اگزما چیست و چه علائمی دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگزما یک بیماری پیچیده و چندوجهی است که می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. شناخت انواع مختلف اگزما و درک علل و عوامل تشدیدکننده آن می‌تواند به افراد مبتلا کمک کند تا راه‌هایی برای مدیریت بهتر این شرایط پیدا کنند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 13 دقیقه
اگزما چیست و چه علائمی دارد؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اگزما مشکل پوستی است که برخی افراد دچار آن می‌شوند. شما هم گهگاهی خارش و قرمزی روی پوست خود احساس می‌کنید، احتمال دارد دچار اگزما شده باشید. در این مطلب همراه ما باشید تا در مورد این مشکل پوستی اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دهیم و بگوییم علائم آن چیست. چگونه می‌توان اگزما را تشخیص داد؟ آیا راه درمان قطعی برای آن وجود دارد؟ چه نوع داروهایی در درمان آن موثر هستند؟ اگر دچار اگزما شده‌اید، همین حالا از بهترین دکتر پوست در دکترتو نوبت حضوری یا مشاوره غیرحضوری دریافت کنید.

اگزما پوستی چیست؟

اگزما یا درماتیت نوعی بیماری پوستی است که قسمت‌هایی از پوست دچار دانه‌های پوستی ملتهب و قرمز می‌شود. به‌مرور این دانه‌ها باعث شده پوست ترک خورده و زمخت شود و با خارش پوستی همراه است. همچنین گاهی اوقات نیز ممکن است با تاول همراه باشد. توجه داشته باشید درماتیت به معنای التهاب پوست است. این مشکل معمولا از انواع بیماری های پوستی خارش دار است.

پوست سالم باعث حفظ رطوبت و محافظت از باکتری‌ها، تحریک‌کننده‌ها و آلرژن‌ها می‌شود. اگزما با تغییرات ژنی مرتبط است که بر توانایی پوست در حفاظت از خود تاثیر می‌گذارد و اجازه می‌دهد تا پوست شما تحت تاثیر عوامل محیطی، تحریک‌کننده‌ها و آلرژن‌ها قرار گرفته و آسیب ببیند.

فرق اگزما و قارچ چیست؟ آیا این مشکل قارچ اگزما است؟

مهم‌ترین تفاوت این دو بیماری پوستی عامل ایجادکننده آنها است. عفونت قارچی توسط قارچ کاندیدا ایجاد می‌شود. اما شایع‌ترین نوع اگزما یعنی درماتیت آتوپیک به دلیل حساسیت به آلرژن‌ها ایجاد می‌شود. عفونت قارچی ممکن است به‌صورت راش قرمز ظاهر شود. گاهی هم ممکن است خارش‌دار و دردناک باشد. برخی دیگر نیز باعث تغییر رنگ ناخن‌ها می‌شوند.

متن انگلیسی:
«Eczema is a skin condition that causes dry and itchy patches of skin. It’s a common condition that isn’t contagious.»
ترجمه متن:
«اگزما یک مشکل پوستی است که باعث ایجاد خشکی و لکه‌های خارش‌دار در پوست می‌شود. این مشکل پوستی بسیار شایع است اما واگیردار نیست.»

clevelandclinic

آیا به علائم اگزما مبتلا هستی یا خارش پوست داری؟

از بهترین دکتر پوست دکترتو سوال کن!

انواع اگزما پوستی + عکس انواع اگزما

اگزما چندین نوع مختلف دارد. هرکدام از انواع این عارضه پوستی علائم خاصی داشته و گروهی از محرک‌ها باعث ایجاد آنها می‌شوند. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین انواع این مشکل پوستی را توضیح می‌دهیم:

۱. درماتیت اتوپیک

درماتیت آتوپیک شایع‌ترین شکل این مشکل پوستی است که ممکن است کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند. معمولا افرادی که آسم یا تب یونجه دارند و همچنین افرادی که در خانواده سابقه این بیماری‌ها یا اگزما را دارند، بیشتر در خطر ابتلا به این نوع اگزما هستند. این عارضه معمولا در دوران نوزادی یا کودکی شروع می‌شود. اما می‌تواند هر سنی را درگیر کند. بیشتر پوست صورت، دست، پا، آرنج و پشت زانو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

درماتیت اتوپیک چیست؟
درماتیت آتوپیک شایع‌ترین شکل این مشکل پوستی است که ممکن است کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند.

۲. درماتیت تماسی

درماتیت تماسی به دو نوع درماتیت تماسی تحریک‌کننده و درماتیت تماسی آلرژیک تقسیم می‌شود. این نوع عارضه بعد از آسیب رساندن به پوست مانند تماس با مواد شیمیایی یا شستن مکرر دست‌ها ایجاد می‌شود. درماتیت تحریک‌کننده بعد از لمس یک محرک قوی به وجود می‌آید. نوع آلرژیک آن پس از تماس با یک محرک آلرژیک مانند لوازم آرایشی یا پیچک سمی ایجاد می‌شود.

درماتیت تماسی چیست؟
این نوع عارضه بعد از آسیب رساندن به پوست مانند تماس با مواد شیمیایی یا شستن مکرر دست‌ها ایجاد می‌شود.

۳. درماتیت نومولار

این نوع عارضه پوستی (درماتیت نومولاز یا درماتیت سکه ای یا اگزمای دیسکوئید) در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود. زنان معمولا در سنین نوجوانی یا اوایل بزرگسالی به آن مبتلا می‌شوند. اما در مردان شیوع آن قبل از ۵۰ سالگی بسیار کم است. از علائم اصلی این بیماری ایجاد قرمزی سکه‌ای است که روی پاها، دست‌ها، ساعد، پایین کمر و باسن به وجود می‌آید. هوای سرد و خشک، قرارگرفتن در معرض فلزات و قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی از علل اصلی ابتلا به درماتیت نومولار است.

درماتیت نومولار یا درماتیت سکه ای چیست؟
از علائم اصلی این بیماری ایجاد قرمزی سکه‌ای است که روی پاها، دست‌ها، ساعد، پایین کمر و باسن به وجود می‌آید.

۴. درماتیت رکودی

درماتیت وریدی مزمن، اختلالی پوستی است که ناشی از انباشته شدن خون در اندام‌های تحتانی بدن می‌شود، زمانی که وریدها به طور مؤثر عمل نمی‌کنند. این اختلال، که اغلب به عنوان اگزمای وریدی شناخته می‌شود، از فشار زیاد بر پوست نشأت می‌گیرد و باعث تغییر در رنگ پوست (این اگزما معمولا علت سیاه شدن پوست پا است)، ظهور لکه‌های پیگمانته، درد، خارش و بروز زخم می‌گردد. با پیروی از شیوه‌هایی که جریان خون در پاها را بهبود می‌بخشند، می‌توانید کنترلی دقیق بر این بیماری داشته باشید.

درماتیت رکودی چیست؟
اگزمای وریدی از فشار زیاد بر پوست نشأت می‌گیرد و باعث تغییر در رنگ پوست، ظهور لکه‌های پیگمانته، درد، خارش و بروز زخم می‌گردد.

۵. درماتیت سبوره (درماتیت سبورئیک)

بیماری درماتیت سبورئیک، که به عنوان درماتیت سبوره نیز شناخته می‌شود، یک اختلال پوستی رایج، غیر مسری و به راحتی قابل مدیریت است. این بیماری باعث پدیدار شدن لکه‌های قرمز خارش‌دار و تشکیل پوسته‌های چرب بر روی پوست می‌گردد، و همچنین پوسته‌پوسته‌های سفید، زرد یا به شکل پودر بر روی پوست سر ایجاد می‌کند.

اگزما یا درماتیت سبوره ممکن است بدون درمان بهبود یابد یا ممکن است نیازمند استفاده‌ی طولانی‌مدت از شامپوهای دارویی یا دیگر محصولات برای کاهش علائم و پیشگیری از بازگشت بیماری باشد، که این امر به تشخیص پزشک بستگی دارد. جالب است بدانید که درماتیت سبورئیک به عنوان شوره سر، اگزمای سبورئیک یا پسوریازیس سبورئیک شناخته می‌شود و زمانی که در نوزادان ظاهر می‌شود به آن کلاهک گهواره گفته می‌شود.

بیماری درماتیت سبورئیک چیست؟
این بیماری باعث پدیدار شدن لکه‌های قرمز خارش‌دار و تشکیل پوسته‌های چرب بر روی پوست می‌گردد، و همچنین پوسته‌پوسته‌های سفید، زرد یا به شکل پودر بر روی پوست سر ایجاد می‌کند.

۶. درماتیت اکسفولیاتیو

درماتیت اکسفولیاتیو، نوعی اختلال پوستی التهابی است که با خشکی، تورم، ترک‌خوردگی و پیدایش دانه‌های قرمز رنگ بر روی پوست همراه می‌شود. این بیماری معمولاً در مناطق مختلفی از بدن مانند صورت، دست‌ها و پاها بروز می‌کند. خارش شدید و ناراحتی‌های ناشی از این بیماری تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی فرد دارند.

علت درماتیت اکسفولیاتیو، ناهماهنگی در عملکرد سلول‌های پوستی است که به افزایش نرخ تجدید سلول‌ها و دفع غیرطبیعی سلول‌های مرده منجر می‌شود. این ناهماهنگی موجب ایجاد لایه‌های قرمز، خشک و ضخیم بر روی پوست می‌شود که ترک‌ها و التهابات را به دنبال دارد. عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی، محیطی، نقایص سیستم ایمنی بدن و محرک‌های خارجی مثل آلرژن‌ها و مواد شیمیایی قوی می‌توانند باعث بروز درماتیت اکسفولیاتیو شوند.

درماتیت اکسفولیاتیو چیست؟
این بیماری معمولاً در مناطق مختلفی از بدن مانند صورت، دست‌ها و پاها بروز می‌کند.

۷. درماتیت هرپتی فرم

بیماری درماتیت هرپتی فرم، یا هرپتی فرمیس، نوعی اگزمای پوستی و واکنش حساسیتی مزمن پوستی است که اغلب در افراد مبتلا به بیماری سلیاک دیده می‌شود. این افراد نسبت به گلوتن حساسیت دارند و مصرف آن منجر به واکنش‌های ایمنی در بدن می‌شود. در این اختلال، سیستم ایمنی به گلوتن واکنش نشان داده و منجر به بروز برآمدگی‌ها و تاول‌های خارش‌دار و دردناک روی پوست می‌شود.

اگزمای هرپتی فرم به عنوان یکی از بیماری‌های پوستی شناخته شده و می‌توان آن را در زمره بیماری‌های ایمونوبلوز التهابی پوست طبقه‌بندی کرد. نام هرپتی فرمیس از شباهت ظاهری تاول‌های آن به خوشه‌های هرپس سیمپلکس گرفته شده است، هرچند این درماتیت ناشی از عفونت ویروسی نیست.

درماتیت هرپتی فرم چیست؟
نام هرپتی فرمیس از شباهت ظاهری تاول‌های آن به خوشه‌های هرپس سیمپلکس گرفته شده است.

۸. درماتیت عصبی (اگزمای عصبی)

اما اگزمای عصبی چیست! درماتیت عصبی، که به آن لیخن سیمپلکس مزمن نیز گفته می‌شود، یکی از انواع بیماری‌های پوستی خارش‌دار غیرخطرناک و غیرکشنده است که خارش در نواحی مختلف بدن را به دنبال دارد. این خارش می‌تواند در هر قسمتی از بدن آغاز شود، اما اغلب دست‌ها، بازوها، شانه‌ها، آرنج‌ها، پاها، قوزک پاها، مچ دست‌ها، پشت سر، پوست سر و گردن را درگیر می‌کند.

همچنین نواحی تناسلی، مقعدی و صورت نیز ممکن است تحت تأثیر خارش ناشی از درماتیت عصبی قرار گیرند. وقتی شدت خارش زیاد باشد، فرد به خاراندن مداوم تحریک می‌شود و گاهی اوقات خارش ممکن است موقتی باشد و بعد از مدتی قطع شود. معمولاً در زمان استراحت یا در حین خواب، شدت خارش افزایش می‌یابد و گاهی اوقات بیمار به دلیل شدت خارش یا مالیدن نواحی تحت تأثیر اگزما، از خواب بیدار می‌شود.

اگزمای عصبی چیست؟
درماتیت عصبی، که به آن لیخن سیمپلکس مزمن نیز گفته می‌شود، یکی از انواع بیماری‌های پوستی خارش‌دار غیرخطرناک و غیرکشنده است که خارش در نواحی مختلف بدن را به دنبال دارد.

بیماری اگزما کدام نواحی بدن را درگیر می کند؟

این بیماری نواحی مختلفی از بدن را درگیر می‌کند (تقریبا تمامی بدن را می‌تواند درگیر کند) که در ادامه به برخی نقاط اشاره کرده‌ایم:

۱. اگزما صورت

یکی از شایع‌ترین نواحی که تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرد، صورت است. پوست صورت بسیار حساس است و خفیف‌ترین مشکل پوستی هم می‌تواند باعث احساس درد، ناراحتی و خارش شود. در بیشتر مواقع اگزمای صورت طی یک یا دو هفته از بین می‌رود. اما در برخی افراد ممکن است التهاب پوست صورت طولانی‌مدت باقی بماند و باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد.

۲. درماتیت پلک‌‌

اگزمای پوستی به عنوان یک بیماری التهابی پوست شناخته می‌شود که به اشکال مختلفی بروز می‌کند. یکی از این اشکال، درماتیت پلک یا اگزمای پلک است، که به عنوان درماتیت دورچشمی نیز نامیده می‌شود. این نوع درماتیت، که یک شکل از درماتیت تماسی است، به دلیل تماس پوست دور چشم و پلک‌ها با مواد محرک یا آلرژی‌زا ایجاد می‌شود. در صورت ابتلا، پلک‌ها دچار قرمزی و پوسته‌ریزی می‌شوند و ممکن است پوست ضخیم و متورم شود. نشانه‌های رایج این بیماری شامل خارش، سوزش و حس سوزن‌سوزن شدن در پشت پلک‌ها و پوسته شدن پشت پلک و دور چشم‌ها است.

درماتیت پلک دو نوع اصلی دارد: درماتیت تماسی تحریک‌کننده و درماتیت تماسی آلرژیک. درماتیت تماسی تحریک‌کننده پلک می‌تواند ناشی از تحریکات فیزیکی یا خارجی باشد. عواملی مانند گرما و حرارت بیش از حد، سرمای شدید، رطوبت زیاد، مالش یا خراشیدگی و شستشوی مکرر دست‌ها با آب داغ و صابون می‌توانند از علل این نوع درماتیت باشند.

۳. اگزمای لاله گوش

اگزمای لاله گوش یا درماتیت تماسی لاله گوش، یکی از بیماری‌های شایع لاله گوش است که در صورت احساس خارش، التهاب و خشکی بیش از حد در لاله گوش، نشان‌دهنده ابتلا به این نوع از اگزما است. خاراندن یا شستشوی مکرر گوش و قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها می‌تواند منجر به درد و خونریزی شود و علت پوسته پوسته شدن داخل گوش باشد.

اگزمای گوش ممکن است بر تمام قسمت‌های گوش تأثیر بگذارد، از جمله پشت لاله گوش، لبه‌های داخلی لاله گوش، نرمه گوش، کانال خارجی گوش و قسمت‌هایی که گوش به سمت گونه می‌رسد. این بیماری می‌تواند احساس خارش شدیدتری نسبت به پسوریازیس ایجاد کند و افراد بسیاری، به ویژه کودکان، ممکن است همزمان به اگزما و پسوریازیس مبتلا باشند.

۴. اگزما دست

اگزمای دست یک نوع شایع از درماتیت تماسی است که معمولاً به دلیل تماس مکرر پوست دست با مواد محرک یا آلرژی‌زا بروز می‌کند. این بیماری می‌تواند باعث التهاب، قرمزی، خارش، ترک‌خوردگی و پوسته‌پوسته شدن پوست دست‌ها شود. افرادی که در مشاغلی که نیاز به استفاده مکرر از آب و مواد شیمیایی دارند، مانند پزشکان، پرستاران، آشپزها و کارگران صنعتی، بیشتر در معرض ابتلا به اگزمای دست هستند.

۵. اگزما پوست سر

اگزما می‌تواند روی هر قسمتی از پوست ایجاد شود. گاهی اوقات این عارضه پوستی روی پوست سر ایجاد شده و باعث خشکی و التهاب می‌شود. شایع‌ترین نوع این بیماری پوستی که پوست سر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، درماتیت سبورئیک است. درماتیت سبورئیک اولین علامتی که ایجاد می‌کند، شوره سر است.

۶. اگزما پا (اگزما کف پا یا اگزما کشاله ران)

اگزمای پا، که گاهی اوقات کف پا یا کشاله رانرا درگیر می‌کند، یک نوع اختلال پوستی التهابی است. این بیماری می‌تواند باعث قرمزی، خارش شدید، پوسته‌پوسته شدن و گاهی اوقات ترک‌خوردگی پوست در این نواحی شود.

افرادی که در معرض رطوبت زیاد یا تماس مداوم با مواد شیمیایی هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع از اگزما قرار دارند. همچنین، پوشیدن کفش‌های تنگ یا جوراب‌هایی که رطوبت را به خوبی جذب نمی‌کنند، می‌تواند به تشدید این شرایط کمک کند.

علائم اگزما چیست؟

به طور کلی به دنبال اگزما علائم زیر بروز می‌کنند:

  • خشکی پوست
  • خارش (که معمولا در شب‌ها تشدید می‌شود)
  • لکه‌های قرمز تا قهوه‌ای و خاکستری بر روی پوست
  • ضایعات برآمده و کوچک همراه با ترشح مایع
  • ضخیم شدگی پوست
  • ترک خوردگی پوست و پوسته پوسته شدن
  • حساس و متورم شدن به دنبال خاراندن پوست

با این حال علائم درماتیت یا اگزما بسته به سن فرد و همچنین از شخصی به شخص دیگر متفاوت است.

اینفوگرافی علائم اگزما
علائم اگزما چیست؟

دلیل بیماری اگزما چیست؟

با اینکه علت اصلی اگزما همچنان ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد که اگزما به دنبال ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می‌شود. اگزما بیماری مسری نیست. کودکانی که یکی از والدینشان مبتلا به اگزما یا سایر بیماری‌های سیستم ایمنی است بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به اگزما هستند. عوامل محیطی شناخته شده که باعث ایجاد علائم اگزما می‌شوند عبارتند از:

  • محرک‌ها: شامل صابون، مواد شوینده، شامپو، ضدعفونی کننده‌ها، آب میوه‌های تازه، گوشت یا سبزیجات است.
  • آلرژن‌ها: علف‌های هرز، حیوانات خانگی، گرده، کپک قارچ و شوره‌ی سر می‌توانند باعث اگزما شوند.
  • میکروب‌ها: شامل باکتری‌هایی مانند استافیلوکوک اورئوس، ویروس‌ها و قارچ‌های خاصی است.
  • دمای هوای گرم و سرد: آب و هوای بسیار گرم یا بسیار سرد، رطوبت بالا و کم و تعریق به دنبال ورزش، می‌تواند باعث اگزما شود.
  • غذاها: محصولات لبنی، تخم مرغ، آجیل و دانه‌ها، سویا و گندم می‌توانند باعث بروز علائم اگزما شوند.
  • استرس: از علل اصلی ایجاد کننده اگزما نیست، اما می‌تواند علائم را بدتر کند.
  • هورمون‌ها: زنان ممکن است علائم اگزما را در زمانی که سطح هورمون هایشان تغییر می‌کند، مثلا هنگام بارداری یا در زمان‌های خاصی از چرخه‌ی قاعدگی، تجربه کنند.

غذاهایی که باعث اگزما در نوزادان میشود؟

در مورد نوزادان، برخی غذاها بیشتر از دیگران می‌توانند باعث بروز یا تشدید اگزما شوند. مواد غذایی که معمولاً با اگزما در نوزادان مرتبط هستند، عبارتند از:

  • شیر گاو: پروتئین‌های موجود در شیر گاو می‌توانند در برخی نوزادان موجب واکنش‌های آلرژیک شوند.
  • تخم مرغ: آلرژن‌های موجود در تخم مرغ می‌توانند یکی از عوامل شایع بروز اگزما در نوزادان باشند.
  • سویا و گندم: این دو ماده غذایی نیز می‌توانند آلرژی‌زا بوده و در نوزادان حساس باعث بروز اگزما شوند.
  • مغزها و آجیل: به خصوص بادام زمینی، که می‌تواند آلرژن قوی‌ای باشد و در نوزادان مستعد، واکنش‌های پوستی ایجاد کند.

توصیه می‌شود قبل از معرفی این غذاها به رژیم غذایی نوزاد، با پزشک مشورت شود تا از بروز واکنش‌های آلرژیک جلوگیری گردد.

تشخیص علت اگزما پوستی چگونه است؟

تشخیص علت اگزما پوستی معمولاً از طریق بررسی‌های دقیق پزشکی و معاینه کلینیکی صورت می‌گیرد. پزشک با بررسی تاریخچه پزشکی فرد، سابقه خانوادگی و مشاهده علائم و نشانه‌های بیماری، می‌تواند نوع اگزما و عوامل احتمالی آن را تشخیص دهد. برخی از روش‌های رایج برای تشخیص علت اگزما عبارتند از:

  • معاینه پوستی
  • تست آلرژی
  • آزمایش‌های خون
  • تاریخچه شغلی و محیطی
  • تست پچ (Patch Test): این تست برای تشخیص درماتیت تماسی انجام می‌شود و شامل چسباندن پدهایی حاوی مواد مختلف به پوست برای چند روز است تا بررسی شود که آیا فرد به این مواد واکنش نشان می‌دهد یا خیر.

درمان اگزما چیست؟ آیا درمان قطعی اگزما وجود دارد؟

اگزما باید به درستی تشخیص داده شود تا درمان موثر صورت گیرد. بنابراین علت ایجاد اگزما از مهم‌ترین گام‌های درمان این بیماری پوستی است. در ادامه به برخی از روش‌های درمانی که برای این تظاهرات پوستی و مجموعه علائم در نظر گرفته می‌شود، پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

بهترین روغن برای درمان اگزما

روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن جوجوبا، و روغن بادام به دلیل خواص مرطوب‌کنندگی و التیام‌بخشی‌شان می‌توانند در درمان اگزما مفید باشند. روغن نارگیل به خصوص به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی و مرطوب‌کننده شناخته شده است و می‌تواند به کاهش خشکی و خارش کمک کند.

اگر اگزمای پوستی داری، مرطوب‌کننده درمان قطعی نیست. مشاوره بگیر!

پماد اگزما؛ آیا پماد درمان قطعی اگزما است؟ (+بهترین کرم برای درمان اگزما نوزادان)

کرم‌ها و پماد‌های موضعی کورتیکواستروئید مثل کرم تریامسینولون نوعی از داروهای ضد التهابی هستند و علائم اصلی اگزما، مانند التهاب پوست و خارش را از بین می‌برند و به ترمیم پوست کمک می‌کنند. این داروها را باید بعد از مرطوب شدن پوست، به صورت مستقیم به روی پوست آسیب دیده بمالید. استفاده بیش از حد از این دارو‌ها ممکن است عوارض جانبی، از جمله نازک شدن پوست را به دنبال داشته باشد.

اگر درمان‌های موضعی موثر نباشد، کورتیکواستروئیدهای سیستمیک می‌توانند تجویز شوند. این داروها به صورت تزریقی یا خوراکی (مانند پردنیزون) موجود است اما به دلیل عوارضی که ایجاد می‌کنند فقط برای مدت کوتاهی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

کرم اوره اوسرین برای اگزما کاربرد دارد و در درمان التهاب و خشکی پوست ناشی از پسوریازیس کاربرد دارد. کرم ثمین برای اگزما نیز برای درمان درماتیک آتیپیک و انواع دیگر اگزما موثر است.

برای نوزادان، انتخاب کرم‌ها و پماد اگزما کودکانی که فاقد عطر و مواد حساسیت‌زا هستند و دارای ترکیبات ملایم‌تری مانند دکسپانتنول، زینک اکساید یا سرامید می‌باشند، توصیه می‌شود. کرم‌های مرطوب‌کننده که به طور خاص برای پوست حساس نوزادان تولید شده‌اند می‌توانند به حفظ رطوبت پوست و کاهش التهاب کمک کنند.

برای درمان اگزما چی بخوریم؟ (میوه هایی برای درمان اگزما)

برای کمک به کنترل و درمان اگزما، تغذیه مناسب می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. مصرف برخی میوه‌ها و خوراکی‌ها می‌تواند به تسکین علائم اگزما کمک کند. میوه‌های مفید برای درمان اگزما عبارتند از:

  • میوه‌های غنی از ویتامین C: مانند کیوی، توت‌ها، پرتقال و دیگر مرکبات که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و به کاهش التهاب کمک می‌کنند.
  • سیب: سیب‌ها حاوی کوئرستین، یک فلاونوئید طبیعی که می‌تواند به کاهش التهاب و واکنش‌های آلرژیک کمک کند.
  • آووکادو: سرشار از ویتامین E و چربی‌های سالم است که می‌تواند به نرم کردن پوست و کاهش خشکی کمک کند.
  • انگور: به خصوص انگور سیاه، که دارای آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که می‌تواند به کاهش التهاب پوست کمک کند.

بهترین قرص برای درمان اگزما چیست؟ درمان دارویی

داروهای متعددی وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توان علائم اگزما را کنترل کرد، از جمله:

  • آنتی بیوتیک‌ها: زمانی تجویز می‌شوند که اگزما در کنار عفونت باکتریایی پوست اتفاق می‌افتد.
  • داروهای ضد ویروسی و ضد قارچی: این داروها نیز عفونت‌های قارچی و ویروسی ایجاد شده را درمان می‌کنند.
  • آنتی هیستامین‌ها: این داروها با ایجاد خواب آلودگی باعث کاهش خارش‌های شبانه می‌شوند.
  • مهار کننده‌های موضعی کلسی نئورین: مانند تاکرولیموس (Protopic) و پیمکرولیموس (Elidel) که بر سیستم ایمنی بدن تاثیرگذاشته و فعالیت آن را مهار می‌کنند، التهاب را کاهش می‌دهند و به پیشگیری از عود علائم کمک می‌کنند. این داروها در افراد بالای ۲ سال برای کنترل واکنش‌های پوستی استفاده می‌شوند.

پماد بتامتازون برای اگزما خوب است؟

برای بسیاری از مشکلات پوستی مانند اگزما، آلرژی یا بثورات پوستی می‌توان از  پماد بتامتازون استفاده کرد. این پماد خارش، تورم و قرمزی را کاهش می‌دهد. برای استفاده روی پوست صورت حتما با پزشک خود مشورت کنید. معمولا با مصرف ۱ تا ۳ بار در روز می‌توان به بهبودی مشکل پوستی کمک کرد.

درمان اگزما در نوزادان چیست؟

درمان اگزما در نوزادان هم شامل موارد زیر است:

  • شناسایی و اجتناب از عوامل تحریک‌کننده پوست
  • اجتناب از دمای زیاد پوست کودک خود را با روغن، کرم یا پماد چرب کنید.

اگراین اقدامات بثورات را بهبود ندهند یا اگر بثورات عفونی به نظر می‌رسد بهتراست با پزشک کودک خود مشورت کنید. کودک شما ممکن است نیاز به داروهای تجویزی برای کنترل بثورات یا درمان عفونت داشته باشد. پزشک همچنین ممکن است یک آنتی‌هیستامین خوراکی را برای کمک به کاهش خارش و ایجاد خواب‌آلودگی توصیه کند که برای خارش و ناراحتی شبانه مفید باشد.

درمان خانگی اگزما چیست؟

موارد متعددی وجود دارد که افراد مبتلا به اگزما می‌توانند برای سلامت پوست و کاهش علائم انجام دهند مانند:

  • دوش گرفتن با آب ولرم
  • استفاده از مرطوب کننده بلافاصله بعد از دوش گرفتن برای حفظ رطوبت
  • استفاده روزانه از مرطوب کننده‌ها
  • پوشیدن پارچه‌های پنبه‌ای و نرم و اجتناب ازپوشیدن لباس‌هایی با الیاف خشن و لباس‌های تنگ
  • استفاده از درمان‌های خانگی
  • صابون ملایم برای شستشو
  • در صورت امکان، اجتناب از تغییرات سریع دما و فعالیت‌هایی که باعث تعریق می‌شوند.
  • یادگیری و اجتناب ازعواملی که باعث برانگیختن علائم اگزما در فرد می‌شود.
  • استفاده از یک مرطوب کننده در هوای خشک یا سرد
  • کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها برای جلوگیری از خراش پوستی.

عوارض اگزما چیست؟

عوارض درماتیت آتوپیک (اگزما) ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آسم و تب یونجه
  • خارش مزمن و پوسته پوسته شدن پوست: که به دنبال آن پوست ضخیم شده و تغییر رنگ می‌دهد و حالت چرم پیدا می‌کند و به مرور بیماری پوستی نورودرمتیت (Lichen Simplex Chronicus) را ایجاد می‌کند.
  • عفونت پوست: خارش مداوم موجب آسیب به پوست شده و باعث ایجاد زخم‌های باز و ترک خوردگی پوست می‌شود و به دنبال آن خطر عفونت ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها، از جمله ویروس هرپس سیمپلکس را افزایش می‌دهد.
  • بثورات پوستی زیر پستان یا جوش چرکی بدن
  • درماتیت تحریک‌کننده دست: به ویژه در افرادی که کارشان مستلزم آن است که دست‌ها اغلب مرطوب و در معرض صابون‌های خشک، مواد شوینده و ضد عفونی‌کننده قرار گیرد، دیده می‌شود.
  • مشکلات خواب: چرخه خارش-خراش می‌تواند کیفیت خواب را کم کند.

راه پیشگیری از اگزما چیست؟

اقدامات زیر ممکن است به جلوگیری از بروز درماتیت و اگزما کمک کند و خشک شدن پوست بعد از حمام را به حداقل می‌رساند:

  • پوست خود را حداقل دو بار در روز مرطوب کنید.
  • عواملی که می‌توانند واکنش پوستی را بدتر کنند، عبارتند از تعریق، استرس، چاقی، صابون، مواد شوینده، گرد و غبار و گرده دانه‌ها است. از قرار گرفتن در معرض این مواد اجتناب کنید.
  • نوزادان و کودکان ممکن است به دنبال خوردن غذاهای خاصی از جمله تخم مرغ، شیر، سویا و گندم بیماری‌شان عود کند.
  • حمام و دوش خود را به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه محدود کنید و از آب ولرم به جای آب گرم و‌ جوش استفاده کنید.
  • فقط از صابون ملایم استفاده کنید.
  • پس از حمام کردن، به آرامی پوست خود را با یک حوله نرم خشک کنید و مرطوب‌کننده را در حالیکه پوستتان هنوز نمناک و مرطوب است استفاده کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

در صورت مشاهده هر کدام از موارد زیر بهتر است به دکتر پوست و مو مراجعه کنید:

  • هنگامی که اگزما وضعیت خیلی ناراحت کننده‌ای برای شما ایجاد کند و بر خواب و فعالیت‌های روزانه شما تأثیر می‌گذارد.
  • داشتن عفونت پوستی – به صورت رگه‌های قرمزهمراه با چرک و دلمه زرد رنگ.
  • علی رغم درمان‌های خانگی، علائم از بین نمی‌رود.
  • همچنین در صورتیکه کودک شما دارای بثورات (راش) عفونی همراه با تب باشد باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص دقیق علت اگزما برای انتخاب درمان مناسب بسیار حیاتی است، زیرا درمان‌های اختصاصی بر اساس نوع و شدت اگزما تعیین می‌شوند. درمان به‌موقع می‌تواند به کاهش علائم، بهبود کیفیت زندگی و جلوگیری از بروز عوارض جانبی کمک کند.

اگر دچار اگزما هستید و به دنبال راه‌حل‌های مؤثر برای مدیریت علائم خود می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم نوبت حضوری یا وقت مشاوره آنلاین از یک پزشک متخصص پوست یا دکتر پوست آنلاین را از طریق سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو ترتیب دهید. این کار می‌تواند اولین گام در مسیر بهبود شما باشد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

گاهی ممکن است این دو بیماری پوستی با هم اشتباه گرفته شوند. یکی از تفاوت‌‌های اصلی آنها نوع خارش است. در اگزما پوست فقط خارش شدید دارد. اما در بیماری پسوریازیس علاوه بر خارش حس گزیدگی یا سوزش هم وجود دارد. در بیماری پسوریاسیس پوست ضخیم‌تر و ملتهب‌تر می‌شود. معمولا این بیماری نواحی مانند آرنج، زانو، پوست سروصورت، پایین کم و کف دست‌وپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بسیاری از صابون‌ها به دلیل عطر، رنگ و مواد حساسیت‌زا باعث بروز اگزما می‌شوند. برخی از محصولات را انجمن ملی اگزما پیشنهاد می‌کند. این محصولات احتمال ایجاد عارضه پوستی را به حداقل می‌رسانند.

    • صابون شستشوی ملایم بدن Cetaphil PRO

    • شستشوی بدن CLn

    • شستشوی بدن Cerave

    • صابون تسکین‌دهنده اگزما اسکین فیکس

    • پاک‌کننده و مرطوب‌کننده فوق‌العاده ملایم نوتروژنا.

۱. استفاده از عصاره گندم برای درمان اگزما

استفاده از عصاره گندم به شکل آسیاب شده و جوشانده خواص درمانی بسیار زیادی برای پوست دارد. این ماده خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و باعث کاهش التهاب پوست می‌شود. برای بهبود خشکی پوست، پوسته‌پوسته شدن و خارش شدید می‌توان از عصاره گندم استفاده کرد.

۲. استفاده از روغن نارگیل برای اگزما

روغن نارگیل اسید‌های چرب مفیدی دارد که باعث رطوبت‌رسانی به پوست می‌شود. همچنین برای مبارزه با التهاب و بهبود سلامت سد پوست بسیار مفید است. در یک مطالعه قدیمی از روغن نارگیل برای بهبود اگزمای کودکان استفاده شد. در این تحقیق مشخص شد، استفاده از روغن نارگیل به مدت 8 هفته علائم این بیماری پوستی را به‌شدت کاهش می‌دهد.

۳. بهترین پماد گیاهی برای اگزما چیست؟

اگزمای خفیف تا متوسط را می‌توان از طریق پمادهای موضعی برطرف کرد. دقت داشته باشید که اگر اگزمای شما شدید است، نمی‌توانید با هیچ نوع پمادی آن را درمان کنید. در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای قوی‌تری تجویز شود. برای درمان این عارضه پوستی در مرحله خفیف تا متوسط می‌توان از پمادهای گیاهی استفاده کرد. برخی از پمادهایی که حاوی روغن‌های گیاهی هستند، عبارتند از:

    • پماد روغن گل مغربی: برای تسکین پوست تحریک شده مفید است. اسید چرب امگا 6 و اسید گاما لینولنیک دارد به کاهش التهاب کمک می‌کند.

    • پماد روغن نارگیل: یک مرطوب‌کننده طبیعی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد.

    • کرم کالاندولا: داروی گیاهی حاوی گل همیشه بهار است. برای درمان التهاب پوست، سوختگی و بریدگی استفاده می‌شود. جریان خون را در قسمت آسیب‌دیده بهبود داده و باعث آبرسانی می‌شود.

۴. بهترین روغن برای درمان اگزما چیست؟

ازآنجایی‌که این عارضه باعث خشکی و خارش پوست می‌شود، استفاده از روغن می‌تواند روش درمانی موثری باشد. یکی از روغن‌های بسیار خوب روغن درخت چای است. این روغن ضد میکروب و ضدالتهاب است. به‌خصوص برای درمان درماتیت تماسی می‌تواند گزینه خوبی باشد. روغن گل‌گاوزبان نیز برای تسکین خارش پوست مفید است. این روغن حوای اسید چرب بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد.

خوشبختانه اگزما هیچ ارتباطی با سرطان پوست ندارد و نمی‌تواند از علائم این سرطان باشد. حتی طبق تحقیقات جدید ابتلا به اگزما می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد. زیرا این بیماری پوستی پاسخ ایمنی را فعال می‌کند و از این طریق جلوی رشد تومور گرفته می‌شود.

این بیماری پوستی در کودکان بیشتر از نوع درماتیت آتوپیک است. این بیماری مزمن بوده و باعث ایجاد لکه‌های پوسته‌پوسته و قرمزی می‌شود. اغلب اولین ضایعات مربوط به ۶ ماهگی نوزاد است و تا سن ۵ سالگی احتمال ابتلا به آن بالا است. اغلب به دلیل قرارگرفتن در معرض محرک‌های خاص مانند هوای خشک، گرده و علف، صابون معطر یا حیوانات خانگی این عارضه به وجود می‌آید.

از آنجایی علت ایجاد اگزما عفونت نبوده، نباید نگرانی بابت انتقال آن داشته باشید. این بیماری پوستی به علت حساسیت به یک محرک خارجی ایجاد می‌شود. برخی افراد در نتیجه تماس با این محرک‌ها دچار مشکل پوستی شده و برخی افراد حساسیتی نداشته و به‌راحتی در تماس با این محرک‌ها قرار می‌گیرند.

این بیماری می‌تواند در برخی افراد دوره‌ای عمل کند. به‌عنوان‌مثال برخی افراد در هوای سرد و خشک دچار این مشکل می‌شوند و دوباره با گرم‌شدن هوا بهبود پیدا می‌کنند. اگر به یک عامل خارجی حساسیت دارید، در صورت رعایت فاصله با آن محرک می‌توانید احتمال ابتلا به این بیماری پوستی را کاهش دهید.

مهم‌ترین ویتامینی که روی سلامت پوست تاثیر می‌گذارد، ویتامین A است. ویتامین A برای مبارزه با التهاب ضروری بوده و به ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند. یکی از روش‌های درمان این بیماری پوستی استفاده از پمادی به نام آلیترتینوئین است که سرشار از ویتامین A است.

در بیشتر مواقع اگزما مشکلی ایجاد نکرده و پس از چند هفته پوست بهبود پیدا می‌کند. اما گاهی ممکن است در صورت عدم درمان به مرحله تحت حاد برسد. در این مرحله ممکن است این عارضه التیام پیدا نکند و تبدیل به راش کامل شود. پس بهتر است با مشاهده علائم اگزما برای تشخیص و درمان به دکتر پوست مراجعه کنید.

معمولا اگزمای خفیف تا متوسط پس از چند هفته برطرف شده و جای آن باقی نمی‌ماند. اما التهاب شدید که باعث بروز تاول می‌شود، می‌تواند زخم‌هایی را ایجاد کند که در طولانی‌مدت جای آن از بین نمی‌رود.

زمانی که این عارضه پوستی در ناحیه تناسلی ایجاد شود، به آن اگزما تناسلی می‌گویند که باعث خارش، قرمزی و درد روی پوست می‌شود. اگزمای تناسلی می‌تواند هم خانم‌ها و هم آقایان را درگیر کند. این بیماری می‌تواند روی کیسه بیضه، آلت تناسلی و فرج ایجاد شود. در زنان می‌تواند درد مزمن ایجاد کند و باعث درد حین مقاربت شود.

عوامل مختلفی مانند استفاده از ژل شستشو، انواع صابون، دستمال و محلول بهداشتی و عطرها می‌توانند باعث این عارضه شوند. گاهی نیز تعریق بیش از حد، پوشیدن لباس‌های تنگ یا بی‌اختیاری در ادرار و مدفوع باعث تحریک پوست شده و این مشکل را ایجاد می‌کند.

شدت این بیماری پوستی می‌تواند خفیف یا شدید باشد. پزشک باتوجه‌به مرحله بیماری از داروهای مناسب استفاده می‌کند. در مراحل خفیف بیشتری علائمی مانند التهاب و قرمزی قابل‌مشاهده است. در مراحل شدیدتر خارش بیشتر می‌شود. گاهی ممکن است شدت آن به‌قدری زیاد شود که شیارهایی روی پوست ایجاد کند و در طولانی‌مدت درمان نشود.

بثورات پوستی معمولا روی پوست سر و گونه دیده می‌شود. این بثورات معمولا قبل از نشت مایع به صورت حباب دیده می‌شود. بثورات می‌توانند باعث خارش شدید شده و در خواب کودک اختلال ایجاد کنند. همچنین مالش و خارش مداوم پوست می‌تواند به عفونت‌های پوستی منجر شود.

  • بثورات معمولا در چین‌های آرنج و زانو و پشت گردن ظاهر می‌شود. با این حال بثورات بسیاری از نواحی بدن را پوشش می‌دهد و در در برخی نواحی مانند روی گردن، صورت و اطراف چشم به صورت برجسته دیده می‌شوند.
  • بثورات همچنین می‌توانند باعث خشکی بسیار شدید پوست شده و خارش دائمی پوست و عفونت‌های پوستی را به دنبال داشته باشند.
  • بثورات پوستی اگزما در بزرگسالان نسبت به کودکان بیش تر باعث پوسته پوسته شدن می‌شود.
  • ظاهر پوست در فرد مبتلا به درماتیت آتوپیک بستگی به میزان خاراندن پوست توسط فرد و اینکه آیا پوست عفونی است یا خیر دارد. خارش و مالش بیشتر، پوست را تحریک می‌کند، التهاب را افزایش می‌دهد و حتی حس خارش را نیز بدتر می‌کند.

بثورات در این سن اغلب در چین‌های آرنج یا زانو ظاهر می‌شود همچنین بر روی گردن، مچ دست، مچ پا و چین بین ساق پا و باسن نیز دیده می‌شود.
با این وجود با گذشت زمان ممکن است بثورات پوستی برآمده می‌شوند و رنگشان روشن یا تیره می‌شود همچنین ممکن است ضخیم شوند و به صورت گره دیده شوند یا خارش دائمی ایجاد کنند.

    • پانسمان مرطوب: یک درمان مؤثر برای درماتیت آتوپیک شدید شامل بسته شدن ناحیه آسیب دیده با کورتیکواستروئیدهای موضعی و باند‌های مرطوب است. گاهی اوقات این کار در بیمارستان برای افراد مبتلا به ضایعات گسترده انجام می‌شود، زیرا این کار نیاز به پرستار با مهارت دارد.

    • نور درمانی (فتوتراپی): این روش درمانی در افرادی استفاده می‌شود که به درمان‌های موضعی پاسخ نداده یا پس از درمان، دوباره به سرعت عود می‌کنند. ساده‌ترین شکل فتوتراپی شامل قرار گرفتن پوست در مقابل مقادیر طبیعی نور خورشید است. اشکال دیگر استفاده از نور ماوراء بنفش A مصنوعی (UVA) و اشعه ماوراء بنفش B یا موج محدود (UVB) است که به تنهایی یا با دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود درمان موثر فتوتراپی، در درازمدت اثرات مضری از جمله پیری زودرس پوست و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست داشته به همین علت، فتوتراپی در کودکان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و به نوزادان فتوتراپی داده نمی‌شود.

    • مشاوره: صحبت کردن با یک درمانگر یا مشاور ممکن است به افرادی که از وضعیت پوست خود خجالت می‌کشند کمک‌کننده باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره اگزما

  1. سح گفت:

    سلام نت مدتی است حدود ۱سال دستم میخاره شدید طوری که خون وچرک میاد ۴بار هم دکتر رفتم با روش های درمان متفاوت اما بی فایده.لطفا راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال بیماری گال وجود دارد
      می توانید از پماد کلیندامایسین و پماد پرمترین استفاده کنید
      در صورت عدم بهبود حتمن باید ازمایش انگل یا قارچ پوستی بدهید

  2. اتنا گفت:

    سلام من دخترم ۱۵ سالشه و دستاش،ساق پاهاش،میانه رانش،تغریبا کل بدنش خارش شدیدی گرفته بین انگشتاش یه جوش های کوچیکی هست که وقتی دستکاری میکنه بیشتر دستاش میخاره هرچقدرم میگم بیا بریم دکتر نمیاد چیکار کنم من

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم حساسیت و یا بیماری ویروسی و زونا را دارند
      حتمن باید به هر روشی به دکتر مراجعه کنید

  3. ناشناس گفت:

    سلام دکتر من بین انگشتام یه جوش های ریزی زده که آب داره بعد از اینکه دست کاریش میکنم دستم به شدت میخوراره کلا کل بدنم میخاره دکترم رفتم گفته حساسیته اما آخه من دارم میمیرم از بس خودمو میخارممم چیکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم حساسیت و مشکلات کبدی دارید
      نیاز به درمان جدی دارد
      از چه داروهایی استفاده میکنید؟

  4. صدرا گفت:

    سلام من لکه های قرمز رنگ روی التم دیدم. مشکل از چیه ؟لطفا جواب بدید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال وجود بیماری های ویروسی وجود دارد
      بهتر است بذای احتیاط ازمایشhpv انجام دهید

  5. محمد گفت:

    سلام دکتر مدتی هست بیضه ها اگزما شده و دکتر رفتم پماد دیپروکل نوشته روزی دو بار

    آب الیبور نوشته ولی هنگام مصرف مایع سوزش قابل تحمل ایجاد میشه آیا مصرف مایع کاردرستی هست ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام محمد عزیز
      اگر تشخیص التهاب قارچی دادند این درمان موثر است و گرنه باید از محلول یا پماد های دیگری هم استفاده نمایید

  6. محمد گفت:

    سلام دکتر مدتی هست بیضه ها اگزما شده
    و دکتر رفتم پماد دیپروکل نوشته

    و مایع آب الیبور ولی هنگام مصرف مایع سوزش شدید قابل به وجود میاد آیا مصرف مایع کاردرست هست ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام محمد عزیز
      اگر تشخیص التهاب قارچی دادند این درمان موثر است و گرنه باید از محلول یا پماد های دیگری هم استفاده نمایید

  7. محمد گفت:

    سلام مدتی هست روی بیضه ها اگزما شده. و دکتر رفتم پماد دیپروکل نوشته روزی دو بار
    آب الیبور نوشته ولی هنگام مایع سوزش شدید دارم آیا مصرف مایع در این دوره که زخم شده کار درستی هست ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام محمد عزیز
      اگر تشخیص التهاب قارچی دادند این درمان موثر است و گرنه باید از محلول یا پماد های دیگری هم استفاده نمایید

      1. نیما گفت:

        سلام من چند روزه پستم قرمز شده و خارش زیادی داره و وقتی هم میخارونمش میسوزه و کل دست و پاهام سینه و پشت کمرم تا باسنم گرفته و داره گردنممم میگیره باید چیکار کنم رفتم دکتر گفت حساسیته یا ابلو مرغون گرفتی و دارو حساسیت داده ولی خوب نشدم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          به نظر می‌رسد که شما دچار واکنش آلرژیک یا حساسیت شدیدی شده‌اید که می‌تواند ناشی از مصرف یک دارو، غذایی خاص یا تغییرات محیطی باشد. علائمی مثل قرمزی، خارش، سوزش و انتشار آن به بخش‌های مختلف بدن (دست‌ها، پاها، سینه، کمر و گردن) معمولاً به حساسیت شدید مربوط می‌شوند. اگر علائم پس از مصرف دارو، آلبالو، مرغون یا هر نوع ماده غذایی خاصی تشدید شده باشد، احتمالاً باید از آن ماده پرهیز کنید.

          از آن‌جایی که درمان شما به توصیه پزشک بوده ولی هنوز بهبودی حاصل نشده است، ممکن است نیاز به تجدید نظر در درمان داشته باشید. پیشنهاد می‌شود دوباره با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز آزمایش‌های بیشتری انجام دهید تا علت دقیق مشکل مشخص شود. همچنین، استفاده از داروهای ضد حساسیت مانند آنتی‌هیستامین‌ها و کرم‌های ضد التهابی ممکن است به تسکین علائم کمک کند. در کنار درمان دارویی، مراقبت از پوست مانند استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و پرهیز از خاراندن می‌تواند به کاهش سوزش و التهاب کمک کند.

          متخصص پوست و مو

  8. سورینا گفت:

    سلام مامان من دستاش و شکمش کاملا قرمز شده و خارش شدیدی داره بخصوص در شب ها و این قرمزی ها داره ادامه پیدا میکنه و داره بیشتر میشه ۵ بار رفته دکتر هرکدومشون یچیزی میگه حتی از دکتر سایناهم کمک گرفت ولی ابدا خوب نبود دکتر ساینا گفت حشره ای چیزی زده و دختر دیگه ای گفت ک حساسیت و…….اخرین دکتری ک رفت بوشهر بود که بهش نگفت این چه مریضی هست ولی داروها و پماد هایی که بهش داد رو که خودم در نت سرچشون کردممال اگزما شدید بود خیلی براش ناراحتم میترسم اتفاقی براش بیوفته

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      علاوه بر مطرح بودن اگزما ممکنه آنزیم های کبدی افزایش داشته و موجب اختلال عملکرد کبد شده باشه. نیازه آنزیم ای کبدی توسط آزمایش خون سنجش بشه و سونوگرافی کبد و صفرا انجام شود. به متخصص گوارش مراجعه کنید.
      نوبت دکتر گوارش و کبد

  9. کوثر مسعودی گفت:

    سلام پسر من ۹ ماهشه اگزما دراماتیک اتوپیک داره میتونم از مرطوب کننده ها برای پوستش ک مخصوص کودکان و نوزادان هست استفاده کنم؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      میتونید از مرطوب کننده های به صورت لوسیون استفاده کنید.

  10. mostafa گفت:

    ایا درماتیت ربطی به مری داره

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      بله ممکنه مربوط باشن در ورتی که بیماری تشدید بشه.