فهرست مطالب
یوگا نوعی رشته ورزشی است که با هدف تناسب اندام و انعطافپذیری بیشتر، بهبود تنفس، آرامش ذهن و درمان بیماریهای عضلانی یا عصبی مانند سیاتیک به کار میرود. ورزش یوگا چندین شاخه دارد و هم در خانه و هم در باشگاه قابلیت تمرین دارد زیرا با یک مت ورزشی هم میتوان شروع به انجام آن کرد. اما کدام نوع یوگا برای تناسباندام مناسب است؟ چند جلسه تمرین در هفته کافی است؟ در ادامه توضیحات کاملی در مورد ورزش یوگا ذکر میکنیم. اگر مشکلات جسمانی خاصی دارید، حتماً پیش از شروع تمرینات با یک متخصص طب ورزشی مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین با پزشکان سراسر کشور فراهم شده است.
ورزش یوگا چیست؟
یوگا چه نوع ورزشی است؟ ورزش یوگا به انگلیسی yoga، ترکیبی از تمرینات بدنی، کنترل تنفس، آرامش، کنترل رژیم غذایی، تفکر مثبت و مدیتیشن است. هدف از انجام تمرینات یوگا هماهنگی در بدن، ذهن و محیط است. فعالیتهای بدنی در این ورزش کمتر از سایر ورزشها است و بیشتر روی تکنیکهای تنفس تمرین میشود. بیشتر مردم با حرکات فیزیکی و موقعیتهای مختلف در این تمرینات آشنا هستند، اما این تمرینات فواید بیشتری دارد.
قدمت یوگا بسیار زیاد است و احتمالاً در هند به وجود آمده است. حرکات آن شامل مدیتیشن و تکنیکهای تنفس برای ارتقاء سلامت روح و جسم است. با این حرکات استقامت، قدرت، آرامش و انعطافپذیری بهبود پیدا میکند. این ورزش انواع مختلفی داشته و رشتههای زیادی دارد. این ورزش جزء محبوبترین ورزشها در سراسر جهان محسوب میشود.
یوگا از کلمه سانسکریت به معنی «اتحاد» یا «پیوستن» گرفته شده است. قدمت آن به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش در شمال هند میرسد. راهبان هندی در اواخر دهه ۱۸۹۰ دانش خود را در یوگا به کشورهای غربی منتقل کردند.
۱. یوگا تراپی چیست؟
یوگاتراپی، درمانی انطباقی از تکنیکهای این ورزش برای افراد با چالشهای سلامتی است. درمانگران یوگا رژیمهای خاصی از وضعیتها، تمرینهای تنفسی و تکنیکهای تمدد اعصاب را متناسب با نیازهای فردی تجویز میکنند.
۲. فلسفه تمرینات یوگا چیست؟
هدف از یوگا چیست؟ فلسفه کلی رشته یوگا در مورد اتصال ذهن، بدن و روح است. این ورزش ۶ شاخه اصلی دارد که هر شاخه بر موارد خاصی تمرکز داشته و مجموعهای از ویژگیهای متفاوت را نشان میدهد. این ۶ شاخه عبارتند از:
انواع شاخههای ورزش یوگا | توضیحات |
---|---|
هاتا یوگا | این شاخه جسمی و روحی است و هدف آن تقویت بدن و ذهن است. |
راجا یوگا | شامل مدیتیشن و پایبندی دقیق به مجموعهای از مراحل انضباطی بوده که به هشت اندام یوگا معروف است. |
کارما یوگا | این شاخه راهی برای خدمت است و هدف آن ایجاد آیندهای عاری از حس منفی و خودخواهی است. |
باکتی یوگا | هدف در این شاخه ایجاد مسیر وقف، راهی مثبت برای هدایت احساسات و پرورش حس پذیرش و تحمل است. |
جنانا یوگا | این شاخه از یوگا در مورد خرد، راه دانش و پرورش عقل از طریق مطالعه است. |
تانترا یوگا | این شاخه به مسیر مناسک یا پایاندادن به یک رابطه مربوط میشود. |
۳. پیلاتس و یوگا چیست؟
تکنیکهای تنفس در این دو ورزش متفاوت است. در یوگا تمرینات تنفسی به شخص کمک میکند تا به آرامش برسد. تمرکز بر نحوه نفس کشیدن مهم است. اما در پیلاتس تنفس بهعنوان تکنیکی برای تأمین انرژی موردنیاز عضلات در تمرین است.
یکی دیگر از تفاوتهای اصلی در این است که یوگا برای بهبود انعطافپذیری بدن کاربرد داشته و بهتدریج انعطافپذیری مفاصل را هم بیشتر میکند. اما پیلاتس بر تقویت عضلات و بهبود ماهیچههای متراکم تمرکز دارد.
۴. تفاوت یوگا و مدیتیشن چیست؟
هر دو این تمرینات در واقع مراقبه برای ذهن آگاهی و مدیتیشن پاکسازی ذهن هستند و بر حفظ تمرکز تأکید دارند. از تفاوتهای اصلی آن جنبه فیزیکی یوگا است. در واقع مدیتیشن برای پاکسازی ذهن و جزئی از یوگا بوده که در نهایت هر دو یک هدف را دنبال میکنند. آرامش درونی، رفع استرس و ایجاد ظاهر خوب از شباهتهای این دو تمرین است.
۵. فرق یوگا با ایروبیک چیست؟
ایروبیک یک تمرین سریع است که شامل حرکات با شدت بالا و تکراری است و به سوزاندن کالری کمک میکند. یوگا بر تمرکز حواس، وضعیت بدنی خوب و تکنیک تنفس صحیح تمرکز دارد.
۶. فرق یوگا با ژیمناستیک چیست؟
ژیمناستیک و سایر هنرهای نمایشی فیزیکی بر اصل رقابت و نمایش تمرکز دارند، در حالی که یوگا خروج از آن ذهنیت رقابتی و پذیرش زندگی و آرامش را ترویج میکند. یک معلم یوگا بیشتر یک راهنما است تا یک مربی و شما را تشویق میکند تا حس خوبی داشته و بهترین عملکرد خود را داشته باشید.
۷. تفاوت یوگا و حرکات کگل چیست؟
حرکات کگل نوعی ورزش برای تقویت عضلات کف لگن است. در واقع، بسیاری از ورزشهایی که روی قسمت پایین تنه کار میکنند، میتوانند برای عضلات کف لگن مفید باشند. اسکات، لانژ و حتی برخی از وضعیتهای یوگا میتواند عضلات کف لگن شما را تقویت کنند. به عبارتی، کگل میتواند بخشی از ورزش یوگا باشد زیرا به تقویت بخش خاصی از بدن میپردازد در حالی که یوگا برای تمام اندامهای بدن کاربرد دارد.
انواع یوگا کدامند؟
یوگای مدرن بر ورزش، قدرت، چابکی و تنفس متمرکز است و باعث افزایش سلامت روحی و جسمی میشود. انواع زیادی از یوگا وجود دارد. فرد باید بر اساس اهداف و آمادگی جسمانی یک سبک را انتخاب کند. انواع این ورزش شامل موارد زیر است.
۱. اشتانگا یوگا
آشتانگا یوگا چیست؟ در این نوع تمرین از آموزههای قدیمی استفاده میشود. این ورزش در دهه ۱۹۷۰ محبوب شد. تمرینات اشتانگا شامل حالتها و موقعیتهایی است که بهسرعت هر حرکتی را با نفس پیوند میزند.
۲. بیکرام یوگا
بیکرام یوگا به یوگای داغ هم معروف است. برای انجام این ورزش اتاقهایی به طور مصنوعی گرم میشوند و تا دمای نزدیک ۱۰۵ درجه فارنهایت میرسند. رطوبت در این اتاقها حدود ۴۰% است. تمرینات در این اتاقها انجام شده و شامل ۲۶ حرکت و ۲ تمرین تنفسی است.
۳. هاتا یوگا
این عبارت یک اصطلاح عمومی برای هر نوع یوگا است. در سبک هاتا یوگا حالت بدنی آموزش داده میشود. کلاسهای هاتا معمولاً معرفی حرکات اصلی یوگا بهصورت سبک است.
۴. آینگار یوگا
در این تمرینات باید تراز صحیح در هر حالت پیدا شود. برای تمرین یوگا آیینگر طیف وسیعی از وسایل استفاده میشوند، وسایلی مانند پشتی، پتو، تسمه، بلوک و صندلی.
۵. کریپالو یوگا
در کریپالو یوگا به شرکتکنندگان یاد میدهند که بدن خود را بشناسند و آن را بپذیرند. شخص باید با نگاه به درون سطح تمرینات خود را پیدا کند. معمولاً کلاسها با تمرینات تنفسی و حرکات ملایم شروع شده و پس از آن مجموعهای از حالتهای فردی و آرامش نهایی ایجاد میشود.
۶. کندالینی یوگا
این نوع از تمرینات یک سیستم مدیتیشن بوده و هدف آن آزادسازی انرژی فرورفته است. این کلاسها معمولاً با آواز خواندن شروع شده و پایان مییابند. در میانه کلاس مراقبه کندالینی از ترکیب آسانا، پرانایاما و مدیتیشن استفاده میشود و هدف آنها ایجاد یک نتیجه خاص است.
۷. آینگار یوگا
تمرینکنندگان این نوع یوگای فعال و ورزشی را در اواخر دهه ۱۹۸۰ بر اساس سیستم سنتی آشتانگا توسعه دادند. این سبک بیشتر از وسایلی مانند کمربند، بلوک و پتو به عنوان وسیله کمکی در اجرای آساناها استفاده میکند.
این وسایل به دانشآموختههای مبتدی، سالمندان یا کسانی که محدودیتهای فیزیکی دارند، این امکان را میدهد تا آساناها را به درستی انجام دهند و خطر آسیب یا فشار را به حداقل برسانند.
۸. سیواناندا یوگا
این سیستم از فلسفه پنج نقطهای بهعنوان پایه و اساس تمرینات استفاده میکند. این فلسفه بیان میکند که تنفس مناسب، آرامش، رژیم غذایی، ورزش و مثبتاندیشی با هم کار میکنند تا در نهایت یک شیوه زندگی سالم ایجاد میشود. افرادی که یوگا شیواناندا را تمرین میکنند، از ۱۲ آسانای اصلی استفاده کرده و بعد از آن تمرینات ساواسانا انجام میشود.
۹. یوگا آسانا چیست؟
تمرینات آسانا شامل حرکات آرام و اولیه این ورزش بوده و با تنفس عمیق و مکث طولانی انجام میشود. برای انجام تمرینات سخت و فشرده باید ابتدا در تمرینات آسانا مهارت پیدا کرد. این تمرینات با وجود سادگی در چربیسوزی بسیار مؤثر هستند.
۱۰. کدام سبک یوگا بهتر است؟
طبق نظر ورزشکاران، آشتانگا یوگا میتواند در دسته بهترین تکنیکهای این ورزش قرار گیرد. آشتانگا با یک جریان مداوم و آرام شروع میشود. ورزشکارانی که به دنبال تمرینات شدیدتری هستند از این نوع یوگا که گاهی به آن وینیاسا یا یوگای قدرت نیز گفته میشود، لذت می برند. آشتانگا در بدن گرما ایجاد میکند تا آن را از سموم پاک کند.
۱۱. یوگا از نظر طب سنتی: یوگا و چاکراها
کلمه «چاکرا» به معنی چرخان است. چاکراها در واقع نقاط مرکزی انرژی، افکار و احساسات هستند. به گفته استادان یوگیک، چاکراها تعیین میکنند که چگونه افراد از طریق واکنشهای احساسی بتوانند خواستهها یا بیزاری، سطح اعتمادبهنفس یا ترس و حتی علائم و تأثیرات جسمانی را تجربه کنند.
هنگامی که انرژی در یک چاکرا مسدود میشود، باعث عدم تعادل جسمی، روحی یا احساسی شده و علائمی مانند اضطراب، بیحالی یا مشکلات گوارشی ایجاد میکند. آسانا بسیاری از حرکات فیزیکی در هاتایوگا است. در این تمرینات از آسانا برای آزادسازی انرژی و تحریک چاکرای نامتعادل استفاده میشود.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت everydayyoga
Yoga is one of the most basic ways to balance each chakra because it creates alignment in the physical body.
ترجمه فارسی:
یوگا یکی از اساسیترین راهها برای ایجاد تعادل در هر چاکرا است، زیرا باعث ایجاد هماهنگی در بدن فیزیکی میشود.
چاکراهای اصلی بدن در ورزش یوگا
۷ چاکرا اصلی در یوگا (ورزش جسمی روانی) وجود دارد که هرکدام بر مورد خاصی تمرکز دارند:
- ساهاسرارا: چاکرای تاج که در تاج سر قرار دارد و نمادی از ارتباط معنوی است.
- آژنا: چاکرای چشم سوم که بین ابروها قرار دارد و با شهود مرتبط است.
- ویشوددا: چاکرای گلو مربوط به مصونیت و ارتباط کلامی است.
- آناهاتا: چاکرای قلب که در مرکز قفسه سینه قرار دارد و بر روابط حرفهای و شخصی تأثیرگذار است. هرگونه عدم تعادل در این چاکرا روی سطح اکسیژن، هورمونها، بافت و کنترل اندامها تأثیر میگذارد.
- مانیپورا: چاکرای شبکه خورشیدی که ناحیه معده قرار دارد. این چاکرا مربوط به اعتمادبهنفس، خرد و انضباط شخصی است.
- سوآدهیستانا: چاکرای مقدس که در زیر شکم قرار دارد. لذت، رفاه و نشاط را به هم متصل میکند.
- مولادارا: چاکرای ریشه که در قسمت پایین ستون فقرات قرار دارد. ذهن و بدن را به زمین متصل میکند تا فرد را ثابت نگه دارد. این چاکرا عصبهای سیاتیک و سیستم عصبی پاراسمپاتیک را کنترل میکند.
ورزش یوگا مناسب چه کسانی است؟
از آنجایی که ورزش ملایمی است، تقریباً هر کسی، صرف نظر از سن یا سطح تناسب اندام، میتواند آن را انجام دهد. یوگا برای افرادی که مدتی است فعال نبودهاند یا ورزش خاصی انجام ندادند مفید است. برای افرادی که شرایط سلامت خاصی مانند آرتریت یا پوکی استخوان دارند نیز میتواند کمککننده باشد.
میتوانید تمرینات یوگا را متناسب با نیاز خود تغییر دهید. اما اگر از قبل تناسب اندام دارید و میخواهید یک تمرین چالش برانگیز داشته باشید، یوگا نیز برای شما انتخاب خوبی است.
فواید ورزش یوگا چیست؟
یوگا برای چی خوبه؟ بسیاری از افراد قبل از شروع این ورزش از مربی میپرسند که یوگا برای چه چیزی خوب است؟ باید گفت خواص یوگا برای جسم و روح بسیار زیاد است. از تکنیکهای آن در برنامههای ارتقاء سلامت، برنامههای درمان سوءمصرف مواد و درمان مکمل برای بیماریهایی مانند اختلالات اضطرابی، افسردگی، بیماریهای کرونری قلب و سرطان استفاده میشود. این تمرینات یک روش خودیاری کمهزینه است.
یوگا اتحادی از سیستمهای اندامهای بدن با آگاهی در ذهن است. یوگا بین بدن، ذهن و انرژیِ (روح) ارتباط ایجاد کرده و آرامبخش است. انجام این تمرینات در نهایت منجر به سلامت جسمانی، کنترل ذهنی و در نهایت خودشناسی میشود. یوگا فواید جسمی و روحی زیادی دارد. اثرهای درمانی در یوگا عبارتند از:
- ایجاد قدرت عضلانی
- افزایش انعطافپذیری
- بهبود تنفس
- بهبود سلامت قلب
- کمک به درمان اعتیاد
- کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و درد مزمن
- بهبود خواب
- افزایش رفاه عمومی و کیفیت زندگی.
آموزش ورزش یوگا چگونه است؟
برای شرکت در کلاس یوگا نیازی نیست که انعطافپذیری بالایی داشته باشید. در واقع این ورزش کمک میکند تا بهمرور انعطافپذیر شوید. شما باید برای شروع کلاس مربی و یک سبک را پیدا کنید که متناسب با نیازها، تواناییها، محدودیتها و وضعیت جسمانی فعلی شما باشد. بسیاری از تمرینات این ورزش ساده بوده و تجهیزات خاصی نیاز ندارد. حتی میتوانید برای انجام یوگا در خانه از فیلمهای آموزشی استفاده کنید.
برای شرکت در کلاس یا حتی انجام یوگا در خانه لباس راحت، دارای کشسانی و کمی گشاد بپوشید. در انجام تمرینات ممکن است لازم باشد کفشهای خود را دربیاورید. برای آموزش یوگا باید حداقل هفتهای دو بار در کلاس شرکت کنید. معمولاً کلاسها ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشند. پیش از شروع تمرینات موارد زیر را رعایت کنید:
- لوازم جانبی مانند ساعت مچی و لنزهای خود را دربیاورید. اگر موهای بلندی دارید، آنها را جمع کنید.
- با شکم پر تمرینات را انجام ندهید.
- از زیرانداز یوگا بدون لغزش استفاده کنید. اندازه آن باید بهقدری باشد که راحت به پشت دراز بکشید.
- حرکاتی را برای گرمکردن انجام دهید. ماهیچهها باید برای کششهای پیچیده آماده باشند.
- در محیطی آرام تمرین کنید.
۱. تنفس های یوگا
تنفس یک فرایند بدنی ذاتی و خودکار است. هر شخص در روز حدود ۲۳ هزار بار این کار را تکرار میکند. کاری که در تمرینات باید انجام دهید، تمرین تنفس بهصورت عمیق و اصلاحشده است. باید در حین تمرینات آرام و عمیق از طریق بینی نفس بکشید. اجازه دهید، ریههای شما پر شود و شکم و قفسه سینه بالا بیاید. بهآرامی از طریق بینی بازدم انجام داده و این تمرین را دوباره انجام دهید.
۲. حرکات دونفره در یوگا
بسیاری از حرکات این ورزش به شکل انفرادی است. اما برای ایجاد تنوع در تمرینات میتوان بهصورت دونفره هم آنها را انجام داد. این نوع یوگا راهی عالی برای تقویت ارتباط و ایجاد اعتماد بین زوجین است.
یکی از تمرینات دونفره به این شکل است که باید دو نفر روبروی هم بنشینند. پاها را از هم بازکرده و کف پا را به کف پای طرف مقابل بچسبانند و دست یکدیگر را بهآرامی از ساعد بگیرند. یکی از طرفین باید طرف مقابل را بهآرامی به سمت خود بکشد تا او باسن خود را بلند کند.
برای حفظ تعادل هم میتوان تمرینات دونفره انجام داد. دو نفر باید شانهبهشانه هم بایستید و پاهای خود را بهاندازه عرض شانه باز کنید. وزن خود را روی پای نزدیک به هم قرار داده و پای دیگر را از زمین بلند کنید. سپس زانو را خم کرده و کف پا را به ران خود تکیه دهید. بههیچوجه کف پا را روی زانو نگذارید. در حالتی که به هم تکیه دادهاید، دستتان را بالا برده و دست طرف مقابل را از بالا بگیرید. در این حالت کشش را میتوانید حس کنید.
۳. حرکات یوگا برای شکم
بسیاری از تمرینات این ورزش به ایجاد کشش در ماهیچهها کمک میکنند. برخی از تمرینات شکم را صاف کرده و در این ناحیه کشش ایجاد میکنند. تمریناتی مانند ژست کبرا عضلات شکم را تقویت میکنند. برای انجام آن باید به شکم روی زمین دراز بکشید. دستان خود را روی زمین قرار داده و پاها را کاملاً روی زمین قرار دهید. بهآرامی قسمت بالای بدن را بالا بکشید. این موقعیت را باید به مدت ۲۵ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید. برای بازدم به حالت خوابیده بازگردید.
۴. ورزش یوگا در خانه (یوگا آنلاین)
تمرینات یوگا در خانه برای آرامش و بدون مربی (به صورت آنلاین) هم امکانپذیر است و کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- یک اپلیکیشن مناسب انتخاب کنید.
- فضا و زمانی را در خانه خود پیدا کنید که بتوانید بدون وقفه تمرین کنید.
- مانند کلاس یوگا، با تمرکز کوتاه شروع کنید.
- یک زمان مشخص تنظیم کنید و به آن متعهد شوید.
- همیشه در پایان ورزش، زمانی را برای سکوت و سکون بگذارید.
۵. معرفی اپلیکیشن یوگا
بسیاری از افراد تمایل دارند در کلاسهای ورزشی شرکت کنند. اما برنامههای پرمشغله اجازه این کار را نمیدهد. امروزه با وجود اپلیکیشنهای مختلف در رشتههای مختلف ورزشی میتوان بهراحتی در خانه ورزش کرد. برای انجام یوگا در خانه اپلیکیشنهای زیادی وجود دارد. برخی از بهترین اپلیکیشنها عبارتند از:
- Yoga Studio
- Pocket Yoga
- Daily Yoga
- Down Dog
- FitStar Yoga.
۶. معرفی کتاب سوتراهای یوگا
یوگا سوترا کتابی کاربردی است که راهنمای سفر معنوی برای خودشناسی است. این کتاب توسط مردی به نام پاتانجلی نوشته شده است. اطلاعات زیادی در مورد پاتانجلی وجود ندارد. او احتمالاً هندی بوده و بین قرن دو و چهار قبل از میلاد زندگی میکرده است. کلمه سوترا از اصطلاح پزشکی بخیه به انگلیسی (Suture) گرفته شده است. معنای آن اتصال یا نگهداشتن است. این ورزش شامل ۱۹۶ سوترا است.
لوازم ضروری یوگا چه هستند؟
اگر میخواهید ورزش را شروع کنید، توصیه میکنیم لوازم زیر را همراه خود داشته باشید:
- تشک یوگا یا مت: بسیاری از مربیان یوگا از شما میخواهند که تشک یوگای خود را به کلاس بیاورید.
- لباس ضروری یوگا (لباس ورزشی)
- حوله یا پتو برای افرادی که مت ندارند
- کیف یا اسلینگ
- تسمه یا کمربند
- نوارهای مقاومتی یوگا
بهترین زمان ورزش یوگا کی است؟
یا اینکه یوگا چند روز در هفته انجام شود؟ بهترین ساعت برای ورزش یوگا طبق نظر بیشتر ورزشکاران، صبح است. اکثر افراد یک جلسه تمرین در صبح را انرژیبخش و با طراوت میدانند. ناگفته نماند که اگر یک جلسه یوگا را در صبح برنامه ریزی کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که آن را انجام دهید.
یوگا در چه صورتی مضر است؟ (خطرات ورزش یوگا)
بسیاری از تمرینات در این ورزش ملایم بوده و اگر همراه با مربی انجام شود خطری ندارند. آسیبدیدگی در هنگام انجام یوگا نادر است. اما از شایعترین آسیبها در حرکات پیشرفته یوگا میتوان به پیچخوردگی و کشیدگی عضلات اشاره کرد. بهتر است قبل از انجام تمرینات چند مورد را در نظر بگیرید.
فرد باردار یا دارای وضعیت پزشکی خاص مانند ازدستدادن استخوان، گلوکوم یا سیاتیک باید قبل از انجام تمرینات از پزشک خود سؤال کرده و در صورت نبود مشکل ورزش را شروع کند. برخی افراد هم ممکن است نیاز به اصلاح یا دوری از برخی حرکات داشته باشند. برخی حرکات میتوانند باتوجهبه شرایط خاص فرد خطرناک باشند. مبتدیان باید حین تمرین از انجام حرکات پیشرفته یوگا و تکنیکهای دشوار اجتناب کنند.
ورزش یوگا در بارداری، حرکات ممنوع یوگا در بارداری کدامند؟
ورزش یوگا در بارداری برای زایمان طبیعی یک ورزش عالی برای انجام در دوران بارداری است زیرا فشار زیادی به مفاصل وارد نمیکند. همچنین نشان داده شده است که انجام این ورزش در بارداری باعث کاهش اضطراب و کمک به زنان در حفظ آرامش در دوران بارداری و زایمان میشود.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت hopkinsmedicine
Yoga offers physical and mental health benefits for people of all ages. And, if you’re going through an illness, recovering from surgery or living with a chronic condition, yoga can become an integral part of your treatment and potentially hasten healing.
ترجمه فارسی:
یوگا سلامت جسمی و روانی را برای افراد در هر سنی ارائه میدهد و اگر در حال گذراندن یک بیماری، بهبودی پس از جراحی یا زندگی با یک بیماری مزمن هستید، یوگا میتواند بخشی جدایی ناپذیر از درمان شما باشد و به طور بالقوه بهبود را تسریع کند.
یوگا برای کودکان خوبه؟
این ورزش برای کودکان و نوجوانان هم میتواند مفید باشد. یوگا به شیوه صحیح به رشد و تقویت جسمانی کمک میکند. انجام ورزش یوگا مقدماتی میتواند تابآوری، خلقوخو و مهارتهای خودتنظیمی مربوط به احساسات و استرس را بهبود بخشد. البته انجام تمرینات برای کودکان باید زیر نظر مربی آموزشدیده انجام شود. برخی حرکات این ورزش برای سنین پایین مناسب نیست و ممکن است مضر باشد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
یوگا تمرینی قدیمی و بسیار پرطرفدار است که با گذشت زمان تغییر کرده است. یوگای مدرن بر تحریک آرامش درونی و انرژی فیزیکی تمرکز دارد. اما یوگای سنتی تأکید چندانی بر تناسباندام ندارد و بیشتر حول محور تمرکز ذهنی و گسترش انرژی معنوی میچرخد. سبکی که میخواهید برای تمرینات انتخاب کنید، بستگی به انتظارات و میزان چابکی جسمانی شما دارد.
اگر دچار مشکلات جسمانی یا بیماری خاصی هستید، پیش از شروع تمرینات با یک متخصص طب ورزشی یا دکتر طب فیزیکی صحبت کرده و او را از وضعیت خود مطلع کنید. برای این کار میتوانید به وبسایت دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو امکان تعیین وقت حضوری یا مشاوره با پزشک آنلاین طب فیزیکی و دکتر پزشکی ورزشی آنلاین وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
خسته ام