داروی متی مازول چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف متی مازول

آنچه در این مقاله می‌خوانید

داروی متی مازول برای درمان تیروئید پر کار استفاده می‌شود. داروی متی مازول با متوقف کردن ترشح بیش از حد هورمون تیروئید توسط غده‌ی تیروئید کار می‌کند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 4 دقیقه
داوی متی مازول

نام تجاری دارو: تاپازول

نام رایج دارو: متی مازول – Methimazole

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

متی مازول چیست و چه کاربردی دارد؟

داروی متی مازول برای درمان تیروئید پر کار استفاده می‌شود.

نحوه‌ مصرف داروی متی مازول و دوز مصرفی

داروی متی مازول را به صورت خوراکی، طبق دستور پزشک، معمولا سه بار در روز و هر هشت ساعت یک بار، همراه غذا یا بدون غذا مصرف کنید.

دوز مصرف داروی متی مازول به سن، وضعیت بیماری و پاسخ‌گویی بدن شما به درمان بستگی دارد. برای درمان کودکان به وسیله‌ی این دارو دوز مصرفی بر اساس وزن کودک تعیین می‌شود.

داروی متی‌متازول را دقیقا طبق دستورالعمل دکتر غدد مصرف کنید. توجه داشته باشید که دوز دارو را به طور خودسرانه به بیشتر از مقدار تجویزی افزایش ندهید، زیرا در این صورت نه تنها وضعیت شما زودتر بهبود نمیابد بلکه امکان ابتلا به عوارض جانبی دارو نیز افزایش پیدا می‌کند.

برای تاثیرگذاری بیش‌تر متی مازول دارو را به صورت مرتب مصرف کنید. به یاد داشته باشید که این دارو را هر روز در زمان مقرر میل کنید. بدون تجویز پزشک اقدام به قطع مصرف متی مازول نفرمایید.

در صورتی که علائم بیماری شما بهبود پیدا نکرد یا حالتان وخیم‌تر شد به متخصص غدد اطلاع دهید.

روش‌ درمان تیروئید پرکار رو نمی‌دونی؟

همین حالا مشاوره بگیر

علائم اوردوز مصرف داروی متی مازول

اگر فردی بیش از اندازه از داروی متی مازول استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بی‌هوش شدن یا مشکل در تنفس شد به سرعت با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.

تست‌های آزمایشگاهی یا آزمایش‌های پزشکی مانند شمارش کامل خون، آزمایش‌های عملکرد کبد، تیروئید و زمان پروترومبین باید به صورت دوره‌ای انجام گیرد تا مانع از پیش‌رفت عوارض جانبی این دارو شود. برای اطلاع از جزئیات بیش‌تر با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه‌ عمل‌کرد داروی متی مازول

داروی متی مازول با متوقف کردن ترشح بیش از حد هورمون تیروئید توسط غده‌ی تیروئید کار می‌کند.

برای درمان بیماری‌های غده تیروئید همین الان با متخصص مشورت کن!

عوارض جانبی مصرف متی مازول

ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ و جوش و خارش خفیف از عوارض جانبی مصرف متی مازول است. در صورتی که هر کدام از این علائم ادامه پیدا کرد یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

درصورتی که پزشک داروی متی مازول را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضرات‌ش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی متی مازول را مصرف کرده‌اند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند.

در صورتی که با مشکلات جدی اما نادری مانند زرد شدن پوست و چشم‌ها، ادرار تیره رنگ، درد شدید معده و شکم، تهوع و استفراغ مداوم، درد مفاصل و ماهیچه‌ها و علائم مشکلات کلیوی مانند تغییر میزان ادرار به سرعت به پزشک خود مراجعه کنید.

داروی متی مازول به ندرت می‌تواند اختلالات خونی مانند کم شدن سلول‌های قرمز، سلول‌های سفید یا پلاکت‌ها ایجاد کند اما این احتمال در ماه‌های نخست مصرف دارو بیش‌تر است. در صورتی که علائمی مانند نشانه‌های عفونت از قبیل تب و گلودرد مداوم، کبودی و خونریزی آسان و خستگی غیر معمول را تجربه کردید به پزشک خود اطلاع دهید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی متی مازول نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به این که لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

موارد احتیاط مصرف داروی متی مازول

پیش از مصرف متی مازول در صورتی که به این دارو آلرژی دارید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. داروی متی مازول ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. برای اطلاع از جزئیات بیش‌تر با دکتر داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از داروی متی مازول سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه‌ی ابتلا به اختلالات خونی مانند آگرانولوسیتوز و ترومبوسیتوپنی و بیماری کبد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی را که مصرف می‌کنید با پزشک یا دندان‌پزشک خود در میان بگذارید.

مصرف داروی متی مازول در سه ماه اول بارداری توصیه نمی‌شود. ممکن است پزشک شما برای درمان در این دوره داروهای دیگری را در نظر بگیرد. در شش ماه آخر بارداری، داروی متی مازول، فقط در صورت ضرورت مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای مصرف داروی متی مازول در دوره‌ی بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

در مورد مصرف داروی متی مازول در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید.

تداخلات داروی متی مازول با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی متی مازول را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست لذا لیست همه‌ی داروهای مصرفی‌تان را باپزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاح‌دید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی متی مازول نفرمایید.

بعضی از محصولاتی که ممکن است با داروی متی مازول تداخل داشته باشند عبارت‌اند از:

  • رقیق کننده‌های خون مانند وارفارین
  • دیگوکسین

نتیجه گیری

اگر دوز مصرفی داروی متی مازول را فراموش کردید در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید نیازی به مصرف دو برابر این دارو نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی متی مازول آن را در دمای اتاق و به دور از نور، حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان نگه‌داری کنید. دمای نگه‌داری برندهای مختلف این دارو متفاوت است بنابراین در این مورد از دکتر داروخانه سوال کنید. همچنین دارو را در حمام نگه‌داری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره متی مازول

  1. بهار گفت:

    *سلام من میتی مازول استفاده میکنم زیر نظر دکترم ولی دکترم ماه قبلم تجویز اشتباه داد منم توجهی نکردم تمام مفاصلم میگرفت
    الان مثلا کمترش کرده
    ولی هنوز مفاصلم میگیره بیحالم خارش گلو دارم احساس میکنم دارم فلج میشم
    صبح ها یک میتی با پرو میخورم
    شبها هم نصف میتی و پرو میخورم
    ازروزی۶عدد ب این مقدار رسیدم*

  2. رضا گفت:

    سلام تیروئید من خیلی بسیار پرکار است دکتر گفته بزرگ شده وپر از خون شده الان روزی ۳عدد از قرص متی مازول استفاده میکنم آیا جواب میده یا باید به فوق تخصص مراجعه کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بهتره درمان دارویی تحت نظر متخصص غدد صورت گیرد. از این لینک می تونید از بهترین متخصصان غدد نوبت بگیرید.
      فوق تخصص غدد تیروئید

  3. رضا گفت:

    سلام ببخشید میشه در مورد سرطان تیروئید توضیح بدید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای داشتن اطلاعات کامل می تونید این لینک را مطالعه کنید.
      سرطان تیروئید چیست و چگونه درمان می شود؟

    2. پورقاز گفت:

      سلام منم الان چند روزی میشه که متی مازول میخورم ولی الان خارش دارم درتمام پوستم
      با این حساب قطع کنم بهتره

      1. همیار دکترِتو گفت:

        دوست عزیز
        قطع دارو با نظر پزشک معالج صورت گیرد برخی عوارض جانبی با ادامه مصرف دارو از بین می رود.

  4. فاطمه گفت:

    سلام پنجسال متی مازول مصرف میکنم دوسال تیرویید نرمال تاکی باید این دارو مصرف کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بسته به عملکرد غده تیروئید شما ممکنه نیاز به مصرف مداوم این قرص با دوز کمتر باشد. بنابراین بهتره تحت نظر متخصص غدد قرار بگیرید. از این لینک میتونید از بهترین متخصصان نوبت غیرحضوری بگیرید.
      متخصص غدد و متابولیسم

  5. فرهاد گفت:

    سلام من یکسالی میشه دارم متی مازول استفاده میکنم قبلا دوتا می‌خوردم ولی دوماهی میشه دکتر بهم گفت چهارتا بخور چون داره بدتر میشه دست پا میلرزه فشارخون بالایی دارم و سرگیجه شدید دارم

  6. رسول گفت:

    سلام بنده تیروئید پرکار دارم تمام سر وبدنم میلرزه و چشمانم سیاه و تار می بینه زربان قلبم زیاد بالاست بدنم بی هسه پاهای من ورم میکنه توان راه رفتن ندارم چشمانم گود شوده زده بیرون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      علایم ذکر شده به علت مشکلات پرکاری تیروئید شما می باشد که با مصرف دارو و درمان این مشکل علایم نیز کمتر می شود. بنابراین بهتره پیگیری درمان از این لینک نوبت متخصص غدد گرفته و مراجعه کنید.
      متخصص غدد و متابولیسم

    2. ناشناس گفت:

      منم عین شما بودم تپش قلب با ضربان ۱۲۰ لرزش شدید دست و پا..لاغری…بیرون زدگی چشم داشتم اگر تهران همین پیش دکتر اشرف علی مددی فوق تخصص غدد برین خداروشکر بعد از شش ماه مراجعه ب ایشون هم ضربان قلبم ب ۶۵ برگشت هم ۳ کیلو وزن اضافه کردم هم لرزش دست و پاهام خوب شد …هنوز هم من دارو مصرف میکنم من پیش ایشون با tsh.01 رفتم..خداروشکر بهترم

  7. جنگجو گفت:

    مادرم این قرص ۳ روزه مصرف میکنه آیا تیرویید پرکار تنظیم میشه
    چرا دست و سر و بدن بیمار من می لرزه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این دارو در درمان پرکاری تیروئید کاربردی می باشد و باید تحت نظر متخصص غدد مصرف شود. این موارد ذکر شده از عوارض دارو هست که در صورت ادامه از بین می رود و اگر ادامه دار شد بهتره با متخصص غدد مشورت شود.
      متخصص غدد و متابولیسم

  8. مرتضی گفت:

    سلام من تیروید پرکار دارم ماه اول سه تا دوماه ام دوتا یک ماه ام یکی مصرف کردم تا الان دو ماه ام دکتر گفته نصف باید مصرف کنم ولی الان دوماهه گلو درد دارم گلوم همش التهاب داره نمی‌دونم چیکار کنم

  9. سمیرا گفت:

    من روزی ۱ عدد متی مازول استفاده میکنم قبل از تجویز دارو دکترم اصرار داشت جراحی کنم ولی من قبول نکردم چون دوست ندارم جای جراحی روی گلوم بمونه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      اگه تورم غده تیروئید شما و مشکلات این غده با درمان دارویی پاسخ ندهد ممکنه نیاز به جراحی داشته باشید تا خطرات دیگر شما را تهدید نکند. از این لینک میتونید با دیگر متخصصان غدد نیز مشورت کنید.
      متخصص غدد و متابولیسم

    2. بهار گفت:

      سلام من میتی مازول استفاده میکنم زیر نظر دکترم ولی دکترم ماه قبلم تجویز اشتباه داد منم توجهی نکردم تمام مفاصلم میگرفت
      الان مثلا کمترش کرده
      ولی هنوز مفاصلم میگیره بیحالم خارش گلو دارم احساس میکنم دارم فلج میشم
      صبح ها یک میتی با پرو میخورم
      شبها هم نصف میتی و پرو میخورم
      ازروزی۶عدد ب این مقدار رسیدم

  10. عباس گفت:

    سلام من ترویید پرکاردارم وروزی ۲عددقرص برایم تجویزکرده دکتر ولی تب ولرزمیگیرم باکوچکترین سرمابدنم می لرزه ایاازترویید می تونه باشه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بنظر میرسه مشکل شما بخاطر اختلال غده تیروئید باشه. نیازه تحت نظر متخصص غدد دارو درمانی را پیگیری کنید. از این لینک میتونی نوبت بگیری.
      بهترین فوق تخصص غدد