پروستات بزرگ در مردان؛ علت و روش درمان آن – مجله سلامت دکترتو

چرا پروستات بزرگ میشود و روش درمان آن چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پروستات بزرگ یا هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) یک بیماری شایع ادراری در مردان میانسال و مسن است که با علائمی مانند تکرر ادرار، مشکل در شروع ادرار و جریان ادرار ضعیف مشخص می‌شود. گزینه‌های درمانی بزرگی پروستات شامل تغییر شیوه زندگی، دارو درمانی و عمل جراحی هستند که می‌توانند شدت علائم را کاهش دهند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
چرا پروستات بزرگ میشود و روش درمان آن چیست؟

پروستات بزرگ یا هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH) یک بیماری رایج در مردان به‌خصوص مردان میانسال و مسن است که با رشد غیر سرطانی غده پروستات مشخص می‌شود و می‌تواند مشکلات ادراری ایجاد کند.​ علل بزرگ شدن پروستات معمولا تغییرات هورمونی، افزایش سن و ژنتیک هستند. گزینه‌های درمانی نیز از تغییرات سبک زندگی و دارو درمانی تا عمل جراحی متفاوت است. اگر علائمی مانند کاهش جریان ادرار یا درد زیر شکمی دارید و به بزرگی پروستات شک کردید، حتما به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با پزشکان سراسر کشور برای شما فراهم شده است. در ادامه این مطلب همراه مجله سلامت دکترتو باشید تا به بررسی دقیق علائم و روش تشخیص پروستات بزرگ بپردازیم.

پروستات بزرگ یا هیپرپلازی خوش‌ خیم پروستات

برای بسیاری از مردان، رشد غده پروستات بخشی طبیعی از افزایش سن است. پروستات یک اندام کوچک به اندازه‌ی گردو است که زیر مثانه قرار دارد. این اندام اطراف مجرای ادرار یا میزراه (لوله‌ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن حمل می‌کند) را احاطه کرده است. پروستات مایعی را تولید می‌کند که قسمتی از مایع منی را تشکیل می‌دهد و در تغذیه‌ی اسپرم نقش دارد.

هنگامی که سلول‌های غده پروستات شروع به تکثیر می‌کنند، پروستات رشد می‌کند. اندازه پروستات در نوجوانی ۲ برابر می‌شود و سپس تا آخر عمر رشد می‌کند. پروستات بزرگ شده را هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) می‌نامند. هیپرپلازی خوش خیم پروستات به مجرای ادراری فشار وارد می‌کند و می‌تواند جریان ادرار را محدود یا قطع کند. این بیماری نیمی از مردان را از سن ۶۰ تا ۸۵ سالگی تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگرچه این بیماری خوش خیم است اما درمان نکردن آن می‌تواند کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد.

عکس پروستات بزرگ شده

پروستات غده‌ای برون‌ریز به اندازه گردو است که در زیر مثانه واقع شده و مجرای ادرار را احاطه کرده است. هنگامی‌که غده پروستات بزرگ می‌شود، مجرای ادرار را فشرده‌تر می‌کند و مانع از جریان ادرار می‌شود. این اتفاق معمولا به‌دنبال تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود.

عکس پروستات بزرگ شده
در تصویر سمت راست عکس پروستات بزرگ شده را مشاهده می‌کنید.

فرق پروستات بزرگ با سرطان پروستات چیست؟

پروستات بزرگ یا BPH یک بیماری خوش خیم و غیر سرطانی است و معمولا به دلیل افزایش سن ایجاد می‌شود. سرطان پروستات شامل رشد سلول‌های بدخیم است و می‌تواند علائم ادراری مشابهی با پروستات بزرگ شده داشته‌باشد اما یک وضعیت جدی است که نیاز به مدیریت و درمان سریع دارد.

متن انگلیسی:
Benign prostatic hyperplasia, a noncancerous enlargement of the prostate gland, is the most common benign tumor found in men.
ترجمه فارسی:
هیپرپلازی خوش خیم پروستات (بزرگ شدن غیر سرطانی غده پروستات) شایع‌ترین تومور خوش خیم در مردان است.

به نقل از سایت hopkinsmedicine

علائم بزرگ شدن پروستات

بزرگی پروستات در همه‌ی مردان علائم ایجاد نمی‌کند اما در برخی افراد همزمان با رشد پروستات، مجرای ادرار فشرده شده و مانع از خروج ادرار از مثانه به خارج از بدن می‌شود. در برخی موارد، علائم در طول زمان به‌تدریج بدتر می‌شود و در برخی موارد نیز علائم خودبه‌خود بهبود می‌یابند. اندازه‌ی پروستات لزوما میزان شدت علائم را تعیین نمی‌کند اما می‌تواند با موارد زیر همراه باشد؛

  • مشکل در تخلیه ادرار
  • خروج قطره‌ای ادرار و کاهش جریان ادرار
  • دفع ادرار سخت
  • احتباس ادرار
  • تکرر ادرار
  • بی اختیاری ادرار
  • شب ادراری
  • ایجاد سنگ‌ مثانه
  • هماچوری یا وجود خون در ادرار
  • مشکلات کلیوی
  • عفونت مجاری ادراری (UTI)
اینفوگرافی نشانه های پروستات بزرگ
علائم پروستات بزرگ می‌تواند شب ادراری و وجود خون در ادرار باشد.

علت پروستات بزرگ: بزرگ شدن پروستات نشانه چیست؟

ممکن است افزایش سن مردان باعث بهم‌خوردن تعادل هورمون‌های جنسی و پروستات بزرگ شود. با آغاز بلوغ، اندازه‌ی پروستات دو برابر می‌شود و در ۲۵ سالگی، دوباره شروع به رشد می‌کند. در بیشتر مردان، رشد پروستات با افزایش سن به آرامی ادامه می‌یابد و در برخی موارد، رشد آن پس از ۵۰ سالگی باعث ایجاد علائم بزرگی پروستات می‌شود.

عوامل خطر افزایش‌دهنده اندازه غده‌ی پروستات عبارت‌اند از:

  • افزایش سن: مردان جوان‌تر از ۴۰ سال به ندرت علائم و نشانه‌های هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات را تجربه می‌کنند.
  • سابقه‌ی خانوادگی: سابقه‌ی بیماری BPH یا پروستات بزرگ در افراد درجه یک خانواده مانند پدر یا برادر
  • دیابت و بیماری قلبی: ممکن است خطر ابتلا به پروستات بزرگ را افزایش دهند.
  • سبک زندگی غلط و چاقی: اضافه وزن می‌تواند خطرپروستات بزرگ را به شدت افزایش دهد.

آیا شما هم علائم بزرگ شدن پروستات را دارید؟

برای تشخیص دقیق همین الان نوبت بگیرید.

علت بزرگ شدن پروستات در جوانی چیست؟

اگرچه BPH در مردان جوان نادر است اما می‌تواند اتفاق بیفتد. علل بزرگی پروستات در جوانی شامل عفونت‌های دستگاه ادراری، التهاب یا ناهنجاری‌های آناتومیک هستند. بیماری‌هایی مانند پروستاتیت نیز ممکن است افراد جوان را تحت تاثیر قرار دهد.

بزرگی پروستات در میان مردان مسن شیوع بیشتری دارد.

تشخیص هیپرپلازی خوش‌ خیم پروستات (BPH): از کجا بفهمیم پروستات بزرگ شده است؟

برای تشخیص بزرگی پروستات، پزشک سوالات دقیقی از علائم شما می‌پرسد و انجام معاینه‌ی فیزیکی را شروع می‌کند. آزمایش‌های اولیه بزرگی پروستات شامل موارد زیر است:

  • معاینه‌ی مقعد با انگشت: پزشک پس از پوشیدن دستکش، انگشت خود وارد مقعد می‌کند تا میزان بزرگی پروستات و وجود توده، نقاط سخت و نامنظم در پروستات را بررسی کند.
  • آزمایش ادرار: بررسی نمونه‌ی ادرار می‌تواند به جلوگیری از عفونت و دیگر بیماری‌هایی که می‌توانند علائم مشابه بزرگی پروستات ایجاد کنند، کمک کند.
  • آزمایش خون: نتایج حاصل از آزمایش خون می‌تواند مشکلات کلیوی را مشخص کند.
  • آزمایش آنتی‌ژن پروستات (PSA): پی اس آی (PSA) ماده‌ای است که در پروستات تولید می‌شود. هنگامی که پروستات بزرگ می‌شود، سطح PSA افزایش می‌یابد.
  • تست جریان ادرار: فرد باید در ظرفی متصل به دستگاه خاصی ادرار کند تا دستگاه قدرت و مقدار جریان ادرار را اندازه گیری کند.
  • آزمایش حجم ادرار باقی مانده: این تست با استفاده از سونوگرافی یا با قرار دادن یک کاتتر در مثانه پس از ادرار کردن، برای اندازه‌گیری میزان ادرار در مثانه انجام می‌شود.
  • ثبت دفعات و میزان ادرار در ۲۴ ساعت: برای بررسی اینکه چقدر در طول روز و همچنین شب دستشویی می‌روید.
  • سونوگرافی یا سیستوسکوپی: ارزیابی اندازه و شکل پروستات، با سونوگرافی شکمی یا سونوگرافی مقعدی یا سیستوسکوپی موثرتر است.
  • آزمایش اورودینامیک و اندازه‌گیری فشار جریان ادرار: یک کاتتر از طریق مجرای ادرار به داخل مثانه وارد می‌شود سپس به آرامی آب در مثانه تزریق می‌شود. پزشک می‌تواند فشار مثانه و عملکرد عضلات مثانه را اندازه‌گیری کند.
  • بیوپسی پروستات: برای تشخیص سرطان پروستات، با کمک سونوگرافی داخل مقعدی، سوزن نمونه‌برداری وارد پروستات می‌شود و از بافت پروستات بیوپسی گرفته می‌شود.
  • سیستوسکوپی: سیستوسکوپ دستگاه انعطاف‌پذیر و مجهز به دوربین و پروژکتور کوچکی در انتهای آن است که از طریق سوراخ خروجی آلت تناسلی به داخل مجرای ادرار وارد می‌شود و به پزشک اجازه می‌دهد داخل مجرای ادرار و مثانه را ببیند. قبل از انجام این آزمایش بی‌حسی موضعی تزریق خواهد شد.

درمان پروستات بزرگ: آیا بزرگی پروستات درمان دارد؟

درمان پروستات بزرگ با تغییر سبک زندگی مانند کاهش مصرف مایعات، کافئین و الکل آغاز می‌شود. زمانی‌که علائم ادامه داشته‌باشند، ممکن است دارو درمانی یا جراحی توصیه شود.

علائمعلتدرمان
مشکل در تخلیه ادرارافزایش سنبرداشتن پروستات
خروج قطره‌ای ادرار و کاهش جریان ادراردیابتجراحی بزرگی پروستات با لیزر
دفع ادرار سختبیماری قلبیورزش برای پروستات بزرگ شده
احتباس ادرارسبک زندگی ناسالمدرمان بزرگی پروستات با ماساژ
جدول بیماری هیپرپلازی خوش‌ خیم پروستات

برداشتن پروستات

برداشتن پروستات، روش خوبی برای رفع دائمی علائم بزرگی پروستات است. پس از بیهوش کردن بیمار، پزشک به‌وسیله‌ی لوله‌ی نازکی که مجهز به دوربین و پروژکتور کوچکی در انتهای آن است، وارد پیشابراه شده و کل پروستات به جز لایه‌ی پوششی خارجی آن را خارج می‌کند. این روش معمولا علائم را به‌سرعت از بین می‌برد و در بیشتر بیماران بعد از عمل، جریان ادرار مانند قبل می‌شود. بعد از برداشتن پروستات برای تخلیه ادرار از مثانه، به‌طور موقت در مجرای ادرار کاتتر قرار داده می‌شود.

آیا بزرگی پروستات درمان دارد؟
قبل از عمل جراحی ممکن است نمونه‌برداری از بافت پروستات انجام شود.

برش پروستات

لوله‌ی نازکی که مجهز به دوربین و پروژکتور کوچک است، وارد پیشابراه می‌شود. پزشک چند برش در بافت پروستات ایجاد می‌کند تا مجرای ادرار بازتر شود و خروج ادرار به‌راحتی انجام شود. در مواردی که اندازه‌ی پروستات کوچک تا متوسط باشد یا فرد دارای بیماری و مشکلی باشد که نتواند جراحی کند، برش پروستات از طریق پیشابراه گزینه‌ی مناسبی است.

ترموتراپی (گرما‌درمانی) مایکروویو

پزشک متخصص الکترود مخصوصی را از طریق مجرای ادرار به داخل پروستات وارد می‌کند. انرژی مایکروویو الکترود، بخش داخلی غده‌ی پروستات را از بین می‌برد و آن را کوچک‌تر می‌کند تا خروج ادرار آسان‌ شود. ترموتراپی فقط تا حدی نشانه‌های فرد را کاهش می‌دهد و بهبود آن کمی زمان‌بر است. این جراحی در مواردی که پروستات به میزان کمی بزرگ‌شده و در شرایط خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا ممکن است درمان مجدد لازم داشته‌باشد.

جراحی بزرگی پروستات با لیزر

لیزر با انرژی بالا، بافت پروستات را تخریب می‌کند. لیزر درمانی پروستات علائم را به‌طور کلی از بین می‌برد و نسبت به روش‌های ‌جراحی غیر لیزری عوارض جانبی کم‌تری دارد. روش لیزر درمانی در بیمارانی استفاده می‌شود که به علت مصرف داروهای کاهنده‌ی فشارخون، امکان انجام سایر روش‌های جراحی پروستات را ندارند.

انسداد جریان خون پروستات

در این روش تجربی، عروقی که به پروستات خون‌رسانی می‌کنند به‌صورت انتخابی مسدود می‌شوند و اندازه‌ی پروستات کاهش می‌یابد. نتایج بلند مدت در مورد اثربخشی این روش در دسترس نیست.

پروستاتکتومی یا جراحی برداشتن پروستات (درمان قطعی بزرگ شدن پروستات)

در پروستاتکتومی، جراح در قسمت پایینی شکم برشی ایجاد می‌کند تا به پروستات دسترسی داشته‌باشد و بافت آن‌ را حذف کند. این روش به‌صورت لاپاراسکوپیک یا عمل باز انجام می‌شود. پروستاتکتومی معمولا زمانی انجام می‌شود که اندازه‌ی پروستات بسیار بزرگ شده و به مثانه آسیب وارد می‌کند. پروستاتکتومی معمولا نیاز به بستری شدن کوتاه مدت در بیمارستان دارد و گاهی در طول جراحی، فرد به انتقال خون نیاز پیدا می‌کند.

درمان قطعی بزرگ شدن پروستات چیست؟
جراحی پروستاکتومی می‌تواند نتایج طولانی مدتی داشته‌باشد.

درمان بزرگی پروستات با ماساژ

ماساژ پروستات به آزاد شدن مایعات از مجاری پروستات کمک می‌کند. پزشک ممکن است این مایع را با میکروسکوپ مطالعه کند تا پروستاتیت و سایر بیماری‌های پروستات را تشخیص دهد. ممکن است با صلاحدید پزشک، ماساژ پروستات را برای کمک به درمان علائم پروستاتیت و بزرگ‌ شدن پروستات امتحان کنید.

قرص و دارو برای پروستات بزرگ

مسدود کننده‌های آلفا رایج‌ترین داروهایی هستند که پزشک متخصص برای کاهش انقباض عضلات گردن پروستات تجویز می‌کند. سایر قرص و دارو برای پروستات بزرگ عبارت است از؛

  • فیناستراید
  • آلفوزوسین
  • تامسولوزین
  • ترازوسین
  • سیلودوسین
  • پرازوسین
  • دوکازوسین
  • دسموپرسین
  • دوتاسترید
  • تادالافیل

رژیم غذایی پروستات بزرگ: برای درمان بزرگی پروستات چه بخوریم؟

غذاهای مفید برای پروستات بزرگ شده شامل ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی، اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. انواع میوه و سبزیجات و آجیل و دانه‌ها که سرشار از روی و چربی سالم هستند هم توصیه شده است.

خوراکی مضر برای پروستات نیز مصرف زیاد گوشت قرمز، محصولات لبنی و کافئین و الکل است. این مواد غذایی باعث افزایش دفع ادرار و تحریک مثانه می‌شوند.

غذاهای مفیدغذاهای مضر
میوه و سبزیجاتگوشت قرمز
ماهیکافئین
انواع توت‌ها مانند توت فرنگی و بلوبریغذاهای سرخ‌شده
مرکباتنوشابه گازدار
دانه کدو تنبلنوشیدنی الکلی
مواد غذایی مفید و مضر برای بزرگی پروستات

ورزش برای پروستات بزرگ شده

فعالیت بدنی می‌تواند علائم بزرگی پروستات را کاهش دهد. تمرینات توصیه شده شامل موارد زیر هستند:

  • پیاده‌روی
  • دوچرخه‌سواری
  • شنا
  • تمرینات کگل: تقویت عضلات کف لگن برای بهبود کنترل مثانه

بهترین روش جراحی پروستات بزرگ چیست؟ از متخصص بپرس.

عوارض پروستات بزرگ: بزرگ شدن پروستات چه خطری دارد؟

پروستاتی که بزرگ شده باعث تنگ شدن مجرای ادرار (میزراه) می‌شود و می‌تواند عوارضی مانند قطع ناگهانی ادرار را ایجاد کند. این اتفاق دردناک است و در بعضی مردان نیاز به جراحی دارد. سایر عوارض هیپرپلازی خوش‌ خیم پروستات عبارت است از:

  • عفونت دستگاه ادراری (UTI): ادرار باقی‌مانده در مثانه، منبعی برای رشد میکروب‌ها است.
  • سنگ مثانه: تخلیه‌ی ناکامل مثانه باعث رسوب مواد موجود در ادرار و تولید سنگ در مثانه می‌شود.
  • آسیب به مثانه: هنگامی که مثانه به طور کامل تخلیه نشود می‌تواند در طول زمان کشیده و ضعیف شود.
  • آسیب کلیوی: احتباس ادراری فشار داخل مثانه را افزایش می‌دهد و باعث آسیب مستقیم به کلیه‌ها و انتقال عفونت‌های مثانه به کلیه‌ها می‌شود.
  • انزال رتروگراد (رو به عقب): مایع منی در زمان انزال به جای خروج از آلت تناسلی، به سمت مثانه پس‌زده می‌شود.

پیشگیری از بزرگ شدن پروستات

بهترین راه پیشگیری از بیماری‌های پروستات، بررسی‌های منظم پزشکی و معاینه‌ دقیق پروستات به‌صورت سالانه است. نکاتی که می‌توانید رعایت کنید تا بزرگی پروستات در زندگیتان کم‌تر مشکل ایجاد کند عبارت است از:

  • محدود کردن مصرف نوشیدنی در شب، یک تا دو ساعت قبل از خواب
  • محدود کردن مصرف کافئین و الکل
  • کاهش مصرف آنتی‌هیستامین‌ (باعث انقباض عضلات اطراف مجرای ادرار که جریان ادرار را کنترل می‌کنند، می‌شود)
  • زمانی که احساس ادرار می‌کنید برای رفتن به دستشویی تعلل نکنید.
  • تنظیم دفعات ادرار کردن: به‌طور مثال هر ۴ تا ۶ ساعت در طول روز ادرار کنید تا مثانه استراحت کند.
  • پیروی از رژیم غذایی سالم: چاقی با بزرگی پروستات رابطه‌ی مستقیمی دارد.
  • از ورزش غافل نشوید.
  • بدنتان را گرم نگه دارید.
پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

بزرگ شدن خوش خیم پروستات (BPH) یا پروستات بزرگ نوعی بیماری مردانه است که می‌تواند روی نحوه ادرار یا رابطه جنسی تأثیر بگذارد. این بیماری به دلیل رشد بافت غده پروستات در مردان بالای ۵۰ سال ایجاد می‌شود (در جوانان هم ممکن است اتفاق بیفتد). بزرگی پروستات سرطان نیست و معمولا تهدید جدی برای سلامت فرد ایجاد نمی‌کند. اگر علائم بزرگی پروستات را دارید، حتما به دکتر اورولوژیست مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با بهترین پزشکان برای شما فراهم شده است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

پروستات بزرگ یا BPH یک بیماری خوش خیم و غیر سرطانی است و معمولا به دلیل افزایش سن ایجاد می‌شود.

بزرگ شدن پروستات ممکن است باعث ناراحتی و درد مربوط به ادرار کردن شود.

عفونت پروستات که پروستاتیت نامیده می‌شود، می‌تواند باعث تورم یا بزرگ‌شدن موقت پروستات شود اما به‌طور کلی قابل درمان است.

بزرگ شدن پروستات معمولا باعث ناباروری نمی‌شود اما ممکن است روی عملکرد تولید مثل در مردان تأثیر بگذارد.

بهترین داروها برای درمان پروستات بزرگ شامل مسدودکننده‌های آلفا مانند تامسولوزین و مهارکننده‌های 5-آلفا-ردوکتاز مانند فیناستراید هستند.

حجم پروستات بیش از ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متر مکعب (CCS) بزرگ در نظر گرفته می‌شود (یا بیش از ۴۰ تا ۱۰۰ میلی‌لیتر).

اگر بزرگی پروستات با انسداد ادرار، آسیب مثانه یا اختلال عملکرد کلیه همراه شود می‌تواند خطرناک باشد و نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

پروستات بزرگ با دارو درمانی، درمان هورمونی یا عمل جراحی ممکن است کوچک شود.

علائم خطرناک بزرگ شدن پروستات شامل احتباس شدید ادرار، خون در ادرار، درد شدید لگن و عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری است.

پروستات در مردان از سن ۳۰ سالگی شروع به رشد می‌کند و در نهایت در سن ۵۰ سالگی باعث ایجاد علائم می‌شود. هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات روی ۴۰ تا ۵۰ درصد از مردان ۵۰ تا ۶۰ ساله تأثیر می‌گذارد اما فقط در ۱۰ درصد از موارد به مداخله‌ی درمانی یا جراحی نیاز دارد. همچنین این بیماری اگر خوش‌خیم باشد، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش نمی‌دهد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره پروستات بزرگ

  1. نیما گفت:

    سلام من هنگام رابطه جنسی احساس ادرار کردم و قبل از ارضا شدن ادرار کردم ایا پروستات من مشکلی دارد یا این طبیعی است ؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بهتره قبل از رابطه جنسی مثانه خود را تخلیه کنید. ادرار کردن شما نمیتونه دلیل قطعی برای داشتن مشکل پروستات باشد. اگه علایم دیگه ای مانند تکرر ادرار و درد زمان دفع ادرار و ادرار منقطع داری میتونی با مراجعه به متخصص اورولوژی آزمایش کشت ادرار و سونوگرافی از پروستات و کلیه ها انجام دهید.
      متخصص اورولوژیست

  2. جواد گفت:

    سلام وقت بخیر جوان ۳۳ سال اقای دکتر تنگی مجرای ادرار ربطی به بلندی الت مرد دارد یاخیر
    ازمایش چکاپ کامل رفتم مشکل بزرگی پرستات ندارم اما بعضی موقع درد بعض دارم فشار ادرار کاهش پیدا کرد زمان ادرا ادرارم بعضی موقع قط وصلی دا ممنون میشم جواب بدین

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تنگی مجرای ادرار ارتباطی با بلندی آلت تناسلی ندارد. برای بررسی علت منقطع بودن ادرار بهتره متخصص اورولوژی با انجام سونوگرافی و تست های تشخیصی این مورد را بررسی کنند. تنگی مجرای ادرای نیز میتونه عامل این موضوع باشه. از این لینک میتونید نوبت متخصص اورولوژی بگیرید.
      متخصص اورولوژیست

  3. ارش گفت:

    سلام من ۲۰/سال دارم اما هنگام دفع ادرارم قطو وصل میشه به جوری که زور میزنم اما تخلیه نمیشه
    باقی علائم رو ندارم ولی ادرارم گاهی نزدیک ۱.۲دقیقه میبره تا کامل تخلیه بشه میشه بگین مشکل من چیه و به کجا مراجعه کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای بررسی بزرگی پروستات و مشکل کلیه ها و سیستم ادراری نیازه به متخصص کلیه مراجعه کنید تا با انجام سونوگرافی و تست های تشخیصی علت این مورد بررسی شود. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
      متخصص کلیه

  4. شیرازی گفت:

    با سلام
    من ۵۷ سال دا رم و بعد از ادرار کامل چند قطره دیگر میآید
    لطفا راهنمایی کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      انسداد در مسیر ادراری، عفونت ادراری و اختلال عملکرد مثانه میتونه این مشکل رو بوجود بیاره. نیازه با مراجعه به متخصص اورولوژی و انجام نوار مثانه یا نوار ادرار و آزمایش ادرار و سونوگرافی پروستات از عامل ایجاد این مشکل باخبر و درمان شوی.
      متخصص اورولوژیست

  5. علی گفت:

    سلام.مدت ده روز هست سوزش ادرار دارم .بعد از اداره در حد دو قطره درست تخلیه نمیشه که بعداً نشت میکند آیا پروستاتم بزرگ شده.سپاس

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      سوزش ادرار نشون دهنده ی عفونت ادراری هست. لازمه برای درمان، آنتی بیوتیک مصرف کنین. قطره قطره اومدن ادرار هم می تونه به علت عفونت ادراری باشه هم بخاطر التهاب پروستات. بهتره در این زمینه از پزشک کمک بگیرین:
      لیست متخصصین اورولوژی

  6. حسین گفت:

    با سلام بنده۴۰سالمه،،اکثر روزها عمل جنسی دارم و بر حسب عادتم در هر مرتبه ی ،عمل جنسی، حدود۲ساعت الی۷ساعت ادامه داره، اما اکثر مواقع سعی میکنم انزال انجام نشه،(پرستاتم۵۷ سی سی)الان حدود ۲سال هست که، پهلوهام درد میگیره ،و بعضی مواقع احساس میکنم کلیه هام ،ثانیه ای لرزش میگیرن،پارسال به دکتر کلیه مراجعه و سونو کردم گفت چیزی نیست ،بیضه چپم۱۰ساله که واریکسول داره(چند مورد اپیدیدیمال در حد۲/۷سانت)،اما چند وقتی هست که گهگاهی درد میگیره و تیر میکشه،اضافه کنم که هر ماه سرما میخورم و لاغر شدم و موهای بدنم نیز بمانند ۶۰ساله ها سفید شده، عمل طولانی مدت چندین ساعته چقدر تاثیر داشته در این مشکلاتم؟ممنون.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      پروستات شما بزرگه و نیازه با عمل جراحی خارج بشه. انزال و عمل جنسی طولانی موجب خروج مواد مغذی بدن شده و با به هم خوردن تعادل هورمونی موجب تاثیر بر بدن شما شده. عمل جنسی رو به طور معمول و متعادل انجام بده و برای درمان درد بیضه و پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه کن.
      فوق تخصص اورولوژی

  7. عنار حاجی پور گفت:

    سلام جناب دکتر ایا بزرگ شدن پروستات باعظ زود انزالی و یا عدم نعوط میگردد ممنون میشم راهننایی بفرمایید علت مشکل بنده را . ارادتمندیم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه عزیز
      بله مشکلات پروستات بر روی عملکرد جنسی تاثیر می ذاره. برای این مشکلتون می تونین از متخصص کلیه و مجاری ادراری کمک بگیرین:
      لیست متخصصین اورولوژی

      1. علی اززنجان گفت:

        سلام اقای دکتر من یه هفته است تکرار ادرار پیدا کردم پیش دکتر هم رفتم ازمایش هم دادم ولی خوب نمیشه یعنی بعد از دفع ادرار دوباره احساس میکنم مثانه ام پره ممنون که راهنماییم بفرمایید

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          با مراجعه به متخصص اورولوژی با انجام آزمایش و کشت ادرار برای بررسی عفونت ادراری، بزرگی پروستات و انجام تست عملکرد مثانه اقدام کنید.
          متخصص اورولوژیست

  8. رضا بهروزی گفت:

    متاسفانه این همه مقالات و نظرات پزشکان محترم که ارایه نمودند هیچکدام به دلایل بزرگ شدن پروستات اشاره ای نکردند اگر هنوز کشف نشده پس درمان درستی هم نخواهد داشت و این داروها و روشها فقط عوارض دیگری نصیب بیمار میکنند مگر نه اینکه برای هر معلولی باید علتی مشخص وجود داشته باشد تا بتوان بر آن غلبه کرد ؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      در هر علمی ممکنه ناشناخته هایی وجود داشته باشه اما ناشناخته بودن علت باعث نمی شه درمان انجام نشه یا درمان بی فایده باشه. معمولا بزرگی پروستات به دلیل التهابی هست که رخ می ده که می تونه به علت عفونت باکتریایی، وجود پروسه ی التهابی در خود پروستات و …. باشه.

  9. ح . نظری پور گفت:

    سلام و تشکر از مطالب بسیار مفیدتون
    آیا رابطه جنسی طولانی مدت میتونه باعث بزرگ شدن پروستات بشه؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام و وقت بخیر
      خیر رابطه‌ی جنسی باعث بزرگی پروستات نمی‌شود.

  10. محمد جواد توكل صبا گفت:

    سلام و تشكر ، بسيار سپاسگزارم از مطالب با ارزش تون البته حقير بعلت درگيري با بيماري ديابت ( حدود ١٥ سال ) همه امراض مرتبط شامل سنگ كليه ، پيروني ، نعوظ ناقص ، بزرگي پروستات ، انسداد عروق و نصب استنت ، كم كاري تيروييد و … تجربه نموده و بسراغم آمده در حال حاضر روزانه حدود ١٤ عدد انواع قرص و كپسول + انسولين استفاده ميكنم سنم ٥٩ ساله و خيلي زود دچار اين بيماريها شده ام و اميد چنداني به عمر طولاني مدت ندارم ليكن بنظرم آمد چون مشكل انسداد رگ با استنت گذاري برطرف ميشه آيا نميتوان براي رفع تنگي مجراي ادرار در اثر بزرگي پروستات ابزاري ، استنتي ، چيزي مشابه باز كننده عروق طراحي كرد تا اين احتباس را بدون جراحي درمان كرد چون اشخاصي كه اين عمل رو انجام دادند قريب به اتفاق دچار افسردگي و اختلال انزال و …. دچار شده و بسيار شكسته شده اند باز هم تشكر از شما

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      برای کنترل دیابت، شما باید تحت نظر متخصص غدد باشین. برای درمان تنگی مجاری ادراری لازمه که بزرگی پروستات درمان بشه. برای درمان این مشکلتون می‌تونین به متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنین:
      لیست متخصصین کلیه و مجاری ادراری