فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
علائم بیماری قلبی میتواند شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی، سرگیجه، ضربان قلب نامنظم، تورم و غش باشد. تشخیص آن نیز شامل ارزیابی سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی، آزمایش خون، نوار قلب، تست استرس، اکوکاردیوگرافی و تصویربرداری است. تشخیص سریع علائم و مدیریت موثر بیماری قلبی به سلامت طولانی مدت شما کمک زیادی میکند. اگر برای تشخیص یا درمان ناراحتی قلبی خود میخواهید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.
علائم بیماری قلبی یا نشانه های قلب درد کدامند؟
از کجا بفهمیم مشکل قلبی داریم؟ علائم انواع بیماری قلبی در هر فرد متفاوت میباشد. برخی از بیماریهای قلبی به هیچ وجه علائمی ایجاد نمیکنند. هفت نشانه بیماری قلبی شامل موارد زیر است:
- آنژین یا درد قفسهی سینه
- دشواری در تنفس
- خستگی
- سبکی سر
- تورم ناشی از احتباس مایعات یا ادم
- عدم توانایی انجام کارهای روزمره مانند پیاده روی، بالا رفتن از پلهها یا انجام کارهای منزل
- علائم نقص مادرزادی قلب در کودکان، ممکن است شامل سیانوز (رنگ تیرهی و کبود پوست) و عدم توانایی در ورزش باشد.
برخی از علائم نشان میدهدن که ضربان قلب نرمال دچار مشکل شده است و نشاندهنده حمله قلبی هستند. این علائم عبارتند از:
- درد قفسهی سینه
- نفس نفس زدن
- تپش قلب
- حالت تهوع
- دل درد
- تعریق
- درد در دست، فک، پشت یا پا
- احساس خفگی
- تورم در قوزک پا
- خستگی
- ضربان قلب نامنظم یا آریتمی
حمله قلبی میتواند منجر به ایست قلبی شود. یعنی زمانی که قلب متوقف میشود و دیگر نمیتواند فعالیت کند. در صورت مشاهده علائم حمله قلبی، فرد باید به پزشک قلب و عروق مراجعه کند.
علائم هشدار دهنده اولیه بیماری قلبی (علائم ناراحتی قلبی)
ناراحتی قلبی چگونه است و علائم قلب درد چیست؟ شایعترین علامت بیماری قلبی درد قفسه سینه است. درد یا احساس فشار در قفسه سینه را نباید ساده تلقی کرد. گاهی حالت تهوع یا درد معده میتواند نشانه اولیه بیماری قلبی باشد. این عارضه در زنان بیشتر از مردان دیده میشود. احساس سرگیجه و سبکی سر نیز جز علائم مهمی بوده که میتواند زنگ خطر بیماری قلبی باشد.
۱. علائم مشکل قلبی در رگ های خونی (علائم بیماری قلبی ریوی)
با تجمع پلاکهای چربی در شریانها و گرفتگی رگ قلب، عروق خونی و قلب آسیب میبینند. تجمع پلاکها باعث باریک و مسدود شدن رگهای خونی میشود. در نتیجه احتمال حمله قلبی، درد قفسه سینه یا سکته وجود دارد. علائم و نشانههای مسدود شدن رگهای خونی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- درد، سفتی، فشار و ناراحتی قفسه سینه (آنژین صدری)
- تنگی نفس
- درد، بیحسی، ضعف یا سردی در پاها و بازوها (اگر رگ خونی در آن قسمت تنگ شده باشد.)
- درد در گردن، فک، گلو، بالای شکم و کمر
۲. علائم درد قلب ناشی از ضربان غیر طبیعی قلب (آریتمی قلب)
در زمان آریتمی قلبی ضربان قلب ممکن است، سریع، آهسته یا نامنظم باشد. برخی از علایم مشکل قلبی عبارتند از:
- احساس بال زدن در سینه
- ضربان قلب سریع (تاکی کاردی)
- ضربان قلب آهسته (برادی کاردی)
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- سبکی سر
- سرگیجه
- غش کردن (سنکوپ) یا نزدیک به غش بودن
متن انگلیسی:
به نقل از سایت mountsinai
During a heart attack, your chest may feel heavy, as if someone is pressing on your chest or heart. You may also feel a sharp, burning pain in your chest.
ترجمه فارسی:
در زمان ناراحتی قلبی، ممکن است قفسه سینه شما سنگین شود، انگار کسی سینه یا قلب شما را فشار میدهد. همچنین ممکن است درد شدید و سوزشداری را در قفسه سینه خود احساس کنید.
۳. علائم بیماری مادرزادی قلب
معمولا علایم مشکلات قلبی مادرزادی در همان زمان تولد مشخص میشود. مشکلات مادرزادی قلب در کودکان به صورت زیر خود را نشان میدهد:
- رنگ پوست خاکستری یا آبی کمرنگ (سیانوز)
- تورم در پاها، شکم یا نواحی اطراف چشم
- تنگی نفس زمان تغذیه (این عارضه برای نوزاد باعث افزایش وزن بسیار کند میشود.)
زمانی که نقص مادرزادی قلب خیلی جدی نباشد، معمولا تا اواخر دوران کودکی یا حتی بزرگسالی نمیتوان آن را تشخیص داد. علائم این نوع بیماری قلبی اغلب شامل موارد زیر است:
- تنگی نفس حین ورزش یا هر فعالیت بدنی (شخص به راحتی دچار تنگی نفس میشود.)
- خستگی حین ورزش یا هر نوع فعالیت
- تورم در دست، پا یا مچ پا
۴. علائم بیماری قلبی کاردیومیوپاتی یا ضخیم شدن عضله قلب
کاردیومیوپاتی یا ضخیم شدن دیواره قلب در مراحل اولیه هیچ علائم و نشانهای ندارد. اما با پیشرفت بیماری و بد شدن وضعیت معمولا علائم زیر ظاهر میشوند.
- تنگی نفس هنگام فعالیت یا حتی هنگام استراحت
- ورم پا به خصوص مچ پا
- خستگی
- ضربان قلب نامنظم (احساس تپش قلب یا بال زدن قفسه سینه)
- سرگیجه، سبکی سر و غش
۵. نشانه بیماری قلبی ناشی از عفونت قلبی
به عفونت پوشش داخلی حفرههای قلب و دریچههای قلب اندوکاردیت گفته میشود. علائم و نشانههای بیماری عفونت قلبی معمولا شامل موارد زیر است:
- تب
- تنگی نفس
- ضعف یا خستگی
- تورم در پاها یا شکم
- تغییرات در ریتم قلب
- سرفه خشک یا مداوم
- لکههای پوستی غیرمعمول
۶. علائم بیماری قلبی ناشی از مشکلات دریچه قلب
قلب دارای ۴ دریچه به نامهای دریچه آئورت، میترال، ریوی و سه لتی است. با باز و بسته شدن این دریچهها خون مستقیما در قلب جریان پیدا میکند. زمانی که دریچه قلب آسیب ببینند، علائم ونشانههایی در بدن شخص ایجاد میشود. این علائم عبارتند از:
- خستگی
- تنگی نفس
- ضربان قلب نامنظم
- ورم پا یا مچ پا
- درد قفسه سینه، از علائم قلب ناسالم
- غش (سنکوپ)
۷. علائم بیماری قلبی روی پوست یا علائم ظاهری بیماری قلبی
قلب درد نشانه چیست؟ نشانه های ناراحتی قلبی و علائم مشکل قلب میتواند روی پوست و ناخنها دیده شود. آبی یا بنفش شدن رنگ پوست گاهی نشاندهنده انسداد رگهای خونی است. اگر زمانی که بدن شما گرم است، پوست به رنگ آبی یا بنفش است، نشان میدهد که اکسیژن به میزان کافی در خون شما وجود ندارد.
زائدهای پوستی به رنگ زرد یا مایل به نارنجی نیز میتواند نشانه ناراحتی قلبی یا نشانه قلب درد باشد. این عارضه نشان میدهد که سطح کلسترول خون ناسالم است. این رسوبات بدون درد بوده و بیشتر در گوشه چشم، خطوط روی کف دست یا پشت ساق پا دیده میشود.
۸. علائم بیماری قلبی در زنان
برخی از علائم بیماریهای قلبی ممکن است در زنان با مردان متفاوت باشد. به عنوان مثال در بیماری عروق کرونر مردان بیشتر دچار درد قفسه سینه میشوند. اما زنان بیشتر دچار علائم دیگر مانند تنگی نفس، حالت تهوع و خستگی میشوند. زنان معمولا علائم قلبی را جدی نمیگیرند، این مورد درباره علائم بیماری قلبی در نوجوانان دختر نیز ممکن است صدق کند. زیرا بیشتر اوقات علائم بیماری قلبی در زنان نشان نمیدهند که به قلب مربوط هستند یا نه.
۹. علائم بیماری قلبی در مردان
بسیاری از علائم ناراحتی قلبی در مردان و زنان مشابه است. اما معمولا مردان بیشتر دچار علائم زیر میشوند:
- درد شدید قفسه سینه
- احساس ناراحتی و فشار در قفسه سینه
- درد در بازو، فک و کمر
- تنگی نفس از شایعترین علائم قلبی در مردان
- عرق سرد
- حالت تهوع
۱۰. علائم انواع بیماری های قلبی در جوانان
یکی از عوامل مهم در ابتلا جوانان به بیماری قلبی چاقی است. چاقی زمینه را برای فشارخون بالا، دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک فراهم میکند. زمانی که این بیماریها کنترل نشوند، منجر به ناراحتی قلبی شده و مشکلات جدی در سلامتی ایجاد میکنند. بیماری قلبی در جوانان بسیار غیرمنتطره بوده و علائم خاصی برای تشخیص آنها وجود ندارد. اما به طور کلی علائم بیماری یا ناراحتی قلبی در جوانان عبارتند از:
- تنگی نفس
- خستگی
- درد قفسه سینه
- ضعف
- درد بازوی چپ
- درد در فک و گردن
۱۱. علائم بیماری قلبی در کودکان
بیماری قلبی در کودکان به دو دسته بیماری مادرزادی قلبی و بیماری اکتسابی تقسیم میشود. بیماریهای مادرزادی از بدو تولد وجود داشته و بیماری اکتسابی به مرور زمان ایجاد میشود. علائم بیماری باتوجه به شرایط و سن کودک خود را نشان میدهند.
علائم مشکلات قلبی در نوزادان و علائم درد قلبی عبارتند از:
- مشکل در افزایش وزن
- آبی شدن رنگ لبها، زبان یا بستر ناخن
- مشکل در تغذیه
- تنفس سریع یا مشکل در تنفس
- خسته شدن هنگام غذا خوردن
- عرق کردن هنگام تغذیه
علائم مشکلات قلبی در کودکان خردسال یا علایم و نشانه های قلب درد عبارتند از:
- غش کردن حین ورزش یا هر نوع فعالیت ورزشی
- تپش قلب
- تنگی نفس هنگام بازی
- درد قفسه سینه
۱۲. علائم بالا رفتن آنزیم قلب
افزایش آنزیمهای قلب، مانند تروپونین، میتواند نشاندهنده آسیب یا استرس به عضله قلب باشد. این علایم درد قلب و نشانه های بیماری قلبی همراه با بالا رفتن آنزیم ممکن است شامل درد یا ناراحتی قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی، ضعف، ضربان قلب سریع یا نامنظم، حالت تهوع و تعریق رخ دهد.
بیماری های قلبی چگونه تشخیص داده می شوند؟ (تشخیص ناراحتی قلبی)
برای چکاپ قلب چه باید کرد و چگونه بیماری قلبی را تشخیص دهیم؟ تشخیص بیماری قلبی شامل روشهای مختلفی مانند ارزیابی سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی، آزمایش خون برای اندازهگیری سطح آنزیمهای قلبی، نوار قلب (ECG)، تست استرس، اکوکاردیوگرام، کاتتریزاسیون قلب، آنژیوگرافی، سیتی اسکن و MRI است. این ابزارهای تشخیصی به تعیین وجود بیماری قلبی، ارزیابی شدت آن و هدایت تصمیمهای درمانی درست کمک میکنند.
علائم شایع بیماری قلبی | روش تشخیص انواع بیماری قلبی |
---|---|
درد قفسه سینه | آزمایش خون |
خستگی | نوار قلب (ECG) |
سرگیجه | تست استرس |
تپش قلب | اکوکاردیوگرام |
۱. گرفتن شرح حال از بیمار با علائم ناراحتی قلبی
تشخیص بیماریهای قلبی عروقی با گرفتن شرح حال از بیمار آغاز میشود. بسیار مهم است که وقت بگذارید و علائم را به طور کامل توضیح دهید. دکتر قلب و عروق در مورد کیفیت و کمیت درد، محل درد و انتشار درد به محل دیگر سوال میکند.
علایم بیماری قلبی یعنی نشانه های مشکلات قلبی مرتبط با درد قفسه سینه از جمله تنگی نفس، تعریق، حالت تهوع، استفراغ و سوءهاضمه و همچنین بی حسی یا خستگی نیز که مهم هستند، بررسی میشوند. مرتبط بودن علائم با فعالیت، بهبود علائم با استراحت، زمان شروع علائم، بروز علائم در فعالیت کم، بیدار شدن بیمار از خواب به علت علائم، از موضوعاتی هستند که برای پزشک اهمیت دارند.
۲. معاینه بالینی از بیمار با علائم مشکل قلب
معاینه بدنی لزوما به تشخیص بیماری قلبی کمک نمیکند، اما میتواند به پزشک کمک کند تا مشکلات زمینهای که دلیل بروز علائم در بیمار هستند را شناسایی کند. پزشک با استفاده از استتوسکوپ یا گوشی پزشکی به صدای قلب و ریههای شما گوش میدهد تا وجود صدای غیرطبیعی در قلب یا ریهها را بررسی کند.
۳. آزمایش های تشخیصی برای بررسی نشانه های بیماری قلبی
پس از اتمام بررسی سابقه بیمار و معاینه فیزیکی، اگر بیماری قلبی به عنوان یک تشخیص بالقوه در نظر گرفته شود، ممکن است پزشک آزمایشهای بیشتری را درخواست دهد.
۴. الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب (ECG)
قلب یک پمپ الکتریکی است. با هر بار انقباض، قلب امواج الکتریکی را به اطراف و به سطح پوست ارسال میکند. الکترودهایی که در سطح پوست قرار داده میشوند، میتوانند این سیگنالهای الکتریکی را جذب کرده و به شکل نوار قلب ثبت کنند. پزشک میتواند بی نظمی در ریتم و ساختار قلب را تشخیص دهد.
در بیماریهای قلبی، نوار قلب معمولا اولین آزمایشی است که انجام میشود. با ثبت فعالیت الکتریکی در قلب، ECG به سرعت هرگونه ناهنجاری الکتریکی که نشاندهنده اختلال در عضلهی قلب به علت ایسکمی (کمبود اکسیژن در خون) است را آشکار میکند.
۵. آزمایش خون برای تشخیص بیماری قلبی
اگر فرد علائم حمله قلبی را تجربه کند، هنگام مراجعه به مراکز درمانی، برای بررسی از نظر بالا رفتن آنزیمهای قلبی، از او آزمایش خون گرفته میشود. در صورت آسیب به عضله قلب، آنزیم قلبی به نام تروپونین در خون بالا میرود. این آزمایش، ۶ ساعت بعد از آزمایش اولیه، تکرار میشود.
۶. تست استرس یا تست ورزش و تشخیص ناراحتی قلبی
برای انجام تست ورزش فرد باید روی تردمیل بدود یا روی دوچرخه ثابت، رکاب بزند. ضربان قلب، تعداد تنفس، فشار خون، الکتروکاردیوگرام (ECG) و میزان احساس خستگی در حین آزمایش کنترل میشود.
از آنجا که بدن در طول تست ورزش بیشتر کار میکند، به اکسیژن بیشتری نیاز دارد. بنابراین قلب باید خون بیشتری پمپ کند. این آزمایش میتواند نشان دهد که آیا خونرسانی به شریانهای تامینکننده قلب کاهش مییابد یا خیر. همچنین برای تشخیص نوع و میزان ورزش مناسب برای بیمار کمک میکند.
۷. آنژیوگرافی عروق کرونر در تشخیص مشکل قلبی موثر است؟
در طی آنژیوگرافی، یک لوله پلاستیکی نازک در شریان قرار میگیرد، گاهی در کشاله ران و گاهی در بازو. سپس یک لوله توخالی بلند و باریک به نام کاتتر از داخل این لوله پلاستیکی عبور کرده و در طول رگهای خونی به سمت عروق اطراف قلب هدایت میشود.
سپس مقدار کمی ماده حاجب از طریق کاتتر در رگ خونی تزریق میشود و وارد اتاقهای قلب، دریچهها و عروق اصلی میشود. در این مرحله با استفاده از اشعهی ایکس، از قلب عکس گرفته میشود. پزشکان با استفاده از این تصاویر میتوانند دریابند که عروق کرونر باریک شده و یا دریچههای قلب به درستی کار میکنند یا خیر.
این عمل ۱ تا ۳ ساعت طول میکشد. در صورت داشتن حساسیت به هریک از این مواد به پزشک خود اطلاع دهید: ید، صدف، محصولات لاتکس یا لاستیک و داروی پنی سیلین.
۸. اکو قلب و نشانه های مشکل قلبی
در اکو قلب یا اکوکاردیوگرام از امواج صوتی برای تولید تصاویر از قلب استفاده میشود. این آزمایش به پزشک اجازه میدهد تا بیماریهای قلبی را شناسایی کند. اکوکاردیوگرام میتواند اختلالات قلبی را مشخص کند، از جمله: تغییر در اندازهی قلب، قدرت پمپاژ قلب، آسیب به عضله قلب، اختلالات موجود در دیواره حفرههای قلب، قطر عضله قلب، اختلالات دریچهای و نواحی ایسکمیک (فاقد خونرسانی) عضله قلب.
۹. تصویربرداری هسته ای از قلب
اگر تست استرس علت علائمی مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس را مشخص نکند، ممکن است به عکسبرداری هستهای از قلب نیاز داشته باشید. این آزمایش در تشخیص بیماری عروق کرونر بسیار کمک کننده است.
در عکسبرداری هستهای قلب، از رنگ رادیواکتیو و دستگاه تصویربرداری برای ایجاد تصاویری از قلب استفاده میشود. این آزمایش معمولا ۲ مجموعه عکس از قلب، یکی در حالت استراحت و دیگری بعد از ورزش، را در اختیار پزشک قرار میدهد.
۱۰. توموگرافی کامپیوتری قلب (CT) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
این دو آزمایش، اغلب برای بررسی مشکلات قلبی استفاده میشود. در این دو آزمایش، از یک میدان مغناطیسی برای کمک به پزشک در ارزیابی وضعیت قلب، رگها و دریچههای آن استفاده میشود. قسمت هایی که در طی حمله قلبی آسیب دیده باشند ضعیف حرکت میکنند و قابل شناسایی هستند.
۱۱. سونوگرافی کاروتید و بررسی ناراحتی قلبی
در این روش با استفاده از امواج صوتی تصاویری از شریانهای کاروتید ایجاد میشود. پزشک با استفاده از سونوگرافی کاروتید تجمع پلاک در شریانها را بررسی کرده و خطر سکته مغزی را ارزیابی میکند.
۱۲. مانیتور هولتر و اشعه ایکس قفسه سینه
زمانی که پزشک بخواهد عملکرد قلب را در یک دوره ۲۴ یا ۴۸ ساعته بررسی کند، از دستگاه کوچکی به نام مانیتور هولتر استفاده میکند. این دستگاه به طور مداووم کار کرده و سلامت قلب را میتوان با آن تشخیص داد. با اطلاعات حاصل از دستگاه ناهنجاریهایی مانند آریتمی یا ضربان قلب نامنظم تشخیص داده میشود.
با استفاده از اشعه ایکس تصویری از قفسه سینه به خصوص قلب به دست میآید و پزشک میتواند با مشاهده تصویر قلب ناهنجاریهای را تشخیص دهد. در این حالت علت تنگی نفس یا درد قفسه سینه مشخص میشود.
۱۳. تست میز شیب برای تشخیص ناراحتی قلبی
در بیشتر مواقع زمانی که فرد غش کند، از این روش تشخیص استفاده میشود. در این روش از شخص خواسته میشود، روی میز دراز بکشد. میز به آرامی از حالت افقی به حالت عمودی رسیده و در حین حرکت ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن بررسی میشود. متخصص با کنترل این موارد و استفاده از اطلاعات این روش متوجه میشود که علت غش کردن ناراحتی قلبی است یا نه.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر دچار علائم مشکلات قلبی هستید و از ناراحتیهای قلبی رنج میبرید، باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. متخصص باتوجه به نشانههای بیماری از روشهای تشخیصی مختلف استفاده کرده و درمان را آغاز میکند. شما می توانید از بهترین فوق تخصص قلب یا متخصص جراح قلب تهران و سایر شهرها نوبت رزرو کنید و زیر نظر بهترین متخصصان قلب و عروق درمان شوید. در سایت دکترتو امکان مشاوره متنی و تلفنی و استفاده از سیستم مشاوره با دکتر قلب و عروق آنلاین نیز برای شما فراهم شده است.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
من ۱۵ سالمه من همیشه حالت تهوع دارم و سرگیجه و نفس تنگی و شدت درد قلب دارم و ضربان قلبم تند میزنه و همیشه هم خسته هستم.
مشکلم چیه؟
سلام! علائمی که شما تجربه میکنید، مانند تهوع، سرگیجه، نفس تنگی، درد قلب و خستگی میتوانند نشانههایی از مشکلات مختلفی باشند، از جمله اضطراب، مشکلات قلبی، یا اختلالات تیروئید. بهتر است هرچه سریعتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا پس از انجام معاینه و آزمایشهای لازم، علت دقیق این علائم مشخص شود. مهم است که این علائم جدی گرفته شوند و تشخیص صحیح برای درمان مناسب انجام گیرد.
متخصص قلب و عروق
سلام ببخشید انگشت های دست راستم ورم داره ولی درد نداره خیلی میترسم قلبم یا ریه باشه ولی علائم خاصی ندارم غیر همین قلبمم دوبار چک کردم همچی خوب بود چکاب هم دادم همچی نرمال بود
سلام، اگر ورم انگشتهای دست راست شما بدون درد است و چکاپهای قلب و ریهتان کاملاً نرمال بوده، احتمالاً موضوع جدی نیست. عوامل مختلفی مانند احتباس مایعات، مشکلات گردش خون، حساسیت، کمتحرکی، مصرف نمک زیاد، یا حتی فشار مداوم روی دست در هنگام خواب یا کار میتوانند باعث این وضعیت شوند. اگر ورم به مرور کم میشود و علائم دیگری مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه یا ضعف شدید ندارید، جای نگرانی زیادی نیست. اما اگر ورم تشدید شد، در سایر قسمتهای بدن گسترش یافت، یا علائمی مانند تغییر رنگ پوست، بیحسی یا سفتی مفاصل داشتید، بهتر است برای بررسی دقیقتر به پزشک مراجعه کنید.
متخصص ارتوپد
سلام . من سال پیش علائمی ناگهانی مثل بیقراری ، مومور دست و زبان، تپش قلب، درد تیز سینه که به پشتم میزد و بی حسی صورت سراغم اومد به درمانگاه مراجعه کردم. نوار قلب گرفتم تشخیص دادن استرسه و یه آرامبخش به من زدن ولی برای اینکه خیالم راحت بشه به متخصص از طریق دکتر تو مراجعه کردم و توار قلب،اکو،تست ورزش، هولتر ۲۴ ساعته انجام دادم گفتن استرسه و قلبت مشکلی نداره امسال دوباره به دکتر مراجعه کردم و نوار قلب، اکو انجام دادم گفتن نرماله د مشکلی نداره آزمایش خون هم دادم قند و کلسترول نرمال بود و فشار خون هم ندارم اما هنوز یه سری علائم مثل گرفتگی سینه، سوزش قلب، تپش قلب ، گاهی خواب آلودگی و حس وحشت میاد سراغم تیروئیدم هم نرمال بود میشه بگید باید چیکار کنم لازمه دوباره به متخصص قلب برم یا نه ؟ در ضمن ۱۹ سالمه و سابقه قلبی شدید هم نداریم
سلام
با توجه به بررسیهای دقیق شما شامل نوار قلب، اکو، تست ورزش، هولتر ۲۴ ساعته و نتایج نرمال در آزمایشها، احتمال مشکلات قلبی بسیار کم است. علائمی مانند گرفتگی سینه، سوزش قلب، تپش قلب و اضطراب بیشتر به استرس و اضطراب مزمن مربوط میشود که میتواند علائمی شبیه به مشکلات قلبی ایجاد کند. از آنجا که تمامی آزمایشات شما نرمال بوده و تیروئید نیز مشکلی نداشته، به نظر میرسد که باید به مدیریت استرس و اضطراب توجه بیشتری داشته باشید. مشاوره با یک متخصص روانشناسی یا پزشک متخصص روانپزشک میتواند مفید باشد. اگر علائم شما شدت پیدا کند یا تغییرات جدیدی رخ دهد، مشاوره مجدد با متخصص قلب نیز میتواند مفید باشد.
متخصص روانپزشک
سلام من چند روزی میشه دست چپم درد میکنه چند وقت پیش یهو دستم کبود شد وقتی میخوابم دستام بی حس میشن گاهی
شکمم باد میکنه معده ام ایجوری میشه
تو خواب سرم سنگین میشه بی حالم احساس خستگی می کنم همیشه و خشکی دهان و گلو
سلام، علائمی که ذکر کردید مانند درد دست چپ، کبودی، بیحسی، باد کردن شکم، احساس سنگینی سر، خستگی، و خشکی دهان ممکن است نشاندهنده مشکلات مختلفی مانند فشار عصبی، مشکلات گردش خون، یا اختلالات گوارشی باشند. همچنین، خشکی دهان و گلو ممکن است به کمآبی بدن یا مشکلات هورمونی نیز مرتبط باشد. بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید تا معاینه دقیقتری انجام دهد و علل دقیقتر این علائم مشخص شود، بهویژه اگر نگرانیهایی در مورد قلب یا مشکلات گوارشی دارید.
متخصص گوارش
سلام وقتتون بخیر حدود یک سال پیش یه شب حالت بیقراری و تپش قلب بهم دست داد و دست راستم و زبونم حالت سوزن سوزن و مور مور داشت و هرچی استرسم بیشتر میشد علائمم شدید تر میشد مثل بیحسی صورت و درد سینه همون لحظه به اورژانس رفتم و نوار قلب دادم گفتن استرسه و یه آرامبخش به من تزریق کردن ۲ روز بعدش به متخصص قلب رفتم و نوار قلب و اکو و تست ورزش و هولتر ۲۴ ساعته انجام دادم همچی نرمال بود امسال هم دوباره نوار قلب و اکو دادم همچی خوب بود ولی هنوز بعضی اوقات احساس سفتی قفسه سینه سوزش قلب و بازو ها و لرزش اندام دارم و تپش قلب به نظر شما لازمه پزشک دیگه ای مراجعه کنم تا الان دو متخصص گفتن مشکلی ندارم ۱۹ سالمه و چربی و فشار و قندم هم نرماله و سابقه خانوادگی ندارم میشه راهنماییک کنین لطفا باید چیکار کنم سرگیجه هم یه از علائم مداوممه و همچین احساس باد گلو مداوم هم دارم
علیرضای عزیز
علائمی که شما تجربه میکنید، مانند تپش قلب، سفتی قفسه سینه، سوزش قلب، لرزش اندام و سرگیجه، ممکن است به دلیل اضطراب و استرس باشند که علائم جسمی ایجاد میکنند. با توجه به اینکه تمام آزمایشهای قلبی شما نرمال بودهاند و پزشکان نظر مشابهی دادهاند، احتمالاً مشکلی در قلب شما وجود ندارد. اضطراب و حملات پانیک میتوانند این نوع علائم را شبیه به مشکلات قلبی ایجاد کنند. توصیه میشود که با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید تا بتوانید استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید. همچنین، تمرینات ریلکسیشن، تنفس عمیق و مدیتیشن میتوانند به کاهش این علائم کمک کنند.
متخصص روانپزشک
سلام وقتتون بخیر حدود یک سال پیش یه شب حالت بیقراری و تپش قلب بهم دست داد و دست راستم و زبونم حالت سوزن سوزن و مور مور داشت و هرچی استرسم بیشتر میشد علائمم شدید تر میشد مثل بیحسی صورت و درد سینه همون لحظه به اورژانس رفتم و نوار قلب دادم گفتن استرسه و یه آرامبخش به من تزریق کردن ۲ روز بعدش به متخصص قلب رفتم و نوار قلب و اکو و تست ورزش و هولتر ۲۴ ساعته انجام دادم همچی نرمال بود امسال هم دوباره نوار قلب و اکو دادم همچی خوب بود ولی هنوز بعضی اوقات احساس سفتی قفسه سینه سوزش قلب و بازو ها و لرزش اندام دارم و تپش قلب به نظر شما لازمه پزشک دیگه ای مراجعه کنم تا الان دو متخصص گفتن مشکلی ندارم ۱۹ سالمه و چربی و فشار و قندم هم نرماله و سابقه خانوادگی ندارم
سلام من تنگی نفس دارم بعضی مواقع
قفسه سینم و پهلو،شکمم موقع تحرک مثل ورزش درد میگیره
ضربان قلبم هم
سلام، تنگی نفس، درد در ناحیه قفسه سینه و شکم هنگام تحرک یا ورزش میتواند نشانهای از مشکلات قلبی، ریوی یا عضلانی باشد. ممکن است که ضربان قلب شما نیز تحت تاثیر این مشکلات تغییر کند. توصیه میکنم که این علائم را جدی بگیرید و هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آنها مشخص و درمان مناسب آغاز شود.
متخصص قلب و عروق
لطفا جواب بدین:)
سلام من ۱۹ سالمه
یک مدتی پشتم یعنی قسمت کتفم بیشتر سمت چپ درد میکنه و بعضی وقتا هم سر دلم درد میکنه بعضی وقتا هم زیر سینه سمت چپم و دست چپم یکم درد میکنه همش حس میکنم یه چیزی توی گلوم گیر کرده درست نمیتونم نفس بکشم ممکن هست مشکل قلبی داشته باشم ؟
سلام، با توجه به علائمی که ذکر کردید، احتمال مشکلات قلبی در سن ۱۹ سالگی کم است، ولی دردهای سمت چپ بدن میتواند به دلایل مختلفی مثل استرس، مشکلات عضلانی یا گوارشی (مانند ریفلاکس معده) باشد. حس گیر کردن چیزی در گلو و مشکل در نفس کشیدن نیز ممکن است به تنشهای عضلانی یا اضطراب مرتبط باشد. با این حال، اگر نگرانی دارید، بهتر است برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنید تا بررسیهای لازم مانند نوار قلب یا آزمایشهای دیگر انجام شود.
متخصص گوارش
سلام من دوروزه قفسه سینم درد میکنه کمرمم بالاش درد میکنه گاهی تو کمرم استخون کتفم درد میاد رفتم دکتر عمومی گفت احتمالا از قلبت نیس شاید ضربه خورده یا سرماخوردگی
احتمال داره از قلبم باشه؟
قبل اینک اینجور بشم رفته بودم نوار قلب گرفتم ولی گفتن چیزی نیس
سلام، با توجه به اینکه قبلاً نوار قلب گرفتهاید و پزشک عمومی احتمال داده که دردها به دلیل سرماخوردگی یا ضربه باشد، احتمال اینکه دردهای شما به قلب مربوط باشد، کم به نظر میرسد. درد قفسه سینه و کمر میتواند ناشی از عواملی مانند کشیدگی عضلات، التهاب در ناحیه استخوانها یا حتی مشکلات تنفسی باشد. اگر نوار قلب شما طبیعی بوده و پزشک گفت مشکلی از نظر قلبی وجود ندارد، بهتر است که به علائم خود دقت کرده و در صورت تداوم یا شدت گرفتن درد، به یک متخصص قلب یا اورژانس مراجعه کنید. مراقبت از وضعیت بدنی، استراحت کافی و مصرف داروهای ضد درد ممکن است به بهبود علائم کمک کند.
متخصص قلب و عروق