بیماری اوتیسم چیست و علائمی دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بیماری اوتیسم یکی از بیماری‌های اعصاب و روان است که بیشتر در کودکی تشخیص داده می‌شود. این بیماری درمان ندارد اما می‌توان برای بهبود کودکان مبتلا به این بیماری، از روش‌های درمانی مختلف مانند گفتار درمانی، کار درمانی یا حتی دارو و سلول‌های بنیادی استفاده کرد. برای تشخیص این بیماری از گزارش و توضیحات والدین کمک گرفته می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
بیماری اوتیسم چیست و علائمی دارد؟

آیا تا به حال کسی را که به بیماری اوتیسم مبتلا باشد دیده‌اید؟ می‌دانید این بیماری چه علائم و نشانه‌هایی دارد؟ اختلال طیف اوتیسم (ASD)، یک اختلال رشدی است که روی نحوه تعامل، ارتباط و درک کودکان و بزرگسالان از جهان تأثیر می‌گذارد. این بیماری با طیف وسیعی از نشانه‌ها مانند چالش‌های اجتماعی، رفتارهای تکراری و مشکل در ارتباط کلامی و غیرکلامی مشخص می‌شود. متاسفانه اوتیسم یک بیماری مادام العمر است اما با استفاده از روش‌های درمانی روانشناسان و روانپزشکان می‌توان تا حد زیادی علائم آن را کنترل کرد. اگر از نزدیکان شما کسی به اوتیسم مبتلا است، می‌توانید با دریافت نوبت بهترین متخصص اعصاب یا روانپزشک از دکترتو برای بهبود توانایی‌های بیمار خود، اقدامات لازم را انجام دهید.

بیماری اوتیسم چیست؟

اتیسم به زبان ساده یک بیماری پیچیده‌ی عصبی – رفتاری و از جمله اختلالات و بیماری‌های اعصاب و روان است که شامل اختلال در تعاملات اجتماعی، رشد کلامی و مهارت‌های ارتباطی همراه با رفتارهای سخت و تکرارشونده است و به دلیل گستردگی علائم، آن را اختلال طیف اوتیسم می‌نامند. این بیماری اختلال در طیف وسیعی از علائم و مهارت‌ها در سطوح مختلف را شامل می‌شود.

درجات مختلف این بیماری می‌تواند از یک اختلال ساده که تا حدودی زندگی طبیعی بیمار را محدود می‌کند، تا یک ناتوانی شدید که به مراقبت‌های اساسی نیاز دارد، گستردگی داشته‌باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط مشکل دارند و قادر به فهم افکار و احساسات دیگران نیستند، بنابراین در بیان احساسات خود از طریق کلمات، رفتارها، حالات صورت یا لمس کردن دچار مشکل هستند.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

علائم اوتیسم چیست؟

علائم اوتیسم به انگلیسی autism یا درخودماندگی معمولا در ۳ سال اول زندگی ظاهر می‌شود و برخی کودکان این علائم را از بدو تولد نشان می‌دهند. با این حال بعضی‌ها در ابتدا طبیعی به نظر می‌رسند، اما این علائم به طور ناگهانی از ۱۸ تا ۳۶ ماهگی ظاهر می‌شوند. برخی افراد تا زمانی که در جامعه حضور نیابند، علائم اختلالات ارتباطی را بروز نخواهد داد.

بیماری اوتیسم تاثیرات فراوانی بر تعاملات اجتماعی و ارتباطات فرد می‌گذارد، از جمله:

  • الگوهای گفتاری غیرمعمول مانند حرف زدن شبیه به ربات
  • اجتناب از تماس چشمی با دیگران
  • عدم پاسخگویی در برابر صدا زدن اسم فرد مبتلا
  • توسعه‌ دیررس مهارت‌های گفتاری
  • مشکل در حفظ مکالمه
  • ریزه خواری یا اختلال پیکا در کودکان
  • تکرار مداوم عبارات
  • مشکل واضح در درک احساسات و بیان

متن انگلیسی:
Repetitive patterns of behavior, such as repeating certain sentences or letters, are early symptoms of autism.
ترجمه فارسی:
الگوهای تکراری رفتار، مانند تکرار برخی جملات یا حروف، از علائم اولیه بیماری اوتیسم است.

به نقل از سایت additudemag

۱. علائم اوتیسم در نوزادان چیست؟

برخی از علائم اوتیسم ممکن است در دوران نوزادی بروز کند. از نشانه های اوتیسم در نوزادان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتباط چشمی محدود برقرار می‌کنند (از علائم زودهنگام اوتیسم)
  • ژست نمی‌گیرند و به چیزی اشاره نمی‌کنند
  • واکنشی نسبت به نزدیک‌کردن اسباب بازی به صورت خود نشان نمی‌دهند
علائم اوتیسم در نوزادان چیست؟
نوزادان اوتیستیک ژست نمی‌گیرند و به چیزی اشاره نمی‌کنند.

۲. کودکان اوتیسم چه خصوصیاتی دارند؟ (علائم و نشانه های اوتیسم در کودکان)

خصوصیات و ویژگی‌های زیر ممکن است که در افراد اوتیسمی دیده‌شود. درواقع این ویژگی‌ها بیشتر در کودکان اوتیسمی دیده‌می‌شوند. اگر از خود می‌پرسید که علائم اوتیسم در کودک دو ساله چیست یا کودک اوتیسم صحبت میکند؟ ویژگی‌های زیر را در نظر داشته‌باشید:

  • کودکان اوتیسمی بسیار حساسند. مثلا ممکن است در مواجهه با صدا، لمس، بو یا دیدن مناظری که برای دیگران عادی است، دچار مشکلات جدی و یا دردناکی شوند.
  • اختلال اوتیسم در کودکان ممکن است با حرکاتی تکرارشونده و تقلیدی مانند تاب‌خوردن، قدم‌زدن یا دست‌زدن مشخص شودند و این کودکان واکنش‌های غیرعادی نسبت به مردم یا وابستگی شدیدی به اشیا دارند.
  • از علائم اوتیسم ضعیف در کودکان این است که کودکان اوتیسمی در برابر تغییرات معمول زندگی مقاومت داشته یا با رفتارهای پرخاشگرانه به خود آسیب می‌رسانند.
  • ممکن است گاهی اوقات اصلا متوجه افراد، اشیا یا اتفاقات اطراف خود نشوند. برخی از این کودکان ممکن است دچار تشنج شوند و اولین تشنج آن‌ها در زمان بلوغ باشد.
  • برخی از بیماران اوتیسم تا حدودی دچار اختلالات شناختی هستند، اما برخلاف دیگر اختلالات شناختی که با تاخیر رشد در تمامی زمینه‌ها شناخته‌می‌شود، اوتیسمی‌ها مهارت‌های مختلفی در زمینه‌های طراحی، ساخت موسیقی، حل مسائل ریاضی یا حفظ کردن مطالب دارند و در تست‌های هوش غیرکلامی دارای هوش متوسط یا بالایی هستند.

۳. علائم اوتیسم در نوجوانان چیست؟ (خصوصیات افراد اوتیسمی در نوجوانی)

برخی از علائمی که در نوجوانان مبتلا به اوتیسم دیده‌می‌شود شامل موارد زیر است:

  • تمایل دارند وقت بیشتری را با خود و به تنهایی بگذرانند (اوتیسم با عملکرد بالا).
  • دوست دارند که نوجوانان دیگر با قوانین آنها بازی کنند. اگر قوانین آنها نادیده گرفته‌شود و یا زیر پا گذاشته‌شود، عصبانی و ناراحت می‌شوند.
  • قوانین ارتباط‌های اجتماعی را متوجه نمی شوند و نمی‌توانند آداب معاشرت را درک کنند.

۴. علائم اوتیسم در بزرگسالان چیست؟

برخی از علائم اوتیسم در بزرگسالان شامل موارد زیر هستند:

  • متوجه احساسات دیگران نمی‌‌شوند و ناراحتی دیگران را درک نمی‌کنند.
  • در موقعیت‌های اجتماعی معمولا بسیار استرس می‌گیرند و مضطرب می‌شوند.
  • برای آنها سخت است که دوست پیدا کنند.
  • تمایل دارند که با خود و به تنهایی وقت بگذرانند.
  • معمولا بی‌ادب به نظر می‌رسند، در صورتیکه متوجه آن نیستند.
  • متوجه کنایه نمی‌شوند و معنی لغات را همان‌طور که هست درک می‌کنند.
  • معمولا روتین ثابتی برای گذراندن روزهای خود دارند.

اوتیسم چه نوع بیماری است؟

برای تشخیص این بیماری به متخصص مراجعه کنید!

علت اوتیسم چیست؟

عامل اوتیسم دقیقا مشخص نیست، اما محققان معتقدند که اختلال در بخش‌هایی از مغز که مسئول تفسیر پیام‌های دریافتی از اندام‌های حسی و پردازش گفتار در مغزاست، منجر به اوتیسم می‌شود. همچنین هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر محیط روانی اطراف کودک مانند مراقبان او بر ایجاد اوتیسم وجود ندارد«

  • ژنتیک: اوتیسم با سابقه‌ی خانوادگی مثبت، ارتباط دارد، محققان ترکیب خاصی از ژن‌ها را عامل آن می‌دانند.
  • سن بالا: اما عوامل دیگری مانند سن بالای پدر یا مادر شانس ابتلای کودکان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
  • برخی داروها: استفاده از برخی داروها و مواد شیمیایی در زمان بارداری مانند داروهای ضد تشنج، مصرف مشروبات الکلی نیز شانس ابتلای فرزند به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
  • اختلالات متابولیسمی: اختلالات متابولیسمی مانند دیابت یا چاقی مادر حتی باعث افزایش احتمال ابتلای کودک به اوتیسم می‌شود.
  • نقص آنزیمی: در برخی موارد اوتیسم به دلیل برخی اختلالات مانند فنیل کتونوریای درمان نشده ( نقص متابولیکی مادرزادی که به دلیل کمبود آنزیم فنیل الانین هیدروکسیلاز، سطح فنیل الانین در خون افزایش یافته همچنین ادرار و تنفس آن‌ها بوی کپک می‌دهد) و سرخچه رخ می‌دهد.

گرچه برخی بعضی اوقات واکسیناسیون را علت اوتیسم می‌دانند، اما هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر تایید این فرضیه پیدا نشده‌است!

۱. چرا بچه ها اوتیسم میگیرند؟ (عوامل خطر ایجاد اوتیسم چیست؟)

شیوع اوتیسم در پسران چهار برابر دختران است. عوامل نژادی، قومی، اجتماعی، میزان درآمد خانواده، سبک زندگی یا تحصیلات بر ابتلای کودکان به اوتیسم هیچ تاثیری ندارد. این بیماری روندی رو‌به‌رشد دارد اما هنوز علت افزایش آن مشخص نیست که آیا به دلیل افزایش تشخیص درست بیماری است یا بروز سایر بیماری‌ها؟

۲. بیماری اوتیسم ارثی یا ژنتیکی است و آیا اوتیسم از مادر به ارث میرسد؟

بله، در بیشتر موارد اوتیسم ارثی است. این بیماری با جهش‌های ژنتیکی در سلول تخم ایجاد می‌شود و می‌توان با غربالگری اوتیسم در بارداری تا حد زیادی آن را کنترل کرد.

۳. اوتیسم و ازدواج فامیلی، آیا مبتلایان اوتیسم حاصل ازدواج فامیلی هستند؟

خیر، اوتیسم ناشی از ازدواج فامیلی نیست. علت دقیق اوتیسم به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد پزشکان این است که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن نقش دارند.

چرا بچه ها اوتیسم میگیرند؟
شیوع اوتیسم در پسران چهار برابر دختران است.

راه های تشخیص اوتیسم چیست؟

اوتیسم ها چه کسانی هستند؟ هیچ آزمون خاصی جهت تشخیص بچه های اوتیسم وجود ندارد، در عوض، پزشکان این اختلال را در دوران کودکی و قبل از ۳ سالگی از طریق گزارشات والدین از رفتارها، مشاهدات و رد سایر بیماری‌ها و مشکلات، تشخیص می‌دهند. برخی والدین می‌پرسند که تشخیص افتراقی اوتیسم چیست؟ اگر کودکی دچار مشکلات شنوایی باشد، می‌تواند علائمی شبیه به اوتیسم داشته‌باشد.

۱. اوتیسم از کی مشخص میشه؟

روش تشخیص اوتیسم و ​​علائم اولیه آن می‌تواند در کودکان مختلف متفاوت باشد. برخی از کودکان یا کودک مبتلا به اوتیسم در ۱۲ ماه اول زندگی علائم اولیه اوتیسم را نشان می‌دهند. در برخی دیگر، علائم اوتیسم ممکن است تا ۲۴ ماهگی یا بعد از آن ظاهر نشوند.

۲. غربالگری اوتیسم چگونه است؟

غربالگری اوتیسم معمولاً توسط متخصص اطفال در معاینات روتین کودک انجام می‌شود. پزشک کودک را مشاهده می‌کند یا در مورد رفتارهای او در خانه و در حین تعامل با کودکان دیگر در زمین بازی از شما سؤال می‌پرسد.

۳. برای تشخیص اوتیسم به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اولین قدم مراجعه به روانشناس است تا طیف این بیماری را در کودکان تشخیص دهد. چه کسانی نیاز به روانپزشک دارند؟ در مراحل بعد ممکن است نیاز به روانپزشک باشد تا عوامل افزاینده میزان خطر شکل گیری اوتیسم و مشکلات بچه های اوتیسم را بررسی کند.

غربالگری اوتیسم چگونه است؟
غربالگری اوتیسم معمولاً توسط متخصص اطفال در معاینات روتین کودک انجام می‌شود.

اوتیسم درمان قطعی دارد؟ (درمان اوتیسم چیست؟)

بیماری اوتیسم چیست و چگونه درمان میشود؟ هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد. درمان اوتیسم در هر فرد با توجه به وجود علائم متفاوت است و درمان‌ها و راه حل‌هایی جهت مدیریت مشکلات همراه با اوتیسم وجود دارد، که این مشکلات می‌تواند شامل صرع، افسردگی، اختلال وسواسی – اجباری و اختلالات خواب باشد. در‌حالی‌که ممکن است این درمان‌ها برای همه‌ی افراد مبتلا به اوتیسم موثر واقع نشود، گزینه‌های کمک‌کننده‌ی بسیاری به مردم وجود دارد. برخی از مهمترین روش‌های درمانی شامل موارد زیر هستند:

  • مداخله در توسعه‌ روابط: هدف این نوع مداخله شامل درک دیدگاه‌های دیگران، تغییر پردازش و دریافت اطلاعات از چندین منبع به طور همزمان، نظیر بینایی و شنوایی، بدون احساس سردرگمی است.
  • گفتار درمانی: به چالش‌های ارتباطی که افراد مبتلا به اوتیسم با آن مواجه می‌شوند، کمک می‌کند. این کمک‌ها ممکن است شامل تطبیق احساسات با حالت چهره، یادگیری نحوه تفسیر زبان بدن و پاسخ به سوالات باشد.
  • درمان و آموزش کودکان اوتیسمی و کودکان دارای نقص ارتباطی وابسته: این برنامه با تاکید بر یادگیری بصری و حمایت از مشکلات توجه و ارتباطات که ممکن است به وجود آید، به ادغام نیازهای کودکان مبتلا به اوتیسم با محیط کلاس درس کمک می‌کند.
  • مداخله‌ی رفتاری شفاهی: باعث کمک در ارتباط زبان و معانی می‌شود. مربی‌ها بر روی کلمات تمرکز نمی‌کنند بلکه تمرکز بر دلایل استفاده از آنها است.

۱. مهمترین روش های بهبود کودک مبتلا به اوتیسم چیست؟

مداخلات درمانی سودمند برای بیماری یا مریضی اوتیسم شامل موارد زیر هستند:

  • تحلیل رفتار کاربردی و تمرینات ذهنی اوتیسم: مربی در ابتدا سعی می‌کند که پیرامون رفتارهای خاص فرد مبتلا به اوتیسم و تاثیر محیط بر این رفتارها و نحوه‌ی یادگیری اطلاعاتی به دست‌آورد و هدف این درمان تقویت رفتارهای مثبت و کاهش رفتارهای منفی است. همچنین می‌تواند به بهبود ارتباطات، حافظه، تمرکز و عملکرد تحصیلی کمک کند. مربی می‌تواند با تجزیه و تحلیل رفتارهای فعلی و آموزش گام به گام رفتارهای جدید، باعث بهبود عملکرد فرد مبتلا و همچنین اطرافیان او شود.
  • رویکرد مبتنی بر روابط و تفاوت‌های فردی و توسعه‌ای: درمانی که بیشتر با نام فلورتایم شناخته می‌شود. در این روش کودک و والدین با هم در زمین بازی قرار می‌گیرند و به فعالیت‌هایی که کودک دوست دارد، مشغول می‌شوند. اجازه می‌دهند که کودک بازی را هدایت کند که منجر به توسعه‌ی توانایی‌های کودک می‌شود. از طریق این مشارکت، یک کودک مبتلا به اوتیسم، ارتباطات دو طرفه و پیچیده، تفکر احساسی و صمیمیت، چگونگی کنترل خود و ارتباط با محیط پیرامون را یاد می‌گیرد. همچنین در روش تحلیل رفتار کاربردی نیز جهت حمایت از درمان از این رویکرد استفاده می‌کنند.
  • درمان با سلول‌های بنیادی: طبق جدیدترین تحقیقات پزشکان مشخص شده است که اوتیسم نیز از بیماری های قابل درمان با سلول های بنیادی است و می‌توان تا حد زیادی علائم آن را کاه شداد.
اوتیسم درمان قطعی دارد؟
هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد.

۲. کار درمانی و اقدامات حمایتی برای اوتیسمی ها

کاردرمانی به کودک مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند تا مهارت‌های روزمره‌ی زندگی مانند پوشیدن لباس بدون کمک دیگران، رعایت نظافت و بهداشت و سایر مهارت‌های حرکتی را یاد بگیرد. آموزش این مهارت‌ها به کسب استقلال او کمک می‌کند. افراد مبتلا به اوتیسم این حرکات را به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خارج از جلسات درمانی تمرین می‌کنند.

آموزش پاسخ محور نیز می‌تواند کمک کننده باشد و هدف از این درمان تقویت انگیزه جهت یادگیری و برقراری ارتباط در کودکان اوتیسم است و درمانی مبنی بر بازی است که بر تقویت طبیعی متمرکز است. به عنوان مثال، اگر کودک یک ماشین اسباب بازی بخواهد و خواسته‌ی خود را از راه مناسبی بیان کند، آنها به جای یک پاداش غیرمرتبط مانند آبنبات، ماشین اسباب بازی را دریافت می‌کنند. این اقدام باعث تشویق کودکان اوتیسم به شروع تعاملات اجتماعی می‌شود و تنها به آنها پاسخ می‌دهند.

۳. درمان دارویی اوتیسم (قرص ضد اوتیسم)

داروهای تجویز شده معمولا به درمان تشنج، افسردگی یا اختلالات خواب کمک می‌کند، با این حال تجویز این داروها مانند قرص ریسپریدون ۱ میلی گرمی در هر فرد مبتلا به اوتیسم متفاوت است.

۴. آیا انرژی درمانی به بهبود اوتیسم کمک می کند؟

البته که این اختلال درمان قطعی ندارد اما انرژی مثبت درمانی مدعی است که با ایجاد تعادل در انرژی‌های بدن، امکان بهبود نشانه‌های اوتیسم وجود دارد. انرژی درمانی برای اوتیسم با سبک پرانیک هیلینگ انجام می‌شود.

برای درمان اوتیسم به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

انواع اوتیسم چیست؟

اوتیسم کلاسیک یک سندرم است که به عنوان اختلالات طیف اوتیسم شناخته می‌شود، سایر اختلالات ارتباط اجتماعی یا بیماری‌های شناخته‌شده در این محدوده، عبارتند از:

طیف اختلالات اوتیسمتوضیحات
اختلال درخودماندگی یا اوتیسم بزرگسالانبه اختلال در برقراری ارتباطات، تعاملات اجتماعی و بازی‌های تخیلی در کودکان زیر ۳ سال گفته می‌شود.
اوتیسم آسپرگرفرق اوتیسم با آسپرگر این است که کودکان با این اختلال مشکل زبانی ندارند و میانگین هوشی آنها در تست هوش، بالاتر از متوسط است، اما کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر مانند کودکان اوتیسمی در برقراری ارتباطات اجتماعی مشکل و محدودیت دارند.
اختلال فراگیر رشد (اوتیسم آتیپیک یا غیرمعمول)یک دسته‌ی عمومی و فراگیر برای کودکان دارای برخی رفتارهای اوتیسمی است که در سایر دسته‌ها قرار نمی‌گیرند.
اختلال تخریب دوران کودکی اختلال بسیار نادری است. این کودکان حداقل در دو سال اول زندگی رشد طبیعی دارند، اما پس از آن بخش بزرگی از مهارت‌های ارتباطی خود را از دست می‌دهند.
سندرم رتاین سندرم قبلا در گستره‌ی اختلالات اوتیسمی بود، اما در حال حاضر زمینه‌ی ژنتیک آن تایید شده است. کودکان مبتلا به سندرم رت عمدتا دختران هستند که رشد آنها در ابتدا طبیعی است، اما این اختلالات از سن ۱ تا ۴ سالگی شروع می‌شوند و در ارتباطات و مهارت‌های اجتماعی دچار مشکل می‌شوند.به علاوه حرکات تکراری دست جایگزین حرکات هدفمند می‌شوند و این افراد به شدت دچار اختلال شناختی می‌شوند.
انواع اتیسم چیست؟

۱. فرق اوتیسم و سندروم داون چیست؟

اوتیسم و ​​سندرم داون دو بیماری متفاوت هستند. اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که بر تعامل اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد و انواع مختلفی از جمله اوتیسم لمسی، اوتیسم گوشی و اوتیسم قلبی را شامل می‌شود. در حالی که بیماری سندرم داون یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل وجود یک کروموزوم اضافی ایجاد می‌شود.

۲. اوتیسم همان بیش فعالی است؟

اوتیسم و ​​بیش فعالی یکی نیستند. فرق اوتیسم با بیش فعالی این است که اوتیسم یک اختلال رشدی است اما بیش فعالی یک علامت مرتبط با ADHD است که با حجم بالای فعالیت و تکانشگری مشخص می‌شود.

۳. اوتیسم همان عقب ماندگی ذهنی است؟ (بیماری اوتیسم معلولیت است؟)

اوتیسم همان عقب ماندگی ذهنی نیست. در برخی موارد اوتیسم یک ناتوانی در نظر گرفته می‌شود، اما همه افراد مبتلا به اوتیسم دارای عقب ماندگی ذهنی نیستند.

۴. اختلال یادگیری با اوتیسم چه تفاوتی دارد؟

اختلال یادگیری به مشکل در کسب مهارت و استفاده از آنها در ارتباطات و تحصیل اشاره دارد. از سوی دیگر، اوتیسم یک اختلال گسترده‌تر است که روی تعامل اجتماعی، ارتباطات، رفتار و یادگیری تأثیر می‌گذارد. برخی از افراد مبتلا به اوتیسم نیز ممکن است دارای اختلالات یادگیری باشند، اما همه آنها این اختلال را ندارند.

۵. فرق اوتیسم با تاخیر گفتار چیست؟

تاخیر گفتار مشکلی است که در آن کودک در رشد مهارت‌های گفتاری و زبانی مشکل دارد. در مقابل، اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی است که بر مهارت‌های اجتماعی، یادگیری، ارتباط و رفتار تأثیر می‌گذارد.

عوارض بیماری اوتیسم چیست؟
افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است طیف وسیعی از رفتارها را نشان دهند.

عوارض بیماری اوتیسم چیست؟

بیماران اوتیسم چه مشکلی دارند؟ افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است طیف وسیعی از رفتارها را نشان دهند که می‌تواند در زندگی روزمره آنها چالش‌هایی ایجاد کند. این عوارض رفتاری را می‌توان در حوزه‌های مختلفی از جمله چالش‌های ارتباطی، حساسیت‌های حسی، رفتارهای تکراری و مشکلات تنظیم عاطفی و رفتاری دسته بندی کرد. اوتیسم و لکنت زبان نیز در برخی از کودکان رخ می‌دهد.

اوتیسم قابل پیشگیری است؟

متاسفانه راهی برای جلوگیری از بیماری اتیسم وجود ندارد. اما می‌توانید با انجام تغییراتی در سبک زندگی از وقوع آن پیشگیری کنید:

  • آزمایش‌های منظم داشته باشید
  • وعده‌های غذایی متعادل بخورید
  • ورزش کنید
  • مراقبت‌های دوران بارداری را به خوبی انجام دهید
  • ویتامین و مکمل ضروری را مصرف کنید

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اوتیسم یا بیماری اوتیستیک یک طیف اختلال عصبی رفتاری است که با اختلال در تعاملات اجتماعی، رشد کلامی و مهارت‌های ارتباطی و علائم بسیاری همراه است که در این مطلب همه آنها را مرور کردیم. این سندروم می‌تواند از نوزادی علائم خود را نشان دهد. از جمله شایع‌ترین علائم آن اجتناب از برقرار ارتباط چشمی است. این افراد الگوهای رفتاری تکراری دارند و علائم دیگری که در بالا لبه آنها اشاره کردیم.

افراد اوتیسمی نیازهای خاصی دارند و زندگی با آنها می‌تواند چالش برانگیز باشد. بهترین دکتر روانشناس و فوق تخصص روانپزشکی از متخصصانی هستند که می‌توانند در مواجهه با این افراد به شما کمک کنند. در دکترتو می‌توانید از بهترین روانشناسان و روانپزشکان در کشور نوبت اینترنتی ویزیت حضوری دریافت کنید یا از سیستم مشاوره با دکتر روانشناس آنلاین و دکتر روانپزشک آنلاین استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

چیزی به اسم اوتیسم خفیف وجود ندارد. اما افرادی هستند که علائم خفیف‌تری از اوتیسم نشان می‌دهند. این افراد را به اشتباه با اوتیسم خفیف می‌شناسند. بعد از انجام بررسی‌های بیشتر به افرادی که اوتیسم خفیف (به اصطلاح) دارند را با بیماری سندروم آسپرگر می‌شناسند.

همان‌طور که اصطلاح اوتیسم خفیف اشتباه است،اوتیسم شدید نیز به اشتباه گفته می‌شود. این اصطلاح عامیانه است و برای کسانی به کار برده‌می‌شود که علائم شدید‌تری از اوتیسم را نشان می‌دهند یا همه‌ی علائم اوتیسم را دارند. این افراد را با نام اوتیسم کلاسیک یا اوتیسم کانر یا همان اوتیسم به تنهایی هم می‌شناسند.

دوم آوریل هر سال را روز جهانی اوتیسم نام‌گذاری کرده‌اند.

شاید این سوال ذهن شما را درگیر کند که عمر کودکان اوتیسم چقدر است. اوتیسم به تنهایی و به خودی خود باعث کوتاهی عمر افراد مبتلا نمی‌شود. این در‌حالی است که این بیماری می‌تواند شرایطی را برای فرد ایجاد کند که نتوانند در مواقع خطر به خوبی تصمیم بگیرند و دچار حوادثی شود که باعث مرگ آنها شود.

طبق تحقیقاتی که انجام شده‌است، دانشمندان متوجه شده‌اند که چهره کودکان مبتلا به اوتیسم دارای ویژگی‌های است که با کودکانی که رشد عادی دارند، متفاوت است. یکی از ویژگی‌هایی که صورت کودکان اوتیسمی به خصوص پسران اوتیسمی دارد، صورت و دهان پهن‌تر است. همچنین دهان این کودکان بینی صاف‌تر و گونه‌های باریک‌تر دارند. شکاف بین لب و بینی آنها کوتاه‌تر است و این ویژگی‌ها باعث تمایز آنها با دیگر کوکان می‌شوند.

در حرکت‌های دست این کودکان معمولا الگوهای تکرارشونده و چرخشی وجود دارد.

بله. کودکان اوتیسمی بسیار مستقیم صحبت می‌کنند و استعاره و کنایه را متوجه نمی‌شوند. این کودکان همچنین معنی کلمات و جملات را به طور مستقیم متوجه می‌شوند.

هیچ آزمون خاصی جهت تشخیص اوتیسم وجود ندارد، در عوض، پزشکان این اختلال را در دوران کودکی و قبل از ۳ سالگی از طریق گزارشات والدین از رفتارها، مشاهدات و رد سایر بیماری‌ها و مشکلات، تشخیص می‌دهند.

بیماری اوتیسم درمان ندارد اما می‌تواند رفتارهای آنها را بهبود ببخشد. کسانی که اوتیسم دارند تا آخر عمر خود اوتیسم خواهند داشت.

کودکان اوتیسمی معمولا تمایل دارند که به تنهایی وقت بگذرانند و از بازی کردن با هم‌گروهی‌های خود لذت نمی‌برند. همچنین این کودکان از قوانین لذت می‌برند و دوست دارند که باقی هم‌بازی‌های آنها با قوانین آنها بازی کنند.

مدرسه اوتیسم برای کودکان کم‌توان و کودکان اوتیسمی وجود دارد. در این مدارس با آموزش‌های خاص و رفتار‌های ویژه با این کودکان برخورد می‌شود.

برای درمان اوتیسم، برخی از کشورها به خوبی عمل کرده‌اند و آموزش‌های ویژه‌ای را برای آنها در نظر گرفته‌اند. بیشتر این کشورها در قاره‌ی اروپا قرار دارند.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره اوتیسم

  1. روشنک گفت:

    سلام پسرم بچگی ساکت وعصبی بوددرساسش همیشه من کمکش میکردم چندبارخودکشی کردوالان ۲۶سالشه ولی بدون دلیل عصبی میشه وتوهین میکنه وسایل میشکنه به نظرشمااوتیسم داره ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      صرفا با این علایم نمی توان اوتیسم را تشخیص داد
      نیاز به تشخیص و جزییات بیشتری داریم

      متخصص روانپزشک

  2. ناشناس گفت:

    سلام پسرم بچگی ساکت وعصبی بوددرساسش همیشه من کمکش میکردم چندبارخودکشی کردوالان ۲۶سالشه ولی بدون دلیل عصبی میشه وتوهین میکنه وسایل میشکنه به نظرشمااوتیسم داره ؟

  3. سلام گفت:

    محترم ایجاد مزاحمت تلفنی کار خوبی نیست کاربر محترم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورتی که از کاربران ایجاد مزاحمت کردند
      حتمن در میان بگذارید
      تا اقدامات لازم صورت گیرد

  4. ع گفت:

    سلام پسر من سه سالشه با بچه ها که بازی می‌کنه زود عصبی میشه کتک کاری می‌کنه حتی بعضی وقتا ما پدر رو مادر رو هم میزنه از دو سالگی حرف زدن رو کم کم شروع کرد به نظر شما پسر من اتیسم داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نمی توان نظر قطعی داد
      حتمن نیاز به معاینه و بررسی دقیق تر دارد
      جدی بگیرید
      متخصص روانپزشک

  5. نصرت گفت:

    سلام
    به نظر شما چرا مادر دایانا آزادمنش دختره اوتیسمشو کشت؟یعنی اینقدر غیر قابل تحمل اند افراد اوتیسم؟اوتیسم کم یا زیاد هم داریم؟
    البته این موضوع در اصفهان رخ داد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر
      به راحتی با چند تکنیک رفتاری می شود با افراد اوتیسمی نار آمد
      انگیزه این عمل مادر باید واکاوی شود

  6. غزل گفت:

    سلام اگه بچه دیر شروع به صحبت کنه و دستاشو هر از گاهی در طول روز چرخش خاصی بده و این رفتارو مداوم تکرار کنه و اسباب بازی هارو هم در یک ردیف بچینه ایا اوتیسم دارع؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      صرفا به معنای اوتیسم نیست
      گرچه باید کاملا بررسی گردد

    2. ناشناس گفت:

      سلام..کودک شما اوتیسم داره؟
      چند وقتشه
      چون پسر منم دوسال ونیمشه کم حرف میزنه و اسباب بازی ردیف میچینه خیلی نگرانشم

  7. عسل گفت:

    سلام خسته نباشین . دختر ۲۰ ساله هستم . از سن کم به بازی های گروهی علاقه نشون نمی‌دادم . از پازل های پانصد تکه ، مجله و کتاب داستان های دنباله دار خیلی خوشم میومد . یادمه یه بار که تو خونه تنها بودم دستم رو بردم داخل یخچال و چون سنم کم بود نمیدونستم دلیل این سرما چی هست و بعد از اون دیواره ی سماور رو لمس کردم و حس گرمایی که داشت برام جالب بود . این کار رو با ادویه های مختلف هم انجام می‌دادم و برام جالب بود چرا زرد چوبه اینقدر لطیفه اما سماق زبر تر هست . و همینطور به بو ها حساس بودم . بوی سفره ی نو ، چوب مرطوب و کاغذ سوخته توجهم رو جلب می‌کرد .خیلی کنجکاو بودم و مدت ها فکر میکردم که موهای سرم از کجا اومده و چطور ممکنه بلند بشه یا اینکه چرا بافت پوست حالت لوزی و مثلث ریزه . پرخاشگر و حساس بودم . تو دنیای تخیلاتم همیشه صاحب یه زمین کشاورزی عظیم و یه مزرعه بزرگ بودم و تو ذهنم گاهی به اعماق اقیانوس سفر میکردم . یادمه شکل ظاهری تموم ماهی های دریا رو تو ذهنم ترسیم میکردم . اطرافیانم میگن تو بچگی گاهی خیلی تو فکر بودم و گاهی خیلی بیش‌فعال و پر تحرک تو دنیای درونی ام هیجان زیادی رو تجربه میکردم ولی بازی کردن با بقیه بچها هیجانی برام نداشت .
    تو سن بلوغ و بعد از بلوغ ، از روابط اجتمایی امتناع میکردم . یه مدت در مورد اختلالات روانی میخوندم و با خودم مقایسه میکردم . متوجه شدم علامتهایی رو دارم که ممکنه نشونه ی اوتیسم یا اختلال شخصیت اسکیزویید باشه . از نظر احساسی خیلی سرد هستم و همیشه تمایل دارم یه فاصله ای بین من و اطرافیانم باشه ( گاهی حتی اعضای خانواده ام ) . حقیقتش من از درون میتونم شرایط اطرافیانم رو درک کنم ( مثلا وقتیی کسی اطرافم از استرس و بی حوصلگی پاهاشو تند حرکت میده درک میکنم شرایطش سخت بوده بدون اینکه چیزی بگه ) اما تمایل دارم حالت سرد خودمو حفظ کنم . اکثراوقات نسبت به نظرات بقیه در مورد خودم بی تفاوتم مگه اینکه یکی خیلی بهم نزدیک باشه و آدمای زیادی نیستن که حس نزدیکی باهاشون داشته باشم ناخوداگاه نسبت به این رفتارم حس خوبی دارم . دوستای کمی دارم
    یه جا در مورد بیماران شخصیت اسکیزویید خوندم که اکثرا به خودکشی فکر میکنن و در لباس پوشیدن به مد علاقه ای ندارن . من هیچوقت به خودکشی فکر نکردم ولی همیشه از مد فرار میکنم چون یه حسی درونم میگه دلم نمیخواد مثل بقیه دیده بشم . مشکل اعتماد به نفس ندارم . ارتباط چشمی رو حفظ میکنم . از کتاب‌ها و فیلم های مفمومی و مبهم لذت میبرم . علایقم محدود نیست . دلم میخواد خیلی هنر ها رو یاد بگیرم دوست دارم نوازنده بشم و از بچگی نویسندگی رو دوست داشتم . یکمی از طراحی لباس مجلسی خوشم میاد .
    علاوه بر این تو علم به پلیمر ها نجوم خودشناسی و کشاورزی علاقه دارم . پنهان کاری و رازپوشی زیاد انجام میدم و دلم میخواد همه کارامو خودم انجام بدم .
    من تست هوش احساسی بار-آن انجام دادم . احترام به خود ، خود شکوفایی ، استقلال ، حل مسئله و انطاف پذیری بالای ۷۰ درصد بود .
    خودآگاهی ، ابراز وجود ، مسئولیت پذیری اجتمایی ، همدلی خوش‌بینی و شادکامی تقریبا ۵۰ درصد بود .
    کمترین درصد ها برای تحمل فشار روانی ، روابط بین فردی و کنترل تکانش بود
    ببخشید نوشته هام اینقدر طولانی شد سعی کردم اطلاعاتی رو که لازمه بنویسم . من تقریبا مطمئنم اسکیزویید هستم ولی آیا ممکنه اوتیسم داشته باشم ؟
    در رابطه با اسکیزویید بگم نوشتن در مورد خودم و احساساتم زیاد آسون نیست برام اما خودمو متقاعد کردم که لازمه بیان کنم تا متوجه بشم سلامت روانیم در چه حده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اوتیسم منتفی است
      با توجه به توصیفات دقیق و زیبایتان
      جز تریت اسکیزویید هستید
      نه اختلال ان

  8. ناشناس گفت:

    سلام برای تشخیص اوتیسم در بزرگسالی از کجا شروع کنیم ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به ازمایش های تشخیصی زیر نظر متخصص اعصاب و روان دارد

  9. ایوب شنگه گفت:

    نوک پنجه راه رفتن هم میتونه به عنوان علائم اوتیسم مورد بررسی قرار بگیره که شاید توجه زیادی بهش نمیشه.

    1. مهناز گفت:

      بیشتر سر کوبیدن به زمین از علایم اوتیسم هست.رو نک پا راه رفتن تا زیر دوسال معمولا طبیعیه

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس از شما