علت مشکلات هضم چیست؟ چگونه می توان آن را درمان کرد؟

مشکلات هضم، علائم، علت و درمان آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

مشکلات هضم با علائمی مانند اسهال، حالت تهوع، معده‌درد یا سوزش سر دل همراه است. بیماری‌های گوارشی از خفیف تا شدید می‌توانند باعث این عارضه شوند. مهم‌ترین اقدام برای درمان آن رعایت رژیم غذایی متعادل و مصرف داروهای تجویزی است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
مشکلات هضم

مشکلات هضم یکی از چالش‌هایی است که کودکان، بزرگسالان، خانم‌های باردار و افراد مسن ممکن است با آن روبرو شوند. مشک هضم و جذب غذا می‌تواند به بیماری‌های مختلفی مربوط باشد. اگر دستگاه گوارش شما با مشکلی مواجه است و هضم غذا سخت شده است، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم که مشکلات هضم و گوارش چه علائمی دارند؟ چرا برخی افراد در طول زندگی خود با چنین مشکلی مواجه می‌شوند؟ کدام بیماری‌ها روی هضم غذا تاثیر دارند؟ پزشک چگونه بیماری را تشخیص می‌دهد؟ برای درمان آن چه اقداماتی می‌توان انجام داد؟ کدام غذاها مشکل هضم را بیشتر کرده و کدام از آنها این عارضه را بهبود می‌دهند؟

درصورتی‌که دچار مشکلات گوارشی هستید و خوردن غذا برای شما سخت است، باید برای تشخیص و درمان بیماری خود به دکتر گوارش یا دکتر داخلی مراجعه کنید. بری ارتباط با بهترین پزشکان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

مشکلات هضم و گوارش چیست؟

دستگاه گوارش بخش مهم و گسترده‌ای از بدن است. از دهان تا راست‌روده را شامل می‌شود. یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی مشکلات هضم است. دستگاه گوارش در طول هضم و جذب غذا مواد ضروری را جذب کرده و مواد زائد را دفع می‌کند. گاهی علائم بسیار کوچک و جزئی باعث مشکلات هضم می‌شود. اگر به این علائم توجه نشود، ممکن است بیماری جدی و مزمن شود. در این شرایط درمان آن چالش‌های بیشتری دارد.

بیماری‌های گوارشی هرساله میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند. دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا و پانکراس می‌شود. مشکل در هرکدام از این اندام‌ها می‌تواند هضم و جذب غذا را با مشکل مواجه کند. اختلالات گوارشی می‌توانند خفیف تا شدید باشند. ازآنجایی‌که بسیاری از علائم آنها مشابه است، حتما باید برای بررسی دقیق به پزشک متخصص مراجعه کرد.

علائم مشکلات هضم

مشکلات هضم می‌تواند مربوط به اختلال در هر بخش دستگاه گوارش باشد. معمولا این بیماری‌ها و اختلالات علائم مشابهی دارند. از شایع‌ترین علائم مشکلات هضم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • خونریزی
  • نفخ
  • یبوست
  • اسهال
  • سوزش سر دل
  • درد معده
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد شکم
  • مشکلات بلع
  • افزایش یا کاهش وزن.

به نقل از healthline دررابطه‌با علائم جدی مشکلات هضم:

برخی از علائم جدی‌تر هستند و می‌توانند به معنای وجود یک مشکل پزشکی اورژانسی باشند. اگر علائمی مانند مدفوع خونی، استفراغ مداوم، گرفتگی شدید شکم، تعریق یا کاهش وزن ناگهانی و ناخواسته داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

حالت تهوع و ناراحتی معده از علائم شایع مشکلات هضم است.
حالت تهوع و ناراحتی معده از علائم شایع مشکلات هضم است.

در صورت بروز علائم مشکلات هضم به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

اگر دچار علائم بیماری‌های گوارشی مانند یبوست، نفخ، معده درد یا دل‌درد هستید، حتما برای بررسی علائم و تشخیص بیماری خود به متخصص گوارش و کبد یا متخصص داخلی مراجعه کنید. برای ارتباط با بهترین پزشکان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

نفخ و یبوست امانتو بریده؟ مدام سوزش سر دل داری؟

با متخصص گوارش مشورت کن.

علت مشکلات هضم

مشکلات زیادی می‌توانند روی هضم غذا تاثیر بگذارند. شرایط از خفیف تا جدی متغیر است. برخی مشکلات با درمان ساده برطرف شده و برخی خطرات و عوارض زیادی به همراه دارند. از شایع‌ترین دلایل مشکلات هضم می‌توان به بیماری‌های زیر اشاره کرد.

بیماری‌های گوارشی از خفیف تا شدید می‌توانند باعث مشکل در هضم غذا شوند.

بیماری‌های معده مانند عفونت معده، زخم معده یا رفلاکس معده روی هضم غذا تاثیر منفی دارند.
بیماری‌های معده مانند عفونت معده، زخم معده یا رفلاکس معده روی هضم غذا تاثیر منفی دارند.

تشخیص مشکلات هضم

برای تشخیص مشکلات هضم آزمایش‌های مختلفی انجام می‌شود. پزشک باتوجه‌به علائم و شرایط بیماری ممکن است هر یک از تست‌های تشخیصی زیر را تجویز کند.

  • آزمایش خون و مدفوع: برای تشخیص انواع عفونت این آزمایش‌ها انجام می‌شوند.
  • آندوسکوپی و کولونوسکوپی: پزشک برای مشاهده بافت‌های مختلف این آزمایش‌ها را تجویز می‌کند. آندوسکوپ لوله کوچک و منعطفی است که سر آن دوربین و نور تعبیه شده است. با واردشدن لوله به دستگاه گوارش هر نوع مشکل در این اندام‌ها بررسی می‌شود.
  • سونوگرافی: گاهی با تست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی می‌توان مشکلات دستگاه گوارش را تشخیص داد.

درمان مشکلات هضم

مشکلات هضم می‌تواند مربوط به بیماری‌های مختلف باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که عفونت دستگاه گوارش باعث این مشکل شده است، داروهای آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. گاهی ممکن است رژیم غذایی شما تغییر کند. به‌عنوان‌مثال افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند، نباید گلوتن مصرف کنند. با تشخیص بیماری می‌توان اقدامات درمانی لازم را انجام داد.

معمولا پزشک برای رفع مشکلات هضم غذا برخی نکات را یادآور می‌شود. رعایت موارد زیر می‌تواند به درمان مشکل شما کمک کند.

۱. برنامه درمانی خود را رعایت کنید.

پس از تشخیص بیماری گوارشی پزشک داروهایی را تجویز کرده و رژیم غذایی خاصی را برای شما تهیه می‌کند. معمولا درمان بیماری‌های گوارشی نیاز به صبر و حوصله دارد. به‌موقع داروهای خود را مصرف کرده و نکات مربوط به برنامه غذایی را یادداشت کنید. رعایت رژیم غذایی تاثیر زیادی در سلامتی دستگاه گوارش دارد.

۲. محرک های گوارشی را شناسایی کنید.

برخی مواد غذایی می‌توانند ناراحتی گوارشی را تشدید کنند. این محرک‌ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. سعی کنید این محرک‌ها را شناسایی کنید و تا جای ممکن خوردن آنها را محدود کنید. به‌عنوان‌مثال مواد غذایی مانند قهوه، محصولات لبنی و نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند باعث اسهال یا نفخ شوند. باید هر روز برنامه غذایی خود را یادداشت کنید تا متوجه شوید کدام مواد غذایی باعث مشکل هضم غذا می‌شود.

۳. عوارض داروها را بررسی کنید.

اگر به‌تازگی دچار مشکلات هضم شده و سابقه خانوادگی این عارضه نیز در خانواده شما وجود ندارد، داروهای مصرفی خود را بررسی کنید. گاهی برخی داروها روی دستگاه گوارش تاثیر گذاشته و باعث مشکلات هضم یا جذب غذا می‌شوند. پزشک با جایگزین‌کردن داروها و تغییر دوز آنها می‌تواند این عارضه را درمان کند.

برخی داروها باعث مشکلات هضم شده و با جایگزین کردن آنها این عارضه برطرف می‌شود.

۴. رژیم غذایی متعادلی را رعایت کنید.

داشتن برنامه غذایی درست می‌تواند از مشکلات گوارشی جلوگیری کرده یا علائم آنها را تسکین دهد. به دستورالعمل‌های پزشک توجه داشته باشید. اگر مواد غذایی خاصی به دستگاه گوارش شما آسیب می‌زند، باید از آن دوری کنید. در برنامه غذایی به موارد زیر توجه داشته باشید.

  • سعی کنید مصرف فیبر را به‌مرور افزایش دهید. فیبر زیاد در غذا به سلامت روده کمک می‌کند و هضم غذا راحت‌تر می‌شود. این نوع غذاها از نفخ و اسهال جلوگیری می‌کنند.
  • وعده‌های غذایی خود را کوچک کرده و در تعداد وعده بیشتر بخورید. این کار از انقباضات ناگهانی روده جلوگیری می‌کند.
رژیم غذایی سالم و متعادل به درمان مشکلات هضم غذا کمک زیادی می‌کند.
رژیم غذایی سالم و متعادل به درمان مشکلات هضم غذا کمک زیادی می‌کند.

۵. مقدار کافی مایعات بنوشید.

برای سلامت و عملکرد درست روده باید به مقدار کافی آب بنوشید. نوشیدن آب زیاد از یبوست جلوگیری می‌کند. برخی نوشیدنی‌ها مانند قهوه و نوشابه‌های گازدار باعث مشکلات گوارشی می‌شوند. این نوشیدنی‌ها را باید از برنامه غذایی خود حذف کنید. اگر دچار اسهال هستید و این مشکل چند روز ادامه دارد، حتما نوشیدن آب را جدی بگیرید. در این شرایط باید از کم‌آبی بدن جلوگیری کنید. کافئین و الکل کم‌آبی را تشدید می‌کنند.

۶. برای هضم بهتر غذا به رعایت بهداشت اهمیت دهید.

همیشه قبل از خوردن یا تهیه غذا دست‌های خود را با آب گرم و صابون بشویید. این کار احتمال انتقال باکتری‌های خطرناک را به دستگاه گوارش شما کمتر می‌کند.

برای درمان مشکلات هضم به کدام تیم پزشکی می توان مراجعه کرد؟

مشکلات هضم علل مختلفی داشته و می‌تواند به هر بخش از دستگاه گوارش مربوط شود. به همین دلیل برای تشخیص دقیق بیماری و اقدامات درمانی باید به فوق‌تخصص گوارش و کبد یا دکتر داخلی مراجعه کنید. برای مشاوره با بهترین پزشکان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

دچار مشکلات هضم هستی و دنبال بهترین درمانی؟ با متخصص گوارش مشورت کن.

پیشگیری از مشکلات هضم و جذب

از بسیاری از بیماری‌های گوارشی می‌توان با تغییر سبک زندگی پیشگیری کرد. اما برخی دیگر قابل‌کنترل نبوده و راهی برای جلوگیری از آنها وجود ندارد. برخی اقدامات موثر عبارتند از:

  • اگر سابقه خانوادگی هر یک از سرطان‌های دستگاه گوارش را دارید، حتما غربالگری آن را جدی بگیرید.
  • وعده‌های غذایی خود را کوچک کرده و در تعداد دفعات بیشتر بخورید. اما کالری دریافتی خود را افزایش ندهید.
  • مقدار مصرف آب را افزایش دهید.
  • از مصرف الکل خودداری کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید.

مشکلات هضم غذا در کودکان

طیف گسترده‌ای از اختلالات گوارشی می‌توانند کودکان را تحت تاثیر قرار دهند. حتی برخی از مشکلات هضم روی رشد کودک تاثیر می‌گذارند. اگر اشتهای کودک کمتر شده است، حالت تهوع و دل‌درد دارد یا دچار علائمی مانند نفخ، اسهال یا یبوست است، باید برای تشخیص مشکل به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات هضم در کودکان می‌تواند مربوط به بیماری‌هایی مانند سلیاک، بیماری کرون، عفونت معده یا روده، حساسیت غذایی، رفلاکس معده، سندروم روده تحریک‌پذیر یا انسداد کاذب روده باشد.

مشکلات هضم غذا در بارداری

یکی از عوارض شایع بارداری مشکلات هضم و جذب غذا است. در این دوره تغییرات هورمونی می‌تواند روی دستگاه گوارش تاثیر بگذارد. علاوه بر این با رشد جنین و فشار داخل شکم عملکرد معده و روده با مشکل روبرو می‌شود. برخی علائم مشکلات هضم در بارداری طبیعی بوده و بعد از مدتی از بین می‌روند. اما اگر علائم شما شدید است، باید به دکتر زنان اطلاع دهید.

از علائم مشکلات هضم در بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حالت تهوع و استفراغ
  • سوزش سر دل
  • اسهال
  • یبوست.
 در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی هضم غذا مشکل می‌شود.
در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی هضم غذا مشکل می‌شود.

مشکل هضم گلوتن

برخی افراد در هضم و جذب گلوتن دچار مشکل می‌شوند. بیماری سلیاک نوعی بیماری خودایمنی است که روی پوشش روده کوچک تاثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به این بیماری به گلوتن واکنش نشان می‌دهند. این ماده در گندم و جو و محصولات تهیه شده از این مواد وجود دارد. بیماری سلیاک می‌تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد. این افراد باید گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

مشکلات هضم مربوط به اختلال یا بیماری در هر یک از بخش‌های دستگاه گوارش است. دستگاه گوارش از دهان تا راست‌روده را شامل می‌شود. اگر علائمی مانند یبوست، اسهال، خونریزی، سوزش سر دل، نفخ، حالت تهوع و استفراغ، درد معده یا افزایش و کاهش وزن دارید، ممکن است در هضم و جذب غذا دچار مشکل شده باشید.

مشکل هضم می‌تواند مربوط به اختلالی خفیف یا شدید باشد. انواع مختلف بیماری‌ها مانند یبوست مزمن، سندروم روده تحریک‌پذیر، رفلاکس معده، عفونت معده یا روده، زخم معده، بیماری التهابی روده یا پانکراتیت ممکن است باعث مشکل در هضم غذا شوند. پزشک برای تشخیص بیماری، علائم شما را بررسی کرده و در مورد سوابق پزشکی و داروهای مصرفی سوال می‌کند.

معمولا برای درمان مشکلات هضم پزشک برنامه غذایی به شما داده و برخی مواد غذایی مانند قهوه، نوشیدنی‌های گازدار و الکل را محدود می‌کند. علاوه‌برآن ممکن است داروهایی برای درمان بیماری زمینه‌ای تجویز شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌های گوارشی و مشکلات هضم باید با دکتر گوارش و کبد مشاوره داشته باشید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کرده و با پزشک خود به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی در ارتباط باشید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

گاهی ممکن است بیماری‌های گوارشی باعث سردرد شوند. به‌ویژه افرادی که رفلاکس معده دارند، سردرد یا میگرن را تجربه می‌کنند. علت آن فعال شدن مسیرهای درد در بدن است. در این افراد سیگنال‌های عصبی دستگاه گوارش حساس‌تر می‌شوند.

خوردن میوه و سبزیجات برای سلامت دستگاه گوارش توصیه می‌شود. اما گاهی ممکن است برخی افراد با خوردن سبزی خام دچار مشکل در هضم غذا شوند. فیبر موجود در سبزی فیبر محلول بوده و روده به‌راحتی آن را تخمیر می‌کند. برخی افراد دارای روده حساس بوده یا دچار عدم تحمل غذا هستند. اگر این افراد روزانه سبزی زیاد مصرف کنند، دچار علائمی مانند نفخ، یبوست و تحریک روده می‌شوند.

رایج‌ترین علامت مشکل در هضم در بزرگسالان و کودکان حالت تهوع است. اگر بیش از چند روز حالت تهوع دارید یا دچار استفراغ شده‌اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیماری زخم معده و سایر بیماری‌های معده روی هضم غذا تاثیر زیادی دارند. این بیماران ممکن است هنگام خوردن غذا دچار ناراحتی شوند و هضم و جذب غذا با مشکل مواجه شود. به همین دلیل کاهش وزن یکی از عوارض بیماری زخم معده است.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره مشکلات هضم

  1. حمید حسین زاده گفت:

    با سلام حدود ۲ ماه هست که مشکل معده دارم.ابتدا ترش کردن و خصوصا ترش کردن صبحگاهی ولی الان بعد تحت درمان بودن و مصرف دارد مجدد مشکل هضم غذا و عدم احساس گرسنگی دارم صبحونه که میخورم برای ناهار گشنم نمیشه و اذیتم میکنه.زود هم سیر میشم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم گاستریت و ریفلاکس دارید
      نیاز به دارو های ناشتا و احیانا برخی انتی بیوتیک دارید
      رژیم غذایی را تغییر دهید

    2. غلام یحیی خطیب زاده گفت:

      باسلام مدتی هست احساس میکنم که غذا بسرمعده من میماند درطول شب وروز

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        علایم گاستریت و رفلاکس دارید
        غذای چرب را به حداقل برسانید
        اب خیلی سرد مصرف نکنید
        و بهتر است به پزشک مراجعه کنید

        متخصص گوارش و کبد

      2. رضا گفت:

        سلام چند روزه غدا که میخورم تو گلوم گیر میکوند حس میکونم

  2. محمد گفت:

    سلام هرچ ميخورم حس ميكنم توي گلوم گيرميكنه وحس ميكنم حالت برگشتي داره
    واصلا وقتي ميخوابم بااين مشكل روبرونميشمزهمين ك بيدارشدم انگاري مياد توي گلوم فك ميكنم يه چيزي توي گلوم گيركرده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      این مشکل علایم عدم بلع است
      از نظر سلامت مری باید عکسبرداری شود
      احتمال تنگی اسفنگتر و مشکلات حلق وجود دارد

  3. حقی گفت:

    سلام من ۳۷ سالمه ۳ ساله که غذا داخل معدم هضم نمیشه وترش میکنه ممنون میشم برای درمانش راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال گاستریت و رفلاکس وجود دارد
      ۱۴ روز به طور ناشتا از امپرازول استفاده کنید
      در صورت عدم درمان به پزشک مراجعه کنید

  4. حقی هستم گفت:

    سلام خانم حقی هستم من دو ساله که معدم غذا را هضم نمیکنه وترش میکنه میشه راهنمایم کنید ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      مشخصا علایم ورم معده یا گاستریت دارید
      بار هلیکوباکتر معده تان هم باید چک شود

      حداقل پانزده روز ناشتا از اومپرازول استفاده کنید
      در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید

  5. زهرا من گفت:

    سلام دخترم ۱۹ سالشه چند ماه پیش سرما خورد از اون موقع تا حالا هیچ دارویی نمیتونه بخوره بعد از خوردن دارو در کمتر از یک دقیقه استفراغ میکنه نه قرص نه امپول ونه شیاف بدنش هیچ دارویی رو نمیپذره باید چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام د.وست عزیز
      نیاز به ازمایش خون می باشد
      تا حد امکان از دارو های خوراکی بپرهیزید

  6. ناشناس گفت:

    سلام دخترم ۱۹ سالشه چند ماه پیش سرما خورد از اون موقع تا حالا هیچ دارویی نمیتونه بخوره بعد از خوردن دارو در کمتر از یک دقیقه استفراغ میکنه نه قرص نه امپول ونه شیاف بدنش هیچ دارویی رو نمیپذره باید چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام د.وست عزیز
      نیاز به ازمایش خون می باشد
      تا حد امکان از دارو های خوراکی بپرهیزید

  7. ناشناس گفت:

    سلام من غذا میخورم شکم باد میکنه بزرگ میشه مشکل چیه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      احتمالا دچار ورم معده و یا کاهش حرکات دستگاه گوارش هستید
      بعد از غذت سعی کنید ده دقیقه قدم بزنید

  8. ابراهیم گفت:

    باسلام زیاد دلم کار میکنه راهنمای کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام ابراهیم عزیز
      اگر درد در ناحیه گوارشی ندارید حتمن ازمایش تیرویید دهید

  9. مجید گفت:

    مطالب فوق العاده عالین،ممنون برا اطلاع رسانی 👏🔥

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس از همراهی تان
      سالم باشید

  10. ناشناس گفت:

    سلام من ۳۱ سالمه و ۳۱ ساله ک اسهالم ساعت ۹ یه پرتغال خوردم ساعت ۱۱ سالم پسش دادم چکار کنم

    1. ناشناس گفت:

      نندذدد

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        علایم ورم معده و روده دارید
        تا دو هفته بطور ناشتا از امپرازول استفاده کنید
        در صورت عدم بهبود حتمن به متخصص گوارش مراجعه کنید

    2. مبینا گفت:

      چرا وقتی غذا میخوریم هضم نمی شود

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        علایم ورم معده و روده دارید
        تا دو هفته بطور ناشتا از امپرازول استفاده کنید
        در صورت عدم بهبود حتمن به متخصص گوارش مراجعه کنید

    3. مبینا گفت:

      چرا وقتی غذا میخوریم هضم نمی شود

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        علایم ورم معده و روده دارید
        تا دو هفته بطور ناشتا از امپرازول استفاده کنید
        در صورت عدم بهبود حتمن به متخصص گوارش مراجعه کنید

        1. ناشناس گفت:

          سلام چند روزه غذا میخورم تو گلوم حس میکونم گیر میکوند میخاد برگردد غذا

        2. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          باید معاینه ششوید
          هم ممکن است واقعا چیزی در گلو باشد
          و از طرفی از نظر خلط پشت حلق باید معاینه شوید

          متخصص گوارش و کبد