علت زانو درد چیست و چگونه درمان میشود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

مسائل زیادی باعث ایجاد درد در زانوها می‌شوند. افزایش سن و اضافه وزن، آرتروز، نقرس، روماتیسم، مشکلات تاندون، کشکک، ضعف عضلات پا، آسیب فیزیکی از مهمترین دلایل زانو درد هستند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 17 دقیقه
علت زانو درد چیست و چگونه درمان میشود؟
کاور پادکست دکترتو

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید

لب

شاید شما هم گاهی با زانو درد دست و پنجه نرم می‌کنید اما نمی‌دانید چه دلیل دارد. زانو درد معمولا به دلیل رگ به رگ شدن یا کشیدگی رباط‌ها، پارگی غضروف، تاندونیت و آرتریت اتفاق می‌افتد. تشخیص آسیب یا مشکل زانو نیز با معاینه پزشکی و استفاده از روش‌های تشخیصی مانند اشعه ایکس، ام آر آی، سی تی اسکن یا آرتروسکوپی انجام می‌شود. اما برای اطلاع از بهترین روش درمان درد در زانوها به بررسی متخصص ارتوپدی نیاز دارید. متخصص ارتوپد زانوی شما را به‌دقت معاینه می‌کند و در صورت نیاز آزمایش‌هایی را درخواست می‌دهد.

پزشک بعد از تشخیص روند درمان را شروع می‌کند و ممکن است در درمان از روش‌های دارو درمانی، فیزیوتراپی، تزریقات و در نهایت جراحی استفاده کند. اگر زانوی شما آسیب زیادی دیده باشد و دیگر کارایی نداشته باشد، ممکن است جراحی تعویض زانو انجام شود. برای مشکل درد زانو می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو امکان تعیین وقت حضوری با بهترین متخصصان وجود دارد. همچنین می‌توانید از طریق مشاوره آنلاین یا تلفنی سؤالات خود را با پزشک در میان بگذارید.

زانو درد چیست؟

زانو درد شکایت رایجی است که در افراد با سنین مختلف دیده می‌شود. این نوع درد ممکن است در نتیجه آسیبی مانند پارگی رباط یا خردشدگی غضروف ایجاد شده باشد یا علامتی از بیماری های زانو باشد. همچنین دیگر مشکلات پزشکی از جمله آرتروز، نقرس و عفونت می‌توانند باعث زانو درد شوند.

زانودرد موقت با زانودرد مزمن متفاوت است. بسیاری از افراد به علت آسیب یا تصادف، زانو درد را موقتا تجربه می‌کنند. زانو درد مزمن به‌ندرت بدون درمان خوب می‌شود و همیشه به یک حادثه مربوط نمی‌شود و اغلب نتیجه چندین علت و مشکل پزشکی است.

درد مزمن زانو دردی طولانی، همراه با تورم یا حساسیت در یک یا هر دو زانو است. علت درد زانو، می‌تواند تعیین‌کننده‌ی علایم همراه زانو درد باشد. شرایط بسیاری می‌توانند موجب زانو درد مزمن شوند. همچنین در مورد درد، هر فرد تجربه‌ی متفاوتی خواهد داشت.

متن انگلیسی:
Knee pain is a common complaint that affects people of all ages. Knee pain may be the result of an injury, such as a ruptured ligament or torn cartilage.
ترجمه متن:
زانو درد علامت شایعی است که در همه‌ی سنین دیده‌می‌شود. این علامت می‌تواند ناشی از آسیب‌های فیزیکی مانند پارگی رباط و آسیب به غضروف باشد.

به نقل از mayoclinic

علائم زانو درد کدامند؟

موقعیت و شدت درد زانو ممکن است بسته به علت مشکل، متفاوت باشد. علائم و نشانه‌هایی که گاهی اوقات با درد زانو همراه است عبارتند از:

  • درد پایدار و تیر‌ کشیدن در هنگام فعالیت
  • احساس ناراحتی و سوزش در مفصل
  • تورم و سفتی، قرمزی و گرما در لمس
  • ضعف یا بی‌ثباتی
  • صدای اضافی (صدای خش‌خش یا قروچ‌قروچ)
  • ناتوانی در راست‌کردن زانو به‌طور کامل
اینفوگرافی علائم زانو درد
درد و ناراحتی و ناتوانی در راه رفتن از نشانه‌های درد شدید زانو هستند.

علت زانو درد چیست؟

مسائل زیادی باعث ایجاد درد در زانوها می‌شود. از افزایش سن و اضافه وزن گرفته تا بیماری‌هایی مانند آرتروز، نقرس، روماتیسم، مشکلات تاندون، کشکک، ضعف عضلات پا، آسیب فیزیکی و ده‌ها دلیل دیگر که منجر به درد در قسمت‌های مختلف زانو می‌شوند. در واقع زانو درد نشان‌دهنده‌ی انواع بیماری‌های استخوان و مفاصل یا ماهیچه است.

با ایجاد اولین علائم، افراد دنبال این هستند که بدانند درد زانو نشانه چیست؟ یا دردهای زانو ناشی از چیست؟ دلایل زانو درد می‌تواند آسیب‌های فیزیکی به زانو، مشکلات مکانیکی، انواع آرتروز و سایر مشکلات باشد. با فعال‌بودن و انجام تمرینات مناسب می‌توان به سلامت مفاصل و بقیه قسمت‌های بدن کمک کرد، اما گاهی جراحی و انواع آسیب‌های فیزیکی می‌توانند علت زانو درد باشند. 

تعدادی از عوامل که می‌توانند ریسک ابتلا به مشکلات زانو را افزایش دهند، شامل موارد زیر هستند:

  • سن: در واقع با افزایش سن به علت کهولت سن، شانس دردهای استخوانی افزایش می‌یابد.
  • اضافه وزن: اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش فشار، حتی در فعالیت‌های معمول روزانه مانند راه‌رفتن یا بالا و پایین‌رفتن از پله‌ها، در مفصل زانو می‌شود. همچنین با افزایش سرعت تخریب غضروف مفصلی، خطر ابتلا به استئوآرتریت بیشتر می‌شود.
  • عدم انعطاف‌پذیری و قدرت عضلات: فقدان قدرت و انعطاف‌پذیری عضلات یکی از علل اصلی آسیب زانو است. عضلات خشک و یا ضعیف زانو را کمتر حمایت می‌کنند. زیرا به اندازه کافی فشار وارده بر مفصل را جذب نمی‌کنند.
  • برخی از ورزش‌ها: بعضی از ورزش‌ها نسبت به سایر ورزش‌ها فشار بیشتری روی زانو اعمال می‌کنند. اسکی آلپایی (با چکمه‌های سفت و سخت و به‌دلیل احتمال سقوط در حین اسکی)، پرش‌های بسکتبال و و ضربه‌های تکراری که زانو حین دویدن و پریدن متحمل می‌شود، باعث افزایش خطر آسیب زانو می‌شود.
  • آسیب قبلی: داشتن آسیب قبلی زانو احتمال آسیب مجدد زانو را افزایش می‌دهد.

۱. دررفتگی استخوان پاتلا (کشکک زانو)

زمانی که استخوان پاتلا که جلوی زانو را پوشانده است از محل اصلی خود خارج شود، مشکل در رفتگی زانو رخ می‌دهد. معمولا دررفتگی به سمت خارجی زانو است. همچنین در برخی موارد ممکن است پاتلا دررفته باشد که شما قادر به دیدن جابجایی باشید.

آسیب زانو می‌تواند به هر یک از رباط‌ها، تاندون‌ها یا کیسه‌های پر از مایع (بورسا) که مفصل زانوی شما را احاطه می‌کنند، وارد شده باشد. همچنین صدمات وارده به زانو می‌تواند استخوان‌ها، غضروف‌ها و لیگامان‌های شکل‌دهنده‌ی مفصل را تحت تأثیر قرار دهد.

از دلایل درد شدید زانو می‌توان به آسیب رباط صلیبی قدامی (ACL) اشاره کرد. آسیب ACL به معنای پاره‌شدن رباط صلیبی قدامی است. رباط صلیبی قدامی یکی از چهار رباطی است که سبب اتصال استخوان قلم پا (تیبیا) به استخوان ران (فمور) می‌شود.علت درد کشکک زانو بازیکنان بسکتبال، فوتبال یا سایر ورزش‌هایی که نیاز به تغییر ناگهانی در مسیر دارند، آسیب ACL است.

۲. انواع آرتروز، علت تیر کشیدن زانو

بیش از ۱۰۰ نوع مختلف آرتروز وجود دارد. برای تشخیص علائم آرتروز زانو، انواع مختلفی از آتروز را باید بشناسیم:

  • استئوآرتریت: که بعضی مواقع آرتریت دژنراتیو (مخرب) نامیده می‌شود. استئوآرتریت شایع‌ترین نوع آرتریت است. لازم است بدانید این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که غضروف زانو بر اثر استفاده‌ی زیاد از زانو و افزایش سن مستهلک و خراب می‌شود.
  • آرتریت روماتوئید: ناتوان‌کننده‌ترین نوع آرتریت، آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که می‌تواند تقریبا در هر مفصل بدن از جمله زانو رخ دهد. اگر چه آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است، اما شدت آن و طول مدت درگیری متفاوت است و حتی ممکن است پس از بروز دوباره بهبود یابد. درد مفاصل هم ناتوان کننده است.
  • نقرس: این نوع آرتروز هنگامی رخ می‌دهد که در مفصل کریستال‌های اسید اوریک تشکیل شود. با توجه به اینکه نقرس اغلب انگشت بزرگ پا را درگیر می‌کند، اما می‌تواند در زانو هم رخ دهد.
  • نقرس کاذب: در صورتی‌که بلورهای حاوی کلسیم که در مایع مفصلی تشکیل شوند، اغلب با نقرس اشتباه گرفته می‌شود. زانو شایع‌ترین محلی است که در اثر نقرس کاذب آسیب می‌بیند.
  • آرتریت عفونی: گاهی اوقات مفصل زانو عفونی شده و منجر به تورم، درد و قرمزی مفصل می‌گردد. در آرتریت عفونی معمولا قبل از شروع درد، هیچ آسیب و ضربه‌ای به زانو وارد نشده‌است. همچنین لازم است بدانید آرتروز عفونی معمولا با تب رخ می‌دهد.

زانو درد شدید نشانه چیست؟

برای تشخیص دقیق همین الان نوبت بگیر.

۳. شکستگی، علت زانو درد شدید

استخوان‌های زانو، از جمله کشکک زانو (پاتلا)، می‌توانند در هنگام تصادف با وسایل نقلیه موتوری یا سقوط از ارتفاع شکسته شوند. افرادی که استخوان‌هایشان تحت تأثیر پوکی استخوان تضعیف شده‌است، ممکن است به راحتی با راه‌رفتن اشتباه و یا قدم برداشتن نادرست، دچار علائم شکستگی زانو شوند.

۴. پارگی منیسک، علت زانو درد ناگهانی

منیسک از جنس غضروف سخت و لاستیک مانندی تشکیل شده‌است و به‌عنوان یک جاذب شوک بین استخوان قلم پا (تیبیا) و استخوان ران (فمور) عمل می‌کند. اگر در حالی که منیسک وزن شما را تحمل می‌کند، به‌طور ناگهانی زانوی خود را بپیچانید، پارگی مینیسک زانو اتفاق می‌افتد. این حادثه می‌تواند دردناک باشد.

۵. بورسیت (التهاب تاندونسیت زانو)

برخی از آسیب‌های زانو باعث التهاب در بورسا می‌شود. بورسا کیسه‌های کوچکی حاوی مایع است که مانند بالشتک از خارج مفصل زانو را حمایت می‌کنند و به تاندون‌ها و رباط‌ها این امکان را می‌دهند که به‌آرامی روی مفصل سر بخورند و حرکت کنند.

۶. کیست بیکر (معروف به کیست نانواها)

تشکیل مایع سینوویال (مایع روان‌کننده مفصل) در پشت زانو باعث تورم در این ناحیه می‌شود. این کیست در بیشتر مواقع خودبه‌خود رفع می‌شود اما گاهی لازم است، تحت درمان قرار گیرد.

۷. التهاب تاندون (تاندونیت علت زانو درد هنگام نشستن و برخاستن)

تاندون بافت ضخیم و فیبری است که عضلات را به استخوان وصل می‌کند. تاندونیت باعث تحریک و التهاب یک یا چند تاندون می‌شود که علائم آن شامل درد جلو زانو که در هنگام بالا‌رفتن از پله‌ها یا قدم‌زدن روی سطح شیب، بدتر می‌شود.

دونده‌ها، دوچرخه‌سواران، اسکی‌بازان و کسانی که در ورزش‌های پرشی فعالیت می‌کنند، مستعد ابتلا به التهاب در تاندون پاتلا (عضله‌ی چهارسر ران را در جلوی ران به زانو متصل می‌کند) هستند.

تاندونیت علت زانو درد هنگام نشستن و برخاستن است؟
تاندونیت یکی از عوامل مهم در ایجاد درد زانو است.

۸. وجود اجسام شناور در فضای مفصلی (علت درد مفاصل زانو)

درد مفصل زانو نشانه چیست؟ گاهی اوقات آسیب یا تخریب استخوان یا غضروف می‌تواند باعث کنده‌شدن یک قطعه استخوانی یا غضروفی و شناور‌شدن آن در فضای مفصلی شود. این موضوع ممکن است هیچ مشکلی ایجاد نکند، مگر اینکه در حرکات مفصل زانو تداخل ایجاد کند.

۹. افیوژن مفصلی و زانو درد

افیوژن زانو که به عنوان آب روی زانو شناخته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که مایع سینوویال اضافی در داخل یا اطراف مفصل زانو جمع شود. این بیماری علل رایج بسیاری دارد، از جمله آرتریت، آسیب به رباط‌ها یا منیسک زانو، یا تجمع مایع در بورس، وضعیتی که به عنوان بورسیت پیش کشکک شناخته می‌شود.برای درمان افیوژن مفصلی زانو ممکن است پزشک ابتدا کاهش وزن و انجام ورزش‌های سبک و در نهایت دارو درمانی و جراحی را پیشنهاد کند.

۱۰. سندروم باند ایلیوتیبیال (سندروم چسبندگی ایلیال به تیبیا)

این سندروم زمانی اتفاق می‌افتد که گروهی از بافت‌های سختی که از خارج ران به سمت خارج زانو (باند ایلوتیبیبال) امتداد دارند، خیلی تنگ می‌شود که باعث اصطکاک قسمت بیرونی استخوان ران می‌شود. دونده‌های مسافت‌های طولانی، در معرض سندروم باند ایلیوتبیبال هستند.

۱۱. درد پا یا لگن، علت کمر درد و زانو درد همزمان

چرا پاهام درد میکنه؟ اگر درد پا یا لگن دارید، ممکن است برای کاهش درد مفاصل دردناک شیوه راه‌رفتن خود را تغییر دهید. اما این تغییر در راه‌رفتن می‌تواند فشار بیشتری روی مفصل زانوی شما ایجاد کند. در برخی موارد، مشکلات در ران یا لگن ممکن است به‌صورت درد ارجاعی در زانو دیده شود.

۱۲. تومورهای استخوانی علت درد استخوان زانو

استئوسارکوم (دومین سرطان شایع در استخوان)، اغلب در زانو رخ می‌دهد. از علائم سرطان پا درد زانو هم هست.

درد استخوان زیر زانو نشانه چیست؟

درد زیر کاسه زانو (به خصوص زیر کشکک) معمولا به دلیل شکسته شدن غضروف است که باعث التهاب می‌شود. همچنین می‌تواند از پارگی‌های ریز در تاندون‌ها ناشی شود.

درد استخوان زیر زانو نشانه چیست؟
شکستگی غضروف یا پارگی تاندون، علت درد زیر زانو است.

۱۳. سندروم درد پاتلوفمورال

یک اصطلاح عمومی است که به درد افزاینده بین پاتلا (کشکک زانو) و استخوان ران (فمور) اشاره دارد. این مشکل در ورزشکاران، میانسالان (به‌ویژه افرادی که نرمی استخوان پاتلا دارند) و در افراد مسن (که معمولا به‌علت آرتریت زانو دچار سندروم درد پاتلوفمورال می‌شوند) معمول است.

۱۴. علت درد شدید زانو چیست؟ (زانودرد مزمن)

عواملی که باعث درد زانو مزمن می‌شوند:

  • آسیب به ساختار زانو می‌تواند سبب خونریزی و تورم شود و در صورت عدم درمان، مشکلات مزمن ایجاد کند.
  • کشیدگی و پیچ‌خوردگی مفصل
  • استفاده زیاد از مفصل و عفونت
  • وضعیت نامناسب بدن در هنگام انجام فعالیت بدنی
  • عدم گرم‌کردن یا سرد کردن قبل و بعد از فعالیت بدنی و ورزش
  • کشش نامناسب عضلات که در بیشتر موارد از مهمترین دلایل زانو درد در مردان است

همه زانو دردها جدی نیستند، اما برخی از آسیب‌های زانو و شرایط پزشکی مانند استئوآرتریت می‌تواند منجر به افزایش درد، آسیب مفصلی و ناتوانی در صورت عدم درمان شود.همچنین صدمه به زانو حتی یک آسیب جزئی باعث می‌شود که در آینده مستعد آسیب‌های مشابه باشید.

۱۵. علت درد پشت زانو

اگر پشت زانو درد کند نشانه چیست؟ درد در پشت زانو می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. یکی از دلایل آن کیست بیکر است. کیست بیکر یک کیست پر از مایع است که باعث درد در داخل و پشت زانو می‌شود. به‌طور معمول بین مفاصل مایعی به نام سینوویال وجود دارد که روان‌کننده است. در عارضه‌هایی مانند آرتریت یا آسیب زانو مایع سینوویال بیشتر تولید می‌شود و مایع اضافی کیست ایجاد می‌کند. در این حالت علاوه بر درد پشت زانو تورم هم قابل‌مشاهده است.

۱۶. علت درد پشت زانو هنگام نشستن

علت این عارضه تاندونیت عضلات پشت‌پا است. ممکن است ماهیچه‌هایی که امکان خم و راست‌کردن زانو را می‌دهند، دچار مشکل شوند. وقتی عضله بیش‌از‌حد کشیده می‌شود، می‌تواند پاره شود و دردی را در این ناحیه ایجاد کند. این آسیب در ورزشکارانی در شاخه‌های ورزشی مانند فوتبال، بسکتبال، تنیس یا دوومیدانی بیشتر دیده می‌شود.

چرا وقتی چهار زانو میشینم زانوم درد میگیره؟

درد زانو هنگام چهار زانو نشستن به دلیل تحت فشار قرار گرفتن کاسه زانو اتفاق می‌افتد. برای جلوگیری از این مشکل، نحوه نشستن خود را به حالت ارگونومیک‌تری تغییر دهید، پاهایتان را روی زمین بگذارید و پشت خود را صاف نگه دارید تا وضعیت خوبی داشته باشید. استفاده از زیرپایی یا بالشتک هم می‌تواند به نگه داشتن زانوهای شما در جای مناسب کمک کند.

زانو درد نشانه چه بیماری است؟

۱۷. علت درد پا از زانو به پایین

یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد درد زانو به پایین تاندونیت کشکک است. تاندونیت باعث تحریک و التهاب تاندون‌ها می‌شود و این التهاب می‌تواند به تاندون کشکک آسیب وارد کند. تاندون از استخوان کاسه زانو کشیده شده و تا ساق پا امتداد دارد.

لگد زدن، دویدن و پریدن با این تاندون امکان‌پذیر است. دوندگان، دوچرخه‌سواران و ورزشکارانی که فعالیت‌های پرشی انجام می‌دهند، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند. التهاب در تاندون باعث ایجاد درد در زانو و ساق پا می‌شود.

۱۸. علت زانو درد در زنان (علت زانو درد در زنان جوان و علت زانو درد در چهل سالگی به بالا)

به‌طور معمول درد زانو و آسیب‌دیدگی آن در زنان بیشتر است. همه زنانی که برای مشکل زانوی خود به دکتر ارتوپد مراجعه می‌کنند، ورزشکار نیستند. گاهی علت زانو درد در جوانی به‌دلیل بلندکردن یک جعبه، بالارفتن از پله‌ها و بد نشستن حین انجام کاری مانند باغبانی ایجاد می‌شود. محققان یکی از اصلی‌ترین دلایل شایع‌بودن درد زانو در زنان را شکل فرمی بدن آنها می‌دانند.

زنان نسبت به مردان ساختار لگنی و باسن بزرگتری دارند و استخوان ران آنها از قسمت لگن تا زانو به سمت داخل است. به همین دلیل فشار بیشتری روی مفاصل ایجاد می‌شود.

۱۹. علت زانو درد در کودکان

اما زانو درد در کودکان نشانه چیست؟ در کودکان زانو‌درد می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. معمولاً فعالیت بیش‌از‌حد در کودکان و نوجوانان باعث درد زانو می‌شود. گاهی هم ممکن است یک ضربه یا شرایط خاص این عارضه را ایجاد کرده باشد. گاهی کودکان زمانی که سطح فعالیت یا ورزش خود را تغییر می‌دهند یا ورزشی را شروع می‌کنند، دچار درد می‌شوند.

مفصل زانوی کودکان نسبت به هرگونه تمرین، فعالیت و مشکلات کوچک حساس است. فشار می‌تواند کاسه زانو را کمی جابه‌جا کند و باعث درد شود. انجام هرگونه ورزش در کودکان باید زیر نظر مربی انجام شود. زیرا انعطاف‌پذیری ضعیف و استفاده از تکنیک‌ها و تجهیزات ورزشی نامناسب می‌تواند باعث مشکلات جدی در زانو شود.

۲۰. علت درد زیر زانو در نوجوانان

گاهی در میان نوجوانانی که اهل ورزش‌هایی مانند والیبال یا بسکتبال هستند، درد زیر زانو ایجاد می‌شود. به این عارضه زانوی جامپر می‌گویند. در عارضه زانوی جامپر به تاندون پا آسیب وارد می‌شود. تاندون کاسه زانو (کشکک) را به استخوان ساق پا متصل می‌کند. گاهی هنگام پریدن یا تغییر جهت سریع، مثل بازی والیبال یا بسکتبال این مشکل به وجود می‌آید.

علت درد پا از زانو به پایین در نوجوانان

این نوع حرکات پارگی‌های ریزی در تاندون ایجاد می‌کنند. در نهایت تاندون متورم و ضعیف می‌شود و شخص دردی در زیر کاسه زانو حس می‌کند. درد ناشی از زانوی جامپر با گذشت زمان بدتر می‌شود. از علائم دیگر این عارضه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف
  • سفت‌شدن پا
  • مشکل در خم و صاف‌کردن زانو

بهترین قرص برای زانو درد چیه؟ از دکتر متخصص مشورت بگیر.

تشخیص زانو درد چگونه انجام می شود؟

برای تشخیص علل احتمالی درد مزمن، اقدامات مختلفی نیاز است. این اقدامات شامل موارد زیر است:

  • آزمایش خون
  • معاینه فیزیکی
  • عکس رادیوگرافی
  • سی تی اسکن یا MRI
  • سایر آزمایشات و تصویربرداری‌ها

درمان زانو درد چیست؟

درمان باتوجه‌به علت زانو درد مشخص می‌شود. گاهی پزشک برای تسکین درد دارو تجویز می‌کند. در مواردی که علت درد زانو آرتریت روماتوئید یا نقرس باشد، متخصص از دارو استفاده می‌کند. علاوه بر این پزشک ممکن است، از یک یا چند مورد از درمان‌های زیر استفاده کند.

توجه داشته باشید که تشخیص و درمان زانودرد، فقط توسط پزشک متخصص ارتوپد و به صلاحدید او امکان‌پذیر است و مطالبی که در این مقاله آورده شده‌است صرفا برای آگاهی شما در مورد زانو درد است.

هر یک از علل درد مزمن زانو دارای نوع خاصی از درمان است. این درمان‌ها عبارتند از:

  • درمان فیزیوتراپی
  • دارو
  • عمل جراحی
  • داروهای تزریقی.

بسیاری از انواع درد جزئی زانو به خوبی اقدامات خود مراقبتی بهبود می‌یابند. فیزیوتراپی و آتل زانو و زانوبندهای طبی می‌تواند درد زانو را کاهش دهد. در برخی موارد، درد زانوی شما ممکن است نیاز به درمان جراحی داشته باشد.

علائم زانو دردروش‌ تشخیص علت زانودرددرمان درد زانو
درد پایدار و تیر‌ کشیدن در هنگام فعالیتآزمایش خونفیزیوتراپی
احساس ناراحتی و سوزش در مفصلمعاینه فیزیکیتزریق کورتون و داروهای کاهش درد
تورم و سفتیعکس رادیوگرافیجراحی
قرمزی و گرما در لمسسی تی اسکن یا MRIورزش مخصوص
ضعف یا بی ثباتیسایر آزمایشات و تصویربرداری‌هاداروهای گیاهی و درمان‌های خانگی
علائم، تشخیص علت و درمان زانو درد

۱. فیزیوتراپی برای کاهش درد مفاصل زانو

با تقویت عضلات اطراف زانو می‌توان درد عضلات و مفاصل را تا حدودی برطرف کرد. معمولا باتوجه‌به شرایط بیمار فیزیوتراپی یا انواع مختلف تمرینات تقویتی توصیه می‌شود. اگر بیمار در روز فعالیت زیادی داشته باشد یا ورزش خاصی را دنبال کند، باید الگوهای حرکتی بررسی شود و در صورت نیاز اصلاحاتی در تکنیک‌های ورزشی یا تمرینات روزانه ایجاد شود.

۲. تزریقات برای زانو درد مزمن

گاهی پزشک تزریق دارو به مفصل زانو را پیشنهاد می‌دهد. به‌عنوان‌مثال ممکن است یکی از داروهای زیر به زانو تزریق شود:

  • کورتیکواستروئیدها: برای کاهش علائم شدید آرتریت می‌توان از تزریق داروی کورتیکواستروئید به مفصل زانو استفاده کرد. تزریق این ماده برای چند ماه درد را تسکین می‌دهد. کورتیکواستروئیدها در تمامی موارد مناسب نیستند.
  • اسید هیالورونیک: برای کاهش درد و بهبود حرکت زانوها این ماده تزریق می‌شود. اسید هیالورونیک یک مایع غلیظ است که به مایع طبیعی میان مفاصل شباهت دارد. در مورد اثربخشی اسید هیالورونیک نتایج تحقیقات متفاوت است. اما بااین‌حال در بیشتر مواقع پس از تزریق این ماده تا حدود ۶ ماه درد تسکین پیدا می‌کند.
  • پلاسمای غنی از پلاکت (PRP): پی آر پی حاوی فاکتورهای رشد مختلف با غلظت‌های متفاوت است. تزریق این ماده التهاب را کاهش می‌دهد و باعث بهبودی می‌شود. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که پی آر پی می‌تواند برای افراد مبتلا به آرتروز مفید باشد. بااین‌حال به مطالعات بیشتری نیاز است.
درمان زانو درد چیست؟
یکی از روش‌های درمان زانو درد تزریق مستقیم به مفصل زانو است.

۳. عمل جراحی، درمان قطعی زانو درد

اگر زانوی شما دچار آسیب شده‌است و با جراحی می‌توان این مشکل را برطرف کرد، بهتر است پیش از اقدام به‌خوبی مزایا و معایب این روش را بررسی کنید. گاهی ممکن است روش‌های غیر جراحی گزینه بهتری باشند. درصورتی‌که با بررسی روش‌های مختلف تصمیم به جراحی گرفتید، یکی از گزینه‌های زیر شامل حال شما می‌شود:

روش‌های جراحی زانوتوضیحات
جراحی آرتروسکوپیباتوجه‌به نوع و میزان آسیب، پزشک با استفاده از دوربین فیبر نوری و ابزارهای بلند و باریک جراحی را انجام می‌دهد. در طول جراحی چند برش کوچک در اطراف زانو ایجاد شده و ترمیم صورت می‌گیرد.
از آرتروسکوپی در موارد مختلفی مانند برداشتن پوست و گوشت شل اطراف مفصل زانو، ترمیم غضروف آسیب‌دیده (به‌ویژه زمانی که باعث قفل‌شدن زانو شود) و بازسازی رباط‌های پاره‌شده استفاده می‌شود.
جراحی تعویض جزئی زانودر این روش، جراح قسمت آسیب‌دیده زانو را با قطعات فلزی و پلاستیک تعویض می‌کند. در طول جراحی برش‌های کوچکی ایجاد می‌شود. به همین دلیل نسبت به روش جراحی تعویض کامل زانو زودتر بهبود پیدا می‌کند.
جراحی تعویض کامل زانوجراح استخوان و غضروف آسیب‌دیده را از استخوان ران، ساق پا و کاسه زانو جدا می‌کند. سپس مفصل مصنوعی را به‌عنوان جایگزین قرار می‌دهد. این مفصل از جنس آلیاژهای فلزی، پلاستیک درجه یک و پلیمر است.
استئوتومیاستخوان قسمتی از ران یا ساق پا برداشته می‌شود. این جراحی ممکن است به تسکین درد آرتروز و تراز‌شدن زانو کمک کند. گاهی برای به تعویق انداختن جراحی تعویض کامل زانو از این روش استفاده می‌کنند.
انواع عمل جراحی برای زانودرد

۴. جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟

تعویض مفصل زانو یا آرتوپلاستی زانو یک عمل جراحی برای تعویض مفصل زانو با یک سطح مصنوعی است. معمولا در اثر عواملی مثل آرتروز، ساییدگی و مواردی از این دست فرد به تعویض مفصل زانو نیاز پیدا می‌کند.

در تعویض مفصل کامل زانو، کل مفصل زانو با آلیاژ مخصوصی روکش می‌شود و بین این آلیاژها مفصل مصنوعی قرار داده می‌شود. اما در عمل جراحی زوک Zuk کل مفصل تعویض نمی‌شود. بلکه قسمت‌هایی از مفصل زانو که سالم است باقی می‌ماند و تنها قسمت آسیب‌دیده روکش شده و مفصل جایگذاری می‌شود.

تفاوت اصلی این عمل جدید تعویض مفصل زانو باقی‌ماندن قسمت‌های سالم است. در اثر باقی‌ماندن قسمت‌های سالم، بیمار بعد از جراحی تعویض مفصل زانو بیمار حس بهتری دارد. این عمل در بین افراد جوان‌تر یا بیمارانی که فقط بخشی از زانویشان دچار آرتروز شده‌اشت نتیجه بسیار خوبی دارد.

در این ویدئو دکتر کاوه باشتی متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی زانو درباره عمل جدید تعویض مفصل زانو با شما صحبت می‌کند.

۵. درمان زانو درد در افراد مسن

درد زانو در افراد مسن بسیار شایع است. بسیاری از روش‌های درمانی گفته‌شده برای سالمندان کاربرد دارند اما دررابطه‌با این گروه متخصص باید با حساسیت بیشتری عمل کند. برخی داروها ممکن است، عوارض شدیدی برای فرد ایجاد کند و به قلب یا سایر اندام‌های بدن آسیب بزنند.

معمولا برای کاهش درد و حفظ حرکت در مفاصل در افراد مسن از استامینوفن، داروی گلوکوزامین، کندرویتین و دیاسرین استفاده می‌شود. در موارد جدی‌تر روش‌های تزریقی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و طب سوزنی انجام می‌شود. در مرحله آخر جراح یکی از روش‌های جراحی را برای بیمار انتخاب می‌کند.

متاسفانه بسیاری از افراد مسن پس از شروع زانودرد، بسیاری از فعالیت‌های خود را متوقف می‌کنند. استراحت بیش‌از‌حد عضلات را ضعیف کرده و درد مفاصل را بدتر می‌کند. برنامه ورزشی بی‌خطری را پیدا کنید و تمرینات آن را طبق اصول انجام دهید. سعی کنید وزن خود را پایین بیاورید تا فشار روی زانوها کمتر شود و از کفش‌های طبی و مناسب استفاده کنید.

۶. داروی گیاهی زانو درد

برخی از گیاهان می‌توانند تأثیر مثبتی روی درد زانو داشته باشند. یکی از این گیاهان دارویی آلوئه‌ورا است که خاصیت ضدالتهابی دارد. اکالیپتوس هم یک داروی موضعی است و به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌کند.

زنجبیل یک داروی گیاهی ضدالتهاب است که برای تسکین درد مفاصل و ماهیچه‌ها هم استفاده می‌شود. می‌توانید زنجبیل را دم کنید یا آن را به غذا و سالاد خود اضافه کنید. استفاده از ترکیب آن با عسل یعنی زنجبیل و عسل برای زانو درد مفید است.

درمان زانو درد با روغن سیاه دانه

طبق مطالعاتی که روی ۳۰ نفر از افراد مبتلا به زانو درد انجام شده‌است، مشخص شد که روغن سیاه دانه خواص تسکینی دارد و برای افراد سالمند مبتلا به این عارضه بسیار مفید است. در این آزمایش افراد به مدت ۱ ماه و ۳ بار در هفته روغن سیاه دانه را روی زانوی خود مالیده و آن را ماساژ می‌دادند. بنابراین از خواص روغن سیاه دانه می‌توان به کاهش درد مفاصل اشاره کرد.

۷. درمان خانگی زانو درد با پودر زردچوبه (درمان زانو درد شدید در خانه)

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که زردچوبه در تسکین درد مفاصل مؤثر است و خمیر آن بهترین پماد برای زانو درد محسوب می‌شود. ماده فعال موجود در زردچوبه فواید زیادی برای سلامتی دارد. این ماده فعال کورکومین نامیده شده و خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. کورکومین یک ماده غیرسمی است و برخلاف داروهای درمان درد زانو با مصرف زیاد عوارضی از خود نشان نمی‌دهد.

درمان زانو درد در اثر ورزش زیاد

در بسیاری از افراد این نوع درد نیاز به درمان ندارند و پس از مدتی بهبود پیدا می‌کند. برای تسکین درد و تسریع بهبودی به پاها کمی استراحت دهید و از دویدن و ایستادن طولانی خودداری کنید. اگر درد شدید است، روی زانو به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یخ قرار دهید. این کار را تا زمان ازبین‌رفتن درد هر ۴ ساعت تکرار کنید.

برای درمان خانگی زانودرد از آلوئه‌ورا، اکالیپتوس، زنجبیل، زردچوبه و سیاه‌دانه استفاده کنید، این مواد خاصی ضد‌التهابی دارند و به تسکین درد کمک می‌کنند.

درمان زانو درد در اثر ورزش زیاد چیست؟
برای جلوگیری از درد مزمن زانو، از ایستادن طولانی خودداری کنید.

۸. ویتامین برای زانو درد

یکی از بهترین ویتامین‌هایی که برای درمان زانو درد می‌توان استفاده کرد، ویتامین دی است. سایر ویتامین‌ها نیز عبارتند از:

  • امگا ۳
  • ویتامین E
  • کلاژن
  • ویتامین c
  • ویتامین k

۹. برای زانو درد چی خوبه بخوریم؟

بهترین میوه برای زانو درد مرکبات، انواع توت‌ها و گیلاس و گریپ فروت هستند. اگر به دنبال مواد مغذی هستید تا درد زانوانتان را کم کنید، موارد زیر را پیشنهاد می‌کنیم:

  • آجیل
  • روغن زیتون
  • ماهی روغنی
  • غلات کامل
  • سیر
  • چای سبز
  • سبزیجات
  • عدس
  • لوبیا
  • آبگوشت استخوان
  • کلم بروکلی

قرص غضروف بهترین قرص برای زانو درد است؟

در واقع این دارو به پیشگیری از درد زانو کمک می‌کند. اما برای زانو درد چه قرصی بخوریم؟ داروی گلوکوزامین و کندرویتین (برای بهبود علائم آرتروز مانند درد مفاصل)، روغن ماهی، کورکومین (ترکیب فعال در زردچوبه) و داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم (Aleve) برای زانو درد مفید هستند.

اقدامات پیشگیری از زانو درد موثرند؟

اگرچه همیشه جلوگیری از درد زانو امکان‌پذیر نیست، اما فعال ماندن به کنترل وزن و عضله‌سازی کمک می‌کند، که هر دو می‌توانند به محافظت از زانوها در برابر آسیب بیشتر کمک کنند. پیشنهادات زیر نیز ممکن است به پیشگیری از آسیب و تخریب مفصل کمک کند.

اقدامات پیشگیری از زانو درد موثرند؟
تمرینات فیزیوتراپی برای جلوگیری از درد زانو موثر هستند.

۱. کاهش وزن برای بهبود درد زانو

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای زانوی خود انجام دهید، کاهش وزن است. به ازای تقریبا هر ۰.۵کیلوگرم وزن اضافی فشار بیشتری بر مفاصل شما اعمال می‌شود و خطر آسیب زانو و ابتلا به استئوآرتریت افزایش می‌یابد.

متن انگلیسی:
Being overweight puts you at greater risk for knee problems.
ترجمه متن:
اضافه وزن باعث افزایش احتمال بروز بیماری و مشکلات در زانو می‌شود.

به نقل از medlineplus

۲. انجام ورزش مناسب زانو درد و حرکات اصلاحی برای زانو درد

برای آماده‌سازی ماهیچه‌هایتان برای برآورده‌کردن نیازهای ورزشی خود، وقت کافی اختصاص دهید. برای اطمینان از صحت و بهینه‌بودن تکنیک‌ها و حرکاتتان با مربی تمرین کنید.

اطمینان حاصل کنید که تکنیک‌ها و الگوهای حرکتی که در ورزش یا فعالیت‌های خود استفاده می‌کنید به بهترین شکل هستند. آموختن از افراد متخصص می‌تواند بسیار مفید باشد.

چه ورزشهایی برای زانو درد مناسب نیست؟

برخی از ورزش‌ها برای زانو خطرناک هستند:

  • وزنه برداری (فشار زیادی را به مفاصل، به ویژه زانوها در هنگام اسکات زدن وارد می‌کند)
  • تنیس
  • فوتبال
  • بسکتبال

۳. کسب قدرت و انعطاف پذیری برای استقامت زانو

از آنجا که عضلات ضعیف عامل اصلی صدمات زانو هستند، تقویت عضلات چهارسر ران و همسترینگ که از زانوی شما پشتیبانی می‌کنند، سودمند خواهد بود. آموزش و تمرین تعادل و ثبات کمک می‌کند تا عضلات اطراف زانوی شما مؤثرتر کار کنند. چون عضلات خشک و کوتاه می‌توانند منجر به آسیب زانو شوند، بنابراین انعطاف‌پذیری عضلات مهم هستند. سعی کنید تمرینات انعطاف را در برنامه خود داشته باشید.

۴. هوشمندانه ورزش کنید

اگر استئوآرتریت، درد مزمن زانو یا آسیب‌های تکراری دارید، ممکن است لازم باشد که برنامه ورزشی خود را تغییر دهید. شنا، ایروبیک در آب و یا دیگر فعالیت‌های کم‌فشار (حداقل برای چند روز در هفته) می‌تواند کمک‌کننده باشد. گاهی اوقات تنها محدود‌کردن فعالیت‌های با فشار بالا، می‌تواند باعث بهبود وضعیتتان شود.

برخی از زانو دردها به‌ویژه درد ناشی از استئوآرتریت، به‌دلیل آسیب به ساختار زانو احتمالا دائمی خواهند بود. بدون جراحی و یا نوع دیگری از درمان قوی، همچنان احساس درد، التهاب و تورم در زانوی خود را خواهید داشت. درمان دراز مدت زانو درد مزمن، شامل مدیریت درد، پیشگیری از زخم‌ها و تلاش برای کاهش حرکات زانو است.

اگر زانو درد مزمن شما به علت استفاده بیش‌ازحد از زانو باشد یا بعد از فعالیت بدنی بدتر یا دردناک‌تر می‌شود، تغییر شیوه ی زندگی برای بهبود درد مفید خواهد بود.

۵. حرکات اصلاحی درمان زانو درد

سعی کنید، هنگام نشستن و ایستادن روی زانوها فشار وارد نکنید. خم‌کردن زانو به سمت جلو باعث می‌شود، تمامی فشار بدن روی زانو بیفتد و به آن آسیب وارد کند. نشستن به حالت چهارزانو روی استخوان زانو فشار وارد می‌کند. باید هنگام نشستن موقعیتی را انتخاب کنید که فشاری روی زانو وارد نشود.

برای درمان درد زانو یک تمرین ورزشی مناسب وجود دارد. به پهلو دراز بکشید و یک بالش زیر سر خود قرار دهید. زانوها را کمی به سمت شکم خم کنید. سپس زانوی بالایی را به سمت سقف برید و چند ثانیه در این حالت بمانید. زانوها را پایین آورده و دوباره این حرکت را انجام دهید.

حرکات اصلاحی درمان زانو درد چیست؟
خم کردن زانو، آسیب به زانوها را کم می‌کند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

زانودرد یکی از مشکلاتی که ممکن است برای همه پیش آمده باشد. درد کلافه‌کننده‌ای که می‌تواند زندگی رزومره شما را مختل کند. وقتی زانوی شما درد بکند نمی‌توانید خیلی از فعالیت‌ها را انجام دهید و این تغییرات ممکن است روی کیفیت زندگی شما تأثیر داشته باشد.

هر زمان با هر کدام از علایم زیر مواجه شدید، برای درمان زانو درد خود به متخصص ارتوپد مراجعه کنید:

  • زمانی که نمی‌توانید وزنتان را روی زانوی خود را تحمل کنید
  • اگر تورم واضح در زانوهایتان دارید
  • چنانچه قادر به خم و راست‌کردن زانو به‌طور کامل نباشید
  • در صورتی که تغییر شکل زانو آشکار باشد
  • علاوه بر قرمزی، درد و تورم در زانو، تب داشته باشید
  • احساس کنید که زانویتان ناپایدار است یا زانوی شما بیرون‌زدگی دارد

برای تشخیص علت و درمان زانو درد می‌توانید به دکتر ارتوپد، متخصص طب فیزیکی یا دکتر فیزیوتراپی مراجعه کنید. برای دریافت نوبت دکتر ارتوپد می‌توانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. گاهی در روند درمان به کمک دکتر فیزیوتراپی نیاز است. برای دریافت مشاوره آنلاین هر یک از دکترهای مد نظر،‌ می‌توانید از لینک‌های زیر کمک بگیرید:

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

ویتامین D برای زانو درد مفید است. کمبود ویتامین D سلامت جسمی و روانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، علائمی مانند درد عضلانی و درد مفاصل را گزارش داده‌اند. اغلب درد در زانوها، پاها و باسن ایجاد می‌شود.
کمبود ویتامین D دلیل اصلی پوکی‌استخوان است. افرادی که کلسیم و ویتامین D کمی دارند، استخوان‌های شکننده‌ای داشته و در موارد شدید می‌توانند باعث ایجاد درد شوند. اگر زانوهای ما دچار التهاب است، می‌توان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C این عارضه را کاهش داد.

معمولا زمانی که تمرینات ورزشی به درستی انجام نشود و حرکات اشتباه باعث آسیب به زانو شوند، این عارضه به وجود می‌آید. گاهی هم حرکات پرشی یا دویدن به‌دلیل آسیب به تاندون‌های پا یا پاره‌شدن آنها، درد زانو را در پی دارند. معمولا با کمی استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌توان زانودرد را برطرف کرد.

انجام ورزش با دوچرخه ثابت به‌خودی‌خود باعث زانو درد نمی‌شود. اما انجام اشتباه حرکات روی دوچرخه مانند خم‌شدن بیش‌از‌حد زانوها یا جلو و عقب کشیده‌شدن بدن باعث فشار به زانو می‌شوند.

گاهی زانودرد به‌دلیل آسیب‌های عصبی ایجاد می‌شود. اعصابی که از قسمت پایین ستون فقرات منشا می‌گیرند، از زانو عبور کرده و عضلات زانو را کنترل می‌کنند. تحریک یا فشرده‌شدن این اعصاب باعث سیاتیک شده و درد از ناحیه کمر به سمت لگن و ران و سپس به زانو می‌رسد.

در دوره بارداری به‌دلیل افزایش وزن، تغییر وضعیت بدن و تغییرات هورمونی در قسمت‌های مختلف بدن درد احساس می‌شود. یکی از این نواحی زانوها است. در این شرایط استفاده از کمپرس یخ یا کیسه آب گرم گزینه خوبی است و درد را تسکین می‌دهد. ورزش‌های ملایم و یوگا هم تا حدودی چنین دردهایی را در دوران بارداری کم می‌کنند.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن می‌توانند به کاهش درد زانو کمک کنند.

بسیاری از افرادی که عمل تعویض مفصل زانو را انجام می‌دهند، از جراحی راضی هستند و هیچ مشکلی ندارند. اما گاهی ممکن است پس از عمل شخص دچار درد شود. اگر درد چندین سال پس از عمل شروع شود، احتمالا علت آن شل‌شدن ایمپلنت است. اما اگر پس از عمل ناراحتی مداومی داشتید، ممکن است دچار عفونت شده باشید. به‌خصوص اگر درد افزایش پیدا کند، احتمال این موضوع بیشتر است.
یکی از عوارض عمل مشکلات کشکک زانو است. حتی اگر جایگزینی توسط ماهرترین جراح انجام شود، فعالیت‌هایی مانند بلند‌شدن یا بالارفتن از پله‌ها به کاسه زانو فشار وارد کرده و ممکن است کمی درد حس شود.

درد سر زانو ممکن است نتیجه یک آسیب، مانند پارگی رباط یا پارگی غضروف باشد.

عصب سیاتیک از قسمت تحتانی کمر شروع می‌شود، از پشت ساق پا حرکت می‌کند و به زانو ختم می‌شود. یک فرد ممکن است در هر نقطه از عصب سیاتیک، از جمله زانو، درد سیاتیک را تجربه کند. بنابراین، سیاتیک ممکن است یکی از دلایل زانو درد باشد.

نورونتین (گاباپنتین) که عموماً برای درمان درد عصبی تجویز می‌شود، گاهی اوقات برای تسکین درد شدید ناشی از آرتروز زانو (OA) هم کاربرد دارد.

درد زانو زمانی که مفصل را خم می‌کنید معمولا ناشی از آرتریت، تاندونیت، بورسیت یا درد کشکک ران است. اگر هنگام نشستن زانوهای شما درد می‌کنند، ممکن است به دلیل نشستن در وضعیت نامناسب یا نشستن طولانی مدت باشد.

بورسیت، آرتریت، منیسک پاره شده، عفونت در مفصل زانو، روماتیسم مفصلی، سندرم درد پاتلوفمورال، دررفتگی کاسه زانو، شکستگی، نقرس یا اضافه وزن باعث درد زانو می‌شوند.

شایع‌ترین علت زانو درد در نوجوانان گرم نکردن یا کشش نامناسب قبل از ورزش است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره زانو درد

  1. محمدی گفت:

    من خانم ۲۶ ساله هستم که الان یک هفته ای میشه مشکل زانو‌درد پیدا کرد
    زیر زانوم در می‌کنه چه تایمی که می‌خوام جمعش کنم یا باز کنم .وچ تایمی که می‌خوام بشینم یا بلند شم.
    بعد را رفتن گرم میشه دردش نیفته و دوبار ثابت که میمونم مثلا یا خیلی وایمیسم یا خیلی می‌شینم پاهام خشک میشه و از زیر زانو در می‌کنه .ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ابتدا ازمایش کلسیم و ویتامین دی و کم خونی بدهید
      احتمالا نیاز به گلوکز امین دارید

  2. ناشناس گفت:

    سلام
    پدربزرگم فعالیت زیادی دارد و در نشتن و بلند شدن مشکل دارد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      متوجه سوالتان نشدم
      دقیق و واضح تر بپرسید
      ممنونم

  3. آیناز گفت:

    با سلام امروز زانوم در میکنه ۲ ماهه که پریود هم نشده چه کار کنه تا زانوم خوب بشه از ظهر داره درد میکنه و یک هفته است که قرص باردار شدن را می خورم آیا علامت بارداری درد زانوی مفصل

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بهترین کار این است صبح فردا ازمایش بی بی چک انجام دهید
      در صورت منفی بودن به پزشک جهت بررسی تنبلی تخمدان یا کیست تخمدانی و عفونت مراجعه کنید

  4. امیرمحمد خورانی گفت:

    سلام ببخشید من دو سه روزه زانو درد گرفتم برای چیه چیکار کنم۱۷سالمه نمیتونم وایسم سر پا دیگ از زانو ب پایین درد میگیره

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      اسپاسم عضلات و التهاب عصب میتونه عامل درد در شما باشد. میتونید با مسکن درد را تسکین دهید.

  5. فاطمه زینلی گفت:

    سلام.
    خیلی کامل و جامع و عالی و مفید.
    با سپاس

  6. L.M گفت:

    سلام خسته نباشید
    حدود یک ماهه در زانوهای راست احساس درد میکنم، این درد هنگام نشستن وبلندشدن شدیدتره، مثلا وقتی به مدت طولانی زانوهام خم باشه وقت بلند شدن زانوی راستم قفل میکنه وبعد از حدود یه دقیقه کم‌کم میتونم اونو صاف کنم، ۲۵سالمه ودیسک کمر دارم، این درد ربطی به دیسک داره یانه؟وحتما باید به دکتر مراجعه کنم؟

  7. رویش گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    من ۳۵ سالمه،دچار زانو دردم بیشتر سمت خارجی زانوی چپم و گاها وسط زانوم.هر شکلی ک بشینم مدت زیادی نمیتونم بشینم و درد میگیره روی صندلی هم میشینم زود شروع ب درد میکنه بطوری ک انگار توی اون حالت قفل میشه و حتما باید چند قدم راه برم تا از اون حالت خارج بشم.ولی دردش باقی میمونه.اضافه وزنم ندارم.نظر شما چیه؟

  8. therapiesonthames گفت:

    HI

    great articles on the knee pain and its recover and the treatment procedures. Thanks for sharing such an useful post

    1. همیار دکترِتو گفت:

      thanks for follow us.

      1. حسن شمال گفت:

        سلام زانو در شدید هستم تا کف تا ادامه پیدامیکنه وکف پاهام گزگز مکنه ووقتی مدتی بشینم دیگه نمیتونم بلندبشم درضمن دیسک کمرهم دارم ممنون

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          هم علایم دیسک کمر دارید
          و هم باید از نظر تنگی کانال نخاعی بررسی شوید
          وقت را از دست ندهید
          جدی بگیرید

          متخصص ارتوپدی

  9. آسو م گفت:

    سلام من ۱۸ سالمه متاهلم منم از بچگی زانو درد و پا درد داشتم ولی دائمی نبوده و با پماد مسکن خوب شده ولی موقع بلند شدن صدا میدن و درد داره از دیروز زانوم و پام خیلی شدید درد داره بخصوص زانوم دردش خیلی زیاده نمیدونم چرا علتش چی میتونه باشه دکتر ؟ گفتم شاید ماله قبل پریودی باشه زانو دردم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      برای این مشکلتون می تونین به متخصص روماتولوژیست مراجعه کنین:
      لیست متخصصین روماتولوژی

  10. علی احمدی گفت:

    سلام
    ۱۶ سالمه از بچگی تا حالا درد پا و زانو درد داشتم خودمم علتش رو نمیدونم الانم یه چن ماهی است زانو هام به شدت درد میکنه البته نا گفته نماند که مونیسک زانو پدرم (هردو)پاره شد و تخت عمل قرار گرفت آیا تاثیری بر من دارد؟؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام آقای احمدی
      ویژگی‌های بدنی هر فرد می‌تونه تحت تاثیر ژنتیک باشه اما ویژگی‌های محیطی تاثیر بیش‌تری دارند
      توصیه می‌شه برای معاینه‌ي بیش‌تر به متخصص اورتوپدی مراجعه‌ کنین تا بعد از معاینه و انجام آزمایش‌های لازم، علت دردتون رو تشخیص بدن.
      کسب نوبت از متخصص اورتوپدی:
      لیست متخصصین اورتوپدی