فهرست مطالب
پریود اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورت داشتن اطلاعات دقیق میتوانید از زمان تخمکگذاری خود آگاه شوید، تغییرات مهمی از قبیل از دستدادن یک قاعدگی یا تجربهی چندین خونریزی در یک دوره را متوجه شوید. نامرتببودن دوره پریود معمولا سریعا قابل درمان است و مسئله نگرانکنندهای نیست؛ اما گاهی هم میتواند نشانهی بیماریهای جدی باشد.
علاوهبر آن باید در مورد نشانههای سندروم پیش از قاعدگی (pms) خود آگاه باشید. هر فردی ممکن است علائم منحصربهفردی را تجربه کند. چه میزان از درد پریود غیرطبیعی است؟ اگر خونریزی قاعدگی خیلی شدید بود چه کار کنیم؟ چه زمان باید به دکتر زنان مراجعه کنیم؟ در این مطلب سعی شده است هر آنچه را که باید در مورد پریود یا عادت ماهانه باید بدانید را توضیح دهیم. با ما همراه شوید.
پریود چیست؟ (قاعدگی چیست؟)
پریود یک سری تغییرات مهم ماهانه در بدن خانمها و علائم آمادگی رحم برای بارداری است. دورهی قاعدگی، پریود، عادت ماهانه یا منس، از عادیترین مسائلی است که هر زن به طور طبیعی با آن برخورد خواهدکرد. قاعدگی بخشی جداییناپذیر از تجربیات زنان است.
هر زن به طور متوسط ۴۵۰ بار در طول زندگی خود پریود میشود. شما لازم است که مکانیسم پریود را بشناسید تا در زمان تجربهی هر نوع اتفاق غیرعادی بدانید که چگونه رفتار کنید. آگاهی از روند قاعدگی میتواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت شما بدهد.
اولین قاعدگی و روز اول قاعدگی چگونه است و در چه سنی پریود میشویم؟
همهی دختران زمانی که به بلوغ میرسند با توجه به تغییراتی که در بدنشان اتفاق میافتد وارد دورهی بزرگسالی شده و بدن آنها آمادگی تولید مثل را پیدا میکند. قاعدگی یک چرخه است که به دلیل تغییر سطح هورمونهای زنانه در ماه اتفاق میافتد. این چرخه میتواند منجر به بارداری شود.
میانگین سنی شروع قاعدگی در دختران ۱۲ سالگی است. اما ممکن است بین ۸ تا ۱۵ سالگی نیز اتفاق بیفتد. معمولا زنان نیز در سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی دچار یائسگی میشوند. معمولا در سالهای شروع قاعدگی طولانی شدن مدت زمان چرخه اتفاق میافتد و یک اتفاق شایع است.
با افزایش سن کمکم چرخهی قاعدگی شما منظمتر و کوتاهتر میشود. اگر کودک شما زودتر از زمان طبیعی پریود شد (زیر ۱۱ سال)، برای بررسی علائم بلوغ در دختر یا بلوغ زودرس، به پزشک غدد اطفال مراجعه کنید. اگر زودتر از زمان طبیعی نیز علائم یائسگی را تجربه کردید (زیر ۴۵ سال)، برای بررسی یائسگی زودرس باید به پزشک زنان مراجعه کنید.
علائم پریود و خونریزی قاعدگی شامل چه مواردی است؟
در زمان قاعدگی فرد ممکن است علائمی مثل موارد زیر را تجربه کند:
- درد شکم
- خونریزیهای شدید
- خونریزیهای پیشبینینشده
- PMS یا سندروم پیش از قاعدگی
- نفخ یا بادکردن شکم
- درد در سینهها
در ادامه درباره علائم قبل از پریود و مسائلی که همراه با قاعدگی ایجاد میشوند و ممکن است طیعی یا غیرطبیعی باشند، صحبت کردهایم. با ما همراه باشید.
درد پریودی چیست و چرا ایجاد می شود؟
درد قبل از پریود یا حین آن بسیار شایع است. درد شکم یکی از شایعترین مشکلات آزاردهندهی پریود است، که ممکن است قبل از پریود یا همزمان با آن ایجاد شود و به طور روتین بسیاری از زنان به آن دچار میشوند. این درد در قسمت پایین شکم و پشت حس میشود، که شدت آن از خفیف تا شدید متغیر است.
این درد معمولا با شروع پریود و یا در دو سال اول آن وجود دارد و رفتهرفته با افزایش سن درد کمتر شده و یا شاید بعد از به دنیاآمدن اولین بچه، کاملا از بین برود.
پریود بدون درد نشانه چیست؟
گاهی برخی از افراد در دوران پریودی هیچ دردی احساس نمیکنند. گاهی نیز ممکن است که آستانهی تحمل فرد به اندازهای باشد که درد دوران پریودی را به اندازهی زیاد احساس نکند و برای او آزاردهنده نباشد. این اتفاق نشاندهندهی مشکل خاص نیست. نگران نباشید و از خوششانسی که در زندگی با آن مواجه شدهاید، لذت ببرید.
چرخه قاعدگی چیست؟ (علت خونریزی ماهانه چیست؟)
پریود طبیعی روند خاصی دارد که هر ماه بعد از بلوغ از طریق آلت تناسلی زنان اتفاق میافتد. اگر فرد باردار شود، این روند تغییر میکند و به مدت ۹ ماه متوقف میشود. اما در هر شرایط دیگری که فرد بیماری یا مشکل خاصی نداشتهباشد، همین روتین را میگذراند. فازهای قاعدگی عبارتند از:
- فاز خونریزی: معمولا ۲ تا ۷ روز خونریزی از واژن ادامه دارد.
- فاز فولیکولار: تخمک از تخمدان آزاد میشود و هورمونها توسط مغز ترشح میشوند.
- تخمکگذاری: در روز ۱۰ تا ۱۴ام چرخهی قاعدگی اتفاق میافتد و هورمون استروژن در بیشترین میزان قرار دارد. تخمک بعد از ۲۴ ساعت بعد از لقاح اگر بارور نشود از بین میرود.
- فاز لوتئال: از بعد از تخمکگذاری آغاز میشود و در روز اول قاعدگی تمام میشود. در این مدت بدن پروژسترون تولید میکند که باعث ضخیمشدن دیوارهی رحم شده و در صورتیکه فرد حامله نشود، سطح پروژسترون افت میکند.
تخمک گذاری و قاعدگی؛ محاسبه زمان تخمک گذاری بعد از پریود
تخمک گذاری کی اتفاق می افتد؟ هر ماه هر تخمدان یک تخمک آزاد میکند که این فرایند تخمکگذاری نام دارد. در همین حین تغییرات هورمونی ایجادشده در بدن رحم را برای بارداری آماده میکند. در صورت عدم بارورشدن تخمک، لایههای رحم ریزش پیدا میکنند و قاعدگی اتفاق میافتد. قاعدگی یعنی تخلیهی خون و ترشحات از واژن خانمها که تا زمان یائسگی ادامه دارد.
برای متوجهشدن هر نوع مشکلی در دوره پریود و سلامتتان بهتر است زمان پریود خود را بدانید. برای این کار بهتر است بر روی تقویم روز اول پریود خود را علامت زده و این کار را برای چندین ماه ادامه دهید تا هرگونه نامنظمی که اتفاق بیفتد را متوجه شوید. با این کار، شما فاصلهی بین هر پریود را میتوانید محاسبه کنید و بدانید که چرخه قاعدگی شما معمولا چقدر طول میکشد.
pms چیست و چه زمانی در پریود آغاز می شود؟
سندروم پیش از قاعدگی (PMS) شامل مجموعهای از علائم جسمی و عاطفی است که در روزهای قبل از قاعدگی رخ میدهد. این علائم میتواند شامل نوسانات خلقی، حساسیت سینهها، خستگی، تحریکپذیری و افسردگی باشد. عوامل متعددی مانند تغییرات هورمونی و شیمیایی در مغز میتوانند این علائم را تشدید کنند. درمانها شامل تغییرات در شیوه زندگی، داروهای ضد افسردگی و ضد التهابی هستند. تشخیص دقیق با توجه به الگوی علائم در چند دوره قاعدگی انجام میشود.
در دوران پریود این مراقبت ها را جدی بگیرید
مصرف داروهایی مثل ضدانعقادها، داروهای ضدافسردگی و ضد سایکوز، داروهای گیاهی مثل جینسینگ، تاموکسیفن میتوانند بر تعداد و طول مدت و میزان خونریزی شما در دوران قاعدگی تاثیر بگذارند. قرصهای جلوگیری از بارداری مانند قرص ال دی و IUD هم باعث کوتاهشدن و سبکتر شدن دوران قاعدگی میشوند (در این موارد باید حواستان به استفاده از قرصهای پریودی و قرص برای سقط جنین و پریود شدن باشد). البته بهتر از قبل از مصرف قرص، با نحوه مصرف قرص ال دی برای جلوگیری از پریود آشنا باشید.
باید توجه داشتهباشید دستگاههای پیشگیریکننده از بارداری مثل IUD، میتوانند در روند قاعدگی اختلال ایجاد کنند. برای درمان درد کمر در این دوره میتوانید با مصرف قرصهای ویتامین دی، منیزیم و استفاده از پدهای گرمایشی این علائم را کاهش دهید. در صورتیکه این دردها زیاد باشند نیز میتوانید با مصرف مسکن، درد را کاهش دهید.
درمان مشکلات خلقی چگونه است؟
داروهای ضدافسردگی مهارکنندهی باز جذب سروتونین (SSRI) شامل فلوکستین، پاروکستین، سرترالین و غیره هستند، که در کاهش علائم خلقی موفق بودهاند. SSRI درمان خط اول برای PMS شدید و یا PMDD هستند و روزانه مصرف میشوند. اما برای بعضی از زنان مبتلا به PMS، مصرف داروهای ضدافسردگی ممکن است فقط به دو هفته قبل از شروع قاعدگی محدود شود.
توصیه های تغذیه ای در عادت ماهانه
دوران پریودی چی بخوریم؟ برای کسب اطلاعات بیشتر، بهتر است با دکتر تغذیه مشورت کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان متخصص تغذیه در شهر خود آشنا شوید. نکات تغذیهای زیر را به خاطر داشته باشید:
- در زمان قاعدگی باید بدن خود را هیدراته نگه دارید (زیاد آب بنوشید)، تا میزان آب ازدسترفته بدن را جبران کنید.
- خوردن میوه و سبزیجات تازه نیز برای حفظ سلامت شما در دوران پریود بسیار اهمیت دارد.
- مصرف مرغ و ماهی به دلیل دارا بودن مواد معدنی و آهن بسیار در زمان پریود توصیه میشود.
- مصرف الکل در زمان قاعدگی باعث ایجاد سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال قبل پریود، خستگی زیاد میشود.
- شکلات تلخ نیز به دلیل دارا بودن مقدار زیادی منیزیم و آهن میتواند به سلامت شما کمککند.
- مصرف زیاد نمک باعث ایجاد احتباس آب و بادکردن شکم و نفخ میشود، پس بهتر است در این دوران مصرف نمک خود را به حداقل برسانید.
سکس پریود (سکس در پریود) خطرناک است؟
به دلیل شرایطی که رحم دارد و خونریزی آن، رابطه در دوران پریودی میتواند ریسک ابتلا به بیماریهایی از قبیل HIV، هپاتیت و بیماری های مقاربتی را افزایش دهد. همچنین ریسک ابتلا به عفونتهای واژینال و حتی رحم را افزایش میدهد. به دلیل مناسببودن شرایط برای رشد میکروبها ممکن است حتی فرد به عفونت های مجاری ادراری نیز مبتلا شود.
ارگاسم جنسی میتواند باعث کاهش خونریزیهای پریود شود. زیرا این فرایند با انقباضهای زیاد رحمی همراه است که میتواند خون را از رحم سریعتر خارج کرده و مدت زمان خونریزی را کاهش دهد.
بهداشت پریود چه اهمیتی دارد؟
توجه داشتهباشید که در دوران پریود، اگر بهداشت خود را رعایت نکنید، ممکن است که با مشکلات جدی مواجه شوید. یکی از اصلیترین علتهای اهمیت رعایت بهداشت قاعدگی در این است که از شما خون خارج میشود. خون مایعی است که سلولها از آن تغذیه میکنند.
پس حاوی مواد غذایی است و میکروبها به راحتی میتوانند از آن تغذیه کرده و رشد کنند. از طرفی خون پریودی بر روی وسایل مورد نیاز پریودی مثل پد و کاپ باقی میماند و میتواند ایجاد محیطی گرم، تاریک و مرطوب و مغذی برای میکروبها کند. پس موارد زیر را در نظر داشتهباشید.
سندروم TSS چیست؟
در زمان قاعدگی شما باید پد بهداشتی یا تامپون خود را هر ۴ تا ۸ ساعت عوض کنید تا از ایجاد TSS جلوگیری کنید. یکی از عارضههای قاعدگی، TSS است که به دلیل سم تولیدشده از باکتریها است. احتمال ابتلا به این بیماری در زنان جوان و افرادی که از تامپون استفاده میکنند، بیشتر است. در صورت تجربهی هر یک از علایم TSS، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید:
- تب ناگهانی
- درد در ماهیچهها
- اسهال
- استفراغ
- سرگیجه و از حال رفتن
- راشهای پوستی که شبیه به آفتاب سوختگی هستند
- گلو درد
شستن واژن در دوران پریود
بهتر است در طول پریود ناحیهی تناسلی خود را روزی یک بار بشویید تا از تجمع میکروبها و ایجاد بوی نامطبوع در زمان خونریزی جلوگیری کنید. شستشو قسمت خارجی ناحیه تناسلی با مواد بهداشتی با از بینبردن میکروبها یکی از روشهایی است که به موارد ایجادکننده و کاهش دلیل عفونت واژن کمک میکند.
این کار باید به آرامی انجام شود و پس از آن ناحیه به خوبی خشک شود. زیرا باقیماندن رطوبت در محیط، محل را برای رشد باکتریها مساعد میکند. استفاده از آب ولرم نیز به کاهش درد شما در این دوران کمک میکند. پس از اتمام پریود هم واژن را شستشو دهید تا هرگونه آلودگی ناشی از خونریزی از محیط تمیز شود.
آیا در طول پریود نباید حمام کنیم؟
این باور کاملا اشتباه است. دلیلی برای عدم حمام یا دوشگرفتن در طول دورهی پریودی وجود ندارد. حمام باعث بهبود روحیهی شما میشود و به شما در مقابله با علائم قاعدگی کمک میکند. آب گرم میتواند به تحریک جریان خون کمک کند و گرفتگی عضلات را بهبود ببخشد. بدون نگرانی از حمام لذت ببرید!
حمام و دوش باعث میشود احساس بهتری داشتهباشید. خونریزی به دنبال غوطهوری کامل در آب متوقف نمیشود. با این وجود، ممکن است فشار آب به طور موقت مانع از جاریشدن خون از واژن شود.
رفتار پدر و مادر با فرزند خود در هنگام قاعدگی چگونه باید باشد؟
این مورد هم یکی از بایدها و نبایدهای قاعدگی محسوب میشود. شروع پریود در دختران یک اتفاق بزرگ است. بنابراین نحوهی برخورد والدین، آموزش فرزند خود در رابطه با این اتفاق بسیار مهم است. زمانی که فرزند شما به سن ۶ یا ۷ سالگی میرسد، میتوانید در این رابطه با او صحبت کنید. زیرا در این سن اغلب بچهها کم و بیش با پریود آشنایی دارند.
شما میتوانید در مورد تغییراتی که بدن فرزندتان در طول دورهی بلوغ میکند صحبت کرده و برای او پریود را به طور کامل توضیح دهید. در زمان پریود با فرزند خود صبورانه برخورد کرده و برای او غذاهای مورد علاقه و سالم فراهم کنید. به نیازها و احساساتش توجه کنید و زمانی که فرزند شما میخواهد تنها باشد به او کمی فضا دهید.
عوارض پریود چیست؟
پریود میتواند باعث بروز برخی از عوارض شود که در ادامه به مهمترین آنها پرداختهایم:
۱. اسهال در پریودی چیست و چرا ایجاد می شود؟
اسهال در پریودی یا در دوران قاعدگی یک پدیده شایع است که به علت تغییرات هورمونی، به ویژه افزایش هورمون پروستاگلاندین، رخ میدهد. این هورمون باعث انقباض رحم و همچنین انقباض روده میشود که میتواند منجر به اسهال گردد. زنانی که دچار اضطراب و افسردگی در دوران پریود میشوند، بیشتر به این عارضه دچار میشوند. اگر اسهال شدید یا مداوم باشد، بهتر است به پزشک متخصص زنان یا گوارش مراجعه کنید.
۲. خونریزی زیاد در پریودی خطرناک است؟
در ماه از مدت ۳ تا ۷ روز خونریزی خواهید داشت و اصطلاحا میگوییم که پریود شدهایم. پریود یا همان قاعدگی ممکن است کم، زیاد و یا حتی متوسط باشد. در این مطلب به انواع مختلف خونریزی پرداختهایم. با ما همراه باشید. خونریزیهای شما ممکن است کم یا زیاد باشد و حتی میزان درد شما در این دوره متفاوت است و بستگی به فرد دارد. مدت زمان چرخه پریود که از اولین روز قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی است، در هر فرد متفاوت است. چرخه قاعدگی معمولا بین ۲۱ تا ۳۵ روز است (به طور میانگین ۲۸ روز) که خونریزی فرد بین ۲ تا ۷ روز طول میکشد.
گرچه خونریزی شدید پریودی یا منوراژی یک نگرانی مشترک در میان زنان است، با این وجود اکثر زنان خونریزی شدید به عنوان خونریزی شدید قاعدگی را تجربه نکردهاند. اگر دچار خونریزی شدید قاعدگی هستید نمیتوانید فعالیتهای معمول خود را ادامه دهید زیرا خونریزیتان زیاد است و دچار درد نیزهستید.
اگر به دلیل خونریزی زیاد پریود یا به دلیل خونریزی ده روز بعد از پریود دچار ترس و وحشت شدهاید و میخواهید بدانید علت خونریزی زیاد در پریودی چیست، بهتر است برای درمان خونریزی طولانی قاعدگی به متخصص زنان مراجعه کنید. درمانهای مؤثر زیادی برای خونریزی شدید پریود وجود دارد.
۳. علت درد شدید پریودی چیست؟ (قاعدگی دردناک)
علت پریود دردناک این است که فرد به بیماری خاصی مبتلا است. یکی از اصلیترین علتهای ناشی از بیماری که باعث درد زیاد دوران پریود میشود، اندومتریوز است. اندومتریوز یکی از بیماریهای رحمی است که زنان را درگیر میکند. در واقع در این بیماری، بافت رحم یا آندومتر در خارج از رحم رشد میکند.
گاهی نیز ممکن است که علت درد شدید پریودی ناشناخته باشد و برای درمان آن نتوان علت را رفع کرد. بلکه تنها راهی که در پیش روی شما وجود دارد این است که این مشکل را با دارو برطرف کنید. توجه داشته باشید که اگر به درد شدید پریود مبتلا هستیدِ، حتما باید به دکتر زنان مراجعه کنید تا برای درمان درد شما روشهای درمانی موثری را پیشنهاد دهد. برای اینکار میتوانید از مشاوره تلفنی دکتر زنان کمک بگیرید.
۴. سردرد در پریودی چرا ایجاد می شود؟
سردرد در پریودی، ناشی از نوسانات هورمونی است که معمولاً قبل، حین یا پس از قاعدگی رخ میدهد. کاهش استروژن قبل از پریود میتواند موجب این نوع سردردها شود. برای درمان میتوان از مسکنها، کمپرس سرد، مکملهای ویتامینی و روشهای خانگی مثل استراحت و ورزشهای سبک استفاده کرد. مشاوره با پزشکان متخصص نیز توصیه میشود.
۵. پرخوری قبل از پریودی ناشی از چیست؟
پرخوری قبل از پریودی یکی از علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است که به دلیل تغییرات هورمونی رخ میدهد. افزایش هورمون پروژسترون و کاهش سروتونین میتواند میل به مصرف کربوهیدراتها و غذاهای شیرین را افزایش دهد. این وضعیت معمولاً باعث احساس گرسنگی مداوم و خوردن غیر ضروری میشود. برای مدیریت این مشکل، میتوان از رژیمهای غذایی سالم، ورزشهای منظم و تکنیکهای آرامسازی استفاده کرد. همچنین، مشورت با متخصصان تغذیه و پزشکان میتواند در کاهش این علائم موثر باشد.
۶. پریودی نامنظم چه عوارضی دارد؟
اگر میخواهید بدانید پریودی نامنظم چه عوارضی دارد و اصلا چرا ایجاد میشود، باید انواع بینظمی پریود و پریود طبیعی را بشناسید. پریود نامنظم انواع مختلفی دارد که هر کدام به دلایل خاصی ایجاد میشوند. از جمله این انواع میتوان به پریودهای خیلی کوتاه (کمتر از ۲۱ روز) یا خیلی بلند (بیش از ۳۵ روز) اشاره کرد. همچنین، پریودهای سنگین یا خیلی سبک، عدم تخمکگذاری، و پریودهای همراه با درد شدید نیز از انواع دیگر هستند. عوامل مؤثر بر این نامنظمیها میتواند شامل تغییرات هورمونی، استرس، تغییرات وزن، ورزش شدید، استفاده از روشهای هورمونی پیشگیری از بارداری، و بیماریهایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و مشکلات تیروئید باشد.
عوارض پریود | مراقبتهای دوران پریود | تغذیههای مناسب دوران پریود |
---|---|---|
درد شکم | مصرف مسکنها، استراحت و پد گرم | مصرف مرغ و ماهی برای آهن و مواد معدنی |
خونریزیهای شدید | مراجعه به پزشک در صورت نیاز | مصرف میوهها و سبزیجات تازه |
سردرد | کمپرس سرد و مکملهای ویتامینی | شکلات تلخ برای منیزیم و آهن |
اسهال | مراجعه به پزشک در صورت شدت | مصرف آب زیاد برای هیدراته نگهداشتن بدن |
نفخ و بادکردگی شکم | ورزشهای سبک و تکنیکهای آرامسازی | کاهش مصرف نمک |
حساسیت سینهها | استفاده از لباسهای راحت و مناسب | پرهیز از مصرف الکل |
فواید پریود شدن منظم چیست؟
همان طور که گفتهشد داشتن یک چرخهی قاعدگی منظم، نشاندهندهی سلامتی بدن شما است. با داشتن یک چرخهی منظم شما میتوانید برای زندگی، ورزش، کار، زندگی جنسی خود برنامهریزی کنید.
پریودهای منظم نشان میدهند که هورمونهای شما در سطح طبیعی قرار دارند و همچنین استخوانها، غده تیروئید و سیستم متابولیک شما بهدرستی عمل میکند. پریود باعث میشود که دیرتر پیر شوید و پوست و بدن شما را شاداب نگهمیدارد. بر اساس تحقیقات انجامشده در آمریکا، محققان فکر میکنند یکی از دلایل اینکه زنان بیشتر از مردان عمر میکنند این است که هر ماه مقداری آهن از طریق خونریزی قاعدگی از دست میدهند. زیرا آهن زیاد در بدن میتواند با تولید رادیکالهای آزاد باعث ایجاد بیماری شود.
درد شکم یکی از شایعترین مشکلات آزاردهندهی پریود است، که ممکن است قبل از پریود یا همزمان با آن ایجاد شود و به طور روتین بسیاری از زنان به آن دچار میشوند. این درد در قسمت پایین شکم و پشت حس میشود، که شدت آن از خفیف تا شدید متغیر است.
برای تنظیم کردن پریود میتوان از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده کرد. باید علت زمینهای این مشکل را یافت و آن را درمان کرد. اگر پریود شما نامنظم است لازم است پیش از استفاده از هر دارویی با دکتر زنان مشاوره کنید.
پریود یا عادت ماهانه مردانه چیست؟
پزشکان معتقدند که مردان هم دارای نشانههایی از پریود هستند. مطالعات علمی در سالهای اخیر نشان دادهاست که مردان هم مانند زنان ممکن است در برههای از ماه دچار مشکلاتی در ترشح هورمونهای جنسی خود شوند، به همین دلیل برخی پزشکان معتقدند که آقایان هم مانند خانمها میتوانند دارای نشانههایی از پریود در ماه باشند. اگرچه بروز پریود در مردان به منظمی خانمها نیست، اما از آنجایی که در طی ماه دچار حالات خاصی از بینظمی هورمونی در بدن خود میشوند، این حالت به پریود مردان معروف شدهاست.
مردان در طی ماه دچار حالات خاصی از بینظمی هورمونی در بدن خود میشوند که به این حالت به پریود مردان میگویند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
پریود یکی از دورههایی است که در دوران باروری زن اتفاق میافتد. هر ماه برای چند روز دیوارهی رحم ریزش میکند و به شکل خون و لختههای کوچک از واژن بیرون میآید. پریود ممکن است طبیعی و یا غیرطبیعی باشد. گاهی ممکن است که پریود خود را عقب بیندازید و یا خونریزی شدید داشتهباشید. اگر هیچ خونریزی را طی ۹۰ روز گذشته تجربه نکردهاید و باردار نیستید، باید به پزشک زنان مراجعه کنید. همچنین:
- اگر خونریزی شما بیش از ۷ روز طول میکشد یا خونریزی شما خیلی زیاد است به طوری که هر ۱ تا ۲ ساعت باید نوار بهداشتی یا تامپون خود را عوض کنید.
- در صورتیکه چرخهی شما کمتر از ۲۱ روز یا بیشتر از ۳۵ روز طول بکشد.
- اگر درد خیلی شدیدی را در زمان قاعدگی تجربه میکنید.
- تجربهی خونریزی بین دو چرخهی قاعدگی، لکه بینی یا خونریزی واژینال.
- تب یا احساس بیمار بودن بعد از استفاده از تامپون
- اگر قاعدگی شما تا سن ۱۵ سالگی آغاز نشود.
برای دریافت نوبت از بهترین دکتر متخصص زنان و لیست بهترین دکترهای مامایی از دکترتو کمک بگیرید. در دکترتو همچنین میتوانید از مشاوره با دکتر زنان آنلاین و دکتر مامایی آنلاین بهرهمند شوید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام من الان ۱۳ سالم هست و چند باری پریود شدم و خجالت میکشم بگم به کسی نمیدونم باید چیکار کنم
سلام
نگران نباشید، پریود شدن یک بخش طبیعی از رشد شماست و کاملاً طبیعی است که احساس خجالت کنید. اما مهم است که بدانید بسیاری از دختران در همین سن به سن بلوغ میرسند و این یک مرحله طبیعی از زندگی است.
اگر خجالت میکشید که به کسی بگویید، میتوانید ابتدا با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید، مثل مادر یا یکی از اعضای خانواده که میتواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. آنها ممکن است به شما کمک کنند تا احساس راحتی بیشتری پیدا کنید.
سلام من ۱۲سالم هست رشت سینه هم دارم ولی پریود نشودم هنوز دلیلش چیه
سلام
با این علایم
بهتر است سونو انجام دهید
تا از رشد و سلامت تخمدان ها مطمئن شوید
متخصص زنان و زایمان
ببخشید من یهو وسط ماه دوار لکه بینی شدم بطوری که نوارو عوض کنم اما خیلی شدید. نیستا …۱۴ سالمه و چند سالی هست که پریود میشم باید برم دکتر یا میتونه عادی باش
سلام
این علایم دلایل زیادی دارد
مثل بارداری، استرس، کیست تخمدانی، عفونت و…
با توجه به توضیحات بهتر است به پزشک مراجعه کنید
متخصص زنان و زایمان
سلام ببخشید من بهو وسط ماه دچار لک بینی شدم.باید برم دکتر حدود دو هفته از پریودم میگذشت
سلام ببخشید من ده مرداد پریود شدم بعد حدود ۲۵ شهریور بعد یکهو ۹ مهر لکه بینی دارم البته نمیدونم پریود یا نه ولی مقدار خونش کمه چرا یهو انطوری شد؟
سلام
اگر رابطه نداشته اید طبیعی نیست
دلایل زیادی دارد
مثل بارداری، استرس، کیست تخمدانی، عفونت و…
با توجه به توضیحات بهتر است به پزشک مراجعه کنید
متخصص زنان و زایمان
سلام من هر ماه قبل از پریود شدن سینه هام بیش از حد درد داره واینکه لکه بینی تا ۱۵ روز ادامه داره مشکل از چیه
سلام
از نظر کیست تخمدانی و اندومتریوز باید سونوگرافی شوید
کم خونی و فقر آهن احتمالی تان هم باید بررسی شود
جدی بگیرید
متخصص زنان و زایمان
سلام من الان دو روزه پریود شدم و زیر شکمم درد میکند و قرص مفصل ساز میخورم به نظرتون قرص مفصل ساز برای پریودی بده
سلام
ایرادی ندارد
فقط همراه با غذا
و البته زیر نظر پزشک مصرف کنید
وقتی ک پریود میشم فقط روز اول خون میاد و روزهای بعد لکه میاد
علت چب میتونه باشه
سلام
از نظر کمخونی، فقر اهن و مشکلات کیست تخمدانی
نیاز به معاینه و ازمایش دارید
حتمن جدی بگیرید
متخصص زنان و زایمان
ممنون از کمکتون
خواهش میکنم
تندرست و شاد باشید