داروی پرگابالین و تاثیرات آن در درمان بیماری های عصبی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پرگابالین یا لیریکا یک داروی ضدتشنج و ضداضطراب است که برای درمان صرع، دردهای عصبی و اختلال اضطراب فراگیر استفاده می‌شود. این دارو اعتیادآور است و نباید بدون تجویز پزشک استفاده شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
داروی پرگابالین و تاثیرات آن در درمان بیماری های عصبی

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید

لب

پرگابالین که با نام تجاری لیریکا نیز شناخته می‌شود، یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب است که برای درمان صرع، دردهای عصبی، فیبرومیالژیا، سندرم پای بی‌قرار و اختلال اضطراب فراگیر استفاده می‌شود. استفاده از آن در صرع به عنوان یک درمان اضافی برای تشنج‌های جزئی است. هنگامی که این دارو قبل از جراحی استفاده شود، درد را کاهش می‌دهد، اما ممکن است اختلالات بینایی هم به همراه داشته‌باشد. لیریکا همراه با خواصی که دارد، به عنوان یک داروی اعتیادآور شناخته می‌شود و حتما باید تحت نظر دکتر مغز و اعصاب یا روانپزشک مصرف شود. شما می‌توانید از طریق دکترتو با استفاده از سرویس مشاوره دارویی اطلاعات لازم در مورد تداخلات دارویی یا عوارض این دارو را کسب کنید.

قرص پرگابالین یا لایریور چیست؟

کپسول پرگابالین ۷۵ برای چیست؟ داروی لیریکا برای درمان صرع و اضطراب و دردهای عصبی مصرف می‌شود. درد عصبی می‌تواند در اثر شرایط مختلفی از جمله دیابت و زونا یا آسیب فیزیکی و دارویی ایجاد شود. داروهای ضد تشنج مانند پرگابالین یکی از موثرترین داروها برای درمان دردهای عصبی هستند.

داروی جایگزین پرگابا‌لین چیست؟ (پرگابالین همان گاباپنتین است؟)

قرص گاباپنتین (که نورونتین نیز نامیده می‌شود) دارویی است که به روشی مشابه با پرگابالین عمل می‌کند. پرگابالین و گاباپنتین را می‌توان برای درمان صرع و درد عصبی مصرف کرد. همچنین می‌توان آن را برای میگرن نیز مصرف کرد.

ترکیبات پرگابالین چیست و پرگابالین از چی ساخته شده؟

پرگابالین یک ترکیب شیمیایی مصنوعی است که از نظر ساختاری با انتقال دهنده عصبی گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) مرتبط است. ماده فعال، پرگابالین، آنالوگ اسید گاما آمینوبوتیریک ((S)-3-(آمینو متیل)-۵- متیل هگزانوئیک اسید است.

خواص داروی پرگابالین چیست؟

نحوه مصرف قرص پرگابالین ۵۰ و ۷۵ چگونه است؟

برای تعیین دوز، اول باید مشخص شود که شما پرگابالین را برای چه بیماری مصرف می‌کنید. عوامل دیگری همچون سن، وضعیت بیمار، نحوه واکنش بیمار به اولین دوز و سایر شرایط پزشکی بیمار نیز در تعیین دوز مصرفی موثر هستند. در ادامه دوز مناسب پرگابالین برای هر بیماری را بررسی خواهیم کرد.

توجه داشته باشید تمامی دوزهای معرفی شده برای بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ سال است و افراد خارج از این رده سنی باید با تجویز پزشک یا مشاوره دکتر داروساز پرگابالین را مصرف کنند.

۱. شرایط نگهداری پرگابالین ۲۰۰ چیست؟

قرص pregabalin را در دمای اتاق نگهداری کنید. آن را در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگه دارید. پرگابالین را دور از نور نگهداری کنید. این دارو را در مناطق مرطوب مانند حمام نگهداری نکنید. دارو باید دور از دسترس کودکان باشد.

۲. در صورت فراموشی مصرف قرص پرگابالین حکیم ۵۰ چه کار کنیم؟

اگر یک دوز این دارو را فراموش کردید به محض یادآوری دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت قبل از نوبت بعدی این موضوع را به خاطر آوردید، فقط یک دوز مصرف کنید. هرگز سعی نکنید با مصرف دو دوز در یک نوبت به نتیجه برسید. این کار می‌تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک شود.

اگر دوزها را فراموش کردید یا دارو را طبق برنامه مصرف نکردید، ممکن است داروی شما به خوبی کار نکند یا به طور کامل کارایی خود را از دست بدهد. برای اینکه این دارو خوب عمل کند، باید مقدار معینی همیشه در بدن شما باشد.

۳. بهترین زمان مصرف کپسول پرگابالین کی است؟

قرص لایریور ۵۰ معمولا با یا بدون غذا ۲ یا ۳ بار در روز مصرف می‌شود. قرص‌های پرگابالین با رهش طولانی معمولاً یک بار در روز بعد از وعده غذایی عصر مصرف می‌شوند. پرگابالین را هر روز در یک ساعت یکسان مصرف کنید.

قرص پرگابالین برای چی خوبه؟

برای اطلاع دقیق، حتما مشاوره دارویی بگیر.

موارد مصرف پرگابالین ۵۰ و ۱۰۰ چیست؟

کپسول خوراکی پرگابالین برای درمان دردهای عصبی ناشی از اعصاب آسیب دیده به دلیل دیابت، زونا یا آسیب نخاعی استفاده می‌شود. این دارو برای درمان فیبرومیالژیا (درد در سرتاسر بدن) نیز موثر است.

لیریکا برای درمان برخی مشکلات و بیماری‌ها مورد تایید سازمان غذا و داروست، اما نباید در موارد دیگر استفاده شود. در ادامه برخی از این بیماری‌ها و مشکلات را بررسی خواهیم کرد.

۱. تاثیر پرگابالین بر درد عصبی دیابتی

نوروپاتی دیابتی، نوعی درد است که در نتیجه عوارض دیابت اتفاق می‌افتد. نوروپاتی دیابتی یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که علائم با گذشت زمان بدتر می‌شود.

افراد مبتلا به دیابت سطح بالایی از گلوکز (قند) در خون خود دارند. با گذشت زمان، سطح بالای قند خون می‌تواند به اعصاب شما آسیب برساند. اعصاب شما به بدن شما کمک می‌کند حرکت کند، ارتباط برقرار کند و یا حتی نفس بکشد!

نحوه عملکرد پرگابالین برای درمان درد عصب دیابتی یا درمان نوروپاتی دیابتی کاملا مشخص نیست. اما تصور می‌شود که ممکن است توانایی مغز شما برای احساس درد را کاهش دهد.

۲. پرگابالین ۱۵۰ برای فیبرومیالژیا

علت فیبرومیالژیا مشخص نیست. هیچ آزمایشی برای تشخیص آن وجود ندارد و علائم آن اغلب شبیه علائم سایر شرایط است. به همین دلیل، فیبرومیالژیا اغلب به اشتباه تشخیص داده می‌شود و درمان آن دشوار است.

همچنین مشخص نیست پرگابالین چگونه برای درمان فیبرومیالژیا عمل می‌کند. اما تصور می‌شود که ممکن است توانایی مغز شما برای احساس درد را کاهش دهد. فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که می تواند باعث عوارض زیر شود:

  • مسائل شناختی، مانند مشکل در تمرکز و یادآوری خاطرات
  • خستگی عمومی (کمبود انرژی)
  • درد در استخوان‌ها و عضلات
  • مشکلات خواب

۳. پرگابالین ۵۰ برای درمان زونا

قرص پرگابالین ۵۰ برای چیست؟ زونا یک عفونت ویروسی است که توسط همان ویروسی ایجاد می‌شود که باعث آبله مرغان (ویروس واریسلا زوستر) می‌شود. هر فردی که آبله مرغان داشته باشد در معرض خطر ابتلا به زونا در مقطعی از زندگی خود قرار دارد. علائم اولیه زونا عبارتند از:

  • بثوراتی شبیه به آبله مرغان
  • تاول‌های پر از مایع
  • سوزش مداوم، درد مبهم و یا دردی که کوبنده است و به صورت دوره‌ای تکرار می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف پرگابالین همراه با استامینوفن، می‌تواند تا حد زیادی درد این بیماری را کاهش دهد.

پرگابالین ۵۰ برای درمان زونا خوب است؟
زونا یک عفونت ویروسی است.

۴. درمان درد عصبی ناشی از آسیب نخاعی با پرگابالین ۱۰۰

قرص پرگابالین ۱۰۰ برای چیست؟ حرکت و احساس هر فرد به عملکرد طناب نخاعی بستگی دارد. هر گونه آسیب به هر قسمت از نخاع می‌تواند عملکرد فرد را برای همیشه تحت تاثیر قرار دهد. برخی از علل احتمالی ضایعه نخاعی عبارتند از آسیب‌های ورزشی، تصادفات وسیله نقلیه و جراحات ناشی از گلوله. پرگابالین ۷۵ با کاهش توانایی مغز برای درک درد، درد ناشی از آسیب نخاعی را کاهش می‌دهد.

۵. اثربخشی پرگابالین ۷۵ بر صرع و تشنج

صرع یک اختلال در سیستم عصبی مرکزی است که معمولا با تشنج‌های پی در پی مشخص می‌شود. پرگابالین برای درمان بیماری صرع جزئی، معمولا همراه با دیگر داروها مصرف می‌شود. این دارو با کاهش فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز، تشنج را متوقف می‌کند.

۶. نقش پرگابالین ۱۵۰ در مدیریت درد مزمن نوروپاتیک بزرگسالان

درد نوروپاتیک نوعی درد مزمن است که معمولاً با ابتلا به بیماری، عفونت یا آسیب‌دیدگی به وجود می‌آید. پرگابالین با تأثیر بر پیام‌های درد که از مغز و پایین ستون فقرات عبور می‌کنند، درد ناشی از آسیب نوروپاتیک را مسدود می‌کند.

۷. درمان اضطراب با پرگابالین

اضطراب یکی از شایع‌ترین اختلالات است که بیشتر مردم به آن دچار هستند. پرگابالین مغز شما را از ترشح مواد شیمیایی که باعث ایجاد علائم اختلال اضطراب فراگیر می‌شود، باز می‌دارد. ناگفته نماند این دارو برای کنترل اضطراب کوتاه مدت تجویز می‌شود.

اینفوگرافی داروی پرگابالین
کپسول خوراکی پرگابالین برای درمان دردهای عصبی ناشی از اعصاب آسیب دیده به دلیل دیابت، زونا یا آسیب نخاعی استفاده می‌شود.

۸. کپسول پرگابالین ۵۰ برای دیسک کمر

خط اول درمان برای دیسک کمر، داروهای ضد التهابی و غیراستروئیدی است، اما اثرات آن‌ها بسیار کم است و نمی‌توان آن‌ها را به عنوان یک درمان کننده بلند مدت برای کاهش علائم دیسک کمر به شمار آورد.

کپسول پرگابالین نیز مانند داروهای ضد التهابی می‌تواند اثرات کوتاه مدت دیسک کمر را از بین ببرد. تصور می‌شود این دارو با تاثیر بر مغز، درد دیسک کمر را کاهش می‌دهد. قرص پرگابالین برای دیسک گردن هم می‌تواند کاربردی باشد.

۹. پرگابالین برای دندان درد

دندان درد معمولاً ناشی از مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا آبسه دندان است. درمان مناسب برای دندان درد شامل رسیدگی به علت زمینه‌ای است که ممکن است شامل روش‌های دندانپزشکی مانند پر کردن، درمان ریشه یا کشیدن دندان باشد. مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن معمولاً برای کنترل درد دندان توصیه می‌شوند.

دوز مصرف کپسول پرگابالین چقدر است؟

مقدار مصرف این دارو براساس نوع بیماری و شرایط سنی فرد، متفاوت است که در جدول زیر ذکر کردیم:

بیماری‌های زمینه‌ای متفاوتمقدار مصرف قرص پرگابالین
دوز مصرفی قرص پرگابالین ۵۰ برای دیابتدوز شروع معمول: ۵۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز مصرف می‌شود.
افزایش دوز: متخصص مغز و اعصاب دوز شما را بر اساس پاسخ شما به این دارو تنظیم می‌کند.
حداکثر دوز: ۱۰۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز (در مجموع ۳۰۰ میلی‌گرم در روز)
دوز مصرفی پرگابالین برای زونادوز اولیه معمولی: ۷۵ تا ۱۵۰ میلی‌گرم ۲ بار در روز یا ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز (در مجموع ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم در روز).
حداکثر دوز: ۳۰۰ میلی‌گرم دو بار در روز یا ۲۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز (در مجموع ۶۰۰ میلی‌گرم در روز).
مقدار مصرفی قرص پرگابالین ۱۰۰ برای صرعدوز شروع معمولی: ۷۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز یا ۵۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز (در مجموع ۱۵۰ میلی‌گرم در روز).
حداکثر دوز: ۶۰۰ میلی‌گرم در روز.
دوز مصرفی پرگابالین برای کودکان مبتلا به صرع (کودکان ۴ تا ۱۷ ساله)دوز شروع معمولی: ۳.۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز (یعنی مقدار دارو بر اساس وزن فرزند شما تعیین می‌شود).
حداکثر دوز: ۱۴ میلی گرم بر کیلوگرم در روز. مقدار داروی تجویزی باید در ۲ یا ۳ نوبت مصرف شود.
دوز مصرفی کپسول پرگابالین ۵۰ برای فیبرومیالژیادوز شروع معمولی: ۷۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز.
حداکثر دوز: ۴۵۰ میلی گرم در روز.
مقدار مصرف پرگابالین برای درد عصبی ناشی از آسیب نخاعیدوز شروع معمولی: مصرف پرگابالین ۷۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز
حداکثر دوز: ۳۰۰ میلی‌گرم ۲ بار در روز (در مجموع ۶۰۰ میلی گرم در روز).
جدول دوز مصرف قرص پرلینکا

دوز مصرفی پرگابالین ۷۵ برای سالمندان بالای ۶۴ سال چقدر است؟

افراد مسن و بالای ۶۴ سال نباید بدون تجویز روانپزشک یا متخصص مغز و اعصاب، از قرص پرگابالین ۷۵ استفاده کنند. کلیه‌های شما ممکن است مانند گذشته کار نکنند. این می‌تواند باعث شود بدن شما داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی‌تری در بدن شما باقی می‌ماند. این اتفاق، خطر عوارض جانبی شما را افزایش می‌دهد.

کپسول پرگابالین ۷۵ به درمان تشنج کودکان کمک می‌کنه؟ از متخصص مشورت بگیر.

عوارض جانبی کپسول پرگابالین چیست؟

عوارض پرگابالین چیست؟ اگر بعد از مصرف این دارو متوجه عوارض جانبی جدی شدید، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. عوارض کپسول پرگابالین ۷۵ عبارتند از:

  • تورم صورت، دهان، لثه‌ها، زبان، گلو و لب‌ها
  • کهیر و تاول در قسمت‌های مختلف بدن
  • افسردگی و اضطراب شدید
  • مشکل در خواب از عوارض قرص پرگابالین ۳۰۰
  • رفتار پرخاشگرانه
  • مشکلات قلبی که با علائمی مانند تورم دست و پا، و درد قفسه سینه مشخص می‌شود.
  • سرگیجه و خواب آلودگی
  • مشکل در تنفس
  • تنفس آهسته و کم عمق
  • اسهال از مهمترین عوارض قرص پرگابالین ۵۰
  • مشکلات نعوظ و قرص لایریور پرگابالین ۷۵
  • افزایش وزن
  • تاری دید
  • سردرد.

۱. نحوه مقابله با عوارض قطع ناگهانی پرگابالین یا لیریکا

قرص پرگابالین ۷۵ چه عوارضی دارد؟ در مورد برخی از عوارض جانبی، برخی اعمال وجود دارد که می‌توانند شدت عوارض قرص lyrica را کاهش دهند. برای مثال:

  • سردرد: استراحت و مصرف مایعات زیاد. سردرد معمولا باید پس از هفته اول مصرف پرگابالین از بین برود.
  • احساس خواب‌آلودگی، خستگی و سرگیجه: رانندگی نکنید، دوچرخه سواری نکنید یا از ماشین آلات استفاده نکنید.
  • اسهال: برای جلوگیری از کم آبی مایعات زیادی مانند آب یا کدو حلوایی بنوشید. علائم کم آبی شامل ادرار کردن کمتر از حد معمول یا ادرار تیره با بوی قوی است.
  • احساس بیماری: پرگابالین را همراه یا بعد از غذا یا میان وعده مصرف کنید و غذای تند نخورید.
  • تورم دست‌ها، بازوها و پاها: پاهای خود را روی صندلی یا تخت بگذارید و برای مدت طولانی بایستید. اگر بازوهای شما متورم هستند، ورزش ممکن است کمک کند.
  • مشکلات نعوظ: هیچ راه فرعی برای رفع این مشکل وجود ندارد. ممکن است عوض کردن دارو کمک کننده باشد.
  • افزایش وزن. پرگابالین می‌تواند شما را گرسنه‌تر کند. از خوردن غذاهای حاوی کالری زیاد مانند چیپس، کیک، بیسکویت و شیرینی خودداری کنید و میوه و سبزیجات و غذاهای کم کالری مصرف کنید.

۲. قرص پرگابالین خواب آور است؟

کپسول پرگابالین ۱۰۰برای چیست؟ این دارو خواب آور است ومشخص شده است خواب را در طیف گسترده‌ای از اختلالات، از جمله درد نوروپاتیک، صرع و فیبرومیالژیا بهبود می‌بخشد.

۳. کپسول پرگابالین ۷۵ چاق کننده است؟

یکی از عوارض قرص پرگابالین، افزایش وزن بعد از چند هفته مصرف آن است. مطالعات نشان داده‌اند که تعداد کمی از افرادی که گاباپنتین، دارویی که برای درمان صرع و نورالژی پس از تبخال استفاده می‌شود، مصرف می‌کنند، افزایش وزن را تجربه کرده‌اند.

کپسول پرگابالین ۷۵ چاق کننده است؟
یکی از عوارض قرص پرگابالین، افزایش وزن بعد از چند هفته مصرف آن است.

هشدارهای مهم مصرف پرگابالین ۷۵

توجه داشته باشید که این دارو می‌تواند خطرات جدی برای شما داشته باشد. به هیچ عنوان بدون مشاوره با یک داروساز یا متخصص مغز و اعصاب، از اینم دارو استفاده نکنید. هشدارهای مهم این دارو به شرح زیر هستند:

  • واکنش آلرژیک: این دارو می‌تواند واکنش‌های آلرژیک مانند مشکلات تنفسی، تنگی نفس، بثورات پوستی، کهیر و تاول روی پوست ایجاد کند.
  • هشدار افکار و رفتار خودکشی: اگر تغییرات غیرعادی در خلق و خو یا رفتار خود یا افکار آسیب رساندن به خود دارید، فورا با یک روانشناس یا روانپزشک مشاوره کنید.
  • هشدار اعتیاد: در ساختار این دارو مقداری مواد مخدر وجود دارد که می‌تواند منجر به سوء مصرف شود.
  • هشدار مشکلات تنفسی: اگر در گذشته مشکلات تنفسی داشته‌اید یا اینکه از داروهای افیونی استفاده می‌کرده‌اید، این دارو می‌تواند مشکلات تنفسی جدی برای شما ایجاد کند.

موارد منع مصرف پرگابالین چیست؟

مصرف قرص پرلینکا برای همه افراد مناسب نیست. در این بخش به افرادی که نباید از این دارو استفاده کنند را دسته‌بندی کرده‌ایم:

  • افراد مبتلا به مشکلات کلیوی
  • افراد مبتلا به افسردگی یا اختلالات سلامت روان
  • برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا الکل دارند
  • برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی
  • برای افراد مبتلا به مشکلات تنفسی زمینه‌ای
  • مردانی که قصد دارند صاحب فرزند شوند (این دارو باعث تغییر اسپرم و کاهش باروری حیوانات نر شده است)

متن انگلیسی:
Pregabalin may cause blurred vision, double vision, clumsiness, unsteadiness, dizziness, drowsiness, or trouble with thinking.
ترجمه فارسی:
پرگابالین ممکن است باعث تاری دید، دوبینی، کلافگی، بی‌ثباتی، سرگیجه، خواب آلودگی یا مشکل در تفکر شود.

به نقل از سایت mayoclinic

۱. مصرف پرگابالین در بارداری و شیردهی خطرناک است؟

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید. این دارو فقط در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه، خطر احتمالی را توجیه کند. مطالعات حیوانی نشان داده است که دوزهای بالای پرگابالین خطر اثرات منفی را در جنین افزایش می‌دهد و کاربرد کپسول پرگابالین در این زمان کم است.

پرگابالین به مقدار کم وارد شیر مادر می‌شود. بنابراین ممکن است در کودکی که با شیر مادر تغذیه می‌شود عوارضی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر می‌دهید با پزشک زنان خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که شیردهی را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید.

۲. مصرف پرگابالین در سالمندان

با افزایش سن، کارایی کلیه‌های کاهش می‌یابد، در نتیجه ممکن است این دارو به درستی دفع نشود و احتمال عوارض جانبی افزایش یابد.

۳. پرگابالین برای کودکان

این دارو در کودکان مطالعه نشده است و نباید کودکان کمتر از ۱۸ سال از آن استفاده کنند.

پرگابالین برای کودکان خوب است؟
پرگابالین به مقدار کم وارد شیر مادر می‌شود.

تداخلات دارویی پرگابالین ۱۵۰ چیست؟

پرگابالین با چه دارویی تداخل دارد؟ مصرف پرگابالین با برخی داروها ممکن است عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند. این داروها عبارتند از:

  • داروهای دیابت، مانند روزیگلیتازون و پیوگلیتازون. مصرف این داروها با پرگابالین ممکن است باعث افزایش وزن یا تورم دست یا پا شود. اگر مشکلات قلبی دارید، مصرف همزمان این داروها می‌تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد.
  • آرام بخش‌ها یا داروهای اضطراب مانند لورازپام. مصرف این داروها با پرگابالین ممکن است باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود.
  • داروهای فشار خون مانند کاپتوپریل، انالاپریل یا لیزینوپریل. مصرف این داروها با پرگابالین ممکن است باعث تورم و کهیر شود.
  • داروهای ضد درد شبه افیونی، مانند اکسی کدون. مصرف این داروها با پرگابالین ممکن است خطر مشکلات تنفسی شدید و احتمالا تهدید کننده زندگی را افزایش دهد.
اشکال دارویی ژینکستداخل دارویی پرلینکا پرگابالینعوارض جانبی کپسول گاباترانس
پرگابالین ۷۵ میلی‌گرم سبحانبنزودیازپین (مثل آلپرازولام و دیازپام)خواب آلودگی
پرگابایوکس ۵۰ میلی‌گرمیضددردهای افیونی (مانند اکسی کدون، کدئین)سرگیجه
گاباپرل ۱۵۰ میلی‌گرمنوشیدن الکلافزایش وزن
قرص لایریور پرگابالین ۵۰ برای چیست؟

نتیجه‌ گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

پرگابالین یک داروی ضد تشنج است که برای تسکین درد بیماری‌هایی همچون زونا و آسیب نخاعی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیریکا یک داروی نسخه‌ای است و شما نمی‌توانید آن را بدون تجویز پزشک تهیه کنید.

پرگابالین علاوه بر خواص درمانی خود، عوارض جانبی زیادی دارد که در بالا به معرفی برخی از آن‌ها پرداختیم. به هیچ عنوان از این دارو بدون مشورت دکتر روانپزشک، متخصص نورولوژی و دکتر مشاوره دارویی آنلاین استفاده نکنید. شما می‌توانید از طریق دکترتو با تمامی این متخصصین ارتباط تلفنی برقرار کنید یا از طریق سیستم مشورت با دکتر روانپزشک آنلاین و دکتر مغز و اعصاب آنلاین از تمامی موارد مصرف این دارو آگاه شوید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

از خواص پرگابالین این است که برای درمان صرع و اضطراب و دردهای عصبی استفاده می‌شود.

قرص لایریور پرگابالین می‌تواند درد قاعدگی و دوران pms را کاهش دهد.

قرص پرلینکا فشار خون و ضربان قلب را کاهش می‌دهد.

خیر، پره گابالین حاوی مورفین یا مواد مخدر نیست اما قابلیت اعتیاد دارد.

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه پرگابالین اثرات مضر ماندگاری دارد، وجود ندارد، حتی اگر آن را برای چندین ماه یا چندین سال مصرف کنید.

برخی از افراد پس از مصرف طولانی مدت به پرگابالین اعتیاد پیدا کرده‌اند. اگر این اتفاق بیفتد، پس از قطع مصرف دارو علائم ترک مواد مخدر را خواهید داشت.

اگر صرع داشته باشید و این دارو را به طور ناگهانی قطع کنید، ممکن است دچار تشنج شوید. برخی از عوارض قطع ناگهانی مصرف پرگابالین عبارتند از:

  • اضطراب
  • مشکل در خوابیدن
  • احساس بیماری
  • درد
  • تعریق

پرگابالین یک داروی نسخه‌ای است و شما نمی‌توانید بدون تجویز پزشک، آن را مصرف کنید.

مصرف الکل بعد از خوردن پرگابالین، ممکن است باعث خواب آلودگی و حتی مشکلات تنفسی شود.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
من رضا قشلاقی رحیمی 22 سالمه و دانشجوی رشته مهندسی IT هستم. به فعالیت در زمینه رشته درسیم علاقمندم و دوس دارم هرچه سریعتر تجربه بیشتری رو کسب کنم. دلیل انتخاب دکتر تو بیشتر بخاطر حرفه‌ای شدن توی بخش سئو هست و خوشحالم که با این تیم حرفه‌ای و منظم دارم همکاری می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره پرگابالین

  1. جمال حیدری گفت:

    تو رو ب هر کی ک میپرستید نخورید ب والا ترکش مثل ترک طریاک من اونم ترک دادم خیلی ها رو این قرص تورم زیاد باعث خود کشی شده نکشه شما را پراگابلین مطمن دیونه میکنه بنده ۲ سال مصرف ۴۰ شب خماریشو داشتم خدا یا شکرت

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس

  2. محسن گفت:

    آیا اثرات پرگابلین در خون باقی میماند
    اگر میماند مدت چند وقت ؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      پرگابالین بعد از مصرف خوراکی به سرعت جذب شده و فراهم زیستی خوراکی را در حدود ۹۰ درصد است. ضمنا به پروتئین های پلاسما متصل نمی شود. نیمه عمر آن بین ۳ تا ۶ ساعت می باشد

  3. عصمت صادقی گفت:

    من برای خار پاشنه مصرف میکنم ایا تاثیر دارد؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      پرگابالین که با نام تجاری لیریکا نیز شناخته می‌شود، یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب است
      و ربطی به خارپاشنه ندارد

  4. عصمت صادقی گفت:

    من برای خار پاشنه مصرف میکنم ایا تاثیر دارد؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      دوست عزیز سلام
      از روش زیر می توانید استفاده کنید:
      حمام آب گرم و شستشوی پاها با نمک اپسوم (سولفات منیزیم)
      قرار دادن پاها در محلول آب و سرکه سیب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه
      درست کردن خمیری از ترکیب ۲/۱ قاشق چای خوری جوش شیرین و آب و قرار دادن آن روی پاشنه به مدت ۱۵ دقیقه و بستن پاشنه پا با گاز استریل

  5. ناشناس گفت:

    سلام برادرم ۶۵ساله حدود یک ماه میشه ق قرص پرگابالین مصرف میکنه و بعد از مصرف خیلی پر خوری میکته واضافه وزن زیاد پیدا کرده وهمچنین ورم شدید دست وپا داره.ایشون دیابتی هستن وانسولین مصرف میکنن.احتمال داره که از قرص پرگابالین باشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله. افزایش وزن یکی از عوارض رایج پرگابالین است
      با توجه به دیابتی بودن ایشان حتمن با پزشکشان مشورت نمایید
      با ارزوی سلامتی

  6. دانیال احمدی گفت:

    سوال من از تیم شما از داکتران شما چنین اس که من بدون پزشک یعنی داکتر ازین قرص ۳۰۰ ملی گرام یعنی پریگابلین استفاده میکنم و گرفتاری این دارو شده هم چون وقتی ازین دارو استفاده میکنم خوشحال میباشم افکار مثبت دور از استرس یعنی یک حس خوبی میداشته باشم وقتی استفاده نکنم یک روز دو روز خیلی افسرده میباشم و سن سالم ۲۰ اس ایا در اینده وقتی بخواهم مقاربت جنسی با خانم خود انجام بدهم مشکل پیش نمیاد ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      استفاده طولانی از این دارو ممکن است عوارض جنسی داشته باشد
      طبق نظر پزشک مصرف کنید

      عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی

  7. لیلا گفت:

    سلام من از دارخانه برای مشکله پادرد گرفتم این قرص و باویتاکیم ‌ب ۳۰۰ داد گفت با هم بخور ایا بخورم با نه ممنون جواب بدید

  8. فرزانه رضایی گفت:

    سلام من ارترز شست پا گفتن دارم
    از این دارو. پرگابالین ۵۰ شبی یکی تجویز کردن ممنونم. راهنمایی نمائید

  9. خدیجه رمضانی گفت:

    سلام من یک سالی میشه که خودسرپرگابالین۵۰هرشب موقع خواب میخورم بخاطراینکه موقع خواب یه دردعصبی می‌ریزه توپاهام وبایدروپاهام راه برن یافشاربدن تابهتربشه .اختلال خواب دارم .استرس واضطراب چمدام افکارمنفی توسرم هست وباخودم حرف میزنم .این دارو دیگه تاثیری برام ندارن اوایل خوابن بهترشده بود ولی حالا دیگه نه.بنظرتون چه دارویی بخورم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در کنار درد در ناحیه پاها علایم روانشناختی هم دارید
      حتمن با نظارت روانپزشک دارو مصرف کنید و به علت حساسیت موضوع از مصرف خودسرانه دارو جدا بپرهیزید
      سلامت باشید
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist

  10. سروش گفت:

    باسلام ببخشید من هر روز کپسول پرگابالین ۲۰۰مصرف میکنم یعنی دوتا صدمیلیگرم وقرص والسارتان ۳۲۰یعنی دوتا ۱۶۰میلیگرم وقرص آسپرین ۸۰درروزمصرف می‌کنم سوال بنده اینه که این قرص ها باهم تداخل دارویی دارند یا خیر باتشکر سنم ۲۵هستش