بیش از ۲۰ علت درد ساق پا | شایع ترین بیماری ها و مشکلات مربوط به درد ساق پا

با بیش از ۲۰ علت درد ساق پا در سنین مختلف آشنا شوید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ساق پا به دلایل مختلفی دچار درد می‌شود. گاهی فعالیت شدید و استفاده زیاد از عضلات پا درد ایجاد می‌کند. در کودکان معمولا علت درد ساق پا درد رشد بوده و در افراد مسن ضعیف شدن عضلات است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
با بیش از ۲۰ علت درد ساق پا در سنین مختلف آشنا شوید

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اگر شما هم جز افرادی هستید که مدام دچار ساق درد می‌شوید، احتمالا به دنبال علت درد ساق پا هستید. ساق پا یکی از قسمت‌هایی است که در تمام طول روز و فعالیت‌ها از آن استفاده می‌شود. علت درد در این ناحیه از پا می‌تواند آسیب حین ورزش و فعالیت بدنی یا مشکل در رگ‌های خونی، اعصاب، ماهیچه‌ها، مفاصل، بافت‌های نرم و استخوان باشد. درصورتی‌که درد ساق پای شما بعد از گذشت چند روز بهبود پیدا نکرده است یا درد آن ناگهانی و شدید شروع شده است، حتما برای بررسی علت آن به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. برای دریافت نوبت حضوری یا مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان ارتوپد می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید.

علت درد ساق پا چیست؟

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند، درد در ناحیه ساق پا است. معمولا آسیب‌های جزئی یا فعالیت بیش از حد باعث بروز این مشکل می‌شود. در این شرایط مراجعه به پزشک نیاز نبوده و با استراحت و درمان‌های خانگی ساده درد از بین می‌رود.

اما گاهی درد شدید و ناگهانی شروع شده یا با گذشت چند روز برطرف نمی‌شود. این حالت ممکن است مربوط به شرایط پزشکی جدی باشد. هر نوع مشکلی در رگ‌های خونی، استخوان، بافت ساق پا، اعصاب، ماهیچه‌ها یا مفاصل می‌تواند دردی مبهم یا درد شدید ایجاد کنند. در ادامه مهم‌ترین دلایل درد ساق پا را عنوان کرده و هر یک را توضیح می‌دهیم.

۱. گرفتگی عضلات؛ شابع ترین علت درد ماهیچه پشت ساق پا

علت درد ساق پا در بسیاری از مواقع می‌تواند گرفتگی عضلات پا باشد. گاهی خستگی یا کم‌آبی عضلات باعث بروز این عارضه می‌شود. گرفتگی عضلات درد ناگهانی و شدید ایجاد می‌کند. زمانی که ماهیچه دچار اسپاسم می‌شود، می‌توان توده سفتی را زیر پوست احساس کرد. گاهی ممکن است کمی قرمزی و تورم هم در اطراف آن ناحیه مشاهده شود. مصرف برخی داروها نیز باعث بروز چنین مشکلی می‌شود. داروهایی مانند دیورتیک‌ها و استاتین‌ها جز این دسته از داروها هستند.  

گرفتگی عضلات با افزایش سن بیشتر اتفاق میفتد. همچنین اگر در هوای گرم بیرون هستید و آب کافی ننوشید، احتمالا دچار این عارضه خواهید شد. گرفتگی عضلات معمولا خودبه‌خود از بین می‌رود و نشانه هیچ مشکل خاصی نیست. اما اگر اغلب دچار گرفتگی عضلات می‌شوید، با پزشک خود صحبت کنید.

آیا شما هم درد ساق پا دارید؟

برای تشخیص علت همین الان نوبت بگیر.

۲. مشکلات عروقی علت درد ساق پا هنگام راه رفتن

مشکلات عروقی و باریک شدن شریان‌ها باعث می‌شود که زمان راه‌رفتن بی‌حسی یا گرفتگی در پاها احساس کنید. با وجود بیماری شریان محیطی شخص در پاها احساس سرما می‌کند و ممکن است رنگ پا نیز کمی تغییر کند. معمولا ترک سیگار و تغییر برخی عادات باعث بهبود این وضعیت می‌شود.

۳. شین اسپلینت علت درد استخوان جلوی ساق پا و بخش داخلی

در بسیاری از مواقع آسیب به پا باعث بروز این مشکل می‌شود. یکی از عارضه‌هایی که بعد از آسیب ممکن است ایجاد شود، شین اسپلینت است. اگر عضلات نزدیک استخوان ساق پا به دلیل استفاده بیش از حد پاره شوند، درد شدیدی در این ناحیه به وجود می‌آید. درد معمولا در قسمت داخلی استخوان پا یا درشت نی ظاهر می‌شود.

البته درد جلوی ساق پا می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. مشکلاتی مانند ساییدگی، ضربه، استفاده بیش از حد، آسیب به مفاصل، استخوان‌ها و تاندون‌ها ممکن است علت درد جلوی ساق پا باشند.

۴. آسیب عصب سیاتیک علت درد شدید ساق پا و علت درد ماهیچه پشت ساق پا

فشرده شدن عصب سیاتیک در پایین ستون فقرات می‌تواند باعث ایجاد درد ساق پا شود. این درد ممکن است شبیه به گرفتگی باشد یا آن ناحیه تیر بکشد. در افرادی که دچار این آسیب می‌شوند، نشستن و ایستادن همراه با درد است.

عوامل مختلفی مانند لیز خوردن، فتق دیسک، لغزش مهره‌ها، اسپاسم عضلات باسن و تنگی ستون فقرات می‌توانند باعث آسیب عصب سیاتیک شوند. معمولا پزشک برای درمان سیاتیک داروی ضد درد تجویز کرده و چند جلسه فیزیوتراپی را توصیه می‌کند. اما اگر آسیب شدید باشد، نیاز به جراحی است.

علت درد پشت ساق پا سیاتیک است؟

گرفتگی عضلات و آسیب به عصب سیاتیک باعث درد و گرفتگی در پشت ساق پا می‌شوند. اگر در قسمت ماهیچه پشت ساق پا دچار گرفتگی و اسپاسم شدید، نگرانی نداشته و بعد از مدتی عارضه برطرف می‌شود. اما اگر به طور مداوم این مشکل تکرار می‌شود، باید به پزشک مراجعه کنید.

۵. درد ساق پا ناشی از التهاب تاندون

تاندون‌ها تارهای ضخیمی هستند که ماهیچه را به استخوان وصل می‌کنند و التهاب آنها می‌تواند ایجاد درد در ساق پا کند. التهاب تاندون یا تاندونیت باعث می‌شود که حرکت‌دادن مفصل دشوار شده و دردی در این ناحیه ایجاد شود. در بیشتر مواقع تاندون‌های همسترینگ یا آشیل دچار چنین مشکلی می‌شوند.

اینفوگرافی علت درد ساق پا
کشیدگی عضلانی و مشکلات عروقی از علل درد ساق پا هستند.

۶. سندروم بیش حرکتی مفاصل و درد شدید ساق

این سندروم یک نوع اختلال ژنتیکی است که باعث انعطاف‌پذیری بیش از حد مفاصل می‌شود. در نتیجه درد شدیدی در مفاصل به وجود می‌آید. اگر انعطاف‌پذیری مفاصل در ناحیه پاها باشد، شخص در ساق پا درد زیادی را احساس می‌کند.

۷. ایا غلظت خون باعث درد ساق پا میشود؟

یکی از علائم غلظت خون خواب رفتن پاها و ایجاد درد و علائم گرفتگی ساق پا است. اگر این غلظت خون دارید، باید سریعا به درمان آن بپردازید تا از سکته و ایجاد لخته خون جلوگیری شود.

تشکیل لخته خون در پا یا ترومبوز وریدی عمقی (DVT)

گاهی ممکن است در ورید لخته خون ایجاد شود و ایجاد آمبولی پا کند. معمولا آمبولی در ران یا ساق پا به وجود می‌آید. آمبولی پا ممکن است با تورم پای یک طرفه بروز کند. برخی مواقع ترومبوز سیاهرگ عمقی هیچ علائمی نداشته و گاهی باعث درد، تورم پا و قرمزی شود. در صورت بروز چنین علائمی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. زیرا حرکت لخته می‌تواند منجر به آمبولی ریه شود. پزشک برای این دسته از بیماران داروهایی تجویز می‌کند که از تشکیل و رشد لخته خون جلوگیری کند.

۸. آترواسکلروز علت درد در ساق پا

زمانی که چربی و کلسترول در رگ‌ها تجمع پیدا کنند، رگ‌ها سفت و باریک شده و شخص دچار بیماری آترواسکلروز می‌شود. شریان‌ها اکسیژن را به قسمت‌های مختلف بدن می‌رسانند. اگر انسداد در شریان‌های پا ایجاد شود، اکسیژن کافی به این قسمت نرسیده و ساق پا درد می‌گیرد.

۹. تنگی کانال نخاعی

زمانی که فضای داخلی ستون فقرات باریک شود، به اعصاب این ناحیه فشار وارد می‌کند. در نتیجه ممکن است شخص در پاها احساس درد، سوزن‌سوزن شدن، بی‌حسی و ضعف کند. معمولا با دارو و فیزیوتراپی این مشکل برطرف می‌شود. اما گاهی برای درمان تنگی کانال نخاعی نیاز به جراحی است.

علت درد ساق پا در زنان چیست؟
یکی از اصلی‌ترین علت‌های درد ساق پا در خانم ها در دوران یائسگی ناشی از پوکی استخوان است.

۱۰. درد ماهیچه ساق پا ناشی از کشیدگی عضلات

کشیدگی عضله ساق پا بیشتر در افراد ورزشکار دیده می‌شود. در ورزشکاران علت درد ساق پا معمولا کشیدگی بیش از حد ماهیچه است. درد بسیار شدید بوده و بلافاصله شروع می‌شود. با لمس آن ناحیه، درد شدت پیدا می‌کند. برای درمان این عارضه و کاهش درد از کیسه یخ استفاده می‌شود. باید برای چند روز هر ۲۰ دقیقه کمپرس یخ را روی پای خود قرار دهید.

۱۱. نوروپاتی محیطی علت درد در ساق پا و بی حسی آن

زمانی که در اعصاب بدن اختلال ایجاد شود، پیام‌های مغز به سایر قسمت‌های بدن با مشکل منتقل می‌شود. بیماری دیابت، مصرف برخی داروها، جراحات و عفونت می‌توانند باعث بروز این بیماری شوند. اگر اعصاب پاها دچار اختلال شود، شخص در ساق پا احساس گزگز می‌کند. گاهی هم ممکن است حالت بی‌حسی یا ضعف در پاها را احساس کند.

۱۲. آرتروز پا علت درد استخوان ساق پا

یک علت درد ساق پا می‌تواند آرتروز ساق پا باشد. اگر آرتروز در ناحیه لگن، ساق پا، زانو یا مچ پا ایجاد شود، راه رفتن را مشکل می‌کند. این بیماری باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شده و روی فعالیت‌های روزمره تاثیر می‌گذارد. شایع‌ترین بیماری مربوط به مفاصل بیماری آرتروز است. متاسفانه برای آرتروز درمانی وجود ندارد. برخی تمرینات ورزشی و حفظ وزن مناسب می‌تواند علائم آن را کاهش دهد.

۱۳. رگ های واریسی و ایجاد درد ساق پا

هنگامی که رگ‌های پا واریسی باشند و به واریس پا مبتلا باشید، نمی‌تواند به خوبی خون را از پا به قلب برگردانند و باعث ایجاد گرفتگی و درد در ماهیچه‌های ساق پا می‌شوند. برای درمان رگ‌های واریسی روش‌های متعددی چون استفاده از ورزش‌های مخصوص، پوشیدن جوراب‌های مناسب و در صورت شدت بیماری، مداخلات پزشکی شدیدتر است.

۱۴. شکستگی استخوان ساق دلیل درد استخوان ساق پا

شکستگی پا یکی از شایع‌ترین علت‌های درد استخوان ساق پا است. گاهی این شکستگی بسیار عمیق و به صورت کامل است، گاهی نیز به صورت ترک کوچک یا شکستگی تنشی استخوان ساق پا است. شکستگی تنشی استخوان در واقع یک ترک کوچک روی استخوان ساق پا است. زمانی که بیش از حد از عضلات اطراف استخوان ساق پا استفاده می‌شود، خطر این عارضه افزایش پیدا می‌کند. معمولا با استراحت این شکستگی بهبود پیدا می‌کند. اما برای ۶ تا ۸ هفته نباید فعالیت سنگین و ورزش انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است آسیب به استخوان بدتر شود.

۱۵. درد ساق پا و سرطان

یکی دیگر از علت‌های ناشایع درد ساق پا، سرطان استخوان پا است. سرطان پا یک بیماری نادر است که اکثر مواقع خوش خیم بوده و می‌توان آن را درمان کرد. این بیماری معمولا درد هنگام راه رفتن یا درد هنگام خواب ایجاد می‌کند.

جالب است بدانید که سرطان‌های دیگری مانند سرطان خون هم می‌توانند باعث بروز دردهای استخوانی شوند. بنابراین درد ساق پا و سرطان خون می‌توانند به هم مرتبط باشند و یکی از نشانه‌های بدخیمی سرطان خون هستند.

چرا ساق پایمان درد می‌گیرد؟

علت درد ساق پا در زنان چیست؟

علت درد ساق پا در خانم ها می‌تواند هر یک از ۱۶ علتی که بالاتر به آنها اشاره کردیم باشد یا به دلیل وضعیت‌های مختلف مانند بارداری یا یائسگی باشد. مثلا یکی از اصلی‌ترین علت‌های درد ساق پا در خانم ها در دوران یائسگی ناشی از پوکی استخوان است. درد پا در دوران بارداری هم می‌تواند ایجاد شود.

علت درد ساق پا در بارداری چیست؟

پادرد در بارداری به‌خصوص در سه ماهه دوم و سوم در میان خانم‌ها بسیار شایع است. انقباضات غیرارادی عضلات در شب در این دوره شایع بوده و ممکن است هر دو پا را درگیر کند. در دوران بارداری به علت تغییرات در گردش خون و فشار روی ماهیچه‌ها به دلیل وزن اضافی درد ساق پا کاملا طبیعی است.

کمبود کدام ویتامین باعث درد ساق پا میشود؟

اگر بعد از دویدن احساس خستگی و سنگینی در پاها دارید و درد مبهمی در این ناحیه ایجاد شده است، ممکن است علت آن کمبود ویتامین B1 باشد. همچنین ماهیچه‌ها برای عملکرد درست به ویتامین‌ها و مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر و ویتامین K، D و C نیاز دارند.

ویتامین و مواد معدنیعملکرد ویتامین و ماده‌ی معدنیمنابع غنی از ویتامین و ماده معدنی
ویتامین Dحفظ سلامت استخوان‌ها و تنظیم کلسیم و فسفرماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، لبنیات غنی‌شده، نور خورشید
ویتامین B12سلامت سیستم عصبی و تولید سلول‌های خونیگوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات
ویتامین Eآنتی‌اکسیدان و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیوآجیل‌ها، دانه‌ها، روغن‌های گیاهی، سبزیجات برگ سبز
ویتامین Cتقویت سیستم ایمنی و کمک به جذب آهنمرکبات، فلفل دلمه‌ای، توت‌فرنگی، بروکلی
ویتامین B6کمک به عملکرد سیستم عصبی و تبدیل غذا به انرژیماهی، گوشت مرغ، سیب‌زمینی، میوه‌های غیر مرکباتی
کلسیمحفظ سلامت استخوان‌ها و عضلاتلبنیات، سبزیجات برگ سبز، بادام، دانه چیا
منیزیمتنظیم عملکرد عضلات و اعصابآجیل‌ها، دانه‌ها، حبوبات، سبزیجات برگ سبز
کمبود کدام ویتامین و مواد معدنی باعث درد ساق پا میشود؟

دلیل درد ساق پا در کودکان چیست؟

گاهی کودکان دچار درد ساق پا می‌شوند و اگر درد شدید و ناگهانی است، باید برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه کنید. گاهی ممکن است درد ناشی از انواع اختلال ساق پای کودکان و نوزادان باشد. علت درد ساق پا در کودکان همچنین می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • گرفتگی عضلات ناشی از ضعیف بودن پای کودک
  • کشیدگی عضلات (استفاده بیش از حد از عضلات)
  • درد مربوط به رشد
  • پایین بودن سطح کلسیم
  • عفونت ویروسی
  • شکستگی استخوان

رشد دوران بلوغ علت درد استخوان ساق پا در کودکان

یکی از شایع‌ترین دردها در کودکان و نوجوانان درد ران و ساق پای ناشی از رشد یا همان درد رشد در نوجوانی است. در دوران بلوغ، صفحات رشدی باز هستند و استخوان‌ها کشیده می‌شوند و بین آنها استخوان جدید رشد می‌کند. این فرایند دردناک است و می‌تواند باعث بروز بی‌قراری و درد در کودکان و نوجوانان شود.

بهترین و سریع‌ترین روش برای درمان درد ساق پا را پیدا کن 

درد ناگهانی ساق پا نشانه چیست؟

اگر درد ساق پا ناگهانی باشد و به مرور زمان بهبود پیدا نکند و در چند روز همراه شما باشد، می‌تواند خطرناک باشد و باید بررسی‌های لازم سریعا انجام شوند. درد ناگهانی ساق پا می‌تواند نشانه‌ی تشکیل لخته خونی در پا باشد. یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌ها در مواجهه با لخته خونی پا آمبولی است که می‌تواند کشنده باشد یا عوارض جبران‌ناپذیر به جای بگذارد.

علت درد ساق پا در شب چیست؟

درد ساق پا در شب می‌تواند به علت‌های متفاوتی چون خستگی عضله، مشکلات عصبی، ایستادن یا نشستن طولانی مدت، بارداری یا مصرف برخی از داروها باشد. تشخیص دقیق علت درد پا معمولا دشوار است و در بیشتر موارد علت درد ساق پا ایدیوپادیک یا بی‌دلیل است.

متن انگلیسی:
«leg cramps can be a side effect of certain medications, such as blood pressure drugs, diuretics and statins»
ترجمه فارسی:
«گرفتگی ماهیچه می‌تواند ناشی از مصرف برخی داروهای خاص مانند داروهای فشار خون، ادرارآور و داروهای چربی خون باشد.»

به نقل از tylenol
درد ناگهانی ساق پا نشانه چیست؟
اگر درد ساق پا ناگهانی باشد و به مرور زمان بهبود پیدا نکند و در چند روز همراه شما باشد، می‌تواند خطرناک باشد و باید بررسی‌های لازم سریعا انجام شوند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

پادرد یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن روبرو می‌شوند. علت درد ساق پا موارد مختلفی بوده و پزشک باتوجه‌به نوع درد و شدت آن می‌تواند دلیل درد را تشخیص دهد. گاهی ممکن است علت آن، مشکل در مفاصل و استخوان‌ها باشد. گاهی اختلال در سیستم اعصاب یا شریان‌ها باعث بروز این مشکل می‌شود. اگر درد شما شدید است یا پس از چند روز برطرف نمی‌شود، حتما باید برای بررسی علت آن به متخصص ارتوپد یا دکتر داخلی مراجعه کنید.

برای پیداکردن بهترین متخصص ارتوپدی یا دکتر داخلی می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.

اگر به دنبال بهترین دکتر ارتوپد هستید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با دکتر ارتوپد آنلاین وجود دارد.

دکتر متخصص ارتوپد تهران

دکتر متخصص ارتوپد شیراز

دکتر متخصص ارتوپد اصفهان

دکتر متخصص ارتوپد مشهد

دکتر متخصص ارتوپد کرج

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

علل مختلفی باعث درد زانو به پایین می‌شوند. گاهی آسیب به عضلات و ماهیچه‌ها و استفاده بیش از حد باعث بروز درد می‌شود. در برخی مواقع نیز مشکلات اعصاب و رگ‌های خونی در ایجاد درد زانو به پایین نقش دارند.

اگر به پیاده‌روی عادت ندارید یا مسافت زیادی را راه می‌روید، به دلیل استفاده بیش از حد از عضلات پا درد ساق پا کاملا طبیعی است. این درد با استراحت و کمپرس یخ برطرف می‌شود. اما اگر درد پا بعد از پیاده‌روی یا ورزش شدید است، احتمال دارد گردش خون در پا کاهش پیدا کرده باشد. به این عارضه آرترواسکلروز می‌گویند.

اگر ماهیچه‌های پا ضعیف باشند، در زمان دویدن درد می‌گیرند. علت درد ساق پا در دویدن عدم تعادل رباط‌ها و ماهیچه‌ها است. معمولا این نوع درد مربوط به ضعف همسترینگ و عضلات چهار سر ران است.

گرفتگی عضلات هنگام خواب یکی از مشکلات شایع است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. علت دقیق این عارضه مشخص نیست. اما احتمالا خستگی عضلات و مشکلات عصبی باعث بروز این مشکل می‌شود. با افزایش سن احتمال درد پا در خواب بیشتر می‌شود. این عارضه در زنان باردار هم شایع است.

کرونا نوعی عفونت تنفسی است و بیشتر روی دستگاه تنفسی تاثیر می‌گذارد. اما به دلیل ایجاد التهاب در بدن ممکن است باعث درد عضلات شود. برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد کمر و پا درد را گزارش داده‌اند.

ضعف در ساق پا معمولا به دلیل مشکلات اعصاب یا مشکلات مربوط به رگ‌های خونی ایجاد می‌شود. اگر در پاهای خود علائمی مانند گزگز، بی‌حسی یا ضعف احساس می‌کنید، حتما باید برای تشخیص علت آن به پزشک مراجعه کنید.

سرما باعث می‌شود که گرما در بدن کاهش پیدا کرده و عضلات منقبض شوند. انقباض عضلات و سفت شدن آنها در اطراف مفاصل باعث درد شده و همچنین به اعصاب این ناحیه فشار وارد می‌کند.

با افزایش سن احتمال بروز بسیاری از بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند. سبک زندگی و نوع فعالیت بدنی در بروز پادرد تاثیر زیادی دارد. گاهی ممکن است افراد مسن ورزش سنگین انجام دهند یا فشاری روی پاهای آنها وارد شود. همچنین نشستن طولانی و نامناسب یکی دیگر از علت های درد ساق پا در سالمندان است. بیماری‌های مانند آدیسون، کم‌خونی، واریس و نارسایی کلیه نیز با افزایش سن ایجاد شده و می‌توانند باعث پا درد شوند. در افراد سالمند مصرف داروهایی مانند داروی فشارخون، داروهای کاهش‌دهنده کلسترول و داروی آلزایمر ممکن است باعث پادرد شود.

امتیاز شما به مقاله:
(3.9از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره علت درد ساق پا

  1. ناشناس گفت:

    ضربه ای زانوی چپم خورده ولی ازناحیه عضلات پشت ساق پادردشدید دارم علت چیست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال اسیب به رباط صلیبی، مینیسک و تاندون های عضلات پشت ساق وجود دارد
      بهتر است هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید

  2. امیرحسین گفت:

    سلام خسته نباشید.من دوماه ساق پاای چپم درد میکنه هر ازگاهیی ام راست وای بیشتر چپ درد میکنه طوری که صبح چشمو باز میکنم تا شب چشمو میبندم ولی وقتی با ی دستمال میبندم قطع میشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال ارتریت کشکک و یا اسیب به رباط های صلیبی و منیسک وجود دارد
      بهتر است هرچه زودتر عکس رادیولوژی گرفته شود

  3. علی عشقی گفت:

    درود وخدا قوت
    من ۳سال هست دیسک کمر دارم الان نزدیک به ۲ماه هست که دردشدید پشت ساق دارم اوایل از لگن شروع میشد میزد پشت ساق پا که خیلی درد ضعیف بود ولی الان به شدت پشت ساق پام درد میگره مخصوصا اگه یمقدار راه برم یا سرپا وایسم. قرص آلفن یمقدار دردش کم میکنه وقتی مصرف میکنم.
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال اسیب به رباط صلیبی و مینیسک ها وجود دارد
      جدی بگیرید و به متخصص مراجعه کنید

  4. لشگری گفت:

    اها مرسی چشم.. برای جلو گیری از پرانتزی شدن پا چیکار باید کرد؟باید ببخشید سوالهام زیاد شد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بستگی به سن استخوانی دارد
      گاهی با برخی ورزش ها و یا طب فیزیکی درمان می شود

      1. لشگری گفت:

        مرسی

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سپاس از شما

  5. ناشناس گفت:

    سلام من از قسمت کمر ب پایین درد دارم اضافه وزن و کم خونی و کمبود ویتامین دی دارم این درد حالت گُر گرفتگی و تجزیه شدن از داخل هست ی جوری ک قسمت ران ها و پشت ساق و زانو درگیره خیلی حس بدی داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بطور منظم از مکمل ویتامین دی و کلسیم استفاده کنید
      در صورت نداشتن دیابت از گلوکزامین استفاده کنید
      از ورزش های سبک بهره ببرید

      1. محنا گفت:

        سلام علت سوزش ساق پا

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          اگر از ناحیه پوست است ممکن است بعلت خشکی شدید پوست باشد
          اگر این سوزش عمقی تر است می تواند بعلت روماتیسم مفصلی یا التهاب در کشکک باشد
          نیاز به معاینه از نزدیک دارید

  6. ناشناس گفت:

    سلام من از قسمت کمر ب پایین درد دارم اضافه وزن و کم خونی دارم این درد حالت گُر گرفتگی و تجزیه شدن از داخل هست ی جوری ک قسمت ران ها و پشت ساق و زانو درگیره خیلی حس بدی داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بطور منظم از مکمل ویتامین دی و کلسیم استفاده کنید
      در صورت نداشتن دیابت از گلوکزامین استفاده کنید
      از ورزش های سبک بهره ببرید

  7. لشگری گفت:

    سلام من موقع دویدن استخون ساق هردو پاهام درد میکنه ..میشه راهنمایم کنید؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال ارزتریت زانو یا خوب فیکس نشدن کشکک وجود دارد
      نیاز به عکس رادیولوژی دارد

      1. لشگری گفت:

        ممنون از جوابتون لطف کردین..میشه بگین مصرف چه غذاهای برای استخوانها و پا خوبه که درد نگیره و دچار پوکی استخوان نشیم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          خواهش میکنم
          قلم گاو ، سوپ پای مرغ و مکمل های کلسیم

  8. طلایی گفت:

    سلام من یک سال دردی بین کتف و ستون فقرات سمت راستم دارم حالت قولنج کردن و الانم شبا ساق پاهم داغ میشه درد میکنه لطفا راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      حتمن باید اسکن ستون فقرات و ازمایش اهن و ویتامین دی بدهید تا به تشخیص نهایی برسیم

  9. زهراقاسم صلب گفت:

    با سلام و عرض ادب
    بنده هشت سال پیش تنگی کانال شدید داشتم پای راستم از کمر به پایین درد شدید وبی حسی داشت و نمی تونستم حرکت کنم بعداز یک سال دارو درمانی فیزیو تراپی خوب شدم الان دوهفتست که این بار سمت چپم از زیر کمر تا مچ پا درد شدید داره و نمی توانم راه برم به دکتر طب فیزیکی مراجعه کردم کمی از دردم کاسته شده ولی درد مچ و ساق پام بهتر نشده ولی کمرم کمی بهتره آیا علتش باز همان تنگی کانال هست یا خیر ممنونم میشم راهنمایی بفرمایید تشکر

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله احتمال تنگی نخاع و یا اسیب به اعصاب محیطی وجود دارد

  10. ناشناس گفت:

    سلام وقتتون به خیر
    من پشت ساق پای راستم هنگامی که پایم را در حالت دراز کش صاف میکنم درد نیزه ای میگیرد، لطفا راهنمایی بفرمایید علتش چیست؟ و راه درمان و ورزش خاصی دارد یا خیر؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ابتدا با پماد موضعی پیروکسیکام ماساژ دهید به مدت دو هفته
      در صورت عدم بهبود به طب فیزیکی مراجعه کنید