موپیروسین چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخلات دارویی آن

پماد موپیروسین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

موپیروسین برای درمان عفونت‌های جلدی، زخم‌ها، ترک‌های پوستی و عفونت‌های ناشی از جراحی استفاده می‌شود و قابلیت کاهش علائم عفونت و تسریع بهبودی دارد. این پماد روی عفونت‌های باکتریایی تاثیر داشته و برای عفونت قارچی کاربردی ندارد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
پماد موپیروسین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

پماد موپیروسین یک آنتی‌بیوتیک توپیکال (موضعی) برای درمان عفونت‌های پوستی است که با اتصال به آنزیم بیوشناسیکتیل در باکتری‌ها، سبب اختلال در سنتز پروتئین‌ها و مهار رشد و تکثیر باکتری‌ها می‌شود. از طریق این مکانیسم عملکرد، موپیروسین به کنترل عفونت‌های پوستی کمک می‌کند. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو امکان تعیین وقت حضوری با متخصص برای شما وجود دارد.

پماد موپیروسین (پماد باکتروماد) چیست؟

پماد موپیروسین (Mupirocin) داروی موضعی برای درمان انواع بیماری های پوستی ناشی از عفونت‌های پوستی و باکتریایی مانند عفونت‌های استافیلوکوکی (Staphylococcu) استفاده می‌شود. این دارو که جزء آنتی‌بیوتیک‌های موضعی است بیشتر به شکل کرم یا پماد عرضه شده و از رشد و تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. موپیروسین عمدتا جهت درمان عفونت‌های پوستی مانند زخم‌های عفونی، جراحی‌های کوچک، زگیل‌، آبله‌ و عفونت‌های جلدی مانند جرم‌های فولیکولیتی استفاده می‌شود.

اسامی رایج داروی موپیروسین:

  • پماد باکتروماد ۲٪ ۱۵ گرم
  • پماد موپیتاپ ۲% ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین-بهوزان ۲٪ ۱۵ گرم
  • پماد موپیکا ۲٪ ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین پارس دارو ۲٪ ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین-ناژو ۲% ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین دی.پی ۲٪ ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین گیلارانکو ۲% ۱۵ گرم
  • پماد موپیروسین داروپخش ۲٪ ۱۵ گرم
شناسنامه داروییتوضیحات
موپیروسین چیست؟موپیروسین یک آنتی‌بیوتیک موضعی است که برای درمان عفونت‌های پوستی ناشی از باکتری‌ها، به‌ویژه استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس، استفاده می‌شود. این دارو معمولاً برای درمان عفونت‌های پوستی کوچک مانند زخم‌ها، خراش‌ها یا زردزخم تجویز می‌شود.
نام عمومی داروموپیروسین (Mupirocin)
نام تجاریباکتروبان (Bactroban)
نوع داروآنتی‌بیوتیک موضعی
فرمول شیمیاییC26H44O9N2
دسته‌بندی بارداریدسته B (در مطالعات حیوانی ایمن بوده، اما مطالعات کافی در انسان موجود نیست)
نیمه عمرحدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه (پس از جذب سیستمیک جزئی)
دفع داروعمدتاً از طریق کلیه‌ها به صورت متابولیت‌های غیر فعال دفع می‌شود.
مکانیسم اثربا مهار سنتز ایزولوسیل tRNA، از سنتز پروتئین‌های باکتری جلوگیری کرده و باعث توقف رشد باکتری‌ها می‌شود.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
نحوه مصرفبه صورت موضعی، روزانه ۲ تا ۳ بار روی ناحیه آلوده استفاده شود.
اشکال داروییپماد موضعی ۲%، کرم موضعی ۲%
داروهای هم‌گروهکلرامفنیکل، فوزیدیک اسید، پلی‌میکسین B
شناسنامه دارویی پماد موپیروسین (باکتروماد)

مکانیسم عملکرد داروی موپیروسین

مکانیسم عملکرد موپیروسین به این شکل است که به طور انتخابی به آنزیم‌های بیوسنتز ایزولوسین در باکتری‌ها متصل می‌شود، آنزیمی که در فرآیند سنتز پروتئین‌ها نقش اساسی دارد. با متصل شدن موپیروسین به این آنزیم، ترکیباتی تشکیل می‌شود که باعث اختلال در سنتز پروتئین‌ها و مهار رشد و تکثیر باکتری‌ها می‌شود. به همین دلیل، این دارو به عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی برای عفونت‌های پوستی شناخته می‌شود و قادر است با مهار تولید پروتئین‌های ضروری، رشد و بقای باکتری‌ها را متوقف کند. این عملکرد باعث کنترل و درمان عفونت‌های پوستی ناشی از باکتری‌ها می‌شود.

دچار عفونت پوستی شدی؟

قبل از مصرف این پماد با متخصص مشورت کن.

پماد موپیروسین برای چیست؟ (موارد مصرف موپیروسین) 

پماد موپیروسین (باکتروماد) نوعی آنتی‌بیوتیک موضعی برای درمان عفونت‌های پوستی باکتریایی است که از موارد مصرف آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان زخم‌های عفونی ناشی از باکتری‌ها مانند استافیلوکوکی یا استرپتوکوکی
  • جلوگیری از عفونت و بهبود زخم‌ها در جراحی‌های کوچک
  • آبله‌های پوستی که باعث عفونت شده‌اند.
  • برخی از عفونت‌های جلدی مانند جرم‌های فولیکولیتی، عفونت‌های زیرپوستی و عفونت‌های ناشی از باکتری
  • عفونت‌های بینی
  • عفونت‌ واژنی در ناحیه تناسلی زنان
  • عفونت زیربغل
  • پیشگیری از عفونت در مناطقی که در معرض عفونت قرار دارند مانند قبل و بعد عمل.
پماد موپیروسین برای چیست؟
پماد موپیروسین یک آنتی‌ بیوتیک موضعی است که برای درمان عفونت‌های پوستی ناشی از باکتری‌ها استفاده می‌شود.

۱. پماد موپیروسین برای بخیه

یکی از کاربردهای این پماد برای درمان بخیه‌ها بعد از عمل جراحی است که به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک موضعی از عفونت باکتریایی بعد از عمل در محل بخیه‌ها پیشگیری می‌کند. به‌علاوه اینکه مصرف آن می‌تواند راه حلی برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش آن باشد. مصرف پماد باکتروماد باعث تسریع فرایند التیام بخیه‌ها و بهبود زخم جراحی می‌شود.

۲. پماد موپیروسین برای بخیه زایمان طبیعی

پماد باکتروماد بیشتر برای درمان بخیه‌های بعد جراحی در مناطق پوستی استفاده می‌شود و به طور معمول برای بخیه‌های زایمان طبیعی تجویز نمی‌گردد. در صورتی که پزشک آن را برای بخیه‌های زایمان طبیعی تجویز کرده باشد، احتمالا دلیل خاصی وجود دارد. در این صورت، مهم است برای مراقبت های بعد از زایمان طبیعی دستورات پزشک را رعایت کنید تا توصیه‌ها و دستورات مربوط به درمان بخیه‌های زایمان طبیعی را به شما بدهد.

پماد موپیروسین چیست؟

۳. پماد موپیروسین برای جوش

کاربرد اصلی پماد باکتروماد یا موپیروسین درمان عفونت‌های پوستی است و ممکن است در برخی موارد برای درمان جوش‌ها نیز تجویز شود. این پماد دارای خاصیت ضدباکتری قوی است و می‌تواند در کنترل عفونت‌های باکتریایی عامل جوش موثر باشد. اگر علت جوش های ریز صورت عفونت باکتریایی باشد، این پماد کاربرد دارد. البته شایان ذکر است که برای درمان جوش‌های معمولی و آکنه معمولی توصیه نمی‌شود.

برای کنترل و درمان جوش‌ها و آکنه، از محصولات دارویی خاص مانند کرم‌ها، ژل‌ها، لوسیون‌ها و آنتی‌بیوتیک‌های موضعی استفاده می‌شود که به طور خاص برای درمان این مشکلات پوستی طراحی شده‌اند.

پماد موپیروسین برای جوش
پماد موپیروسین در برخی موارد برای درمان جوش تجویز می‌شود.

۴. موپیروسین برای زخم

این پماد آنتی‌بیوتیکی حاوی مواد موثر علیه باکتری‌ها است که برای درمان زخم‌ها تجویز شده، عفونت‌های باکتریایی را کنترل کرده و فرآیند التیام زخم را تسریع می‌کند. پزشک بسته به نوع زخم و وضعیت آن، پماد باکتروماد را تجویز می‌کند به‌خصوص برای زخم‌های عمیق، عفونی و زخم‌هایی که خطر عفونت دارند.

۵. پماد موپیروسین برای ختنه

پماد موپیروسین ممکن است در موارد خاص پس از ختنه استفاده شود، اما این به نظر پزشک و شرایط زخم بستگی دارد. این پماد یک آنتی‌بیوتیک موضعی است که برای پیشگیری و درمان عفونت‌های باکتریایی در زخم‌های پوستی تجویز می‌شود. پس از ختنه، احتمال عفونت زخم به دلیل باز بودن ناحیه و حساسیت بالای آن وجود دارد، و استفاده از موپیروسین می‌تواند به پیشگیری از عفونت کمک کند. 

۶. پماد موپیروسین برای زگیل تناسلی

زگیل تناسلی نوعی ویروس بوده و برای درمان آن نمی‌توان از این پماد استفاده کرد. اما زخم زگیل تناسلی و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌تواند احتمال عفونت باکتریایی را افزایش دهد. پماد موپیروسین یک ضدباکتری قوی است و در بعضی موارد برای کنترل عفونت‌های باکتریایی مرتبط با زگیل‌های تناسلی مفید خواهد بود.

۷. پماد موپیروسین برای تبخال تناسلی

این پماد را می‌توانید برای درمان تبخال تناسلی و حتی تبخال لب هم استفاده کنید. البته دوز مصرفی آن باید بسته به شدت وخامت تبخال توسط پزشک مشخص می‌شود.

۸. موپیروسین در رینوپلاستی

پماد موپیروسین یکی از گزینه‌های مؤثر برای جلوگیری از بروز عفونت و بهبود زخم‌های ناشی از جراحی، از جمله رینوپلاستی (عمل جراحی بینی)، است. این پماد به دلیل خواص ضدباکتریایی خود معمولاً برای کنترل عوارض جراحی بینی و جلوگیری از عفونت در محل زخم‌ها توسط پزشکان تجویز می‌شود.

در جراحی بینی، چه قبل از عمل و چه پس از آن، استفاده از پماد باکتروماد می‌تواند به پیشگیری از عفونت زخم بینی و بهبود سریع‌تر زخم‌های داخل بینی کمک کند. پزشک ممکن است به بیمار توصیه کند که قبل از عمل جراحی بینی، روزی سه بار مقداری از این پماد را در داخل بینی بمالد و این روند را بعد از عمل تا ۷ روز ادامه دهد.

‏۹. پماد موپیروسین برای سوختگی

این پماد یک آنتی‌بیوتیک است که در برخی موارد برای درمان برخی درجات سوختگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما معمولا استفاده از پماد‌های ضد سوختگی دیگری مانند پماد‌های موضعی ضد التهاب و آبرسان استاندارد بیشتر توصیه می‌شود. به‌خصوص که توصیه می‌شود از مصرف مستقیم موپیروسین روی زخم‌های باز، بریدگی، خراش یا سوختگی پرهیز کنید چرا که باعث تشدید التهاب می‌شود.

۱۰. پماد موپیروسین برای زخم بستر

در صورتی که زخم بستر یک عفونت باکتریایی باشد، ممکن است پزشک این پماد را به عنوان گزینه درمانی مدنظر قرار دهد. زخم بستر نوعی زخم ناشی از فشار طولانی مدت و عدم جریان خون مناسب در ناحیه زیرین پوست است که علاوه بر فشار مستقیم، ممکن است با عفونت باکتریایی همراه باشد. در این موارد، استفاده از یک آنتی‌بیوتیک موضعی مانند موپیروسین می‌تواند به کنترل عفونت و بهبودی زخم کمک کند.

برای بهترین و سریعترین درمان زخم بستر حتما با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه دارویی را مصرف نکنید.

‏۱۱. پماد موپیروسین برای جوش داخل بینی

پماد موپیروسین (Mupirocin) می‌تواند در درمان جوش‌های داخل بینی که ناشی از عفونت‌های باکتریایی هستند مؤثر باشد. علاوه بر عفونت، عوامل دیگری مانند ترشح غیرطبیعی چربی، التهاب و تحریک پوست هم ممکن است باعث ایجاد جوش داخل بینی شوند. در این موارد، استفاده از پماد موپیروسین ممکن است برای کنترل عفونت و بهبودی جوش داخل بینی موثر باشد.

۱۲. پماد موپیروسین برای عفونت سوراخ گوش

اگر عفونت سوراخ گوش ناشی از عفونت باکتریایی باشد، پماد باکتروماد می‌تواند گزینه درمانی مناسبی باشد. برای کنترل عفونت و تسریع روند بهبودی بعد از سوراخ کردن گوش می‌توان از این پماد کمک گرفت.

۱۳. پماد موپیروسین برای پیرسینگ

در صورت عدم رعایت بهداشت حین پیرسینگ ممکن است عفونت ایجاد شود. اگر عفونت باکتریایی باشد پزشک برای کنترل و پیشگیری از تکثیر آلودگی مصرف پماد موپیروسین را تجویز می‌کند.

۱۴. پماد موپیروسین برای نوزاد

در برخی از شرایط و با بروز عفونت‌های باکتریایی، پزشک، استفاده از دارو یا همان پماد موپیروسین را برای نوزادان تجویز می‌کند. با این حال به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک از این دارو برای نوزاد خود استفاده نکنید.

متن انگلیسی:
Do not use mupirocin topical on a child without medical advice. The cream should not be used on a child younger than 3 months old. The ointment may be used on a child as young as 2 months old. It is not known whether this medicine will harm an unborn baby
ترجمه متن:
بدون توصیه پزشک از موپیروسین موضعی برای کودک استفاده نکنید. این کرم نباید برای نوزاد کمتر از ۳ ماه استفاده شود. گاهی ممکن است پماد برای نوزاد ۲ ماهه استفاده شود. مشخص نیست که آیا این دارو به نوزاد متولد نشده آسیب می‌رساند یا خیر.

drugs

۱۵. پماد موپیروسین برای زرد زخم

زرد زخم ممکن است نشانگر عفونت باکتریایی در ناحیه زخم باشد. در چنین مواردی، استفاده از پماد موپیروسین می‌تواند به کنترل عفونت و بهبودی زرد زخم کمک کند. یعنی اگر زرد زخم به‌خاطر عفونت باکتریایی ایجاد شده باشد می‌توان روی این دارو به عنوان راهکار درمانی حساب کرد.

اینفوگرافی پماد موپیروسین
موارد مصرف پماد موپیروسین

پماد موپیروسین برای لک صورت استفاده می شود؟

لک‌های صورت ممکن است به علت عوامل مختلفی از جمله افزایش پیگمانتاسیون (تولید بیش از حد ماده رنگی در پوست)، آکنه، لک‌های خورشیدی، مکانیکی و غیره ایجاد شوند. برای درمان لک‌های صورت، روش‌های متنوعی از جمله استفاده از کرم، ژل‌، سرم‌، لیزر، پیلینگ یا ماسک‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این پماد گزینه مناسبی برای لک صورت نیست.

پماد موپیروسین برای عفونت ناخن کاربرد دارد؟

عفونت ناخن معمولا در اطراف ناخن‌ها رخ می‌دهد و شامل تورم، قرمزی، درد و ترشح مایع می‌شود. برای درمان عفونت ناخن، از روش‌های دیگری مانند محلول‌ها، آنتی‌بیوتیک‌های دستی، قرص‌های خوراکی و در برخی موارد جراحی استفاده می‌شود و این پماد چندان گزینه مناسبی برای عفونت ناخن نیست.

پماد موپیروسین برای عفونت واژن استفاده میشود؟

درست است که این پماد برای درمان عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود، اما بیشتر پزشکان آن را گزینه مناسبی برای عفونت واژن نمی‌دانند و برای درمان این مشکل بیشتر آنتی بیوتیک‌های خاص و کرم ضدقارچ تجویز می‌کنند. بهتر است برای درمان عفونت واژن حتما به پزشک مراجعه کنید و از مصرف خودسرانه پماد موپیروسین یا پماد باکتروماد داخل واژن خودداری نمایید.

پزشکان پیشنهادی

پماد موپیروسین برای قارچ پوستی استفاده میشود؟

این دارو آنتی‌بیوتیکی از خانواده سفالوسپورین‌ها است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود نه درمان قارچ پوستی. برای درمان عفونت‌های قارچی پوستی، داروهای ضدقارچ مانند کرم‌، پماد، یا قرص‌های حاوی موادی مانند کلوتریمازول، میکونازول، تربینافین و ایتراکونازول تجویز می‌شوند تا قارچ‌های موجود در پوست را کنترل کند.

پماد موپیروسین برای آبله مرغان استفاده می شود؟

پماد موپیروسین به طور خاص برای درمان عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود و در درمان آبله مرغان که یک بیماری ویروسی است، مستقیماً کاربرد ندارد. با این حال، اگر تاول‌ها یا زخم‌های ناشی از آبله مرغان دچار عفونت ثانویه باکتریایی شوند، موپیروسین ممکن است توسط پزشک برای کنترل و درمان عفونت تجویز شود.

دوز مصرفی موپیروسین یا پماد باکتروماد

دوز مصرفی این پماد برای هر فرد و شرایط درمانی متفاوت است و باید توسط پزشک تجویز شود. پزشک با توجه به وضعیت فرد، نوع عفونت، سن، وزن، و عوامل دیگر، دوز مناسب را تعیین خواهد کرد.

پماد موپیروسین ۲ درصد (پماد موپیروسین ۲ درصد) برای چیست؟

به طور معمول، پماد موپیروسین ۲ درصد (باکتروماد) به صورت کرم یا پماد موضعی استفاده می‌شود. برای استفاده صحیح از این دارو، راهنمای زیر را دنبال کنید:

  • قبل از استفاده دست‌های خود را با آب و صابون بشوید و خشک کنید.
  • منطقه‌ای که نیاز به درمان دارد را با آب و صابون تمیز کرده و خشک کنید.
  • مقدار کافی از آن را روی ناحیه مبتلا به عفونت بمالید. (اگر به شکل پماد مصرف می‌کنید یک لایه نازک روی پوست بمالید).
  • با استفاده از انگشتان یا نوک یک نوار پلاستیکی تمیز، مواد را به طور یکنواخت روی پوست پخش کنید.
  • اجازه بدهید کرم یا پماد به طور طبیعی جذب پوست شود. نیازی به پوشاندن یا بانداژ کردن نیست.

عوارض پماد موپیروسین

استفاده از پماد موپیروسین ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کند که معمولا نادر و خفیف هستند، اما در صورت بروز هرگونه علامت ناخواسته یا عارضه، به پزشک اطلاع دهید. برخی از عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:

  • حساسیت پوستی شامل قرمزی، خارش، تورم و اگزما (تحریک پوستی)
  • تحریک موضعی و سوزش
  • تغییرات پوستی مانند خشکی، ترشح چربی بیش از حد، ترک‌های پوستی و تغییر رنگ پوست
  • عفونت ثانویه در صورت استفاده طولانی مدت
  • عوارض سیستمیک مانند تهوع، استفراغ، اسهال، آنفلاماسیون و تغییرات در عملکرد کبد
عوارض پماد موپیروسین
مصرف پماد موپیروسین ممکن است در برخی افراد با بروز عوارض جانبی همراه باشد.

موارد احتیاط و منع مصرف پماد باکتروماد

قبل از استفاده از موپیروسین، مهم است که با پزشک مشورت کنید و راهنمایی‌های او درباره موارد احتیاط و منع مصرف را رعایت کنید. برخی از موارد احتیاط و منع مصرف موپیروسین عبارتند از:

  • سابقه حساسیت به آنتی‌بیوتیک‌های سفالوسپورین
  • حساسیت به پنی‌سیلین
  • مشکلات کلیه و کبد
  • بارداری و شیردهی
  • عوارض حساسیت مانند خارش شدید، تورم صورت و لب‌ها، تنگی نفس و سرگیجه

می‌خوای برای عفونت پوست از این پماد استفاده کنی؟ برای جلوگیری از عوارض مشاوره بگیر.

تداخلات دارویی پماد موپیروسین یا پماد باکتروماد

در برخی موارد مصرف همزمان این دارو با سایر داروها ممکن است تداخلات دارویی ایجاد کند. از داروهایی که نباید همزمان با این پماد مصرف شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین
  • داروهای مدر
  • داروهای ضدتشنج مانند فنیتوئین
  • داروهای دیابت مانند اینسولین و سولفونیل‌یورها

اطلاعات دارویی پماد باکتروماد

در جدول زیر اسامی دارویی رایج، عوارض احتمالی و تداخلات دارویی موپیروسین را آورده‌ایم:

اسامی رایج داروعوارض جانبیتداخلات دارویی
پماد موپیروسین پارس دارو ۲٪ ۱۵ گرمحساسیت پوستیوارفارین
پماد موپیروسین-بهوزان ۲% ۱۵ گرمخشکی پوستفنیتوئین  
پماد باکتروماد ۲ در صد ۱۵ گرم ترشح چربی بیش از حداینسولین
پماد موپیکا ۲ در صد ۱۵ گرم ترک‌های پوستی و تغییر رنگ پوستسولفونیل‌یورها
پماد موپیروسین-ناژو ۲% ۱۵ گرمعفونت ثانویهدیورتیک‌ها (مدرها)
پماد موضعی آفیروسین ۲٪ ۱۵ گرمتهوع و استفراغداروهای ضدتشنج
پماد موپیروسین داروپخش ۲% ۱۵ گرماسهال
پماد موپیتاپ ۲٪ ۱۵ گرم آنفلاماسیون
پماد موپیروسین گیلارانکو ۲% ۱۵ گرم  تغییرات در عملکرد کبد  
اسامی دارویی رایج موپیروسین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

موپیروسین نوعی آنتی‌بیوتیک توپیکال (موضعی) جهت درمان عفونت‌های پوستی است که با اختلال در سنتز پروتئین‌ها و مهار رشد و تکثیر باکتری‌ها عفونت پوستی را کنترل می‌کند. معمولا موپیروسین به صورت پماد موضعی روی نواحی مبتلا به عفونت پوستی، عفونت‌های جلدی، زخم‌ها، ترک‌های پوستی و عفونت‌های ناشی از جراحی استفاده می‌شود.

با استفاده صحیح می‌توان علائم عفونت را کاهش داد و بهبودی را تسریع کرد. حین استفاده ممکن است برخی تداخلات دارویی و عوارض جانبی وجود داشته باشد. بنابراین، قبل از استفاده از این دارو و همچنین هرگونه تغییر در درمان خود، بهتر است با دکتر پوست و مو مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

منع مصرف موپیروسین پماد برای افرادی است که به این دارو یا هر یک از مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارند.

زیرنظر پزشک از پماد آن می‌توان برای نوزادان 2 ماه به بالا استفاده کرد.

بله، همیشه وجود احتمال بروز حساسیت در برابر موپیروسین وجود دارد. در صورت بروز هرگونه علائم حساسیتی مانند خارش، قرمزی، تورم یا آسم، لازم است فورا به پزشک اطلاع دهید و در صورت ضرورت درمان را متوقف کنید.

در دمای اتاق بین 15 تا 25 درجه دور از نور خورشید و رطوبت، خارج از دسترس کودکان نگهداری شود.

قیمت پماد موپیروسین بسته به کشور، نوع بسته‌بندی، مارک تجاری و مکان خرید متغیر است. و معمولا در بازه 100 هزار تومان است.

بیشتر برای درمان عفونت پوستی است و برای خارش واژن توصیه نمی‌شود. برای درمان خارش واژن، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

بله می‌توانید با تجویز پزشک برای تبخال لب و تناسلی استفاده کنید.

پماد موپیروسین (Mupirocin) ممکن است در فرآیند مراقبت‌های پس از کاشت مو به‌عنوان بخشی از درمان‌های پیشگیرانه تجویز شود. این پماد یک آنتی‌بیوتیک موضعی است که برای جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی در ناحیه‌ای که کاشت مو انجام شده، استفاده می‌شود.

این پماد برای درمان عفونت‌های باکتریایی پوست استفاده می‌شود و معمولاً برای بواسیر (هموروئید) به‌طور مستقیم توصیه نمی‌شود. بواسیر یک عارضه ناشی از التهاب یا تورم عروق مقعدی است و درمان آن به داروهای ضدالتهاب، مسکن و نرم‌کننده‌های موضعی نیاز دارد. با این حال، اگر در ناحیه مقعد زخم یا خراشی وجود داشته باشد و احتمال عفونت مطرح شود، پزشک ممکن است برای پیشگیری از عفونت از پماد موپیروسین استفاده کند. مصرف این پماد برای بواسیر تنها باید تحت نظر پزشک باشد تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

پماد موپیروسین ۲ درصد پس از کاشت ابرو، با تجویز پزشک، برای پیشگیری از عفونت و کمک به بهبود زخم‌های کوچک در ناحیه پیوند استفاده می‌شود. این پماد با جلوگیری از رشد باکتری‌ها احتمال عفونت را کاهش داده و روند ترمیم را تسریع می‌کند. استفاده از موپیروسین حتماً باید تحت نظر پزشک باشد تا از هرگونه عوارض جانبی مانند التهاب یا واکنش‌های حساسیتی جلوگیری شود.

پماد موپیروسین یک آنتی‌بیوتیک موضعی قوی است که می‌تواند برای درمان عفونت‌های انگشت دست استفاده شود. این پماد معمولاً برای زخم‌های آلوده، پارگی‌های کوچک، خراش‌ها، یا عفونت‌های سطحی ناشی از باکتری‌هایی مانند استافیلوکوک و استرپتوکوک تجویز می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره موپیروسین

  1. Zaghgoosh tahmasian گفت:

    این دارو برای آنهای که وارفارین مصرف میکنند ضرر داردولی دکتر گفت استفاده کن اشکالی نداره گفته روزی یک بار بزن ناخنهام عفونت کرده.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      درمان موضعی موپیروسین اشکالی ندارد
      ولی مصرف طولانی مدت ان می تواند مضر باشد

  2. جواد گفت:

    با سلام
    دکتر صبح لک صورتم را کرایوتراپی کرد و پماد موپیروسین داد کی به جای کرایوتراپی شده بزنم. هنوزل تاول نزده
    با تشکر

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      داروی خوبی است
      و قرار نیست همیشه تاول بزند
      زیر نظر پزشکتان دارو را ادامه دهید

  3. نوید گفت:

    با سلام من برای جوش های سرم به دکتر مراجعه کردم و ایشان گفتن پماد را باید به مقعد، زیر ناخن و اطراف سوراخ بینی بمالم؟
    ممکن هست پزشک در نحوه مصرف دارو اشتباه کرده باشد؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اصلا ارتباطی با درمان شما ندارد
      بهتر است زیر نظر متخصص باشید

      متخصص پوست و مو

  4. حسام گفت:

    سلام وقت بخیر برای فیستول در نشیمنگاه میشه استفاده کرد ؟ چرک و خون آبه میاد و عمل گفتن داروهای مترونیدازول و ازیتروماسین و تاواتنیکس خوردم چرک ش رفع نشد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      فقط در صورت عفونت باکتریال از این پماد می شود استفاده کرد
      زیر نظر پزشک درمان را کامل کنید
      شستشو روزانه مهم است

  5. ناشناس گفت:

    سلام ، برای جوش های سرسیاه میشه از این پماد استفاده کرد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر منشا این جوش ها عفونت باکتریایی باشد
      زیر نظر پزشک
      می توان استفاده کرد

  6. میلاد آذری گفت:

    برای سایدگی پوست دکتر برام تجویز کرده به نظرتون استفاده کنم تصادف کردم پوستم رو زمین ساییده شده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای رفع عفونت
      بسیار داروی مناسبی است
      طبق دستور پزشک ادامه دهید

  7. م،شهابی گفت:

    مطالب کاربردی و مفیدی بود ،

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سپاس از توجه و همراهی تان
      تندرست باشید دوست عزیز

  8. بهمن گفت:

    سلام انگشت دستم رو عمیق بریده ام بطوریکه پوست وقسمتی از گوشت انگشتم کنده شده وافتاده آیا میتونم برای جلوگیری ازعفونت زخم ازاین پماد اسنفاده کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      روزی چند بار شستشو دهید و ضدعفونی کنید
      و از این پماد استفاده نمایید

  9. سلطانی گفت:

    سلام ببخشید این پماد را یجا گفته برای زخم و بریدگی و سوختگی رو باز استفاده نشه ایجاد التهاب میشه من سوختگیم بازه عفونت داره امروز پزشک تجویز کرده و حتی گفتن میتونم با پماد سیلور مخلوط کنم بزنم .لطفا راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ایرادی ندارد
      درمان خوبی انتخاب شده همراه با سیلور
      طبق دستور پزشک مصرف کنید

  10. ناشناس گفت:

    باسلام این پماد برای جای دمل وجوش چرکی بزرگی که نصفه سربازکرده وهنوز کامل خوب نشده وهرچندوقت یکبار باز دوباره میزنه هم خوبه ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر ریشه زخم عفونت باکتریایی باشد
      میتواند مفید باشد
      چون این پماد انتی بیوتیک است