فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
با شروع پاییز و سرد شدن هوا عفونت سینوسی یا سینوزیت شیوع پیدا میکند. به همین دلیل پیدا کردن راه های درمان سینوزیت مهم است. سینوزیت مشکل اساسی است که مبتلایان به آن از عفونت سینوزیتی، سردرد سینوزیتی، درد گلو و خلط پشت حلق رنج میبرند. علائم و نشانههایی که بیشتر در ناحیه سینوسی دیده میشوند. این بیماری شایع در دو شکل مزمن و حاد بروز میکند و بین ۴ تا ۱۲ هفته فرد با آن درگیر است. در این مطلب قصد داریم با انواع روش های درمان سینوزیت آشنا شویم پس اگر شما هم از این بیماری عفونی رنج میبرید تا انتهای این مطلب با ما باشید.
اگر دچار سینوزیت هستید و راهی برای درمان آن پیدا نمیکنید، حتما با یک دکتر سینوزیت (متخصص گوش و حلق و بینی یا دکتر داخلی) مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
انواع روش های درمان سینوزیت
سینوزیت حاد در بیشتر موارد به مرور زمان و خودبهخود بهبود پیدا میکند. روشهای درمان سینوزیت عمدتا برای تسکین و کاهش علائم بیماری هستند. روش های متداول درمان سینوزیت عبارتند از:
- استراحت
برای کمک به روند بهبود خود به خودی بیماری، پزشک استراحت در منزل را تجویز میکند تا بیمار از فاکتورهای تحریککننده و تشدیدکننده سینوزیت مثل سرما و آلرژیها دور بماند.
- مصرف مایعات گرم
سینوزیت نوعی عفونت ویروسی سینوسهاست که مصرف مایعات گرم میتواند روند بهبودی را تسریع کند.
- داروهای آنتی آلرژی
اگر سینوزیت بهخاطر آلرژی ایجاد شده باشد مصرف داروهای آنتی آلرژی یا قرص های ضد حساسیت میتواند یکی از روشهای درمانی باشد. پزشک برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی داروهایی مثل ایبوپروفن، آسپرین و استامینوفن را تجویز میکند.
- مصرف داروهای ضد احتقان
التهاب پوشش داخلی حفرههای بینی و تورم مجاری تنفسی باعث ایجاد گرفتگی، احتقان و سخت شدن تنفس میشود. بهعلاوه اینکه مخاط بینی هم سخت خارج میشود. درنتیجه فرد بهخاطر خشک و غلیظ شدن مخاط احساس خفگی و گرفتگی در بینی دارد. پزشک برای درمان مصرف قرص و اسپری بینی را تجویز میکند.
- آنتی بیوتیکها
چه آنتی بیوتیکی برای سینوزیت مناسبه؟ از آنجایی که سینوزیت بهخاطر ویروس بهوجود میآید نه باکتری پس تجویز آنتی بیوتیک تاثیری در درمان سینوزیت حاد ندارد. در مواردی که علائم بیماری شدید، پیشرونده یا پایدار باشند پزشک آنتی بیوتیک را تجویز میکند که حتما باید تا پایان دوره و حتی بعد از رفع علائم هم مصرف شوند، چرا که قطع دوره پیش از زمان لازم باعث برگشت علائم و بیماری میشود.
۱. درمان سینوزیت در خانه
درمان سینوزیت در خانه صرفا برای کنترل علائم و زندگی مسالمت آمیز با این بیماری است؛ در غیر اینصورت برای درمان حتما باید زیر نظر پزشک و متخصص گوش و حلق و بینی باشید. برای وخیم نشدن شرایط و کنترل آن روشهای درمان سینوزیت در خانه را امتحان کنید:
- درمان سینوزیت در خانه با کمپرس آب گرم باعث کاهش درد و التهاب در سینوسها و بینی میشود.
- یکی از روش های درمان سینوزیت در خانه درمان با سرم شستوشوی بینی است که سرم از راه بینی وارد سینوسها میشود تا ترشحات بینی رقیق شوند.
- از خواص روغن سیاه دانه تسکین درد سینوزیت است. استشمام روغن سیاه دانه و ماساژ نواحی سینوسی، درد سینوسها را کم کرده و باعث تخلیه آسانتر ترشحات سینوسی میشود.
- بخور گرم با قطره اکالیپتوس باعث نرم شدن ترشحات سینوسی و تخلیه راحتتر سینوسها میشود.
درمان سینوزیت با بخور
بخور باعث مرطوب شدن مجاری بینی میشود و گرفتگی بین سینوس و بینی را کم میکند. روزی دو تا چهار بار استنشاق بخور روش خانگی مفیدی برای درمان سینوزیت بهشمار میآید.
درمان سینوزیت با پیاز
خاصیت ضدباکتریایی پیاز به خاطر داشتن گوگرد برای درمان عفونت سینوسی مناسب است. در واقع استنشاق پیاز خرد شده یا بخور با پیاز میتواند راه بینی را باز کند و فشار ناشی از عفونت سینوسی را برطرف نماید.
درمان قطعی سینوزیت با عسل
یکی از روش های درمان سینوزیت در خانه مصرف عسل است. عسل طبیعی خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد التهاب، ضد عفونت، ضد باکتریایی، ضد میکروب و آنتی قارچ، و ضد ویروس دارد که باعث تسکین التهاب مجاری بینی و گلو شده و مخاط اضافی ناشی از عفونت سنوسها را برطرف میکند.
به علاوه اینکه مصرف عسل میتواند سیستم ایمنی بدن را هم تقویت کند و احتمال ابتلا به سینوزیت را پایین بیاورد. برای درمان قطعی سینوزیت با عسل به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی قوی روزی ۲ تا ۳ بار یک قاشق چایخوری عسل میل کنید.
درمان سینوزیت با سرکه
یکی از داروهای طبیعی برای درمان سینوزیت سرکه سیب است که آنتی اکسیدان، اسید مالیک، ویتامین و مواد معدنی دارد و برای از بین بردن پاتوژنها، پاکسازی مجاری هوایی، و دفع باکتریها توصیه میشود. از فواید سرکه سیب این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و متعادل کردن pH شده و از این طریق از حمله میکروبها به بدن جلوگیری میکند.
روشهای مصرف سرکه برای درمان سینوزیت متفاوت هستند. میتوانید سرکه سیب را به صورت خوراکی مصرف کنید یا از بخور سرکه سیب برای از بین بردن عفونت سینوسها کمک بگیرید. شستشوی سینوسها با سرکه سیب به خاطر خاصیت ضد قارچی، آنتی باکتریایی و ضد التهابی سرکه باعث تمیز شدن حفرههای سینوسی و رفع عفونت سینوسها میشود.
۲. درمان سینوزیت در طب سنتی
طب سنتی برای درمان سینوزیت توصیههای زیر را دارد:
- از قرار گرفتن در معرض هوا و باد سرد خودداری کنید.
- افراد مبتلا به سینوزیت بهتر است آب سرد ننوشند.
- طب سنتی تاکید زیادی بر پوشاندن قسمت سر و پیشانی در مقابل سرما دارد. (در هوای سرد بدون کلاه از منزل بیرون نروید).
- رو به بالا و به پشت نخوابید تا عفونت جمع شده در سینوسها وارد ریه نشود. طب سنتی توصیه میکند که بدون بالشت و رو به شکم بخوابید.
- پرهیز از خوابیدن زیاد در طول روز، بعد غذا و حمام
- پرهیز از فعالیت جسمی شدید و فعالیت جنسی (به صورت موقت)
- شستشوی بینی به صورت منظم با آب نمک یا سرم شست و شو
- پرهیز از مصرف خوراکیهای نفاخ مثل لوبیا و نخود
- اجتناب ازخوراکیهای شور، ترش، و غلیظ مثل هلیم و کله پاچه
- مصرف هل، دارچین و سوپ جو
- مصرف روغن سیاه دانه و کنجد داخل بینی
- ماساژ نواحی سینوسی و سر با روغن سیاه دانه
- مصرف دمنوش آویشن
- بخور آویشن، رازیانه، اسطوخدوس، مرزنجوش، پرسیاوشان و بابونه
درمان سینوزیت دکتر خیراندیش
دکتر خیراندیش برای درمان سینوزیت به پوشاندن سر اعتقاد دارد. درمان سینوزیت دکتر خیراندیش، بخور اوکالیپتوس، سیاه دانه و پودر برگ خشک تنباکو را به بیماران مبتلا به سینوس عفونتی توصیه میکند. قطره نازیل دکتر خیراندیش نوعی قطره گیاهی با ترکیب روغن ارده کنجد و سیاه دانه است که التهاب و عفونت را برطرف میکند.
درمان سینوزیت با عنبر نسا
یکی از روش های درمان سینوزیت در طب سنتی، درمان سینوزیت با عنبر نسا است. استنشاق دود عنبر نسا یا عنبر نسارا روش پیشنهادی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی و سینوزیت حاد و مزمن است که حتی برای بهبود سردردهای مزمن هم مفید است. کافی است کمی عنبرنسا را داخل اسپند دودکن بریزید و روی شعله کم قرار دهید. وقتی مثل اسپند دود کرد، آن را استنشاق کنید. این کار سردرد سینوسی را بهتر میکند.
۳. درمان دارویی سینوزیت
اگر روشهای درمان خانگی سینوزیت جواب ندادند و علائم بیماری طی ۱۰ روز برطرف نشوند پزشک متخصص سراغ درمان دارویی سینوزیت حاد میرود.
- اسپریهای بینی استروئیدی
- ضد احتقانهای موضعی یا خوراکی
- آنتی بیوتیکها
سینوزیت مزمن معمولا بهخاطر آلرژی است و درمان دارویی سینوزیت مزمن پیشنهادی پزشک به شرح زیر خواهد بود:
- شستشوی بینی با محلول سالین
- آنتی هیستامین خوراکی یا موضعی
- اسپریهای بینی استروئیدی
اگر هیچکدام از این روش های درمان دارویی سینوزیت اثرگذار نباشند، متخصص گوش و حلق و بینی دستور سی تی مینویسد، و سراغ سایر روش های درمان سینوزیت مثل جراحی میرود.
مسکن برای درمان سینوزیت
یکی از روش های درمان سینوزیت مصرف مسکنهاست که سردردهای سینوسی را برطرف میکند. مسکنهای ایبوپروفن و استامینوفن ضددردهای قوی هستند که سردرد سینوسی و دردهای ناشی از عفونت سینوسها را بهبود میبخشند. البته یادتان باشد که مصرف مسکن برای درمان سینوزیت حتما باید با تشخیص پزشک باشد.
آنتی هیستامین برای درمان سینوزیت
آنتیهیستامینها بهترین دارو برای برطرف کردن علائم آلرژیک و درمان سینوزیت در اطفال هستند که خارش چشم و آبریزش بینی را کم میکنند. آنتی هیستامینهایی مثل لوراتادین و سیتریزن به شکل قرص، اسپری، مایع یا قطره چشم و بینی عرضه میشوند.
داروهای ضد احتقان برای درمان سینوزیت
داروهای ضد احتقان هم از دیگر روشهای درمان سینوزیت هستند که باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی تجویز شوند. این داروها تورم سینوسها و مجاری بینی را کم میکنند. اکسی متازولین و فنیل افرین هیدروکلراید دو مدل اسپری بینی ضد احتقان برای درمان گرفتگی ناشی از عفونت سینوسی هستند. البته حواستان باشد که مصرف اسپری بینی بیشتر از ۳ روز ریسک گرفتگی بیشتر مجاری تنفسی را در پی دارد.
قوی ترین داروی سینوزیت
آنتی بیوتیکها قویترین داروی سینوزیت هستند که برای درمان عفونتهای سینوسی باکتریایی تجویز میشوند. کپسول کو آموکسی کلاو، کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰، کلاریترومایسین و قرص آزیترومایسین قویترین داروی سینوزیت هستند که حتما باید مصرف این آنتی بیوتیکها با تجویز پزشک باشد. برای اثرگذاری بیشتر و جلوگیری از بازگشت بیماری حتما باید دوره درمان آنتی بیوتیک کامل شود.
۴. درمان سینوزیت با جراحی
آخرین مرحله برای درمان سینوزیت، جراحی است. اگر تمام روش های درمان سینوزیت از مصرف آنتی بیوتیک و آنتی هیستامینها گرفته تا روش های درمان سینوزیت در خانه هیچکدام اثرگذار نباشند چارهای به غیر از جراحی نمیماند و پزشک باید پولیپ یا بافت آسیب دیده سینوسها را با عمل پولیپ بینی یا جراحیهای دیگر بردارد تا سینوسها تخلیه شوند. متداولترین روش درمان سینوزیت با جراحی روش آندوسکوپیک سینوزیت است.
روش درمان سینوزیت مزمن و سینوزیت حاد
روش تشخیص سینوزیت مزمن و حاد یکی است و روش درمان متفاوتی هم با هم ندارند. سینوزیت حاد در بیشتر موارد نهایت تا ۴ هفته طول میکشد و علائم بیماری خودبهخود بهبود پیدا میکنند و نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما در صورتی که بیماری از ۴ هفته بیشتر طول بکشد و درمان نشده باشد یعنی فرد به سینوزیت مزمن مبتلا شده است. در هر دو حالت پزشک بسته به علائم و سرعت پیشروی بیماری، مسکن، آنتی بیوتیک و شاید عمل جراحی آندوسکوپی بینی و سینوسها را تجویز کند.
نشانههای بیماری | سینوزیت حاد | سینوزیت مزمن |
---|---|---|
درد گوش | کم | زیاد |
تب | زیاد | کم |
از دست رفتن حس بویایی | کم | زیاد |
سرگیجه و حالت تهوع | کم | زیاد |
بوی بد دهان | کم | زیاد |
تاری دید | کم | زیاد |
زمان بروز علائم | کمتر از ۴ هفته | بیشتر از ۴ هفته |
درمان سینوزیت کودکان
پس از مشاهده علائم سینوزیت در کودک بلافاصله به متخصص گوش و حلق و بینی کودکان مراجعه کنید. درمان سینوزیت کودکان مانند بزرگسالان میتواند با روشهای خانگی، گیاهی و طب سنتی، و دارویی باشد. روش های درمان سینوزیت کودکان عبارتند از:
- درمان خانگی مانند شستوشو با سرم بینی، کمپرس آب گرم و استفاده از دستگاه رطوبت ساز
- درمان گیاهی مانند مصرف دمنوشهای آویشن، گل سنجد، بابونه، مریم گلی و خراطین؛ بخورهای استنشاقی و ماساژ با روغنهای گیاهی
- درمان دارویی با آنتی بیوتیک، آنتی آلرژنها، داروهای ضداحتقان، داروهای کورتیکواستروئیدی استنشاقی، و ایمونوتراپی
درمان فوری سینوزیت
برای درمان فوری سینوزیت با مشاهده علائم سراغ مصرف دمنوشهای گیاهی مثل آویشن، بابونه و مریم گلی بروید. بخور اوکالیپتوس هم میتواند یکی از روشهای درمان سینوزیت سریع و فوری باشد. ماساژ با روغن گیاهی سیاه دانه و بخور با پیاز را هم به لیست روش های درمان فوری سینوزیت اضافه کنید.
جدیدترین درمان سینوزیت
روش های درمان سینوزیت مختلف هستند و تاثیر هر کدام بسته به شرایط و شدت بیماری متفاوت خواهد بود. روشهای خانگی و گیاهی، دارو درمانی و اسپریهای بینی متداولترین روشهای درمان سینوزیت هستند که برای دو نوع حاد و مزمن تجویز میشوند. اما جدیدترین درمان سینوزیت روش استئوپاتی است که جایگزین دارو درمانی و روشهای تهاجمی درمان محسوب میشود.
استئوپاتی روشی مبتنی بر رابطه متقابل بین عملکرد و ساختار بدن است که هدفش بازگرداندن تعادل به بدن است. این روش جدید درمان سینوزیت از تکنیکهای دستی مختلف مثل مانیپولاسیون ملایم، کشش و ماساژ بافت نرم جهت رفع عدم تعادل، بهبود تحرک و تقویت مکانیسم طبیعی درمانی بدن برای مقابله با عفونت سینوسی کمک میگیرد.
مراقبت های لازم برای کاهش درد سینوزیت
با رعایت دستورات زیر میتوانید درد و التهاب سینوسها را کم کنید:
- بخور
- دوش آب گرم
- استفاده از دستگاه رطوبتساز و بخور سرد خانگی
- مصرف مایعات بیشتر
- پرهیز از دود سیگار
- شستشوی بینی
- پرهیز از عوامل محرک و آلرژنها
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
تورم و التهاب سینوسها بهخاطر عفونت باعث ایجاد سینوزیت میشود که نوع حاد آن در طول ۴ هفته خودبهخود بهبود پیدا میکند. روشهای مختلفی برای درمان سینوزیت از نوع حاد و مزمن وجود دارد از روشهای گیاهی و خانگی گرفته تا طب سنتی و دارو درمانی، و نهایتا جراحی برای رفع مشکلات ساختاری بینی.
یادتان باشد که روش های درمان سینوزیت برای هر کسی بسته به سیستم ایمنی بدن، سن و شدت بیماری متفاوت است و حتما باید با پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. اگر علائمی مانند درد صورت، تب، ترشح و گرفتگی بینی و خلط بیشتر از ۱۰ روز بدون بهبود ادامه داشته باشند حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
میتوانید از مشاوره متخصص عفونی، متخصص گوش و حلق و بینی یا دکتر داخلی در دکترتو برای بهبود و درمان سینوزیت خود کمک بگیرید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی و همچنین مشاوره آنلاین دکتر متخصص داخلی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
با سلام و عرض ادب
بنده ۴ ماه قبل مجبور به کشیدن دندان بالا شدم و متاسفانه دکتر بدون رویت عکس دندان ، این کار رو انجام دادن و راه سینوس باز شد جوری که وقتی آب میخوردم از بینی بیرون میومد گفتن یک دوره کواموکسی کلاو بخورم و بخیه رو برداشتن ، بعد از یک هفته درد شدید سمت چپ صورتم شروع شد و با مراجعه به دکتر گوش و حلق یک دوره ۵ روزه آنتی بیوتیک وریدی بیمارستانی به همراه کوآموکسی کلاو مصرف کردم که درد برطرف شد ولی چرک دوباره میومد ، سی تی اسکن انجام دادم و گزارش سینوزیت گسترده داد ،که یک دوره هم همین درمان رو تکرار کردم الان درد خاصی ندارم ولی چرکی بدبویی که میاد مخصوصا هنگام غذا خوردن که فشار مختصری بر لثه همون دندون کشیده شده میاد بسیار آزار دهنده هست ممنون میشم راهنمایی کنید . سپاس
سلام
به نظر میرسد شما دچار ارتباط دهانیسینوسی (Oroantral Fistula) شدهاید که باعث تداوم عفونت و سینوزیت شده است. درمانهای دارویی مانند آنتیبیوتیکها ممکن است بهطور موقت علائم را کنترل کنند، اما مشکل اصلی (راه باز بین سینوس و دهان) باید جراحی شود.
به یک جراح فک و صورت یا متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.
ممکن است نیاز به ترمیم جراحی (بستن راه ارتباطی) باشد.
تا زمان درمان، از مصرف دخانیات و فشار بیش از حد به ناحیه دهان (مثلاً فین کردن) خودداری کنید.
آب نمک یا دهانشویههای ضدعفونیکننده طبق نظر پزشک برای کاهش بو و عفونت استفاده کنید.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام دخترمن شش سالشه. از پاییز ۱۴۰۲به این ور که رفت پیش دبستانی همش سرما میخورد و مریض میشد .بردمش دکتر گفتن سینوزیت داره.یعنی ما کل پاییزو زمستون به ابن طفلی سیتریزین و چرک خشک کن دادم .یه هفته خوب شد هفته بعدش دوباره درگیر شد.از عید به این ور حالش خوب بود تا دیشب من فراموش کرد بخاری اتاقشو روشن کنم و هوای اتاق سرد بود.صبح که بیدار شد دماغش گرفته و قطره بینی براش ریختم و ترشحاتی هم از بینش اومد ولی همچنان دماغش کیپه.چکارکنم که کامل خوب بشه و بچم کلا ازین سینوزیت خلاص بشه؟
سلام
برای درمان سینوزیت دختر شما و جلوگیری از عود مکرر، ابتدا باید هوای اتاق را مرطوب نگه دارید تا از خشک شدن مسیرهای بینی و تحریک سینوسها جلوگیری شود. استفاده از بخور گرم یا مرطوبکننده در اتاق خواب شبانه مفید است. همچنین شستشوی بینی با قطره یا اسپری سالین (محلول نمک) میتواند به تخلیه ترشحات و کاهش گرفتگی بینی کمک کند. اگر مشکل سینوزیت مکرر است، بهتر است به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا درمانهای تخصصیتر یا داروهای مناسبتر تجویز شود. همچنین، در فصل سرما باید از محیطهای سرد و خشک جلوگیری کرده و بخاری اتاق را روشن نگه دارید تا از تشدید علائم جلوگیری شود.
متخصص گوش و حلق و بینی
با سلام و ادب
یک فرزند ۱ ساله دارم که نزدیک به ۳ ماه هست آب ریزش بینی پیدا کرده.
ابتدا رنگ آب بینی او سفید بود و رفته رفته به رنگ سبز رسیده
همچنین در این مدت سرفه های خلط دار پیدا کرده
چند دکتر برده ام و جواب نگرفته ام
آیا مشکوک به سینوزیت می باشد؟
درمانش چگونه باید باشد
ممنون
سلام
علایم حساسیت دارند
بعلت سن کم دارویی پیشنهاد نمی شود
زیر نظر متخصص باشید
سلام خسته نباشید
من چند روزه دندون دردم ولی بینی و چشم و گوشمم درد میکنه و تو بینی احساس بوی بد دارم سمت راست صورتم اینجوریه ممنونم اگه راهنماییم کنین
سلام
احتمال عفونت سینوس ها هم وجود دارد
بهتر است زیر نظر پزشک از انتی بیوتیک و ضدالتهاب مناسب استفاده کنید
با سلام عرض ادب وقتی عفونت گلو با انواع انت بیوتیک ها وحتی پنی سلین خوب خوب نشد حتی با مراجعه به پزشک چه باید کرد
سلام
درکنار انتی بیوتیک توصیه می شود از ضدالتهاب استفاده کنید
ناپروکسن
روزانه با سروم شستشو غرغره کنید
با عرض سلام زمانی که عفونت گلو با انواع آنتی بیوتیک ها و پنیسلسن خوب نشد چه باید کرد
سلام
درکنار انتی بیوتیک توصیه می شود از ضدالتهاب استفاده کنید
ناپروکسن
روزانه با سروم شستشو غرغره کنید
سلام من دكتر عفونى رفتم امروز سرما شديد خوردم سينوزيتم گفت مشكل داره بايد آموكسى كلاو و آموكسى سيلين بخورم باهم هر ١٢ ساعت به نظرتون ٢ تاش باهم لازمه ؟ممنون ميشم جواب بدين
سلام
اموکسی سیلین کافی است
سلام خسته نباشين من دكتر عفونى رفتم بهم گفتن مشكل سينوزيت دارم و بهم آموكسى كلاو و آموكسيلين داده همزمان هر ١٢ ساعت به نظر شما زياد ٢ تا آنتى بيوتيك با هم ؟! ممنون ميشم جواب بدين
سلام
در صورت مصرف کوآموکسی کلاو، نیازی به امومسی سیلین نیست
سلام وقتتون به خير
در ايران كلينيكي هسته كه ساكشن سينوزيت انجام بده؟
سلام
بله
هم ساکشن
و هم اندوسکوپی سینوس ها
سلام من فقط گلودرد شدید دارم
سلام
باید معاینه شوید تا تشخیص دهیم التهاب است یا عفونت و یا عوامل دیگر
تا دارو تجویز شود