داروی متفورمین چیست؟عوارض و نحوه مصرف متفورمین

آنچه در این مقاله می‌خوانید

متفورمین برای کنترل قند خون بالا است.نحوه مصرف این دارو برای درمان بیماران دیابتی نوع ۲ کاربرد دارد وبه کنترل قند خون بالا کمک می‌کند.عوارضی مانند تهوع دارد

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
داروی متفورمین

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

متفورمین چیست و چه کاربردی دارد؟

نام رایج دارو: متفورمین – Metformin

نام تجاری دارو: گلوکوفیگ

هشدار:

به ندرت ممکن است مصرف بیش از حد متفورمین باعث بیماری جدی (گاهی کشنده) به نام لاکتیک اسیدوز شود. احتمال ایجاد لاکتیک اسیدوز در بیماران سالخورده، بیمارانی با سابقه بیماری کلیوی و کبدی، کمبود آب بدن، نارسایی قلب و مصرف الکل بیشتر می‌شود. در برخی موارد مانند جراحی، عکس‌برداری با اشعه ایکس، آزمایش‌هایی که در آن از قطب ید‌دار استفاده می‌کنند و مصرف برخی داروهای خاص ممکن است پزشک برای مدت کوتاهی داروی شما متوقف کند. برای اطلاعات بیشتر از پزشک داخلی یا دکتر داروساز سوال بپرسید.

در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص داخلی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

در صورت بروز علائم لاکتیک اسیدوز مانند خستگی غیرمعمول، سرگیجه، خواب‌آلودگی، لرزش، پوست سرد و کبود، درد عضلانی، تنفس سخت و سریع، تپش قلب غیر طبیعی یا کند، درد معده، تهوع، اسهال و استفراغ مصرف داروی متفورمین را قطع کرده و با پزشک تماس بگیرید

دیابت چیست؟
عوارض قند خون بالا
علائم قند خون بالا

مصرف متفورمین همراه با رژیم غذایی و برنامه‌های تمرینی و احتمالاً داروهای دیگر برای کنترل قند خون بالا است. این دارو برای درمان بیماران دیابتی نوع ۲ کاربرد دارد و به کنترل قند خون بالا کمک می‌کند تا از مشکلات کلیوی، نابینایی، مشکلات عصبی، از دست دادن اندام و مشکلات عملکرد جنسی جلوگیری شود. همچنین کنترل مناسب دیابت ممکن است باعث کاهش خطر حمله قلبی و سکته شود.

مصرف متفورمین همراه با رژیم غذایی و برنامه‌های تمرینی و احتمالاً داروهای دیگر برای کنترل قند خون بالا است. این دارو برای درمان بیماران دیابتی نوع ۲ کاربرد دارد و به کنترل قند خون بالا کمک می‌کند

نحوه عملکرد داروی متفورمین

متفورمین باعث می‌شود بدن شما به انسولینی که به طور طبیعی در بدن ترشح می‌شود واکنش و پاسخگویی مناسبی داشته باشد. این دارو همچنین میزان قند تولیدی کبد را کم کرده و میزان جذب قند توسط معده و روده را نیز کاهش می‌دهد.

نحوه مصرف متفورمین و دوز مصرفی

قبل از شروع به مصرف متفورمین راهنمای دارویی داخل جعبه را با دقت بخوانید و از پزشک یا دکتر داروساز راهنمایی بگیرید. این دارو را به صورت خوراکی معمولا روزی ۱ الی ۳ بار همراه با غذا مصرف کنید. جز در مواردی که پزشک دستورالعمل خاصی تجویز کرده باشد، موقع مصرف این دارو مایعات زیادی بنوشید.

دوز مصرف داروی متفورمین پاسخگویی بدن شما به درمان و سایر داروهای مصرفی بستگی دارد. مطمئن شوید پزشک و دکتر داروساز از تمامی داروهایی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) اطلاع دارند. برای کاهش خطر عوارض جانبی مانند درد معده ممکن است پزشک مصرف این دارو را از دوز پایین تجویز کند و در طول درمان و به آرامی دوز آن را افزایش دهد. از دستورات پزشک پیروی نمایید. برای عملکرد بهتر این دارو را به صورت منظم مصرف کنید و به خاطر داشته باشید هر روز در ساعت مشخصی آن را استفاده کنید.

اگر داروی درمان دیابت دیگری مانند کلرپروپامید استفاده می‌کنید از دستورات پزشک برای قطع داروی قبلی و شروع به مصرف متفورمین پیروی کنید. همچنین به صورت منظم و طبق تجویز پزشک قند خون خود را بررسی کنید و نتایج آن را در اختیار پزشک بگذارید. کمبود یا افزایش قند خون خود را به متخصص داخلی اطلاع دهید زیرا ممکن است موجب تغییر دوز مصرفی دارو شود.

برای درمان دیابت به کمک نیاز داری؟

همین الان با متخصصان تماس بگیر

موارد مصرف متوفورمین

ممکن است حین مصرف این دارو دچار تاری دید، سرگیجه و خواب‌آلودگی ناشی از قند خون پایین یا بالا شوید. لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانی که در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف متفورمین از خوردن الکل پرهیز کنید زیرا خطر ابتلا به لاکتیک اسیدوز را افزایش می‌دهد و باعث قند خون پایین می‌شود.

تب بالا، مصرف قرص‌های آب (دیورتیک‌ها مانند هیدروکلروتیازید)، تعرق زیاد، اسهال یا استفراغ باعث از دست دادن مقدار زیادی از آب بدن می‌شوند و خطر ابتلا به لاکتیک اسیدوز را بالا می‌برند. اگر دچار اسهال یا استفراغ طولانی مدت شدید، مصرف این دارو را قطع کنید و سریعا با پزشک تماس بگیرید. توصیه می‌شود مایعات زیادی مصرف کنید تا از کم‌آبی بدن جلوگیری کنید. برای راهنمایی بیشتر با پزشک مشورت کنید.

مشکلات بدن (مانند تب، عفونت، آسیب‌دیدگی و جراحی) باعث می‌شود کنترل قند خون دشوارتر شود. در صورت بروز این عوارض با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است لازم باشد در درمان تغییراتی به وجود آید یا آزمایش‌های قند خون لازم باشد. سالمندان ممکن است در مقابل عوارض جانبی مانند قند خون پایین و لاکتیک اسیدوز حساسیت بیشتر از خود نشان دهند.

در زمان بارداری این دارو فقط زمانی که مورد نیاز است و پزشک تجویز کرده باشد مصرف کنید، در مورد مزایا و خطرات آن با پزشک مشورت کنید. ممکن است پزشک داروی شما را با انسولین در زمان بارداری عوض کند. از دستورات پزشک به دقت پیروی کنید.

متفورمین ممکن است باعث تغییراتی در دوره قاعدگی (افزایش تخمک‌گذاری) شود و احتمال بارداری را افزایش دهد. هنگام مصرف متفورمین در مورد راه‌های مطمئن جلوگیری از بارداری با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

متفورمین به اندازه کمی از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود. در مورد شیردهی به نوزاد هنگام مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید.

علائم اوردوز متفورمین

اگر با مصرف داروی متفورمین دچار عوارض جدی نظیر مشکل تنفسی یا بیهوشی شدید با اورژانس تماس بگیرید. این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد مشابه دیگر از آن بدون اجازه پزشک استفاده نکنید. اوردوز این دارو ممکن است باعث لاکتیک اسیدوز شود، نشانه‌های اوردوز شامل سرگیجه شدید، اسهال یا استفراغ یا تهوع شدید، تنگی نفس و تپش قلب یواش یا نامنظم می‌شود.

توصیه می‌شود در برنامه آموزش دیابت شرکت کنید و در مورد مدیریت دیابت با داروها، رژیم غذایی، ورزش و آزمایش‌های رایج دیابت آموزش ببینید.

برای کنترل قند خون بالا در کودکان، همین الان مشاوره بگیر!

عوارض جانبی متفورمین

مصرف متفورمین ممکن است منجر به عوارضی مانند تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، ضعف یا طعم گس دهان شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید. اگر ناراحتی معده پس از چند روز یا هفته مصرف این دارو در دوز یکسان بازگشت با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. بروز ناراحتی معده بعد از روزهای اولیه مصرف این دارو ممکن است نشانه لاکتیک اسیدوز باشد.

در صورتی که پزشک داروی متفورمین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی متفورمین را مصرف کرده‌اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. معمولاً متفورمین باعث قند خون پایین (هیپوگلیسمی) می‌شود. اگر این دارو همراه با دیگر داروهای دیابت استفاده شود ممکن است موجب قند خون پایین شود. در مورد دوز مصرفی داروهای دیابت خود با پزشک یا دکتر داروساز مشورت نمایید.

انواع قرص قند که باید بشناسید

نشانه‌های قند خون پایین شامل تعرق، لرزش، تپش قلب بالا، ضعف، تاری دید، سرگیجه، سوزش دست و پا می‌شود. توصیه می‌شود همواره با خود قرص‌ها یا ژل گلوکز برای درمان قند خون پایین به همراه داشته باشید. اگر به هیچ محصول مطمئن گلوکزی دسترسی ندارید، با مصرف منابع قند مانند قرص‌های قند، عسل، آبنبات و یا نوشیدن آب میوه و نوشابه غیررژیمی می‌توانید قند خون خود را بالا بیاورید. اگر مقدار زیادی الکل مصرف کنید ممکن است دچار قند خون پایین شوید. همچنین ورزش سنگین یا مصرف غذاهایی با کالری کم نیز ممکن است باعث قند خون پایین شوند. برای جلوگیری از قند خون پایین سر ساعت مقرر وعده‌های غذایی میل کنید و هیچ وعده‌ای را فراموش نکنید. برای راهکار جایگزین نخوردن وعده غذایی با پزشک یا دکتر داروساز مشورت نمایید.

علائم قند خون بالا (هایپرگلیسمی) شامل تشنگی، افزایش دفعات ادرار، سرگیجه، سوزش، تنفس سریع و بوی میوه‌ای دهان است. اگر هر کدام از این علائم را مشاهده کردید با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است پزشکتان دوز مصرف داروهای دیابت را تغییر دهد.

اگر دچار عوارض جانبی جدی این دارو مانند لاکتیک اسیدوز شدید، مصرف دارو را قطع کنید و به پزشک مراجعه نمایید. (بخش هشدار را بخوانید)

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی متفورمین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی‌ای مثل تب، تورم غدد لنفاوی، علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

موارد احتیاط مصرف متفورمین

اگر به داروی متفورمین حساسیت دارید یا هر حساسیت دیگری دارید قبل از مصرف این دارو با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید. داروی متفورمین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

قبل از استفاده از این دارو سوابق پزشکی خود را به اطلاع پزشک برسانید؛ مخصوصا مشکلات تنفسی (مانند بیماری انسداد ریه و آسم شدید)، مشکلات خونی (مانند کم خونی، کمبود ویتامین B12)، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های کبدی.

قبل از هرگونه جراحی یا عکس برداری با اشعه X یا آزمایش‌هایی که در آن از ماده کنتراست‌زا ید دار استفاده می‌شود با پزشک در مورد تمامی داروهای مصرفی مشورت نمایید. تمامی داروهای مصرفی را به اطلاع پزشک برسانید. ممکن است برای مدت کوتاهی استفاده از این دارو را به دلیل عمل جراحی یا آزمایش‌های پزشکی متوقف کنید. قبل از انجام عمل جراحی و آزمایش‌ها از پزشک یا دندان‌پزشکتان راهنمایی بخواهید.

تداخلات دارویی متفورمین با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی متفورمین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید. و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی متفورمین نفرمایید. تداخلات دارویی با متفورمین به دو دسته تداخل جدی و تداخل متوسط تقسیم می‌شوند.

تداخل جدی: مصرف داروهای زیر با متفورمین ممکن موجب اثرات بسیار آسیب‌زننده‌ای شود. با متخصصین سلامت در این زمینه مشورت کنید. این داروها عبارتند از:

  • مواد کنتراست‌زا یددار که در عکس‌برداری‌ها استفاده می‌شود.
  • داروهای کنترل دیابت مانند گیاه گیمنما، گاتی فلوکساسین
  • داروی درمان مالاریا تافنوکوئین

تداخل متوسط: مصرف داروهای زیر با متفورمین ممکن است موجب مشکلاتی شود.توصیه می‌شود با پزشک در این زمینه مشورت نمایید. این داروها عبارتند از:

  • برخی از داروهای کنترل دیابت مانند کینولون‌ها
  • سایمتیدین، سفالکسین، رانولازین
  • داروهای مسدود کننده کربونیک آنهیدراز
  • داروی دولوتگراویر، تری متوپریم، واندتانیب، بکتگراویر (داروی درمان ایدز) و پاتیرومر
  • داروهای ضد دیابت مانند انسولین و بوپروپین

نتیجه گیری

در مورد علائم قند خون بالا و پایین اطلاعات کسب کنید و نحوه درمان قند خون پایین را یاد بگیرید. به صورت منظم قند خون را بررسی کنید و نتایج آن را با پزشک در میان بگذارید. همچنین آزمایش‌های پزشکی مانند آزمایش عملکرد کلیه، عملکرد کبد، هموگلوبین A1C، شمارش سلول‌های خون و قند خون قبل از شروع به مصرف و در زمان مصرف متفورمین به صورت دوره‌ای برای بررسی پیشرفت و عوارض جانبی دارو باید انجام شود.

اگر دوز مصرفی داروی متفورمین را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید ،نیازی به مصرف دو برابر دارو نیست و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی متفورمین، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نفرمایید و از یخ زدن دارو جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.

برای کنترل دیابت باید به متخصص غدد یا متخصص داخلی مراجعه کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره متفورمین

  1. آرزوی خیال گفت:

    سلام خسته نباشین و روز پزشک رو بهتون تبریک میگم.
    من این ماه اقدام به iui کردم و خودم تخمدان چپ و راستمpcod هستش و از طرفی آزمایش خونم همه چی اوکیه فقط ویتامین D عدد ۲۷ رو زده
    دکترم قرص کلومفین و لتروزول و آمپول FSH و قرص ژل رویال و یدوفولیک برام تجویز کردن و از طرفی هفته یک عدد قرص ویتامین D 50000 و مولتی ویتامین یک روز درمیان مصرف میکنم
    قدم ۱۵۸ و وزنم ۵۶ کیلو هستش ولی شکم و پهلو دارم میتونم قرص متفورمین روزی یک یا دو عدد استفاده کنم؟ با داروهای ذکر شده تداخل نداره؟ ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این دارو را با نظر متخصص زنان به مدتی و دوزی که تعیین می کنند میتونید استفاده کنید.
      متخصص زنان و زایمان

  2. شادی گفت:

    سلام من به مدت سه ماه هست متفورمین مصرف میکنم تالاغربشم بهم گفتن قرص خوبیه لاغرمیکنه دکترتجویزنکرده خودسرمصرف میکنم مشکی ک پیش نمیادممنون میشم جواب بدین

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      هر دارو به موازات اثرات درمانی خود دارای اثرات جانبی نیز می باشد که مصرف خودسرانه را منع می کند. این قرص نباید تنها برای لاغری استفاده شود. این قرص بیشتر در افراد دیابتی تجویز می شود. بنابراین بهتره برای داشتن رژیم مناسب و لاغری از این لینک نوبت متخصص تغذیه گرفته و مراجعه کنید.
      دکتر تغذیه برای لاغری

  3. زیبا گفت:

    سلام و خسته نباشید
    بنده ۵۲ سالمه تقریبا یک ساله دست هام اول دست راستم و الان هم دست چپم از شانه با یه حرکت ناجور تاندونش پاره شده طوری که با لباس پوشین یا در اوردن ضعف میکنم تا نوک انگشتام درد داره دکتر فوق تخصص شانه رفتم که بهم گفت از دیابته امپول کورتون زد و فیزیوتراپی نوشت ، پیش فیزیو تراپ هم رفتم اونم گفت دیابت داری ؟ در صورتی که قندم ۱۱۰بیشتر نیست میخوام بدونم ایا ربطی به دیابت داذه یا نه؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      قند ۱۱۰ دیابت در نظر گرفته نمی شه. لازمه برای این مشکلتون از متخصص مغز و اعصاب یا متخصص اورتوپد کمک بگیرین:
      لیست متخصصین مغز و اعصاب
      لیست متخصصین اورتوپدی

  4. آریان گفت:

    سلام
    من حدود ۴۴ سالمه و آزمایش خون دادم قند ناشتا ۱۰۶ بود کلسترولم هم ۲۵۰ هست. آیا در خطر ابتلا به دیابت هستم؟ چکار کنم.
    ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      قند خون و چربی خون شما بیش از حد نرمال است. نیازه با رعایت رژیم غذایی مناسب و درمان دارویی و افزایش فعالیت این موارد را کنترل کنید. از این لینک می تونید نوبت متخصص داخلی بگیرید.
      بهترین متخصص داخلی

  5. محمد افراز مهر گفت:

    باسلام و ادب .
    بنده ۳۴ سال سن دارم یک هفته میشه که آزمایش خون دادم که متوجه شدم قند خون ناشتا ۱۳۹ و چربی ۲۷۷ هستش دکتر گرامی لطفا راهنمایی کنید باتشکر

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      باید رژیم غذایی رو رعایت کنین و یک ماه دیگه مجدد آزمایش بدین
      چربی، سرخ کردنی، نون و برنج کمتر بخورین
      سبزیجات و میوه جات زیاد مصرف کنین

  6. Somayeh davoodi گفت:

    سلام اگع ی ادم سالم قرص متعادون ۴۰ بخوره چ ضرری براش دازه

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      مصرف تنها یک قرص مشکلی ایجاد نمی کند.

    2. Mostafa گفت:

      بسیار اعتیاد اور و مخرب مغز است.من خیلی زجر کشیدم تا در کمپ ترکش کنم…..قوای جنسی رو هم وحشتناک کم میکنه..ترکش کشنده است انقدر سخته.تمام تجربیاتم در اختیار کسانی که متادون مصرف میکنند به این قرص میگن قرص مرگ خاموش.

      1. همیار دکترتو گفت:

        سلام همراه گرامی
        ممنون که تجربتون رو با بقیه به اشتراک می گذارید
        پایدار باشید

        1. Mostafa گفت:

          ممنون

    3. فاطمه نصرتی گفت:

      سلام خسته نباشید من تنبلی تخمدان دارم دکتر این دارو رو برای من تجویز کرده ولی من قند خونم بالا نیست این دارو فقط برای کسایی هستش که قند خونشون بالاست؟؟؟

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        این دارو صرفا برای افراد دارای قند خون بالا تجویز نمیشه بلکه در افراد دارای اضافه وزن و مشکل تنبلی تخمدان (سندرم تخمدان پلی کیستیک ) نیز تجویز میشه و پاسخ درمانی خوبی در صورت استفاده طبق دستور پزشک در بهبود این بیماری داره.

  7. مریم گفت:

    سلام دکتر من برای باردار شدن رفتم دکتر زنان گفتن تخمک ضعیف داروی ب من تجویز کردن قرص متفورمین ۵۰۰یه جعبه ۱۰۰ داد با قرصویتامین E 400هم دادن اینها باید تا کی بخورم تا تخمک گذری درست بشه موقع قاعده میشم خیلی نامنظم اگه میشه راهنماییم کنید

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      لازمه بعد از دوره ی مصرف این داروها که توسط پزشکتون مشخص می شه، آزمایش های لازم رو انجام بدین. در مورد تنبلی تخمدان می تونین در مجله ی سلامت دکترتو اطلاعات لازم رو کسب کنین:
      لیست متخصصین زنان

    2. Nahid گفت:

      سلام خسته نباشید من ۲۳سالمه رفتم چکاپ کامل چون پریدم خراب شده بود دکتر ازمایشم دید گفت قندت بالاست بخاطر چاقیت متفرمین داد هفته اول بعد از صبحانه هفته دوم صبحانه شام هفته سوم هر سه وعده الان هفته دوم هستم از وقتی میخورم حالت تهوع بهم دست میده و عرقم بوی پیاز بد میده چیکار کنوم قطع کنوم دارو رو خواهشن کمکم کنید

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        دارو رو ادامه بده و با ادامه مصرف این عارضه از بین میره. سعی کن با ورزش منظم و تغذیه مناسب وزن خودت رو کم کنی. از این لینک میتونی با متخصصان زنان در ارتباط باشی.
        متخصص زنان و زایمان

  8. الی نظری گفت:

    سلام من تخمدان پلی کیستیک دارم و به مدت یک سال هم داروهای ضد بارداری برای تنظیم قاعدگیم و رفع جوشهای هورمونی صورتم مصرف کردم الان تقریبا دوسالی هست گذاشتم کنار داروهارو و اینکه قاعدگیم تنضیم شده ولی صورتم دوباره جوش میزنه ،و خیلی زود گرسنه میشم و حالت ضعف به من دست میده آیا این گرسنگی بخاطر همین مشکل من هستش ؟اینکه داروی متفورمین رو میشه مصرف کرد برای رفع مشکل ؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      لازمه از نظر مشکلات تیروئیدی هم بررسی بشین. متفورمین رو باید زیر نظر پزشک مصرف کنین و از مصرف خودسرانه ی این دارو خودداری کنین. می تونین از متخصص پوست برای این مشکلتون کمک بگیرین:
      لیست متخصصین پوست و مو

  9. شهلا نوروزی گفت:

    سلام من خانمی ۴۴ ساله هستم سرطان سینه داشتم ۴ ساله عمل کردم و کبد چرب گرید ۲ دارم قند ناشتام ۱۳۱ و بعد از اون ۲۲۵ هست دکتر به من قرص متفورمین نوشته روزی ۱ عدد هنوز شروع به مصرف نکردم و قرص تاموکسیفن و برای کبد چرب هم تریرول ۱۰۰ مصرف میکنم به نظر شما مناسب هست مصرف کنم یا نه؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      بله لازمه که برای کنترل قند خون از قرص متفورمین استفاده کنین. چون در حال حاضر قند خونتون بالاست و کنترل نیست.

  10. محمدصاحب نظر گفت:

    سلام دخترمن ۳۲سالمه وجدیدامبتلاب دیابت نوع۲شدم برام فقط قرص متورفتین نوشته روزی دوتادکترم میگه وزنت بالاس وجدیدأشروع به ورزش کردم آیامیشه دیابتم ازبین بره یاتاابدهسست

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      روند درمان بیماری دیابت در هر فرد متفاوته و به پاسخ دهی بدن به داروهای مصرفی، نوع دیابت، رعایت های تغذیه ای، ورزش و … بستگی داره و نمی شه در مورد هر فرد نظر قطعی داد.