فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
پا درد یکی از مشکلاتی است که بسیاری از ما در طول زندگی به آن دچار شدهایم. عوامل زیادی باعث ایجاد درد در پاها میشود. اکثرا این درد نشانهی مشکل خاصی نیست و احتمالا در اثر استفادهی زیاد از پاها در فعالیتهایی مانند دویدن و غیره ایجاد شدهاست. در این حالت درد شما با استراحت با درمانهای خانگی مانند کمپرس یخ از بین میرود.
هرچند همیشه دلیل دردپا یک موضوع ساده مثل فعالیت زیاد یا ضربه نیست. اگر درد شما ادامه داشت و با درمانهای خانگی از بین نرفت یا اینکه اگر درد شدیدی دارید و این درد با علائم دیگری هم همراه است، ممکن است نشاندهندهی مشکلی جدی باشد که در این صورت حتما باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. در این مطلب سعی میکنیم در مورد علل مختلف پادرد و عوامل خطر ایجاد این مشکل صحبت کنیم. پادرد ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد یا زنگ خطر یک بیماری مهم محسوب شود، به همین دلیل نباید از این موضوع بهراحتی گذشت.
پا درد چیست؟
پا (منظور از مچ پا تا انگشتان است) از استخوانها، ماهیچهها، رباطها و تاندونها تشکیل شدهاست. این بخش از اندام همه وزن بدن را در تمام روز تحمل میکند؛ بنابراین قابل پیشبینی است که پا درد نسبتا شایع باشد. گاهی درد در قسمت رویی پاهایتان احساس میشود و در ایستادن و راه رفتن مشکل ایجاد میکند. پا درد ممکن است با توجه به علت و گستره آسیبی که وارد شدهاست، خفیف یا شدید باشد.
پا درد با چه علائمی همراه می شود؟
علل بسیاری میتوانند باعث ایجاد پا درد شوند؛ بنابراین علائم متعددی هم میتوانند همراه با آن دیده شود. درد میتواند محدود به ناحیه پا باشد یا به سمت بالا کشیده شود. همچنین ممکن است همراه با آن تغییرات ظاهری در پا به وجود آمده باشد، ممکن است تورم یا قرمزی در مفاصل وجود داشته باشد.
گاهی ممکن است در کنار درد، سوزش یا بیحسی یا ضعف در پاها وجود داشته باشد. گاهی درد مفاصل بعد از یک دوره عفونت یا همزمان با آن دیده میشود و همچنین ممکن است درد مفاصل با ضایعات پوستی همراه باشد و البته ممکن است پادرد تنها علامت موجود باشد.
علل پا درد چیست؟
درد قسمت رویی پا میتواند به علل مختلفی ایجاد شده باشد؛ رایجترین دلیل آن، استفاده بیش از اندازه از پاها در فعالیتهایی نظیر دویدن، پریدن یا ضربهزدن با پاها است.مشکلاتی که با استفاده بیشازحد از پاها ایجاد میشوند شامل موارد زیر هستند:
- تندینیت عضلات اکستانسور (التهاب تاندون عضلات باز کننده پا): این مشکل با استفاده بیش از اندازه از کفشهای تنگ ایجاد میشود. تاندونهایی که در طول قسمت رویی پا قرار گرفتهاند و پا را به سمت بالا میکشند تحت فشار قرار میگیرند و همین امر موجب میشود تاندونها ملتهب و دردناک شوند.
- سندروم سینوس تارسی: این سندرم نادر است و با التهاب سینوس تارسی، کانالی که بین پاشنه و استخوان قوزک پا قرار دارد، مشخص میشود. این مشکل باعث درد در قسمت رویی پا و بخش خارجی مچ میشود.
- شکستگیهای فشاری استخوانهای پاها: درد میتواند ناشی از شکستگیهای استخوان های متاتارسال، استخوانهایی که در قسمت رویی پا قرار دارند، باشد. این آسیب میتواند علامتی مانند تورم هم داشته باشد.
ضعف و درد پا و نوروپاتی محیطی (پا درد عصبی)
نوروپاتی محیطی میتواند باعث درد، سوزش، یا بیحسی میشود که از پا به سمت بالا در اندام تحتانی گسترش پیدا کند. همچنین اختلال عصبی یا اختلال عملکرد در عصب پرونئال مشترک، که اختلال عملکرد در شاخهای از عصب سیاتیک است، میتواند باعث درد و سوزش در قسمت رویی پا، همراه با ضعف پا یا اندام تحتانی شود.
علت درد ران و ساق پا (روماتیسم و دردهای اتوایمیون)
انواع بیماریهای خودایمنی مفصلی که به آنها بیماری آرتروز گفته میشود، میتوانند باعث ایجاد پادرد شوند. در ادامه به برخی از آنها اشاره کردهایم:
- آرتریت سوریاتیک: نوعی درگیری مفصل که در بیماران مبتلا به بیماری پوستی سوریازیس (پسوریازیس) دیده میشود.
- روماتوئید آرتریت: روماتوئید آرتریت یا روماتیسم که بیماری التهابی مفاصل است.
- استئوآرتریت: بیماری که باعث تخریب مفصل میشود.
- نقرس: نقرس میتواند باعث درد شدید ناگهانی در مفصل ریشهای انگشت بزرگ پا شود.
بیماری بورسیت یا التهاب مفاصل و بیماری های ارتوپدی
بسیاری از بیماریهای ارتوپدی میتوانند باعث بروز درد پا شوند. برخی از این بیماریهای ارتوپدی را در ادامه آوردهایم، یکی از آنها بورسیت است:
- بیماری بورسیت رتروکالکانئال: التهاب ساختارهای موجود در پشت استخوان قوزک پا
- زوائد استخوانی: زوائد رشد یافته دردناکی هستند که در کنار مفاصل، در مفاصل پا در کنار انگشتان، تشکیل میشوند.
- التهاب یا پارگی تاندون آشیل
- شکستگی پا یا انگشتان
- بونیونها: بونیونها که برآمدگیهای استخوانی هستند که در ریشه انگشت بزرگ پا تشکیل میشوند.
- بیماری بورسیت: التهاب در مفاصل
- استئومیلیت: عفونت استخوانها
- آرتروز عفونی: نوعی آرتروز که باعث ایجاد عفونتی میشود که مفاصل را درگیر میکند.
- آرتریت واکنشی: درگیری مفصلی ناشی از واکنش بدن به بیماری عفونی در جای دیگری از بدن
- فاسئیت پلنتار: التهاب غشاء کف پا
سایر دلایل پا درد در زنان و مردان
سایر علل درد قسمت رویی پاها این موارد را شامل میشود:
- پینه: پینههای پوستی که لایه های ضخیم و مستحکم پوست هستند و هنگامی که پوست بخواهد در مقابل ساییدگی از خود محافظت کند ایجاد میشوند.
- صاف بودن کف پا
- نواقص ساختاری در پا
- کفش بد: کفشهای پاشنه بلند یا کفشهایی که بهخوبی اندازه نیستند.
- درد ناخن: ناخنهایی که به درون بافت انگشت رشد کنند.
- زگیل کف پا
- بیماری پاژه استخوان: اختلالی است که در فرایند بازیافت مواد بافت استخوانی در بدن ایجاد میشود.
- بیماری رینود: اختلالی که در آن انگشتان به هنگام قرار گرفتن در سرما و یا استرس بیحس و سرد میشوند.
- مورتون نوروما: حالت دردناکی است که در اثر ضخیمشدن بافت اطراف یکی از اعصابی که به انگشتان میرود ایجاد میشود و فرد ممکن است سنگریزه زیر پا احساس کند.
- اختلال ساختاری انگشتان پا: مانند حالتی که انگشت حالت خمشده در بند نزدیک به ناخن (Mallet Toe) یا بند بعدی (Hammer Toe) دارد.
علت درد پا در قسمت های مختلف پا چیست؟
نمیتوان یک علت مشخص را برای درد پا عنوان کرد. درد در هر قسمتی از پا نشاندهندهی مشکلات مختلفی است. در ادامه علت ایجاد درد در قسمتهای مختلف پا را بررسی میکنیم.
۱. علت درد استخوان پا (علت درد پای راست از لگن)
درد استخوان پا میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. علت شایع درد استخوان ضربه و شکستگی آن است. ممکن است در اثر افتادن یا تصادف استخوان آسیب ببیند. در خانمهای باردار درد استخوان لگن کاملا طبیعی است. معمولا تا زمان زایمان این درد ادامه دارد. اما میتوان با تمرینات و فیزیوتراپی تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.
کمبود برخی از مواد معدنی هم باعث درد استخوان پا میشود. افرادی کمبود کلسیم و ویتامین D دارند، دچار پوکیاستخوان هستند و در مراحل شدید آن قرار دارند، درد استخوان را تجربه میکنند. این نوع درد میتواند علاوه بر پاها در نقاط دیگر بدن هم احساس شود.
۲. علت درد در ماهیچه ران پا
یکی از علل شایع درد ماهیچه پا کشیدگی عضلات است. زمانی که فیبرهای عضله بیشازحد کشیده یا پاره شوند، درد در این ناحیه حس میشود. افرادی که قبل از ورزش یا هر فعالیتی بهخوبی گرم نمیکنند یا بیشازحد از ماهیچههای خود کار میکشند، دچار این مشکل میشوند.
دلیل دیگر این مشکل انقباض عضلات است. معمولا کمآبی بدن، خستگی عضلات و سطح پایین مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، سدیم و منیزیم باعث انقباض غیرارادی عضلات میشوند.
۳. علت درد کف پا
یکی از مشکلاتی که باعث درد کف پا میشود، پیادهروی یا ایستادن بیشازحد است. در این شرایط کف پا دچار التهاب میشود و استخوانها، رباطها یا تاندونهای پا ملتهب میشوند. از علل شایع پادرد میتوان به آرتریت اشاره کرد. زمانی که به اعصاب پا آسیب میرسد، در کف پا حسی مانند سوزش شدید، بیحسی یا گزگز ایجاد میشود.
۴. علت درد پاشنه پا
التهاب کف پا باعث ایجاد درد در پاشنه میشود. یک نوار سخت استخوان پاشنه را به انگشتان پا وصل میکند که ممکن است تحریک یا ملتهب شود. این عارضه معمولا در صبح پس از بیدارشدن، شدیدتر خود را نشان میدهد.
۵. علت پا درد شدید (علت درد پا از زانو به پایین)
بسیاری از علل پادرد که به آنها اشاره شد، میتوانند در درازمدت و در صورت عدم درمان درد شدید ایجاد کنند. اما یکی از مواردی که زانو درد شدید ایجاد میکند، شکستگی است. اگر در اثر تصادف یا سقوط درد شدید احساس کردید و کبودی شدید و تورم را مشاهده میکنید، احتمالا علت آن شکستگی است.
گاهی ضربه حاد باعث رگبهرگ شدن و کشیدگی میشود. در این شرایط به ماهیچهها و تاندون فشار وارد شده و منجر به درد حاد در عضله ران میشود.
درمان پا درد چیست؟
معمولا آسیبهای جزئی نیازی به درمان نداشته و با درمانهای ساده خانگی مشکل برطرف میشود. اما اگر درد پا شدید باشد یا تورم و علائم عفونت را روی پا مشاهده کنید، باید به پزشک متخصص ارتوپد یا متخصص طب ورزشی مراجعه کنید. درمان به علت ایجاد درد بستگی دارد و میتواند موارد زیر را دربرگیرد:
- فیزیوتراپی: اگر درد ناشی از آسیب به عضلات یا ضعف در ماهیچهها باشد، این روش درمان مناسب است. فیزیوتراپی میتواند به درمان مشکلاتی از جمله نوروپاتی محیطی، التهاب تاندون عضلات اکستانسور و آسیب عصب پرونئال کمک کند. فیزیوتراپیست حرکات کششی و تمرینات ورزشی را به شما آموزش میدهد تا هر روز آنها را تکرار کنید. همچنین در مورد استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا ویلچر، فیزیوتراپیست تصمیم میگیرد.
- گچ مخصوص: گچ یا بوتهای مخصوص راه رفتن، برای آسیبهایی نظیر شکستگی در استخوانها.
- دارو: داروهای NSAID (داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی) یا سایر داروهای ضدالتهاب که میتواند به کاهش التهاب کمک کند. معمولا از استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین برای کنترل درد استفاده میشود. ممکن است باتوجهبه منبع درد پزشک از داروهای دیگری هم استفاده کند.
- عمل جراحی: برخی از مشکلات مانند شکستگی استخوان، تاندونیت آشیل، نوروپاتی ناشی از فشار فیزیکی و آرتروز زانو در شرایط حاد نیاز به جراحی دارند.
درمان درد ماهیچه پا
یکی از درمانهای خانگی برای رفع درد ماهیچه و عضلات، حمام آب گرم است. حمام آب گرم به آرامشدن عضلات کمک میکند. همچنین با تکرار حرکات کششی میتوان درد را بهمرور از بین برد. اگر درد مربوط به قسمت ساق پا است، میتوانید پاهای خود را بکشید، طوری که انگشتان شما کاملا کشیده شود. اگر در قسمت ران دچار درد ماهیچه هستید، خم شوید و انگشتان پا را لمس کنید. ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید.
درمان درد پاشنه پا
درد در قسمت پاشنه معمولا با استراحت برطرف میشود. اگر درد شدید است، روزی دو بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی پاشنه قرار دهید. سعی کنید کفش مناسبی انتخاب کنید که به پاشنه فشار وارد نشود. داروهای ضددرد هم در تسکین درد مؤثر هستند. درصورتیکه راهکارهای خانگی جواب نداد، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشهای مختلف مانند تصویربرداری اشعه ایکس مشکل را شناسایی میکند.
درمان خانگی پا درد
درمانهای خانگی میتوانند برای پادرد در بسیاری از موارد کمککننده باشند. بیمار باید استراحت کند و تا حد ممکن به پای درگیر استراحت دهد. همچنین میتواند به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، یخ روی محل قرار دهد. اگر بیمار مجبور است راه برود، کفشهایی که بهخوبی اندازهاند و پا را محافظت می کنند و تنگ نیستند، بپوشد.
در بسیاری از مواقع دردپا موضوع جدی نیست و با چندین روش درمان خانگی میتوان آن را برطرف کرد. در ادامه تعدادی از راههای درمان این عارضه معرفی شدهاست. اگر با وجود انجام این روشها هنوز درد داشتید، حتما باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.
- حمام گرم: یکی از بهترین روشها است و میتوان با اضافهکردن نمک به آب و قراردادن پا در آن عضلات را تسکین داد.
- حرکات کششی: برخی از تمرینات کششی درد ماهیچهها را بهبود میبخشند. با کشیدن انگشتان میتوانید در تمام قسمتهای پا کشش را احساس کنید.
- تمرینات تقویتی: برای جلوگیری از درد باید عضلات قوی شوند. یکی از بهترین راهها برای تقویت عضلات پیادهروی منظم است. همچنین تمرینات قدرتی مانند استفاده از وزنه هم توصیه میشود.
- ماساژ پا: ماساژ باعث بهبود گردش خون میشود. لوسیون و روغن به روانشدن پوست کمک کرده و ماساژ را راحتتر میکنند.
- تعویض کفشها: برخی از کفشها غیراستاندارد هستند یا سایز مناسبی ندارند و باعث ایجاد درد میشوند.
- کمپرس یخ: این روش التهاب را کاهش میدهد. به مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی قسمت دردناک قرار دهید تا به کاهش التهاب کمک کنید.
- داروهای مسکن موضعی: برخی محصولات بدون نسخه وجود دارند که با احساس خنکی و تسکین درد به شما کمک میکنند.
درمانهای خانگی میتوانند برای پا درد بسیار مفید باشند. تا جایی که میتوانید استراحت کنید و به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، از کمپرس یخ استفاده کنید.
حرکات اصلاحی برای درمان پادرد
برخی از حرکات باعث تقویت عضلات پا میشوند و به بهبود وضعیت آنها کمک میکنند. بهعنوانمثال هر روز چند بار پاها و انگشتان خود را بالا برده و کشش ایجاد کنید. حرکت دیگری که به شما کمک میکند، حرکت دوچرخه است. روی زمین دراز کشیده و به آرامی با پاها حرکت دوچرخه را انجام دهید تا گردش خون در پاها بیشتر شود. اگر برای درمان نیاز به حرکات اصلاحی داشته باشید پزشک شما را به فیزیوتراپیست ارجاع میدهد. فیزیوتراپیست حرکات اصلاحی مفید را به شما آموزش خواهد داد.
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین
کمبود ویتامین و انواع مواد معدنی میتواند باعث ایجاد درد در هر ناحیه بدن بهخصوص پاها شوند. بهعنوانمثال کمبود کلسیم و ویتامین D باعث پوکیاستخوان میشود. درصورتیکه پتاسیم در بدن کاهش پیدا کند، اعصاب و عضلات بهدرستی کار نمیکنند و پاها دچار ضعف میشوند.
از دیگر ویتامینهای ضروری بدن میتوان به ویتامین B12 اشاره کرد. کمبود ویتامین B12 هم باعث بیحسی و خستگی میشود. افرادی که رژیمهای بسیار سخت میگیرند یا گیاهخواری را انتخاب کردهاند، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند.
عفونت رحم و درد پا
عفونت رحم باعث آلودگی محیط اطراف رحم میشود. زنان بهخصوص پس از زایمان دچار این مشکل میشوند. در این شرایط معمولا قسمت تحتانی شکم درد گرفته و این درد به لگن هم منتقل میشود. اگر همراه با درد لگن و شکم، دچار رنگپریدگی، لرز و سردرد هستید، احتمال دارد مبتلا به عفونت رحم باشید.
پا درد در بارداری
یکی از عوارض بارداری درد در ناحیه پا است که ممکن است برخی خانمها را اذیت کند. تغییرات هورمونی و افزایش وزن از دلایل اصلی پادرد در بارداری هستند. میتوان با انجام برخی ورزشهای مناسب بارداری و حمام آب گرم تا حدودی این عارضه را از بین برد.
علتهای ایجاد پا درد | علائم | درمان |
---|---|---|
فاشیای کف پا | – درد پاشنه پا مخصوصاً در صبح – درد هنگام راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت – سفتی و حساسیت در ناحیه پاشنه پا | – استراحت و پرهیز از فعالیتهایی که درد را تشدید میکنند – تمرینات کششی برای ساق پا و فاشیای کف پا – استفاده از کفیهای طبی – داروهای ضد التهاب – فیزیوتراپی – آتلهای شبانه |
التهاب آشیل | – درد و سفتی در امتداد تاندون آشیل – تورم در ناحیه پاشنه – شروع تدریجی علائم | – استراحت و اجتناب از فعالیتهایی که به تاندون فشار وارد میکنند – یخدرمانی – تمرینهای کششی و تقویتی – کفشهای ارتوپدی – داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) – فیزیوتراپی |
نورومای مورتون | – درد شدید و سوزش در ناحیه کف پا – بیحسی یا گزگز در انگشتان پا – درد با فشار یا کفشهای تنگ بدتر میشود | – پوشیدن کفشهایی با پنجه پهنتر – کفیهای طبی پددار – کفشها و صندلهای سفارشی – تزریق کورتیکواستروئید – فیزیوتراپی – جراحی |
پینه پا | – درد و تورم در پایه شست پا – ایجاد برآمدگی استخوانی – مشکل در پوشیدن کفشهای تنگ | – کفشهای پهنتر و راحتتر – پدها یا آتلهای مخصوص – کفیهای سفارشی – مسکنهای بدون نسخه – اصلاح جراحی در موارد شدید |
نقرس | – درد شدید و ناگهانی در مفصل شست پا (اغلب در شب) – تورم، قرمزی و گرمی در مفصل آسیب دیده – دامنه حرکتی محدود | – دارو برای کاهش درد و التهاب (مانند NSAID ها، کلشی سین) – تغییرات رژیم غذایی برای کاهش مصرف پورین – اصلاح شیوه زندگی – مدیریت بیماریهای زمینهای (مانند سطح اسید اوریک بالا) |
شکستگی | – شروع تدریجی درد در ناحیه خاصی از پا – درد با فعالیت و تحمل وزن تشدید میشود – تورم و حساسیت در محل آسیب | – استراحت و پرهیز از فعالیتهایی که آسیب را تشدید میکنند – گچگیری – مدیریت درد – بازگشت تدریجی به فعالیت و تحمل وزن |
ناخن فرورفته | – درد، قرمزی و تورم در اطراف ناخن پا – رشد لبه ناخن فرورفته – ممکن است عفونت رخ دهد | – خیساندن پا در آب گرم – تکنیکهای صحیح کوتاه کردن ناخن – آنتیبیوتیک برای عفونت – جراحی جزئی ناخن در موارد شدید – اجتناب از کفشهای تنگ |
آرتروز | – درد مفاصل و سفتی پا – تورم و کاهش دامنه حرکتی – سفتی صبحگاهی | – داروها برای کاهش درد و التهاب – فیزیوتراپی و ورزش – وسایل کمکی (مانند کفی) – اصلاح شیوه زندگی – گزینههای جراحی در موارد شدید |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
عوامل زیادی باعث ایجاد پادرد میشوند. منظور ما از پا از قسمت نوک انگشتان تا پاشنه است. اصلاح پادرد کلی است و برای تشخیص دلیل ایجاد آن باید ببینید دقیقا کدام قسمت از پای شما درد میکند و با چه علائمی همراه است. در بیشتر موارد پادرد دلیل خاصی ندارد و به استفاده زیاد از پاها مربوط میشود. در این حالت با کمی استراحت یا با درمانهای خانگی مانند کمپرس یخ مشکل برطرف میشود.
اگر به درد پا دچار شدید بهتر است به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. ممکن است در روند درمان به متخصص فیزیوتراپی، متخصص توانبخشی و دکتر متخصص داخلی هم نیاز پیدا کنید. برای دریافت مشاوره آنلاین از هر کدام از دکترهای ذکر شده، دکترتو در کنار شماست:
- مشاوره آنلاین دکتر متخصص ارتوپد
- مشاوره آنلاین دکتر متخصص فیزیوتراپی
- مشاوره آنلاین دکتر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
- مشاوره آنلاین دکتر متخصص داخلی
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام شب خوابیدم صبح پاشدم پای سمت چپ من تو نرمه کنار کف پا از سمت داخل متورم شد درد شدید دارم نمی تونستم روی پام بایستم وراه بروم دکتر متخصص داخلی عکس گرفتم سالم بود آزمایش دادم دکتر گفت شاید اسید اوریک بالا باشه ولی سالم بود . والان دوروزه خوب نشدم چقدر موقع راه رفتن درد شدید دارم.
ماریای عزیز
ورم و درد در ناحیه پای چپ شما میتواند ناشی از چندین عامل مختلف باشد، حتی اگر آزمایشها و تصویربرداریها نشاندهنده مشکل خاصی نباشند. با توجه به علائمی که ذکر کردید، چند احتمال وجود دارد که باید بررسی شوند:
نقرس یا اسید اوریک بالا: همانطور که پزشک اشاره کرده است، نقرس میتواند موجب درد شدید و تورم در مفاصل شود. این درد معمولاً در مفصل انگشت شست پا شروع میشود، اما میتواند در نواحی دیگر نیز رخ دهد. حتی اگر آزمایشهای شما نشاندهنده اسید اوریک بالا نباشند، ممکن است نیاز به بررسی بیشتر برای رد این بیماری باشد.
آسیب یا کشیدگی رباطها یا ماهیچهها: ممکن است به دلیل یک حرکت ناگهانی یا فشار زیاد به پا، رباطها یا ماهیچهها کشیده یا آسیب دیده باشند، که میتواند موجب تورم و درد شدید شود.
ورم ناشی از آسیب: حتی در صورت سالم بودن عکسها، گاهی اوقات آسیبهای داخلی مانند کبودیهای کوچک، التهاب یا آسیب به بافت نرم ممکن است موجب درد و تورم شوند.
اختلالات عروقی یا عصبی: مشکلات مربوط به گردش خون یا فشار عصبی میتوانند موجب تورم و درد در پا شوند. این موضوعات معمولاً نیاز به بررسیهای تخصصی بیشتر دارند.
پیشنهاد میکنم در صورت عدم بهبود، به متخصص ارتوپدی یا روماتولوژیست مراجعه کنید
متخصص روماتولوژی
سلام حدود یک ماه هست به دلیل نشستن طولانی روی صندلی دستگاه (اپراتور هستم)
ماهیچه های پاهام وکف پاهام درد شدید داره به نظر خودم جریان خون تو پاهام کم شده از زانو به پایین فقط ماهیچه ها درد دارن بعد از خواب درد کف پاهام زیاده ممنون از اینکه راهنمایی میفرمایید ۵۵ سالم هست
حسین عزیز
درد در ماهیچهها و کف پا به دلیل نشستن طولانی مدت ممکن است ناشی از فشار به اعصاب یا کاهش جریان خون در ناحیه پا باشد. برای کاهش درد، توصیه میشود:
تغییر وضعیت نشستن: هر ۳۰ دقیقه یکبار از جا بلند شوید و پاها را حرکت دهید.
تمرینات کششی: برای بهبود جریان خون، تمرینات کششی برای پاها و کمر انجام دهید.
استفاده از کفیهای طبی: کفیهای مخصوص کفش میتواند فشار را از پاها کاهش دهد.
ماساژ پاها: ماساژ ملایم میتواند به بهبود گردش خون کمک کند.
اگر درد ادامه داشت یا شدیدتر شد، بهتر است به پزشک متخصص (مانند متخصص ارتوپدی یا عصبشناس) مراجعه کنید.
متخصص ارتوپدی
سلام حدود یک ماه هست به دلیل نشستن طولانی روی صندلی دستگاه (اپراتور هستم)
ماهیچه های پاهام وکف پاهام درد شدید داره به نظر خودم جریان خون تو پاهام کم شده از زانو به پایین فقط ماهیچه ها درد دارن بعد از خواب درد کف پاهام زیاده ممنون از اینکه راهنمایی میفرمایید
سلام خسته نباشید
من ۳۳ سالمه و الان ی ماهی هست درگیره پا. درد شدم ماهیچه هاام تا موچ پام درد میکنه و شبا بیشتر میشه و مدتی از درد نمیتونم بخابم دلیلش چیه ممنون میشم زودتر. جواب بدین؟
سلام
با این علایم
از دو جنبه باید معاینه شوید و ازمایش دهید
آرتروزو یا روماتیسم مفصلی
و
تب مالت
هردو مورد را جدی بگیرید
متخصص روماتولوژی
من چندسال پیش تصادف کردم خوب شدم اما وقتی سرمایافشارمیارم دردمیگره بعدازدردش ضعف میکنه چیکار کنم یاچی بخورم
سلام
زیر نظر پزشک از مکمل هایی مثل گلوکزامین می توانید استفاده کنید
سلام من ۱۶ سالمه
کلا پاهام درد میکنه اما بیشتر کف پاهام درد میکنه وقتی میخواهم آشپزی کنم کف پاهام ددر میگیره
در زمستان تمام بدنم از استخوانم دردی شدیدی داره دلیلش چیه
سلام
از دو جنبه باید بررسی شوید
۱-کمبود ویتامین دی۳
۲- روماتیسم
هردو مورد را جدی بگیرید
متخصص ارتوپدی
سلام ۲۰ روزه بخاطر امپولی که اشتباهی تو چربی عضله زدن بیمارستان بستری شدم ودوبار اتاقه عمل بردن وجای آبسه رو باز کردن وعفونتارو ساکشن کردن وزخمو باز گذاشتن عفونتا بره روزی دوبار پانسمان میکنم ویک بار استحمام ولی بعد بیست روز با اینکه زخم داره بسته میشه دوتا پاهام انقدر درد شدید گرفتن که با سختی میشینمو پامیشم مشکلم چیه که ۴روزه اینجوری شدم وقویترین مسکن ها هم استفاده میکنم اثر نداره😔
سلام
دقیقا بعلت آبسه عفونی است
کمی زمان می برد
صبور باشید
سپاس از زحمات شما که بدرد مردم رسیدگی میکنید
منصور عزیز
ممنونم از همراهی تان
سالم باشید همیشه
عالی بود،فقط یک نوع درد که اصلا اشاره نشده،درد در نقطهای از پا که سه ثانیه میگیرد و ول میکنو و بیست ثانیه بعد در نقطهای دیگر از پا ،سه ثانیه درد خیلی شدید و دوباره بیست ثانیه استراحت و در نقطهای دیگر مثلا روی زانو، بعدی روی مچ پا،بعدی میان لگن و زانو و در یک نقطه که سریع ول میکند و اگر این درد بصورت دودقیقه یکسره بگیرد به احتمال زیاد فرد را میکشد یعنی چند برابر ار دردی که موقع شکستگی استخوان هست قویتره علتش شاید عفونت در پا باشد و من درگیر این درد هستم فقط هم با آمپول دیکلوفناک خوب میشود حتی مورفین هم روش تاثیر نداره اگه میشه منو راهنمایی کنید امانم را بریده
سلام
علایم التهاب عصبی دارید
برای همین به دیکلوفناک بیشتر از سایر موارد جواب میدهد
نیاز به اسکن و ام ار ای دارید
متخصص مغزواعصاب