لمینت دندان برای زنان باردار چگونه انجام می‌ شود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

از نظر متخصصان زنان و مامایی و دندانپزشک‌ها، انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی و لمینت دندان برای زنان باردار توصیه نمی‌شود. درازکشیدن طولانی‌مدت به پشت و اشعه ایکس برای عکسبرداری از دندان‌ها برای مادر و جنین خطرناک است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
لمینت دندان برای زنان باردار چگونه انجام می‌ شود؟

آیا لمینت دندان برای زنان باردار مجاز است؟ لمینت دندان جزء خدمات دندانپزشکی محبوب است که با هدف زیبایی و ترمیمی و اصلاح طرح لبخند انجام می‌شود. معمولا لمینت دندان محدودیتی ندارد اما در مواردی مانند لمینت دندان در بارداری دندانپزشک انجام این کار را مجاز نمی‌داند. حساسیت دوره حاملگی بالاست و انجام برخی کارها ممکن است عوارض جدی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد.

اگر در مورد لمینت دندان در بارداری سوالی دارید، باید با دندانپزشک مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین دندانپزشک در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه‌بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر دندانپزشک وجود دارد.

لمینت دندان برای زنان باردار

تقریبا هیچ دندانپزشک یا دکتر زنانی را پیدا نمی‌کنید که انجام لمینت دندان برای زنان حامله را توصیه کند. از نظر آنها خانم‌های باردار در این دوره صرفا مجاز به درمان‌های ضروری و اورژانسی دندانپزشکی هستند؛ یعنی خرابی یا پوسیدگی دندانی به‌حدی رسیده باشد که قسمت‌های زیادی از دهان و دندان درگیر شده یا احتمال سرایت عفونت به خون و بروز مشکلات بارداری بالا باشد. درغیراین صورت، بهتر است که هرگونه خدمات دندانپزشکی ازجمله لمینت دندان به بعد زایمان موکول شود.

خدمات دندانپزشکی

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

۲۰۰۰+ خدمت

آیا امکان لمینت در دوران بارداری وجود دارد؟

به‌محض شروع حاملگی، باید از مراقبت‌های بعد از اقدام به بارداری آگاه شده و از برخی اقدامات دوری کنید. دوران بارداری دوره شیرین و درعین‌حال حساسی برای خانم‌هاست که محدودیت‌ها و مشکلات زیادی به‌همراه دارد از جمله بیماری‌های دهان و دندان که در صورت جدی‌بودن باید درمان شوند.

اما روش‌های زیبایی دندانپزشکی مثل لمینت دندان در دوران بارداری ضرورت ندارد؛ چرا که حاملگی روی دهان و دندان تاثیر می‌گذارد. تورم و التهاب لثه، تحلیل مینای دندان، و کاهش کلسیم در بدن مادر از همین تغییراتی هستند که باعث شده دندانپزشکان انجام لمینت را به بعد از این دوران و زایمان موکول کنند. این نوع مشکلات در بارداری می‌تواند علت افتادن لمینت دندان باشد. در این صورت ممکن است ماندگاری لمینت دندان کم شود.

لمینت در سه ماهه اول بارداری

انجام لمینت دندان در سه ماهه اول بارداری نه مورد تایید دندانپزشک است و نه دکتر زنان. چرا که بافت جنین در ۳ ماه نخست بارداری در حال تشکیل‌شدن است و استفاده از مواد شیمیایی باعث ایجاد مشکلات و حساسیت می‌شود.

به‌علاوه اینکه علائم بارداری مثل حالت تهوع، بی‌اشتهایی و استفراغ در ۳ ماه اول فرایند درمان را سخت‌تر و طولانی‌تر می‌کند. سرگیجه و معده درد از علائم بارداری است که این مشکلات را افزایش می‌دهند. معمولا توصیه می‌شود که خانم‌ها در سه ماهه اول بارداری حداقل ۲ بار ویزیت دندانپزشکی داشته باشند.

آیا امکان لمینت در دوران بارداری وجود دارد؟
۳ ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای درمان‌های ترمیمی دندانپزشکی است.

لمینت دندان در سه ماهه دوم بارداری

در پاسخ به سوال «بهترین زمان برای انجام لمینت دندان در دوران بارداری کی است» باید گفت که ۳ ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای درمان‌های ترمیمی دندانپزشکی است که بهتر است طی ۲ جلسه انجام شود تا به مادر فشار نیاید. به‌خصوص که درازکشیدن به پشت در مدت طولانی برای خانم باردار مناسب نیست.

بنابراین اگر قصد انجام لمینت در حاملگی را دارید بهتر است در سه ماهه دوم مراجعه کنید. همچنین باید از پزشک سوال کنید که لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است تا از مشکلات بعدی آن آگاه باشید.

برای لمینت در حاملگی باید با دندانپزشک و دکتر زنان مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین دندانپزشک در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه‌بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین با دکتر زنان نیز وجود دارد.

لمینت دندان در سه ماهه سوم بارداری

بیشترین میزان رشد جنین در ۳ ماهه سوم بارداری شکل می‌گیرد و انجام درمان‌های سخت و طولانی مثل لمینت دندان برای خانم‌های حامله به‌هیچ وجه توصیه نمی‌شود. درازکشیدن طولانی‌مدت به پشت به عروق خونرسان جفت فشار می‌آورد و احتمال ازبین‌رفتن جنین به‌خاطر کمبود خون افزایش پیدا می‌کند.

لمینت در دوران شیردهی

مصرف داروهای ضددرد، بی‌حسی‌ها، آنتی‌بیوتیک و ضدالتهاب‌ها در دوران شیردهی عوارضی برای نوزاد ندارد. بنابراین، انجام لمینت در دوران شیردهی هیچ محدودیتی ندارد و مادران شیرده می‌توانند با خیال راحت برای انجام خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی مراجعه کنند. البته بهتر است قبل از هر اقدامی حتما با دکتر زنان مشورت کنید و دندانپزشک را در جریان شیردهی قرار دهید.

آیا می‌توان در دوران بارداری و قبل از زایمان لمینیت دندان گذاشت؟

برای تشخیص دقیق، همین حالا مشاوره بگیر!

عوارض لمینت دندان برای زنان باردار چیست؟

یا به عبارتی بارداری چه تاثیری روی دهان و دندان می‌ گذارد؟ انجام لمینت دندان در خانم‌های حامله، عوارض و مشکلات بارداری را برای مادر و جنین به‌دنبال دارد. از عوارض لمینت دندان در زنان باردار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

متن انگلیسی:
 it is extremely important to maintain oral hygiene and dental treatment during pregnancy, especially during pregnancy when the oral mucosa is affected.
ترجمه فارسی:
حفظ بهداشت دهان و دندان و درمان دندان در دوران بارداری که مخاط دهان تحت تأثیر قرار می‌گیرد، بسیار مهم است.

به نقل از سایت dentevim

۱. تورم و التهاب لثه

تغییرات هورمونی در بدن خانم‌ها در حاملگی مشکلات و دردسرهای زیادی ایجاد می‌کند که علائم آن بیشتر از همه در دهان و دندان نمایان می‌شود. التهاب لثه در بارداری شایع بوده و در صورت لمینت تشدید شده و ممکن است باعث بیماری‌های جدی شود. همچنین ممکن است به دلیل مصرف مواد رنگی یا تجمع باکتری، تغییر رنگ لمینت دندان نیز رخ دهد.

۲. کاهش کلسیم در بدن مادر

جنین از مواد مغذی بدن مادر به‌خصوص کلسیم تغذیه می‌کند که آن را از دندان و استخوان‌های مادر می‌گیرد. انجام لمنیت در دوران بارداری باعث کاهش کلسیم بدن مادر می‌شود. عوارض آن هم تحلیل‌رفتن دندان‌های مادر خواهد بود.

۳. تحلیل مینای دندان و پوسیدگی

علاوه‌بر مشکلات لثه‌ای، تحلیل مینای دندان هم در این دوران معمولا زیاد دیده می‌شود. برای انجام لمینت دندانپزشک باید بخشی از مینای دندان را بتراشد، این یعنی میزان آسیب‌دیدگی مینای دندان در دوران حاملگی بیشتر است. لمینت دندان و پوسیدگی نیز با هم ارتباط دارند و این مشکل در بارداری تشدید می‌شود.

آیا لمینت در دوران بارداری روی سلامت مادر تاثیر می‌گذارد؟

چرا نباید در بارداری دندان‌ ها را لمینت کرد؟

علت مضر بودن این خدمات زیبایی برای خانم‌های حامله را در جدول زیر به صورت سه ماهه مختلف اول تا سوم بارداری قرار دادیم که عبارتند از:

۳ ماه اول بارداریسه ماه دوم بارداری۳ ماه سوم بارداری
نگرانی‌های مربوط به آسیب رشدی جنینافزایش حساسیت یا التهاب احتمالی لثهخطر عکسبرداری با اشعه ایکس برای مادر و جنین
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیاییخطرات احتمالی مرتبط با بیهوشیخوابیدن به پشت برای مدت طولانی به عروق خون‌رسانی جفت فشار آورده و خطر مرگ جنین را به‌دنبال دارد.
علل خودداری از لمینت در دوران بارداری

برای لمینت دندان در بارداری باید با پزشک زنان مشورت کرد؟

برای انجام خدمات دندانپزشکی ترمیمی یا زیبایی مانند لمینت حتما باید با پزشک زنان مشورت کنید و با تجویز دکتر زنان و مشاوره با دندانپزشک متخصص برای درمان دندانپزشکی اقدام کنید.

قیمت لمینت دندان در دکترِتو کلینیک

هزینه خدمات دندانپزشکی به دلیل تنوع کیفیتی و مهارت متخصصان، گسترده است و بهتر است از متخصص دندانپزشکی پرس‌وجو کنید. اگر به دنبال راه سریع‌تری برای اطلاع از قیمت لمینت دندان هستید، به دکترِتو کلینیک مراجعه کنید.

برای لمینت دندان در بارداری باید با پزشک زنان مشورت کرد؟
برای انجام خدمات دندانپزشکی ترمیمی یا زیبایی مانند لمینت حتما باید با پزشک زنان مشورت کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

لمینت دندان برای زنان باردار به‌خودی‌خود کار خطرناکی نیست اما از آنجایی که صرفا یک عمل زیبایی بوده و ضرورتی ندارد توصیه می‌شود که آن را به بعد از حاملگی موکول کنید. اشعه ایکس عکسبرداری از دهان و دندان، تشدید تورم و التهاب لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن مادر از جمله عوارض احتمالی انجام لمینت دندان برای زنان حامله هستند. به‌علاوه اینکه، به پشت خوابیدن طولانی‌مدت در حاملگی برای جنین خطرناک است و احتمال ازبین‌رفتن جنین وجود دارد.

بهتر است برای انجام خدمات دندانپزشکی و لمینت دندان در بارداری حتما با دکتر متخصص زنان و پزشک متخصص مامایی مشورت کرده و به دکتر دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. در سایت دکترتو، علاوه بر تعیین نوبت ویزیت حضوری، می‌توانید از سیستم مشاوره با دکتر زنان آنلاین، دکتر مامایی آنلاین و دکتر دندانپزشک آنلاین نیز استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

لمینت دندان خدمات زیبایی دندانپزشکی است که انجام آن در دوران بارداری چندان ضرورتی ندارد و ممکن است عوارض خطرناکی برای مادر و جنین داشته باشد؛ چرا که احتمال التهاب و تورم لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن را به‌همراه دارد. به‌علاوه اینکه اشعه ایکس برای عکسبرداری دندان‌ها، و به پشت خوابیدن طولانی می‌تواند خطرناک باشد.

به پشت خوابیدن طولانی باعث فشارآوردن به عروق خون‌رسان جفت شده و ممکن است باعث ازبین‌رفتن جنین به‌خاطر کمبود خون شود.

بله ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند تشدید التهاب لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن مادر شود.

امتیاز شما به مقاله:
(5از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن