فهرست مطالب
عفونت های قارچی بسیار شایع هستند و میتوانند بخشهای مختلف بدن، از جمله پوست را درگیر کنند. عفونتهای قارچی پوستی عمدتا با کمک درمانهای پزشکی به راحتی درمان میشوند. با این حال بسیاری از افراد به دنبال جایگزینهای طبیعی هستند تا با کمک درمانهای خانگی، عفونتهای قارچی پوست را درمان کنند. در این مقاله میخواهیم به بررسی مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی بپردازیم و به شما بگوییم که برای درمان قارچ پوستی چه بخوریم تا علائم سریعتر تسکین پیدا کند. بهتر است قبل از اقدام به مصرف خودسرانه این مواد با یک متخصص پوست یا تغذیه در این باره مشورت کنید. شما میتوانید از سامانه نوبت دهی دکترتو نسبت به دریافت وقت ویزیت حضوری و یا مشاوره آنلاین اقدام کنید.
برای درمان قارچ پوستی چه بخوریم؟
چندین درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به مدیریت عفونتهای قارچی در پوست کمک کنند. البته اگر به دنبال این هستید که برای درمان قارچ پوستی چه بخوریم تا علائم تسکین یابد، باید به این موضوع توجه کنید که معمولا درمانهای خانگی برای موارد خفیف موثرند و میتوانید از آنها به عنوان درمان مکمل، در کنار درمانهای پزشکی برای موارد شدیدتر کمک بگیرید. مواد غذایی موثر در درمان قارچ پوستی شامل برخی از دمنوشهای گیاهی، مواد غذایی و مکملهای غذایی میشود. این ترکیبات از طریق اثر بازدارندگی روی رشد قارچها و تسکین علائم ایجاد شده توسط آنها (مانند خارش و التهاب پوست) میتوانند به درمان بیماری کمک کنند.
۱. زردچوبه برای درمان قارچ پوستی
اگر از یک متخصص طب سنتی بپرسید که برای درمان قارچ پوستی چی بخوریم، قطعا یکی از ترکیبات پیشنهادی آنها، زردچوبه است. زردچوبه خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی بسیار قوی دارد. این ادویه حاوی کورکومین است که نقش مهمی در مبارزه با عفونتهای قارچی پوستی دارد. برای استفاده از خواص زردچوبه هم میتوانید آن را به غذاها اضافه کنید، هم با ترکیب زردچوبه و شیر، این نوشیدنی را به صورت روزانه برای کنترل علائم قارچ پوستی بنوشید.
۲. سیر برای قارچ پوستی
یکی دیگر از مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی، سیر است. سیر حاوی عنصر زیست فعالی به نام آلیسین است که این ترکیب زیست فعال میتواند به طور موثر با عفونتهای قارچی مبارزه کند. به گفته NCBI، عصاره سیر پتانسیل ضدقارچی خوبی در برابر برخی از قارچها ایجاد میکند. علاوه بر این، مصرف خوراکی عصاره سیر بر آزادسازی سیتوکینها تأثیر دارد و میتوان با مصرف مداوم آن، از خواص ضدالتهابی سیر در مبارزه با عفونت های قارچی استفاده کرد.
متن انگلیسی:
healthline
Garlic is another plant food with strong antifungal properties. This is partly due to allicin, a substance that forms when fresh garlic is crushed or damaged
ترجمه متن:
سیر یکی دیگر از مواد غذایی گیاهی با خواص ضدقارچی قوی است. این تا حدی به دلیل وجود آلیسین است، مادهای که هنگام له شدن یا آسیب دیدن سیر تازه آزاد میشود.
۳. خواص گیاه تشنه داری برای قارچ پوستی
گیاه تشنه به عنوان یک درمان معجزهآسا برای قارچهای پوستی شناخته میشود. در طب سنتی و طب گیاهی، از خواص دارویی این گیاه، برای از بین بردن عفونتهای قارچی استفاده میشود. در این گیاه یک عصاره هیدروالکلی وجود دارد که میتواند قارچهای عامل عفونت پوستی را از بین ببرد.
گروه غذایی | مواد مفید | توضیحات |
---|---|---|
پروتئینها | گوشت مرغ، ماهی، تخممرغ، حبوبات | پروتئینها به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و باعث بهبود روند درمان میشوند. |
سبزیجات و میوهها | سبزیجات برگدار، گوجهفرنگی، قارچها | این گروه حاوی ویتامینها و آنتیاکسیدانهای قوی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. |
غذاهای پروبیوتیک | ماست، کفیر، ترشیها | پروبیوتیکها به بهبود فلور میکروبی روده کمک کرده و از رشد قارچهای مضر جلوگیری میکنند. |
چربیهای سالم | روغن زیتون، آووکادو، مغزها | چربیهای سالم به حفظ سلامت پوست و مبارزه با التهاب کمک میکنند. |
غذاهای ضد قارچ طبیعی | سیر، زنجبیل، دارچین، نعناع | این مواد دارای خواص ضد قارچی طبیعی هستند که به کاهش رشد قارچهای پوستی کمک میکنند. |
غذاهای حاوی ویتامین C | مرکبات، فلفل دلمهای، کیوی | ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به سرعت بهبود زخمهای پوستی کمک میکند. |
غذاهای حاوی روی | بادام، تخمه کدو، گوشت قرمز، صدفها | روی به بازسازی سلولهای پوستی کمک کرده و به درمان قارچ پوستی سرعت میبخشد. |
آب | آب کافی | نوشیدن آب زیاد به حفظ رطوبت پوست و تسریع روند درمان کمک میکند. |
۴. زنجبیل
زنجبیل خواص ضدقارچی بسیار زیادی دارد و آن را به عنوان یک ضد قارچ طبیعی میشناسند؛ بنابراین میتوان زنجبیل را به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی درمان قارچ پوستی در نظر گرفت. با مصرف چای زنجبیل میتوانید سیستم ایمنی را تقویت کنید تا به این ترتیب روند بهبودی عفونتهای قارچی سریعتر شود. علاوه بر این میتوان زنجبیل تازه را در وعدههای غذایی خود جای داد.
۵. چای سبز
در مطالعات مختلف، خواص دارویی چای سبز تایید شده و میتوان آن را به عنوان یکی از مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی معرفی کرد. چای سبز خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدقارچی دارد و در نتیجه با مصرف دمنوش چای سبز، عفونتهای قارچی پوستی قابل درمان است.
۶. سرکه سیب برای درمان قارچ پوستی
در بررسی لیست مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی، یکی دیگر از ترکیبات پیشنهاد شده، سرکه سیب است. سرکه سیب دارای خواص ضدقارچی متعددی است. برای مصرف آن باید دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را حرارت دهید تا گرم شود. حالا باید آن را با مقداری روغن حامل مانند روغن کنجد یا نارگیل مخلوط کنید و ناحیه پوستی آسیب دیده را به آرامی به این ترکیب آغشته نمایید. برای درمان عفونتهای پوستی پا هم میتوان چند قطره سرکه سیب را به آب گرم اضافه کرد و پاها را در آن گذاشت.
۷. آبلیمو برای قارچ پوستی
در لیست اسامی مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی، آبلیموی تازه هم دیده میشود که خواص ضدقارچی آن در رفع عفونت قارچی پوستی موثر است. برخی مطالعات محدود نشان میدهد که اسیدیته آبلیمو ممکن است به مهار رشد قارچ کمک کند. میتوانید برای درمان عفونت قارچی پوست، مقداری آبلیمو و زنجبیل را به صورت دمنوش مصرف کرد.
۸. روغن زیتون برای قارچ پوستی
روغن زیتون حاوی ترکیباتی است که خواص ضدقارچی بسیار زیادی دارد و قطعا برای درمان عفونت قارچی پوستی مفید است. برخی مطالعات نشان میدهد که روغن زیتون با فعالسازی پاسخ سیستم ایمنی، با قدرت بالایی با عفونت ناشی از کاندیدا آلبیکنز مبارزه میکند. در نتیجه اگر میپرسید برای درمان قارچ پوستی چی بخوریم، به شما توصیه میکنیم که روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را به سالاد یا غذاهایتان اضافه کنید.
۹. روغن سیاه دانه برای قارچ پوستی
مطالعات مختلفی روی خواص دارویی و درمانی روغن سیاه دانه انجام شده که بسیاری از آنها نشان دهنده خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی قوی این روغن هستند. این روغن به تقویت سیستم ایمنی هم کمک زیادی میکند و میتوان از این ویژگی برای بهبود روند درمان عفونتهای قارچی پوست استفاده کرد.
۱۰. روغن درخت چای برای قارچ پوستی
یکی از ترکیبات موثری که در طب سنتی برای درمان عفونتهای قارچی پوست از آن استفاده میشود، روغن درخت چای است. البته نحوه استفاده از این روغن به صورت موضعی است و باید آن را روی ناحیه آسیب دیده مالید. این روغن حاوی خواص ضدقارچی است و میتواند به رفع عفونتهای قارچی پوست کمک کند.
۱۱. روغن نارگیل برای قارچ پوستی
یکی دیگر از مواد غذایی برای درمان قارچی پوستی، روغن نارگیل است. روغن نارگیل دارای خواص ضدقارچی و ضدالتهابی بسیار زیادی است. روغن نارگیل برای صورت میتواند در درمان عفونت پوستی ناشی از کرمهای حلقوی موثر باشد. به گفته NCBI، روغن نارگیل در برابر گونههای مقاوم به داروی کاندیدا موثر است. استفاده موضعی میتواند به بهبود زخم کمک کند و اثرات مرطوبکنندگی عالی دارد. برای مصرف خوراکی هم میتوان مقداری از آن را به آب گرم اضافه کرد و به صورت ناشتا خورد.
۱۲. سبزیجات برگ سبز
برای درمان عفونتهای قارچی پوستی با روشهای خانگی، حتما در رژیم غذایی خود سبزیجات برگ سبز مانند کلم و خیار را جای دهید. این مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی موثرند و میتوانید آنها را به وعدههای ناهار یا شام اضافه کنید. این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هم هستند و کمک زیادی به بهبود روند درمان عفونت قارچی میکنند.
۱۳. هویج و کدوحلوایی
هویج و کدوحلوایی خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی بسیار بالایی دارند؛ بنابراین میتوان آنها را در لیست مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی قرار داد. آنها همچنین یک منبع غنی از ویتامین C هستند که هم برای تقویت سیستم ایمنی و هم بهبود سلامت پوست، مفید است.
۱۴. ماست پروبیوتیک
اگر در رژیم غذایی خود به دنبال این هستید که برای درمان عفونت قارچ پوستی چه بخوریم، یکی از مواد غذایی مفیدی که بسیاری از متخصصان آن را پیشنهاد میکنند، ماست پروبیوتیک است. در ماست باکتریهای مفیدی وجود دارد که آنها به مبارزه با عفونت قارچی کمک میکنند. یکسری آزمایشهای محدود هم از این نظریه حمایت میکند. به گفته NCBI، مصرف پروبیوتیکها و ماست برای درمان عفونت های قارچی مفید است.
متن انگلیسی:
starhealth
Fermented foods and probiotics contain good bacteria, which helps improve immunity. So, yoghurt and probiotics can help with the symptoms of fungal infections.
ترجمه متن:
غذاهای تخمیر شده و پروبیوتیکها حاوی باکتریهای مفیدی هستند که به بهبود سیستم ایمنی کمک میکند؛ بنابراین، ماست و پروبیوتیکها میتوانند به رفع علائم عفونت قارچی کمک کنند.
۱۵. کفیر
کفیر هم مانند غذاهای تخمیری یا پروبیوتیکها میتواند به تقویت باکتریهای مفید کمک کند، تا به این ترتیب از رشد قارچهای عفونتزا جلوگیری شود؛ بنابراین اگر به دنبال این هستید که برای درمان قارچ پوستی چی بخوریم، باید گفت که کفیر یک ماده غذایی عالی برای مبارزه با عفونت های قارچی است.
۱۶. مغزها و دانه های مفید
شما میتوانید در رژیم مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی، یکسری دانه و مغزها را هم جای دهید. آجیلها و دانههای کم کپک، مانند بادام، بذر کتان، دانه کدو و تخمه آفتابگردان از جمله دانههای مفیدی هستند که میتوانند به بهبود علائم عفونت قارچی پوستی کمک کنند.
دمنوش برای قارچ پوستی
در طب سنتی برخی دمنوشها برای درمان عفونتهای قارچی مختلف از جمله قارچ پوستی، توصیه شدهاند. بهترین دمنوشهایی که میتوان آنها را به عنوان مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی معرفی کرد، شامل موارد زیر است:
- دمنوش برگ چریش که با خواص ضدقارچی متعددی که دارد شناخته شده است.
- دمنوش زنجبیل با عسل
- دمنوش عصاره دانه گریپفروت
- چای عصاره شیرین بیان که با خواص ضدالتهابی و ضدقارچی که دارد، میتواند با عفونتهای قارچی مبارزه کند.
- چای زردچوبه
- چای ماسالا
- دمنوش نعناع
- دمنوش دارچین و عسل
چه غذاهایی برای قارچ پوستی بد است؟
برخی از رژیمهایی غذایی ممکن است باعث تحریک رشد قارچها شوند و عفونت قارچی پوست را بدتر کنند. یکی از آنها، غذاهایی است که قند زیادی دارند. مخمرها در صورتی که قند بیشتری در دسترس باشد، سریعتر رشد میکنند. در واقع، سطوح بالای قند در جریان خون، خطر ابتلا به عفونتهای کاندیدا را افزایش میدهد. به همین دلیل غذاهایی که میتوانند برای قارچ پوستی مضر باشند شامل مواد قندی، شیرینیها، نوشابههای قندی و مواردی مشابه هستند. سایر مواد غذایی مضر برای عفونتهای قارچی پوست شامل موارد زیر است:
- غلات حاوی گلوتن: گندم، چاودار، جو و غلات
- میوههای پرقند مانند موز و خرما و کشمش
- روغنها و چربیهای تصفیه شده مانند روغن کانولا، روغن سویا، روغن آفتابگردان یا مارگارین
- کافئین، الکل و نوشیدنیهای انرژیزا
- مواد افزودنی مانند نیترات و سولفات
- چاشنیهایی مانند سس کچاپ یا سس سویا
- برخی محصولات لبنی مانند شیر و خامه
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
درمانهای خانگی یا طب سنتی، مواد غذایی برای درمان قارچ پوستی را معرفی کردهاند. این مواد غذایی شامل برخی از چاشنیها، مواد گیاهی، دمنوشها و سبزیجاتی است که هر کدام از آنها خواص ضدقارچی و ضدالتهابی زیادی دارند. از طرفی، در کنار این که باید بدانیم برای درمان قارچ پوستی چی بخوریم، همزمان باید از مصرف برخی از غذاها هم اجتناب کرد. در نهایت در نظر داشته باشید که درمان عفونت قارچی پوستی عمدتا به درمان دارویی نیاز دارد و این درمانهای خانگی میتوانند نقش مکمل را داشته باشند؛ بنابراین در صورتی که علائم عفونت قارچ پوستی را مشاهده کردید، بهتر است حتما برای درمان قطعی به یک متخصص پوست و مو یا دکتر تغذیه مراجعه کنید. اما اگر به پزشک دسترسی ندارید میتوانید از خدمات غیرحضوری دکترتو به منظور مشاوره آنلاین کمک بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!