فهرست مطالب
- بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟
- علائم بیماری مولوسکوم کونتاژیوزوم چیست؟
- علت مولوسکوم چیست؟
- بیماری زگیل آبکی چگونه تشخیص داده می شود؟
- درمان مولوسکوم چگونه انجام می شود؟
- انواع زگیل ابکی کدامند؟
- عوارض بیماری مولوسکوم چیست؟
- آيا می توان از مولوسکوم تناسلی یا زگیل آبکی تناسلی پیشگیری کرد؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
اگر روی پوست خود یا فرزندتان زگیلهای آبکی دیدهاید که کوچک، برآمده و پرآب هستند، به بیماری مولوسکوم مبتلا شدهاید. این زگیلهای کوچک میتوانند مقاربتی باشند یا بدون داشتن رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. آیا این بیماری خطرناک است؟ آیا زگیل آبکی بدشکلی که روی پوست شما ایجاد شده یا در ناحیه تناسلی دیده میشود، درمان دارد؟ اصلا چرا به مولوسکوم کونتاژیوزوم دچار میشویم و چگونه میتوان از شر آنها خلاص شد؟
در صورتیکه با این زگیلهای کوچک و بدون درد مواجه شدید، نگران نباشید. زیرا میتوانید برای درمان به دکتر پوست مراجعه کنید. پزشک متخصص پوست با بررسی این ضایعات برای درمان اقدامات لازم را انجام میدهد. برای پیدا کردن جواب برای سوالات تخصصیتر خود میتوانید از دکتر پوست آنلاین کمک بگیرید.
بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟
اگر از خود میپرسید که مولوسكوم كانتوژيوزوم، بیماری مولوسکوم کونتاژیوزوم یا مولوسکوم چیست، در نقطه درستی قرار گرفتهاید. یکی از انواع بیماری های جنسی، مولوسکوم تناسلی است. البته این بیماری در انواع غیرمقاربتی از طریق تماس پوستی هم منتقل میشود و اغلب در کودکان دیده میشود. این بیماری پوستی ظاهری شبیه به زگیلهای پرآب ایجاد میکند و به همین دلیل به آن زگیل آبکی هم گفته میشود.
بیماری مولوسکوم کانتاژیوزوم یکی از انواع بیماریهای ویروسی است که ویروس آن در پوست لانه میگزیند. بیماریهای پوستی از آنجاییکه جلوی چشم هستند، ممکن است نگرانکننده باشند. به همین دلیل احتمالا پیش از باقی بیماریها برای درمان آنها اقدام میکنیم.
دوره نهفتگی بیماری مولوسکوم متغیر است و میتواند به زودی رفع شود یا از بین رفتن آن مدت زیادی طول بکشد. برای درمان این بیماری میتوان از روشهای دارویی یا روشهای جراحی استفاده کرد.
علائم بیماری مولوسکوم کونتاژیوزوم چیست؟
این بیماری علائم واضحی دارد که به راحتی قابل تشخیص هستند. البته بعد از ابتلا به ویروس، بروز علائم آن ممکن است از ۲ تا ۷ هفته طول بکشد. در مواردی نیز ممکن است تا ۶ ماه بعد از ابتلا به بیماری هیچ علامتی در شما بروز نکند. این اتفاق بیشتر در کودکان میافتد. اما اگر علائم بروز کند، میتواند شبیه به هر یک از موارد زیر باشد:
- زگیلها در آلت تناسلی مردان و زنان به صورت تکی یا تا ۲۰ عدد کنار هم مشاهده میشوند.
- ظاهر زگیلها شفاف، گرد و برآمده است.
- بافت آنها صورتی یا شبیه به پوست است.
- دانههای زگیل سفت، قابل لمس و برجسته هستند.
- ممکن است در میانه آنها فرورفتگی دیده شود.
- داخل زگیلها مادهی چسبندهای شبیه به موم و وکس وجود دارد.
- اندازه زگیلها بین ۲ تا ۵ میلیمتر و مانند نوک مداد یا پاککن ته مداد هستند.
- این دانهها در هر قسمتی از بدن دیده میشود، ولی بروز آنها در کف دست و کف پا کمتر است.
شکل ظاهری مولوسکوم در عکس مولوسکوم به چه شکل است؟
اکنون که ویژگیهای ظاهری زگیلها را میدانید، بهتر است عکس آنها را نیز مشاهده کنید.
با دیدن علائم بیماری مولوسکوم به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اگر علائم این بیماری را در خود یا در فرزندتان مشاهده کردید، بهتر است به دکتر پوست مراجعه کنید. تمامی ضایعاتی که روی پوست ایجاد میشوند، توسط پزشک متخصص درمان میشوند و اگر درمانی برای آنها وجود نداشته باشد، دکتر آنها را محدود خواهد کرد. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره با دکتر پوست آنلاین مشورت کنید.
علائم خوب شدن مولوسکوم چیست؟
این بیماری معمولا بعد از مدتی خود به خود درمان میشود. اگر ضایعات شما را اذیت نکنند و نگران انتقال آنها به کسی نباشید، بین ۲ ماه تا ۴ سال زگیلها باقی میمانند و سپس از بین میروند. علائم خوب شدن این بیماری از بین رفتن زگیلها به مرور زمان است.
علت مولوسکوم چیست؟
ویروس مولوسكوم كنتاژیوزوم یا ویروس پوستی مولوسکوم علت این بیماری است. اگر میخواهید بدانید که ويروس مولوسكوم چيست و ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم چگونه بیماریزایی میکند، با ما همراه باشید.
- ویروس مولوسکوم از طریق تماس پوست به پوست و برخورد فیزیکی افراد با هم منتقل میشود. همچنین ممکن است با استفاده از وسایل و لباسهای آلوده شخص هم منتقل شود. مثلا اگر از لیف، کیسه، لوفا، حوله و لباسهای شخصی فرد آلوده استفاده کنید، ممکن است به بیماری آلوده شوید. با آفتاب گرفتن و استفاده از لباسهای شنای یکدیگر هم احتمال آلودگی افزایش مییابد.
- اگر فرد مبتلا زگیل را لمس کند، بخاراند و سپس به بخشهای دیگر بدن خود دست بزند، ممکن است آن را به قسمتهای دیگر منتقل کند. تراشیدن موهای زائد و استفاده از ژیلت و خودتراش مشترک هم میتواند در انتقال ویروس موثر باشد.
- یکی دیگر از اصلیترین روشهای انتقال این بیماری رابطه جنسی است. همانطور که گفته شد این بیماری نوع تناسلی هم دارد که مولوسکوم تناسلی نامیده میشود و از انواع بیماریهای مقاربتی است. پس با برقراری رابطه جنسی و تماس نزدیک با شریک جنسی آلوده، به این بیماری مبتلا میشوید.
عوامل خطر ابتلا به بیماری مولوسکوم تناسلی چیست؟
برخی از عواملی که میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را بالا ببرد، شامل موارد زیر است:
- رابطه جنسی با افراد متعدد
- رابطه جنسی با کسانی که پرخطر هستند
- ابتلا به بیماریهای پوستی دیگر
- استفاده از وسایل شخصی افراد آلوده
- زندگی با کسی که به این بیماری مبتلا است
- رفتن به استخر و رعایت نکردن اصول بهداشتی
- استحمام بعد از فرد آلوده و استفاده حوله شخصی او
بیماری زگیل آبکی چگونه تشخیص داده می شود؟
تشخیص این بیماری به سادگی و با مشاهده زگیلها انجام میشود. دکتر با بررسی ضایعات پوستی میگوید به کدام بیماری پوستی مبتلا هستید. در صورت لزوم از زگیلها یا ضایعه پوستی نمونه گرفته میشود و نمونه بررسی میگردد.
ازمایش مولوسکوم چگونه انجام می شود؟
آزمایش مولوسکوم از طریق بیوپسی انجام میگیرد. دکتر بخشی از زگیل را برمیدارد و آن را زیر میکروسکوپ و با آزمایشهای مختلف بررسی میکند. هر ویروسی که پوست را آلوده کند، ویژگیهای ظاهری خاصی ایجاد میکند که میتوان آنها را بررسی کرد. همچنین آزمایشهایی برای بررسی وجود ویروس مولوسکوم کونتاژیوزوم وجود دارند.
فرق مولوسکوم و ایدز در چیست؟
کسانی که به بیماریهای نقص ایمنی مبتلا هستند، بیشتر از دیگران به در خطر ابتلا به مولوسکوم قرار دارند. معمولا افراد مبتلا به ایدز، زگیل بیشتری میزنند و این ضایعات را به صورت واضح نشان میدهند. ممکن است تعداد زگیلهای نشان داده شده بیشتر از افراد با سیستم ایمنی معمولی باشد.
تفاوت مولوسکوم و زگیل تناسلی چیست؟
زگیل تناسلی بیشتر شبیه به پوست است و در آن آب وجود ندارد. زگیل مولوسکوم کونتاژیوزوم که به آن اصطلاحا زگیل آبکی هم گفته میشود، پر از آب و برجسته هستند. همچنین در آزمایش این دو زگیل از هم تفکیک میشوند.
درمان مولوسکوم چگونه انجام می شود؟
از آنجاییکه مولوسکوم بعد از مدتی خود به خود رفع میشود، چندان خطرناک نیست. از این بابت بسیاری از افراد برای درمان آنها اقدامات خاصی انجام نمیدهند. اما در ادامه به روشهای درمانی این بیماری پرداختهایم.
درمان دارویی و پزشکی
درمان دارویی و پزشکی زگیل آبکی تناسلی شامل موارد زیر است:
۱. پماد برای درمان مولوسکوم
یکی از روشهایی که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار میگیرد و دکتر پوست میتواند آن را تجویز کند، روش موضعی است. در روش موضعی پمادهایی تجویز میشوند که حاوی اسید باشند و بلند شدن پوست را تحریک کنند. برخی از پمادهای تجویزی حاوی سالیسیک اسید، ید و ترتینونین یا ایمی کوییمود هستند. این پمادها بلند شدن زگیل را تحریک میکنند و کمکم پوست صاف میشود. سایر پمادهای تجویزی شامل موارد زیر هستند:
- پودوفیلین
- تری کلرواستیک اسید
- کانتاریدین
۲. قرص برای مولوسکوم
به نقل از healthline، معمولا برای کسانی که به بیماریهای نقص ایمنی مبتلا هستند، داروهایی تجویز میشود که ویروس را متوقف کند و گسترش آن را محدود کند. مثلا برای کسانی که به بیماری HIV مبتلا هستند، درمان دارویی ضد ویروسی تجویز میشود.
۳. زینک اکساید برای مولوسکوم
بعد از لیزرتراپی میتوان از زینک اکساید برای پیشگیری از سوختن بیشتر پوست استفاده کرد.
۴. فریز مولوسکوم
کرایوتراپی یا فریز ضایعات روشی است که برای برطرف کردن لیزرها کاربرد دارد. این روش بیماری را درمان نمیکند و تنها ضایعات پوستی را از بین میبرد. معمولا در افرادی که وجود ضایعات بر اعتماد به نفس آنها تاثیر میگذارد، این روش بسیار کارآمد است.
۵. درمان قطعی مولوسکوم: بهترین درمان مولوسکوم
بهترین روش درمان مولوسکوم، یا روش قطعی درمان این بیماری استفاده از داروهای ضدویروس و در عین حال برطرف کردن ضایعات به وسیله داروهای موضعی یا کرایوتراپی، همراه با هم است. با این روش هم میتوان ضایعات را از بین برد و هم ویروسها را برطرف کرد تا ظاهر آنها مشخص نباشد.
درمان خانگی زگیل آبکی
برخی از روشهای خانگی برای درمان مولوسکوم توصیه شدهاند که برای استفاده از این روشها باید با دکتر مشورت کنید. حتما از دکتر آنلاین پوست استفاده کنید تا این مسئله برای شما مشکل اضافهای ایجاد نکند.
۱. درمان مولوسکوم با سرکه سیب
محصولات اسیدی میتوانند پوست را بلند کنند و باعث تحریک پوسته پوسته شدن پوست شوند. یکی از روشهایی که برای درمان زگیل مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از سرکهی سیب که مادهای اسیدی است برای بلند کردن پوست و برطرف کردن ضایعات است.
۲. درمان مولوسکوم با بتادین
همانطور که گفتیم، یکی از پمادهایی که برای درمان بیماری مولوسکوم مورد استفاده قرار میگیرد، پمادهای حاوی ید هستند. بتادین مادهای ضدعفونیکننده حاوی ید است. از این ماده نیز برای برطرف کردن زگیل آبکی استفاده میشود. اما به خاطر داشته باشید که بتادین میتواند پوست را خشک کند و اگر جذب پوست شود، سمیت ایجاد میکند.
۳. درمان مولوسکوم با سیر
برخی از افراد توصیه کردهاند که برای برطرف کردن مولوسکوم میتوانید از سیر استفاده کنید. سیر خاصیت ضدویروس دارد. اما برای استفاده از این ماده غذایی حتما با دکتر مشورت کنید. مخصوصا اگر میخواهید آن را به صورت ضماد روی پوست قرار دهید.
مولوسکوم بعد از چند مدت از بین می رود؟
از بین رفتن این ویروس کاملا به سیستم ایمنی فرد بستگی دارد. در مواردی ممکن است دوماهه این ویروس پوستی آن برطرف شوند یا حتی تا ۴ سال بر روی فرد باقی بمانند.
تیم درمان زگیل آبکی تناسلی متشکل از چه دکترهایی است؟
زگیل آبکی برای درمان نیاز به مداخله دکتر پوست دارد. اگر برای چکاپهای زنانه به دکتر زنان مراجعه کرده باشید، ممکن است دکتر زنان این تظاهرات پوستی را ببنند و شما را به دکتر پوست ارجاع دهند یا درمان را شروع کنند. در مواردی نیز ممکن است دکتر اورولوژیست این زگیلها را در مردانی که به آنها مراجعه کردهاند، مشاهده کنند و بیمار را به دکتر پوست ارجاع دهند. همچنین گاهی دکتر اطفال با دیدن زگیل آبکی در کودک، درمان را شروع میکند یا در صورت لزوم کودک را به دکتر پوست ارجاع میدهد.
انواع زگیل ابکی کدامند؟
مولوسکوم کونتاژیوزوم تنها توسط یک ویروس ایجاد میشود، اما میتواند در نواحی مختلفی و از طرق متفاوت به بیمار منتقل شده باشد. برای راحتی شما، این بیماری را دستهبندی کردهایم.
۱. مولوسکوم در زنان
زگیل آبکی تناسلی ممکن است در زنان و در ناحیه تناسلی، اطراف فرج، لبهای بزرگ و کوچک و در کشاله ران و نزدیکی مقعد دیده شوند.
۲. مولوسکوم در مردان
مولوسکوم تناسلی در مردان میتواند روی آلت تناسلی مردانه، نزدیکی مقعد یا در کشالههای ران دیده شود.
۳. مولوسکوم در کودکان
زگیل آبکی در کودکان،در سنین ۱ تا ۱۰ سال دیده میشود. کودکان معمولا با لمس یکدیگر و با استفاده از وسایل شخصی هم به این بیماری مبتلا میشوند. حدود ۶ ماه طول میکشد که بیمار زگیلها را نشان دهد. هرچند ممکن است در ۲ تا ۷ هفته هم علائم بروز کنند.
۴. مولوسکوم در دهان یا مولوسکوم تناسلی
کسانی که سکس و سکس دهانی داشته باشند، میتوانند به این زگیلها دچار شوند. این ضایعات معمولا اطراف دهان و روی لبها بروز پیدا میکنند.
عوارض بیماری مولوسکوم چیست؟
این بیماری میتواند عوارضی را برای فرد ایجاد کند. هرچند مولوسکوم خوشخیم است و معمولا مشکلساز نمیشود، در هر صورت عوارض زیر محتمل هستند:
- ایمپتیگو: یکی از عوارض این بیماری، التهاب و عفونت پوست در اثر خارش و آسیب زدن به پوست است. اگر پوست آسیب ببیند یا زخم شود، ممکن است عفونت کند.
- کونژکتیویت: اگر زگیلهای آبکی روی پلک ایجاد شوند، ممکن است عفونت ملتحمه چشم ایجاد شود.
- اگزما: این اتفاق برای کسانی میافتد که سیستم ایمنی بدن آنها نسبت به این ویروس واکنش شدید نشان میدهد.
- زگیل زیاد، ماندگار و در صورت: این مورد در افرادی که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند، بیشتر دیده میشود.
- اسکار: کسانی که زگیل روی بدن خود را با روشهای جراحی برمیدارند، ممکن است دچار این حالت میشوند.
آيا می توان از مولوسکوم تناسلی یا زگیل آبکی تناسلی پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری از این بیماری باید نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید.
- ناشناخته با هر فردی رابطهی جنسی نداشته باشید.
- تا حد ممکن از حمامها و استخرهای عمومی استفاده نکنید و موارد بهداشتی را رعایت کنید.
- از رفتارهای پرخطر در رابطه جنسی پرهیز کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
بیماری مولوسکوم یا زگیل آبکی یکی از انواع بیماریهای پوستی است که انواع مقاربتی هم دارد. زگیل آبکی تناسلی از انواع بیماریهای مقاربتی محسوب میشود و از طریق سکس قابل انتقال خواهد بود. این بیماری زگیلهای آبکی، گرد و برجسته روی پوست ایجاد میکند و میتواند از طریق تماس پوستی منتقل شود.
زگیلهای ایجاد شده در این بیماری خوشخیم هستند، اما میتوان با روشهای درمانی مختلف آنها را برطرف کرد. برای درمان این بیماری باید به دکتر متخصص پوست و مو مراجعه کنید. برای دریافت مشاوره تلفنی میتوانید از ویزیت آنلاین متخصص پوست بهره ببرید. لیست بهترین دکترهای پوست را در شهر خود در دکترتو مشاهده خواهید کرد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر
ببخشید من روی ران هام یکی حدود ۲۰عدد و یکی دیگه حدود ۹تا زده و حدود ۵ماه هست فقط هم با همسرم رابطه جنسی داشتم ولی همسرم علائمشو ندارن.آیا همسرم هم نیاز به درمان دارن با اینکه علائم ندارن ؟
سلام
مولوسکوم کونتاژیوزوم یک عفونت ویروسی پوستی است که معمولاً از طریق تماس مستقیم پوست به پوست یا گاهی از طریق اشیای مشترک منتقل میشود. این بیماری میتواند از طریق تماس جنسی نیز انتقال یابد، اما لزوماً محدود به این نوع انتقال نیست.
اگرچه همسر شما علائمی ندارد، ممکن است ناقل ویروس باشد و بیماری را بدون علائم ظاهری داشته باشد. در چنین شرایطی، بهتر است همسر شما توسط پزشک متخصص پوست معاینه شود تا احتمال وجود عفونت زیر بالینی بررسی شود.
اگر همسر شما هیچ ضایعهای نداشته باشد و پزشک عفونت را تأیید نکند، معمولاً نیازی به درمان نیست. اما در صورتی که ضایعات شناسایی شوند، درمان توصیه میشود تا از انتقال متقابل یا عود جلوگیری شود.
متخصص پوست و مو
آیا در اثر دست دادن با فردی که این بیماری رو داره منم میگیرم یا باید به ناحیه ای که زگیل داره حتما تماس داشته باشم تا ….و در چه صورت منم میگیرم این بیماری رو ؟
سلام
بیماری مولوسکوم کونتاژیوزوم یک عفونت ویروسی است که معمولاً از طریق تماس مستقیم با پوست فرد مبتلا یا تماس با اشیاء آلوده مانند حوله یا لباس منتقل میشود. به طور کلی، احتمال انتقال این بیماری از طریق دست دادن با فرد مبتلا بسیار کم است، مگر اینکه دست شما به طور مستقیم با نواحی آلوده پوست آن فرد تماس داشته باشد.
این بیماری از طریق تماس نزدیک با ضایعات پوستی (زگیلها) یا اشیاء آلوده به مایعات این ضایعات منتقل میشود. برای پیشگیری، بهتر است از تماس مستقیم با ضایعات خودداری کنید و بهداشت شخصی را رعایت کنید. اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا قرار گرفتید و نگران انتقال بیماری هستید، میتوانید با پزشک مشورت کنید.
سلام روی کلاهک آلت من یدونه زده که فشارش دادم آب ازش اومد بیرون
سلام
سلام، احتمالاً آن چیزی که شما مشاهده کردهاید، یک نوع “کیست” یا “زخم ساده” است که ممکن است ناشی از عفونتهای سطحی، التهاب یا تجمع مایعات در زیر پوست باشد. زمانی که فشاری به آن وارد میکنید، ممکن است مایع یا چرک از آن خارج شود. این مشکل معمولاً نیاز به درمان خاص ندارد، اما در صورت تکرار یا شدت گرفتن عفونت، توصیه میشود به پزشک متخصص مراجعه کنید
اگر علائمی مانند درد، قرمزی، تورم، یا ترشحات غیرطبیعی دارید، بهتر است برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنید.
متخصص اورولوژیست
سلام وقت بخیر. من داخل دهانم دونه های به رنگ پوست هست خیلی وقته ک هست و اصلا درد ندارد فقط هنگام لمس کردم متوجه اون شدم.با پارتنرم رابطه دهانی داشتم.
سلام
دونههایی که داخل دهان شما مشاهده کردهاید، ممکن است ناشی از انواع مختلف ضایعات دهانی مثل ملانوما (لکههای پوست در دهان)، کاهش التهاب غدد بزاقی یا زخمهای کوچک غیرمضر مانند فیبروما یا کونژاکتیویت باشند. در صورتی که دونهها تغییر نکردهاند، درد نداشته باشند و از مدتها پیش وجود داشتهاند، معمولاً مشکلی نیست.
از نظر hpv هم باید بررسی شوید
سلام خانم هستم در ناحیه تناسلی دکتر زنان تشخیص مولوسکوم دادن. دوماهه که گرفتار شدم ولی تقریبا هر چکد روز یکبار یه دونه جدید میبینم . تا چند عدد میتونه افزایش پیدا کنه ؟ چکار کنم زودتر از بین برن چقدر زمان میبره ؟
سلام
مولوسکوم یک عفونت ویروسی است که معمولاً خود به خود برطرف میشود، اما ممکن است چندین ماه طول بکشد. اگر هر روز دونه جدید میبینید، احتمالاً نیاز به درمانهای موضعی یا کرایوتراپی برای کاهش تعداد ضایعات دارید. تعداد ضایعات میتواند متغیر باشد، اما معمولاً بیشتر از چند ده عدد نمیشود. برای تسریع بهبود، بهتر است طبق دستور پزشک از داروها یا درمانهای مورد نظر استفاده کنید.
متخصص زنان و زایمان
سلام خسته نباشین
ببخشید میگم مولوکسم تو دهن و گلو و این چیزا هم میتونه دربیاد ؟!؟مثل اچ پی وی ک از طریق اورال هم میتونه انتقال پیدا کنه هست؟!#
سلام
بله، مولوسکوم کونتیژیوزوم (Molluscum Contagiosum) معمولاً در ناحیه پوست دیده میشود و در بیشتر موارد به صورت برجستگیهای کوچک و گوشتی روی پوست ظاهر میشود، اما این ویروس به ندرت میتواند در نواحی مخاطی مانند دهان یا گلو دیده شود. انتقال این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم پوست به پوست یا استفاده از وسایل آلوده صورت میگیرد.
مولوسکوم کونتیژیوزوم به راحتی از طریق اورال منتقل نمیشود، بر خلاف ویروس HPV که میتواند از طریق تماسهای دهانی نیز به نواحی مخاطی گلو و دهان انتقال یابد.
به طور کلی، مولوسکوم کونتیژیوزوم بیشتر در نواحی با پوست خشک یا آسیبدیده و جاهایی که اصطکاک بیشتر است ظاهر میشود. اگر ضایعهای در نواحی دهان یا گلو مشاهده کردهاید، بهتر است برای تشخیص دقیقتر به پزشک مراجعه کنید، زیرا سایر عفونتهای ویروسی یا باکتریایی ممکن است باعث بروز ضایعاتی در این نواحی شوند.
متخصص عفونی
سلام خسته نباشین .
ببخشید مولوکسم تو دهن هم میتونه ایجاد بشه؟!؟
سلام
بیشتر در اطراف دهان پدیدار می شود
این بیماری به ظاهر شبیه ضایعات سفید رنگ و پاپولهای نقطهای است که اندازه آن در طول مدت بیماری به ۵ تا ۱۰ میلیمتر نیز میرسد. مولوسکوم با مالش یا بریدن و خراشیدن بیشتر میشود و دچار عفونت باکتریایی میشود. مولوسکوم به صورت تکی یا گروهی روی پوست منتشر میشود که معمولاً به خودی خود با گذشت ۶ تا ۹ ماه نیز از بین میرود
سلام وقت بخیر .من چنتا دونه خیلی کوچیک داشتم ک اولش فقط دوتا بود ب خاطر دستکاری بیشتر شد ولی بازم واقعا کوچیکن و زیاد هم نیست دکتر پوست تشخیص مولوسکوم دادن و ۴۰تا قرص سفکسیم ۵۰۰ تجویز کردن ب نظرتون خیلی زیاد نیس ؟!
سلام
بستگی به میزان عارضه پوستی و عفونت دارد
خیر
طبق دستور پزشک مصرف نمایید