بهترین روش درمان فیبروم رحم چیست؟ – مجله سلامت دکترتو

بهترین روش درمان فیبروم رحم چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

برای درمان فیبروم رحم چند راه وجود دارد که باتوجه به شرایط بدنی، اندازه فیبروم و شدت علائم، متفاوت انتخاب می‌شوند. برخی از روش‌ها مانند داروهای هورمونی فقط علائم را کاهش می‌دهند. برخی دیگر مانند آمبولیزاسیون، اولتراسوند متمرکز و جراحی می‌توانند فیبروم را کوچک یا حذف کنند. اگر علائم شدید باشد یا فیبروم بزرگ شده باشد، مراجعه به متخصص زنان ضروری است. در موارد خاص، مشورت با جراح متخصص یا رادیولوژیست هم پیشنهاد می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
بهترین روش درمان فیبروم رحم چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

فیبروم رحم توده‌ای غیرسرطانی است که ممکن است باعث ایجاد علائم مشابه سرطان و خونریزی شدید، درد یا فشار در ناحیه لگن شود. شناخت روش‌های درمان فیبروم می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. برخی از روش‌ها فقط علائم را کاهش می‌دهند و برخی دیگر به کاهش اندازه یا برداشتن کامل فیبروم کمک می‌کنند. در این مقاله روش‌های دارویی، کم‌تهاجمی و جراحی را بررسی کرده‌ایم تا مسیر درمان برای شما روشن‌تر شود.

روش درمان فیبروم رحم یا راه کوچک شدن فیبروم

درمان فیبروم رحم شامل مصرف داروهای هورمونی، روش‌های کم‌تهاجمی مانند آمبولیزاسیون و اولتراسوند متمرکز و جراحی است. اگر علائم خفیف باشد، داروها می‌توانند به کنترل خونریزی و درد کمک کنند. اگر فیبروم رحم بزرگ یا همراه با درد شدید باشد، روش‌های پیشرفته‌تری مانند رادیوفرکوئنسی یا جراحی پیشنهاد می‌شود. خانم‌های جوان یا کسانی که قصد بارداری دارند معمولا گزینه‌هایی با حفظ رحم را انتخاب می‌کنند. انتخاب روش مناسب با مشورت پزشک صورت می‌گیرد.

درمان‌های پزشکیدرمان‌های خانگی و گیاهی
لوپرولید (لوپرون)چای سبز
قرص‌های ضد بارداریخاکشیر
دیفرلینکورکومین (زردچوبه)
متفورمینرسوراترول
IUD هورمونیسرکه سیب
مسکن‌های ضدالتهابیگیاه پنج انگشت (چستبری)
درمان فیبروم رحمی

درمان دارویی فیبروم رحم

برخی از داروهای کنترل‌کننده سطح هورمون می‌توانند باعث کوچک‌شدن میوم‌ها و درمان فیبروم رحم شوند. برای مثال آگونیست‌های هورمون آزاد‌کننده گنادوتروپین (GnRH) مانند لوپرولید (لوپرون)، باعث کاهش سطح استروژن و پروژسترون شما می‌شود. این داروها در نهایت قاعدگی را متوقف می‌کنند و فیبروم‌ها را کوچک می‌کنند.

همچنین آنتاگونیست‌های GnRH به کوچک‌شدن فیبروم‌ها کمک می‌کنند. این داروها با متوقف‌کردن بدن شما از تولید هورمون محرک فولیکول (FSH) و هورمون لوتئین‌کننده (LH) کار می‌کنند. گانیرلیکس استات و ستررولیکس استات نمونه‌ای از این داروها هستند.

برخی از داروهای دیگر می‌توانند به کنترل خونریزی و درد در دوران قاعدگی کمک‌کنند، اما نمی‌توانند فیبروم رحم را کوچک کنند یا از بین ببرند. اگر به دنبال موثرترین انواع قرص برای فیبروم رحم یا روش‌های هورمونی هستید، موارد زیر می‌توانند کمک‌کننده باشند:

  • GnRH آگونیست‌ها (مانند لوپرولاید)
  • پروژسترون‌ها یا مدروکسی پروژسترون
  • آنتاگونیست‌های پروژسترونی (مانند اولیپریستال استات)
  • قرص‌های ضدبارداری ترکیبی

متن انگلیسی:
Uterine fibroids are common growths of the uterus. They often appear during the years you’re usually able to get pregnant and give birth.
ترجمه فارسی:
فیبروم‌های رحمی به رشد بافت رحمی گفته می‌شود که معمولا زمانی ظاهر می‌شوند که شما توانایی باروری دارید.

به نقل از سایت mayoclinic

آمپول برای درمان فیبروم رحم

دیفرلین (Diphereline)، که حاوی تریپتورلین است، یک آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH) است که برای درمان فیبروم‌های رحمی استفاده می‌شود. این دارو با کاهش تولید استروژن در بدن عمل می‌کند، که به کاهش اندازه فیبروم‌ها و کنترل علائم مرتبط با آنها کمک می‌کند. دیفرلین معمولا به صورت تزریق ماهانه تجویز می‌شود اما در برخی موارد ممکن است تزریق آن هر سه ماه یک‌بار انجام شود.

مطالعات نشان داده‌اند که دیفرلین می‌تواند به طور مؤثر اندازه فیبروم‌ها را کاهش داده و علائمی مانند خونریزی سنگین و درد لگن را بهبود بخشد. این دارو معمولا به عنوان یک روش کوتاه‌مدت (معمولا تا شش ماه) استفاده می‌شود تا از عوارض جانبی طولانی‌مدت آن مانند کاهش تراکم استخوان جلوگیری شود.

درمان دارویی فیبروم ساب سروزال
یکی از انواع درمان‌های دارویی فیبروم رحمی متفورمین است.

ویتامین ها و مکمل های دارویی برای فیبروم رحم

برخی از انواع ویتامین‌ها نیز ممکن است به کاهش رشد و اندازه فیبروم‌ها کمک‌کنند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد کمبود ویتامین D و ویتامین A با افزایش خطر ابتلا به فیبروم مرتبط است. فیبروم رحم ممکن است در طول پریودی، نفخ و گرفتگی را تشدید کند، از‌همین‌رو موارد زیر می‌توانند به کاهش این علائم کمک کنند:

  • ویتامین B-1
  • مصرف ویتامین B-6
  • ویتامین E
  • منیزیم
  • اسیدهای چرب امگا ۳

این ویتامین‌ها را می‌توانید در غذا و همچنین مکمل‌ها پیدا کنید. اگر می‌خواهید مکمل‌ها را در برنامه روزانه خود وارد کنید، قبل از شروع با پزشک خود صحبت کنید.

درمان فیبروم با آمبولیزاسیون شریان رحمی

آمبولیزاسیون شریان رحمی روشی کم‌تهاجمی است که باعث کوچک‌شدن فیبروم می‌شود. در این روش از طریق کاتتر، موادی به رگ‌های خون‌رسان به فیبروم تزریق می‌شود تا جریان خون قطع شود. با قطع خون‌رسانی، فیبروم کوچک می‌شود و علائم کاهش پیدا می‌کند. این روش برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند رحم خود را از دست بدهند و به دنبال گزینه‌ای بدون جراحی هستند.

درمان فیبروم رحم با ام‌ آر‌ آی هدایت‌ شده با اولتراسوند متمرکز

در این روش غیرتهاجمی، امواج اولتراسوند با دقت بالا به فیبروم تابیده می‌شود تا بافت آن تخریب شود. MRI در حین درمان کمک می‌کند تا محل دقیق فیبروم شناسایی شود. درمان فیبروم رحم با ام‌ آر‌ آی هدایت‌شده با اولتراسوند متمرکز یکی از روش‌های شناخته‌شده و مؤثر غیرتهاجمی است که از دهه‌ها پیش مورد استفاده قرار می‌گیرد. دوره نقاهت آن کوتاه است و معمولا نیاز به بستری ندارد.

آیا فیبروم درمان میشود؟ به نکات این ویدئو توجه کنید.

درمان فیبروم با رادیوفرکوئنسی ابلیشن

رادیوفرکوئنسی ابلیشن از امواج حرارتی برای کوچک‌کردن فیبروم استفاده می‌کند. این روش کم‌تهاجمی از طریق یک پروب مخصوص انجام می‌شود که به محل فیبروم هدایت می‌شود. این روش نسبت به جراحی دوره بهبود کوتاه‌تری دارد و برای کسانی که به دنبال گزینه‌ای با درد و عوارض کمتر هستند، پیشنهاد می‌شود. معمولا فیبروم‌ها بعد از این درمان کوچک می‌شوند و علائم بهبود پیدا می‌کند.

لیزر درمانی فیبروم رحم

لیزر درمانی با استفاده از انرژی نور به بافت فیبروم نفوذ می‌کند و باعث تخریب آن می‌شود. این روش هنوز به اندازه سایر درمان‌ها رایج نیست اما در بعضی مراکز تخصصی انجام می‌شود. اگر فیبروم کوچک باشد و جای مناسب داشته‌باشد، ممکن است لیزر درمانی گزینه خوبی باشد. حتما قبل از انتخاب این روش با پزشک مشورت کنید تا از مناسب‌بودن آن اطمینان حاصل شود.

جراحی فیبروم رحم

در مواردی که فیبروم بزرگ است یا علائم شدید شده‌اند، جراحی بهترین انتخاب خواهد بود. میومکتومی یا عمل برداشتن فیبروم رحمی جراحی‌ای است که فقط فیبروم‌ها را برمی‌دارد و رحم حفظ می‌شود. این روش برای خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، مناسب است. هیسترکتومی شامل برداشتن کامل رحم است و راهی قطعی برای درمان فیبروم محسوب می‌شود. این روش معمولا آخرین انتخاب و برای کسانی‌ است که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند باردار شوند.

درمان قطعی فیبروم چیست؟
اگر روش‌های درمانی دیگر جواب ندهد پزشک مجبور به انجام عمل جراحی برای برداشتن فیبروئیدها است.

ورزش‌ مناسب برای درمان فیبروم رحم

ورزش به طور مستقیم فیبروم را از بین نمی‌برد اما می‌تواند نقش مهمی در کاهش علائم و کنترل رشد آن ایفا کند. فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، یوگا، شنا و تمرینات هوازی سبک باعث تنظیم سطح هورمون‌ها می‌شوند و وزن بدن را در حد متعادل نگه می‌دارند. چاقی یکی از عوامل موثر در رشد فیبروم است. اگر به طور منظم ورزش انجام شود، احتمال پیشرفت فیبروم کمتر می‌شود و علائم آن مانند درد یا فشار لگنی کاهش پیدا می‌کند.

درمان خانگی فیبروم رحمی

مراقبت در منزل، تغییر رژیم غذایی و درمان‌های گیاهی می‌توانند به بهبود و تسکین علائم فیبروم کمک شایانی کنند. تغییرات سبک زندگی زیر نیز، در پیشگیری از فیبروم رحم بسیار مهم است. اما توجه داشته‌باشید درمان‌های خانگی در برخی موارد ممکن است نه تنها به درمان میوم شما کمکی نکنند، بلکه باعث تشدید آن شوند. برای هر درمانی باید با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

درمان فیبروم رحم با طب سنتی

در طب سنتی ایران برخی از گیاهان دارویی برای بهبود علائم فیبروم معرفی شده‌اند. گیاهانی مانند رازیانه، زنجبیل و آویشن خاصیت ضدالتهابی دارند و ممکن است به کاهش درد قاعدگی کمک کنند. البته این روش‌ها فیبروم را از بین نمی‌برند و نمی‌توانند جایگزین درمان پزشکی شوند. بهتر است درمان‌های سنتی همراه با نظر پزشک استفاده شوند. اگر به دنبال روش‌های طبیعی هستید، حتما باید از استفاده خودسرانه گیاهان دارویی پرهیز کنید.

علائم فیبروم رحم رو داری و هنوز اقدامی نکردی؟

همین الان از یک متخصص خوب، نوبت حضوری بگیر.

۱. درمان گیاهی فیبروم رحم با چای سبز

چای سبز حاوی مواد شیمیایی به نام فلاوانول است که آنتی‌اکسیدان هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها با کاهش استرس اکسیداتیو به کاهش آسیب سلولی در بدن کمک می‌کنند. استرس اکسیداتیو یکی از دلایل مهم ایجاد انواع توده‌ها در بدن است.

۲. درمان فیبروم با خاکشیر

خاکشیر به عنوان یک ملین ملایم شناخته می‌شود. ملین‌ها با افزایش حرکات روده به درمان یبوست در زمان ابتلا به فیبروم کمک می‌کنند. این داروی گیاهی را می‌توانید همراه با آب یا آب میوه میل کنید.

۳. کم دردسرترین درمان فیبروم رحمی با طب سنتی: رسوراترول

رسوراترول یک ماده شیمیایی است که گیاهان در شرایط استرس محیطی و عفونت تولید می‌کنند. غذاهای طبیعی حاوی رسوراترول عبارت‌اند از:

  • زغال‌اخته
  • توت
  • تمشک
  • انگور

۴. درمان فیبروم با سرکه سیب

استفاده از سرکه سیب برای درمان فیبروم‌های رحمی در منابع معتبر علمی و پزشکی تأیید نشده است. بیشتر تحقیقات و توصیه‌های موجود درباره درمان طبیعی فیبروم‌ها به مواردی مانند تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از مکمل‌های ویتامینی و مواد معدنی، و مصرف برخی گیاهان دارویی می‌پردازند.

عنبر نسارا فیبروم را درمان میکند؟
درمان‌های گیاهی مختلفی در طب سنتی وجود دارد که می‌تواند به درمان فیبروم کمک کند.

۵. درمان گیاهی فیبروم رحم با گیاه پنج انگشت

این دارو که با نام چستبری هم شناخته می‌شود برای خونریزی‌ها شدید قاعدگی، دوره‌های پریودی دردناک و سایر علائم مصرف می‌شود. پنج انگشت در برقراری سطح تعادل هورمون‌ها موثر است.

۶. برگ سنا و روغن کرچک یا درمان فیبروم با عنبر نسارا

سنا به عنوان ملین طبیعی استفاده می‌شود. همانطور که اشاره کردیم ملین‌ها به رفع یبوست کمک می‌کنند. این گیاه را برای مصرف می‌توانید به آب یا آب میوه اضافه کنید. همچنین روغن کرچک یک روغن گیاهی است که می‌تواند به عنوان مکمل برای کمک به یبوست گاه‌به‌گاه مصرف شود. عنبر نسارا برای درمان فیبروم گزینه‌ی مناسبی نیست. بهتر است با پزشک درباره مصرف این ماده مشورت کنید.

۷. درمان فیبروم با دارچین

مقاومت در برابر انسولین باعث افزایش سطح انسولین بدن می‌شود. دارچین مقاومت در برابر انسولین را در زنان مبتلا به فیبروم رحم تا حد زیاد کاهش می‌دهد. همچنین می‌توان از این دارو برای مهار خونریزی شدیدی قاعدگی، به خصوص در افراد مبتلا به آندومتریوز و فیبروم استفاده کرد.

۸. درمان فیبروم با کلم بروکلی

سبزیجات مانند کلم بروکلی برای بهبود علائم بیماری‌های زنان مفید هستند زیرا فیبر زیادی دارند و با کاهش وزن از تولید بیش از حد استروژن پیشگیری می‌کنند. اما مصرف کلم بروکلی به معنی داشتن تغذیه مناسب است نه درمان قطعی فیبروم.

درمان فیبروم با عسل ممکن است؟
در درمان‌های خانگی می‌توان از عسل برای درمان فیبروم استفاده کرد.

۹. درمان فیبروم با عسل

عسل اساسا یکه محلول قندی است. قند‌های موجود در رژیم غذایی باعث افزایش سطح انسولین در بدن می‌شوند. همانطور که می‌دانید افزایش سطح انسولین با افزایش سطح استروژن مرتبط است. بنابراین عسل می‌تواند فیبروم رحم را تشدید کند. با‌این‌حال عسل می‌تواند هورمون‌ها زنانه را تا حدی متعادل کند. همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی این محصول به درمان و جلوگیری از رشد میوم کمک‌می‌کند. برای مصرف عسل در دوران ابتلا به فیبروم رحمی با پزشک خود مشورت کنید.

۱۰. درمان فیبروم رحم با رازیانه

یکی از روش‌های سنتی که برای درمان فیبروم رحمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از رازیانه است. این گیاه عرقی دارد که می‌تواند در بهبود و کوچک‌کردن فیبروم رحمی موثر باشد. طب سنتی توصیه می‌کند که صبح‌ها یک فنجان عرق رازیانه و عصرها یک فنجان عرق بومادران بخورید. این کار می‌تواند در کنترل کردن رشد فیبروم موثر باشد و علائم آن را کاهش دهد.

وقتشه فیبروم رحم رو برای همیشه درمان کنی. همین الان نوبت بگیر.

درمان قطعی فیبروم چیست؟

روش درمان قطعی فیبروم شامل روش‌های جراحی مانند میومکتومی، هیسترکتومی یا روش‌های کم‌تهاجمی مانند آمبولیزاسیون شریان رحمی است که نیاز به برداشتن رحم ندارد. یکی از روش‌های درمان قطعی هیسترکتومی است، مخصوصا برای کسانی که نمی‌خواهند باردار شوند. روش‌هایی مانند آمبولیزاسیون شریان رحمی و جراحی باز یا لاپاراسکوپی برای برداشتن فیبروم نیز در بسیاری از بیمارستان‌ها انجام می‌شود. انتخاب روش مناسب به سن، شدت علائم و تمایل به بارداری بستگی دارد. مشاوره دقیق با متخصص زنان بسیار اهمیت دارد.

جدیدترین روش درمان فیبروم چیست؟

برای درمان فیبروم روش‌های جدیدی وجود دارند که می‌توانند بر روی کوچک‌شدن فیبروم و درمان آن موثر باشند. اما جدیدترین روشی که برای درمان فیبروم به کار گرفته‌می‌شود، استفاده از جراحی با کمک سونوگرافی با تمرکز MRI است. با استفاده از این روش به درستی محل میوم پیدا می‌شود و بادقت از دیواره‌ی رحم کنده می‌شود. با این جراحی کمترین آسیب به فرد زده می‌شود و بیشتری اثربخشی در برداشتن لیومیوم دیده‌می‌شود.

داده‌ای یافت نشد.

کم دردسرترین درمان فیبروم رحمی کدام است؟

برای خانم‌های زیر ۳۰ سال که علائم خفیف دارند، معمولا داروهای هورمونی بهترین و کم‌دردسرترین انتخاب هستند. بین سنین ۳۰ تا ۴۵ سال، اگر فیبروم درد یا خونریزی شدید ایجاد کرده باشد، روش‌های کم‌تهاجمی مانند آمبولیزاسیون یا اولتراسوند متمرکز پیشنهاد می‌شوند. برای خانم‌های بالای ۴۵ سال که قصد بارداری ندارند، درمان‌های قطعی‌تر مانند جراحی ممکن است در اولویت قرار بگیرد. تصمیم نهایی باید با بررسی دقیق شرایط بدنی و نظر پزشک گرفته شود.

رده سنیشرایطدرمان مناسبتوضیحات
زیر ۳۰ سالعلائم خفیفداروهای هورمونیکنترل خونریزی و درد با دارو
۳۰ تا ۴۵ سالدرد یا خونریزی شدیدروش‌های کم‌تهاجمی (آمبولیزاسیون، اولتراسوند متمرکز)کوچک‌کردن فیبروم بدون جراحی باز
بالای ۴۵ سالبدون قصد بارداریجراحی (میومکتومی یا هیسترکتومی)درمان قطعی و برداشتن فیبروم یا رحم
کم دردسرترین درمان فیبروم

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

درمان فیبروم رحم کاملا وابسته به شرایط بدنی، سن و شدت علائم است. از داروهای ساده تا جراحی‌های پیشرفته، هرکدام مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند. اگر با علائمی مانند خونریزی شدید، درد در ناحیه لگن یا تکرر ادرار روبه‌رو هستید، بهتر است هر چه زودتر به متخصص زنان مراجعه کنید. در شهرهای بزرگ ایران مراکز تخصصی زیادی برای درمان فیبروم وجود دارد. مشورت با پزشک آگاه اولین قدم مؤثر در درمان فیبروم رحمی است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اگر فیبروم‌ها درمان نشوند، هم از نظر اندازه و هم از نظر تعداد می‌توانند در رحم به رشد خود ادامه‌دهند. پس در نتیجه خونریزی شدیدتر می‌شود و ممکن است با گرفتگی شدید عضلات و کم‌خونی همراه باشد. همچنین با رشد فیبروم‌ها، شکم می‌تواند متورم شود.

برخی از روش‌ها می‌توانند فیبروم‌های رحمی را بدون عمل جراحی از‌بین‌ببرند. برای مثال آمبولیزاسیون شریان رحمی، روشی است که در آن ذرات کوچک (عوامل آمبولیک) به شریان‌های تامین‌کننده خون رحم تزریق می‌شوند و جریان خون فیبروم‌ها را قطع می‌کنند. در نتیجه میوم‌ها شروع به کوچک‌شدن می‌کنند و در نهایت از بین می‌روند.

فیبروم رحم توده‌ای غیرسرطانی است که ممکن است کوچک شود یا ثابت بماند. درمان قطعی معمولا با جراحی انجام می‌شود اما برخی روش‌هایی مانند آمبولیزاسیون یا داروهای هورمونی هم می‌توانند فیبروم را کوچک یا علائم را کنترل کنند. درمان کامل بدون جراحی در همه موارد امکان‌پذیر نیست و به شرایط فیبروم و سلامت شما بستگی دارد.

برای کمک به درمان فیبروم بهتر است مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوه‌ها و سبزیجات مصرف شود تا هورمون‌ها متعادل بمانند. همچنین خوردن غذاهای ضدالتهاب مانند زردچوبه و زنجبیل مفید است. مصرف زیاد چربی‌های اشباع‌شده و غذاهای فرآوری‌شده می‌تواند رشد فیبروم را تحریک کند، پس بهتر است آنها را محدود کنید.

اندازه فیبروم برای جراحی بستگی به علائم و محل آن دارد اما معمولا اگر فیبروم بزرگ‌تر از ۵ سانتی‌متر باشد یا باعث درد و خونریزی شدید شود، عمل جراحی پیشنهاد می‌شود. در فیبروم‌های کوچک و بدون علامت، درمان دارویی یا مراقبت معمولا کافی است.

میوم ساب‌سروزال نوعی فیبروم است که در سطح خارجی رحم رشد می‌کند. درمان این نوع میوم معمولا شامل جراحی لاپاراسکوپی یا باز می‌شود اما اگر کوچک و بدون علائم باشد، ممکن است فقط تحت نظر باقی بماند. روش‌های کم‌تهاجمی مانند آمبولیزاسیون هم برای کاهش حجم این نوع فیبروم کاربرد دارد.

برای کاهش درد فیبروم می‌توان داروهای مسکن و ضدالتهاب مانند ایبوپروفن استفاده کرد. همچنین تنظیم هورمون‌ها با قرص‌های هورمونی یا آمپول‌های مخصوص به کاهش درد کمک می‌کند. فعالیت‌های آرامش‌بخش مانند یوگا و گرمای موضعی در ناحیه شکم هم می‌تواند به کاهش درد کمک کند. اگر درد شدید باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان فیبروم

  1. کیم سبا گفت:

    سلام خسته نباشید من دخترم و ۱۵ سالمه اخیرا که پریود شدم متوجه شدم که خون پریودیم قهوه اییه و یبار فقط یه لخته خون قرمز دیدم و اینم بگم که ایندفعه که پریود شدم اصلا درد نداشتم و زیاد خون ریزی هم نداشتم ممکنه فیبروم رحم باشه
    تروخدا بهم بگین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر علایم فیبروم ندارید
      ولی برای اطمینان نیاز به سونو دارید
      از نظر کم خونی و فقر اهن هم باید ازمایش دهید

      متخصص زنان و زایمان

  2. ناشناس گفت:

    برای درمان فیبروم به چه دکتری باید مراجعه کنیم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورتیکه علایم فیبروم دارید
      حتمن به
      متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید
      از لینک زیر نوبت بگیرید

      متخصص زنان و زایمان

  3. تهمینه ظفری گفت:

    سلام ببخشید من یک فیبروم ۷سانتی دارم که دکتر گفته کمی به داخل رحمم نفوذ کرده آیا نیاز هست که رحمم روتخلیه ‌کنم البته دکترم سعی میکنه با آمپول من رو یائسه کنه من ۴۹ سالمه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      معمولا در این شرایط
      ابتدا یک دوره درمان دارویی انجام می شود
      در صورت عدم درمان توصیه به جراحی می گردد
      زیر نظر پزشک باشید

      متخصص زنان و زایمان

  4. گل گفت:

    مقالۀ کامل و جامعی بود با اینکه سالهاست درگیروم فیبروم هستم و اطلاعات زیادی دارم ولی بازم از مطالعۀ این مقاله لذت بردم . و اینکه خواستم تجربۀ خودم رو هم بگم من بیش از پانزده ساله که فیبروم دارم …و قبل اون از سن کم به دفعات دچار کیست های با سایز بزرگ با قطر حدود هشت سانت بودم که قرص های ال دی برام تجویز میشد و استفاده میکردم و بعد یک ماه کیست ها کاملا رفع میشد اما از ۱۵سال پیش با نامنظم شدن پریود و سایز شکم و سنو‌گرافی ….متوجه شدم فیبروم دارم که در ابتدا سایز فیبروم ها کوچک و به فرم انگوری بود . ولی به مرور بزرگ تر شد یک دوره از آمپول دکاپپتید به تجویز پزشک استفاده کردم …ولی به دلیل عوارضش از جمله پوکی استخوان …فقط دوبار استفاده کردم ولی این روش فقط می‌تونه مدت کوتاهی بین سه تا شش ماه رشد و کم کنه …و بعد چند ماه به توصیۀ یک دکتر تصویر بردار روش آمبولی …رو در مرکز تصویر برداری تهران توسط پرفسور قناعتی انجام دادم که موفقیت آمیز بود …اما از لحظه خروج از اتاق عمل تا بیست روز دردهای وحشتناک غیر قابل تحملی داشتم به طوری که از درد فریاد می کشیدم …ولی به هر حال این عمل تا ده سال فیبروم ها رو کنترل کرد و سایزشون کوچیکه بود تا اینکه پنج سال پیش برای عمل لاپاراسکوپی اقدام کردم خانم دکتر رویا پادمهر در بیمارستان سیمای تهران خیابان یخچال بررسی دقیق و کاملی انجام دادن و در نهایت فقط ام آر آی و تست خون برای تشخیص سرطان برام نوشتن که انجام دادم و نتیجه خوب بود خدارو شکر پس در نظر داشته باشید که فیبروم ممکنه بدخیم هم بشه …و در نهایت به تازگی حدود یک ماه پیش بعد گذروندن سه روز از دوران قاعدگی و روز و در حالی که ۲۴ساعت خ ر بسیار کم بود به یکباره دچار خون ریزی بسیار شدیدی و غیر قابل مهاری شدم …که هر گز نه شنیده بودم و نه تصورش رو میکردم …به گونه ای که با هر بار شروع خونریزی …مجبور بودم بین یک تا دو ساعت در سرویس بهداشتی بمونم …و باید بگم در حالی که از خونریزی شدید در حال جون دادن بودم و با زحمت با دکتر تحت معالجۀ خودم تماس گرفتم …فقط منو هدایت کردن به مطب خودشون که مجبور نشن از گرفتن زیر میزی محروم بشن …و بیمارستان به صورت اورژانسی عمل کنند …و اینکه فقط حاضر بودن که رحم رو کامل بردارن …و مجبور شدم. به جراح دیگه ای مراجعه کنم و خداروشکر ایشان با بیان شرایط خاصم …موافقت کردن که فقط فیبروم ها رو خارج کنند و این اختیار رو بهشون دادم که در صورتی که در صورتی شرایط بحرانی داشتم و جونم در خطر بود …رحم رو خارج کنند که با دعای خانواده و دوستان خدارو شکر عمل به خوبی صورت گرفت …و فقط فیبروم ها خارج شد که حدود ۱۵فیبروم از سایز هفت سانت به کمتر …خارج شد و با وجود جای عمل برش بزرگ …خیلی زود سر پا شدم و درد زیادی نداشتم …الان دو هفته از عملم میگذره و همچنان خونریزی های متعادل دارم …شرح حالم رو گفتم که این بیماری رو جدی بگیرید و تا زمانی که سایز فیبروم کوچیک هست …اقدام کنید .

    1. ... گفت:

      با سلام. امکان داره دکتری که عمل آخر رو انجام دادن رو هم معرفی کنین؟
      ممنونم

      1. ناشناس گفت:

        من ۵۲سالم هست که به خاطر فیبروم هنوز یایسه نشدم وخونریزی های شدید وطولانی دارم میخوام امبولیزاسیون انجام بدم دکتر جان به نظرتون انجام بدم یا صبر کنم شاید یایسه بشم ممنون

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام! امبولیزاسیون فیبروم روشی مؤثر برای کاهش خونریزی‌های شدید و طولانی است، به ویژه زمانی که فیبروم‌ها علائم شدیدی ایجاد کنند. با توجه به سن شما و اینکه هنوز یائسگی اتفاق نیفتاده، اگر خونریزی‌ها باعث مشکلات جدی شده است و کیفیت زندگی شما را تحت تأثیر قرار داده، امبولیزاسیون می‌تواند گزینه مناسبی باشد. با این حال، یائسگی معمولاً در سنین بالاتر از ۵۰ سال رخ می‌دهد، اما ممکن است با فیبروم‌ها همچنان خونریزی ادامه یابد.

    2. ناشناس گفت:

      شما می تونید بچه دار شید!یا کسی که مثل شما جراحی کرده می تونهذبعدش بچه دار شه !

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        بله
        ولی بشرطی که عمل هیسترکتومی نکرده باشند

      2. همیارِ دکترِتو گفت:

        درود بر شما
        بله
        ولی بشرطی که عمل هیسترکتومی نکرده باشند

      3. همیارِ دکترِتو گفت:

        درود
        بله
        ولی بشرطی که عمل هیسترکتومی نکرده باشند

    3. سایه گفت:

      خییلی خوشحالم که بعد از اون همه ماجرا و درد و نگرانی و بلاتکلیفی حالتون خوب شده…اما منم پنج تا فیبر از ۳تا ۷سانت دارم دکترا گفتن یه کورتاژ تشخیصی بده بعدم شیش تا امپول و یایسگی و اگر نشد برداشتن کل رحم….نمیدونم چی میشه…خدا همه مریضا رو شفا بده

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        در مورد شرایط شما، داشتن فیبروم‌های رحم می‌تواند نگرانی‌هایی ایجاد کند، اما خوشبختانه پزشکان معمولاً راه‌حل‌های مختلفی را برای درمان آن ارائه می‌دهند. کورتاژ تشخیصی می‌تواند به تعیین دقیق وضعیت فیبروم‌ها و بررسی مشکلات احتمالی کمک کند. همچنین، درمان‌هایی مانند امپول‌های هورمونی می‌توانند به کوچک شدن فیبروم‌ها و کاهش علائم کمک کنند.

        اگر در آینده لازم باشد که رحم برداشته شود، این تصمیم معمولاً برای سلامتی بلندمدت شما گرفته می‌شود و پزشک بهترین راه‌حل را با توجه به وضعیت سلامتی شما پیشنهاد خواهد داد. ممکن است این شرایط سخت باشد، اما امیدوارم که با حمایت خانواده، دوستان، و تیم درمانی شما، به بهترین نتیجه برسید.

        متخصص زنان و زایمان

      2. ملیحه برهمند گفت:

        منو راهنمایی کنین.فیبرومم ۲۰ میلی و یکی دیگه ۸ میلی خونریزیم تقریبا زیاد شده و کمی درد دارم.راهنماییم کنید چ کنم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          فیبروم‌های ۲۰ و ۸ میلی‌متری از نظر اندازه کوچک محسوب می‌شوند، اما در صورتی که با خونریزی زیاد و درد همراه باشند، نیاز به پیگیری پزشکی دارند. در این شرایط، معمولاً پزشک متخصص زنان برای کاهش خونریزی و کنترل علائم، داروهای هورمونی مانند قرص‌های ضدبارداری ترکیبی، پروژسترون یا دستگاه‌های داخل رحمی حاوی هورمون تجویز می‌کند. همچنین در صورت بروز کم‌خونی ناشی از خونریزی، مصرف مکمل‌های آهن ضروری است. در مواردی که درمان دارویی مؤثر نباشد یا علائم شدیدتر شوند، ممکن است انجام روش‌هایی مانند میومکتومی (برداشتن فیبروم) یا آمبولیزاسیون عروق تغذیه‌کننده فیبروم مورد بررسی قرار گیرد.
          متخصص زنان و زایمان

    4. ناشناس گفت:

      ممنون که به اشتراک گداشتید

    5. رزا گفت:

      اقدام به چی ؟
      یعنی از اول که فهمیدیم عمل انجام بدیم؟

    6. زهره گفت:

      سلام دوست عزیز خداروشکر که سلامت هستین الان
      خدا از دکترهایی که کمک حال مریض نیستن نگذره من فیبرومم اندازه ی پرتقال(به گفته خود دکتر زنان) بود سال ۱۴۰۲ و هیچ درمانی برام انجام ندادن حتی یه قرص مسکن😔و گفت برای باردار شدن هم مشکلی ندارم
      اما قبل عید سونو انجام دادم و بعد از سقط ۲ ماهه متوجه سایز ۱۵ سانتی فیبرومم شدم که میگن عمل باید بشه و شاید رحمم هم برداشته بشه….
      من الان با سهل انگاری دکتر زنان مزخرفم باید تاوان بدم

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام، متأسفم که با چنین شرایط سختی مواجه شده‌اید و احساس می‌کنید پزشکتان به درستی به شما رسیدگی نکرده است. فیبروم‌های بزرگ نیاز به پیگیری و درمان دقیق دارند تا از پیشرفت و آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود. بهتر است هر چه سریع‌تر به یک متخصص زنان و زایمان با تجربه مراجعه کنید و نظر دوم پزشکی بگیرید تا بهترین راهکار درمانی برای شما انتخاب شود. مراقب سلامت خود باشید و ناامید نشوید.
        متخصص زنان و زایمان

  5. ناشناس گفت:

    خانمی هستم ۴۵ ساله هم فیبروم دارم هم میومد موقع عادت ماهانه ۷ روز اینقدر درد دارم با آمپول آرام بخش تسکین مشابه چه کار کنم هیچ دارویی دکتر برای کوچک شدنش نداده راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      فیبروم و میوم به اسانی کوچک نمیشود
      و بسته به سایز ان
      ممکن است پزشک توصیه به جراحی کند
      تندرست باشید

  6. ناشناس گفت:

    سلام وقت بخیر من ۷ سانتی فبروم دارم داکتر ها برایم ګفت عمل کو لطفن برایم مشوره بتین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در این سایز از فیبروم
      و با توجه به خطرناک بودن این بیماری بهتر است طبق دستور پزشکتان عمل کنید
      با ارزوی بهترین ها

  7. ناشناس گفت:

    سلام خانمی هستم ۴۱ ساله، ۳ سال پیش دوتا میوم بزرگ در رحمم بود که عمل جراحی کردم و الانه دوباره همون درد و علاعم در شکمم ایجاد شده سونوگرافی کردم گفتند ۵ عدد باز میوم در رحمم هست ،یعنی اگ بازم عمل کنم رحمم رو در میارن؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر در مناطق مختلف باشد و پیش رونده باشد
      بهتر است هیسترکتومی انجام شود
      زیر نظر پزشکتان باشید
      متخصص زنان و زایمان

  8. ن گفت:

    سلام
    خانمی ۳۹ساله هستم چند سالی فیبرم دارم ریزن ولی درد شدیدی در موقع پرید دارم الآنم کم خونی دارم رفتم سونو دکتر گفت فیبرم های متعدی به اندمتر فشار آورده لطفاً راهنمای کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت فیبروم باید درمان را شروع کنید
      در صورت عدم درمان و و جود ابعاد بزرگ فیبروم
      شاید پزشک پیشنهاد جراحی دهد
      متخصص زنان و زایمان

  9. ناشناس گفت:

    حتما در مورد آمبولیزاسیون هم سرچ بزنید یک روش جدید برای از بین بردن فیبروم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      سپاس از دقت نظر وراهنمایی تان
      حتمن بررسی می شود

  10. ناشناس گفت:

    سلام خانمی هستم ۴۲ساله چندتا فیبروم بزرگ دارم به دکتر مراجعه کردم که کلی نا امیدم کرده وگفت مجبور هستیم کل رحم را برداریم با اینکه من بچه ایی ندارم نمیدانم چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورتی که حجم و اندازه فیبروم بزرگ باشد
      می تواند بسیار خطرناک باشد
      و معمولا جراحی بهترین درمان است
      با این حال می توانید به پزشکان دیگری هم مراجعه کنید
      متخصص زنان و زایمان

    2. ناشناس گفت:

      سلام به خانم دکتر مژگان نظامی مراجعه کنید. ایشان در این زمینه پزشک با تجربه ای هستند و به درمان بیمار اهمیت می دهند.
      افسریه – پانزده متری دوم- بین خیابان بیست و بیست و یک – شماره تماس ۳۳۶۴۸۶۹۲ – روزهای زوج از ساعت ۱۰ صبح تا ۲.۳۰ بعد از ظهر

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس از راهنمایی تان
        از لینک زیر می توانید نوبت بگیرید:

        دکتر مژگان نظامی

    3. ناشناس گفت:

      حتما در مورد آمبولیزاسیون هم سرچ کنید روش جدید برای از بین بردن فیبروم

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        دوست عزیز
        سپاس از دقت نظر وراهنمایی تان
        حتمن بررسی می شود

    4. M گفت:

      سلام میتونید برید دکتر گیاهی ممکنه دیر جواب بگیرید ولی خیلی بهتر از اینه که عمل کنید، من ۴تا میوم داشتم رفتم پیش دکتر گیاهی، یه هفته بعدش موقع پریودیم دوتاش افتاد مونده دوتا ، فعلا که سه ماهه دارم مصرف میکنم کوچیکتر شده

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        این که دو تا از فیبروم‌هایتان بعد از درمان گیاهی افتاده‌اند و دو تای دیگر کوچکتر شده‌اند، نشانه‌ی مثبتی است. درمان‌های گیاهی ممکن است در برخی موارد کمک‌کننده باشند، اما همیشه باید تحت نظر پزشک متخصص و با انجام پیگیری‌های لازم مانند سونوگرافی وضعیت فیبروم‌ها و سلامت رحم شما کنترل شود.
        اگر این درمان را ادامه می‌دهید، مراقب علائم جدید و تغییرات باشید و به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا از رشد یا تغییرات دیگر در فیبروم‌ها جلوگیری شود. در صورتی که هرگونه تغییر یا نگرانی پیش آمد، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

        متخصص طب سنتی

        1. ناشناس گفت:

          سلام وقت بخیر میشه لطفا شماره تماس دکتری گیاهی ک رفتین رو ارسال کنین 🙏🙏

        2. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          از لینک زیر وارد شوید

          مشاوره آنلاین طب سنتی

      2. افشار گفت:

        سلام
        میشه بگید چیکار کردید؟

      3. الهه گفت:

        سلام میشه بدونم داروهای گیاهی ک استفاده کردید چیا بودن؟
        ممنون 🙏🏻

      4. آزاد گفت:

        سلام میشه لطفاً آدرس کامل و اسم شون بفرمایید

      5. سلام میشه لطفا اسم و آدرس دکتر سنتی رو بفرستید خیلی دعاتون میکنم گفت:

        مطالب ارزنده‌ای بودند ی دنیا ممنونم 🙏

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سپاس از همراهی شما دوست عزیز
          شاد باشید و تندرست

        2. بهار گفت:

          متشکرم از نظرات دوستان.لطف کنید و اسم و شماره تلفن دکتر سنتی رو بزارید

        3. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          از لینک زیر می توانید پزشک مورد نظرتان را پیدا کنید
          متخصص طب سنتی

        4. ناشناس گفت:

          مطالب بارزشی بود ممنون

        5. همیارِ دکترِتو گفت:

          درود بر شما
          از لینک زیر برای متخصص طب سنتی نوبت بگیرید
          متخصص طب سنتی

      6. ززز گفت:

        سلام میشه بگید چه دکتری منظورتون هس؟

      7. غزل گفت:

        سلام عزیزم
        میشه بگی چی استفاده کردید🙏🏻🙏🏻🙏🏻
        خواهش میکنم

      8. ژیلا گفت:

        کدام دکتر گیاهی رفتید ؟

      9. نسرین گفت:

        تورو خدا اسم اون دارو گیاهی چیه منم فیبروم دارم بلکه مصرف کنم دفع بشه

      10. سما گفت:

        خب چی داداستفاده کردی افتاد؟داروی داخلی یاخوراکی

    5. گل گفت:

      نه عزیزم منم شرایط شما رو داشتم و موافقت نکردم به دکتری مراجعه کنید که شرایط شما رو درک کنه و فقط فیبروم ها رو خارج کنه …توضیحات کاملی نوشتم در نظرات …بخونید حتما

      1. فاطمه گفت:

        سلام من ۳۰سالمه الانم باردارم و تازه متوجه شدم ک فیبروم دارم اولین بارداریم هست و خداروشکر خونریزی و درد ندارم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام، خوشحالم که بارداری شما خوب پیش می‌رود و خوشبختانه هیچ خونریزی یا دردی ندارید. فیبروم‌های رحمی در بسیاری از خانم‌ها وجود دارند و معمولاً مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند، اما بهتر است با پزشک خود در ارتباط باشید تا وضعیت فیبروم و تأثیر آن بر بارداری شما مورد بررسی قرار گیرد. پیگیری‌های منظم می‌تواند به شما در حفظ سلامت خود و نوزاد کمک کند.