خماری الکل؛ علائم، علت و درمان حال بد پس از مشروبات الکلی – مجله سلامت دکترتو

خماری الکل؛ علائم، علت و درمان حال بد پس از مشروبات الکلی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

خماری الکل مجموعه‌ای از علائم ناشی از مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکلی است که شامل سردرد، خستگی، حالت تهوع، سرگیجه، تشنگی و حساسیت به نور و صدا می‌شود. این علائم معمولاً بعد از یک روز بهبود می‌یابند و برای تسکین آن‌ها، مصرف آب فراوان، نوشیدنی‌های الکترولیتی، استراحت و مصرف برخی داروهای ضد التهاب توصیه می‌شود. همچنین، کاهش یا قطع مصرف الکل بهترین راه پیشگیری از خماری است. در صورت شدت علائم، مراجعه به پزشک ضروری است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
راهکار جلوگیری از علائم خماری الکل چیست؟

خماری الکل به حالتی گفته می‌شود که فرد پس از مصرف زیاد نوشیدنی الکلی دچار علائمی مانند سردرد، خستگی، حالت تهوع، سرگیجه، تشنگی، تحریک‌پذیری و حساسیت به نور و صدا می‌شود. خماری می‌تواند تأثیرات منفی بر شناخت، خلق و خو و سلامت جسمانی داشته باشد و منجر به کاهش بهره‌وری و ناراحتی شود. مصرف زیاد آب آشامیدنی و استراحت کافی برای تسکین علائم آن توصیه می‌شود. علائم خماری الکل معمولا بعد از یک روز بهبود می‌یابند. اگر نیاز به مصرف مسکن دارید، حتما با دکتر عمومی مشورت کنید.

خماری الکل چیست؟

خماری الکل مجموعه‌ای از علائم و نشانه‌های مرتبط با مصرف بیش‌ازحد نوشیدنی‌های الکلی است. فرد در زمان خماری الکل معمولا سردرد، احساس بیماری، سرگیجه، خواب آلودگی، سردرگمی و تشنگی را تجربه می‌کند. خماری الکل در هر زمان از روز می‌تواند اتفاق بیفتد اما بیشتر در صبح روز بعد از مصرف بیش‌ازحد نوشیدنی‌های الکلی رخ می‌دهد. علاوه‌بر علائم جسمی ممکن است سطح اضطراب، پشیمانی، شرم، خجالت و افسردگی نیز افزایش یابد.

شدت خماری الکل به میزان الکل مصرفی شخص بستگی دارد و این که آیا فرد خواب کافی داشته یا نه، کمبود خواب باعث بدتر شدن وضعیت خماری الکل می‌شود. تخمین این که مصرف چه مقدار الکل باعث خماری الکل می‌شود غیر ممکن است، زیرا در هر فرد متفاوت بوده و به عواملی همچون میزان خستگی فرد و کمبود آب بدن قبل از مصرف الکل، میزان نوشیدن آب همزمان با مصرف الکل و میزان خواب فرد بعد از نوشیدن الکل بستگی دارد. هر چه بیشتر الکل بنوشید، احتمال بیشتری دارد که روز بعد دچار خماری شوید.

می‌دونی سریع‌ترین درمان سردرد بعد از مصرف الکل چیه؟

همین حالا با دکتر مشورت کن!

علائم خماری الکل چیست؟

نشانه‌های خماری الکل زمانی که میزان الکل در خون کاهش می‌یابد، شروع می‌شود. به طور معمول در صبح روز بعد از مصرف بیش‌ازحد الکل اتفاق می‌افتد و علائم آن شامل موارد زیر است:

  • خستگی و ضعف شدید
  • تشنگی و خشکی دهان
  • سردرد و درد عضلانی
  • قرمزی چشم
  • حالت تهوع، استفراغ یا درد شکم
  • خواب ضعیف یا کم‌خوابی
  • حساسیت به نور و صدا
  • سرگیجه یا احساس چرخش اتاق
  • لرزش و تعریق
  • مشکل در تمرکز یا تفکر واضح
  • تغییرات خلقی، مانند افسردگی، اضطراب و تحریک‌پذیری
  • ضربان قلب سریع

خماری الکل چند روز است؟

نشانه‌های خماری الکل حداکثر تا یک روز با فرد همراه خواهد بود. علائم خماری نسبت به مشروبات الکلی معمولا بعد از ۸ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف کمتر می‌شود. مصرف موادی که باعث دفع الکل از بدن می‌شود موثر است. نوشیدن آب فراوان و آبرسانی به بدن از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند بافت‌ها را ترمیم کرده و عملکردها و فعالیت‌ها را به حالت عادی بازگرداند.

خماری الکل چند روز است؟
خماری الکل معمولا تا روز بعد از مصرف ادامه دارد.

علت خماری بعد از مستی الکل چیست؟

نوشیدن الکل به روش‌های مختلفی بر بدن شما تاثیر می‌گذارد. عواملی که احتمال یا شدت خماری الکل را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

  • کم آبی بدن: الکل باعث ادرار و کمبود آب بدن می‌شود. کم‌آبی بدن باعث تشنگی، خستگی و سردرد می‌شود.
  • عدم تعادل الکترولیت‌ها: بدن برای عملکرد بهتر نیاز به الکترولیت‌ها دارد. ادرار زیاد تعادل الکترولیت‌های بدن را به هم می‌زند.
  • بیماری‌های گوارشی: الکل به پوشش معده و روده‌ها آسیب می‌زند. سرعت هضم را کند می‌کند و باعث افزایش مواد چرب در کبد، معده و ترشحات لوزالمعده می‌شود.
  • التهاب: الکل التهاب را در سراسر بدن افزایش می‌دهد.
  • قند خون پایین: بدن در حین پردازش الکل، اسید لاکتیک تولید می‌کند که تولید قند خون را کاهش می‌دهد و باعث خستگی، تعریق، گرسنگی و لرزش می‌شود.
  • مصرف مشروبات الکلی با معده‌ خالی: معده‌ی خالی باعث افزایش سرعت جذب الکل می‌شود.
  • استفاده از داروهای دیگر، مانند نیکوتین، همراه با الکل: به نظر می‌رسد سیگار کشیدن همراه با نوشیدن الکل باعث افزایش احتمال مستی در روز بعد می‌شود.
  • نداشتن خواب کافی پس از استفاده از نوشیدنی‌های الکلی
  • مصرف مشروبات الکلی تیره رنگ: اغلب نوشیدنی‌های تیره رنگ حاوی حجم بالایی از ترکیبات شیمیایی هستند، که احتمال خماری الکل را افزایش می‌دهند. 
اینفوگرافی سوماتریپتان
معده‌ی خالی باعث افزایش سرعت جذب الکل می‌شود.

علت استخوان درد بعد از مصرف الکل چیست؟

یکی از این دلایل درد استخوان پس از مصرف الکل افزایش سطج اسید اوریک خون و بیماری نقرس است که باعث درد مفاصل می‌شود. علاوه بر این، الکل باعث کم‌آبی بدن می‌شود، که این کم‌آبی می‌تواند باعث کاهش مایعات مفصلی شود. این مایعات برای کاهش اصطکاک در مفاصل و حفظ سلامت غضروف‌ها ضروری هستند. وقتی این مایعات کم می‌شود، غضروف‌ها نمی‌توانند به درستی عمل کنند و این ممکن است باعث درد در مفاصل شود.

درد استخوان پس از مصرف الکل معمولاً به نام پوکی استخوان الکلی شناخته می‌شود. یکی از علائم اعتیاد به الکل کاهش تراکم و ضعیف شدن استخوان‌ها است. مصرف مشروبات الکلی در جذب کلسیم، ویتامین D و سایر مواد معدنی لازم برای حفظ سلامت استخوان‌ها اختلال ایجاد می‌کند و باعث درد استخوان، شکستگی و افزایش خطر پوکی استخوان می‌شود. علاوه‌بر این، الکل می‌تواند به کبد آسیب برساند و تولید هورمون‌ها را مختل کند.

علت سردرد بعد از مشروبات الکلی

علت سردرد، سرگیجه بعد از مصرف الکل و حالت تهوع بعد از مشروب را می‌توان به ترکیبی از عوامل نسبت داد. الکل ادرارآور است و منجر به کم آبی بدن می‌شود. کم آبی بدن می تواند باعث سردرد و سرگیجه فردای مستی و احساس تشنگی شود. به همین دلیل، نوشیدن آب زیاد در طول مصرف الکل و بعد از آن می‌تواند از سردرد جلوگیری کند. الکل باعث گشادی عروق خونی می‌شود که می‌تواند موجب حملات میگرنی در برخی افراد شود. همچنین، ترکیبات موجود در الکل مانند هیستامین می‌تواند سردردهای عروقی ایجاد کند.

متن انگلیسی:
An alcoholic hangover is a set of symptoms that occur as a result of drinking too much alcohol.
ترجمه فارسی:
خماری الکلی به مجموعه‌ای از علائمی گفته می‌شود که در نتیجه نوشیدن بیش‌ازحد الکل رخ می‌دهد.

به نقل از سایت niaaa

دلیل درد معده بعد از مشروبات الکلی

سوزش معده بعد از مصرف الکل نیز در برخی افراد مشاهده شده است که دلایل مختلفی دارد:

  • گاستریت: الکل پوشش معده را تحریک کرده و منجر به التهابی به نام گاستریت می‌شود. این اتفاق می‌تواند باعث درد معده، حالت تهوع و استفراغ شود.
  • بیماری رفلاکس معده (GERD): الکل اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و به اسید معده اجازه می‌دهد تا به مری برگردد.
  • پانکراتیت: مصرف بیش از حد الکل باعث التهاب لوزالمعده و پانکراتیت می‌شود. این وضعیت اغلب با درد شدید شکم، حالت تهوع و استفراغ ظاهر می‌شود.
  • زخم معده ناشی از الکل: مصرف طولانی مدت الکل خطر ایجاد زخم در پوشش معده را افزایش می‌دهد.
  • مصرف برخی از داروها: مصرف الکل همراه با برخی داروها می‌تواند باعث درد معده و مشکلات گوارشی دیگر مانند خونریزی گوارشی و سوء هاضمه شود

به دنبال راهی برای درمان خماری الکل هستی؟ همین الان از دکترت نوبت بگیر.

درمان و رفع خماری الکل

برای رفع خماری الکل یا سندروم ترک الکل در درجه اول بهتر است از الکل استفاده نکنید. به‌طور کلی، نباید بیش از ظرفیت بدن خود مشروبات الکلی بخورید. در واقع کاهش یا عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی ساده‌ترین راه برای جلوگیری از خماری الکل است. نوشیدن مقدار زیادی آب در کنار نوشیدنی‌های الکلی و یا مصرف یک وعده غذایی بعد از نوشیدن بیش از حد الکل باعث بهبود خماری الکل صبحگاهی می‌شود.

می‌توان با نوشیدن آب و جایگزینی الکترولیت‌های بدن از طریق مواد غذایی و استراحت علائم خماری الکل را کاهش داد. در اکثر اوقات خماری الکل پس از ۲۴ ساعت از بین می‌رود. خماری الکل هیچ درمانی ندارد و بهترین راه برای اجتناب از آن عدم استفاده یا استفاده‌ محدود از مشروبات الکلی است.

بهترین راه برای از بین بردن اثر الکل در بدن

برای خارج کردن الکل از بدن، باید بدن زمان لازم برای سم‌زدایی را داشته باشد که می‌تواند از چند روز تا یک هفته طول بکشد. در این مدت یاسد یه مقدار زیاد آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید. مصرف میوه‌ها و سبزیجات به دلیل فیبر بالا می‌تواند به تنظیم سطح قند خون و کاهش اشتها کمک کند. استفاده از غلات کامل مانند جو و برنج قهوه‌ای نیز برای به افزایش انرژی و ویتامین‌های گروه B در رژیم نیز ضروری است. غذاهای سرشار از ویتامین B مانند ماهی سالمون و سبزیجات برگ‌دار، پروتئین‌های کم‌چربی و چربی‌های سالم مانند امگا-۳ نیز به بهبود عملکرد بدن کمک می‌کنند. همچنین نباید غذاهای فرآوری‌شده، شکر و کافئین مصرف کرد.

علت خماری الکلعلائم خماری الکلی
اثرات سمی اتانول، ماده اصلی نوشیدنی‌های الکلیسردرد و حالت تهوع
تجمع استالدئید در بدنمشکلات گوارشی
کم آبی ناشی از افزایش تولید ادرارحساسیت به نور و صدا
جدول مقایسه دلایل و نشانه‌های مصرف بیش‌از حد الکل

داروی رفع خماری الکل چیست؟

داروی خاصی برای خماری الکل وجود ندارد. در حالت کلی، مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا آسپرین می‌توانند به کاهش سردرد و دردهای عضلانی کمک کنند. البته این داروها را باید با احتیاط مصرف کرد زیرا ممکن است سیستم گوارشی را تحریک کنند. استراحت کافی نیز موثرترین روش برای تسکین علائم خماری است. هرگز برای رفع خماری از استامینوفن استفاده نکنید زیرا ترکیب آن با الکل برای کبد شما سمی است.

درمان حالت تهوع بعد از مستی

برای درمان تهوع بعد از مصرف الکل و مشروب سعی کنید مقدار زیادی آب نوشیدنی‌های الکترولیتی بنوشید تا هیدراته بمانید، غذاهای سبک با هضم راحت بخورید، مچنین، می‌توانید از دمنوش‌های طبیعی مانند زنجبیل یا نعناع استفاده کنید. خوردن غذاهای ساده و بی‌مزّه نیز می‌تواند از ناراحتی بیشتر جلوگیری کند. در یک اتاق ساکت و تاریک استراحت کنید و مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن را طبق دستور برای تسکین موقت مصرف کنید. در صورت بدتر شدن شرایط حتما به پزشک مراجعه کنید.

پزشکان پیشنهادی

درمان سردرد بعد از مستی

برای درمان سردرد بعد از خماری الکل می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

  • مصرف ویتامین B6: مصرف ویتامین B6، که در غذاهایی مانند مرغ، سیب‌زمینی و میوه‌ها یافت می‌شود، می‌تواند به بدن کمک کند تا سریع‌تر الکل را پردازش کرده و از بین ببرد.
  • استفاده از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی: این داروها می‌توانند التهاب بدن را کاهش دهند و به تسکین سردردهای خماری کمک کنند.
  • مصرف نوشیدنی‌های الکترولیتی: برای جبران کم‌آبی بدن و تعادل الکترولیت‌ها، نوشیدنی‌های الکترولیتی مانند گاتورید می‌توانند مفید باشند. این نوشیدنی‌ها کمک می‌کنند تا سریع‌تر هیدراته شوید
  • ورزش سبک: انجام تمرینات سبک می‌تواند به تسریع متابولیسم بدن و دفع سریع‌تر الکل و سموم کمک کند. البته باید مطمئن شوید که بدن به اندازه کافی هیدراته است.

درمان معده درد بعد از مشروبات الکلی

برای درمان درد معده بعد از مصرف مشروبات الکلی، ابتدا باید مصرف الکل را قطع کرد. اگر درد معده به دلیل التهاب معده باشد معمولا استفاده از داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن باکتری‌ها، آنتی‌اسیدها برای کاهش اسید معده، مسدودکننده‌های هیستامین و مهارکننده‌های پمپ پروتون برای درمان زخم معده و رفلاکس توسط پزشک تجویز می‌شود. همچنین گاهی پزشک مصرف ذاهای تند و نوشیدنی‌های اسیدی مانند قهوه، آب‌میوه‌های پرتقال و گوجه‌فرنگی، و نوشابه‌ها را تا زمان بهبودی کامل ممنوع می‌کند.

برای درمان مستی زیاد و سرگیجه بعد از مستی، سعی کنید مقدار زیادی آب بنوشید تا هیدراته بمانید.

عوارض خماری الکل چیست؟

خماری الکل نتیجه‌ استفاده‌ی بیش‌از حد نوشیدنی‌های حاوی الکل است، که عوارض جانبی متعددی به دنبال دارد:

  • افزایش ادرار: مصرف الکل باعث تکرر ادرار و در نتیجه کمبود آب بدن می‌شود. کم آبی منجر به احساس تشنگی و سرگیجه می‌شود.
  • پاسخ سیستم ایمنی: الکل باعث پاسخ التهابی سیستم ایمنی می‌شود، که می‌تواند اشتها، تمرکز و حافظه را تحت تأثیر قرار دهد.
  • تحریک معده: باعث افزایش تولید اسید معده و کاهش سرعت خالی شدن معده می‌شود، این ترکیب می‌تواند منجر به حالت تهوع، استفراغ یا معده درد شود.
  • کاهش قند خون: هنگام مصرف الکل در برخی از افراد امکان کاهش شدید قند خون وجود دارد و موجب شکنندگی، کج خلقی، خستگی، ضعف عمومی و حتی در برخی موارد باعث تشنج می‌شود.
  • گشاد شدگی عروق: مصرف الکل باعث گشاد شدن عروق و در نتیجه سردرد می‌شود.
  • کیفیت خواب: اگر چه خواب در هنگام مستی شایع است، اما کیفیت آن خواب بسیار ضعیف است و فرد ممکن است بعد از بیدار شدن باز هم احساس خستگی و خواب آلودگی کند.

بدن الکل را با سرعت خاصی فرآوری می‌کند. متابولیزه شدن الکل به دلیل تنوع ژنتیکی در افراد متفاوت است و ممکن است یک فرد حتی با نوشیدن مقدار کمی الکل دچار علائمی چون گرگرفتگی، تعرق و یا احساس بیماری شود.

موارد احتیاط خماری الکل چیست؟

شدت این علائم در هر فردی متفاوت است و ممکن است برخی افراد علائم شدیدتری را تجربه کنند. هنگامی که شدت علائم بالا در هر فردی در هنگام یا بعد از مصرف الکل افزایش یافت، فرد دچار مسمومیت با الکل شده است و یک اورژانس پزشکی تلقی می‌شود.در صورت وجود هر یک از علائم زیر سریع به پزشک مراجعه نمایید:

  • تنفس نامنظم (بیش از ۱۰ ثانیه وقفه میان هر تنفس)
  • کاهش تعداد تنفس به کمتر از ۸ بار در دقیقه
  • گیجی و سردرگمی، فردی که الکل مصرف کرده به یک جا خیره می‌شود
  • تشنج و بیهوشی
  • کاهش دمای بدن
  • رنگ پریدگی یا تغییر رنگ پوست به آبی کم رنگ
  • ادامه دار شدن استفراغ و عدم توقف آن
موارد احتیاط خماری الکل چیست؟
رنگ پریدگی یا تغییر رنگ پوست به آبی کم رنگ از علائم مسمومیت است.

روش پیشگیری از خماری الکل چیست؟

درمان خماری الکل باید دوره‌ی خود را طی کند و بهترین اقدامات کمک کننده آن استراحت، نوشیدن آب و استفاده از برخی داروهای ضد درد است. برخی از اقدامات شایع پیشگیری از خماری الکل عبارتند از:

  • نوشیدن مایعات: در طول روز آب بنوشید.
  • خوردن مواد غذایی: از غذاهایی شیرین همچون نان و کلوچه استفاده کنید چون باعث افزایش قند خون می‌شود و هضم آن در معده راحت است. در نظر داشته باشید که غذاهای حاوی فروکتوز باعث افزایش سرعت متابولیسم (سوخت و ساز) الکل می‌شوند.
  • مصرف مسکن: توجه داشته باشید که برخی داروهای مسکن مانند استامینوفن (تیلنول، پاراستامول) در غلظت‌های بالا به کبد آسیب می‌رساند، در حالی که مثلا مصرف آسپیرین برای معده‌ی حساس مناسب نیست. اگر قادر به انتخاب داروی مناسب نیستید حتما با دکتر داروساز مشورت نمایید.
  • استراحت: ممکن است خواب به افزایش سرعت بهبودی کمک کند. حتما مقداری آب در کنار تخت خواب خود قرار دهید. 

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

مصرف الکل می‌تواند منجر به عوارض مختلفی از جمله سردرد، حالت تهوع، خستگی، سرگیجه و افزایش تولید ادرار شود که معمولا به عنوان خماری الکل شناخته می‌شود. این اثرات ناشی از تحریک معده، تأثیر مستقیم بر مغز و آسیب کبدی هستند. اگرچه خماری بعد از مصرف مشروبات الکلی درمان قطعی ندارد اما بهترین روش رفع آن کاهش یا قطع مصرف الکل، مصرف آب کافی، استراحت و تغذیه مناسب است. در صورتی که با استراحت علائم شما بهتر نشد حتما به پزشک اورژانس یا پزشک عمومی مراجعه کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

برای درمان سرگیجه بعد از مصرف الکل، اولین و مهم‌ترین کار هیدراته نگه داشتن بدن است. نوشیدن آب و نوشیدنی‌های الکترولیتی می‌تواند به جبران کم‌آبی بدن کمک کند. استراحت کافی و اجتناب از مصرف بیشتر الکل نیز می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند. در صورت تشدید سرگیجه، مشورت با پزشک توصیه می‌شود.

در این شرایط، بهترین کار هیدراته ماندن است. نوشیدن مقدار زیادی آب و نوشیدنی‌های الکترولیتی مانند گاتورید یا آب نارگیل کمک به جبران مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته می‌کند. خوردن غذاهای ساده مانند سوپ یا برنج و استراحت کافی می‌تواند به بهبود حال کمک کند. از مصرف الکل بیشتر خودداری کنید. در صورت بهتر نشدن وضعیت به اورژانس مراجعه کنید.

بهتر است غذاهای ساده و هضم‌شدنی مانند سوپ، نان تست یا تخم‌مرغ پخته بخورید. این غذاها می‌توانند انرژی شما را بازگردانده و به بهبود معده‌تان کمک کنند. مصرف میوه‌های شیرین مانند موز نیز می‌تواند به تعادل سطح قند خون کمک کند.

برای کاهش تهوع بعد از مستی، مصرف غذاهای ملایم و بی‌مزه مانند برنج ساده یا نان تست توصیه می‌شود. نوشیدنی‌هایی مانند زنجبیل چای یا نعناع چای می‌توانند به کاهش تهوع کمک کنند. همچنین، هیدراته ماندن با آب یا نوشیدنی‌های الکترولیتی ضروری است.

برای سردرد بعد از مشروب، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌توانند مفید باشند. اما از مصرف استامینوفن خودداری کنید، زیرا ترکیب آن با الکل می‌تواند به کبد آسیب بزند. در صورت لزوم، از داروهای ضد درد بدون نسخه استفاده کنید، اما با احتیاط.

نوشیدن مایعات و مصرف غذاهای شور (برای افزایش سدیم در بدن) می‌تواند برای درمان افت فشار مفید باشد. همچنین، از بلند شدن سریع از جای خود پرهیز کنید و آرام به حالت ایستاده تغییر وضعیت دهید. در صورت ادامه علائم، مشورت با پزشک ضروری است.

مصرف ویتامین‌های گروه B (خصوصاً B6) و ویتامین C بعد از مشروب می‌تواند مفید باشد. این ویتامین‌ها به بهبود متابولیسم الکل و بازسازی انرژی کمک می‌کنند. می‌توانید از منابع طبیعی مانند میوه‌ها، سبزیجات و مکمل‌های ویتامین B استفاده کنید.

بله، مصرف الپرازولام (یک داروی ضد اضطراب) بعد از نوشیدن الکل خطرناک است. ترکیب این دارو با الکل می‌تواند باعث سرکوب سیستم عصبی مرکزی شده و خطر بروز مشکلات تنفسی، خواب‌آلودگی شدید، یا حتی بیهوشی را افزایش دهد. توصیه می‌شود از مصرف این دارو پس از الکل خودداری کنید.

آب‌لیمو نمی‌تواند مستی را از بین ببرد. در واقع، هیچ روش سریع و قطعی برای درمان مستی وجود ندارد. آب‌لیمو ممکن است به دلیل تأمین ویتامین C و کمک به هیدراتاسیون کمی مفید باشد، اما زمان و استراحت بهترین درمان برای خماری است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره خماری الکل

  1. ناشناس گفت:

    من خودم معتاد الکل شدم چندروزهه نمیخورم .تمام علائم و دارم.وه دارم کنارش میزارم.این چند روز با بدن درد و اسهال و اسید معده و بوی دهان مواجع شدم.خدایی ترک الکل سخته بیاید سعی کنید معتادش نشید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      متاسفانه هم عوارض مصرف الکل بالاست هم عوارض ترک ان
      تندرست باشید

  2. محمد گفت:

    سلام دکتر جان من سه ماه هستش سرگیجه وفشارم بالا میره همه دکتری رفتم جواب نگرفتم الان ۵سال هستش هرشب میخورم الان که مطلب شمارو خوندم همه علائمی که گفتین من دارم ،متوجه شدم که ازخماری الکل هستش بعداز سه ماه با مطلب شما متوجه شدم چه باید بکنم به شدت ناراحت هستم ممنون وسپاسگزارم از وقتی که گذاشتین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام محمد عزیز
      بله
      و حتمن قابل حل و درمان می باشد
      نگران نباشید
      و تندرست باشید

  3. قاسم هستم ی.ر منم نیستی ببخشینا گفت:

    ببخشینا

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خونریزی امکان دارد ولی منشا ان از پرده بکارت نیست
      ممکن است بعلت عفونت یا التهاب باششد

  4. بهزاد گفت:

    سلام من چند وقته زیادی میشه مشروب مصرف میکنم دیگه طوری شده صبح که از خواب پا میشم قلبم سرم میترکه دستم کلا به لرزه درمیاد اصلا چیزی نمی‌خورم با معده خالی یکم که خوردم حالم عادی میشه لرزش دستام درست میشه دیگه کلافه شدم چند بار بستری شدم ولی باز شروع کردم الآنم خونه بستری شدم خیلی درد دارم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      اراده در ترک موثر است. از اطرافیان برای ترک الکل کمک بگیرید. از دوستان مصرف کننده الکل فاصله بگیرید و بیشتر با خانواده باشید و از روانشناس نیز مشورت بگیرید.

  5. خدادوست گفت:

    سلام من دوساله هر شب ابجو درصد بالا ميخورم ٤ تا بدون اون خابم ونميبره عصر كه ميشه شديد چشام پلك ميخوره و تا نخورم خوب نميشه الان دوشبه نخوردم سر درد شديد دارم چشام شديد پلك ميخوره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این علایم نشانه ی اعتیاد به الکل می تواند باشد
      حتی با در صد کم و لی مداوم این علایم رخ می دهد

  6. امیر محمد گفت:

    من بابام خیلی حالش بده همش استفراغ می‌کنه چشماش رنگ خون گرفته سیاه شده

  7. مژی گفت:

    سلام دکتر وقت بخیر برادر من وقتی مشروبات الکلی مصرف میکنه و هر وقت قلیون میکشه سرگیجه شدید میگیره خاب الود میشه و گاهی اوقات به بیهوشی میکشه نمیدونیم مشکل از چیه پیش چنتا دکتر رفتیم مشکل برادرمو نمیفهمن ممنون میشم راهنماییم کنید

  8. سلام دکتر جان من یک ماه میشه مشروب خوردم هنوز سرگیجه دارم اصلأ حالم خوب نمیشه چکار کنم خوب میشه گفت:

    سلام دکتر جان من یک ماه میشه مشروب خوردم هنوز سرگیجه دارم اصلأ حالم خوب نمیشه چکار کنم خوب میشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      لطفا برای بررسی عملکرد کبد یا ازمایش LFT به پزشک مراجعه فرمایید
      سلامت باشید

  9. آریو برزن گفت:

    با عرض ادب و احترام خدمت شما
    بنده حدودا ۱۰ سالی میشه که حد اقل هفته ای دو یا سه بار نوشیدنی الکلی تقطیری مصرف میکنم.الان توی کیفیت خوابم خیلی تاثیر گذاشته و شبهایی که مشروب نمیخورم به زور قرص خواب آور میخوابم.روزهایی که مشروب نمیخورم کسل و عصبی هستم و استرس شدیدی دارم مخصوصا غروب که میشه احساس بدی دارم و فکر میکنم قراره اتفاق بدی بیوفته.چندین بار تصمیم گرفتم مشروب نخورم ولی نهایتا تونستم ۵ یا ۶ روز نخورم.
    برای نخوردنش مشکلی ندارم فقط از بی خوابی و استرس هست که دوباره به الکل رو میارم
    لطفا اگر میتونید کمکی راهنمایی بکنید ممنون میشم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام و درود همراه عزیز
      شما حتما نیاز به مراجعه به پزشک متخصص دارید.
      توصیه می‌شود جهت مشاوره و راهنمایی بیشتر به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید.روانپزشک

  10. بماند گفت:

    بعد از سه سال درمان موق به ترک الکل نشدم مجبور شدم شش ماه به کمپ برم