فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
جلوگیری از بیماری مقاربتی برای همه افرادی که رابطه جنسی دارند، کمککننده و ضروری است. بیماریهای مقاربتی (STIs) انواع خاصی از عفونت داخلی یا خارجی بدن هستند که دستگاه تناسلی، دهان یا مقعد را درگیر میکنند. استفاده از روشهایی مانند تست غربالگری یا استفاده از کاندوم میتواند گزینه مناسبی برای پیشگیری از بیماری منتقله جنسی باشد. اگر دچار سوزش یا ضایعات پوستی در اطراف ناحیه تناسلی هستید، بهتر است حتما به پزشک متخصص زنان، دکتر داخلی یا عفونی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با بهترین متخصصان وجود دارد.
بیماری مقاربتی چیست؟
بیماریهای مقاربتی (که به اختصار STI نیز نامیده میشوند) معمولا از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر، انتقال خون یا از مادر به جنین منتقل میشوند. برخی از بیماریهای جنسی خوشخیم هستند و بهخوبی به درمان پاسخ میدهند. اما برخی انواع دیگر اگر درمان نشوند عوارض جانبی شدیدی خواهند داشت.
بیماریهای مقاربتی صرف نظر از گرایشات جنسی یا رعایت موارد بهداشت فردی، میتوانند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. حتی احتمال ابتلا به بیماریهای جنسی در افراد باکره با اهدای خون یا استفاده از سوزن تزریق آلوده نیز وجود دارد.
روش انتقال بیماری های مقاربتی
بیماریهای مقاربتی (STIs) معمولا به دلیل تماس جنسی محافظتنشده گسترش مییابند. برخی از بیماریهای مقاربتی میتوانند در دوران بارداری، زایمان و شیردهی یا از طریق اهدای خون و استفاده از محصولات خونی آلوده منتقل شوند. ابتلا به بیماریهای مقاربتی تاثیر زیادی روی سلامت افراد دارد.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت mayoclinic
Avoid vaginal and anal sex or sexual activity with new partners until you have both been tested for sexually transmitted infections. STIs can still spread if a person doesn’t use a condom (latex or polyurethane) or a dental dam.
ترجمه فارسی:
از رابطه جنسی واژینال و آنال (مقعدی) یا رابطه جنسی با شرکای جدید تا زمانی که هردو آزمایش ابتلا به عفونت مقاربتی ندادید، خوداری کنید. حتی اگر فرد از کاندوم (لاتکس یا پلی اورتان) یا سد دندانی هم استفاده کند، هنوز هم امکان انتقال بیماریهای مقاربتی وجود دارد.
انواع روش جلوگیری از بیماری های مقاربتی
حدود ۵۰ درصد از مردان و ۷۰ درصد از زنانی که به بیماریهای جنسی مبتلا هستند، هیچ علامتی ندارند. بیماریهایی مانند کلامیدیا، سفلیس، سوزاک، شپش عانه و تریکومونیازیس برخی از انواع بیماریهای منتقله از راه جنسی هستند که خوشبختانه قابل درماناند. اما در حال حاضر هیچ درمانی برای زگیل تناسلی، HIV و تبخال تناسلی وجود ندارد. به همین دلیل بهتر است از روشهای پیشگیری از بیماری مقاربتی آگاه بود:
- راحتترین راه این است که به داشتن یک شریک جنسی پایبند باشید.
- برای اطمینان بیشتر، قبل از شروع رابطه ی جنسی آزمایش دهید.
- واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، هپاتیت A و هپاتیت B را جدی بگیرید.
- از مصرف الکل یا داروهای روانگردان خودداری کنید زیرا این موارد میتوانند احتمال رفتارهای جنسی پرخطر را افزایش دهند.
- غربالگری منظم بیماریهای جنسی (در افرادی که از نظر جنسی فعال هستند) بسیار مهم است.
- دستها را قبل از هرگونه تماس جنسی بشویید.
- بعد از تماس جنسی حمام کنید.
- ادرار کردن بعد از رابطه جنسی برای جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری (UTI) مهم است.
- از دوش واژینال خودداری کنید (دوش واژینال باکتریهای طبیعی واژن که باعث مقاومت در برابر عفونت میشوند را از بین میبرد).
استفاده از کاندوم در پیشگیری از بیماری های مقاربتی
نقش انواع کاندوم مردانه و زنانه در جلوگیری از بیماریهای مقاربتی بسیار مهم است. کاندوم در جلوگیری از شیوع برخی بیماریهای مقاربتی مانند سوزاک، کلامیدیا، اچ آی وی و تریکومونیازیس موثر است. اما در حالت کلی محافظت کمتری در برابر تبخال، سیفلیس و زگیلهای تناسلی ایجاد میکند.
این عفونتها میتوانند از طریق تماس با ضایعات پوستی در قسمتهایی که توسط کاندوم پوشانده نمیشوند، مانند اطراف دهان، گسترش پیدا کنند. همچنین کاندوم هیچ گونه محافظتی در برابر شپش عانه و گال ایجاد نمیکند. با این حال میتواند روش خوبی برای محافظت از ابتلا به بیماریهای جنسی شایع باشد.
روش انتقال بیماری جنسی | روش پیشگیری از بیماری جنسی |
---|---|
محصولات خونی آلوده | استفاده از کاندوم |
سرنگ آلوده | تست غربالگری |
تماس جنسی محافظتنشده | واکسیناسیون |
تیغ آلوده | تک همسری |
تست آزمایشگاهی و غربالگری برای پیشگیری از بیماری مقاربتی
اگر نگران ابتلا به عفونت مقاربتی هستید یا علائم بیماری دارید، حتما با پزشک صحبت کنید. افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، بهخصوص افرادی که چندین شریک جنسی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی قرار دارند. برخی افراد باید از نظر ابتلا به بیماریهای مقاربتی غربالگری و آزمایش شوند که شامل موارد زیر هستند:
- زنان و مردانی که از نظر جنسی فعال هستند.
- زنان و مردانی که چندین شریک جنسی دارند.
- زنان باردار (زیرا بیماری جنسی میتواند روی جنین تاثیر بگذارد)
- افراد با سابقه تجاوز جنسی
- افراد مبتلا به HIV
مثبت شدن جواب آزمایش در برخی بیماریهای جنسی ممکن است روزها تا ماهها به طول بینجامد. زیرا بیمار در دوره کمون (ظاهر شدن بیماری) قرار دارد و تستهای آزمایشگاهی در این دوره قادر به تشخیص عامل بیماریزا نیستند.
انواع آزمایشهای لازم برای تشخیص بیماریهای مقاربتی بهطور کلی شامل موارد زیر است:
- معاینه فیزیکی
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- نمونهگیری از ضایعات بدن
- آزمایش مایع منی
- تست پاپ اسمیر
واکسیناسیون چه نقشی در پیشگیری از بیماری مقاربتی دارد؟
واکسیناسیون نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مقاربتی دارد. به عنوان مثال واکسن گارداسیل از چندین سویه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت میکند که عامل بیشتر سرطانهای دهانه رحم و زگیل تناسلی هستند. واکسیناسیون با کاهش میزان ابتلا به عفونت این ویروسها نقش مهمی روی سلامت عمومی و ایمنی جامعه میگذارد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
جلوگیری از بیماری مقاربتی به افزایش سلامت جمعی و کاهش منتشر شدن بیماری به نسلهای بعد کمک میکند. برخلاف تصور بسیاری از افراد بیماری مقاربتی فقط از راه تماس جنسی منتقل نمیشود. بلکه ممکن است با تیغ آلوده، سرنگ یا در دوران بارداری از مادر به جنین هم منتقل شود. اگر علائم بیماری منتقله از راه جنسی مانند تبخال تناسلی، عفونت شدید یا موارد دیگری را دارید، بهترین راه باتوجه به نوع عفونت، مراجعه به دکتر زنان، دکتر متخصص داخلی، دکتر عفونی، فوق تخصص مامایی یا پزشک اورولوژی است. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با بهترین پزشکان برای شما قرار گرفته است.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
این اطلاعات گذشته قدری گمراه کننده است و با بی توجهی به درمان و راهنمایی کامل از جلوگیری و درمان و پیشگیری درمانی فاغد اطلاعات واقعی هست . مثلاً ما چه همه دعواهای آنتی ویروسی داریم که خیلی در درمان و پیشرفت بیماری های مقاربتی کمک کرده است و پروژه ماهانه در پیشگیری در پخش بیماریهای مقاربتی و واکسیناسیون همچنین دوشهاعی که کاملاً بداد واجینال فلور میرسد وقتی خود آنها درمانده شدند از توسعه و پیشرفت بیماری های مقاربتی حتا بیماریها مقاربتی فکری و جسمی با سگان و حیوانات آلوده. این را هم باید در نظر بگیرید حتا خود ارضایی و آلودگی های موجود با رعایت نکردن بهداشت عمومی. البته باید صحبتی هم در باره کاپوت های زنانه و حتا کوتکسهای زنانه که تمام باسن را محافظت مبکوند. اگر میخواهید کامل مطالعه و در تکمیل اطلاعات باشید بیشتر از این صحبت بفرمائید و در حقیقت و مذایای پیروی کردن از اسلام محمدی که در تمام انسانیت و گرفتاری های زندگی صحبت کرده و راهنمایی عادلانه کرده هم صحبت بفرمائید. مثلاً تمام قوانین صیغ را در نظر گرفته که ضلمی یا بیماری و بیمهری به کسی وارد نشود با این محبت و جذابه خدا دادی.
با سلام و تشکر از نظر شما. موضوعات مطرح شده شامل پیشگیری از بیماریهای مقاربتی، اهمیت بهداشت عمومی و رعایت اصول دینی در روابط انسانی بسیار مهم است. در واقع، درمانهای آنتیویروسی و واکسیناسیون در کاهش انتقال بیماریهای مقاربتی موثر هستند، و مراقبتهای بهداشتی مانند استفاده از کاندوم و رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از آلودگیها و بیماریها ضروری است. همچنین، رعایت اصول اخلاقی و دینی در روابط انسانی میتواند به حفظ سلامت جسمی و روانی افراد کمک کند و از بروز مشکلات جلوگیری کند. در نهایت، آگاهی و پیروی از این اصول برای سلامت جامعه اهمیت زیادی دارد.