفت:

    سلام من ۱۳ سالمه و از دیشب گه شد هالم خیلی بعد شد و غذا نتونستم بخورم و بی هالی و سرد شدن دست پام خستگی و استرس و حالت تهوع دشتم و شب نتونستم درست بخوابم و الان هم همون طوری هستم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      فرشاد عزیز
      علایم افت فشار و قند خون دارید
      که خود ممکن است به دلیل استرس زیاد، گرسنگی طولانی و مشکلات هورمونی باشد
      در صورت تکرار علایم حتمن به پزشک مراجعه کنید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/primary-care-physician

  6. ناشناس گفت:

    سلام مروان هستم ۲۸ سالمه
    هر شب گوشهایم بنگ بنگ می‌کند ضربان قلبم زیاد میشه اگر خواب هم میبریم تکان میخوره قلبم بیدار میشم حالم کم خوب میشه حالا چی کاری باید کنم لطفن بگوید فشار بالا اس یا پایین ودرمانش چیست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم فشار خون بالا و همچنین مشکلات عصبی دارید
      ضربان قلب تان هم باید بررسی شود
      بهتر است ابتدا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/neurologist

  7. فائزه گفت:

    سلام خسته نباشید من تو دوره اقدام هستم دو بار ازمایش بتا گرفتم منفی شد ولی الان چند روزه که سرگیجه دارم و فشارم پایینه زود به زود ضعف میکنم گشنم میشه گرگرفتگی هم دارم ممکنه باردار باشم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای اقدام به بارداری مهمترین چیز، تعیین روز تخمک گذاری است
      از کیت می توانید استفاده کنید و در ان زمان نزدیکی داشته باشید

      در صورت پریود نشدن در زمان مقرر پریودی، ازمایش بتا انجام دهید

  8. ...... گفت:

    سلام خسته نباشید من تو دوره اقدام هستم دو بار ازمایش بتا گرفتم منفی شد ولی الان چند روزه که سرگیجه دارم و فشارم پایینه زود به زود ضعف میکنم گشنم میشه گرگرفتگی هم دارم ممکنه باردار باشم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای اقدام به بارداری مهمترین چیز، تعیین روز تخمک گذاری است
      از کیت تخمک گذاری می توانید استفاده کنید و در ان زمان نزدیکی داشته باشید

      در صورت پریود نشدن در زمان مقرر پریودی، ازمایش بتا انجام دهید

  9. مطی گفت:

    سلام دوبار رفتم دکتر بخاطر گردن درد شدید هر دوبارم فشارم پایین بوده والان هم سمت چپ سینه و کمرم درد میگیره دلیل چیه ؟؟؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      درد قفسه سینه در ابتدا نیاز به بررسی قلب دارد که نوار قلب مشخص می کند. درد کمر نیز به علت مشکلات مهره های کمری ایجاد می شود.ورزش های متناسب با تقویت عضلات کمر انجام شود.

  10. بنیامین گفت:

    سلام وقت بخیر
    من ۳۰ سالمه و سرگیجه میگیرم و از پله ها بالا میرم سرگیجه و تپش قلب میگیرم و نفسم خوب بالا نمیاد مخصوصا وقتی هیجانی یا استرسی و یا عصبی میشم
    قلبم که تند میزنه شاهرگ گردنم هم همزمان باهاش نبض میزنه و شدید میشه ولی دوباره خودش کم کم آروم میشه، دکتر عمومی که رفته بودم میگفت پانیک عصبی داری ولی تپش قلبم اضافه شد بهش،ممنون میشم راهنمایی کنید