فهرست مطالب
علائم هپاتیت میتواند به شکلهای مختلفی از خفیف تا شدید بروز پیدا کند و بسته به نوع هپاتیت (ویروسی، الکلی، خودایمنی و غیره) تفاوتهایی داشته باشد. برخی از علائم معمول شامل زردی پوست و چشمها، خستگی شدید، درد شکم، تهوع، استفراغ و تغییر در رنگ مدفوع میباشد. تشخیص هپاتیت بهطور دقیق نیازمند انجام آزمایشهای خون، بررسی سوابق پزشکی و گاهی استفاده از تصویربرداری است. در این مقاله، به علائم هپاتیت و روشهای تشخیص آن پرداخته میشود. اگر به دنبال دریافت نوبتی سریع از پزشک متخصص کبد هستید، میتوانید از طریق دکترتو مشاوره آنلاین یا حضوری بگیرید.
علائم هپاتیت چیست؟
کبد یک اندام حیاتی است که مواد مغذی را پردازش، خون را فیلتر و با عفونتها مبارزه میکند. التهاب در این اندام همان بیماری هپاتیت است. در ادامه به بررسی مفصل تمامی علائم پرتکرار و رایج بیماری هپاتیت پرداختهایم:
علائم هپاتیت | توضیحات |
---|---|
خستگی | احساس ضعف عمومی و خستگی مزمن |
تیرگی ادرار | رنگ ادرار تیرهتر از حالت نرمال |
زردی پوست و چشمها (یرقان) | رنگ پریدگی پوست و سفیدی چشمها که زرد میشوند. |
درد شکمی | درد یا ناراحتی در ناحیه شکم، بخصوص در قسمت بالایی سمت راست |
از دست دادن اشتها | کاهش اشتها که ممکن است به کاهش وزن منجر شود |
حالت تهوع و استفراغ | احساس ناراحتی در معده که میتواند به استفراغ منجر شود. |
کاهش وزن غیرارادی | کاهش وزن بدون تلاش برای کاهش وزن یا تغییر در رژیم غذایی |
۱. خستگی در هپاتیت
خستگی یک مشکل رایج و گاهی هم اذیت کننده در بیماران مبتلا به هپاتیت است. چه زمانی که این بیماری مستقیماً توسط بیماری کبدی ایجاد شود و چه حاصل عارضه جانبی دارو باشد، مبتلایان ممکن است حتی پس از یک شب خواب کامل احساس خستگی شدید داشته باشند.
۲. هپاتیت و درد شکم
اغلب اوقات در زمان ابتلا به بیماری هپاتیت احساس درد یا ناراحتی شکم، به ویژه در سمت راست بالا و زیر دندههای پایینی، که بالای کبد شما قرار دارد وجود دارد. این احساس اغلب یک درد تیز است.
۳. هپاتیت و ادرار تیره
هنگامی که به بیماری هپاتیت مبتلا هستید، کبد نمیتواند خون را به درستی تمیز کند و این موضوع میتواند منجر به تجمع یک ماده زرد مایل نارنجی رنگ به نام بیلی روبین در خون و ادرار شود و ادرار را قهوهای رنگ کند. اگر علت ادرار قهوهای شما هپاتیت باشد، ممکن است با علائمی مانند تب همراه شود.
۴. از دست دادن اشتها در هپاتیت
هنگامی که آسیب کبدی (سیروز) ناشی از هپاتیت C شروع به بدتر شدن کند، ممکن است احساس تهوع داشته باشید و اشتهای خود را از دست بدهید. سیروز پیشرفته میتواند باعث ایجاد فشار در رگهای خونی کبد شود و این اتفاق وریدهای مری و سایر نقاط دستگاه گوارش را بزرگ میکند.
۵. علائمی مشابه آنفولانزا در هپاتیت
در اغلب اوقات هپاتیت C علائم قابل توجهی ایجاد نمیکند، یا تنها علائمی شبیه آنفولانزا خواهد داشت. بنابراین بسیاری از افراد از ابتلای خود به چنین بیماری اطلاع نخواهند داشت. به همین خاطر جدا از افرادی که با عفونت مبارزه میکنند و از ویروس رهایی مییابند، در برخی دیگر این بیماری تا سالها در بدن باقی میماند.
۶. هپاتیت و حالت تهوع
در حالی که حالت تهوع میتواند مستقیماً ناشی از ابتلا به هپاتیت باشد، میتواند توسط رژیمهای درمانی HCV هم ایجاد شود. در واقع تهوع یکی از شایعترین علائم گوارشی ناشی از داروهای اینترفرون و ریباویرین هم هست.
۷. هپاتیت و درد مفاصل
دلیل اینکه هپاتیت میتواند منجر به درد مفاصل شود سیستم ایمنی بدن است. همانطور که بدن سعی میکند ویروس را از بین ببرد و پاک کند، سیستم ایمنی فعال میشود که میتواند باعث التهاب مفاصل گردد. در HCV حاد، این علامت معمولا موقتی است و زمانی که سیستم ایمنی ویروس را پاک کند برطرف میشود.
۸. اسهال در هپاتیت
دستگاه گوارش برای کارکرد صحیح به صفرا نیاز دارد. صفرا توسط کبد ایجاد شده و در کیسه صفرا ذخیره میشود. کبد ملتهب ممکن است صفرای کمتری تولید کند و این موضوع میتواند منجر به روشن شدن مدفوع شود (زیرا صفرا مدفوع را قهوهای تیره میکند.). همچنین ممکن است باعث شل شدن مدفوع و بروز اسهال در فرد مبتلا شود.
۹. زردی پوست و چشم ها در هپاتیت
اگر سطح بیلی روبین خون بیش از حد افزایش یابد، بیلی روبین شروع به حل شدن در بافتهای بدن کرده و باعث ایجاد رنگ زرد در چشمها و پوست (یرقان) میشود. بیلی روبین همچنین میل به نفوذ به بافت مغز را دارد؛ جایی که میتواند انباشته شود و باعث آسیب دائمی به مغز شود. کبدی که ضعیف کار کند نمیتواند از شر بیلی روبین خلاص شود.
۱۰. تب و هپاتیت
اگر علائم هپاتیت با عفونت حاد رخ دهد، در هر زمان بین ۲ هفته تا ۶ ماه پس از ابتلا، ممکن است دچار تب خفیف تا شدید هم شوید.
۱۱. مدفوع خاکستری رنگ در هپاتیت
تغییر رنگ گاه به گاه مدفوع ممکن است دلیلی برای نگرانی نباشد. اما اگر این رنگ مدفوع را به طور مداوم مشاهده میکنید، ممکن است به یک بیماری جدی مانند هپاتیت مبتلا شده باشید. و نیاز به بررسیهای بیشتر داشته باشید. اگر کبد به اندازه کافی صفرا تولید نکند یا اگر جریان صفرا مسدود شده باشد و نتواند از کبد خارج شود،ممکن است مدفوع خاکی یا خاکستری رنگ شود.
۱۲. علائم هپاتیت در آزمایش خون
دوره پنجره هپاتیت C (HCV) معمولاً ۴ تا ۱۰ هفته از زمان مواجهه است. پس از ۶ ماه، اکثر افراد آنتی بادیهای کافی برای آزمایش HCV به منظور تشخیص ابتلا به این بیماری را تولید خواهند کرد. با این حال، در موارد نادر، آنتی بادیها متا ۹ ماه ایجاد نمیشوند.
آزمایش هپاتیت برای تشخیص انواع مختلف هپاتیت ویروسی استفاده میشود و معمولاً از طریق آزمایش خون انجام میگیرد. این آزمایشها میتوانند به شناسایی ویروسهای هپاتیت A، B، C و دیگر انواع هپاتیت کمک کنند. بسته به نوع هپاتیت، آزمایشهای خاصی برای تشخیص وجود آنتیبادیها یا آنتیژنهای ویروسی انجام میشود.
هپاتیت A هم با آزمایش خون قابل تشخیص است. احتمالا دو تست خواهید داشت. اما اغلب هر دو با استفاده از یک نمونه انجام میشوند. شما میتوانید همزمان بیش از یک نوع هپاتیت ویروسی داشته باشید.
HBsAg (آنتی ژن سطحی هپاتیت B) میتواند حضور واقعی ویروس هپاتیت B (به نام آنتی ژن سطحی) را در بدن تشخیص دهد.
علائم اولیه و ظاهری هپاتیت
مرحله و علایم اولیه هپاتیت، فاز حاد نامیده میشود؛ علائم هپاتیت کبدی در این مرحله شبیه به آنفلوانزای خفیف است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اسهال
- خستگی
- کاهش اشتها
- تب خفیف
- هپاتیت و جوش صورت و لکه پوستی
- درد عضلانی یا مفصلی
- حالت تهوع
- درد شکمی خفیف
- استفراغ
- کاهش وزن
- هپاتیت زردی چشم
هپاتیت باعث کم خونی میشود؟
بله، کمخونی یک عارضه خونی شناختهشده با ابتلا به عفونتهای ویروسی از جمله ویروسهای هپاتیت است. هپاتیت حاد الکلی و غیر الکلی و هپاتیت حاد ویروسی و غیر ویروسی نیز ممکن است دلیل ایجاد آن باشند.
علائم هپاتیت بعد از چند روز مشخص میشود؟
علائم هپاتیت ممکن است که ۲ تا ۴ هفته طول بکشید تا خود را نشان دهد اما نکتهی جالب و مهم این است که ممکن است که از ۱۵ تا ۵۰ روز طول بکشد تا علائم بروز کنند. البته یکی از انواع هپاتیت که هپاتیت آ است معمولا علائمش را سریعتر از باقی انواع هپاتیت بروز میدهد. زیرا این بیماری با علائم گوارشی بروز میکند و سریعتر و ناگهانیتر بروز میکند.
گاهی نیز ممکن است که به عفونت مبتلا شوید اما از ۸ هفته تا ۵ ماه طول بکشید که علائم را نشان دهید. این مسئله به انتقال بیشتر بیماری منجر میشود و از طرفی باعث ایجاد استرس در فردی که منتظر نتیجهی آزمایش هپاتیت خود است هم میشود. به طور کلی مدت زمان نشاندادن علائم بیماری هپاتیت متنوع است و به نوع آن بستگی دارد.
درد هپاتیت چیست؟
احساس درد هپاتیت به درد یا ناراحتی شکمی اشاره دارد که می تواند در اثر عفونتهای ویروسی (مانند هپاتیت A، B یا C)، سوء مصرف الکل، داروها یا عوامل دیگر ایجاد شود. شدت و مکان درد تجربه شده توسط افراد مبتلا به هپاتیت میتواند متفاوت باشد، اما معمولا در سمت راست بالای شکم، جایی که کبد قرار دارد، رخ میدهد.
فرق هپاتیت با یرقان یا زردی چیست؟
هپاتیت بیماری التهاب کبد است که معمولاً در اثر عفونت یا عوارض جانبی داروها ایجاد میشود. بیماری یرقان آسیب کبدی ناشی از افزایش بیلی روبین است. بیلی روبین یک ماده شیمیایی در خون است که میتواند باعث زرد شدن پوست شود
نشانه ها و علائم انواع هپاتیت چیست؟
هر یک از انواع هپاتیت در کنار مشترکات علائم خود، برخی علائم خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی علائم هپاتیت A, B, C, D و E پرداختهایم:
علائم هپاتیت A
علائم هپاتیت A میتوانند تا ۲ ماه ادامه داشته باشند. این علائم شامل خستگی، حالت تهوع، درد معده و یرقان است. ابتلا به هپاتیت آ طولانی مدت نیست و بهترین راه برای پیشگیری از هپاتیت A واکسیناسیون است.
برخی از علایم بیماری هپاتیت آ شامل موارد زیر هستند؛
- معمولا فرد به طور کلی احساس خستگی و بیحالی میکند.
- فردی که به هپاتیت آ آلوده شدهباشد، احساس درد در عضلات و مفاصل خود میکند.
- دمای بدن فرد آلوده بالا میرود.
- یکی دیگر از علائم هپاتیت آ این است که فرد درد عضلانی میگیرد.
- اشتهای خود را از دست میدهد و ممکن است که با کاهش وزن مواجه شود.
- درد در شکم و در قسمت بالا و سمت راست احساس میکند.
- ممکن است که سردرد، سرفه و گلودرد داشتهباشد.
- فرد مبتلا به هپاتیت آ به علائم گوارشی مانند اسهال و یا یبوست مبتلا میشود.
متن انگلیسی:
cdc
Hepatitis A is a vaccine-preventable liver infection caused by the hepatitis A virus (HAV)
ترجمه متن:
هپاتیت A یک عفونت کبدی قابل پیشگیری با واکسن است که توسط ویروس هپاتیت (A (HAV ایجاد میشود.
علائم هپاتیت ب
گاهی اوقات، بدن نمیتواند از شر عفونت خلاص شود؛ اگر چنین باشد، شما مبتلا به هپاتیت ب مزمن یا طولانی مدت هستید. در بیماری هپاتیت B ممکن است علائم کمی داشته باشید یا هیچ علامتی نداشته باشید.
اما به طور کلی علائم اولیه هپاتیت بی ممکن است شامل از دست دادن اشتها، ضعف، تب خفیف، دردهای عضلانی و مفاصل، حالت تهوع، استفراغ و در برخی موارد هم زردی پوست باشد.
علائم هپاتیت b در کودکان
ویروس هپاتیت b بیشتر روی کبد تأثیر میگذارد و پس از ورود به بدن وارد سلولهای کبدی میشود. مرگ ناگهانی تعداد زیادی از سلولهای کبدی باعث آسیب رسیدن به کبد یا حتی نارسایی کبدی میشود، البته در بیشتر کودکان مبتلا به این بیماری، شاهد بروز چنین اتفاقی نیستیم، بلکه برعکس، ویروس به تدریج تکثیر میشود، در بدن باقی میماند و کمکم کبد را از بین میبرد. به این حالت ناقل مزمن میگویند.
حتی اگر کودک هپاتیت ب در کبد و خونش داشته باشد، باز هم نشانهای از بیماری مشاهده نمیشود. با این حال، ناقل مزمن حتی بدون علائم و نشانه هم میتواند بیماری را به دیگران منتقل کند. بیشتر کودکانی که در بدو تولد یا کمی بعد از تولد به این عفونت مبتلا میشوند به ناقلان مزمن تبدیل میشوند.
در حالی که برعکس، بزرگسالانی که عفونت میگیرند، بیماری حاد دارند و پس از آن ویروس از بین میرود. علائم هپاتیت ب در کودکان بین ۲۵ تا ۱۸۰ روز پس از قرار گرفتن کودک در معرض اچ بی وی بروز پیدا میکنند. شایعترین نشانههای هپاتیت ب در کودکان شامل این موارد میشوند:
- زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشمها
- خستگی که هفتهها یا حتی ماهها طول میکشد
- درد شکمی در ناحیه کبد (سمت راست بالا)
- کماشتهایی
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد مفاصل
- تب پایین
- تیره شدن رنگ ادرار و مدفوع روشن (کمرنگ)
- خارش گسترده
- کهیر و جوش.
علائم هپاتیت b در بارداری
نوزادانی که از مادر مبتلا به هپاتیت b متولد میشوند، اگر در بدو تولد درمان نشوند، احتمال ابتلا به هپاتیت ب مزمن در آنها ۹۰ درصد بیشتر از سایر کودکان است. این بیماری حین زایمان طبیعی یا سزارین بهراحتی به نوزاد منتقل میشود.
برای جلوگیری از علائم بیماری هپاتیت در زنان، مادر باردار باید حتماً از شرایط و وضعیت بیماری خود آگاه باشد تا بتواند از سرایت ویروس به نوزاد تازهمتولد حین زایمان جلوگیری کند. معمولاً برای جلوگیری از آلوده شدن کودک از مادر مبتلا، بعد از تولد به کودک چند دوز آمپول میزنند. پزشک بر اساس نتایج آزمایش خون، حین زایمان اقدامات پیشگیرانهای اتخاذ میکند و با تجویز داروی مناسب از انتقال ویروس اچ بی وی به نوزاد جلوگیری میکند.
ویروس هپاتیت ب در حین زایمان میتواند بهراحتی به نوزاد منتقل شود. در این موارد بعد از تولد چند آمپول به نوزاد تزریق میشود تا نوزاد به هپاتیت ب مبتلا نشود.
علائم هپاتیت C
هر عفونت طولانی مدت هپاتیت C با مرحله حاد شروع میشود. هپاتیت C حاد معمولاً تشخیص داده نمیشود زیرا به ندرت علائم خاصی را بروز میدهد. هنگامی که علائم در این مرحله وجود داشته باشد، ممکن است شامل زردی، خستگی، حالت تهوع، تب و درد عضلانی باشد. عفونت طولانی مدت با ویروس هپاتیت C، هپاتیت C مزمن نامیده میشود. هپاتیت C مزمن معمولاً برای چندین سال هیچ علامتی ندارد. علائم تنها زمانی ظاهر میشوند که ویروس به میزان زیادی به کبد آسیب برساند.
متن انگلیسی:
webmd
Inflammation in your liver caused by hepatitis C and later scarring can block blood flow to the area. Without healthy blood flow, your liver cells start to die. This lack of circulation can also make your legs or belly swell. You may also bleed and bruise more easily
ترجمه متن:
التهاب در کبد شما ناشی از هپاتیت C است و در کنار آن زخم موجود، میتواند جریان خون در آن ناحیه را مسدود کند. بدون جریان خون درست، سلولهای کبدی شروع به مردن میکنند. این کمبود گردش خون همچنین میتواند پاها یا شکم را متورم کند. همچنین ممکن است به راحتی دچار خونریزی و کبودی شوید.
علائم هپاتیت D
هپاتیت D فقط در افرادی رخ میدهد که به ویروس هپاتیت B مبتلا هستند. هپاتیت دی زمانی پخش میشود که خون یا سایر مایعات بدن فرد آلوده به ویروس شود. علائم و نشانه های هپاتیت دی شامل تب، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ، درد شکم (مخصوصاً در سمت راست بالای شکم)، زردی پوست و چشم (یرقان)، ادرار تیره و مدفوع خاکستری ، درد عضلات و مفاصل و کهیر است.
علائم هپاتیت E
علائم اولیه هپاتیت e شامل تب خفیف، کاهش اشتها (بی اشتهایی)، حالت تهوع و استفراغ به مدت چند روز است. درد شکمی، خارش، بثورات پوستی یا درد مفاصل، زردی (رنگ زرد پوست)، ادرار تیره و مدفوع خاکستری هم سایر علائم ابتلا به هپاتیت E هستند.
در صورت ابتلا به این نوع هپاتیت کبد کمی بزرگ و حساس (هپاتومگالی) میشود. اکثر افراد مبتلا به هپاتیت E به طور کامل بهبود مییابند. در طول شیوع هپاتیت E، میزان کلی مرگ و میر حدود ۱٪ است.
علائم بیماری هپاتیت در مردان
به نظر میرسد که بعضی از علایم هپاتیت در زنان و مردان متفاوت هستند و البته که بعضی موارد هم فارغ از جنسیت بوده و مشابه هم هستند. با این حال ما در این قسمت به بررسی علائم هپاتیت در مردان پرداختهایم. این علائم شامل موارد زیر میشود:
- تب
- از دست دادن اشتها
- حالت تهوع
- خستگی
- استفراغ
- درد شکم
- درد مفاصل
- یرقان
- کهیر
- زرد رنگ شدن مایع منی
- ادرار تیره
- مدفوع روشن
علائم بیماری هپاتیت در زنان
زنان هم برخی از علائم هپاتیت را متفاوت از مردان تجربه میکنند. نشانه های هپاتیت در خانمها شامل موارد زیر است:
- درد شکم
- ادرار تیره
- تب
- درد مفاصل
- از دست دادن اشتها
- تهوع و استفراغ
- ضعف و خستگی
- زرد شدن پوست و سفیدی چشم (یرقان)
علائم بیماری هپاتیت در زنان و علائم بیماری هپاتیت در مردان متفاوت است؟
علائم بیماری هپاتیت در زنان و مردان مشابه است و معمولا این افراد با علائم شبیه به هم به بیماری پی میبرند. پس هر کدام از علائم هپاتیت حاد و یا مزمن را در خود مشاهده کردید، به دکتر گوارش مراجعه کنید تا علت آن بررسی شود.
علائم هپاتیت در بارداری
هپاتیت در دوران بارداری میتواند علائم خطرناکی داشته باشد و با افزایش مرگ و میر مادر و جنین همراه باشد. عفونت ویروسی هپاتیت B در بارداری میتواند به مشکلاتی نظیر جداشدگی جفت، زایمان زودرس، فشار خون بارداری و محدودیت رشد جنین منجر شود. هپاتیت حاد ویروسی در دوران بارداری ممکن است بدون علامت باشد یا با علائم خفیفی مانند یرقان، تهوع، بیاشتهایی، درد شکمی، خستگی، ضعف و میالژی (درد عضلانی) همراه شود. این علائم معمولاً قادر به تمایز انواع مختلف هپاتیت ویروسی نیستند. زنان باردار مبتلا به هپاتیت مزمن B یا C ممکن است با پیشرفت بیماری به سیروز کبدی، آسیت، انسفالوپاتی کبدی، اختلالات انعقادی و خونریزی از واریسهای مری مواجه شوند. از جمله علائم شایع هپاتیت ویروسی در بارداری میتوان به زردی پوست و چشمها اشاره کرد، اما سایر علائم مانند تب، میالژی، درد شکم، تهوع و استفراغ نیز معمولاً مشاهده میشوند. این علائم ممکن است خاص دوران بارداری نباشند و نیاز به ارزیابی دقیق پزشکی دارند.
علائم هپاتیت اتوایمیون (هپاتیت خودایمنی)
علائم هپاتیت خودایمنی ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد و بسته به پیشرفت بیماری، به تدریج بروز کند. برخی از علائم رایج این بیماری شامل موارد زیر است:
- خستگی شدید که حتی با استراحت بهبود نمییابد
- زردی پوست و چشمها (یرقان)
- درد شکمی، بهویژه در ناحیه بالای شکم سمت راست (محل قرارگیری کبد)
- تهوع و استفراغ
- کاهش اشتها
- تب خفیف
- تورم شکم (آسیت)
- کبودی یا خونریزی آسان، مانند خونریزی از لثه یا بینی
- درد مفاصل
- تورم پاها
- تغییرات در وضعیت روانی مانند گیجی یا اختلالات حافظه در مراحل پیشرفته
علائم بیماری هپاتیت در کودکان
کودکان مبتلا به هپاتیت مزمن اغلب هیچ علامتی ندارند. اگرچه ممکن است برخی از آنها بسیار خسته باشند یا درد خفیف شکم داشته باشند. بیماری مزمن که منجر به نارسایی کبدی میشود میتواند باعث زردی، خارش در سرتاسر بدن، تورم شکم و پاها، خونریزی یا کبودی زیاد و مشکلات دیگر شود.
به طورکلی علایم هپاتیت در کودکان شامل استفراغ، درد شکم و اسهال، کم آبی بدن و زردی پوست یا چشمها (یرفان) است.
در حالت کلی علائم ابتلا به هپاتیت در کودکان شامل موارد زیر هستند:
- علائم شبیه آنفولانزا
- زرد شدن پوست یا سفیدی چشم (یرقان)
- تب بالا
- حالت تهوع یا استفراغ
- از دست دادن اشتها
- احساس خستگی
- درد یا ناراحتی معده
- اسهال
علائم هپاتیت روی پوست
علائم هپاتیت روی پوست میتواند شامل تغییرات قابل مشاهدهای باشد که ناشی از مشکلات کبدی است. یکی از شایعترین علائم، زردی پوست و چشمها (یرقان) است که در نتیجه اختلال در عملکرد کبد و تجمع بیلیروبین در بدن ایجاد میشود. همچنین، افراد مبتلا به هپاتیت ممکن است دچار خارش پوست، قرمزی یا بثورات و دانه های پوستی شوند. این تغییرات پوستی معمولاً به دلیل تجمع سموم در بدن و مشکلات کبدی بروز میکنند. تشخیص دقیق و درمان به موقع هپاتیت میتواند از بروز عوارض شدیدتر و آسیب به کبد جلوگیری کند.
علائم هپاتیت الکلی
علائم هپاتیت الکلی معمولاً در نتیجه مصرف طولانیمدت و زیاد الکل ایجاد میشود و میتواند بهطور تدریجی یا بهصورت ناگهانی بروز کند. این علائم شامل موارد زیر است:
- زردی پوست و چشمها (یرقان)
- درد یا حساسیت در ناحیه شکم (ویژه در قسمت راست بالا)
- تهوع و استفراغ
- کاهش اشتها
- خستگی و ضعف عمومی
- تب
- تورم شکم (آسیت)
- کبودی یا خونریزی آسان (مانند خونریزی از لثه یا بینی)
- سردرد و گیجی
- تغییرات در وضعیت روانی مانند گیجی یا اختلالات حافظه
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
پس از آشنایی با علائم هپاتیت ممکن است کمی نگران شده باشید. شاید برخی از علائم گفته شده را در خود میبینید و حالا که آگاهی بیشتری پیدا کردهاید باعث بروز نگرانی در شما شده باشد. پیشنهاد ما به شما در چنین شرایطی مراجعه به فوق تخصص کبد است. حتی اگر وقت مراجعه حضوری به متخصص را ندارید میتوانید از مشاوره آنلاین کمک بگیرید.
با این کار از سلامت خود آگاه میشوید و در صورت مبتلا بودن به هپاتیت هم خیلی زود روند درمانی خود را شروع میکنید. برای دریافت نوبت مشاوره آنلاین یا ویزیت حضوری خود از طریق وبسایت دکترتو اقدام کنید. با مراجعه به این وبسایت میتوانید در زمانی کم، نوبت خود را ثبت و دریافت کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
آمپول این نوع بیکاری رواز داروخانهها میشه دریافت کرد یا وفقط جاهای دولتی میباشد وبع هرکسی نمیشه داد ؟ممنونم
سلام
بله، واکسن هپاتیت B در داروخانهها قابل تهیه است؛ اما برای تزریق آن، باید به مراکز بهداشتی یا درمانگاههای معتبر مراجعه کنید. تزریق واکسن هپاتیت B در ایران معمولاً در مراکز بهداشتی محل سکونت افراد بهصورت رایگان انجام میشود. این واکسن بهویژه برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به ویروس هپاتیت B هستند، توصیه میشود. افرادی که در گروههای پرخطر قرار دارند، مانند کارکنان بهداشتی، افرادی که روابط جنسی پرخطر دارند یا افرادی که بهطور مرتب از تجهیزات پزشکی مشترک استفاده میکنند، باید واکسیناسیون هپاتیت B را انجام دهند.
سلام وقت بخیر
من سه ماه پیش با یه مریض مبتلا به هپاتیتBتوسط سرسوزنی که قندشو باگلولومتر چک میکردم نیدل شدم. تیترم ۱۵بود ولی من محض اطمینان یک دوز واکسن زدم. بعد سه ماه ازمایش دادم جواب آزمایشم منفیه و تیتر انتی بادیم بالای ۱۰۰ئه. آیا لازمه بازم ازمایش انجام بدم؟
سلام، با توجه به اینکه شما واکسن هپاتیت B را دریافت کردهاید و تیتر آنتیبادی شما بالای ۱۰۰ است، احتمالاً بدن شما به طور کامل واکنش نشان داده و محافظت شدهاید. معمولاً نیاز به آزمایش بیشتر نیست
سلام من دستیار دندان پزشک هستم
تقریبا ۵ بار موقع شستن و پک کردن وسایل سوند و روتاری رفته توی دستم خونشو ریختم بیرون و الکل و شستشو کردم اما هنوز ترس دارم از ابتلا به بیماری ،، به نظر شما باید واکسن بزنم یا اول تست بدم باید چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید
الانم قفسه سینم التهاب داره حس میکنم نمیدونم بخاطر دکونکس و ضدعوفی کننده هایی که استفاده میکنیم یا سرماخوردگیه چون چند نفر از همکارام سرما خوردن ،،، خیلی میترسم
سلام
نگرانی شما در مورد فرو رفتن وسایل تیز در دست و احتمال ابتلا به بیماری قابل درک است. مهمترین اقدام، مراجعه به پزشک برای بررسی نیاز به آزمایش (مانند هپاتیت B و C و HIV) و واکسیناسیون (به خصوص هپاتیت B) است. همچنین، التهاب قفسه سینه را نیز با پزشک مطرح کنید. رعایت اصول ایمنی و استفاده از وسایل حفاظتی در آینده برای جلوگیری از این اتفاقات بسیار ضروری است.
احتمالا با وجود این موارد فقط ضدعفونی کافی نیست
ییی
امیر عزیز
بستگی به میزان و ناحیه ورم معده و میزان اسید معده دارد
معمولا داروهایی مثل اومپرازول تجویز می شود
ولی داروهای تخصصی تر فقط زیر نظر پزشک مصرف کنید
متخصص گوارش و کبد