فهرست مطالب
- درد مچ دست چیست؟
- دلایل درد مچ دست (علت درد در مچ دست راست و چپ چیست؟)
- تشخیص درد مچ دست چگونه است؟
- چه کسانی بیشتر در معرض درد مچ دست قرار دارند؟
- بهترین روش درمان درد مچ دست چیست؟
- ورزش برای درد مچ دست (درمان درد مچ دست با ورزش)
- جلوگیری از درد مچ دست ممکن است؟
- برای درد مچ دست چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
درد مچ دست یک شکایت مکرر است که در سنین مختلف رخ میدهد. شایعترین دلیل درد مچ دست پیچخوردگی و تاندونیت است. پزشک بر اساس علائم شما مانند درد شدید، درد مبهم، سوزنسوزنشدن یا گرفتگی دست، مشکل اصلی را تعیین میکند. بهدلیل آناتومی پیچیده مچ دست، تعیین دلیل درد مچ دست شما میتواند یک فرایند دشوار باشد. تشخیص علت درد مچ دست مستلزم یک شرح حال پزشکی دقیق، معاینه فیزیکی و بهدنبال آن یک آزمایش تصویربرداری است. اگر از درد مچ دست رنج میبرید، برای تشخیص علت و درمان آن باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
درد مچ دست چیست؟
درد مچ دست در بیشتر موارد به دلیل رگ به رگ شدن یا شکستگی ناشی از صدمات ناگهانی ایجاد میشود. اما همچنان میتواند ناشی از مشکلات طولانیمدت مانند استرس مکرر، آرتریت و سندرم تونل کارپال باشد. از آنجایی که عوامل زیادی می توانند منجر به درد مچ شوند، تشخیص علت دقیق آن کمی دشوار است.
علائم مشکلات مربوط به مچ دست (درد مچ دست نشانه چیست؟)
درد مچ دست بسته به علت آن، ممکن است متفاوت باشد. بهعنوان مثال، درد آرتروز (استئو آرتریت) اغلب شبیه به یک دندان درد مبهم توصیف میشود، درحالیکه سندروم تونل کارپال معمولا باعث احساس سوزنسوزنشدن بهویژه در شب میشود. محل دقیق درد مچ دست شما هم سرنخهایی از آنچه در پشت علائم شما وجود دارد، ارائه میدهد.
بهطورکلی علائم درد مچ دست عبارتند از:
- ناتوانی در حمل اجسام یا استفاده از بازو
- آسیبی که باعث تغییر شکل مفصل میشود
- درد مچ دست که در شب یا هنگام استراحت رخ میدهد
- درد مچ دست که بیش از چند روز ادامه دارد
- ناتوانی در صاف یا خمکردن مفصل
- تورم یا کبودی قابلتوجه در اطراف مفصل یا ساعد
- علائم عفونت، از جمله تب، قرمزی، گرما
- بیحسی و گزگز دست یا مچ دست
درد مچ دست چپ و قلب به هم ارتباط دارند؟
در حالی که درد دست چپ همیشه نشانه حمله قلبی یا آنژین صدری نیست، اما این دو مورد از جدیترین علل بیماری قلبی هستند. علت درد مچ دست چپ در زنان و مردان به موارد زیادی بستگی دارد و باید توسط متخصص ارزیابی شود. اگر تنگی نفس، حالت تهوع، درد قفسه سینه و سرگیجه همراه با درد بازو را تجربه میکنید، در سریعترنی زمان به پزشک مراجعه کنید.
دلایل درد مچ دست (علت درد در مچ دست راست و چپ چیست؟)
آسیب به هر یک از قسمتهای مچ دست شما میتواند باعث درد و مکشلات مربوط به مچ دست شود. این مشکلات میتوانند بر توانایی شما در استفاده از مچ دست و دست تأثیر بگذارد. در ادامه اصلیترین و شایعترین دلایل درد مچ دست و مشکلات مربوط به مچ دست را بررسی میکنیم.
۱. صدمات فیزیکی، درد مچ دست چپ از چیست؟
آسیب ناگهانی مچ دست اغلب زمانی اتفاق میافتد که روی دست یا مچ دست زمین میخورید یا ضربهای به آن وارد میشود. این اتفاق میتواند باعث رگبهرگشدن، کشیدگی و حتی شکستگی مچ و علت تیر کشیدن مچ دست چپ شود. شکستگی اسکافوئید به شکستگی یک استخوان در سمت شست مچ دست گفته میشود. این نوع شکستگی ممکن است بلافاصله پس از آسیب در عکسبرداری با اشعه ایکس نشان داده نشود.
آسیب یا شکستگی استرسی به آسیب در اثر فعالیتهای مکرر مچ دست گفته میشود، برای مثال علائم در رفتن مچ دست و شکستگی ناشی از ضربهزدن به توپ تنیس یا نواختن ویولن یا رانندگی بهطور مداوم. این موارد میتوانند بافتهای اطراف مفاصل را ملتهب کنند یا باعث شکستگی استرسی شوند، بهخصوص زمانیکه این حرکتها را ساعتها بدون وقفه انجام دهید. بیماری سندروم دکوروان یک آسیب استرس مکرر است که باعث ایجاد درد در پایه انگشت شست و علت درد مچ دست چپ و انگشتان میشود.
۲. آرتروز، علت درد مچ دست و انگشت شست
این نوع آرتریت زمانی اتفاق میافتد که غضروفی که در انتهای استخوانهای شما قرار دارد، به مرور زمان از بین میرود. استئوآرتریت در مچ دست غیرمعمول است و معمولا بیماری آرتروز فقط در افرادی رخ میدهد که در گذشته مچ دستشان آسیب دیدهاست.
روماتیسم مفصلی، اختلالی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای خود حمله میکند. آرتریت روماتوئید معمولا مچ دست را درگیر میکند. اگر یک مچ دست تحت تاثیر قرار گرفته باشد، مچ دست دیگر هم معمولا آسیب دیدهاست.
۳. تاندونیت مچ دست، علت درد مچ دست و انگشت شست
چندین نوار بافت قوی به نام تاندون وجود دارد که از روی مچ دست عبور میکند و ماهیچههای ساعد را به استخوانهای دست و انگشت متصل میکند. تاندونهای فلکسور در سمت کف دست شما قرار دارند و به انگشتان شما اجازه میدهند برای گرفتن اشیا خم شوند. تاندونهای اکستانسور در بالای دست شما قرار دارند و به انگشتان شما کمک میکنند تا اشیا را صاف و رها کنند.
هنگامیکه یک یا چند تاندون ملتهب میشود، تاندونیت مچ دست بروز میکند که باعث درد مبهم و دردناک همراه با سفتی صبحگاهی و گاهی اوقات تورم یا گرمای خفیف میشود. برخی افراد هنگام حرکت مچ دست خود کرپیتوس (احساس ترکیدن) را گزارش میکنند.
فعالیتهای شغلی که شامل حرکات مکرر مچ دست است، مانند تایپکردن یا کار با ماشینآلات یا ورزشهایی که فشار مکرر روی مچ دست ایجاد میکنند (گلف، تنیس) شایعترین علل تاندونیت مچ هستند.
۴. تنوسینوویت مچ دست (ورم مچ دست)
اصطلاح تنوسینوویت اغلب بهجای تاندونیت استفاده میشود. با تنوسینوویت، غلاف تاندون (پوششی پر از مایع که تاندونهای مچ دست شما از آن سر میخورد) ملتهب میشود که علائمی مشابه تاندون ملتهب ایجاد میکند. این عارضه بیشتر بهشکل درد و ورم دست راست و چپ یا مچ دست بروز میکند.
یک نوع خاص از تنوسینوویت، تنوسینوویت دو کوئروین نام دارد که باعث درد مچ دست در سمت شست میشود که ممکن است بهسمت بازو حرکت کند. این عارضه در زنان بین ۳۰ تا ۵۰ سال شایعتر است.
۵. سندرم تونل کارپال علت مچ درد شدید
سندرم تونل کارپال از مهمترین علت درد مچ دست ها و علت درد رگ مچ دست است. این بیماری وضعیتی است که در نتیجه اختلال عملکرد یکی از اعصاب مچ دست ایجاد میشود و با درد ناگهانی مچ دست همراه است. در اغلب موارد عصب میانی در حین عبور از مفصل مچ، فشرده میشود. علاوهبر ناراحتی مچ دست که در شب بدتر میشود، علائم سندروم تونل کارپال در فرد مبتلا ممکن است بیحسی و گزگز در کف دست و همچنین انگشت شست، اشاره و انگشت میانی باشد.
۶. بیماری کین باخ (Kienbock)، علت درد کردن مچ دست
این اختلال معمولا بزرگسالان و جوانان را تحت تأثیر قرار میدهد و شامل فروپاشی پیشرونده یکی از استخوانهای کوچک در مچ دست است. بیماری کین باک زمانی رخ میدهد که خونرسانی به این استخوان مختل میشود.
۷. کیست گانگلیون، یکی از انواع درد مچ دست
کیستهای گانگلیون، کپسولهای خوش خیم و پر از مایع هستند که باعث تورم و یا درد مچ دست میشوند. این درد معمولا در پشت دست یا مچ بروز میکنند و اغلب حالت صاف و لاستیکی دارند. این کیستها ممکن است به رشد خود ادامه دهند، اما به سایر قسمتهای بدن شما سرایت نمیکنند. بهندرت ممکن است کیست عصب را فشرده کند و باعث ضعف عضلانی، بیحسی و گزگز و علت درد دست از مچ به پایین شود.
۸. علت درد مچ دست و پا در طب سنتی چیست؟
علت درد استخوان مچ دست یا گرفتگی مچ دست در طب سنتی میتواند قرار گرفتن زیاد در معرض گرما باشد. گرمای بیش از حد میتواند منجر به التهاب و درد در مفاصل، درد مچ دست هنگام خم شدن یا درد شدید مچ دست شود.
۹. دلیل درد مچ دست در بارداری چیست؟
درد مچ دست بعد از زایمان و بارداری میتواند به دلیل احتباس مایعات، ادم، و حرکات اجباری مکرر دست باشد که باعث تنوسینوویت تنگی تاندونهای دست و مچ میشوند.
۱۰. علت درد مچ دست در کودکان
علت درد مچ دست و پا در کودکان ممکن است ناشی از فعالیتهایی مانند ورزش، بازی یا حرکات تکراری باشد. علل شایع شامل کشیدگی، رگ به رگ شدن، یا آسیب ناشی از استفاده بیش از حد از دست و پا است. عفونتها، شکستگی یا بیماریهای زمینهای نیز ممکن است از علل درد مچ دست کودک باشند.
تشخیص درد مچ دست چگونه است؟
درست است که مچ دست کوچک است، اما از چندین استخوان، ماهیچه و بافت تشکیل شدهاست که آن را به یک ناحیه کاملا پیچیده از بدن تبدیل میکند. برای تشخیص درد مچ دست، یک تاریخچه پزشکی جامع و معاینه فیزیکی لازم است. روند تشخیص اغلب با آزمایش تصویربرداری و عکس اشعه ایکس شروع میشود.
۱. تست های تصویربرداری از مچ دست
از تستهای تصویربرداری معمولا در هنگام تشخیص درد مچ دست استفاده میشود. اولین آزمایش تصویربرداری که توسط پزشک توصیه میشود، عکسبرداری با اشعه ایکس است که میتواند شکستگی و آرتریت مچ دست را تشخیص دهد.
اگر تصویر گرفتهشده با اشعه ایکس مشکوک باشد، ادامه آزمایشات با سیتیاسکن یا MRI دنبال میشود. بهعنوان مثال، گاهی اوقات شکستگیهای اسکافوئید فورا در عکسبرداری با اشعه ایکس ظاهر نمیشوند، تکرار عکسبرداری با اشعه ایکس در چند روز آینده یا MRI معمولا شکستگی استخوان را نشان میدهد.
۲. آرتروسکوپی برای تشخیص درد مچ دست
اگر نتایج آزمایش تصویربرداری قطعی نباشد، پزشک ممکن است آرتروسکوپی را انجام دهد، روشی که در آن ابزاری به اندازه مداد به نام آرتروسکوپ از طریق یک برش کوچک در پوست وارد مچ دست شما میشود.
این ابزار حاوی یک نور و یک دوربین کوچک است که تصاویر را بر روی مانیتور پخش میکند. آرتروسکوپی، روش استاندارد طلایی برای ارزیابی درد طولانیمدت مچ دست است. در برخی موارد، پزشک ممکن است مشکلات مچ دست را از طریق آرتروسکوپ ترمیم کند.
۳. آزمایش های عصبی از مچ دست
درصورت مشکوک بودن به سندرم تونل کارپال، پزشک شما ممکن است تست الکترومیوگرام (EMG) یا نوار عصب و عضله دست را تجویز کند. این تست تخلیههای الکتریکی کوچک تولیدشده در عضلات شما را اندازهگیری میکند. یک الکترود نازک به اندازه یک سوزن به عضله وارد میشود و فعالیت الکتریکی آن در زمان استراحت و انقباض عضله ثبت میشود. مطالعات هدایت عصبی هم به عنوان بخشی از EMG برای ارزیابی کندشدن تکانههای الکتریکی در ناحیه تونل کارپال انجام میشود.
چه کسانی بیشتر در معرض درد مچ دست قرار دارند؟
درد مچ دست ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما خطر درد مچ دست شما ممکن است با موارد زیر افزایش یابد:
- آسیبهای مچ دست در بسیاری از ورزشها رایج است، چه در ورزشهایی که به مچ ضربه وارد میشوند و چه آنهایی که شامل فشار مکرر روی مچ دست هستند، این موارد میتواند شامل فوتبال، بولینگ، گلف، ژیمناستیک، اسنوبورد و تنیس باشد.
- کار تکراری یعنی هر فعالیتی که شامل دستها و مچهای شما میشود حتی بافتن و کوتاهکردن موها اگر با شدت زیاد و بهصورت مکرر انجام شود، میتواند منجر به آسیب مچ دست شود.
- بیماریها یا شرایط خاص مثل بارداری، دیابت، چاقی، آرتریت روماتوئید و نقرس ممکن است خطر ابتلا به سندرم تونل کارپال را افزایش دهند.
درد مچ دست و مفاصل در بدنسازی (درد مچ دست بعد از ورزش)
قرارگرفتن صحیح بازوها و مچ دستها در هنگام بلندکردن هر وزنه، بهویژه وزنههای سنگین یک اقدام پیشگیرانه است. درد مفاصل نشانه چیست؟ هنگامیکه مچ دست شما با استفاده از دمبل و هالتر در موقعیت خود قفل نمیشود، فرم بدن شما به خطر میافتد و فشار بیشازحد بر روی مچ شما وارد میشود و بهطور بالقوه باعث آسیب میشود.
بدنسازان وزنههای سنگین را بهطور منظم بلند میکنند تا قدرت و توده عضلانی را افزایش دهند، اما بلندکردن خیلی سریع و بدون تنفس مناسب، میتواند علت درد مچ دست در بدنسازی باشد. افزایش تدریجی وزن وزنهها یا تعداد تکرار حرکت، احتمال تجربه درد مچ را کاهش میدهد. با این حال، زمانیکه مچ درد رخ میدهد، استراحتدادن به مچ دست به آنها اجازه میدهد تا بهبود یابند تا بتوانید بدون درد به تمرینات بلندکردن وزنه بازگردید.
بهترین روش درمان درد مچ دست چیست؟
یک فیزیوتراپیست میتواند درمانها و تمرینات خاصی را برای آسیبهای مچ دست و مشکلات تاندون انجام دهد. اگر نیاز به جراحی دارید، فیزیوتراپی میتواند به توانبخشی بعد از عمل کمک کند.
اگر استخوانی در مچ دست شما شکسته است، قطعات باید در یک راستا قرار گیرند تا استخوان بتواند بهدرستی بهبود یابد. گچگیری یا آتل میتواند به نگهداشتن قطعات استخوان در کنار هم کمک کند تا مچ دست فرصت بهبودی داشته باشد.
اگر مچ دست شما رگبهرگ یا کشیده شدهباشد، ممکن است نیاز به استفاده از آتل برای محافظت از تاندون یا رباط آسیبدیده برای درمان دست درد داشته باشید. آتلها بهویژه در آسیبهای ناشی از استفاده زیاد و حرکات تکراری مفید هستند. در ادامه روشهای درمان و داروهای مجاز برای درد مچ دست را بررسی میکنیم.
علت درد مچ دست | علائم درد شدید مچ دست | بهترین دکتر برای مراجعه |
---|---|---|
سندرم تونل کارپال | بی حسی، گزگز و ضعف در دست | جراح ارتوپد یا متخصص مغز و اعصاب |
پیچ خوردگی مچ دست | تورم، کبودی و محدودیت حرکت مچ دست | پزشک ارتوپد یا متخصص طب ورزشی |
تاندونیت | درد، حساسیت و مشکل در حرکت مچ دست | متخصص روماتولوژی یا ارتوپدی |
آرتروز | سفتی، تورم و کاهش دامنه حرکتی | روماتولوژیست یا پزشک ارتوپد |
۱. داروهای درد مچ دست و مسکن برای درد مچ دست (بهترین پماد برای درد مچ دست کدام است؟)
برای رفع درد مچ دست و انگشت شست مسکنهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است کمککننده باشند. مسکنهای قویتر با نسخه پزشک در دسترس هستند. تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی نیز ممکن است برای برخی بیماران در نظر گرفته شود.
برای درد مچ دست چه پمادی خوبه؟ پماد ضد درد مچ دست حاوی نعنا فلفلی، میخک، رزماری، آرنیکا و گزنه برای درمان درد شدید توصیه شده است.
۲. عمل جراحی مچ دست
در موارد معدودی برای درمان، جراحی لازم است:
- شکستگی استخوان: در برخی موارد، ممکن است تثبیت شکستگیهای استخوان جهت بهبودی لازم باشد. یک جراح ممکن است نیاز داشته باشد که قطعات استخوان را با سختافزار فلزی به یکدیگر متصل کند.
- سندرم تونل کارپال: اگر علائم شما شدید باشد، ممکن است لازم باشد رباطی که سقف تونل را تشکیل میدهد را باز کنید تا فشار روی عصب کاهش یابد.
- ترمیم تاندون یا رباط: گاهی اوقات جراحی برای ترمیم تاندونها یا رباطهای پارهشده ضروری است.
۳. درمان خانگی درد مچ دست (درمان درد مچ دست در منزل)
درمانهای خانگی زیر میتوانند به تسکین این درد کمک کنند:
- حداقل ۲ هفته به دست و مچ آسیبدیده استراحت دهید.
- استفادهنکردن از محصولات لرزشی یا ابزارهای ارتعاشی (مانند دریل)
- برای استراحتدادن به عصب میانی از آتل یا بریس مچ دست استفاده کنید.
- تمرینات کششی ملایم برای دستها، انگشتان دست و مچ دست انجام دهید.
- مچ دست، کف دست و پشت دست را ماساژ دهید.
- برای محافظت از دست و مچ دستکش کار بپوشید.
- برای کمک به کاهش درد، یک حوله را داغ کنید و روی مچ دستتان قرار دهید.
- از کیسه یخ استفاده کنید، که میتواند به کاهش تورم هم کمک کند.
۴. درمان درد مچ دست در طب سنتی
برای تسکین درد مچ دست در طب سنتی استفاده از مواد زیر توصیه میشود:
- روغن قسط
- روغن بادام
- روغن زیتون
- روغن سیاهدانه.
پیشنهاد میشود که روزی دوبار از نوک انگشتان تا آرنج را با این روغنها مالش دهید.
ورزش برای درد مچ دست (درمان درد مچ دست با ورزش)
دستان شما هر روز کارهای مختلفی را انجام میدهند، از گرفتن فرمان ماشین تا تایپکردن روی صفحه کلید. این حرکات تکراری میتواند ضعف و سفتی را در مچ دست و انگشتان شما ایجاد کند. انجام تمرینات ساده میتواند به جلوگیری از آسیب کمک کند. ورزش مچ دست شما را تقویت میکند و انگشتان شما را انعطافپذیر نگه میدارد.
در ادامه مطلب چند حرکت ملایم پیشنهاد میشود که میتوانید روزانه برای کمک به تسکین درد و جلوگیری از آسیب به مچ دست انجام دهید.
۱. حالت نماز کشش، حرکات اصلاحی برای درد مچ دست
علت نامگذاری این ورزش این است که شبیه به حرکات نماز خواندن است. این ورزش به صورت زیر است:
- در حالت ایستاده، کف دستهای خود را در حالت نماز (قنوت) قرار دهید. آرنجها را بهم بچسبانید. دستان شما باید جلوی صورتتان باشد. دستان شما باید از نوک انگشتان تا آرنج یکدیگر را لمس کنند.
- درحالیکه کف دستهای خود را به هم فشار دادهاید، بهآرامی آرنجهای خود را از هم باز کنید. دستان خود را تا ارتفاع کمر پایین بیاورید. زمانی که دستهایتان جلوی ناف قرار دارند یا زمانیکه کشش را احساس کردید، حرکت را متوقف کنید.
- کشش را ۱۰ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید، سپس تکرار کنید.
- یک دست را جلوی خود در ارتفاع شانه دراز کنید.
- کف دست خود را بهسمت پایین، رو به زمین نگه دارید.
- مچ دست خود را رها کنید تا انگشتانتان بهسمت پایین باشد.
- با دست آزاد خود به آرامی انگشتان خود را بگیرید و آنها را بکشید تا به سمت بدنتان برگردد.
- ۱۰ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید.
فیزیوتراپی برای درمان و یا کاهش علائم و درد در بسیاری از بیماریهای ستون فقرات استفاده میشود. در دکترتو میتوانید با بهترین فیزیوتراپیست در شهر خود آشنا شوید و برای دریافت نوبت ویزیت حضور اقدام کنید.
۲. بازوی کشیده، بهترین ورزش برای درد مچ دست و گزگز انگشتان
در ورزش بازوی کشیده، موارد زیر را رعایت کنید:
- بازوی خود را طوری دراز کنید که کف دستتان به سمت سقف باشد.
- با دست آزاد انگشتان خود را بهآرامی بهسمت زمین فشار دهید.
- انگشتان خود را بهآرامی بهسمت بدن خود بکشید.
- ۱۰ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید.
- این کشش را با بازوی دیگر تکرار کنید. شما باید با هر بازو دو یا سه بار این حرکات کششی را انجام دهید.
۳. مشت های گره کرده
درحالیکه نشستهاید، دستهای باز خود را روی رانهای خود قرار دهید و کف دستها را بالا ببرید. دستان خود را بهآرامی در مشت ببندید، اما خیلی محکم نبندید. درحالیکه ساعدها پاها را لمس میکنند، مشتتان را از روی پاها بلند کنید و بهسمت بدنتان برگردانید و دستان خود را از مچ خم کنید و ۱۰ ثانیه نگه دارید. مشتهای خود را پایین بیاورید و بهآرامی انگشتان خود را باز کنید و ۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید.
جلوگیری از درد مچ دست ممکن است؟
جلوگیری از رویدادهای پیشبینینشده که اغلب باعث آسیب مچ دست میشوند غیرممکن است، اما این نکات به شما برای محافظت از مچ دستتان کمک میکند:
- استحکام استخوان را تضمین کنید: دریافت مقادیر کافی کلسیم یعنی ۱۰۰۰ میلیگرم در روز برای اکثر بزرگسالان و حداقل ۱۲۰۰ میلیگرم در روز برای زنان بالای ۵۰ سال میتواند به جلوگیری از شکستگی استخوان کمک کند.
- افتادن رو به جلو روی دست درازشده علت اصلی بیشتر آسیبهای مچ دست است. برای کمک به جلوگیری از سقوط، کفشهای معقول بپوشید. موانع موجود در خانه که ممکن است باعث افتادن شما شوند را حذف کنید. فضای زندگی خود را روشن نگهدارید و در صورت لزوم میلههای دستگیره را در حمام و نردهها را روی راه پلهها نصب کنید.
- برای فعالیتهای ورزشی از وسایل حفاظتی استفاده کنید. برای فعالیتهای پرخطر مانند فوتبال، اسنوبورد و رولربلید از محافظ مچ دست استفاده کنید.
- به ارگونومی توجه کنید. اگر مدت طولانی را پشت صفحهکلید میگذرانید، بهطور منظم استراحت کنید. هنگام تایپکردن، مچ دست خود را در وضعیتی آرام و خنثی نگه دارید. یک صفحه کلید ارگونومیک (کیبوردی که بهصورت اصولی و صحیح ساخته شده است) و فوم یا ژل پشتیبانی مچ ممکن است کمککننده باشد.
برای درد مچ دست چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اقدام سریع و هوشمندانه در هر بیماری، نقش کلیدی در درمان دارد. اگر برایتان سؤال پیش آمده است که درد مچ دست چه زمانی خطرناک است؟ بهتر است بدانید که علائم زیر میتواند نشانهی جدیشدن آسیب مچ دست شما باشد. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، بهتر است برای پیشگیری از حادشدن بیماری به متخصص ارتوپد یا روماتولوژی مراجعه کنید:
- دردی که با استراحت یا یخ درمانی کاهش نمییابد: استراتژیهای مختلف مراقبتی میتواند به کاهش درد شما کمک کند. میتوانید هر چهار ساعت یک بار به مدت ۲۰ دقیقه از کمپرس سرد روی مچ دستی که ضربه خوردهاست، استفاده کنید. این کار را برای دو یا سه روز انجام دهید، اگر این کارها کمکی به کاهش درد نکرد، باید به پزشک مراجعه کنید.
- دردی که در زمان استراحت هم ادامه دارد: درد مچ دست معمولا پس از ساعتها استفاده مداوم از دستها بدون استراحت شروع میشود. با این حال، اگر با وجود استراحتدادن به مچ دست، درد همچنان ادامه داشت باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
- کاهش دامنه حرکتی: درد ناتوانکننده در مچ دست میتواند حرکت دست و ناحیه مچ را برای شما دشوار یا غیرممکن کند. درد حتی ممکن است به انگشتان شما هم سرایت کند، در این صورت ممکن است اعصاب مچ شما تحت فشار قرار گیرد.
برای درد مچ دست ها چه اطلاعاتی را باید در اختیار پزشک قرار دهید؟
پزشک ممکن است برخی از سوالات زیر را بپرسد:
- علائم شما از چه زمانی شروع شد؟
- آیا این درد به یک آسیب اخیر مرتبط هستند؟
- حرکت خاصی درد مچ دست شما را تحریک میکند؟
- آیا در دست شما بیحسی یا گزگز وجود دارد؟
- راستدست هستید یا چپدست؟
- شغل شما چیست؟ آیا شغل شما به حرکت زیاد مچ دست نیاز دارد؟
- آیا در ورزش یا سرگرمیهایی شرکت میکنید که به مچ دست شما فشار وارد میکند؟
برای تشخیص و درمان درد مچ دست باید به دکتر ارتوپد یا متخصص روماتولوژی مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
مچ دست ساختار ظریف و پیچیدهای دارد. این بخش از دست استخوانهای زند زیرین و زند زبرین را به استخوانهای کف دست متصل میکند. برای ایجاد این اتصال ۸ استخوان کوچک در قسمت مچ قرار دارد و تعدادی رباط که این ساختارها را به هم متصل کرده است. اگر مچ دست آسیب ببیند، برای انجام بسیاری از کارهای روزمره خود دچار مشکل خواهید شد و برای همین هم باید درد مچ دست و دیگر علائم ظاهرشده در مچ را جدی بگیرید.
اگر موارد درد مچ دست در اثر ضربه یا درد مچ دست هنگام چرخش داشتید، به مچ دستتان چند روزی استراحت دهید تا خود را ترمیم کند. برخی روشهای خانگی هم وجود دارد که برای تسکین درد در این موارد میتوانید از آنها استفاده کنید که در خلال مطلب به آنها اشاره کردهایم. اگر درد مچ دست شما با این روشها خوب نشد، یا اگر درد شدید و طولانی داشتید که در زمان استراحت هم ادامه داشت، باید به پزک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
برای پیداکردن فوق تخصص ارتوپدی یا متخصص روماتولوژی به وبسایت دکترتو مراجعه کنید و در دکترتو علاوه بر گرفتن نوبت اینترنتی میتوانید از خدمات مشاوره با دکتر ارتوپد آنلاین یا دکتر روماتولوژی آنلاین هم استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
الان چهار روز قسمت های مختلف بدن درد میکرد این حالت ها وقتی از خوا بیدار شدم بیشتر بود
مثلا اول دست راستم با زانوها با مچ پاها با مهرهام درد میکرد روز بعد مچ دستها باجلو کردنم از خواب بیدار میشدم دستامم درد می کرد وسنگین هستن
سلام
علایم آرتروز و مشکلات داخلی مثل کمبود ویتامین دی۳ دارید
در صورت ادامه علایم حتمن به پزشک مراجعه کنید
متخصص ارتوپدی
من مچ دست راستم درد میکرد و متورم شده بود رفتم دکتر عکس گرفتم گفت کیست استخوان داری دارو داد گفت خوب میشی اگه خوب نشدی باید عمل کنی الان ۳ سال گذشته مچ دست چپم هم درد میکنه ولی متورم نشده نمیدونم برم دکتر یا نه😮💨😭
سلام
بعد از سه سال
حتمن باید عکس رادیولوژی مجددا تکرار شود
پس از عکس
به راحتی می توان تصمیم درمانی گرفت
متخصص ارتوپدی