فهرست مطالب
اختلال شخصیت مرزی (BPD) یا بوردرلاین دیزوردر یک اختلال سلامت روانی است که با نوسانات شدید خلق و خو، بیثباتی در روابط بین فردی و تکانشگری (رفتار نامناسب با شرایط) مشخص میشود. افراد مبتلا به به این اختلال ترس شدیدی از رها شدن دارند و در تنظیم احساسات خود به ویژه خشم مشکل دارند.
اختلال شخصیت مرزی متعلق به اختلالات شخصیت «خوشه B» است که شامل رفتارهای نمایشی و نامنظم است. بسیاری از افرادی که با اختلال مرزی زندگی میکنند نمیدانند که به آن مبتلا هستند. تست شخصیت شناسی در کنار روانشناس یا روانپزشک به تشخیص آن کمک خواهد کرد. برای دریافت نوبت آنلاین یا حضوری با روانشناس میتوانید همین حالا به بخش نوبتدهی سایت دکترتو مراجعه کنید.
بیماری اختلال شخصیت مرزی یا بوردرلاین دیزوردر چیست؟
اختلال شخصیت مرزی (BPD) یک وضعیت سلامت روان پیچیده است که با نوسانات شدید خلق و خو، تصویر ناپایدار از خود، تکانشگری و مشکل در حفظ روابط پایدار مشخص میشود. افراد مبتلا به BPD اغلب ترس شدید از رها شدن را تجربه میکنند، درگیر رفتارهای خود ویرانگر هستند و احساس ناپایداری از خود دارند.
علائم BPD میتواند زندگی روزمره فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و باعث رفتار نامنظم و پریشانی عاطفی شدید شود. درمان بوردرلاین معمولاً شامل رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) است تا به افراد کمک کند احساسات خود را مدیریت کنند و روابط خود را بهبود بخشند.
تفاوت اختلال شخصیت مرزی و دوقطبی چیست؟
تفاوت بوردرلاین و انواع اختلال دو قطبی این است که افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تمایل به تجربه شیدایی و افسردگی دارند، در حالی که افراد مبتلا به BPD درد عاطفی شدید و احساس پوچی، ناامیدی، خشم، ناامیدی و تنهایی را تجربه میکنند. همچنین در شخصیت مرزی، تغییرات خلقی کوتاه مدت است.
اختلال شخصیت مرزی و خودشیفته چه فرقی دارند؟
افراد مبتلا به NPD یا خودشیفتگی، خود را برتر از دیگران میدانند. آنها نسبت به تواناییها و دستاوردهای خود احساس اغراقآمیز دارند. در مقابل، افراد مبتلا به بوردرلاین تصویری ناپایدار از خود دارند و خود را «بد» یا بیارزش میبینند.
علائم اختلال شخصیت مرزی چیست؟ (علائم بیماری بوردرلاین)
بسیاری از افراد یکی یا بیشتر علائم زیر را تجربه میکنند، اما فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بسیاری از علائم ذیل را به طور مداوم در سراسر دوران بزرگسالی تجربه میکند. اصطلاح «مرزی» به این واقعیت اشاره دارد که افراد مبتلا به این وضعیت تمایل دارند که در طول زندگی خود به دیگر مشکلات روانی از جمله جنون دچار شوند.
یکی از مشکلات این اختلال این است که افراد مبتلا به شخصیت مرزی تمایل به داشتن روابط نزدیک با دیگران دارند، اما واکنشهای عاطفی شدید و ناپایدار آنها باعث میشود که دیگران از آنها دور شده و احساس انزوا در درازمدت بگیرند. اختلال مرزی علائم زیادی دارد که در هر فرد متفاوت بوده و در زنان شایعتر است. نشانههای رایج این اختلال عبارتند از:
- نداشتن احساسی ثابت در مورد هویت خود و احساس ناکار آمد بودن
- احساس انزوا و خستگی و پوچی
- عدم توانایی در احساس همدلی با دیگران
- سابقه روابط ناپایدار و به شدت متغیر از تبدیل عشق به نفرت
- واکنشهای شدید عاطفی به احساس رها شدن یا شک به آن
- ناپایداری خلقی که میتواند چندین روز یا فقط چند ساعت طول بکشد
- احساس شدید اضطراب، نگرانی و افسردگی
- رفتارهای تهاجمی، مخاطره آمیز، خودمحور و خطرناک، از جمله رانندگی بیپروا، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل، داشتن رابطه جنسی متعدد و نا امن
- خصومت و دشمنی
- برنامههای نامناسب شغلی، اهداف و آرزوها
- ناپایداری در ارتباط بین فردی
۱. اختلال شخصیت مرزی در نوجوانان و کودکان
اختلال شخصیت مرزی خاموش برای برخی از نوجوانان میتواند شدیدتر و نشانه مشکلات جدی باشد. اگر نوجوان شما نوسانات شدید و مکرر خلقی، رفتارهای تکانشی، آسیب رساندن به خود یا مشکلاتی در روابط را تجربه میکند، ممکن است به دلیل یک بیماری روانپزشکی به نام اختلال شخصیت مرزی (BPD) باشد.
۲. نشانه های اختلال شخصیت مرزی در مردان
علایم اختلال شخصیت مرزی در مردان با آشفتگی عاطفی زیاد همراه است. نوسانات شدید خلق و خو، ترس از رها شدن، و مشکل در تنظیم احساسات میتواند منجر به احساس خشم و ناامیدی شود. در این زمینه شخصیت شناسی به فرد کمک خواهد کرد. شخصیت شناسی چیست؟ با انجام تست و آزمایش متعدد به کشف شخصیت افراد میپردازد. حمایت و درمان مناسب میتواند به فرد کمک کند تا این چالشهای عاطفی را طی کند.
۳. نشانه های اختلال شخصیت مرزی در زنان
نشانه های شخصیت مرزی در زنان شامل احساس خالی بودن از درون، عزت نفس پایین، احساسات و عواطف قوی و طاقت فرسا، نوسانات خلقی شدید از جمله طغیان اضطراب، خشم و افسردگی و الگویی از روابط پر سر و صدا با دوستان، خانواده و عزیزان است.
۴. رابطه بین اختلال شخصیت مرزی و خودکشی چیست؟
حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، رفتارهای خودکشی را نشان میدهند، از جمله تلاش جهت خودکشی، خودزنی، خودسوزی و سایر اقدامات مخرب. تخمین زدهاند که بین ۴ تا ۹ درصد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی جان خود را به علت خودکشی از دست میدهند.
۵. شخصیت مرزی در رابطه زناشویی چه تاثیری دارد؟ (اختلال شخصیت مرزی و ازدواج)
تحقیقات نشان داده است که شخصیت های مرزی با استرس مزمن بیشتر، درگیریهای مکرر و رضایت کمتر شریک در روابط عاشقانه درگیر هستند. زندگی با فرد مبتلا به اختلال روانی شخصیت مرزی بسیار استرسزا است و میتواند حس گروگان بودن و رها شدن را با هم ترکیب کند. همزمان با احساس نیاز شدید شریک زندگیتان، ممکن است از طرف او نیز احساس رنجش، تهدید یا حتی نفرت کنید.
علت بیماری بوردرلاین چیست؟
اختلال شخصیت مرزی به زبان ساده تغییرات خلقی سریع و ناهماهنگ است. علت اختلال مرزی ناشناخته است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و عصبی میتواند در ایجاد آن نقش داشته باشد.
ویژگی های شخصیت مرزی میتواند به میزان زیادی بر زندگی افراد تأثیر بگذارد و باعث بیثباتی عاطفی، مشکلات شدید روابط، رفتارهای خودآزاری، اقدامات تکانشی و کاهش کلی عملکرد و رفاه فرد شود. تشخیص و درمان مناسب میتواند به افراد در مدیریت علائم و بهبود کیفیت کلی زندگی کمک کند.
روش تشخیص اختلال شخصیتی مرزی چگونه است؟
آیا من اختلال شخصیت مرزی دارم؟ یک متخصص بهداشت روان دارای مجوز مانند روانپزشک، روانشناس یا مددکار اجتماعی بالینی، میتواند اختلال شخصیت مرزی را بر اساس ارزیابی کامل علائم، تجربیات و سابقه پزشکی خانوادگی فرد تشخیص دهد. در ارزیابی از شما در مورد افکار و احساسات ، آنچه احساس میکنید در آن خوب هستید، در کجا مشکل دارید و نحوه مدیریت روزانه شما سوال میشود.
اختلالات شخصیت مرزی روش تشخیص دقیقی ندارد و تست اختلال شخصیت مرزی یا تست بیماری بوردرلاین دیزوردر آنلاین که در سطح اینترنت وجود دارد، میتواند تا حد کمی کمک کننده باشد.
درمان اختلال شخصیت مرزی چیست؟
زندگی کردن یا در ارتباط بودن با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، میتواند به شدت تنشزا و پر استرس باشد و تصدیق و پذیرفتن آنها بسیار سخت است، اما درمان مناسب کمک کننده است. اگر نگران هستید که شما یا شخصی که با آن در ارتباط هستید، ممکن است اختلال شخصیت مرزی داشته باشد، با یک متخصص بهداشت روان تماس بگیرید.
بسیاری از متخصصان مراقبتهای بهداشتی برای کمک به شما در مسیر بهبودی در دسترس هستند. فرق بین روانشناس و روانپزشک این است که روانشناسان در رویکرد گفتار درمانی تخصص داشته و روانپزشکان در زمینه دارو درمانی و روان درمانی کار میکنند.
از آنجایی که اختلال شخصیت مرزی میتواند یک بیماری پیچیده باشد و معمولا به درمان درازمدت نیاز دارد، یافتن یک متخصص بهداشت روانی که در درمان این بیماری تخصص دارد، مهم است.
در کنار روان درمانگر، فرد یاد میگیرد که چگونه احساسات خود را بهتر مدیریت کند و روابط سالم و ارزشمندی پیدا کند. جلسات گفتار درمانی به یادگیری شیوههایی کاهش رفتارهای پرخاشگرانه و مخرب و درک بیشتر شرایط کمک میکند. در صورتی که فرد به درمان طولانی مدت متعهد شود، تغییرات مثبت و سالمی ایجاد خواهد شد و میتوان نتیجه آن را دید.
داروی بیماری بوردرلاین چیست؟
رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) درمان استاندارد طلایی برای بیماری بوردرلاین دیزوردر است. با این حال پزشک شما ممکن است باتوجه به شدت اختلال داروهایی مانند زاناکس آلپرازولام ضد اضطراب، داروی ضد افسردگی زولافت سرترالین و زیپرکسا اولانزاپین ضد روان پریشی را هم تجویز کند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
برای درمان و مدیریت اختلال شخصیت مرزی، به دلیل تاثیری که در روند فعالیتهای زندگی فردی و اجتماعی فرد میگذارد، باید حتما به روانشناس یا متخصص روانپزشک مراجعه کرد. مانند هر بیماری دیگری، در مورد این اختلال هم هم مهم است که بهترین و در دسترسترین پزشک و درمانگر را انتخاب کنیم. در وبسایت دکترتو میتوانید بهترین دکتر روانشناس و متخصص روانپزشک را پیدا کنید. همچنین امکان دکتر روانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین) و دکتر روانشناس آنلاین هم در دکترتو برای شما وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
من میتونم خیلی سریع خندمو متوقف کنم . یهو وسط خندیدن دیگه چیزی برای خحدیدن پیدا نمیکنم. دوستامو دوست دارم ولی نمیتونم تحنلصون کنم و بعضی وقتا ازشون فاصله میگیرم و گوشه گیر میشم و وقتی باهام حرف میزنن بی توجهی میکنم. احساس میکنم که زیبا نیستم و اهدافی ندارم و حس میکنم شکست میخورم. نه شادم و نه غمگین. احساس یه آب راکد رو دارم. نمیدونم چی میخوام . احساس بی ارزشی میکنم و حس میکنم دارم از نظر تحصیلی افت میکنم احساس میکنم کارهام بی ارزشه و هیچکس زیاد بهم توجه نمیکنه
سلام
احساساتی که توصیف کردهاید میتواند نشانههایی از بیانگیزگی و شاید افسردگی خفیف باشد. این نوع احساسات، مثل بیارزشی، عدم هدف و سردرگمی در روابط، اگر طولانیمدت ادامه داشته باشند، ممکن است بر روحیه و عملکرد شما اثر بگذارند.
صحبت با یک مشاور یا روانشناس میتواند به شما کمک کند تا ریشه این احساسات را پیدا کنید و راههای بهتری برای مقابله با آنها بیابید. همچنین، تلاش کنید که هدفهای کوچک و مشخص برای خودتان تعیین کنید و به خودتان اجازه بدهید که به پیشرفتهای کوچک هم ارزش بدهید.
روانشناس خوب
سلام
دوستان کسی که این مطلب رو نوشته یعنی مسعود عزیز یکی از دوستان بنده هست
این آقا تا الان کلی به بیمارهای مرزی کمک کرده ، ولی خودش میگه که متاسفانه این افراد به درد یک رابطه جدی و طولانی مدت نمیخورند ، خدا میدونه چقدر به دنبال درمان و راهکارهایی بوده و چقدر زیبا یه سری از بیمارهای مرزی باهاش جلو رفتند و نتیجه داده ، پس قضاوت نکنیم و حقیقت را ببینیم ، مسعود با کلی از بیمارها وقتی شروع به صحبت کرده گفته که رفتارها و حرکت های اونها چه اثرات مخربی روی سیم کشی عصبی طرف مقابل رابطه به وجود اورده
ادم همانطور که خودشو میبینه باید اثرات دستکاری روانی خودش در طرف مقابل رو هم ببینه ، در کل هر کسی خواست پیوی تلگرامشو بذاره ایشون چک میکنه و واقعا کمک کننده هست مثل همین الان که همه میگن چقدر قشنگ توضیح داده درباره بیماران مرزی به همون زیبایی هم راه حل های مناسب میده
سلام و سپاس از شما رضا و مسعود عزیز
ممنونم از پیام تان
تندرست باشید
سلام
من یک بیماری اختلال شخصیت مرزی هستم چندین ساله این بیماری رو دارم آدم لذت بردن از همه چیز رو از دست میده معنای واقعی خوشحالی رو یادش میره
بیماری من با افسردگی شروع شد و سه ساله اختالال شخصیت مرزی برام تشخیص داده شده این همه دکتر و دارو هیج کدوم نتیجه چندانی نداده
در جواب کسانی که میگن این افراد غیر قابل تحمل هستن باید بگم بیماری با شخصیت ما همچین کاری کرده هیچ کس دوست نداره بیمار باشه خوبه که همدیگرو قضاوت نکنیم اینقدر به هم دیکه برچسب نزنیم
نگین عزیز
ممنونم از پیام خوب تان
بیماری اختلال شخصیت مرزی (BPD) واقعاً میتواند تجربهای دردناک و پیچیده باشد، و احساساتی مانند بیثباتی عاطفی، مشکل در ایجاد روابط پایدار و احساس پوچی از جمله چالشهای اصلی آن هستند. این بیماری میتواند با افسردگی و اضطراب همراه باشد و به افراد احساس بیارزشی و سردرگمی بدهد.
خوشبختانه، اختلال شخصیت مرزی قابل درمان است و معمولاً با درمانهای روانشناختی مانند DBT (درمان دیالکتیک رفتاری) و همچنین دارو درمانی برای مدیریت علائم همراه با حمایتی از افراد متخصص در حوزه سلامت روان، بهبود مییابد. گاهی ممکن است درمان زمانبر و نیازمند تعهد و صبر باشد، اما پیشرفتها ممکن است حتی در شرایط دشوار هم مشاهده شود.
درک این که دیگران نمیدانند شما با چه چالشهایی مواجه هستید، طبیعی است و مهم است که از خودتان حمایت کنید. هیچکس دوست ندارد بیمار باشد، و مهم است که به جای قضاوت، با خود و دیگران با مهربانی و همدلی رفتار کنیم. تغییر درک اجتماعی و افزایش آگاهی درباره این بیماری میتواند به افراد مبتلا کمک کند تا حمایت بیشتری دریافت کنند.
سلام نگین جان
من راهکار عالی برای شما دارم اگر تمایل دارید پیوی تلگرام بدید
شخصی که دچار اختلال شخصیت مرزی و خودشیفتگی و نمایشی بود
من با یکی از این افراد بودم و واقعا به جای اینکه ایشون رو درست کنم ایشون منو کنترل میکرد در حالی که من از بیماری ایشون مطلع نبودم و پس از اتمام رابطه و با تناقص های فراوان ایشون موفق به کشف بیماری ایشون شدم، از اونجایی که هیچ کنترلی روی خودشون ندارند در رابطه اجازه کنترل و تصمیمات رو از شما هم میگیرند و به اشخاص بیرون از رابطه میدهند،این افراد علاوه بر بردرلاین در اکثر مواقع دچار خودشیفتگی و شخصیت نمایشی هم هستند یعنی میکس شدن این اختلالات،بسیار پر تناقص در رفتار و گفتار،از خانواده مینالند و بعد به خاطر همون خانواده رو در روی شما در میان و شما دچار گیجی میشی،از یک سری کارها شمارو منع میکنن و بعد خودشون اونهارو انجام میدن،یک سری استرس و تروما از تجربه های پیشین زندگی خود به شما میدهند و بعد دقیقا همون کارها تکرار میشه و شما استرس ضربه ای که در گذشته ایشون خورده را میخوری ، تهدید به خودکشی و خودزنی دارند، امروز به شما میگن خودمو میکشم و بعد فردا که دچار بی ثباتی عاطفی میشن میگن برو بابا خودکشی چیه این چرت و پرتا چیه،کاملا افراد دهن بین هستند ، فاقد اراده و تصمیم گیری ، بی نهایت به شما برچسب میزنند یعنی هر بیماری که خودشون دارند را به شما برچسب میزنند مثل:شمارو به اوج جنون و داد و بیداد و فحشا میکنند و بعد با دست شمارو نشان میدهند و میگن نگاه کنید این دیوونه هست یا تو ثبات روحی روانی نداری یا من در کنار تو احساس امنیت نمیکنم یا تو گوشه گیر و منزوی هستی ، بینهایت روابط دوستانه بیش از حد صمیمانه دارند ، اکثر رفیق های آنها جنس مخالف هستند ، در همه حد و حریم های دیگران وارد میشوند و به دیگران اجازه وارد شدن در حریم خودشان را میدهند ، در عین نابالغ بودن از نظر عقلی و روحی دم از بالغ و پخته تر شدن میزنند ، بسیار افراد پر حاشیه و دردسر سازی هستند در حالی که صفحات مجازی آنها را چک کنید دم از دور ماندن از افراد حاشیه ساز میزنند ، دنیا و رابطه و دوستان و کار کاملا برای آنها یک بازی هست و با دیگران بازی میکنند و دستکاری روانی میکنند طرف مقابل را ، اگر این فرد در کنار شخصی از دوستان خود دست به رفتارهای کاملا بی ثبات و شبیه به خیانت اعم از لمس کردن ، بغل کردن ، کنار یک جنس مخالف خوابیدن ، دستمالی کردن همدیگه و یا خانه جنس مخالف رفتن و شب گردی های مکرر و…….داشته باشند و شما اعتراضی بکنید به شما انگ بدبینی میزنند و اینکه خودشان از انجام این کار منظور خاصی نداشتند و شما دارید انگ تهمت و خیانت به او میزنید ، در عین این که شمارو به اوج رسوندن با کله به زمین میکوبند چون خودشان به کرار در روابط شکست خوردند و خرد شدند و دوست دارند شما هم این موضوع را تجربه کنید برای همین میگم دنیا براشون بازی هست ، از درون پوچ و تو خالی هستند و اصلا دلی ندارند برای عاشق شدن و این موضوع دل بستن از سمت اونها فقط یک حالت شیدایی هست که به مرور آتش این به ظاهر عشق در آنها دیر یا زود فروکش میکند ، ۲حالت داره یا شمارو تنها میزارن و میروند یا انقدر رفتار های نامناسب نشان میدهند که بالاخره شما ترکشان میکنید،در عشق و رفتار و گفتار در هر ۳موارد کاملا بی ثبات هستند اصلا نمیفهمند چی از دهنشون در میاد ، یک شخصیتی که به بند و باری اجتماعی میرسه و خودش رو یک شخصیت مستقل اجتماعی میدونه ، هیچگونه خلوت برای درست کردن خلا رابطه خودتان با این افراد پیدا نمیکنید به دلیل دوستان بیش از حدی که دارند و خودشون رو آدمی میدونن که روابط اجتماعی قوی دارند ، اصلا نمیدونند کی هستند چرا وجود دارند یا چرا در این نقطه هستند یا چرا رفتند ، همیشه حق به جانب هستند و از اونجایی که به بلوغ مغزی و روحی نرسیدند به هیچ عنوان نمیتونید باهاشون صحبت منطقی داشته باشید ، هر کسی که با این افراد در ارتباط بوده بعد از اتمام رابطه و فشار روحی روانی سنگین از این افراد دچار ترومای روحی شده و بسیار هضم آن دوره از رابطه با این فرد براش سنگین بوده و با تراپی و مشاوره های مکرر خودشو سرپا کرده ، به نحوی شمارو ترک میکنن که اصلا شک میکنید از ابتدا وجود داشتید ، کاملا با شما بازی میکنند به قول روانشناس های خیلی معروف انگار که در بازی شطرنج هستند و از قبل مثلا ۸ ماه الی یکسال قبل از اتمام رابطه نقشه کشیدند که حتی چگونه از شما جدا شوند ، به خاطر بی ثباتی رفتاری و کلامی در اجتماع باعث سرخوردگی شما میشوند و به شما احساس بی غیرت بودن و از مردانگی افتادن دست میده ، هیچ کاری را ارزیابی نمیکنند و برای آنها چیزی به اسم ریسک وجود نداره مثلا یه پسر که دوست ۵ماهه آنها باشد میگه بریم خونه ما مشروب بخوریم اصلا به این فکر نمیکنند این شخص کی هست خانوادش کی هستند این مشروب از کجا معلوم سالم باشه اصلا از کجا معلوم تو خونه فقط همین شخص باشه هیچی هیچی بدون فکر دعوت را قبول میکنند و میرن و زمانی که شما این سوالاتی که عرض کردم را مطرح میکنید ، آنها به شما انگ بدبینی میزنند که تو چقدر بدبینی به آدمها در حالی که شما یک آدم سالم هستید که احتیاط میکنید چون احتیاط شر عقل هست، اگر شما یک نوشابه شیشه ای با کیک بهشون بدید نوکر شما هم هستند ولی نفر بعدی یک نوشابه یک و نیم لیتری باز کنه و بهشون بده خیلی با ایشون صمیمی تر میشن تا با شما ، ولگردی و ولخرجی و رفیق بازی و شب گردی و…….تمامی رفتارهای آنها افراطی است،مدام بند کش تنبون این و اون برای سر کار رفتن ، بیرون رفتن و….. هستند ، دائم به دنبال گشت و گذار و تفریح هستند و اصلا نمیتونن سرجاشون بشینن ، در تمامی رفتارهای ذکر شده از شما توقع سکوت یا بخشش یا سرزنش نکردن دارند که غیر ممکنه چون بعد از یک اشتباه خیلی بزرگ و سنگین به جای انعطاف و درست کردن و اشتباه کردن کمتر دقیقا معکوس عمل میکنند و دوباره اشتباه بزرگتری میکنند ، به شما انگ کنترل گری آنها را میزنند ، در بعضی مواقع به خاطر رفتارهایی که به سلامتی خودشان آسیب وارد میکنند هم باید دعوا کنید که این کار باعث آسیب رساندن به خودت میشه ولی اون در عوض این لطف شما گریه زاری میکنه و نسبت به شما سردتر میشه و در نهایت شمارو مقصر میدونه و به شما برچسب های بیشماری میزنه ، این افراد اکثرا دچار خودشیفتگی هم هستند یعنی در مواقع بردرلاین خود را بی ارزش میدونن و در مواقع خودشیفتگی خود را برتر از شما میدانند که حتی ممکنه این اعتماد به نفس کاذب را شما به ایشان داده باشید برای بهتر شدن حالش و درمانش ، در کل این افراد نه همسر میخوان نه دوست و نه همکار بلکه والدینی میخواهند که سرپرستی آنها را به عهده بگیرید ، این افراد میخواهند مثل آهنربا باشند و همه را به خودشان جذب کنند که در اکثر مواقع موفق هم میشوند به دلیل اینکه هویتی از خود ندارند و در برخورد با هر شخص خود را به شکل آن شخص در میارن یعنی یک هویت هفتگانه که مث آفتاب پرست رنگ عوض میکند ، برای همه مرحم و غمخوار هست به جز خانواده و همسر خود که آنها را بینهایت عذاب میده و به اوج جنون میرسونه ، مثلا برای دوستانشون بینهایت پول خرج میکنند و بعد که جیب شما و خودشان را خالی کردند میگن نه ما به درد هم نمیخوریم من به دنبال مرد یا زنی هستم که بتونم روش تکیه کنم یعنی اصلا انگار نه انگار که خودشون بر اساس بی عقلی خودشون دارن اتفاقات را به این شکل رقم میزنن یعنی قشنگ لقمه رو دور سر خودشان میگردانند ، کاملا بی مسئولیت و پر توقع هستند ، این افراد هیچ دلی ندارند که بخوان عاشق شما بشن و از درون پوچ و تو خالی هستند برای مثال کافیه از خودتون بپرسید کسی که هویت نداره و نسبت به خودش شناخت و علاقه ای نداره چگونه میتواند شما را بشناسد و به شما علاقه مند باشد ، این افراد تا زمانی با شما هستند که تن به کارهایی بدهید که مورد علاقه ایشون هست و بهشون خوش بگذره و پس از مخالفت یا زمانی که احساس کنند شما مخالفتی دارید با این رفتارها و خسته شدید و از آنها توقع انعطاف دارید هر چند هم که خودتون بی نهایت انعطاف نشون داده باشید در این رابطه دیگر برایش سرگرم کننده نیستید و شما را دور میندازن و چندتا دوست هم آماده همیشه دارن برای یک همچین روزهایی که روز مبادا خودشون میدونن و دوباره پس از اتمام رابطه با شما کارشان را از سر میگیرن شروع میکنند به نمایش دادن خودشان به اطرافیان که مطمئن شوند هنوز خریدار دارند و تو بورس هستند و اسم تمامی اینهارو میزارن قوی بودن و رها کردن شخصی که بیمار بود یعنی شما یا ما با هم تفاهم نداشتیم ، هر کاری که کرده باشید در آخر وظیفه شما بوده از نظر ایشون ، در نتیجه روابط با این افراد یک جنگ روانی تمام عیار هست و عقل خود را از دست میدهید و در برزخی در بلاتکلیفی رها میشوید و اینکه به این افراد توجه کنید یا تشویق کنید اینها را یا فلان جور برخورد کنید و…….باید عرض کنم منجی کسی که باعث از دست دادن عقل و روح و روان خود شما میشود واقعا نمی ارزد و این موضوع وظیفه شما هم نیست و باید از خودتان یک سوال بپرسید چرا شخصی که خودش به خودش اهمیت نمیده من اهمیت بدم!!؟؟!!؟؟اگر هم فکر میکنید این افراد مطلع نیستن از رفتارهای خود باید عرض کنم در زمان اتمام رابطه خیلی خوب به این موضوع پی میبرید که کاملا آگاه هستند حتی موضوعاتی که شما فکر میکردید از آن بی اطلاع هست. این اطلاعات و تجربه من در رابطه با این شخص بود امیدوارم کمکی باشد برای شما
سلام
واقعا ممنونم از توضیحات کامل
و به اشتراک گذاشتن تجربه تان
تندرست باشید دوست عزیز
سلام جناب مسعود
خیلی عالی بود بسیار کامل بسیار دقیق بسیار دلنشین میتونم بگم نوزده سال رفاقت با یک ادمی که باهاش درارتباط بودم را شرح دادید و یک مرهم رو زخمی که ایا اشتباه کردم رها کردم حیف شد را گذاشتید.
سلام
دوست عزیز چقدر قشنگ و با جزئیات توضیح دادید، ممنون.. من یک شخصیت مرزی هستم.. فقط میتونم بگم برای اینکه از رفتاراشون دچار مشکل روانی نشید، وقتی رفتارهای منفی و خشم دارند به دل نگیرید چون بی اختیار اینکارو میکنند و بعد پشیمون میشن ولی نمیگن اشتباه کردن که به عقلشون شک نکنید.. در کل خیلی گناه دارند به خاطر شرایط محیطی و خانواده به این وضع دچار شدن.. دست خودشون نیست دنیا رو اینطوری میبینند.. اگر میخواید مرزی ها رو درک کنید اینو بگم که اون تصوری که شما از فلسفه وجودی دنیا و خدا و انسان بهش میرسید و دچار سردرگمی میشید این بیچاره ها این حس سردرگمی رو در مورد خودشون و هویتشون دارند.. یک شکست رابطه میدونید که چقدر دردناکه ولی این افراد به خاطر رفتارهای ناپایدار دچار چندین روابط ناپایدار میشن و خودتون تصور کنید چقدر زندگی براشون دردناک میشه!.. احساس قوی بودن میکنند چون واقعا هستند که از پس این همه درد برمیان.. براشون جداشدن راحته چون این جداشدن ها بارها تکرار شده و یاد گرفتن اینجوری از وجودشون حمایت کنند چون اگر با هر رابطه ای زمین بخورند که دیگه نباید زنده باشن پس بهترین راه حل از پس این دنیا بر اومدن براشون اینه که با مکانیسم دفاعی بیخیالی رابطه رو ترک کنند درصورتیکه ماهیت وجودشون تیکه تیکه شده است.. من خودم ازین مرزی های دیوونه ام خیلی برام سخته ثبات داشتن به زور خودمو کنترل میکنم ولی بعضی وقت ها دیگه نمیتونم و دچار خشم میشم که عواقب بدی هم همیشه داره و باعث داغون شدن هر نوع رابطه کاری و عاطفی و غیره میشه.. ولی یه چیز منو آروم میکنه اونم گوش دادن به آهنگیه که صفر و صده یعنی موزیک متن غمگین با آوازه خوانی شاد داره یا برعکس آوازه خوانی غمگین با موزیک متن شاد داره! به نظرم دیدگاه فکری یک آدم مرزی مثل این آهنگ هاست یعنی دوتا حالت متضاد رو در لحظه با هم داره!! مرزی ها پر از تضادن چون در کودکی باهاشون متضاد رفتار شده و دنیا رو متضاد فهمیدن..
مهلا عزیز
ممنون از اینکه این موضوع را با ما به اشتراک گذاشتید. شما واقعاً با وضوح و دقت به احساسات و تجربیات مرزیها پرداختهاید. قطعاً درک این افراد نیازمند همدلی و آگاهی عمیق است، چرا که آنها در معرض تضادهای داخلی زیادی هستند. موسیقیای که توصیف کردید هم بسیار جالب است، چرا که دقیقا تضادهایی که در ذهن مرزیها وجود دارد را به خوبی نشان میدهد. همدلی و پذیرش از اطرافیان میتواند به این افراد کمک کند تا احساس امنیت و درک بیشتری داشته باشند. امیدوارم بتوانید در مسیر ثبات و کنترل احساساتتان موفق باشید.
اگر خواستید یک پیوی تلگرام بفرستید دقیقا بگم چکار کنید ، روشهایی که عالی هست برای بهتر شدن
درود بر شما بانوی عزیز
انسان در طول زندگی خودش همواره در حال آموختن هست
شما دیوونه نیستی
و حتی کسی به شما برچسب هم نمیزنه
کل زندگی ما بر اساس ذهنیت خود ما نوشته شده مثل شعری که میگن آینه چون نقش تو بنمود راست ، خود شکن آینه شکستن خطاست ، من یک فردی میشناسم که پدرش راننده کامیون بوده هفته ای یک بار پدرشو میدیده ، آیا به نظرت مهلا جان این بچه به طور طبیعی مثل خیلی از بچه های دیگه حقش نبوده از وجود پدر بهره ببره؟
اگر من میگم واقعا رابطه با این افراد نمی ارزه به ۲دلیله:۱-خودتو بزار جای طرف مقابل بعد از چند سال یکی بگه دیگه بهت حسی ندارم و علاقه ای ندارم-۲-دستکاری روانی به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه چه بلایی سر روان طرف مقابل میاره-۳-بعضی آدم ها خودشون مورد دارند میان توی رابطه فکر میکنن میتونن همه چیو درست کنن و اینجاست که هم شما آسیب میبینی و هم طرف مقابلت.
این که بگی من یا امثال من خیلی قوی هستیم که با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنیم و قوی هستیم درست نیست ، خیلی ها مشکلات خودشون رو دارند
یه استادی شاگردهاشو میبره به تفریحگاه کوهستانی ، بعد از یه مدت پیاده روی طولانی شاگرداش خسته و تشنه کنار چشمه شروع به استراحت کردن میکنند ، استاد به هر کدوم یه پیاله آب میده فقط قبل از نوشیدن بهشون میگه یه مشت نمک درون پیاله بریزید و بعد آب رو بخورید ، شاگردها میریزن ولی هیچکدوم نمیتونن آب رو بنوشن ، استاد اینبار یه مشت نمک به داخل چشمه آب میریزه میگه حالا بنوشید شاگردها مینوشند و بعد از سیراب شدن استاد میپرسه خوب چطور بود؟شاگردها میگن واقا عالی بود ،گوارا بود ، استاد میگه مشکلات زندگی به اندازه همین یک مشت نمک هست این به شما بستگی داره که پیاله آب باشید یا چشمه آب
موفق باشی بانو
سپاس فراوان از شما
کامنت خوب و دلگرمی تان
همیشه حال دلتان خوب باشد
سلام متنی که بنده نوشتم و در این سایت هست رو کامل کردم و خواهش میکنم پیام قبلیو پاک کنید یا اینو بهش اضافه کنید که کامل بشه تا کمکی بشه برای افراد دیگه که درگیر این روابط نشن
سلام مسعود عزیز
حتمن بررسی می شود
ممنونم از شما
من با یکی از این افراد بودم و واقعا به جای اینکه ایشون رو درست کنم ایشون منو کنترل میکرد، از اونجایی که هیچ کنترلی روی خودشون ندارند در رابطه اجازه کنترل و تصمیمات رو از شما هم میگیرند و به اشخاص بیرون از رابطه میدهند،این افراد علاوه بر بردرلاین در اکثر مواقع دچار خودشیفتگی و شخصیت نمایشی هم هستند یعنی میکس شدن این اختلالات،بسیار پر تناقص در رفتار و گفتار،از خانواده مینالند و بعد به خاطر همون خانواده رو در روی شما در میان و شما دچار گیجی میشی،از یک سری کارها شمارو منع میکنن و بعد خودشون اونهارو انجام میدن،یک سری استرس و تروما از تجربه های پیشین زندگی خود به شما میدهند و بعد دقیقا همون کارها تکرار میشه و شما استرس ضربه ای که در گذشته ایشون خورده را میخوری ، تهدید به خودکشی و خودزنی دارند، امروز به شما میگن خودمو میکشم و بعد فردا که دچار بی ثباتی عاطفی میشن میگن برو بابا خودکشی چیه این چرت و پرتا چیه،کاملا افراد دهن بین هستند ، فاقد اراده و تصمیم گیری ، بی نهایت به شما برچسب میزنند یعنی هر بیماری که خودشون دارند را به شما برچسب میزنند مثل:شمارو به اوج جنون و داد و بیداد و فحشا میکنند و بعد با دست شمارو نشان میدهند و میگن نگاه کنید این دیوونه هست یا تو ثبات روحی روانی نداری یا من در کنار تو احساس امنیت نمیکنم یا تو گوشه گیر و منزوی هستی ، بینهایت روابط دوستانه بیش از حد صمیمانه دارند ، اکثر رفیق های آنها جنس مخالف هستند ، در همه حد و حریم های دیگران وارد میشوند و به دیگران اجازه وارد شدن در حریم خودشان را میدهند ، در عین نابالغ بودن از نظر عقلی و روحی دم از بالغ و پخته تر شدن میزنند ، بسیار افراد پر حاشیه و دردسر سازی هستند در حالی که صفحات مجازی آنها را چک کنید دم از دور ماندن از افراد حاشیه ساز میزنند ، دنیا و رابطه و دوستان و کار کاملا برای آنها یک بازی هست و با دیگران بازی میکنند و دستکاری روانی میکنند طرف مقابل را ، اگر این فرد در کنار شخصی از دوستان خود دست به رفتارهای کاملا بی ثبات و شبیه به خیانت اعم از لمس کردن ، بغل کردن ، کنار یک جنس مخالف خوابیدن ، دستمالی کردن همدیگه و یا خانه جنس مخالف رفتن و شب گردی های مکرر و…….داشته باشند و شما اعتراضی بکنید به شما انگ بدبینی میزنند و اینکه خودشان از انجام این کار منظور خاصی نداشتند و شما دارید انگ تهمت و خیانت به او میزنید ، در عین این که شمارو به اوج رسوندن با کله به زمین میکوبند چون خودشان به کرار در روابط شکست خوردند و خرد شدند و دوست دارند شما هم این موضوع را تجربه کنید برای همین میگم دنیا براشون بازی هست ، از درون پوچ و تو خالی هستند و اصلا دلی ندارند برای عاشق شدن و این موضوع دل بستن از سمت اونها فقط یک حالت شیدایی هست که به مرور آتش این به ظاهر عشق در آنها دی یا زود فروکش میکند ، ۲حالت داره یا شمارو تنها میزارن و میروند یا انقدر رفتار های نامناسب نشان میدهند که بالاخره شما ترکشان میکنید،در عشق و رفتار و گفتار در هر ۳موارد کاملا بی ثبات هستند اصلا نمیفهمند چی از دهنشون در میاد ، یک شخصیتی که به بند و باری اجتماعی میرسه و خودش رو یک شخصیت مستقل اجتماعی میدونه ، هیچگونه خلوت برای درست کردن خلا رابطه خودتان با این افراد پیدا نمیکنید به دلیل دوستان بیش از حدی که دارند و خودشون رو آدمی میدونن که روابط اجتماعی قوی دارند ، اصلا نمیدونند کی هستند چرا وجود دارند یا چرا در این نقطه هستند یا چرا رفتند ، همیشه حق به جانب هستند و از اونجایی که به بلوغ مغزی و روحی نرسیدند به هیچ عنوان نمیتونید باهاشون صحبت منطقی داشته باشید ، هر کسی که با این افراد در ارتباط بوده بعد از اتمام رابطه و فشار روحی روانی سنگین از این افراد دچار ترومای روحی شده و بسیار هضم آن دوره از رابطه با این فرد براش سنگین بوده و با تراپی و مشاوره های مکرر خودشو سرپا کرده ، به نحوی شمارو ترک میکنن که اصلا شک میکنید از ابتدا وجود داشتید ، کاملا با شما بازی میکنند به قول روانشناس های خیلی معروف انگار که در بازی شطرنج هستند و از قبل مثلا ۸ ماه الی یکسال قبل از اتمام رابطه نقشه کشیدند که حتی چگونه از شما جدا شوند ، به خاطر بی ثباتی رفتاری و کلامی در اجتماع باعث سرخوردگی شما میشوند و به شما احساس بی غیرت بودن و از مردانگی افتادن دست میده ، هیچ کاری را ارزیابی نمیکنند و برای آنها چیزی به اسم ریسک وجود نداره مثلا یه پسر که دوست ۵ماهه آنها باشد میگه بریم خونه ما مشروب بخوریم اصلا به این فکر نمیکنند این شخص کی هست خانوادش کی هستند این مشروب از کجا معلوم سالم باشه اصلا از کجا معلوم تو خونه فقط همین شخص باشه هیچی هیچی بدون فکر دعوت را قبول میکنند و میرن ، اگر شما یک نوشابه شیشه ای با کیک بهشون بدید نوکر شما هم هستند ولی نفر بعدی یک نوشابه یک و نیم لیتری باز کنه و بهشون بده خیلی با ایشون صمیمی تر میشن با شما ، ولگردی و ولخرجی و رفیق بازی و شب گردی و…….تمامی رفتارهای آنها افراطی است،مدام بند کش تنبون این و اون برای سر کار رفتن ، بیرون رفتن و….. هستند ، دائم به دنبال گشت و گذار و تفریح هستند و اصلا نمیتونن سرجاشون بشینن ، در تمامی رفتارهای ذکر شده از شما توقع سکوت یا بخشش یا سرزنش نکردن دارند که غیر ممکنه چون بعد از یک اشتباه خیلی بزرگ و سنگین به جای انعطاف و درست کردن و اشتباه کردن کمتر دقیقا معکوس عمل میکنند و دوباره اشتباه بزرگتری میکنند ، به شما انگ کنترل گری آنها را میزنند ، در بعضی مواقع به خاطر رفتارهایی که به سلامتی خودشان آسیب وارد میکنند هم باید دعوا کنید که این کار باعث آسیب رساندن به خودت میشه ولی اون در عوض این لطف شما گریه زاری میکنه و نسبت به شما سردتر میشه و در نهایت شمارو مقصر میدونه و به شما برچسب های بیشماری میزنه ، این افراد اکثرا دچار خودشیفتگی هم هستند یعنی در مواقع بردرلاین خود را بی ارزش میدونن و در مواقع خودشیفتگی خود را برتر از شما میدانند که حتی ممکنه این اعتماد به نفس کاذب را شما به ایشان داده باشید برای بهتر شدن حالش و درمانش ، در کل این افراد نه همسر میخوان نه دوست و نه همکار بلکه والدینی میخواهند که سرپرستی آنها را به عهده بگیرید ، این افراد میخواهند مثل آهنربا باشند و همه را به خودشان جذب کنند که در اکثر مواقع موفق هم میشوند به دلیل اینکه هویتی از خود ندارند و در برخورد با هر شخص خود را به شکل آن شخص در میارن یعنی یک هویت هفتگانه که مث آفتاب پرست رنگ عوض میکند ، برای همه مرحم و غمخوار هست به جز خانواده و همسر خود که آنها را بینهایت عذاب میده و به اوج جنون میرسونه ، کاملا بی مسئولیت و پر توقع هستند ، این افراد هیچ دلی ندارند که بخوان عاشق شما بشن و از درون پوچ و تو خالی هستند برای مثال کافیه از خودتون بپرسید کسی که هویت نداره و نسبت به خودش شناخت و علاقه ای نداره چگونه میتواند شما را بشناسد و به شما علاقه مند باشد ، هر کاری که کرده باشید در آخر وظیفه شما بوده از نظر ایشون ، در نتیجه روابط با این افراد یک جنگ تمام عیار هست و عقل خود را از دست میدهید و در برزخی در بلاتکلیفی رها میشوید ، این اطلاعات و تجربه من در رابطه با این شخص بود امیدوارم کمکی باشد برای شما
سلام
و ممنونم از به اشتراک گذاشتن این تجربه
بله دقیقا همه این ویژگی ها در این اختلال قابل انتظار است
با ارزوی بهترین ها
وای خدای من من هم برخورد با همچین ادمی رو داشتم فاجعه ان💀 اصلا ارتباط با این ها اشتباه محض
کامل و جامع گفتید ..خداروشکر میکنم یک نفر این افراد رو بخوبی تعریف کرد .
من کم آوردم و نگران فرزند کوچکترم هستم که آسیب میبینه با این تنش های هرروزه ی محیط خونه 😔
سلام
دقیقا زندگی با این افراد می تواند مشکل ساز باشد
و نیاز به درمان دارند
باید طوری قانع کنید که نیاز به درمان دارند گرچه می دانیم بسیار مشکل است
متخصص روانپزشک
تا قبل از این که با یکیشون شریک زندگی بشم اصلا فکر نمیکردم اینجور آدمایی وجود داره خواهش میکنم قبل از ازدواج حتماً مشاوره برید که اینجور آدما خیلی عذاب آور هستن
بله دقیقا
مشاوره قبل ازدواج و تشخیص اختلالات بین هر دو نفر
بسیار اهمیت دارد
ممنونم از کامنت خوبتان حمیدرضای عزیز
درود مسعود جان
من سالهاست که روانشناسی میخوانم و اختلالات معمول انسانهای به ظاهر نرمال (نه کاملا بیمار) را بررسی میکنم.
این متن شما در بازنمایی رفتار شخصیت مرزی بی نظیر بود.
آن قدر سایه روشن و جزئیات را با دقت به تصویر کشیدی که تحسین مرا برانگیختی.
از کاش از نظر ویراستاری و املای متن ویرایش شود و مورد استفاده قرار گیرد.
بسیار مشتاقم در این مورد بیشتر با شما هم صحبت شوم
سلام عزیز من دارم اتفاقا صدا رکورد میکنم برای جمعی از افراد آسیب دیده و گروه درمانی که داخل اون رکورد خیلی خیلی کاملتر توضیحش دادم ، و اگر دوست داشتید میتونید یک شماره بدید که در ارتباط باشیم یا بعد از اتمام اون رکورد صدا برای شما هم ارسال کنم
ممکنه برای بنده هم بفرستین؟
آیدی تلگرام بنده Skazemi68
درمان بردرلاین چی هست اونام شاید از مریضی آگاه نباشن
سلام
درمان اختلال شخصیت مرزی معمولاً شامل ترکیبی از رواندرمانی، دارو درمانی و حمایتهای اجتماعی است و موجب ارتقای سطح زندگی فرد میشود.
ابتدا باید تشخیص درست داده شود
روانشناس خوب
من یه لحظه شک کردم شاید پاتنرمون یکی باشه انقد قشنگ توصیف کردید اگه براتون ممکنه برا منم بفرستید
بنده بسیار مشتاق کمک شما دوست عزیز میباشم
درود مسعود جان
من سالهاست که روانشناسی میخوانم و اختلالات معمول انسانهای به ظاهر نرمال (نه کاملا بیمار) را بررسی میکنم.
این متن شما در بازنمایی رفتار شخصیت مرزی بی نظیر بود.
آن قدر سایه روشن و جزئیات را با دقت به تصویر کشیدی که تحسین مرا برانگیختی.
ای کاش از نظر ویراستاری و املای متن ویرایش شود و مورد استفاده قرار گیرد.
بسیار مشتاقم در این مورد بیشتر با شما هم صحبت شوم
سلام
خوشحالیم از اشنایی با شما
ممنونم از دقت نظرتان
و حتمن اصلاح می گردد
تندرست باشید
سلام متاسفانه من تازه متوجه این موضوع شدم و تمام این نکات مربوط به خانم بنده میباشد
سلام
در این صورت
حتمن نیاز به پزشک دارند
زمان بسیار اهمیت دارد
در اولین فرصت به متخصص مراجعه نمایید
متخصص روانپزشک
من با مادری زندگیمیکنم از روی ناچار چون ایشان با رفتارهای اشتباه تمامی خانواده خودشون رو از خود روندن و نیازمند مالی هم هستند، اما من به شخصه دارم مریض میشم از استرس ها و حرف هایی که ایشان نا خداکاه به من میزنند با کمال بی عدالتی، نمیدونم چطور میتونم خودم را نجات بدم و همچنان به ایشان کمک کنم
سلام
حق دارید
فشار مخصوصا از طرف خانواده بسیار سخت تر از فشار های دیگر است
برای این منظور و اطلاعات جزیی تر
و نحوه برخورد با این مشکل
پیشنهاد میکنیم با مشاوران مان تلفنی صحبت کنید
مشاوره روانشناسی تلفنی
متاسفانه من از یکی ازین افراد اسیب غیر قابل جبرانی دیدم تو زندگی،کاش قبل جدی شدن رابطه تحقیق میکردم و چشم بسته نمیرفتم جلو،این جور افراد متاسفانه خوبیاتم یادشون میره،
سلام
و سپاس
بله دقیقا