خونریزی شدید پریودی نشانه چیست و چگونه درمان میشود؟ – مجله سلامت دکترتو

خونریزی شدید پریودی نشانه چیست و چگونه درمان میشود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

خونریزی شدید پریودی یا منوراژی زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار خون‌ریزی قاعدگی از ۸۰ میلی‌لیتر بیشتر شود یا بیش از ۷ روز طول بکشد. این مشکل ممکن است به دلایلی مانند به‌هم‌خوردن تعادل هورمونی، فیبروم یا پولیپ در رحم، اختلالات خونی یا مشکلات تیروئید ایجاد شود. درمان آن به علت اصلی این عارضه بستگی دارد و می‌تواند شامل مصرف قرص‌های هورمونی مانند قرص ضدبارداری، مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن، قرص آهن برای کم‌خونی یا در موارد شدید، جراحی کورتاژ یا برداشتن رحم باشد. برای تشخیص و درمان درست، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
علل خونریزی شدید در پریودی چیست و چه درمانی دارد؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

خونریزی شدید پریودی (منوراژی) به معنی پریودی است که بیشتر از حد معمول طول می‌کشد یا حجم زیادی دارد و ممکن است با درد شدید همراه باشد. از نظر علمی، منوراژی به خونریزی قاعدگی با حجم بیش از ۸۰ میلی‌لیتر در هر سیکل گفته می‌شود که ممکن است طولانی‌تر از ۷ روز باشد. درد شدید معمولا جزو علائم جداگانه به نام دیسمنوره است. این مشکل می‌تواند باعث کم‌خونی شود و دلایل مختلفی مانند اختلالات هورمونی، فیبروم، پولیپ، استفاده از IUD، بیماری‌های تیروئید، سرطان یا مشکلات کبد و کلیه داشته‌باشد. علائم خونریزی شدید شامل خونریزی زیاد، وجود لخته‌های نسبتا بزرگ، احتمالا خستگی به دلیل کم‌خونی و در برخی موارد درد است. برای تشخیص علت آن، پزشک زنان آزمایش‌هایی مانند آزمایش خون، سونوگرافی یا بیوپسی را تجویز می‌کند. درمان خونریزی شدید در پریودی باتوجه به علت آن، می‌تواند شامل دارو درمانی، جراحی یا پیگیری دقیق سیکل قاعدگی باشد.

علت خونریزی شدید در پریودی چیست؟

خونریزی شدید پریودی که در پزشکی به نام منوراژی شناخته می‌شود، می‌تواند دلایل مختلفی داشته‌باشد. از مهم‌ترین علت‌ها می‌توان به اختلالات هورمونی، وجود فیبروم یا پولیپ در رحم، اختلالات انعقادی خون، مصرف برخی داروها و بیماری‌های زمینه‌ای مانند اختلالات تیروئیدی یا آندومتریوز اشاره کرد. گاهی نیز خونریزی شدید در پریود بدون علت مشخصی رخ می‌دهد که نیاز به بررسی پزشکی دقیق دارد.

متن انگلیسی:
Heavy menstrual bleeding is a common concern. But most women don’t have enough blood loss for it to be called heavy menstrual bleeding.
ترجمه فارسی:
خون‌ریزی شدید قاعدگی یکی از نگرانی‌های رایج زنان است اما در واقع بیشتر خانم‌ها به آن اندازه خون از دست نمی‌دهند که بتوان آن را «قاعدگی شدید» نامید.

به نقل از سایت mayoclinic

۱. علت طولانی شدن پریود با خونریزی زیاد

طولانی شدن پریود همراه با خونریزی زیاد یا لخته‌ای معمولا ناشی از عدم تعادل هورمونی است. وقتی تخمک‌گذاری منظم نباشد، پوشش داخلی رحم بیش‌ازحد رشد کرده و با خونریزی شدید و گاهی لخته دفع می‌شود. وجود فیبروم‌ها، پولیپ‌ها یا اندومتریوز هم می‌تواند باعث خونریزی طولانی و همراه با لخته شود. بررسی این شرایط توسط پزشک ضروری است.

۲. علت خونریزی خیلی شدید در پریودی

خونریزی خیلی شدید در پریود می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی مانند فیبروم رحم، پولیپ، اختلالات انعقاد خون یا حتی سرطان رحم باشد. برخی زنان نیز به‌طور ژنتیکی مستعد خونریزی زیاد هستند. اگر نیاز به تعویض نوار بهداشتی هر یک یا دو ساعت دارید یا خونریزی بیشتر از ۷ روز طول می‌کشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

۳. علت خونریزی شدید و لخته ای در پریودی

علت خونریزی شدید همراه با لخته خون گوشتی در پریود می‌تواند به مشکلاتی مثل فیبروم رحم، عدم تعادل هورمونی یا اختلالات انعقاد خون مربوط باشد. وقتی رحم نتواند خون را به‌درستی تخلیه کند، لخته‌های بزرگ ایجاد می‌شوند. علت خونریزی زیاد و لخته در پریودی را باید پزشک بررسی کند تا درمان مناسب آغاز شود.

۴. علت خونریزی شدید پریودی در دختران

در دختران نوجوان، علت شایع خونریزی شدید قاعدگی نداشتن تخمک‌گذاری منظم در سال‌های اول پریود است. در این شرایط، سطح هورمون پروژسترون کافی نیست و همین باعث خونریزی‌های شدید می‌شود. البته برخی اختلالات انعقاد خون مانند بیماری فون‌ویلبراند هم می‌تواند باعث این مشکل شود. اگر خونریزی ادامه‌دار بود یا همراه با علائم کم‌خونی بود، باید بررسی شود.

درد همراه خونریزی شدید قاعدگی
معمولا خونریزی شدید قاعدگی با درد شدید همراه است.

۵. درد و خونریزی شدید در پریودی

گاهی درد و خونریزی شدید به طور همزمان رخ می‌دهد. این وضعیت ممکن است به علت آندومتریوز، فیبروم، التهاب لگن یا حتی آی یو دی ایجاد شود. اگر درد با مسکن معمولی کاهش پیدا نکند یا همراه با خونریزی غیرطبیعی باشد، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی مشخص شود و درمان مناسب آغاز شود.

۶. علت خونریزی شدید دو روز اول پریودی چیست؟

در بسیاری از زنان، خونریزی در دو روز اول پریود شدت بیشتری دارد. این موضوع به دلیل بالاتر بودن سطح پروستاگلاندین‌ها است که باعث انقباض رحم و دفع پوشش داخلی می‌شود. در برخی افراد این شدت غیرطبیعی بوده و ممکن است ناشی از فیبروم، پولیپ یا اختلالات هورمونی باشد. اگر شدت خونریزی بیش‌ازحد معمول است، بهتر است بررسی انجام شود.

۷. خونریزی شدید پریود به دلیل عدم تعادل هورمون ها

در یک چرخه طبیعی قاعدگی، تعادل میان دو هورمون اصلی یعنی استروژن و پروژسترون، رشد و ریزش طبیعی دیواره داخلی رحم (اندومتر) را کنترل می‌کند. اگر این تعادل به هم بخورد، بافت اندومتر بیش‌ازحد رشد می‌کند و در نهایت باعث خونریزی شدید قاعدگی می‌شود. بنابراین، یکی از نشانه‌های اختلال هورمونی در زنان می‌تواند خونریزی زیاد باشد. برخی از بیماری‌ها که باعث برهم خوردن این تعادل هورمونی می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)
  • چاقی
  • مقاومت به انسولین
  • اختلالات عملکرد تیروئید

خونریزی شدید پریود نگرانت کرده؟

یه بار برای همیشه، به پزشک مراجعه کن و مشکلت رو حل کن.

۸. فیبروم و پولیپ رحم، علت خونریزی شدید در پریود

فیبروم‌ها تومورهای خوش‌خیم رحم هستند که به‌مرور زمان ممکن است شکل بگیرند و یکی از دلایل شایع خونریزی غیرطبیعی یا طولانی‌مدت در دوران قاعدگی به شمار می‌روند. همچنین، رشد خوش‌خیم و کوچک لایه داخلی رحم که به آن پولیپ رحم گفته می‌شود نیز می‌تواند باعث خونریزی شدید یا طولانی قاعدگی شود. به‌همین دلیل، یکی از علائم اصلی بیماری فیبروم رحم یا پولیپ رحم، خونریزی غیرعادی رحمی است.

۹. اندومتریوز علت خونریزی شدید در پریود است؟

اندومتریوز یکی از علت‌های شناخته‌شده خونریزی شدید پریودی است. در این بیماری، بافت داخلی رحم در مکان‌های غیرطبیعی رشد می‌کند که باعث خونریزی‌های شدید، دردهای شدید لگنی و گاهی ناباروری می‌شود. تشخیص دقیق با سونوگرافی و لاپاراسکوپی انجام می‌شود. درمان آن شامل داروهای هورمونی، مسکن‌ها و گاهی جراحی است.

۱۰. دستگاه داخل رحمی (IUD) دلیل خونریزی شدید در زمان پریود

یکی از عوارض شناخته‌شده استفاده از دستگاه داخل رحمی (IUD)، خونریزی شدید قاعدگی است. در چنین شرایطی، پزشک می‌تواند روش‌های جایگزین پیشگیری از بارداری را پیشنهاد دهد تا این عارضه کاهش یابد.

دلیل خونریزی شدید در زمان پریود دستگاه داخل رحمی (IUD)
خونریزی شدید قاعدگی یک عارضه شناخته شده در استفاده از دستگاه داخل رحمی است که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود.

۱۱. علت خونریزی زیاد در اولین پریود چیست؟

در آغاز بلوغ، بسیاری از دختران نوجوان دوره‌های قاعدگی سنگین و دردناکی را تجربه می‌کنند. دلیل آن معمولا آزاد نشدن تخمک‌ در چرخه‌های ابتدایی است. با شروع تخمک‌گذاری، نظم و شدت قاعدگی معمولا به حالت طبیعی بازمی‌گردد. با این حال، برخی از دختران ممکن است اختلالات خونریزی داشته‌باشند که در زمان شروع پریود مشخص می‌شود.

۱۲. عوامل خطر خونریزی شدید در پریودی

عوامل خطر خونریزی شدید به سن و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد. در یک چرخه طبیعی، تخمک‌گذاری باعث ترشح هورمون پروژسترون می‌شود که نقش کلیدی در تنظیم قاعدگی دارد. اگر تخمک‌گذاری اتفاق نیفتد، کمبود پروژسترون می‌تواند باعث قاعدگی سنگین شود.

در دختران نوجوان، خونریزی شدید معمولا ناشی از نقص تخمک‌گذاری‌ در سال اول پس از شروع پریود است. اما در زنان بالاتر از سن باروری، این مشکل معمولا به دلایلی مانند فیبروم رحم، پولیپ یا آدنومیوز برمی‌گردد. با این حال، احتمال بیماری‌های دیگر مانند سرطان رحم، اختلالات انعقادی، بیماری‌های کبد و کلیه یا عوارض دارویی نیز باید بررسی شود.

پزشکان پیشنهادی

تشخیص خونریزی شدید در پریودی چگونه انجام میشود؟

دکتر زنان شما احتمالا درباره سابقه برخی بیماری‌ها و سیکل قاعدگی از شما سوال خواهد کرد. همچنین پزشک ممکن است از شما بخواهد روزهایی که خونریزی داشته و روزهایی که نداشته‌اید و‌ اینکه میزان خونریزی‌تان چقدر است و چند تا نوار بهداشتی استفاده کرده‌اید را یادداشت کنید. پزشک پس از معاینه شما ممکن است یک یا چند آزمایش را به شما توصیه کند مانند:

  • آزمایش خون: پزشک با گرفتن نمونه خون شما می‌تواند کمبود آهن (کم خونی) و سایر بیماری‌ها مانند اختلالات تیروئید و یا اختلالات انعقادی خون را ارزیابی کند.
  • بیوپسی از آندومتر رحم: پزشک شما ممکن است نمونه‌ای از بافت داخل رحم شما بگیرد تا توسط یک متخصص پاتولوژی مورد آزمایش قرار گیرد.
  • سونوگرافی: با این روش تصویربرداری با استفاده از امواج صوتی می‌توان رحم، تخمدان و لگن را مشاهده کرد.
  • طبق نتایج آزمایشات اولیه شما، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری را توصیه کند، از جمله:
  • سونو هیستروسوگرافی: در این آزمایش از طریق واژن و دهانه رحم مایعی را به داخل رحم شما تزریق می‌کنند. سپس پزشک با استفاده از سونوگرافی به بررسی لایه داخلی رحم می‌پردازد.
  • هیستروسکوپی: در این روش وسیله‌ای نازک و روشن از طریق واژن و سرویکس، داخل رحم قرار داده و به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل رحم شما را ببیند.

وقتشه خونریزی شدید در قاعدگی رو برای همیشه درمان کنی. همین الان نوبت بگیر.

درمان خونریزی شدید پریودی چیست؟

روش درمان خونریزی شدید پریودی بستگی به علت آن دارد. اگر مشکل هورمونی باشد، پزشک ممکن است داروهای تنظیم‌کننده هورمون تجویز کند. اگر علت فیبروم یا پولیپ باشد، جراحی یا آی‌یو‌دی هورمونی می‌تواند کمک کند. در موارد شدید، داروهای بندآورنده خون یا حتی جراحی‌هایی مانند کورتاژ یا هیسترکتومی پیشنهاد می‌شود. درمان باید بر اساس معاینه و تشخیص دقیق انجام شود.

قرص برای خونریزی شدید پریودی

برای درمان دارویی خونریزی شدید در پریود، چند نوع دارو مؤثر هستند. داروهای مختلفی مانند قرص‌های ضدبارداری، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)، پروژسترون، ترانگزامیک اسید و قرص آهن بسته به علت خونریزی و وضعیت بیمار تجویز می‌شوند:

  • قرص‌های ضدبارداری: این قرص‌ها با جلوگیری از تخمک‌گذاری و تنظیم هورمون‌ها، شدت خونریزی را کاهش می‌دهند.
  • قرص‌های NSAIDs: داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن علاوه بر کاهش درد، خونریزی را نیز کم می‌کنند.
  • ترانگزامیک اسید: یک داروی خوراکی است که به لخته‌شدن خون کمک می‌کند و شدت خونریزی را کاهش می‌دهد.
  • قرص آهن: برای جبران کم‌خونی ناشی از خونریزی زیاد، مصرف قرص آهن ضروری است.

درمان خانگی خونریزی شدید قاعدگی

درمان‌های خانگی در موارد خفیف تا متوسط می‌توانند مؤثر باشند. مصرف چای زنجبیل، دمنوش بابونه، یا چای دارچین می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. استفاده از کیسه آب گرم روی شکم نیز برای آرام‌کردن گرفتگی عضلات رحم مفید است. خواب کافی، کاهش استرس و انجام یوگا یا حرکات آرام ورزشی هم می‌تواند مفید باشد. مصرف غذاهای آهن‌دار مانند عدس، اسفناج و گوشت قرمز را نباید فراموش کرد.

برخی دمنوش‌ها و روش‌های خانگی ممکن است به تسکین علائم همراه کمک کنند اما برای درمان خونریزی شدید باید به پزشک مراجعه کرد.

اینفوگرافی درمان خونریزی زیاد در پریودی
برای درمان خانگی خونریزی شدید در پریود می‌توان از چای زنجبیل، رازیانه، و کمپرس سرد روی شکم استفاده کرد.

برای خونریزی شدید پریودی چی بخوریم؟

در زمان پریود با خونریزی شدید، بهتر است از غذاهایی استفاده شود که به جبران خون و کاهش التهاب کمک کنند. مواد غذایی سرشار از آهن مانند جگر، گوشت قرمز، عدس، اسفناج و تخم‌مرغ می‌توانند از کم‌خونی جلوگیری کنند. غذاهای سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، فلفل دلمه‌ای و کیوی به جذب بهتر آهن کمک می‌کنند. بهتر است از غذاهای پرنمک، چرب یا محرک مانند قهوه پرهیز شود تا علائم تشدید نشود.

جراحی برای درمان خونریزی شدید پریودی

اگر درمان‌های دارویی پاسخ‌گو نباشند، پزشک ممکن است یکی از روش‌های جراحی زیر را پیشنهاد دهد:

  • کورتاژ (D&C): روشی برای تخلیه لایه داخلی رحم و بررسی علت خونریزی است.
  • آمبولیزاسیون شریان رحمی: برای کوچک‌کردن فیبروم با قطع جریان خون‌رسانی به آن انجام می‌شود.
  • میومکتومی: برای برداشتن فیبروم به‌صورت مستقیم و حفظ رحم انجام می‌شود.
  • ابلیشن آندومتر: برای ازبین‌بردن پوشش داخلی رحم؛ فقط برای زنانی که قصد بارداری ندارند.
  • هیسترکتومی: برداشتن کامل رحم؛ روش نهایی برای موارد بسیار شدید یا غیرقابل‌کنترل.

درمان خونریزی شدید پریود در طب سنتی

در طب سنتی برای درمان خونریزی‌های شدید پریودی برخی از گیاهان توصیه می‌شود که می‌توانند موثر باشند. برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • دم‌نوش برگ تمشک: حدود ۳۰ گرم برگ تمشک را برای مدت ۱۰ دقیقه با آب جوش دم کنید و روزی ۳ بار آن را بنوشید.
  • مصرف دمنوش یا چای ازگیل: از خاصیت ازگیل می‌توان به تنظیم و درمان درد پریود و کاهش خونریزی شدید در پریودی اشاره کرد.
  • دم‌نوش گل زفا: گل زفا در کاهش خونریزی پریودی موثر است. می‌توانید آن را از عطاری‌ها تهیه کنید. در تهیه دم‌نوش می‌توانید علاوه بر گل زفا، مقداری گزنه سفید هم به آن اضافه کنید.
  • دم‌نوش پای شیر: برای تهیه دم‌نوش باید پای شیر را با گیاه مریم‌گلی، بادرنجبویه و برگ تمشک خشک ترکیب کنید و با آب جوش آنها را دم کنید.
  • دم‌نوش نعنا فلفلی: ۲ یا ۳ قاشق‌چای‌خوری برگ نعنا فلفلی را با آب جوش دم کنید و نوش جان کنید.

برخی گیاهان دارویی در طب سنتی برای تسکین علائم خونریزی شدید در قاعدگی توصیه می‌شوند اما اثربخشی آن‌ها در درمان خونریزی شدید به‌طور علمی اثبات نشده است و مصرف آنها باید با مشورت پزشک باشد.

درمان خونریزی زیاد در پریود با طب سنتی
زنجبیل در کاهش خونریزی پریود و تسکین درد در این دوره بسیار تاثیر دارد.

عوارض خونریزی شدید پریودی چیست؟

خونریزی شدید پریودی می‌تواند باعث کم خونی فقر آهن شود که به دلیل کاهش سطح آهن بدن، خستگی و ضعف ایجاد می‌کند. همچنین درد شدید قاعدگی (دیسمنوره) ممکن است با خونریزی زیاد همراه باشد و نیاز به درمان تخصصی داشته‌باشد. عوارض شایع خونریزی شدید قاعدگی عبارت است از:

  • کم خونی فقر آهن
  • خستگی و ضعف
  • رنگ پریدگی
  • درد شدید قاعدگی (دیسمنوره)
  • نیاز به ارزیابی پزشکی برای دردهای غیرعادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

خونریزی شدید در پریودی اگر فقط گاهی پیش بیاید، شاید طبیعی باشد اما اگر ادامه‌دار، همراه با لخته، درد شدید یا کم‌خونی باشد، نباید نادیده بگیرید. از اختلالات ساده هورمونی تا بیماری‌های جدی‌تری مانند اندومتریوز یا فیبروم می‌توانند پشت این علامت باشند. خوشبختانه، روش‌های درمانی مؤثری از دارو درمانی تا درمان‌های خانگی و حتی جراحی برای درمان خونریزی شدید پریودی وجود دارند. مهم‌ترین قدم، مراجعه به پزشک و انجام بررسی‌های دقیق پزشکی است. سلامت قاعدگی موضوعی نیست که بتوان آن را پشت گوش انداخت.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اگر در طی دوره پریود خون زیادی از دست دهید، ممکن است دچار علائم کم خونی شوید. در این حالت خونریزی شدید پریودی می‌تواند خطرناک باشد. زمانی که آهن در بدن کاهش پیدا می‌کند، شخص دچار خونریزی می‌شود. اگر کم‌خونی درمان نشود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود.

خونریزی شدید پریودی می‌تواند باعث کاهش سطح آهن شده و خطر کم خونی فقر آهن افزایش دهد. علائم و نشانه‌هایی که به دنبال کم خونی ایجاد می‌شوند عبارت‌اند از رنگ پریدگی، ضعف و خستگی. گرچه رژیم غذایی در کم خونی فقر آهن نقش دارد اما این مشکل با خونریزی های شدید قاعدگی نیز بیشتر می‌شود.

هایپر منوره نام دیگر خونریزی شدید پریودی یا منوراژی است. این نوع خونریزی غیرطبیعی بوده و می‌تواند مربوط به مشکلات رحم، مشکلات هورمونی یا سایر شرایط باشد. اگر بیش از ۷ روز دچار خونریزی می‌شوید یا به دلیل خونریزی زیاد مجبور هستید هر ساعت پد بهداشتی خود را تعویض کنید، احتمالا دچار هایپر منوره هستید.

علائم خونریزی شدید قاعدگی شامل خیس شدن یک یا چند نوار بهداشتی یا تامپون در هر ساعت، نیاز به استفاده هم‌زمان از ۲ نوار برای کنترل خون‌ریزی، بیدار شدن در شب برای تعویض نوار، طول کشیدن قاعدگی بیش از یک هفته، محدود شدن فعالیت‌های روزانه به‌دلیل شدت خون‌ریزی و بروز علائم کم‌خونی مانند خستگی یا تنگی نفس است. اگر این نشانه‌ها را تجربه کرده‌اید، بهتر است با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است به درمان نیاز داشته‌باشید.

برای کم‌کردن خونریزی شدید پریود، مصرف داروهای هورمونی مانند قرص ضدبارداری می‌تواند کمک کند. قرص ایبوپروفن یا ناپروکسن هم شدت خونریزی را کمتر می‌کند. غذاهای آهن‌دار مثل گوشت قرمز و عدس هم باید خورده شود. اگر خونریزی خیلی زیاد باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

اگر پریود با خونریزی زیاد همراه باشد، قرص ضدبارداری می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها کمک کند. قرص پروژسترون هم یکی دیگر از گزینه‌ها است. داروهای مسکن مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن خونریزی را کمتر می‌کنند. داروی ترانگزامیک اسید هم به بندآمدن خون کمک می‌کند. گاهی هم قرص آهن تجویز می‌شود تا کم‌خونی جبران شود. حتما باید این داروها با نظر پزشک مصرف شود.

مشکلات هورمونی، فیبروم‌های رحم، اندومتریوز یا اختلالات تیروئید می‌توانند خونریزی پریود را شدیدتر کنند. استفاده از آی‌یو‌دی غیرهورمونی، مصرف بعضی داروها یا حتی استرس زیاد هم ممکن است تأثیر بگذارد. اگر این وضعیت تکرار شود، حتما باید پیگیری کنید تا علت مشخص شود.

برای کاهش خونریزی پریود، مصرف مواد غذایی غنی از آهن مثل گوشت قرمز، عدس، اسفناج و تخم‌مرغ توصیه می‌شود. مصرف ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می‌کند، پس پرتقال، کیوی و فلفل دلمه‌ای هم باید خورده شود. نوشیدن آب کافی و دوری از غذاهای پرادویه و کافئین‌دار هم می‌تواند مؤثر باشد.

خونریزی طبیعی پریود معمولا بین ۳۰ تا ۸۰ میلی‌لیتر در هر سیکل است. این خون باید قرمز تیره یا روشن باشد و بیشتر از ۷ روز طول نکشد. وجود لخته‌های کوچک طبیعی است، اما اگر لخته‌ها زیاد یا بزرگ باشند یا خونریزی خیلی سنگین شود، باید بررسی شود.

اگر هر ساعت نوار بهداشتی باید تعویض شود، خونریزی بیشتر از ۷ روز طول بکشد، لخته‌های بزرگ دیده شود یا ضعف و تنگی نفس حس شود، باید به پزشک مراجعه شود. اگر خونریزی غیرمنتظره بین دو پریود اتفاق بیفتد یا با درد شدید همراه باشد، هم مراجعه فوری لازم است.

معمولا روز اول و دوم پریود بیشترین شدت خونریزی را دارند. در این روزها، بدن پوشش داخلی رحم را با قدرت بیشتری دفع می‌کند. با این حال، اگر شدت خونریزی غیرطبیعی باشد یا چند روز اول بسیار سنگین طی شود، لازم است بررسی انجام شود.

در بعضی زنان، با نزدیک شدن به دوران یائسگی (معمولا بعد از ۴۰ سالگی)، پریودها نامنظم و گاهی شدیدتر می‌شوند. اما در برخی دیگر، خونریزی کمتر می‌شود. اگر بعد از ۴۰ سال خونریزی خیلی زیاد یا غیرعادی دیده شود، باید بررسی هورمونی یا سونوگرافی انجام گیرد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره خونریزی شدید پریودی

  1. مینو گفت:

    سلام،من روز اول ودوم درد زیادی دارم .اما روز دوم خون زیادی هم میره علتش چی میتونه باشه؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      درد شما به علت ترشح هورمون ها و اتصال به گیرنده خود روی رحم است و خونریزی نیز به علت ریزش دیواره رحم طی تغییرات هورمونی است و طبیعی می باشد. از این لینک می تونید مشاوره تلفنی یا متنی با متخصص مامایی در خصوص ارائه راهکارهای موثر در کاهش درد و خونریزی داشته باشید.
      مشاوره تلفنی زنان، بارداری، زایمان

    2. زهرا گفت:

      سلام ۱۶ سالمه من همیشه خونریزی کمی دارم اما این دفعه بعد ۱۴ روز از پریود قبلیم دوباره پریود شدم و خونریزی شدیدی دارم علتش چیه که این قدر زود پریود شدم و خونریزی شدید هست لطفاً راهنمایی بفرمایید

  2. مریم اکبری گفت:

    با سلام من چند ماهی میشه که فقط دو روز خونریزی دارم اونم خیلی زیاد به خدی که دو ساعت ا بار باید پد رو عوض کنم ولی زمان پریود شدنم منظمه و‌دقیق ۱۷هر ماه پریود میشم

  3. ناشناس گفت:

    سلام من پریودی بدون درد دارم میشه علتش رو بگین؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      همه افراد در زمان پریودی درد ندارند. سیکل های بدون تخم گذاری نیز دردناک نیست. اگر پریود شما منظم است جای نگرانی ندارد.

  4. نگار محمدی گفت:

    سلام من هر ماه ۳۲ پریود میشدم این ماه ۲۱ دیدم خونریزی دارم شب اول خونم خیلی زیاد بود لطفا راهنمایی کنید

  5. نگار گفت:

    سلام من هر ماه ۳۲ پریود میشدم این ماه ۲۱ دیدم خونریزی دارم شب اول خونم خیلی زیاد بود چیکار کنم

  6. S گفت:

    سلام من ۱۳ سال دارم
    و الان دومین باریه که تو این ماه پریود شدم و خیلی خیلی پریودم شدیده ،جوری که توی هر دو ساعت یبار باید نوار رو عوض کنم ، کم خونی هم دارم و قرص آهن میخورم
    چکار کنم کم بشه؟؟؟خیلی دارم اذیت میشم
    قرص مفنامیک اسید بخورم تاثیر داره برای کم شدنش؟؟

  7. ناشناس گفت:

    سلام من روز اول پريود تا چهارم فقط لكوميبينم و خونريزيم از روز ٤ام شديد و درد هست علت خاصي داره كه چهار روز اول خونروزي ندارم؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      وجود لکه بینی می تونه به علت مشکلات هورمونی و یا رحمی تخمدانی باشد. بهتره آزمایش هورمونی و سونوگرافی رحم و تخمدان انجام شود و توسط متخصص زنان بررسی شوید.
      رزرو نوبت پزشک زنان

  8. ناشناس گفت:

    سلام ،من فاصله بین پریودیم ۱۸ روز شده ،یعنی فقط ۱۸ روز پاک بودم ودوباره پریود شدم باخونریزی زیاد ،در ضمن ای یودی دارم ولی پریودام منظم بود با سیکل های ۲۸ روزه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این نامنظمی قاعدگی می تونه به علت اختلالات هورمونی و مشکلات رحمی تخمدانی باشد. بهتره به متخصص زنان مراجعه کنید تا ضمن انجام آزمایشات هورمونی و سونوگرافی دلیل این خونریزی نامنظم مشخص شود.
      متخصص زنان و زایمان

    2. زهرا گفت:

      سلام خسته نباشین؟من پریودیم دوماه خوبه ماه سوم به تاخیر میافته میشه علتشو بگین

  9. لیلا گفت:

    با سلام من اول خرداد. پرید طبیعی و سر وقت داشتم ولی دوباره ۱۸خرداد پرید شدم با خونریزی بسیار شدید الان ۷روزه و علی رغم مصرف ترانزامیک اسید و تزریق ویتامین kخونریزی تغییر نکرده سونو هم رفتم مشکلی نبود شدیداً دچار ضعف و بی حالی شدم می خواستم راهنمایی بفرمایید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      مشکلات هورمونی مشا م یتونه عامل این خونریزی باشه. هورمون تیروئید و هورمون های زنانه روز سوم قاعدگی چک شود. تخمدان ها از نظر کیست بررسی شود. از این لینک میتونید از دیگر متخصصان زنان نوبت گرفته و مراجعه کنید. خونریزی زیاد و به فاصله کم قطعا ناشی از مشکلات هورمونی شماست.
      متخصص زنان و زایمان

      1. ناشناس گفت:

        سلامترومن ۱۲سالمه و ماه دوم پروید هستم اما خونریزی شدید دارم و امروز این شیشمن نواره که استفادهمیکنم و همش نه میده به لباس زیرو شرت
        تروخدا کمکم کنید

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          اوایل بلوغ به علت عدم تخمک گذاری ممکنه خونریزی های زیاد داشته باشید. از این لینک با متخصص مامایی مشورت کنید تا راه های کاهش میزان خونریزی را مطلع شوید.
          مشاوره تلفنی زنان، بارداری، زایمان

      2. Helen گفت:

        سلام ببخشید
        من نزدیک دوساله فکر کنم پریود میشم این مدت نامنظم بوده بار اول کم‌بود ولی از بعدش ب‌ نظر خودم شدیده وقتی مدت طولانی میشینم حتما باید برم دستشویی کمبود آهن ارثی از مادرم دارم آزمایش هورمونی و سونو هم رفتم چیز خاصی نبود فقط کمبود آهن
        الان شربت آهن مصرف میکنم و وقتی در دوره پریود مصرف میکنم خونریزی بیشتر میشه
        شبا هم خونریزی دارم شبی ک آهن مصرف کردم زیاد شد و ب تشکم زد واقعا نمی‌دونم مصرف کنم یا نه
        ممنون میشم راهنمایی کنید .

  10. ناشناس گفت:

    سلام
    من چند وقتی پریودیم عقب افتاد حالا که پریود شدم این اولین باره که خونریزی شدید دارم(البته به حدی نیست که نتونم کار هام رو انجام بدم) حالا چه کار کنم که کم بشه؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      چون روز اول خونریزی هست میزان شدت آن بیشتر است و کم خواهد شد و در صورت داشتن درد می تونید از مسکن ها استفاده کنید. بهتره برای بررسی علت عقب افتادگی قاعدگی ها به متخصص زنان مراجعه کنید.
      متخصص زنان و زایمان