فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید.
لب
تپش قلب میتواند ناشی از استرس، مصرف زیاد کافئین، عوارض جانبی داروها یا بیماریهای زمینه ای قلبی باشد. بهترین روش درمان این عارضه تغییر سبک زندگی، مدیریت استرس و مصرف داروهای تجویزی پزشک متخصص است. نظارت منظم پزشک برای مدیریت تپش قلب شدید بسیار مهم است. اگر برای درمان بیماریهای قلبی به دنبال بهترین متخصص قلب و عروق هستید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.
بیماری تپش قلب چیست؟
تپش قلب به انگلیسی high heart rate، یکی از انواع بیماری قلبی و احساس ضربان قلبی است که بسیار محکم یا بسیار سریع باشد، احساس اینکه قلب ضربانی را جا بیاندازد یا بلرزد. در واقع افراد در شرایط طبیعی متوجه ضربان قلب خود نمی شوند، زمانی که این ضربان را حس کنند، دچار تپش قلب شدهاند. احساس ضربان قلب محکم ممکن است در قفسه سینه، گلو یا گردن احساس شود.
این عارضه میتواند آزاردهنده یا ترسناک باشند. معمولا جدی یا آسیبرسان نیست و خود به خود برطرف میشود. بیشتر وقتها لرزش قلب با استرس و اضطراب یا به علت مصرف زیاد کافئین، نیکوتین، یا الکل ایجاد میشود. همچنین ممکن است وقتی فرد باردار است هم ایجاد شود. در موارد نادر، این مشکل می تواند نشانهای از شرایط جدیتر بیماری قلبی باشد.
تپش قلب نرمال و بهترین ضربان قلب چقدر است؟
از کجا بفهمیم تپش قلب داریم؟ تپش قلب به طور کلی نرمال نیست و زمانی آن را تپش قلب مینامیم که فرد ضربان قلب را در قفسه سینه خود احساس کند. اما اگر بخواهیم درباره تعداد ضربان قلب نرمال صحبت کنیم، زمانی ضربان قلب در محدوده طبیعی است که بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه بزند.
البته به طور معمول در افرادی که ورزش میکنند و یا داروهای کاهنده ضربان قلب میخورند ممکن است این عدد زیر ۶۰ هم باشد. البته این حالت در صورتی طبیعی است که خطر و مشکلی برای فرد ایجاد نکند. در غیر اینصورت بالا و پایین شدن این عدد باید بررسی شود.
تپش قلب بالا چگونه است؟ چه چیزی باعث تپش قلب میشود؟
چرا ضربان قلب بالا میرود؟ تپش قلب بالا به انگلیسی high heart rate به حالتی گفته میشود که فرد ضربان قلب را در قفسه سینه، گردن و گلو احساس میکند. البته این حالت چندان خطرناک نیست و معمولا به خودی خود برطرف میشود. در مواردی تپش قلب همراه با تندتر ضربه زدن و اختلال در کارکرد قلب انسان همراه است. این حالت معمولا باعث استرس و اضطراب در فرد میشود.
تپش قلب توسط چه ماهیچه ای انجام میشود؟
عضله قلب مانند ماهیچههای اسکلتی از سارکومرهایی تشکیل شده است که امکان انقباض را فراهم میکند. با این حال، بر خلاف عضله اسکلتی، عضله قلب تحت کنترل غیرارادی است و مسئول انقباض قلب و در نتیجه عمل پمپاژ است.
علائم تپش قلب (تپش قلب نشانه چیست؟)
علائم همراه با تپش قلب با توجه به علت ایجاد آن میتواند متفاوت باشد. قلب شما ممکن است احساس کند که در حال تپش، بال زدن، ضربان نامنظم و نشانه های بیماری قلبی است که فقط برای چند ثانیه یا چند دقیقه رخ میدهد. شما همچنین ممکن است این احساسات را در گلو یا گردن خود داشته باشید.
۱. علائم اضطراب و تپش قلب (تپش قلب و فشار خون بالا)
علت دلهره و تپش قلب چیست؟ اگر طی یک حمله پانیک (حمله اضطراب) دچار ضربان قلب شدید شوید ممکن است در حین آن تهوع و تعریق داشته باشید. نشانه های فشار بالا نیز سردرد شدید، تاری دید و وزوز گوش است. با مشاهده این علائم هرچه سریعتر به متخصص مراجعه کنید.
۲. علائم همراه با تپش قلب در اثر اختلالات تیروئید
ضربان قلب بالا نشانه چیست و چرا ضربان قلب بالا میرود؟ در بیماریهای غده تیروئید و کاهش سطح قند خون نیز علائم دیگری که مختص این بیماری هستند به همراه تپش قلب دیده میشوند. برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند؛
- خشکی پوست
- کم خوابی
- نفس نفس زدن
- خشکی موها
- زبری صدا
- تشنگی
- انرژی داشتن
- لرزش اندامها
قرص لووتیروکسین و تپش قلب
از عوارض داروی لووتیروکسین تپش قلب است. داروهای تیروئید ممکن است که بر روی قلب عارضه ایجاد کنند. اگر سن شما بالا باشد و نیازمند استفاده از این داروها باشید، معمولا دکتر از دوز پایین این داروها دارو درمانی را آغاز میکند. یک مسئله همین واکنشی است که ممکن است قلب به دارو نشان دهد.
۳. علایم تپش قلب ناشی از کم خونی
تپش ناشی از کم خونی ممکن است علائمی را به همراه داشتهباشد که شامل موارد زیر هستند؛
- خستگی
- رنگ پریدگی
- ضعف
۴. نشانه های تپش قلب ناشی از مشکلات قلبی
در موارد نادر تپش قلب نشانهای از مشکلات جدی قلب و انواع بیماری قلبی است در این مواقع ممکن است با علائمی نظیر درد قفسه سینه، گیجی، تنگی نفس شدید و بیهوشی همراه باشد که لازم است به طور جدی پیگیری شود.
هنگامی که تپش قلب ناشی از مشکلات قلبی باشد، ممکن است عوارضی به جا گذارد، از این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
- بیهوشی
- ایست قلبی
- عفونت دور قلب
- استروک یا سکته (انسداد عروق مغزی در اثر لخته)
- نارسایی قلبی.
۵. تپش قلب و گزگز دست و پا
هنگامی که بیحسی و گزگز در اندامها با تپش قلب همراه میشود، ممکن است که نشاندهندهی حملهی اضطرابی و یا اضطراب شدید باشد. گاهی نیز ممکن است که اختلالات در الکترولیتها باعث چنین واکنشی شود. برخی از اختلالات الکترولیت شامل موارد زیر هستند؛
نوع اختلالات | نشانه آنها |
---|---|
هایپرکالمی | بالا رفتن مقدار پتاسیم در بدن |
هایپوکلسیمی | پایین افتادن مقدار کلسیم خون |
هایپومنیزیمی | پایین افتادن مقدار منیزیم |
گاهی نیز ممکن است که در اثر اختلالات زیر چنین علائمی با هم بروز کنند؛
- تاکی کاردی در اثر فیبریلاسیون آرتری
- SVT و VT
۶. تپش قلب و فشار خون پایین (علت تپش قلب و سرگیجه)
هنگامی که فشار خون شما پایین باشد، قدرت قلب برای پمپاژ کردن خون در رگها و رساندن آن به اندامها کم است. در چنین حالتی علائمی در بدن شما بروز میکنند و حتما باید فشار خون شما اندازه گرفتهشود تا در صورت پایین بودن آن باید اقدامات درمانی لازم صورت گیرد. برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند؛
- تپش قلب
- سرگیجه
- تهوع
۷. اسید معده و تپش قلب (ارتباط تپش قلب و معده چیست؟)
آیا رفلاکس معده باعث تپش قلب میشود؟ رفلاکس معده و تپش قلب ارتباط جدی ندارند و اسید معده به طور مستقیم و به تنهایی نمیتواند باعث تپش قلب شود. البته که به طور غیرمستقیم ممکن است تپش قلب در شما ایجاد کند. مثلا یکی از توجیهاتی که میتوان برای تپش قلب در اثر اسید معده در نظر گرفت این است که هنگامی که فرد به رفلاکس اسید معده دچار است، شاید از علائم خود دچار استرس شود. این استرس ممکن است که به او معده عصبی و تپش قلب بدهد.
۸. علائم تپش قلب عصبی
گاهی عصبانیت نیز مانند اضطراب میتواند در عملکرد قلب تاثیر گذاشته و علائم ضربان قلب بالا را ایجاد کند. اگر شخص دچار بیماریهای قلبی باشد، تپش مضر بوده و باید برای کنترل آن اقدامات لازم انجام شود. شرایط محیطی باید بهگونهای باشد که شخص تا حد ممکن عصبی نشود.
۹. علائم تپش قلب هنگام ورزش (تپش قلب همراه با سرخ شدن صورت)
یکی از علائم این عارضه سرخ شدن صورت است. سرخ شدن صورت میتواند علائم شرایط پزشکی دیگری مانند استرس شدید، حمله پانیک، فیبریلاسیون دهلیزی یا اختلالات ریتم قلب باشد. اگر این علامت همراه با درد یا فشار قفسه سینه همراه است و شما را از ادامه فعالیت ورزشی محروم میکند، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. بهترین ضربان قلب ورزشکاران نیز بین ۳۰ تا ۶۰ است.
۱۰. اگر تپش قلب و عرق کردن با هم باشد چه باید کرد؟
تپش قلب و تعریق به دلایل مختلفی میتوانند همراه با هم ایجاد شوند. گاهی به دلیل استرس و اضطراب شخص دچار تعریق زیاد میشود. اما اگر این دو عارضه همراه با علائم دیگری باشند، حتما باید برای بررسی دقیقتر به پزشک مراجعه کرد.
دلایل و علت تپش قلب چیست؟
تپش قلب از چیست؟ دلایل تپش قلب متنوع هستند و علائم مختلفی را به همراه میآوردند. علل بسیار زیادی برای طپش قلب وجود دارد، که ممکن است مرتبط با قلب باشد یا علت نامعلوم داشته باشد. علل غیر مرتبط با قلب شامل موارد زیر می شود:
- احساسات شدید مانند اضطراب، افسردگی، ترس یا استرس. اغلب طی حملات پانیک (حمله اضطراب) اتفاق میافتند.
- فعالیت فیزیکی شدیدمصرف کافئین، نیکوتین (از تنباکو موجود در سیگار)، الکل یا مواد غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامینها
- شرایط پزشکی خاص مانند بیماریهای تیروئید، سطح پایین قند خون، آنمی (کم خونی)، فشار خون پایین، تب و دهیدراتاسیون (از دست دادن آب بدن)
- تغییرات هورمونی طی قاعدگی، بارداری، یا درست قبل از یائسگی. گاهی ضربان قلب شدید طی بارداری نشانهای از کم خونی و علت بی حالی بدن و تپش قلب است.
- داروها، از جمله قرصهای رژیمی، ضداحتقانها، داروهای استنشاقی آسم و برخی داروهایی که برای جلوگیری از آریتمیها(ضربان قلب نا منظم) یا درمان کم کاری تیروئید مورد استفاده قرار میگیرند.
- برخی مکملهای تغذیهای و گیاهی و سطوح غیرطبیعی الکترولیتها.
۱. علت ضربان قلب بالا و بالا رفتن ضربان قلب ناگهانی
علل تپش قلب ناگهانی میتواند ناشی از حالتهای ناگهانی باشد. بیشتر این حالتها روانی و در اثر رخداد حادثهای هستند. در بسیاری از موارد واکنشهای احساسی قوی مانند استرس، اضطراب یا حملات پانیک باعث تپش قلب ناگهانی میشوند. اگر در شرایط مختلف بهشدت استرس میگیرید یا دچار اختلال اضطرابی هستید، باید بیشتر مراقب بوده و برای مدیریت بیماری به پزشک مراجعه کنید.
۲. تپش قلب در کودکان
تپش قلب در کودکان خطرناک است؟ این عارضه در کودکان همانند بزرگسالان میتواند بیخطر باشد. اما اگر این عارضه همراه با علائم دیگری مانند غش کردن همراه باشد، باید بیماری را جدی گرفت. اگر پزشک در معاینه فیزیکی ضربان قلب غیرطبیعی را تشخیص دهد، باید آزمایشهای بیشتری برای تشخیص بیماری قلبی انجام شود.
۳. علت تپش قلب در زنان
گاهی ممکن است علت این مشکل یائسگی باشد. یکی از علائم رایج پیش از یائسگی تپش قلب است. معمولا زمانی که یک خانم حدود ۱۲ ماه پریود نشده باشد، به این زمان پیش از یائسگی میگویند. زمانی که هورمون استروژن کاهش پیدا میکند، قلب بیش از حد تحریک میشود. این کاهش هورمون خود را با افزایش ضربان قلب و تعداد دفعات تپش و آریتمی غیر تهدیدکننده نشان میدهد.
۴. تپش قلب در پریودی و تپش قلب یائسگی
ضربان قلب تند، پرش یا لرزش میتواند در حوالی دوره قاعدگی به دلیل تاثیرات هورمونی رخ دهد. تپش قلب با هر نوسان هورمونی رایج، مانند مواردی است که در زمان اختلالات تیروئید یا پیش از یائسگی رخ میدهند.
۵. تپش قلب در بارداری خطرناک است؟
تپش قلب در دوران بارداری در اثر تغییراتی است که در سیستم گردش خون رخ میدهد. ضربان قلب مادر در چند هفته اول بارداری افزایش پیدا میکند. این حالت در اواخر سهماهه دوم تا اوایل سهماهه سوم به بیشترین میزان خود میرسد. بهطورکلی در زمان بارداری ضربان قلب مادر حدود ۱۰ تا ۲۰ ضربه در دقیقه بیشتر میشود.
آیا تپش قلب در بارداری طبیعی است؟ این افزایش ضربان قلب در بارداری کاملاً طبیعی است. اما گاهی ممکن است مادر به دلیل یک بیماری قلبی دچار تپش شده باشد. به همین دلیل حتما باید با پزشک خود مشورت کرده و آزمایشهای لازم را انجام دهید.
برای تپش قلب و آریتمی در بارداری چی بخوریم؟
برخی افراد مصرف داروی وراپامیل برای کاهش تند تند زدن قلب و قطع علائم آریتمی قلبی را توصیه میکنند. به هرحال باید توجه داشت که به دلیل شرایط خاص بارداری، نباید بدون توصیه پزشک برای تپش قلب و تنگی نفس در بارداری و علت عرق زیاد و تپش قلب دارو مصرف کنید.
۶. علت تپش قلب ناگهانی در آقایان و جوانان
علت تپش قلب در جوانان تفاوتی با علتهای تپش قلب در سنین دیگر ندارد. اما از اصلیترین عواملی که میتواند باعث تپش قلب در آنها شود، استرس و اضطراب شدید، واکنش نشان دادن به داروهای ضد حساسیت و موارد دیگر است.
در آقایان معمولا به دلیل استرس، کمبود خواب، ورزش، مصرف کافئین و نیکوتین و شرایط پزشکی مانند بیماری تیروئید، مشکلات قلبی مانند تپش قلب ایجاد میشود. گاهی نیز به دلیل مصرف قرصهای لاغری یا داروهای سرماخوردگی چنین عارضهای بروز میکند.
۷. علت تپش قلب هنگام دراز کشیدن چیست؟
یکی از سادهترین دلایلی که باعث تپش قلب در افراد میشود، نحوهی خوابیدن آنها است. هنگامی که در خود جمع میشوند میتوانند ضربان قلب را به خوبی احساس کنند و فکر میکنند که تپش قلب گرفتهاند. اما در مواردی که شخص با دراز کشیدن فشار خونش افت میکند هم میتواند این حس را داشتهباشد. البته که اضطراب، استرس و افسردگی هم میتوانند چنین حالتهایی را در فرد ایجاد کنند.
گاهی ضربان قلب شدید به دلیل تغییر موقعیت بدن ایجاد میشود. زمانی که دراز میکشید، شکم و قفسه سینه به قلب و جریان خون فشار وارد میکنند. در این حالت گردش خون افزایش پیدا کرده و باید موقعیت خود را تغییر دهید. پس شنیدن صدای قلب هنگام دراز کشیدن امر طبیعی است.
۸. علت تنگی نفس و تپش قلب
تپش قلب و تنگی نفس چگونه رخ میدهد؟ اگر تپش قلب همراه با علائمی باشد، ممکن است که نشاندهنده بیماریهای قلبی باشد. در مواردی که تپش قلب با تنگی نفس، نفس کم آوردن، سرگیجه و بیحالی همراه میشود، نشانندهندهی بیماریهای قلبی است و باید به متخصص قلب مراجعه کنید تا بررسیهای لازم را انجام دهد. بیماریهای قلبی ممکن است در صورت تشخیص دادهنشدن خطرناک باشند.
۹. تپش قلب در خواب
علت تپش قلب در حالت استراحت و در خواب مانند مواردی که برای دراز کشیدن گفتیم، است. البته اگر فرد بیماریهای قلبی داشتهباشد ممکن است که به تپش قلب در حالت درازکش مبتلا شود.
۱۰. علت خشک شدن دهان و تپش قلب
یکی از مواردی که میتواند ایجاد تپش قلب کند، دهیدراتاسیون است که به معنی کم آبی بدن است. زمانی که شما آب کمی میخورید و یا به علت بیرون بودن در هوای گرم، دچار کم آبی میشوید، تپش قلب برایتان اتفاق میافتد. در مواردی که دهیدراتاسیون اتفاق میافتد، حجم خون هم کاهش پیدا میکند و ضربان قلب نامنظم همراه با تپش قلب دیده میشود. یکی از علائم دیگری که همراه تپش قلب میشود، خشکی دهان است.
۱۱. علت تپش قلب و حالت تهوع
چرا تپش قلب می گیریم؟ برخی اوقات شرایط اضطرابی، عصبی یا استرس طولانی مدت ممکن است باعث شود تا شما علاوه بر مشکلات قلبی، استفراغ را هم تجربه کنید. این مورد بیشتر به حالات ذهنی فرد بستگی خواهند داشت و بهتر است نفس عمیق بکشید و ذهن خود را آرام نگه دارید. سپس به دنبال درمان دارویی باشید.
۱۲. علت گر گرفتگی و تپش قلب
علت داغ شدن بدن و تپش قلب ممکن است با ورزش شدید، اختلال دارویی یا به ندرت یک وضعیت پزشکی مرتبط باشد.. اگرچه تپش قلب نگران کننده است، اما معمولا علت دلشوره و تپش قلب بی دلیل بیضرر هستند. به ندرت علت لرزش بدن و تپش قلب میتواند نشانه یک بیماری قلبی جدی، مانند ضربان قلب نامنظم (آریتمی) باشد.
۱۳. تپش قلب و تنگی نفس بعد از خوردن غذا
تپش قلب بعد از غذا خوردن بسیار شایع است و ممکن است در صورت داشتن آلرژی یا حساسیت غذایی رخ دهند. افزایش ضربان قلب برای بسیاری از افراد در طول روز اتفاق میافتد. در این موارد بهتر است از ضربان قلب نرمال مطلع باشید:
- بهترین ضربان قلب برای سالمندان ۶۰ تا ۱۲۰ ضربان در هر دقیقه
- بهترین ضربان قلب برای چربی سوزی ۱۴۰ تا ۱۷۰ ضربان در دقیقه
۱۴. علت تپش قلب و لرزش بدن هنگام استرس
در صورتیکه لرز بدن همراه با تپش قلب دیدهشود، ممکن است که به علت حمله اضطرابی یا تپش قلب حمله پانیک، استرس شدید، واکشن نشاندادن به دارو و افت شدید فشار خون باشد. گاهی نیز ممکن است که نامنظم زدن ضربان قلب چنین حالتی را در بدن ایجاد کند. برخی از شرایط روانی هم میتوانند چنین واکنشهایی را ایجاد کنند.
اغلب این دو عارضه یعنی تپش قلب و تب و لرز با هم رخ نمیدهند. اما اگر علت تپش قلب، پرکاری تیروئید باشد، منجر به فیبریلاسیون دهلیزی شده و لرزش بدن رخ میدهد. معمولا در بیماران دیابتی نیز حملات پانیک این مشکل را ایجاد میکنند. برای رفع استرس و اضطراب میتوانید از دمنوشهای گیاهی استفاده کنید یا کمی قدم بزنید.
۱۵. کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟
تعداد زیادی از مطالعات کمبود ویتامین D را با افزایش خطر ابتلا به آریتمیهای قلبی و مرگ ناگهانی قلب مرتبط دانستند.
۱۶. علل شایع تپش قلب چیست؟
بعضی از افراد بعد از غذاهای سنگین غنی از کربوهیدرات یا چربی، این مشکل را تجربه می کنند. گاهی مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد مونوسدیم گلوتامات (MSG)، نیتراتها یا سدیم میتواند باعث ایجاد آن شود. اگر شما پس از مصرف غذاهای خاصی تپش قلب دارید، میتواند به علت حساسیت غذایی باشد. دقت به غذاهای مصرفشده طی روز برای شناخت غذایی که باید از آن اجتناب کنید، کمک کننده است.
همانطور که گفته شد، ضربان قلب شدید همچنین می تواند با بیماری قلبی مرتبط باشد، و اگر این طور باشد احتمال بیشتری دارد که باعث آریتمی شود. شرایط قلبی که ممکن است منجر به این عارضه شوند، شامل موارد زیر هستند:
- حمله قلبی پیشین
- بیماریهای عروق کرونر یا گرفتگی رگ قلب
- نارسایی قلبی
- مشکلات دریچه قلب مانند بیماری دریچه میترال
- مشکلات ماهیچهای قلبی
اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید، در معرض ابتلا به تپش قلب هستید:
- استرس بسیار زیاد
- بارداری
- مصرف داروهای حاوی محرکها مانند بعضی داروهای سرماخوردگی و آسم
- پرکاری تیروئید
- مشکلات قلبی دیگر مانند آریتمی، نواقص قلبی، حملات قلبی پیشین یا جراحی قلبی پیشین.
سوالات رایج درباره علت تپش قلب
در ادامه به سوالاتی درباره علت تپش قلب پاسخ دادهشدهاست. با ما همراه باشید.
تپش قلب در دروان کرونا نشانه درگیری قلب است؟ (تپش قلب در کرونا خطرناک است؟)
با شیوع بیماری کرونا علائم این بیماری بهمرور مشخص میشود. کرونا میتواند روی قلب نیز تاثیر منفی داشته باشد. از علائم کرونا آن تپش قلب، سرگیجه، درد قفسه سینه و تنگی نفس است. اگر با چنین علائمی روبرو شدید، باید برای تشخیص تپش قلب و کرونا به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک تشخیص بیماری قلبی دهد یا برای تشخیص کرونا آزمایشهایی را تجویز کند.
تپش قلب چه ارتباطی با استرس و وسواس فکری دارد؟
گاهی اوقات علت وسواس فکری و تپش قلب و دلیل استرس و تپش قلب یکی است. در موقعیتهای استرسزا ضربان قلب بالا میرود. همچنین ممکن است شخص به دلیل اختلال اضطرابی (نگرانی بیش از حد) به این عارضه دچار شود.
علت تپش قلب و لرزش بدن در خواب چیست؟
اگر به لرزش بدن هم دچار شوید و تپش قلب هم داشتهباشید، باید به متخصص قلب مراجعه کنید. البته که استرس و اضطراب از اصلیترین دلایل آن هستند.
عفونت دندان و تپش قلب به هم ارتباط دارند؟
عفونت و تپش قلب، آیا عفونت باعث تپش قلب میشود؟ دندان درد و عفونت دندان به تنهایی نمیتوانند باعث تپش قلب شوند. اما به طور غیرمستقیم ممکن است که چنین حالتی را ایجاد کنند. مثلا عفونت دندان در بخشهای دیگر بدن هم پخش شود و باکتریها به قلب سرایت کنند و باعث بروز علائم عفونت قلب شوند. در این موارد میتوان تپش قلب را همراه با عفونت دندان دید.
چرا تپش قلب بعد از ترک سیگار و مصرف الکل اتفاق می افتد؟
برخی افراد نسبت به الکل چنین واکنشی را نشان میدهند. هنگامی که الکل مصرف میکنند، قلب آنها شروع به تپش قلب میکند. معمولا به این حالت سندروم تعطیلات گفته میشود. اگر با مقدار کمی الکل هم این اتفاق بیفتد احتمال این وجود دارد که فرد به بینظمی ضربان قلب مبتلا باشد. که در این حالت حتما باید بررسیهای بیشتری انجام شود.
علت حس گرما در سینه و تپش قلب و بی حالی چیست؟
در صورتیکه علائمی مانند گرمی و گرگرفتگی و تپش قلب در فرد همزمان با هم دیدهشوند، ممکن است که علائم استرس حاد، حملهی اضطرابی، تاکی کاردی سوپراونتریکولار و فیبریلاسیون آرتری باشند. تاکید میکنیم که اگر این علائم همراه با درد قفسه سینه و فشار در قفسهی سینه باشد، احتمال اینکه یک شرایط اورژانسی پیش آمده باشد، زیاد است.
تپش قلب ناگهانی و درد دست چپ چه زمانی اتفاق می افتد؟
ممکن است که به علت استرس و اضطراب ناگهانی باشد.
آیا کورتیکواسترویید ها موجب تپش قلب می شوند؟
در موارد زیادی افرادی که دوزهای بالای کورتیکواستروئیدها را دریافت میکنند به تپش قلب دچار میشوند.
علت تپش قلب همراه با سرفه چیست؟
سرفه زیاد، همراه با تپش قلب و فشار خون بالا میتواند نشاندهنده پنومونی باشد.
علت تپش قلب زیاد چیست؟
ممکن است که ناشی از مشکلات قلبی و یا استرس زیاد باشد.
نمک و تپش قلب به هم ارتباطی دارند؟
نمک فشار خون را بالا میبرد و این جالت ممکن است که همراه با تپش قلب دیدهشود.
غلظت خون و تپش قلب به هم مرتبط هستند؟
غلظت خون و ضربان قلب میتوانند به طور غیر مستقیم با هم مرتبط باشند. کم آبی یا کم خونی باعث کاهش حجم خون شده که منجر به افزایش ضربان قلب میشود (زیرا قلب برای حفظ جریان خون کافی سختتر کار میکند).
آیا سندروم قلب شکسته باعث تپش قلب بالا میشود؟
بله، سندروم دل شکسته که به عنوان کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نیز شناخته میشود را میتوان یکی از علائم افزایش ضربان قلب در نظر گرفت.
تشخیص تپش قلب توسط متخصص قلب چگونه صورت می گیرد؟
چگونه بفهمیم تپش قلب داریم؟ روشهای مختلفی برای تشخیص بیماری قلبی و عوارض آن مانند تپش قلب وجود دارد. برای تشخیص تپش قلب ابتدا پزشک با استفاده از گوشی به صدای قلب گوش میدهد و در مورد سوابق پزشکی سوالاتی میپرسد.
گاهی شرایط پزشکی مانند غده تیروئید متورم باعث تپش میشود. به همین دلیل باید علائم این نوع بیماریها نیز بررسی شود. اگر پزشک مشکوک به علائم اریتمی قلب یا سایر بیماریهای قلبی شود، برای تشخیص دقیقتر از آزمایشهای زیر یا حتی تست ورزش قلب استفاده میکند که این روشها بهترین راه تشخیص گرفتگی رگهای قلب هم هستند.
۱. نوار قلب (ECG)
در این آزمایش غیرتهاجمی تکنسین الکترودها را روی سینه میچسباند. با استفاده از این الکترودها سیگنالهای الکتریکی که باعث ضربان قلب میشوند، ضبط میکند.
۲. مانیتورینگ هولتر
این دستگاه قابلحمل و کوچک است. برای ثبت ضربان قلب بهصورت مداوم از آن استفاده میشود. معمولا در این روش ضربان قلب برای ۲۴ تا ۷۲ ساعت بررسی و تپش قلبی که در معاینه معمولی یافت نمیشود، در این حالت تشخیص داده میشود. در برخی مواقع هم ممکن است آزمایش خون برای چکاپ قلب لازم باشد.
۳. اکو قلب
این آزمایش غیرتهاجمی بوده و با استفاده از امواج صوتی تصویری از قلب ایجاد میکند. در این تصویر متحرک جریان خون و ساختار قلب مشخص میشود.
در این ویدئو دکتر کامبیز پرآذران متخصص داخلی و فوق تخصص بیماریهای قلب و عروق روشهای تشخیص و درمان تپش قلب را توضیح میدهد.
درمان تپش قلب چگونه است؟
درمان تپش قلب به علت آن بستگی دارد. اغلب، این عارضه بیضرر است و خودبهخود از بین میرود. در این مواقع هیچ درمانی لازم نیست. اگر پزشک شما علت قطعی پیدا نکرد، احتمالا پیشنهاد میکند که از چیزهایی که میتواند آغازکننده آن باشد، دوری کنید. استراتژیهای درمانی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- کاهش استرس و اضطراب از طریق ورزشهای آرامشبخش، یوگا، تای چی، بیوفیدبک، تصورات هدایت شده، آروماتراپی.
- قطع مصرف غذاهای خاص، مشروبات و سایر مواد از جمله الکل، نیکوتین، کافئین و مواد مخدر.
- اجتناب از داروهایی که به شکل محرک عمل میکنند. برای مثال ممکن است لازم باشد که از داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکملهای تغذیهای و گیاهی خاصی اجتناب کنید.
- اگر تغییر سبک زندگی کمککننده نبود، ممکن است با صلاحدید پزشک به تجویز دارو نیاز پیدا کنید. گاهی اوقات این دارو ممکن است بتا بلاکر یا بلاک کننده کانالهای کلسیمی باشد.
- اگر پزشک دلیلی برای این مشکل پیدا کرد، روی درمان علت آن متمرکز خواهد شد. درصورتیکه علت مصرف داروی خاصی باشد ممکن است برای جایگزینی آن داروی دیگری پیشنهاد کند.
اگر تپش با آریتمی تظاهر کند، ممکن است به مصرف دارو یا انجام عمل خاصی نیاز پیدا کنید. همچنین ممکن است به یک الکتروفیزیولوژیست (متخصص ریتم قلبی) ارجاع شوید.
۱. داروی تپش قلب چیست؟ (بهترین قرص های تپش قلب)
پزشک ممکن است از داروهای ضدآریتمی مانند مسدودکننده بتا و مسدودکننده کانال کلسیم برای درمان استفاده کند. این داروها ایمن هستند. اما گاهی اوقات بهصورت موثر عمل نمیکنند. در این شرایط داروهای ضدآریتمی قویتری تجویز میشود. تاثیر آلپرازولام بر قلب نیز مانند آسپیرین، شلکنندگی رگها و افزایش جریان خون است.
اگرچه هنوز برای گفتن درمان قطعی تپش قلب زود است اما مصرف قرص متورال برای تپش قلب و رفع علت تپش قلب مداوم هم میتواند با تجویز پزشک متخصص کمککننده باشد.
دیلتیازم و تپش قلب (داروی پایین آوردن ضربان قلب)
یکی از داروهایی که در درمان نامنظم زدن ضربان قلب و تپش قلب موثر است، دیلتیازم است. بنابراین این دارو برای این افراد تجویز میشود.
داروی آرام بخش برای تپش قلب خوب است؟
در صورتی که علت این عارضه شرایطی مانند استرس و عصبانیت باشد، داروی آرامبخش میتواند در بهبود سلامت قلب موثر باشد. پزشک باتوجهبه علت ایجاد عارضه از داروهای مختلف استفاده میکند.
آیا می توانم بدون مراجعه به پزشک قلب و عروق داروی آرام بخش بخورم؟ آرامبخشها عوارض زیادی داشته و مصرف آنها همراه با داروهای دیگر به دلیل تداخل دارویی میتواند به بدن آسیب وارد کند. این داروها اعتیادآور بوده و در صورت مصرف زیاد باعث وابستگی شدید میشوند. به همین دلیل حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود.
قرص درمان تپش قلب و اضطراب
گاهی ممکن است دلیل تپش اضطراب و استرس باشد. در این شرایط پزشک برای بهبود عملکرد قلب داروهای ضداضطراب تجویز میکند. این نوع داروها باعث آرامش شخص میشوند. داروهایی مانند لورازپام یا آلپرازولام ازایندست داروها هستند. اگر باوجود مصرف آنها بازهم دچار تپش شدید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
۲. درمان ضربان قلب بالا، درمان خانگی استرس و تپش قلب
برای کمک به کنترل تپش قلب در خانه، تکنیکهای آرام سازی مانند تنفس عمیق، تمرین مدیریت استرس، پرهیز از محرکهایی مانند کافئین یا الکل، هیدراته ماندن و ورزش منظم را امتحان کنید. اگر علائم ادامه یافت با یک متخصص مشورت کنید.
۳. داروی گیاهی تپش قلب
از درمانهای گیاهی برای کاهش علائم بیماری قلبی استفاده میشود. برخی از گیاهان میتوانند در تسکین ضربان قلب شدید و بهبود عملکرد آن موثر باشند. زالزالک یکی از سودمندترین گیاهان برای قلب است. زالزالک به درمان تصلب شرایین، کاهش کلسترول و کنترل فشارخون کمک میکند.
دمنوش عناب برای تپش قلب و استرس و درد قفسه سينه مفید است. یک آرامبخش خفیف است که به افراد دارای آریتمی و تپش قلب قبل از پریودی نیز کمک میکند. دو گیاه دیگر به نام گل ساعتی و بادرنجبویه هم برای درمان ضربان قلب شدید توصیه میشوند.
۴. درمان طب سنتی تپش قلب
برای افرادی که دچار بیماریهای قلبی هستند یا جراحی قلب انجام دادهاند، رایحهدرمانی با روغن اسطوخودوس میتواند مفید باشد. چکاندن چند قطره از این روغن روی دستمال برای درمان بیخوابی، خستگی، استرس و ترس کاربرد دارد. در یک تحقیق مشخص شد که رایحهدرمانی با اسطوخودوس فشارخون و ضربان قلب را در بیماران قلبی کاهش داد.
برخی دیگر از داروهای گیاهی که در طب سنتی برای بهبود تپش قلب استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند؛
- بابونه
- سنبل الطیب
- گلگاوزبان
- بیدمشک
- گلاب
- سکنجبین
عوارض تپش قلب بالا چیست؟
عوارض ضربان قلب بالا (تاکی کاردی) محکم زدن قلب یا تند زدن قلب میتواند شامل موارد زیر باشد:
- کاهش جریان خون به اندامهای حیاتی
- کاهش برون ده قلبی و ایجاد علائمی مانند سرگیجه و ضعف
- افزایش خطر لخته شدن خون که میتواند منجر به شرایط جدی مانند سکته مغزی یا آمبولی ریه شود.
- ایجاد یا بدتر شدن نارسایی قلبی
- تحریک یا بدتر شدن برخی از ریتمهای غیر طبیعی قلب (آریتمی) مانند فیبریلاسیون دهلیزی، تاکی کاردی بطنی، یا تاکی کاردی فوق بطنی
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر دچار تپش قلب هستید و یا دیگر علائم بیماری قلبی در شما ایجاد شده است، باید برای تشخیص بیماری و انجام آزمایشهای لازم به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید. متخصص پس از تشخیص علت تپش، روشهای درمانی لازم را توصیه میکند.
شما می توانید از بهترین دکتر قلب تهران، دکتر قلب شیراز، دکتر قلب اصفهان، دکتر قلب کرج، دکتر قلب مشهد و سایر شهر ها آنلاین نوبت رزرو کنید و زیر نظر بهترین متخصصان قلب و عروق درمان شوید. در سایت دکترتو امکان مشاوره تلفنی و مشاوره با دکتر قلب و عروق آنلاین نیز برای شما فراهم شده است.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر
من ۲۳ سالمه و الان سه روزه تپش دارم اکو و نوار قلب هم حدود ۶ ماه پیش دادم گفتن دریچه میترالم کمی افتاده هست. این ماه بدلیل میگرن نبض شدید داشتم تو سرم و سرگیجه که دکتر تشخیص دادن میگرنه ممکنه برای قرص نورتریپلین باشه ؟ نیازه دکتر برم ؟
دوست عزیز
این علایم میتونه به علت میگرن شما باشه. برای درمان میگرن نیازه تحت نظر متخصص نورولوژی باشید.
متخصص نورولوژی
سلام خسته نباشید دختری ۱۸ ساله هستم و تپش قلب شدیدی دارم که دائمیه تپش قلبم انگار منظم نیست و گاهی احساس لرزش میکنم احساس میکنم که قلبم داره میلرزه و خب تپش قلب هم ک مدام دارم و در حالتی که خیلی آرام باشم تپش قلبم بالای نود هستش میشه علتش رو بگید ممنون
سلام
من دختری ۲۳ ساله هستم
بعضی موقع ها بخاطر شرایط روحی یا خبرای بد به صورت ناگهانی دچار تپش قلب شدید میشم ولی بعضی مواقع هم بدون دلیل و تو خواب دچار میشم که که ضربانم به ۱۰۰ در دیقه میرسه در حالت استراحت.میخواستم بپرسم مشکلم جدیه یا نه ؟قرص لووتیروکسین هم مصرف میکنم
دوست عزیز
اضطراب و کم کاری تیروئید عامل این تپش قلب می باشد. درمان کم کاری تیروئید تحت نظر متخصص غدد صورت گیرد و برای بررسی اضطراب خود به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید.
متخصص روانپزشک
سلام وقت بخیر.۲سال میشه خیلی درگیر استرس شدم.مثلآ جرأت بازی آنلاین یا رقابت ندارم.مجردم و با مادرم زندگی میکنیم. متأسفانه خیلی بهانه گیر و روی اعصابِ کارهاش!صبح ک هوا روشن و بیدار میشه، استرسهام شروع میشه ک الان ب چ بهانهای در اتاقمو باز میکنه و شروع ب بهانه گیری میکنه!مثلأ ب صدای لنت ترمزِ موتور ملت کار داره!ب صدای صحبت زیر پنجره گیرمیده!دیروز یکی با موبایل بدوبیراه میگفت توی کوچه، گیر داده زنگ بزن ۱۱۰!!! بعد ک میگم ب زندگیت برس و چکار داری ب همهچی توجه و دخالت داری، باهام بحثش میشه!۴۲سال سن دارم و مجردم، الان با داییم داشتم صحبت میکردم،پرید وسط حرفمون ک این حرفا چیه ک میزنی! بیرون نمیذاره برم، برم هم درجا زنگ میزنه پشیمانت میکنه!کلأ چندسال بیرون نمیرم،بیکارم البته!
مشکلم هم اینه ۱دفعه در حد ۱دقیقه استرس،دلهره،حس پوچی و تنفر،لرزش بدن مخصوصأ دستها،حالت تهوع با بد شدن مزه دهان، سرگیجه،تپش قلب بِهم دست میده روزی ۳چهار بار! جدیدأ از خواب هم با استرس بیدار میشم!نمیدونم چ دکتر یا دارویی باید مصرف کنم.اصلأ جرأت دکتر رفتن هم ندارم از بس کنترل میشم توسط مادرم!
خیلی روی اعصابمِ.دلم میخواد گوشیمو بکوبم ب دیوار وقتی این حملهها بِهم دست میده!باور کنید دیگه صدای مادرمو میشنوم میترسم و استرس میگیرم.
لطفأ اگه میشه دارو بِهم معرفی کنید.
اگه نه هم بفرمایید چ دکتری باید برم.
قلب یا روانپزشک!از زندگی سیر شدم!
سلام من ۴۰ سالمه بیشترروقتا ضربانم بالای ۱۰۰ هست و تا ۱۲۰ هم میره ، پریشب دراز کش طاق باز قشنگ خودم احساس میکردم ضربانم بالاست ضربانو از نبض گردن متوجه میشدم بیشتر وقتا صورتم گر میگیره و قرمز میشه موقع استراحت تلفن زنگ بخوره خودبخود ضربانم بالا میره و چنددقیقه طول میکشه تا دوباره عادی بشه آزمایش خون هم دادم مشکل غلظت خون هم نداشتم حتی قبلا متخصص هم مراجعه کردم گفتن اکو و نوار طبیعیه و نیاز به داروی خاصی نیست به نظرتون اگه مشکل حادی نیست چی میتونه باشه و چجوری کنترل میشه البته کلا آدم استرسی هستم
سلام دوست عزیز
تفسیر شما درست است و این علایم با وجود داشتن نوار قلب طبیعی می تونه به علت استرس و اضطراب شما باشد. بنابراین بهتره برای درمان استرس و کنترل حملات اضطرابی از این لینک نوبت متخصص روانپزشکی گرفته و مراجعه کنید.
دکتر روانپزشک
سلام. هجده ساله هستم. سه سال هست دچار تپش قلب بالا و درد و عرق سرد میشوم. ضربانم معمولا بالای صد است. بدون فعالیت خاصی پیش اومده ضربانم تا ۱۴۰ و خرده ای بالا رفته و چند دقیقه بعد تا ۴۷ پایین اومده. بعضی وقتا ضربانم بالا نیست اما تپش انقد شدیده که بدنم رو تکون میده. دی ماه خیلی ناگهانی دچار درد شدید قلب و تنگی نفس حاد و گر گرفتگی شدم و غش کردم. وقتی بهوش اومدم تا چند دقیقه گوشم سوت میکشید و ضربانم تا فردا شبش زیر ۱۳۰ نیومد اما پیگیری نکردم. موقع ورزش سنگینی و ناراحتی قفسه سینه و دست چپ رو دارم(نه همیشه)، و امروز موقع ورزش چند لحظه درد شدیدی تو تمام قفسه سینم جمع شد که نفس کشیدن تشدیدش میکرد. روانپزشک برای وقتایی که تپش قلب خیلی آزار دهنده میشه پرانول تجویز کرده اما من دو ساعت بعد از مصرف دوباره دچار تشدید درد میشم. نیاز به پیگیری فوری هست؟! به نظرتون اون علائم دی ماه نشان دهنده چی میتونه باشه؟؛
سلام دوست عزیز
توصیه می شود متخصص قلب و عروق شما را بررسی کنند ممکنه بیماری زمینه ای قلبی در شما وجود داشته باشد. از این لینک میتونید از بهترین متخصصان قلب و عروق نوبت بگیرید.
پزشک قلب و عروق
سلام تپش قلبم همیشه تند میزنه مشکل چیه
سلام دوست عزیز
نیازه توسط متخصص قلب برسی شوید در برخی افراد نیاز به سوزاندن رگی در قلب هست و برخی علت تپش قلب اضطراب است. پس بررسی دقیق نیاز است. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
پزشک متخصص قلب
سلام
ببخشید من وقتی کسی یهو صدام میکنه میپرم و چند دقیقه تپش قلب،و حس میکنم که نرمال نیست و سینم تیر میکشه ول از نظر بقیه خیلی معمول صدام کردن و همیشه موقع ورزش کردن نفس کشیدن برام سخت میشه که مادرم میگه برای اینکه خوب موقع ورزش نفس نمیگیرم
در مواقعی هم که حالم بده و ازچیزی ناراحتم که اصولا هفته ای یکباره شقیقه هام نبض میزنه نفس کشیدن برام سخت میشه تپش قلبم هم سنگین میشه و سرم بشدت سنگین میشه و خوابم میگیره این حالت هر دفعه موقع گریه کردن بهم دست میده
بنظرتون باید به دکتر مراجعه کنم یا عادیه ؟
سلام دوست عزیز
بنظر میرسه علایم شما میتونه به علت حملات اضطراب و استرس باشه و نیاز به مراجعه به متخصص روانپزشکی دارید. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
متخصص روانپزشک
سلام وقت بخیر ، من مدت هاست تپش قلب دارم شاید بگم چند ساله ولی جدیدا خیلی بدتر شده مثلا اگه نشسته باشم و یهو بایستم از شدت تپش قلب سردرد مشم یا وقتی از خواب بیدار میشم با کوچکترین حرکت بدنی حس میکنم قلبم داره کنده میشه ( هشتاد در صد مواقع داره اتفاق میوفته ) ممکنه دلیلشو بگین بهم
سلام دوست عزیز
تپش قلب علاوه بر داشتن علل قلبی میتونه به علت اضطراب، مشکلات روحی، مشکلات تیروئید، مصرف برخی داروها، کم خونی و دیگر مشملات بوجود آید. بنابراین بهتره متخصص قلب و عروق مراجعه و از نظر مشکلات قلبی یا دیگر موارد بررسی شوید. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
متخصص قلب
سلام.من دختری ۲۲هستم .حدود ۵ماه پیش بعداز بیدار شدن از خواب چشمام سیاهی رفت و تنفسم تند شد و حالتی نزدیک به بیهوشی بهم دست داد که بهم آب قند دادن و فورا خوب شدم تا چند هفته من تپش قلب شدید و سرگیجه و حالت داشتم . ازمایشاتم نرمال بود نوار قلب و اکو هم متخصص قلب گفت مشکل خاصی نیست.اما من هنوز هر روز این تپش قلب رو احساس میکنم اما خیلی کمتر از اون موقع و ساعت ها طول میکشه مخصوصا وقتی تنها خوابیده باشم یا دراز کشیده باشم احساس میکنم و یه حالت دلشوره و گاهی بیشتر شبیه یه حالت ترس شدید.
سلام دوست عزیز
بنظر میرسه تپش قلب شما به علت حملات اضطرابی و استرس شما باشه. بنابراین بهتره متخصص روانپزشکی در این خصوص شما را بررسی کند. از این لینک میتونی نوبت بگیری.
روانپزشک خوب