قرص تیزانیدین یا تیزانوور برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن – مجله سلامت دکترتو

قرص تیزانیدین یا تیزانوور برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تیزانیدین با نام تجاری تیزانوور در دسته داروهای شل‌کننده عضلانی قرار دارد و بیشتر برای کاهش اسپاسم‌های عضلانی ناشی از بیماری‌هایی مانند MS یا صدمات نخاعی تجویز می‌شود. این دارو به شکل قرص‌های ۲ و ۴ میلی‌گرمی عرضه می‌شود. تیزانیدین به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و کاربرد اصلی این قرص کاهش درد و سفتی عضلانی در بیماری‌های عصبی است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
قرص تیزانیدین یا تیزانوور برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

قرص تیزانیدین (Tizanidine) یا تیزانوور، یک شل‌کننده عضلانی است که برای کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات استفاده می‌شود. این دارو معمولا در بیماری‌هایی مانند ام‌اس (MS) یا آسیب نخاعی تجویز می‌شود. تیزانیدین با تأثیر بر گیرنده‌های آلفا-۲ آدرنرژیک در نخاع، مسیر انتقال سیگنال‌های عصبی به عضلات را مهار کرده و باعث کاهش اسپاسم عضلات می‌شود. نحوه مصرف آن باید دقیق طبق دستور پزشک انجام شود. از عوارض شایع آن می‌توان به خواب‌آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان و افت فشار خون اشاره کرد. مصرف خودسرانه یا قطع ناگهانی آن می‌تواند خطرناک باشد.

قرص تیزانیدین (تیزانوور) چیست؟

تیزانیدین یا تیزانوور که با نام تجاری زانافلکس نیز شناخته می‌شود، یک قرص شل کننده عضلات کوتاه اثر است. این دارو به‌صورت قرص خوراکی یا کپسول خوراکی تجویز می‌شود. تیزانوور این کار را با مسدود کردن تکانه‌های عصبی (احساس درد) که به مغز شما ارسال می‌شود، انجام می‌دهد. این دارو در دسته داروهای شل‌کننده عضلات اسکلتی دسته‌بندی می‌شود و با نام ژنریک تیزانیدین در دسترس است.

شناسنامه داروییتوضیحات
نام عمومی داروTizanidine
نام تجاریتیزانوور (Tizanover)
نوع داروشل‌کننده عضلات اسکلتی
فرمول شیمیاییC9H10ClN5S
دسته‌بندی بارداریگروه C
نیمه‌عمرحدود ۲.۵ ساعت
دفع داروکلیوی (از راه ادرار)
مکانیسم اثرکاهش سیگنال‌های عصبی عضلانی از طریق مهار نورون‌ها
نحوه مصرفخوراکی، با یا بدون غذا
حداکثر دوز مجاز۳۶ میلی‌گرم در روز
موارد منع مصرفنارسایی کبدی، تداخل با داروهای خاص
اشکال داروییقرص ۲ و ۴ میلی‌گرمی
داروهای هم‌گروهباکلوفن، متاکاربامول، سیکلوبنزاپرین
اطلاعات دارویی تیزانیدین

نحوه مصرف داروی تیزانیدین

قرص تیزانیدین معمولا تا ۳ بار در یک روز مصرف می‌شود که از ۲ میلی‌گرم در هر دوز شروع خواهد شد. بین دوزها ۶ تا ۸ ساعت فاصله بیندازید. به‌هیچ‌عنوان تیزانوور را بیش از ۳۶ میلی‌گرم در یک دوره ۲۴ ساعته مصرف نکنید. مصرف بیش‌ازحد این دارو می‌تواند به کبد شما آسیب برساند.

تیزانیدین را دقیقا همان‌طور که برای شما تجویز شده است مصرف کنید. تمام دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید. پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج را دریافت می‌کنید. این دارو را در مقادیر کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده استفاده نکنید.

چند بار در روز باید از تیزانیدین استفاده کنی؟

همین حالا مشاوره بگیر.

بهترین زمان مصرف تیزانیدین کی است؟

معمولا بهترین زمان مصرف قرص تیزانوور قبل از خواب یا در زمان‌هایی که نیاز به استراحت عضلات بیشتر است. زیرا تیزانیدین ممکن است باعث خواب‌آلودگی شود، بهتر است در مواقعی که فعالیت ذهنی یا بدنی زیادی نیاز نیست مصرف شود. هم‌چنین استفاده از آن در ساعات منظم می‌تواند اثر درمانی بهتری داشته‌باشد.

نحوه قطع مصرف تیزانیدین

اگر بعد از مصرف طولانی‌مدت به طور ناگهانی مصرف این دارو را قطع کنید، ممکن است علائمی مانند سرگیجه، ضربان قلب سریع، لرزش و اضطراب داشته‌باشید. برای این که بعد از قطع دارو مشکلاتی از این دست را تجربه نکنید بهتر است از پزشک خود بپرسید که چگونه با خیال راحت مصرف این دارو را متوقف کنید. برای کمک به جلوگیری از قطع مصرف، پزشک ممکن است دوز شما را به آرامی کاهش دهد.

متن انگلیسی:
If you suddenly stop taking tizanidine, your heart may beat faster and you may have increased blood pressure or tightness in your muscles
ترجمه فارسی:
اگر به طور ناگهانی مصرف تیزانیدین را قطع کنید، ممکن است ضربان قلب شما تندتر شود و شما فشارخون بالا و سفت شدن عضلات را تجربه کنید.

به نقل از سایت medlineplus

قرص تیزانیدین ۴ برای چیست؟

قرص تیزانیدین ۴ میلی‌گرمی معمولا برای افرادی تجویز می‌شود که دچار گرفتگی عضلات شدید یا مزمن هستند. این دارو به‌ خصوص در بیمارانی با بیماری ام‌اس، صدمات نخاعی یا برخی اختلالات عصبی تجویز می‌شود. پزشکان با توجه به شدت علائم و پاسخ بدن به دارو، دوز ۴ میلی‌گرمی را تجویز می‌کنند. این قرص باید با دقت و تحت نظر پزشک مصرف شود:

  • کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات
  • کنترل درد ناشی از اختلالات عصبی
  • تجویز در بیماران مبتلا به ام‌اس یا صدمات نخاعی
  • استفاده در گرفتگی‌های عضلانی مزمن
  • قرص‌ شل کننده رگ سیاتیک
قرص تیزانیدین ۴ برای چیست؟
تیزانیدین ۴ میلی‌گرم برای کاهش اسپاسم‌های عضلانی ناشی از مشکلات نخاعی یا بیماری‌های عصبی تجویز می‌شود.

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

داروی تیزانیدین گاهی برای کاهش درد و اسپاسم عضلات مرتبط با بیرون‌زدگی دیسک کمر تجویز می‌شود. این دارو مستقیما دیسک را درمان نمی‌کند اما با کاهش تنش عضلات اطراف ستون فقرات، می‌تواند درد بیمار را کاهش دهد. مصرف آن در بیماران با درد مزمن کمر، به بهبود حرکت و کاهش گرفتگی کمک می‌کند. البته باید توجه داشت که این دارو نباید بدون تجویز پزشک استفاده شود.

دوز مصرفی قرص تیزانوور

دوز مصرفی تیزانوور معمولا از ۲ میلی‌گرم در روز شروع می‌شود. پزشک ممکن است بسته به پاسخ بیمار، دوز را تا ۸ میلی‌گرم در هر وعده افزایش دهد. حداکثر دوز روزانه نباید از ۳۶ میلی‌گرم بیشتر شود. افزایش دوز باید تدریجی باشد تا بدن بتواند به آن عادت کند. مصرف بیش‌ازحد می‌تواند باعث خواب‌آلودگی شدید، افت فشار خون یا آسیب به کبد شود. بهتر است دارو طبق تجویز و با زمان‌بندی مشخص مصرف شود.

وضعیت بیماردوز پیشنهادیتوضیحات
شروع درمان۲ میلی‌گرم، یک تا دو بار در روزدوز اولیه برای کاهش عوارض جانبی
در صورت نیاز به افزایشافزایش به‌تدریج تا ۴ یا ۶ میلی‌گرمافزایش هر ۳ تا ۷ روز
دوز نگهدارندهبین ۸ تا ۲۴ میلی‌گرم در روزمعمولاً در ۳ دوز منقسم مصرف می‌شود
حداکثر دوز روزانه مجاز۳۶ میلی‌گرمنباید از این مقدار در ۲۴ ساعت فراتر رفت
مقدار مصرف قرص تیزانوور

عوارض قرص تیزانیدین چیست؟

تیزانیدین مانند بسیاری از داروهای شل‌کننده عضلات، می‌تواند عوارضی ایجاد کند. شایع‌ترین عوارض قرص تیزانوور ۴ شامل خواب‌آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان و ضعف عضلانی می‌شود. در برخی افراد افت فشار خون نیز دیده می‌شود، به‌ خصوص هنگام ایستادن ناگهانی. عوارض جدی‌تر مانند نارسایی کبدی، توهم یا تغییرات ضربان قلب هم نادر اما ممکن هستند. اگر علائمی مانند زردی پوست یا ادرار تیره مشاهده شد، باید فورا به پزشک مراجعه کرد:

  • خواب‌آلودگی و کاهش هوشیاری
  • سرگیجه، مخصوصا هنگام برخاستن ناگهانی
  • خشکی دهان
  • ضعف عضلانی
  • تهوع یا ناراحتی معده
  • کاهش فشار خون
  • اختلال در عملکرد کبد (نادر اما مهم)
  • توهم یا تغییرات خلق (در برخی بیماران)

درمان گرفتگی عضلات بدون معطلی؛ نوبتت رو الان بگیر.

آیا قرص تیزانیدین چاق میکند؟

تا امروز، شواهد علمی مستقیمی درباره چاق‌کننده بودن تیزانیدین وجود ندارد. اما برخی از بیماران به‌دلیل خواب‌آلودگی یا کاهش فعالیت بدنی ناشی از مصرف دارو، ممکن است دچار افزایش وزن شوند. این افزایش وزن بیشتر ناشی از کاهش تحرک است، نه از خود دارو.

عوارض قطع ناگهانی تیزانیدین

قطع ناگهانی تیزانیدین می‌تواند برای بدن خطرناک باشد. یکی از مهم‌ترین عوارض آن افزایش ناگهانی فشار خون است که گاهی تا حد بحران فشار بالا می‌رود. هم‌چنین بیمار ممکن است دچار اضطراب، بی‌خوابی، افزایش اسپاسم‌های عضلانی یا تپش قلب شود. برای جلوگیری از این عوارض، قطع دارو باید تدریجی و با مشورت پزشک انجام شود تا بدن فرصت سازگاری پیدا کند.

موارد احتیاط و منع مصرف تیزانیدین

مصرف تیزانیدین در برخی شرایط نیاز به احتیاط یا ممنوعیت دارد. اگر فرد سابقه بیماری کبدی داشته‌باشد، مصرف این دارو باید با دقت و آزمایش‌های مکرر انجام شود. هم‌چنین در افرادی که داروهای خاصی مانند فلووکسامین یا سیپروفلوکساسین مصرف می‌کنند، مصرف هم‌زمان با تیزانیدین ممنوع است. این دارو ممکن است با برخی داروهای قلبی یا ضدافسردگی تداخل داشته‌باشد. در سالمندان و کسانی که دچار فشار خون پایین هستند هم باید با احتیاط مصرف شود:

  • افرادی که سابقه فشارخون پایین دارند یا داروی فشار مصرف می‌کنند؛ تیزانیدین می‌تواند باعث فشارخون بسیار پایین شود که منجر به سرگیجه یا غش می‌شود.
  • کسانی که سابقه مشکلات و بیماری‌های کبدی دارند.
  • کسانی که سابقه آلرژی به این دارو یا داروهای مشابه را دارند.
  • کسانی که الکل مصرف می‌کنند.
  • کسانی که مشکلات و بیماری‌های کلیه دارند.
  • افراد سالمند
  • کودکان
پزشکان پیشنهادی

آیا قرص تیزانیدین خواب آور است؟

تیزانیدین می‌تواند باعث خواب‌آلودگی شود و این یکی از عوارض شایع آن است. به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود که این دارو شب‌ها یا هنگام استراحت مصرف شود. اثر خواب‌آوری آن می‌تواند در فعالیت‌های روزمره مانند رانندگی یا کارهای دقیق تأثیر بگذارد. اگر خواب‌آلودگی بیش‌ازحد یا شدید شد، بهتر است با پزشک مشورت کرد.

آیا قرص تیزانیدین مرفین دارد؟

تیزانیدین در ساختار خود مورفین یا هیچ ترکیب مخدری ندارد. این دارو یک شل‌کننده عضلانی غیرمخدر است که از طریق سیستم عصبی مرکزی عمل می‌کند. با وجود اینکه باعث خواب‌آلودگی و آرامش می‌شود اما وابستگی و اثرات اعتیادآور مورفین را ندارد. مصرف آن طبق تجویز پزشک ایمن است و به خانواده داروهای شبه‌افیونی تعلق ندارد.

 منع مصرف تیزانیدین
تیزانیدین در موارد نارسایی شدید کبدی، حساسیت به دارو، و هم‌زمان با داروهای مهارکننده قوی CYP1A2 منع مصرف دارد.

تداخلات دارویی تیزانیدین

قرص خوراکی تیزانیدین می‌تواند با سایر داروها، ویتامین‌ها یا گیاهان دارویی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته‌باشد. این تداخل می‌تواند اثرگذاری دارو را کم کند یا این که موجب بروز عوارض جدی‌تر شود. داروهایی که نباید همراه با تیزانیدین مصرف شود شامل موارد زیر می‌شود:

  • فلووکسامین و سیپروفلوکساسین (سیپرو)
  • سایر داروهای آگونیست آلفا-۲ مانند کلونیدین، متیل دوپا یا گوانفاسین
  • زیلوتن
  • آنتی‌بیوتیک‌های خاصی به نام فلوروکینولون‌ها (به غیر از سیپروفلوکساسین) مانند لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین یا ژمی فلوکساسین
  • برخی از داروهای ضربان قلب مانند آمیودارون، مکزیلتین، پروپافنون یا وراپامیل
  • آنتی‌اسیدها مانند سایمتیدین یا فاموتیدین
  • داروهای ضدبارداری خوراکی
  • آسیکلوویر
  • تیکلوپیدین
  • بنزودیازپین‌ها مانند آلپرازولام، لورازپام یا دیازپام
  • مواد افیونی مانند مورفین، متادون یا اکسی کدون
  • برخی از داروهای ضدافسردگی مانند آمی‌تریپتیلین، نورتریپتیلین یا پروتریپتیلین
اسامی رایج داروتداخلات داروییعوارض جانبی
قرص تیزانوور ۴ میلی گرمفلووکسامینخواب‌آلودگی و کاهش هوشیاری
قرص تیزاتد ۴ میلی گرمسیپروفلوکساسینسرگیجه
قرص اسپالکس ۴ میلی گرمکلونیدینخشکی دهان
قرص سیردالود ۴ میلی گرممتیل دوپاتهوع یا ناراحتی معده
قرص تیزانیدین-جالینوس ۴ میلی گرمگوانفاسینضعف عضلانی
قرص آپو تیزانیدین ۴ میلی گرملووفلوکساسینکاهش فشار خون
قرص تیزانیدین-حکیم ۴ میلی گرمموکسی فلوکساسیناختلال در عملکرد کبد (نادر)
قرص تیزانیدین دی پی ۴ میلی گرمآمیودارونتوهم یا تغییرات خلق
اطلاعات دارویی تیزانیدین

راهنمای مراجعه به متخصص

برای اطلاع بیشتر درباره مصرف تیزانیدین می توانید با بهترین دکتر ارتوپد ایران صحبت کنید.
در ادامه لیستی از برجسته ترین پزشکان ارتوپد در شهرهای مختلف ایران را مشاهده می‌کنید.

نتیجه گیری

تیزانیدین در دسته داروهای با نسخه است و مصرف آن بدون تجویز پزشک ممنوع است. در صورتی که بسته به شرایط، پزشک این دارو را برای شما تجویز کرد، مطمئن شوید که حتما طبق دستور پزشک معالج دارو را مصرف می‌کنید. به هیچ عنوان شیوه مصرف، زمان استفاده و دوز مصرفی را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید و دارو را بدون هماهنگی قطع نکنید زیرا ریسک بروز عوارض جانبی را افزایش می‌دهید. قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک عمومی یا متخصص ارتوپد مشورت کنید تا عوارضی برای شما ایجاد نشود.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

تیزانیدین با مهار گیرنده‌های آلفا-۲ آدرنرژیک در نخاع، مسیر انتقال پیام عصبی به عضلات را کاهش می‌دهد. در نتیجه، اسپاسم و گرفتگی عضلات کمتر می‌شود. جذب آن از دستگاه گوارش انجام می‌شود، توسط کبد متابولیزه می‌شود و از راه کلیه‌ها دفع می‌شود. اثر دارو معمولا ظرف یک ساعت آغاز می‌شود.

متوکاربامول برای گرفتگی‌های عضلانی ناشی از کشیدگی یا آسیب‌های ساده کاربرد دارد. تیزانیدین در شرایط مزمن یا نورولوژیک مثل آسیب نخاعی مؤثرتر است. متوکاربامول معمولا خواب‌آلودگی کمتری ایجاد می‌کند. انتخاب بین آن‌ها به شدت اسپاسم، علت اصلی و نیاز بیمار بستگی دارد.

هر دو دارو برای کاهش اسپاسم عضلانی تجویز می‌شوند اما عملکرد متفاوتی دارند. تیزانیدین اثر سریع‌تری دارد و عوارض خواب‌آلودگی کمتری ایجاد می‌کند. باکلوفن بیشتر در اسپاسم‌های شدید مانند بیماری MS استفاده می‌شود. انتخاب مناسب به شرایط بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد.

قرص تیزانیدین ۴ می‌تواند برای کاهش اسپاسم عضلانی ناشی از دیسک گردن مفید باشد اما این دارو به‌طور مستقیم برای درمان مشکلات ساختاری دیسک گردن تجویز نمی‌شود.

تیزانیدین معمولا برای درمان میگرن استفاده نمی‌شود. اگر میگرن با تنش عضلانی گردن یا شانه‌ها همراه باشد، ممکن است به‌عنوان مکملی برای کاهش تنش عضلانی استفاده شود.

تیزانیدین می‌تواند باعث خواب‌آلودگی شود اما به‌عنوان داروی اختصاصی برای درمان بی‌خوابی توصیه نمی‌شود. تنها زمانی که اسپاسم‌های عضلانی خواب فرد را مختل کرده باشد، استفاده از آن توصیه می‌شود.

قرص تیزانوور برای درمان اسپاسم عضلات اسکلتی در شرایطی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS)، آسیب‌های نخاعی و بیماری‌های عصبی تجویز می‌شود. با شل‌کردن عضلات، درد و انقباض کاهش می‌یابد. این دارو عملکردی مشابه تیزانیدین دارد و برای کاهش علائم ناراحت‌کننده عضلانی طراحی شده است.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره تیزانیدین

  1. مهدیس گفت:

    سلام من برای درد فک (قفل شدن فک) هم به پزشک فک وصورت مراجعه کردم
    که ایشون قرصTizanover4و naptin تجویز کردند که الان بنده چند وقت مصرف کردم ولی درد کم نکرد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      حداقل دو هفته باید مصرف کنید
      در صورت عدم بهبود برای بازنگری دارو ودز ان به پزشکتان مراجعه کنید

  2. محمدرضا گفت:

    من برا گرفتگی عضله کمر مصرف کردم تا ۴۸ اول فقط خواب الوده بود بعدش بهتر شدم لازم به ذکر است من ۲ ساعت بعد از مصرف قرص تیزانیدین، قرص باکلوفن هم میخوردم،

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      از عوارض داروی تیزانیدین است
      باتوجه به اینکه داروی تیزانیدین باعث خواب‌آلودگی می‌شود لذا از انجام کارهایی مانند رانندگی که به هوشیاری نیاز دارند، اجتناب کنید. از تغییر وضعیت ناگهانی خودداری کنید زیرا ممکن است باعث سرگیجه، احساس سبکی سر یا غش کردن شود.

  3. ناشناس گفت:

    در مفاصل دارم‌‌و۱/۴قرص رو دکتر تجویز کرده اما درد مفاصل من چند برابر شدیدتر شده برای کسانی که عضلات ضعیفی دارند اصلا توصیه نمیکنم و نظر شخصی و تجربه استفاده از این دارو است

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس
      در صورت ادامه درد حتمن نیاز به درمان اصولی تری دارید
      از نظر آرتروز نیاز به بررسی دارید
      ممنونم از به اشتراک گذاشتن تجربه تان

  4. ناشناس گفت:

    سلام بنده خشکی گرفتگی شدید عضلات دارم وصبح ها باید با چند ورزش کمر وگردن کارهای روزمره رو شروع کنم کف پام مخصوصا صبح بعد خواب درد میگیره دیسک کمر و گردن کمی دارم وبسیار زودرنج وکم تحمیل هستم به خاطر بعصی از مسائل که متاسفانه برطرف نمیشه
    کشیدگی از کمر به پشت زانو زیاده مخصوصا موقع عصبی بودن
    زانوهام بخصوص پشت زانوها هم قفل میکنه الان تحت درمان دکتر ارتوپد
    اونم به خاطر ضربه ای که به دنبالچه ام خورده رادیو گرافی انجام دادم که بعد دوسال تشخیص به شکستگی داشت والان اذیتم میکنه داروی تیزانیدین ۴ به صورت روزانه یک چهارم مصرف میشه به همراه گاپنتین و ملوکسی کام
    اگر بهبود پیدانکنه گفته شده جراحی باید بشه
    که از جراحی میترسم وانجام نمیدم لطفا راهنمایی کنید هم برای درد کمرم و هم دنبالچه راهنمایی کنید ممنونم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! برای مدیریت درد کمر و دنبالچه و بهبود وضعیت شما، چند نکته زیر را در نظر داشته باشید:

      فیزیوتراپی: مراجعه به فیزیوتراپیست می‌تواند به تقویت عضلات کمر و کاهش درد کمک کند. تمرینات خاصی برای انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات کمر و پاها می‌تواند مفید باشد.

      گرما یا سرما درمانی: استفاده از کمپرس گرم یا سرد می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

      مدیریت استرس: تمرینات تنفس عمیق، یوگا یا مدیتیشن می‌تواند به کاهش استرس و تنش عضلانی کمک کند.

      تغییر در سبک زندگی: فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مناسب می‌تواند فشار بر روی کمر و زانوها را کاهش دهد.

      داروها: مصرف منظم داروهایی که پزشک تجویز کرده، به ویژه تیزانیدین و گاباپنتین، باید ادامه یابد.

      اگر با این اقدامات بهبود پیدا نکردید و درد ادامه داشت، مشاوره با پزشک برای بررسی گزینه‌های درمانی دیگر، از جمله جراحی، ضروری است. حتماً نگرانی‌های خود درباره جراحی را با پزشک در میان بگذارید تا توضیحات بیشتری درباره خطرات و مزایای آن به شما بدهد.

      متخصص ارتوپدی

  5. ناشناس گفت:

    سلام درد شانه و دست داشتم دکتر این قرص رو تجویز کردن برام شبی۱ الان دوشبه که میخورم ۳روز زودتر پریود شدم و سرمعدم به شدت درد گرفت. ایا درد معدم و زودتر پریود شدنم از عوارض دارو هست؟ استفاده کنم یا نه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام!
      قرص تیزانیدین معمولاً برای کاهش اسپاسم‌های عضلانی استفاده می‌شود و ممکن است عوارض جانبی مانند سردرد، درد معده و تغییرات قاعدگی را ایجاد کند. زودتر پریود شدن و درد معده می‌تواند از عوارض دارو باشد
      در این شرایط دارو را قطع کنید

  6. حامد گفت:

    سلام. پدر بنده به علت عفونت در مجاری ادراری و کلیه دچار قطع ادرار شد که با بررسی پزشک متخصص و بستری مشکل مرتفع سد و داروی سیپرو فلوکساسین و تیزانوور براش تجویز کرده که بازم دچار بند اومدن ادرار شده…. چه باید بکنیم؟؟؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت انسداد مجاری ادراری احتمالا نیاز به سوند دارند
      حیلی ممکن است خطرناک باشد
      در اسرع وقت به پزشک خودتان و یا بیمارستان مراجعه کنید

  7. صدیقه بهمن آبادی گفت:

    آیاقرص تیزانوور۴برای تکررادراروخونریزی مثانه هم تجویزمیشود؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله تعدیل عضلات و انقباضات مثانه می تواند تجویز شود
      طبق دستور مصرف کنید

  8. ناشناس گفت:

    بنظرم این دارو برای کسانی که دیسک دارن خیلی بده چون درد رو چند برابر تشدید میکنه تجربه شخصی

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سپاس از به اشتراک گذاشتن تجربه تان
      بهتر است همه دارو ها طبق دستور پزشک مصرف گردد

  9. مصطفی امامی گفت:

    سلام ببخشید مادران چند ساله نارحتی اعصاب داره دکتر رفته قرص کلومیپرامین و تیزانیدین تجویز کرده تیزانیدین چه ربطی به اعصاب داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      این دارو یک شل کننده (آرامش دهنده) عضلانی کوتاه اثر است که از طریق مسدود کردن تکانه‌های عصبی (احساس درد) که به مغز فرستاده می‌شود، عمل می‌کند.
      شاید برای اسپاسم و جلوگیری از تشنج تجویز شده است

      1. ایمان گفت:

        چراسوال منولغوکردیدنمی دانم بایدپولی بریزم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          ایمان عزیز
          سوال کسی لغو نمی شود
          صبور باشید
          اگر تا ۲۴ ساعت جوابی دریافت نکردید فیلترشکن را خاموش و مجددا سوال را ارسال کنید

  10. ناشناس گفت:

    این قرص را نصف هر شب میخورم اختلال خواب دارم و بشدت درد کلیه دارم.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      طبق دستور پزشک مصرف کنید
      برای رفع بی خوابی می توانید از ملاتونین استفاده کنید