فهرست مطالب
متاستاز پدیدهای است که سرطان را پیشرفتهتر و درمان آن را سختتر میکند. اما متاستاز چیست؟ وقتی میگوییم سرطان تهاجمی است، به این معناست که سلولهای سرطانی به بافتهای مجاور یا دیگر اندامهای بدن حمله کردهاند و باعث ایجاد سرطان در آنجا شده است. متاستاز در تعریف مرحله سرطان معنا پیدا میکند. سرطانهایی که در مرحال بالاتر هستند، قدرت متاستاز بالاتری دارند و بافتهای دیگر را درگیر کردهاند. این مسئله در برنامهریزی برای درمان اهمیت زیادی دارد.
در این مطلب از مجله سلامت دکترتو میخواهیم پدیده متاستاز را بررسی کنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
متاستاز چیست؟
پزشکان طب ایرانی، سرطان را نوعی ورم تعریف میکنند که اخلاط بدن را تغییر میدهد. در تعریف پزشکی جدید، علت وقوع سرطان مشخص نیست و احتمالا بهدلیل اختلال فعالیتهای سلولی یا عوامل ژنتیکی بهوجود میآید. از کنترل خارج شدن رشد سلولها و تجمعشان کنار هم در هر عضوی از بدن، باعث ایجاد سرطان میشود. سرطان عملکرد صحیح بدن را مختل میکند. در بیشتر موارد، مبتلایان سرطان را شکست داده و پس از درمان به زندگی عادی خود باز میگردند. گاهی جهش سلولهای سرطانی اولیه موجب تغییر در خصوصیات سلولهای اولیه میشود. سلولهای سرطانی اولیه به سایر اندامها و بافتهای بدن سرایت میکنند و به اصطلاح متاستاز میدهند. متاستاز واژهای یونانی به معنای تغییر مکان دادن است.
به گسترش سلولهای سرطانی به سایر اندام بدن، متاستاز (متاستاز به انگلیسی Metastasis) میگویند. به این ترتیب که سلولهای سرطانی از عضوی که سرطان در آن شروع شده به سایر نقاط بدن گسترش پیدا میکنند. در این مرحله به سرطان «سرطان متاستاتیک»، «سرطان پیشرفته» یا «سرطان مرحله ۴» میگویند. اما هرکدام از این نامها معانی مختلفی دارند. مثلا غده سرطانی که بزرگ باشد، اما به سایر اندام بدن گسترش نداده است را میتوان سرطان پیشرفته یا سرطان پیشرفته موضعی نامید.
متاستاز چگونه به وجود میآید؟
در برخی انواع سرطان یا در مراحل بالاتر بیماری، سلولهای سرطانی از بافت سرطانی اولیه جدا میشوند و از طریق سیستم لنفاوی یا جریان خون به سایر نواحی و اندامهای بدن میرسند، سپس در محل جدید مستقر و تکثیر میشوند. این پدیده باعث میشود که اندامهای بیشتری از بدن درگیر سرطان شوند و روند درمان بیماری سختتر و گاهی غیرممکن شود.
وقتی سلولهای سرطانی متاستاتیک میشوند، سلول تومور سرطانی اولیه ویژگیهایش را همچنان حفظ میکند. با توجه به این مسئله متخصص انکولوژی میتواند منشاء متاستاز را تشخیص دهد. این مشکل معمولا زمانی روی میدهد که سلولهای سرطانی از تومور اصلی سرطانی جدا شده و وارد جریان خون یا سیستم لنفاوی شوند و بتوانند به تمام اندامهای بدن سفر بکنند. یعنی سلولهای سرطانی بتوانند از غده یا تومور سرطانی اولیه به سمت سایر قسمتهای بدن حرکت کنند، وارد سایر اندامهای بدن شوند، در آنجا ریشه بزنند و تومورهای سرطانی جدیدی تشکیل بدهند. فرایند تکثیر سلولهای سرطانی و متاستاز طی چند مرحله صورت میگیرد که خلاصه آن به شرح زیر است:
- مرحله اول، جدا شدن سلولهای سرطانی از غده سرطانی اولیه است.
- در مرحله دوم، بستر خارج سلولی تخریب میشود.
- پس از تخریب شدن، سلولهای سرطانی به سمت سایر اندامهای بدن حرکت میکنند.
- و نهایتا نوبت به استقرار سلولهای سرطانی در محل جدید و تکثیر میرسد.
گاهی هم سرطان وقتی گسترش پیدا میکنند که سلولهای سرطانی تومور اصلی که معمولا در شکم یا وریدهای شکمی هستند، جدا میشوند و در نواحی اطراف مثل کبد، ریهها یا استخوانها ریشه زده و رشد میکنند. متاستاز در هر نوع سرطانی ممکن است اتفاق بیفتد. وقوع آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتاند از:
- نوع سرطان: برخی سرطانها نسبت به سایر سرطانها بیشتر احتمال گسترش دارند.
- سرعت رشد سرطان چقدر باشد.
- رفتار سرطان: عوامل مربوط به رفتار تومور سرطانی که پزشک آنها را تشخیص میدهد.
نشانههای سرطان متاستاتیک
گسترش سلولهای سرطانی به بافت و اندامهای دیگر بدن که سرطان متاستاتیک نامیده میشود، گاهی بدون علامت است. اما در صورتیکه بیمار مبتلا به سرطان، نشانههای زیر را مشاهده کرد، باید بلافاصله اقدامات لازم جهت تشخیص، درمان و کنترل سرطان متاستاتیک را اتخاذ نماید:
- درد و شکستگی اسخوان ناشی از گسترس سرطان به استخوان
- تشنج، سردرد و سرگیجه متاثر از گسترس سرطان به مغز
- تنگی نفس ناشی از گسترس سرطان به ریه
- تورم در شکم و زرد شدن پوست و سفیدی چشم بهدلیل گسترس سرطان به کبد.
کدام اندام بدن بیشتر درگیر متاستاز میشود؟
برخی سرطانها به یکسری اندامهای خاص سرایت میکنند و فقط آن قسمتها را درگیر میکنند. اما متاسفانه سرطان این قابلیت را دارد که تقریبا به تمام قسمتهای بدن انتشار پیدا کند. بیشترین اندامهایی که دچار متاستاز میشوند عبارتاند از:
- استخوانها
- غدد لنفاوی
- کبد
- ریه
- مغز.
در ادامه برخی سرطانهایی که به برخی اندامها و نواحی خاص متاستاز میدهند را ذکر میکنیم:
- سرطان سینه میتواند استخوانها، کبد، ریه، قفسه سینه، و مغز را درگیر کند.
- سرطان ریه با سرایت به مغز، استخوانها، کبد و غدد فوق کلیوی، در بدن گسترش پیدا میکند.
- سرطان پروستات به استخوانها، کبد، ریه و غدد فوق کلیوی گسترش مییابند.
- سرطان روده بزرگ هم ریهها و کبد را درگیر میکند.
- سرطان مثانه به کبد، ریه و استخوان حمله میکند.
- سرطان کلیه پس از گسترش، غده آدرنال، استخوان، کبد، ریه و مغز را درگیر میکند.
- سرطان تخمدان به کبد، ریه و صفاقی متاستاز میدهد.
- سرطان رحم پس از متاستاز، اندامهای واژن، ریه، کبد و صفاقی را درگیر میکند.
در موارد نادری هم احتمال متاستاز سرطان به پوست، عضلات و سایر اندامهای بدن وجود دارد، اما چندان شایع نیست. گاهی متاستاز در لایه اطراف ریهها یعنی حفره پلور (pleural cavity) و فضای دور شکم که به آن حفره شکمی (یا پریتونیال/ peritoneal cavity) میگویند، دیده میشود.
انواع متاستاز
سرطان ثانویه استخوان شایعترین نوع سرطان بدخیم است که منشا آن میتواند از تومور سرطانی در ریه، سینه، تیروئید، پروستات یا اندامهای دیگری باشد. در این بیماری غده سرطانی پس از تکثیر و رشد به استخوانهای ستون مهرهها، دنده، جمجمه، لگن، ران و بازو میرسد. در این مرحله به اصطلاح گفته میشود که سرطان به استخوان متاستاز داده است.
براساس آمار، هر ساله بیشتر از یک میلیون ابتلای جدید به سرطان شناسایی میشوند که نصف بیشتر این تعداد به استخوان متاستاز میدهند. موفقیتهای پزشکی، ارتقای سطح خدمات و مراقبتهای پزشکی موجب شده است که هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان سرطان سینه، پروستات و ریه عمر بیشتری داشته باشند. اما در عین حال عوارض بیماریشان هم بیشتر میشود. حمله سلولهای سرطانی به استخوان و سایر اندامها از جمله مهمترین عوارض سرطان هستند.
علائم متاستاز به کبد و ریه معمولا در مراحل پیشرفته نشان داده میشود و تا پیش از آن، بیمار متوجه بیماری نمیشود. اما متاستاز استخوان علائم بارز دارد و در نتیجه زودتر قابل تشخیص است. در ادامه مطلب انواع متاستاز در بافتها و اندامهای مختلف را بررسی میکنیم.
۱. متاستاز استخوان
متاستاز استخوان با سرایت سلولهای سرطانی به سمت استخوان روی میدهد. هر نوع سرطانی ممکن است پس از متاستاز به سمت استخوانها رفته و در آنجا تکثیر شود. متداولترین نوع متاستاز استخوانی معمولا در لگن و ستون فقرات مشاهده میشود. گاهی این مشکل استخوانی از اولین نشانههای ابتلا به سرطان است، گاهی هم چند سال پس از درمان بهوجود میآید. در مواردی، متاستاز استخوانی بدون نشانه است، اما گاهی هم با علائم زیر همراه خواهد بود:
- درد استخوان
- شکستگی استخوان
- بیاختیاری در کنترل روده
- بیاختیاری ادرار
- ضعف دست و پا
- میزان کلسیم خون بالا که موجب حالت تهوع، استفراغ، و یبوست میشود.
یکی دیگر از بیماریهای شایع مربوط به استخوان و مفصل، آرتریت مفصلی است که با درد، خشکی و کاهش دامنه حرکتی همراه است. در صورتیکه پزشک حاذق نباشد و تجربه کافی برای تشخیص را نداشته باشد، ممکن است به اشتباه متاستاز استخوان و آرتریت را از هم تمایز نداده و تجویز نادرستی برای بیمار داشته باشد. اگر علائم بالا را دارید بهتر است با چند پزشک متخصص ارتوپدی مشورت کنید یا از تجربه و تخصص پزشک خود مطمئن باشید.
۲. متاستاز مغز
زمانیکه سلولهای سرطانی گسترش پیدا میکنند و به سمت مغز میروند، سرطان ثانویهای شکل میگیرد که به آن متاستاز مغزی میگویند. معمولا بهدلیل درگیر شدن مغز، خطرات متاستاز مغزی بسیار وخیمتر از سرطان اولیه است.
علائم متاستاز مغزی
حدود ۲۴ تا ۴۵% بیمارانی که نوعی سرطان را تجربه کردهاند، در طول دوره درمان و پس از آن با متاستاز مغزی هم روبهرو شدهاند. از علائم و نشانههای شایع این بیماری و مشکل مغزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردردهای صبحگاهی
- تشنج در بیمارانی که سابقه تشنج ندارند یا تغییر شکل تشنج
- حالت تهوع همراه با سردرد
- استفراغ
- سفت شدن گردن و فلج شدن اندامها
- اختلالات شناختی
- ترس از نور.
۳. متاستاز کبد
سرطان کبد کشنده است و بهدلیل بدخیم بودن و درمان سختی که دارد، در زمره مهمترین علل مرگومیر دنیا دستهبندی میشود. معمولا سرطان کبد بهخاطر متاستاز غده سرطانی است که قسمتی از بدن را درگیر کرده و پس از سرایت به کبد رسیده است. به این حالت سرطان ثانویه کبد هم میگویند. متاستاز اولیه کبد ناشی از سرطان اولیه کبد است که از وجود غده سرطانی در خود کبد بهدلیل وجود علائم هپاتیت یا سیروز کبدی نشات میگیرد.
احتمالا سرطان متاستاتیک کبد درمان ندارد و اغلب درمانها در نقش تسکیندهنده عمل میکنندو در واقع این درمانها صرفا برای کنترل نشانههای سرطان و افزایش طول عمر بیمار استفاده میشوند.
علائم متاستاز کبد
معمولا مراحل ابتدایی متاستاز کبد بدون علامت است. در مراحل بعدی شاهد تورم کبد و مسدود شدن جریان طبیعی خون و صفرا خواهیم بود. در این صورت، نشانههای زیر در بیمار بروز پیدا میکنند:
- تورم شکم یا نفخ
- کاهش اشتها و کاهش وزن
- ادرار سیاه رنگ
- زرد شدن پوست یا زرد شدن سفیدی چشم
- درد در شانه راست
- درد در قسمت بالای سمت راست شکم (سفت شدن سمت راست شکم زیر قفسه سینه نشانه بزرگ شدن کبد است)
- حالت تهوع
- استفراغ
- گیجی
- عرق کردن
- تب.
۴. متاستاز لنفوم
سرطان غدد لنفاوی که به آن لنفوم هم گفته میشود، سیستمهای ایمنی بدن یا لنفوسیتها را تحت تاثیر قرار میدهد. این سرطان بیشتر سلولهای سیستم لنفاوی بدن را درگیر میکند. متاستاز لنفوم میتواند به اندامهای مهم بدن از جمله آلت تناسلی، ریهها، استخوانها و اندام شکمی سرایت کند و گاهی نتایج مرگباری به دنبال داشته باشد.
علائم سرطان غدد لنفاوی
- کاهش وزن بیدلیل
- احساس خستگی مداوم
- تب و تعریق شبانه
- تنگی نفس
- تورم غدد لنفاوی گردن، زیر بغل، و کشاله ران.
۵. متاستاز سرطان سینه
در سرطانهای سینه پیشرفته معمولا شاهد متاستاز سینه خواهیم بود که سلولهای سرطانی سینه از طریق سیستم لنفاوی و عروق خونی به سایر بافتهای بدن سرایت میکنند. یکی از اندامهای بدن که بیش از همه تحت تاثیر متاستاز سرطان سینه قرار میگیرد، کبد است. احتمال متاستاز سرطان سینه به کبد، در این نوع سرطان بسیار شایع است. حتی در صورت درمان سرطان اولیه، باز هم احتمال عود و متاستاز کبدی در سالهای آتی وجود خواهد داشت.
علائم متاستاز سرطان ریه
متاستاز ریه و متاستاز غده آدرنال هم از دیگر انواع سرطانهای متاستاتیک هستند. متاستاز به غده آدرنال هم معمولا نشانهای ندارد. از نشانههای متاستاز ریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرفههای مداوم
- درد در قفسه سینه
- تنگی نفس.
روش تشخیص متاستاز
بیماران سرطان غیرمتاستاتیک که درمان شدند، همچنان باید تحت نظر پزشک مراحل درمانی خود را طی کنند و بهصورت منظم آزمایش بدهند. در این فرآیند آزمایشهای خاصی از بیماران گرفته میشود تا مشخص گردد که آیا متاستازی رخ داده است یا خیر.
اما گاهی برخی بیماران سرطانی از همان ابتدای تشخیص سرطان، علائم متاستاز را بروز میدهند. در چنین شرایطی، سرطان متاستاتیک در همان آزمایشهای اولیه تشخیصی سرطان مشخص میشوند. سرطان متاستاتیک علائمی مثل درد یا تنگی نفس دارد. گاهی هم این علائم و نشانهها، پزشک را به سمتی میکشاند تا آزمایشهای لازم برای پیدا کردن متاستازها را انجام دهد.
از روشهای مختلفی برای تشخیص متاستاز استفاده میشود که در ادامه به برخی از آنها پرداختهایم:
- عکسبرداری با اشعه ایکس
- سونوگرافی
- سیتی اسکن
- آنژیوگرافی
- اسکن MRI
- لاپاروسکوپی
- بیوپسی
- آزمایش خون.
آیا متاستاز درمان دارد؟
معمولا درمان متاستاز با درمان تومور سرطانی اصلی متفاوت است. پزشک روشی را برای درمان انتخاب میکند که اگر آن روش درمانی جواب ندهد، روش دیگری پیش گرفته میشود. گاهی هم از چند شیوه برای درمان بیماری استفاده میکنند. قابلیت درمان سرطان متاستاتیک به موارد مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- سرطان اولیه از کدام عضو بدن شروع شده باشد.
- سرطان چقدر گسترش یافته و به کدام قسمتها متاستاز داده است.
- سن و میزان سلامت جسمی بیمار چقدر است.
- نوع درمانی که بیمار برای سرطان انتخاب کرده است.
در بیشتر موارد سرطان متاستاتیک درمان ندارد. متاستاز عموما در مراحل پیشرفته سرطان به وجود میآید و اگر گسترده باشد، عموماً درمان ندارد. در این شرایط از درمان تسکینی استفاده میشود. در درمان تسکینی از روشهای درمانی جهت کنترل بیماری و جلوگیری از پیشرفت بیشتر غدههای سرطانی و بهبود علائم بیماری استفاده میشود. درمانهای هدفمند و ایمونوتراپی از جمله شیوههای متداول برای درمان سرطان متاستاتیک به شمار میروند. البته برخی مشکلات متاستیک قابل درمانتر هستند.
انواع درمان سرطان متاستاتیک
انواع اصلی شیوههای درمانی که برای متاستاز به کار میروند، عبارتاند از:
- درمان سیستمیک: این روش شامل شیمیدرمانی، هورموندرمانی و ایمونوتراپی میشود. این مدل درمان بر کل بدن تاثیر میگذارد.
- درمان موضعی: این روش برای ناحیه مبتلا به سرطان بهکار میرود و شامل جراحی و پرتودرمانی میشود.
کدام سرطان متاستاتیک قابل درمان نیست؟
برخی سرطانهای متاستاتیک قابل کنترل هستند، اما درمان نمیشوند. از جمله:
- سرطان سینه ثانویه
- متاستاز ریه یا سرطان ریه ثانویه
- سرطان کبد ثانویه
- سرطان استخوان ثانویه
- تومورهای مغزی ثانویه
- لوسمی مزمن لنفاوی
- لوسمی میلوئید مزمن
- مزوتلیوما.
طول عمر بیماران سرطانی بعد از متاستاز چقدر است؟
مهمترین نکته در فرایند درمان بیماری سرطان، تشخیص زودهنگام است. در صورتیکه وجود غده سرطانی در مراحل اولیه مشخص شود، احتمال درمان بسیار بالا خواهد بود و معمولا بیمار طول عمر طبیعی طی خواهد کرد. حدودا نیمی از بیماران مبتلا به سرطان، پس از شیمی درمانی، رادیوتراپی، پرتودرمانی، هورمون درمانی و جراحی به زندگی عادی برمیگردند. اما این موضوع در رابطه با بیماران سرطانی متاستاتیک فرق میکند. تشخیص دیرهنگام بیماری به معنی متاستاز تومور اولیه به سایر اندامها است. این مسئله روند درمان را مختل خواهد کرد. متاسفانه سرطان متاستاتیک در اغلب موارد در نهایت به مرگ بیمار ختم خواهد شد.
نشانههای مرگ بیمار سرطانی
وجود نشانههای زیر در بیمار سرطانی نشان میدهند که بیمار روزهای پایانی عمرش را میگذراند:
- ضعف و خستگی شدید که روند صعودی دارد.
- نیاز بیمار به خواب بیشتر میشود، بیشتر ساعات روز خواب است.
- کاهش وزن شدید و آب شدن عضلات
- بیاشتهایی و اختلال در بلع
- کاهش توانایی تکلم
- کند شدن تنفس همراه با مکثهای طولانی بین نفسها
- خِرخِر کردن و تنفس پر سروصدا
- خشک شدن لب و دهان بیمار
- سرد و کبود شدن پوست (بهخصوص دست و پاهای بیمار به رنگ آبی میزند)
- بیاختیاری و عدم کنترل ادرار و مدفوع
- حرکات غیرارادی و ناآرامی
- توهم
- بیهوش شدن و کاهش واکنش محیطی.
راهنمای مراجعه به پزشک
سلولهای سرطانی از طریق غدد لنفاوی یا جریان عروقی به سایر اندامهای بدن گسترش پیدا میکنند و باعث بروز سرطان ثانویه یا سرطان متاستاتیک میشوند. متاستاز سرطان درمان مشخصی ندارد و بیشتر روشهای درمانی صرفا برای بهبود کیفیت زندگی بیمار و کنترل گسترش بیماری هستند. اگر بیماری سرطان و حتی متاستاز به موقع تشخیص داده شود، بیمار شانس بیشتری برای زنده ماندن و درمان خواهد داشت. از این رو شاید انتخاب پزشک حاذق بیشترین تاثیر را در درمان یا کنترل سرطان داشته باشد.
با مراجعه به وبسایت دکترتو میتوانید با توجه به تجربیات بیماران و نظرات آنها در مورد پزشکان و اطلاعات دیگری که در اختیار شما قرار داده شده است، بهترین متخصص انکولوژی را برای درمان بیماری خود انتخاب کنید. پس از انتخاب پزشک بهراحتی و رد عرض چند دقیقه میتوانید از پزشک وقت ویزیت حضوری بگیرید و یا اگر نیاز به مشاوره پزشکی داشته باشید میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با پزشکان استفاده کنید.
دکترتو، مراقب سلامتی شماست!
پدرم سرطان ریه دارد گفتن متاستاز کرده و مغز درگیر کرده لطف میکنید بگید چه کار میشه کرد
سلام دوست عزیز
باید تحت نظارت دایمی انکولوژیست باشید. امروزه درمان های جدید و خوبی برای بیماری وجود دارد
از مصرف دارو بطور خودسرانه بپرهیزید
با ارزوی سلامتی برای شما و پدر گرامیتان
قسمت بالا توضيح داده شده كه سرطان متاستاز درمان نداره و منجر به مرگ میشه… پس چطور میگید درمان های جدید امیدوار کنندست؟
چون بیماران متاستازیکی بودند که درمان شدند
و این تعداد رو به افزایش است
ايا امكان درمان قطعي براشون وجود داره؟؟؟
سلام
کمی سخت است
ولی به میزان متاستاز هم بستگی دارد
سلام ايا بعد از بهبودي از سرطان ريه متاستاز شده با تحت نظر داعم و شيمي درماني مداوم توسط انكولوجيست امكان افزايش عمر همانند شخص سالم وجود داره؟؟؟
سلام
بله قطعت
سلام همسرم سال ۹۶ درگیر سرطان سینه شد وبعد از شیمی درمانی، جراحی کرد وسینه رو برداشتند وبعد هم پرتو درمانی وهورمون درمانی .سال ۹۷ پت اسکن کردند وهیچ علامتی و سرطانی نداشت.به یکباره سال ۱۴۰۰ گفتند متاستاز استخوان شده وسال ۱۴۰۱ مفصل لگن تعویض شد ولی دردها کم نشد وهر روز بدتر شد تا اینکه یک چشم نابینا شد وبعد حنجره شون از دست داد وبعد به خاطر عمل جراحی مهره گردن که سرطانی شده بود پس از ۲۴ساعت در ای سی یو درگذشت.
ومن و۳فرزندم تنها شدیم.
برای همه بیماران آرزوی سلامتی دارم.
سلام
واقعا متاسفیم
:((
روحش شاد .تسلیت به شما وخانواده ات .میتوانید مرکز درمانی ودکترشان بگید
سلام همسرم سال ۹۶ درگیر سرطان سینه شد وبعد از شیمی درمانی، جراحی کرد وسینه رو برداشتند وبعد هم پرتو درمانی وهورمون درمانی .سال ۹۷ پت اسکن کردند وهیچ علامتی و سرطانی نداشت.به یکباره سال ۱۴۰۰ گفتند متاستاز استخوان شده وسال ۱۴۰۱ مفصل لگن تعویض شد ولی دردها کم نشد وهر روز بدتر شد تا اینکه یک چشم نابینا شد وبعد حنجره شون از دست داد وبعد به خاطر عمل جراحی مهره گردن که سرطانی شده بود پس از ۲۴ساعت در ای سی یو درگذشت.
ومن و۳فرزندم تنها شدیم.
برای همه بیماران آرزوی سلامتی دارم.
الان ۳ماهه که داریم میسوزیم.
سلام
متاسفیم
:((
خدایش بیامرزد
سلام پدر منم همین مشکل رو داره ما استان کرمانشاه هستیم الان میخوام بیارم تهران نمیدونم چکار کنم
سلام پدرتون رو تهران بردین ؟؟
,الان بهترن ؟؟؟میشه دکترا رو معرفی کنید چون ما هم همین مشکل و داریم
تورو خدا در مورد رژیم کتو تحقیق کنید .من خودمم مامانم درگیره.منتستاز داده ب ریه و کبد و پانکراس…فک میکنم رژیم کتو جواب بده
سلام
ژیم ها فقط حمایت کننده می تواند باشد
مهمترین کار درمان دقیق و اصلی است
با ارزوی بههترین ها
پدرم سرطان مثانه داره که متاستاز کرده با دکترای مختلفی صحبت کردیم که همشون گفتن فایده نداره چند نفری که مشکل پدر من رو داشتن از روش تزریق امپول توی نوانه با اینو تراپی استفاده کردن
اما دکترا میگن فایده نداره لطفا راهی اکر هست برای تزریق و ایمنو تراپی ب من بگید 🙏😭
دوست عزیز
متاسفانه متاستاز به سایر اندام ها درمان را مشکل می کند و در برخی موارد غیر ممکن. اگر راهی برای بیماری پدر شما در این مرحله بود حتما انجام می شد.
حتما به آقای دکتر قاضی زاده یه سر بزنید ، مطبشون توی بهشتی هست امیدوارم همه بیمارها شفا پیدا کنن
سپاس از شما
پدرم چند سال پیش بر اثر سرطان فوت شدن
خدا میدونه که ماها چیا کشیدیم ذره ذره اب شد وما هر روز مرگشو میدیدم چقدر لحظات و دردناکی بود…..
اول معده بود ماهم از بد شانسی دیر دکتر تشخیص داد ومتاساژ کرده بود به کبد….هر روز استفراغ و درد وسُرم….
سلام. و با ارزوی سلامتی شما و سایر عزیزانتان
انتخاب متخصص خوب و تشخیص سریع بسیارمهم است
پایا باشید
چطو تشخصی دادید؟
سلام خدا رحمتش کنه میشه بگید چند سال طول کشید تا از دنیا رفت منم بابام دیر فهمیدیم الان از معده به کبد وغده لنفاوی مری رسیده خیلی ناراحتیم
حتما از پزشکان سنتی کمک بگیرید چ معجزاتی که به چشم خود ندیدم
دکتر خیراندیش و آیتالله تبریزیان
سعید عزیز
طب سنتی هم می تواند کمک کننده باشد
ولی زیر نظر افراد با تجربه و متخصص باشید
متخصص طب سنتی
حتما از پزشکان سنتی کمک بگیرید چ معجزاتی که به چشم خود ندیدم
دکتر خیراندیش و آیتالله تبریزیان
سلام
طب سنتی هم می تواند کمک کننده باشد
ولی زیر نظر افراد با تجربه و متخصص باشید
متخصص طب سنتی
متاسفانه درمان ندارد پدرمنم یک سال و نیمه از مری شروع شده متاستاز کرده و روزای اخر عمرشه😭😭قربون عدالت خدا
لطفا راهنمایی کنید💔💔💔
بیمار خانوم سرطانی داریم که حدود۱۰ ساله دچار سرطان سینه شده قسمتی از سینه تخلیه شد
حدود پنج ماه پیش شکستگی استخوان و دنده داشت و دکتر تشخيص داد که سرطان به نخاع و استخوان رسیده الان ده روز که بیمارمون چشماش زرد شده بدنش به شدت لاغر شده نمیتونه چیزی بخوره و صورتش خیلی خیلی ورم کرده و قدرت تکلمشو از دست داده😭😭😭😭 تا اینکه امروز هم قدرت تشخيص نداره و توهم میزنه و دکتر فقط مسکن و سرم تقویتی واسش تجویز کرده
تو رو خدا بگید چیکار کنیم و پیش کدوم دکتر از کجای این کشور باید بریم 😭😭😭😭
دوست عزیز
از این موضوع بسیار متاثریم و از خداوند طلب شفای بیمار را داریم . ممکنه این متاستاز سرطان به کبد نیز رسیده باشد که پوست زرد شده. اونکولوژیست ها در خصوص بیماران سرطانی علم کافی دارند.
متاسفانه ب کبد رسیده و با کمال تأسف اینا نشانه های مرگ هست اما بازهم خداوند معجزه میکند انشالله
سلام
با ارزوی سلامتی روز افزون
پیش دکتر قاضی زاده برید ،انشالله شفا پیدا کنن
سپاس از راهنمایی تان
دقیقا همینطوره
پدر من دیروز فوت شد
سرطان لوزالمعده داشت و دیروز نفسش تنگ شد و رفت
و ما انگار فکر میکنیم که زنده ایم
دوست عزیز
برای پدر رحمت و مغفرت و برای شما بازماندگان طلب صبر از خداوند داریم.
خدا رحمتشون کنه، آیا سرطانشون متاستاز بود؟
سلام وقت بخیر،میخاستم بدونم چه مدت طول کشید،اززمانی ک متوجه بیماری پدرتون شدید تا موقع فوت شدنش؟؟
تشکر از بیان مسائل علمی و کاربردی
سوالی دارم . البته چون خانمم ۴ سال پیش کنسر سینه داشت که توده برداشته شد و لنفاوف دست چمش هم برداشت شده و با کوچکترین فعالیت دستش ورم میکنه .
اخیرا با اظهار درد در ناحیه بین الکتف ها
با تجویز پزشکش (متخصص آنکولوژی) پت اسکن انجام دادیم و در بعضی از مهرها متاساز کرده و بلافاصله درمان پرتودرمانی تجویز کرد و انجام دادیم .
علت متاستاز چه می تونه باشد و ایا با پرتودرمانی و کپسولی که دکتر تجویز کرده بهبودی حاصل میشود و یا اصولا می توانیم امیدوار باشیم که دوبار متاستاز نشود.
با تشکر
سلام . با ارزوی سلامتی برای شما وهمسر گرامی تان
با روش های مختلف، امروزه بسیار ی از کنسرها قابل کنترل اند. نظارت دایمی متخصص خوب بسیار حایز اهمیت است.
سلام و وقت بخیر
با آرزوی بهبود حال همسرتون و همه بیماران
متاسفانه منم بیمار کنسر متاستاتیک سینه هستم و از درگیری استخونام خیلی رنج میبرم .
اگر پزشک براشون داروی زومتا تجویز کردن که بنظرم حتما هم باید تجویز بشه اولا که قبل از شروع هر گونه مشکلات دندانیشون رو برطرف کنن بعد دارو رو شروع کنن دوم اینکه سعی کنید خارجیشو تهیه کنید چون خیلی متفاوته اسم خارجیش اکسجوا هستش .
سپاس از راهنمایی تان
با ارزوی سلامتی
متاسفانه ماهم دوهفته هست متوجه شدیم برادرم این مشکلو دارن …خدا نصیب گرگ بیابون نکنه ….هممون نابود داریم میشیم ….خدا لعنت کنه متخصص گوارشی که برادرم تحت نظرش بود و نتونست تشخیص بده و دوسال و نیم ب برادرم میگفت علت لاغری بیش از حدتون بخاطر اینه که رودتون عصبیه….الان متوجه شدیم سرطان دستگاه گوارش گرفتن و متاستاتیک شده …..ما در این مملکت دیگه پزشک حاذق نداریم ….همشون رفتن و اوناییم که موندن انگشت شمارن
برادر منم همینطور، اوایل درد شکم و خونریزی داشت دکترا فکر میکردن بواسیر داره کلی داروی اشتباه بهش دادن و شش ماه بعد یکی از دکترها فهمید که سرطان روده هست و بعد از اسکن متوجه شدن کبد هم تا حدی درگیر شده، بعد از دو سال شیمی درمانی مداوم و عمل ، علایم سرطان از کبدش تقریبا پاک شد، ولی بعد کاهش وزن شدید گرفت و دکتر داروها رو قوی تر کرد…متاسفانه بعد از یکسال شیمی درمانی فوت کرد…کلا سه سال و نیم روند درمانش طول کشید و برادر کوهنورد و ورزشکار و خوش تیپم مثل شمع آب شد…خواستم بگم متاسفانه شیمی درمانی برای متاستاز جواب نمیده و فقط بیمار رو اذیت میکنه و طول عمر رو تا حدی زیادتر ولی کیفیت زندگی رو خیلی پایین میاره…کلی هم هزینه میشه که هیچ فایده ای نداره…اگر کسی متاستاز میشه خواهشا شیمی درمانی نکنید اذیتش نکنید ، بذارید اون جور که دوست داره ادامه زندگی اش رو طی کنه
سپاس از دیدگاه تان…
يعني واقعا نميشه هيچ اميدي از شيمي درماني داشت؟؟؟؟
سلام
بستگی به سن، شرایط فردی و میزان فراگیری دارد
بدترين نوع مرگ براي بيمار و اطرافيانش سرطان هست،پدرم سرطان كبد و صفرا دارن و هرروز و هرشب ناله ميكنه از درد و اذيت داره ميشه
تو ٦ ماه به مرحله اي رسيده قدرت تكلم نداره و هوشيار نيست
تمام اين لحظات تا آخر عمر با ما خواهد ماند
انشاالله تو هيچ خانواده اي مريضي نياد خيلي سخته خيلي زياد
لعنت به سرطان
مادر من پارسال از سرطان متاستاتیک کلیه فوت شد. علی رقم انجام جراحی و شیمی درمانی…. میتونم بگم برای اطرافیان نزدیک اون فرد بدترین تجربه فوت شدن فرد سرطانیه که احوالاتش هیچگاه از حافظه اطرافیان پاک نمیشه. امیدوارم هیچکس نبینه
سلام از روزی ک فهمیدین متاستاز شده تا فوت چقدر طول کشید
اما دوستان از همه چیز بیشتر حفظ روحیه هستش اصلا استرس رو به بیمارتون منتقل نکنید پدرم سرطان روده گرفت و حتی ما نزاشتیم بفهنه که سرطان داره و خداروشکر با درمان و تغذیه مناسب خوب شد.
متاسفانه الان خواهرم دچار سرطان سینه شده که البته نمیشه ازش پنهان کرد ولی مطمئنم با حفظ روحیه و تغذیه و درمان مناسب این مشکل هم پشت سر میزاریم.
میخوام بگم فقط قوی باشید و امیدتون رو از دست ندید اینطوری خیلی به بهبودی بیمارتون کمک میکنید.
یا من اسمه دوا و ذکره الشفا
سلام و سپاس از شما
به امید سلامتی