۱۲ راه درمان فشار خون بالا؛ برای پایین آوردن فشار خون چه اقداماتی انجام دهیم؟

درمان فشار خون بالا چیست؟ از درمان های خانگی تا دارویی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

برای درمان فشار خون بالا، داشتن یک رژیم غذایی متعادل ضروری است. کاهش مصرف نمک، چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده به کنترل فشار خون کمک می‌کند. پرهیز از سیگار و الکل نیز تأثیر قابل‌توجهی در کاهش فشار خون دارد. علاوه بر این، ورزش منظم مانند پیاده‌روی، شنا یا یوگا، همراه با تکنیک‌های کاهش استرس مانند مدیتیشن و ماساژ، می‌تواند به بهبود وضعیت قلب و عروق کمک کند. مصرف منظم داروهای تجویزشده توسط پزشک نیز بخش مهمی از درمان است که نباید نادیده گرفته شود. همچنین کنترل مداوم فشار خون و مراجعه منظم به پزشک برای ارزیابی وضعیت سلامت ضروری است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
درمان فشار خون بالا چیست؟

درمان فشار خون بالا یکی از مسائل مهم برای افراد مبتلا به این بیماری است. فشار خون بالا یکی از عوامل خطرناک برای بیماری‌های قلبی و سکته مغزی است که در صورت عدم کنترل می‌تواند آسیب‌های جدی به عروق، قلب، کلیه‌ها و سایر اندام‌های حیاتی وارد کند. درمان این بیماری ترکیبی از تغییر سبک زندگی و در صورت نیاز، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک است. اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف نمک، افزایش فعالیت بدنی، کنترل استرس و ترک سیگار از روش‌های موثر در کاهش فشار خون هستند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار فشارخون بالا هستید، برای پیداکردن راه درمان آن در این مطلب همراه ما باشید.

درمان فشار خون بالا چیست؟

فشارخون درواقع فشاری است که جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌کند. گاهی ممکن است به دلایل مختلف فشارخون افزایش پیدا کرده و عوارضی ایجاد کند. فشار خون بالا در میان مردان و زنان به‌ویژه در افراد مسن شایع است و باید برای کنترل آن اقدامات لازم انجام شود.

اگر دچار فشارخون بالا هستید، احتمالا پزشک برای شما داروهایی تجویز کرده است. اما علاوه بر این داروها تغییر سبک زندگی تاثیر زیادی در مدیریت این بیماری دارد. در ادامه تمامی راه های درمان فشار خون بالا را به شما توضیح می‌دهیم.

۱. درمان فشار خون بالا با دارو

اگر شما دچار فشارخون بالا باشید، پزشک داروهایی تجویز می‌کند. معمولا برای کنترل این عارضه از داروهای زیر استفاده می‌شود.

  • برای افراد زیر ۵۵ سال یا بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مهارکننده ACE یا مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین ۲ تجویز می‌شود. این داروها رگ‌های خونی را شل می‌کنند. از نمونه‌های رایج مهارکننده ACE می‌توان به انالاپریل، لیزینوپریل، پریندوپریل و رامیپریل اشاره کرد.
  • برای افراد بالای ۵۵ سال بدون بیماری دیابت نوع ۲ داروی مسدودکننده کانال کلسیم تجویز می‌شود. این داروها نیز با گشاد کردن رگ‌های خونی به کاهش فشارخون کمک می‌کنند. از نمونه‌های آن می‌توان به آملودیپین، فلودیپین و دیلتیازم اشاره کرد.
  • داروهای دیورتیک نمک اضافی و آب را از طریق ادرار دفع می‌کنند. اگر داروهای مسدودکننده کانال کلسیم عوارض ایجاد کنند، این دسته از داروها تجویز می‌شوند. از نمونه‌های آن می‌توان به اینداپامید و بندروفلومتیازید اشاره کرد.

داروهای دیگر عبارتند از:

  • مسدودکننده‌های بتا
  • آلفا بلوکرها
  • آلفا آگونیست‌ها
  • مهارکننده‌های رنین
  • داروهای ترکیبی

معمولا این داروها را باید تا پایان عمر مصرف کرد. اما گاهی ممکن است در چندین سال فشارخون به‌خوبی کنترل شود. در این وضعیت پزشک دوز داروها را به‌آرامی کاهش می‌دهد.

قرص فشار خون

قرص‌هایی که برای درمان و کنترل فشار خون استفاده می‌شوند، در ادامه آورده‌شده‌اند. داروهایی مانند:

  • Chlorthalidone (کلرتالیدون)
  • Hydrochlorothiazide (هیدروکلروتیازید)
  • Lisinopril (لیزینوپریل)
  • Benazepril (بنازپریل)
  • Captopril (کاپتوپریل)
  • Candesartan (کاندسارتان)
  • Losartan (لوزارتان)
  • Amlodipine (آملودیپین)
  • Diltiazem (دیلتیازم)
  • Doxazosin (دوکسازوسین)
نام داروتوضیحات
کاپتوپریلمهارکننده ACE که رگ‌های خونی را شل کرده و فشارخون را کاهش می‌دهد. برای درمان فشارخون بالا، نارسایی قلبی و کاهش عوارض پس از حمله قلبی استفاده می‌شود.
هیدروکلروتیازیددیورتیکی که با کاهش مایعات موجود در رگ‌های خونی به کنترل فشارخون کمک می‌کند. معمولاً در ترکیب با سایر داروهای فشارخون استفاده می‌شود.
لیزینوپریلمهارکننده ACE که رگ‌های خونی را شل کرده و جریان خون را بهبود می‌بخشد، در نتیجه فشارخون را کاهش می‌دهد. همچنین برای نارسایی قلبی و پس از حملات قلبی استفاده می‌شود.
آملودیپینمسدودکننده کانال کلسیم که عضلات قلب و عروق خونی را شل کرده و فشارخون را کاهش می‌دهد. همچنین برای درمان آنژین صدری استفاده می‌شود.
لوزارتانمسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین که رگ‌های خونی را شل کرده و جریان خون را بهبود می‌بخشد، در نتیجه فشارخون را کاهش می‌دهد. همچنین به محافظت از کلیه‌ها در برابر آسیب ناشی از دیابت کمک می‌کند.
داروی فشار خون
 درمان فشارخون بالا نیاز به مصرف دارو
معمولا برای درمان فشارخون بالا نیاز به مصرف دارو است.

۲. درمان فشار خون بالا در منزل (درمان خانگی فشار خون بالا)

برای درمان خانگی فشار خون بالا باید در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید. فعالیت بدنی شما باید بیشتر شود. به کیفیت خواب خود توجه داشته باشید و سعی کنید استرس را مدیریت کنید. در ادامه روش‌های مدیریت فشارخون بالا در خانه را توضیح می‌دهیم.

درمان فشار خون بالا با رژیم غذایی

سعی کنید در رژیم غذایی خود مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. از لبنیات کم‌چرب و مواد غذایی با کلسترول پایین استفاده کنید. رعایت همین نکات باعث می‌شود که فشارخون تا ۱۱ میلی‌متر جیوه کاهش پیدا کند. رژیم غذایی مدیترانه ای ایرانی و رژیم غذایی فشار خون بالا جز بهترین برنامه‌های غذایی برای کاهش فشارخون هستند.

دقت داشته باشید که پتاسیم اثرات نمک (سدیم) را روی فشارخون کمتر می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات بهترین منبع پتاسیم هستند. همچنین باید مصرف نمک را کاهش دهید. غذاهای فراوری‌شده کمتر بخورید. به برچسب روی مواد غذایی دقت کنید که سدیم کمی داشته باشند.

متن انگلیسی:
«Eating a diet rich in whole grains, fruits, vegetables and low-fat dairy products and low in saturated fat and cholesterol can lower high blood pressure by up to 11 mm Hg.»
ترجمه متن:
«داشتن یک رژیم غذایی غنی از غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات کم‌چرب با میزان اسید چرب اشباع و کلسترول اندک می‌تواند فشار خون را تا ۱۱ پایین بیاورد.»

به نقل از mayoclinic

کاهش مصرف نمک برای درمان فشار خون بالا

نمک افزاینده فشار خون است. درصورتی‌که مصرف نمک خود را کاهش دهید می‌توانید بالا رفتن فشار خون را کنترل کنید.

میوه و سبزیجات برای کنترل فشارخون
رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات برای کنترل فشارخون توصیه می‌شود.

الکل و سیگار را محدود کنید.

مصرف الکل را محدود کنید. دقت داشته باشید که مصرف زیاد الکل اثربخشی برخی از داروهای فشارخون را کاهش می‌دهد. سیگار نیز روی فشار خون تاثیر دارد. همچنین خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

تاثیر خواب در پایین آوردن فشار خون بالا

اگر به مدت چند هفته در شبانه‌روز کمتر از ۶ ساعت بخوابید، ممکن است فشارخون شما افزایش پیدا کند. مشکلاتی مانند آپنه انسدادی خواب، سندروم پای بی‌قرار و بیخوابی ممکن است باعث افزایش فشارخون شوند. اگر چنین مشکلاتی دارید، حتما برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. هر روز در ساعت مشخصی بخوابید. برای خواب فضای آرامی را فراهم کنید. بیشتر از ۳۰ دقیقه در روز چرت نزنید و قبل از خواب پرخوری نکنید.

پایین آوردن فشار خون با کنترل استرس

برای پایین آوردن فشارخون بالا بهتر است راه های کنترل استرس را یاد بگیرید. برای هر روز برنامه‌ریزی کنید و فشار زیادی به خود وارد نکنید. از عوامل استرس‌زا دوری کنید و زمانی را برای استراحت در نظر داشته باشید.

اینفوگرافی درمان فشار خون بالا در خانه
درمان خانگی فشار خون بالا چیست؟

۳. درمان فشار خون بالا با کاهش وزن

یکی از عوامل خطر در ابتلا به این بیماری اضافه‌وزن است. هرچه وزن شما بیشتر شود، فشارخون هم افزایش پیدا می‌کند. از طرفی چاقی باعث اختلالات خواب شده و آپنه خواب نیز فشار را بیشتر افزایش می‌دهد. به همین دلیل یکی از بهترین راه‌ها برای کنترل و درمان فشار خون بالا کاهش وزن است.

اندازه دور کمر نیز در ابتلا به این بیماری نقش دارد. در مردان دور کمر بیشتر از ۱۰۲ سانتی‌متر و در زنان دور کمر بیشتر از ۸۹ سانتی‌متر خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند. البته این اعداد تقریبی است.

۴. درمان فشار خون بالا با ورزش

ورزش در کاهش فشار خون تاثیر زیادی دارد. دقت داشته باشید که برای کنترل فشار باید ورزش را منظم ادامه دهید. حداقل روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنید. ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن و شنا تاثیر خوبی در کنترل فشارخون دارند. بهتر است در هفته حداقل ۲ بار هم تمرینات قدرتی داشته باشید.

نوع ورزشمدت زمان توصیه‌شدهتأثیر بر فشار خون
پیاده‌روی۳۰ دقیقه در روزکاهش تدریجی فشار خون
دوچرخه‌سواری۴۵ دقیقه، ۳ بار در هفتهبهبود جریان خون
یوگا۲۰ دقیقه در روزکاهش استرس و کنترل فشار خون
شنا۴۰ دقیقه، ۴ بار در هفتهتقویت قلب و کاهش فشار خون

متن انگلیسی:
«Regular physical activity can lower high blood pressure by about 5 to 8 mm Hg.»
ترجمه متن:
«ورزش منظم فشار خون را ۵ تا ۸ میلی‌متر جیوه کاهش می‌دهد.»

mayoclinic

۵. درمان فشار خون بالا با ماساژ

رگ‌های بدن از فیبرهای عضلانی صاف ساخته شده‌اند که هم‌زمان با هم حرکت کرده و باعث انقباض یا پمپاژ خون می‌شوند. مطالعاتی روی تاثیر ماساژ انجام شده است که نشان می‌دهد ماساژ می‌تواند فشارخون را در طولانی‌مدت کاهش دهد. ماساژ سوئدی و ماساژ آروماتراپی جز موارد موثر در فشارخون هستند.

۶. درمان فشار خون بالا در طب سنتی

در طب سنتی معتقدند که کاهش صفرا در بدن باعث اختلال در فشارخون می‌شود. در این شرایط موارد زیر توصیه می‌شود.

  • آلو یا تمشک
  • سیب
  • طالبی
  • زالزالک
  • تخم گیاه کرفس
  • دم‌نوش برگ زیتون
  • سنبل‌الطیب
  • چای ترش
  • دم‌ کرده زرشک
  • سرکه و آبلیمو
درمان فشار خون بالا در طب سنتی
اگر فشارخون شما بالا است، می‌توانید از طب سنتی هم برای درمان آن استفاده کنید.

۷. درمان فشار خون بالا با حجامت

حجامتمی‌تواند به پایین آوردن فشار خون کمک کند. در این روش خون غلیظ‌تر از جریان خون خارج شده و خون سبک در رگ‌ها جریان پیدا می‌کند. این وضعیت منجر به کاهش فشار خون می‌شود.

۸. درمان فشار خون بالا با عرقیات گیاهی

از عرقیات گیاهی موثر در درمان فشار خون بالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • عرق گیاه بومادران
  • عرق زیره سیاه

۹. درمان فشار خون بالا با دمنوش گیاهی

برخی از گیاهان به درمان فشارخون بالا کمک می‌کنند. از جمله:

  • ریشه زنجبیل
  • آب کرفس
  • پوست درخت کاج دریایی
  • چای سبز

۱۰. درمان فشار خون بالا با سرکه سیب

سرکه سیب یکی از مواد طبیعی و مفید برای کاهش فشارخون است. این ماده غذایی علاوه بر فشارخون، کلسترول بد را نیز کاهش داده و برای لاغری هم استفاده می‌شود. می‌توانید سرکه سیب را همراه با سالاد میل کنید یا آن را با آب و کمی عسل مخلوط کرده و مانند چای میل کنید.

۱۱. پایین آوردن فشار خون با آبلیمو و آبغوره

لیمو حاوی کلسیم، پتاسیم و چندین ماده معدنی است که به کاهش فشارخون کمک می‌کنند. مطالعاتی روی آبلیمو انجام شده است و نشان داده است که این ماده می‌تواند عدد فشار خون را به محدوده طبیعی برساند. در روز می‌توانید آب ۲ یا ۳ عدد لیمو را بگیرید. این تعداد تقریبا ۴ تا ۶ قاشق غذاخوری می‌شود.

آبغوره نیز همین خاصیت را دارد. می‌توانید در وعده‌های غذایی خود از آبغوره استفاده کنید تا فشارخون کاهش پیدا کند. البته نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید.

۱۲. درمان فشار خون بالا با سیاه دانه

جویدن سیاه دانه صبح ناشتا برای کاهش فشارخون مفید است. اما باید دقت داشته باشید که این گیاه با داروهای فشارخون تداخل دارد. اگر هر دو را هم‌زمان استفاده کنید، فشارخون تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می‌کند و ممکن است عوارض جدی داشته باشد. به همین دلیل اگر پزشک برای شما داروی فشارخون تجویز کرده است، به‌هیچ‎وجه از سیاه‌دانه استفاده نکنید.

فشار خون بالا چیست؟

درمان فشار خون بالا در افراد دیابتی

افراد دیابتی مستعد فشارخون بالا هستند. یکی از علائم قند خون بالا افزایش فشار خون است. این افراد باید بیشتر از دیگران به سبک زندگی خود توجه داشته باشند. اگر دیابت دارید، باید برای درمان یا پیشگیری از بالارفتن فشار خون مصرف نمک را در غذا کاهش دهید. از عوامل استرس‌زا دوری کنید و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. پزشکان برای این دسته از بیماران معمولا داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین و مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین را تجویز می‌کنند.

بیماری دیابت یا قند خون بالا چیست؟

آشنایی با بیماری دیابت

درمان فشار خون بالا در بیماران دیالیزی

مهم‌ترین نکته در درمان فشارخون بالا بیماران دیالیزی کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی است. زیرا بیماری مزمن کلیوی تعادل سدیم را در بدن دچار اختلال می‌کند. برخی از داروهای فشارخون در دیالیز مشکل ایجاد می‌کنند. معمولا در این شرایط داروی کلونیدین تجویز می‌شود.

درمان خانگی فشار خون بالا در بارداری

در اواخر بارداری فشارخون کمی افزایش پیدا می‌کند. این حالت بعد از زایمان برطرف می‌شود. در این شرایط برای کنترل علائم فشار بالا در بارداری باید رژیم غذایی متعادل داشته باشید، مصرف نمک را کاهش دهید و ورزش‌های مناسب دوره بارداری را انجام دهید. اگر فشارخون بیش از حد بالا باشد، ممکن است دچار پره اکلامپسی شده باشید و باید تحت‌نظر قرار بگیرید.

فشارخون در بارداری
افزایش جزئی فشارخون در بارداری طبیعی است.

درمان خانگی فشار خون بالا بعد از زایمان

معمولا ۱۲ هفته بعد از زایمان فشارخون به محدوده نرمال می‌رسد. برای کنترل فشارخون بهتر است مصرف نمک را در غذا کاهش دهید و هر روز فعالیت بدنی داشته باشید. اگر بعد از ۱۲ هفته این عارضه برطرف نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان فشار خون بالا و چربی خون چیست؟

اگر فشارخون و چربی خون شما بالا است، باید مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. سعی کنید از پروتئین‌های بدون چربی، مرغ، ماهی، آجیل و غلات کامل استفاده کنید. رژیم غذایی مدیترانه‌ای انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به فشارخون و چربی خون بالا است. اگر با رعایت این موارد عارضه کنترل نشود، پزشک داروهای فشارخون و چربی خون تجویز می‌کند.

درمان فشار خون بالا و حالت تهوع چیست؟

فشارخون بالا معمولا علامتی ندارد. اما اگر نشانه‌هایی مانند حالت تهوع یا استفراغ مکرر داشته باشید، ممکن است فشارخون تا حد خطرناکی بالا رفته باشد. در این شرایط باید فورا به پزشک مراجعه کنید. زیرا درمان‌های خانگی کارساز نیست و ممکن است عوارض جدی ایجاد شود.

پایین آوردن فشار خون فوری

برخی اقدامات ساده کمک می‌کنند که فشارخون در سریع‌ترین زمان کاهش پیدا کند. البته اگر فشارخون شما بیش از حد بالا است، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. اما اگر فشارخون کمی افزایش پیدا کرده است، اقدامات زیر موثر خواهد بود.

  • ۱۵ دقیقه دوش آب گرم بگیرید.
  • تمرینات تنفسی انجام دهید.
  • برای کاهش استرس اقداماتی مانند مدیتیشن انجام دهید.
  • اگر پزشک داروی فشارخون تجویز کرده است، آن را مصرف کنید.

درمان فشار خون بالا با تغذیه ممکنه؟

همین حالا از متخصص مشاوره بگیر

برای کنترل فشار خون بالا چه بخوریم؟

برای کنترل فشار خون باید رژیم غذایی خود را رعایت کنیم. نکاتی که باید رعایت کنیم شامل این موارد هستند؛ رژیم غذایی کم‌سدیم و کم‌چرب، محدودکردن مصرف کافئین، کاهش مصرف نمک، مصرف غذاهای غنی از پتاسیم (اگر دچار نارسایی کلیوی هستید غذاهای غنی از پتاسیم ممکن است برای شما مضر باشد)، مصرف میوه و سبزیجات، مصرف لبنیات کم‌چرب و گوشت بدون چربی برای شما مفید است.

میوه های پایین آورنده فشار خون کدامند؟

میوه‌هایی که به کاهش فشار خون کمک می‌کنند شامل موارد زیر هستند؛

  • توت
  • موز
  • توت‌فرنگی
  • هندوانه
  • چغندر
  • کیوی
  • سیر
  • سبزیجاتی مثل کلم، کاهو، رازیانه، اسفناج
  • انار

عسل برای فشار خون بالا مفید است؟

عسل یکی از موادی است که دارای آنتی اکسیدانت‌های بسیار است. این ماده تاثیرات بسیاری بر بدن می‌گذارد که یکی از تاثیرات مثبت آن، کاهش فشار خون است. کسانی که فشار خون بالا دارند، می‌توانند مصرف عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهند. عسل با وجود این آنتی اکسیدانت‌ها درون خود می‌تواند تاثیر بسیار خوبی روی کارکرد قلب و عروق بگذارد.

توجه داشته‌باشید کسانی که فشار خون بالا دارند، نمی‌توانند تنها با مصرف عسل آن را درمان و کنترل کنند. بلکه می‌توانند با مصرف این ماده غذای، در روند بهبود فشار خون تاثیر خوبی بگذارند.‌ کسانی که بیماری فشار خون دارند، باید درمان دارویی بگیرند یا تحت نظر پزشک باشند. نمی‌توانند تنها با مصرف عسل این مشکل را برطرف کنند.

عوارض درمان نشدن فشار خون بالا

اگر فشارخون بالا درمان نشود، ممکن است در طولانی‌مدت عوارض جدی ایجاد کند. از عوارض آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بیماری عروق کرونر قلب
  • سکته مغزی
  • حملات قلبی
  • دیابت
  • بیماری کلیوی

علائم فشار خون بالا

معمولا فشارخون بالا علائمی ندارد. به همین دلیل بسیاری از افراد به‌موقع آن را تشخیص نمی‌دهند. اما در برخی افراد ممکن است علائم فشار خون بالا شامل موارد زیر شود.

  • سردرد
  • تعریق
  • حالت تهوع

همین الان بهترین دکتر قلب برای درمان فشار خون بالا را پیدا کن.

علت فشار خون بالا

عوامل مختلفی مانند سبک زندگی، بیماری زمینه‌ای یا داروهای خاص ممکن است علت فشار خون بالا باشند. برخی عوامل نیز علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون هستند. از مهم‌ترین علل فشار خون بالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش سن
  • رژیم غذایی ناسالم و مصرف بیش از حد نمک
  • سیگار و الکل
  • عدم تحرک
  • چاقی
  • دیابت
  • بیماری کلیوی
  • مشکلات تیروئید

تشخیص فشار خون بالا

برای تشخیص فشارخون بالا باید پزشک از دستگاه فشارسنج استفاده کند. با این دستگاه در کمترین زمان و بدون درد فشار اندازه گرفته می‌شود. اگر فشار شما بالا باشد، پزشک برای تشخیص علت آن آزمایش‌های دیگری مانند آزمایش خون یا همان آزمایش فشار خون تجویز می‌کند.

تشخیص فشارخون بالا
برای تشخیص فشارخون بالا باید از دستگاه فشارسنج استفاده کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

درمان فشار خون بالا به معنی کنترل و مدیریت این بیماری است. علاوه بر داروهایی که پزشک برای کنترل فشارخون تجویز می‌کند، می‌توان با رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف نمک، ترک مصرف سیگار و الکل و ورزش منظم به پایین آوردن فشار خون بالا کمک کرد. همچنین در طب سنتی مصرف برخی دم‌نوش‌ها و گیاهان برای کاهش فشارخون توصیه شده است. اگر به دنبال راهی برای درمان فشار خون بالا هستید، باید از لیست بهترین پزشکان قلب و عروق یا بهترین دکتر تغذیه نوبت حضوری بگیرید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

درمان فشار خون بالا بدون دارو ممکن است، اما بستگی به شدت بیماری دارد. در موارد خفیف تا متوسط، اصلاح سبک زندگی می‌تواند تأثیر چشمگیری داشته باشد. کاهش مصرف نمک، رژیم غذایی سالم، افزایش مصرف میوه و سبزیجات، کاهش وزن، ورزش منظم، مدیریت استرس، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل از مهم‌ترین راهکارهای طبیعی برای کنترل فشار خون هستند. بااین‌حال، در موارد شدید یا زمانی که این روش‌ها کافی نباشند، پزشک ممکن است مصرف دارو را تجویز کند. بنابراین، مشورت با پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی ضروری است.

فشار خون را نمی‌توان به‌طور ناگهانی و در عرض چند دقیقه کاهش داد، اما برخی روش‌ها می‌توانند به کاهش موقت آن کمک کنند. تنفس عمیق و آرام، نوشیدن آب، استراحت در محیطی آرام و خنک، ماساژ ملایم و مصرف چای گیاهی مانند چای بابونه یا چای ترش ممکن است به کاهش موقت فشار خون کمک کنند. بااین‌حال، برای کنترل پایدار فشار خون، تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک ضروری است. در موارد فشار خون بسیار بالا (بحرانی)، مراجعه فوری به پزشک لازم است.

آسپرین به طور مستقیم فشار خون را درمان نمی‌کند، اما در برخی موارد، پزشکان آن را برای کاهش خطر سکته مغزی و حمله قلبی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا تجویز می‌کنند. آسپرین با رقیق کردن خون و جلوگیری از لخته شدن، می‌تواند به کاهش خطر عوارض قلبی-عروقی ناشی از فشار خون بالا کمک کند. بااین‌حال، مصرف آسپرین برای همه افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی‌شود و باید تحت نظر پزشک باشد، زیرا می‌تواند عوارضی مانند خونریزی معده ایجاد کند.

سیر به طور کلی تأثیر مثبتی بر کاهش فشار خون دارد و باعث افزایش آن نمی‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات فعال موجود در سیر، مانند آلیسین، می‌توانند به گشاد شدن عروق و بهبود جریان خون کمک کنند و در نتیجه فشار خون را کاهش دهند. بااین‌حال، مصرف بیش‌ازحد سیر ممکن است در برخی افراد با کاهش شدید فشار خون یا تداخل با داروهای ضد فشار خون همراه باشد. اگر فشار خون بالا دارید و دارو مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از افزودن مقدار زیاد سیر به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.9از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان فشار خون بالا

  1. ناشناس گفت:

    سلام فشار خون پدر بزرگم بالاست پدربزرگم ۹۰ سال سن داره میشه بگید چی باید بخوره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای کنترل فشار خون بالا در پدربزرگ ۹۰ ساله‌تان، مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار مهم است. پیشنهاد می‌شود:

      میوه‌ها و سبزیجات: میوه‌ها و سبزیجات غنی از پتاسیم مانند موز، سیب‌زمینی شیرین، اسفناج و آووکادو می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
      غذاهای کم‌نمک: کاهش مصرف نمک از مهم‌ترین اقدامات برای کنترل فشار خون است.
      غذاهای غنی از فیبر: حبوبات، غلات کامل و سبزیجات برگ‌دار می‌توانند به سلامت قلب کمک کنند.
      ماهی‌های چرب: ماهی‌هایی مانند سالمون و تن که غنی از امگا-۳ هستند، برای قلب مفیدند.
      محصولات لبنی کم‌چرب: شیر، ماست و پنیر کم‌چرب برای حفظ سلامت عروق مفیدند.
      محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جایگزینی آن با منابع پروتئینی مانند مرغ یا ماهی.

  2. سارا گفت:

    سلام. ۴۰ ساله هستم و چند باری فشارخون رو اندازه گرفتم که بالا بود مخصوصا فشار دیاستول که ۹و ۱۰ بوده. نوار قلب و اکو نرمال اند آزمایش خونم هم نرمال هست. دکتر برام لوزار ۲۵ تجویز کردن؟ ایا لوزار برای شروع درمان مناسب است؟ رژیم غذایی مناسبی هم دارم.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله مناسب است
      طبق دستور مصرف کنید
      سه ماه بعد اکو را تکرار کنید
      مصرف نمک را به حداقل برسانید

  3. یاس گفت:

    سلام مادرم همیشه فشارش نوزده وهجده هست قرص لورازاتان ۲۵میخوره ولی بازهم زیاد پایین نمیاد پایینش ۱۵۰چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      از نظر نوع و دز دارو باید بازنگری صورت گیرد
      اکو قلب لازم است
      جدی بگیرید

      متخصص قلب و عروق

  4. ناشناس گفت:

    سلام من مادرم همیشه فشارش ۱۹و۱۸وحالت تهوع وسردرد می گیره قرص هم لورازاتان بخوره زیاد پایین نمیاد بعد ازیک ساعت از مصرف قرص ۱۵میشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      با توجه به توضیحات تان
      از نظر نوع و دز دارو باید بازنگری صورت گیرد
      اکو قلب لازم است
      جدی بگیرید

      متخصص قلب و عروق

  5. امین گفت:

    سلام وقت بخیر
    من ۴۰ سالمه فشارم معمولا ۱۶ روی ۱۰ هستش. بیشتر اوقات چشم هام خیلی درد میگیره.قرص والزومیکس صبح و شب استفاده میکنم اما مفید واقع نشده‌ در ضمن زخم معده هم دارم. بنظرتون قرصم رو عوض کنم.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به علایم
      نیاز به داروهای مناسب تری دارید
      حتمن زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید

  6. تنها گفت:

    با سلام! یک چیزی این وسط درست نیست! در قرآن هشتاد بار توصیه شده نمک بخورید .قبل از غذا ! بعد از غذا! قبل خواب با نمک دندانها و دهانو بشوییم …. اما الان اینقدر نهی میشه؟ صد البته پزشکان درست میگن! وصد البته قرآن هم درست میگه ایراد اصلی از نمکهای مصرفی ماست. ۸۰درصدبیماری تیروئید های پر کار و کم کار علتش نمکهای مصرفی است.نمک طبیعی مصرف کنید حتی مزه شوری نمک بازاری تیزه!! انگار همش سدیمه! از ید خبری نیست! اما نمک طبیعی شوریش ملایمه و اصلا اذیت نمیکنه چون اصلا اسید نداره. یکی از خاصیتهای نمک اینه که رطوبت رو بخودش جذب میکنه! یعنی نمک طبیعی رو اسیاب کنیم داخل نمکدون بریزیم دو روزه همه نمک مثله سنگ میشه برای همین معمولا کمی برنج داخل نمک دون میریزن که برنجها رطوبت نمک رو بگیرند فقط کمی تاثیر داره. اما نمک های بازاری روهر جایی بزاریم اصلا رطوبت رو بخودش جذب نمیکنه انگار یک لایه عایق روی هر دانه ریز نمک هست. خدا لعنت کند مافیای مواد غذایی رو!! وقتی آبلیمو رو به وسیله اسید و کاه درست میکردند! مزه ترشیش چند برابر ابلیموی طبیعی هم بود! فقط برا بدن مضر بود! که اونم زیاد اشکالی نداشت.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ممنونم از نظر و کامنت تان
      تندرست باشید

  7. ناشناس گفت:

    سلام وقت شما بخیر .پدر من ۵۷ ساله هست و یمدت استرس و ناراحتی وافسرده شده .تحرک زیاد ندارد اصلا ….چند شبه فشارش بالا میرود. ۱۸ رو ۱۲ .یشب قرص فشار بهش دادیم زیاد تاثیر نداشت .باز دوباره فردا شبش فشارش بالا رفت .دکتر هم نمیاد و اینکه بیماریه فشار نداشته قبلا شما میشه راهنمایی کنید مارو ممنون میشیم 🙏

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به فشارخون بالا حتمن نیاز به دارو و سروم تراپی دارند
      بسیار خطرناک است
      حتمن جدی بگیرید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/cardiologist

  8. ستاره گفت:

    سلام مامانم فشارش رو ۱۲ باید چی کارکنم چی بهش بدهم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      فشار خون طبیعی ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه و کمتر است
      طبیعی است

  9. زهرا گفت:

    با سلام خسته نباشید خدمت شما من پنجاه و هفت سال دارم وقرص والساکورهشتادمصرف میکنم ولی بازم فشارم میره بالا البته فکروخیال هم میکنم استرس هم دارم وقتی دست و پای من سرد میشه ودورلامپ حلقه های رنگی میبینم میفهمم فشارم بالارفته نمی دونم چی کارکنم لطفا راهنمایی بفرمایید از استان گیلان شهرستان لاهیجان هستم باتکر

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به ازمایش خون کامل دارید
      کلیه تان باید بررسی شود

  10. زهرا گفت:

    سلام خدمت شما
    مادر من امشب فشارش روی ۱۸ بود ابلیمو دادیم با خیارو قرصشم دادیم ولی فشارش پایین نیومد تا ۱۹ هم رفت الان چیکار کنیم ما
    سردرد و حالت تهوع اینا ندارع اصلا

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      با مراجعه به متخصص داخلی ممکن نیاز به تغییر دوز دارو برای کاهش فشارخون و یا تعویض دارو باشد.

    2. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      هر یک ساعت فشار را اندازه بگیرید در صورت بالا بودن حتمن باید سروم تراپی شوند
      خطرناک است