افتادگی دریچه میترال چیست و چگونه درمان می شود؟ – دکترتو

افتادگی دریچه میترال قلب چیست و چگونه درمان می شود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

افتادگی دریچه میترال قلب زمانی اتفاق می‌افتد که لت‌های دریچه میترال به سمت دهلیز برآمده شوند. این بیماری اغلب علائمی ایجاد نمی‌کند، اما تپش قلب، آریتمی و درد قفسه سینه می‌تواند از علائم آن باشد. افتادگی دریچه میترال در اکثر مواقع نیازی به درمان ندارد، اما اگر شرایط وخیم شود پزشکان از دارو درمانی و روش‌های جراحی مانند ترمیم یا تعویض دریچه برای درمان آن استفاده می‌کنند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 11 دقیقه
افتادگی دریچه میترال قلب چیست و چگونه درمان می شود؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

افتادگی دریچه میترال یا شلی دریچه میترال از جمله مشکلات قلبی است که در آن لت‌ها به سمت دهلیز چپ برآمدگی داشته باشند. در این حالت دریچه میترال نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد و این مشکل به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات دیگری مانند تپش قلب، بزرگ شدن قلب و دیگر بیماری‌های قلبی می‌شود. در نظر داشته باشید، اگر با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می‌کنید، مشاوره با یک متخصص قلب به شما کمک می‌کند از وجود یا عدم وجود بیماری قلبی آگاه شوید. تشخیص زودهنگام، کلید اصلی درمان است. شما می‌توانید از طریق دکترتو با بهترین متخصص قلب در شهر خود آشنا شوید و با آنها به صورت تلفنی و آنلاین یا در مراجعه حضوری مشورت کنید.

افتادگی دریچه میترال چیست؟ (پرولاپس دریچه میترال)

افتادگی دریچه میترال (به انگلیسی Mitral valve prolapse) که به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندروم دریچه فلاپی نیز شناخته می‌شود، برآمدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول انقباض قلب است.

در طول این عارضه ممکن است یک یا هر دو فلپ قلب به درستی بسته نشوند و باعث نشت خون به سمت عقب شوند. این مشکل که با عنوان نارسایی دریچه میترال قلب (جریان خون به عقب) شناخته می‌شود، در صورت وجود عموماً خفیف است. این برگشت خون ممکن است منجر به سوفل (صدای غیر طبیعی در قلب به دلیل جریان خون آشفته) شود. تخمین زده می‌شود که افتادگی دریچه میترال در حدود ۳ درصد از جمعیت رخ می‌دهد.

گاهی اوقات افراد از این وضعیت به عنوان پرولاپس دریچه میترال نیز یاد می‌کنند. در بیشتر مواقع، افتادگی دریچه میترال در ابتدا علائم یا عوارض کمی ایجاد می‌کند و در برخی افراد اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. با این حال، افتادگی دریچه میترال ممکن است با گذشت زمان بدتر شود و عملکرد قلب را به نوعی مختل کند. هنگامی که دریچه میترال دچار اختلال می‌شود، می‌تواند خطر انواع مشکلات قلبی جدی، از جمله عفونت، آریتمی تهدید کننده زندگی و نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد.

دریچه میترال یکی از دریچه‌های قلب است که بین دهلیز و بطن چپ قرار دارد و دو لت یا فلپ دارد که وظیفه هدایت خون از دهلیز چپ به بطن چپ را به عهده دارند.

افتادگی دریچه میترال چیست؟ (پرولاپس دریچه میترال)
در افتادگی دریچه میترال فلپ‌های دریچه میترال به سمت دهلیز برآمده می‌شوند.

مکانیسم افتادگی دریچه میترال قلب یا گشادی دریچه میترال قلب چگونه است؟

دریچه میترال یکی از چهار دریچه قلب است که بین دهلیز چپ و بطن چپ قرار دارد و از دو فلپ یا لت تشکیل شده است. به طور معمول فلپ‌ها در طول انقباض بطن چپ (سیستول) توسط تاندون‌هایی (طناب‌های کوچک تاندون که فلپ‌ها را به عضلات قلب متصل می‌کنند) محکم بسته می‌شوند.

در پرولاپس دریچه میترال، فلپ‌ها بزرگ می‌شوند و به سمت داخل به سمت دهلیز چپ کشیده می‌شوند، گاهی اوقات در طول سیستول این فلپ‌ها به یکدیگر برخورد می‌کنند و ممکن است مقداری جریان خون را به دهلیز چپ برگشت دهند. این عارضه به‌طورکلی با عنوان افتادگی دریچه میترال شناخته می‌شود.

انواع افتادگی دریچه میترال در خانم ها و آقایان

علت پرولاپس دریچه میترال ناشناخته است، اما تصور می‌شود که با وراثت مرتبط باشد. اشکال اولیه و ثانویه پرولاپس دریچه میترال در زیر توضیح داده شده است.

۱. پرولاپس اولیه دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال اولیه با ضخیم شدن یک یا هر دو فلپ دریچه مشخص می‌شود. اثرات دیگر این بیماری شامل فیبروز (ضخیم شدن فلپ‌ها) سطح فلپ، نازک شدن یا طولانی شدن تاندونه‌های وتر و رسوب فیبرین روی فلپ‌ها است.

شکل اولیه پرولاپس دریچه میترال اغلب در افراد مبتلا به سندروم مارفان یا سایر بیماری‌های بافت همبند ارثی دیده می‌شود، اما اغلب در افرادی که انواع بیماری قلبی ندارند دیده می‌شود.

۲. پرولاپس ثانویه دریچه میترال

در افتادگی دریچه میترال ثانویه، فلپ‌ها ضخیم نمی‌شوند. پرولاپس ثانویه ممکن است به دلیل آسیب ایسکمیک (ناشی از کاهش جریان خون در نتیجه بیماری عروق کرونر) به عضلات پاپیلاری متصل به تاندون‌های وتر یا تغییرات عملکردی در میوکارد باشد.

افتادگی دریچه میترال ثانویه ممکن است در نتیجه آسیب به ساختارهای دریچه‌ای در طی انفارکتوس حاد میوکارد، بیماری روماتیسمی قلبی یا کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (زمانی که توده عضلانی بطن چپ قلب بزرگ‌تر از حد طبیعی باشد رخ می‌دهد) باشد. بنابراین تغییر در عمکلرد و ساختار دریچه‌های دیگر قلب نیز می‌تواند باعث بروز پرولاپس شود.

افتادگی دریچه میترال دو نوع دارد. نوع اولیه با ضخیم شدن فلپ همراه است و معمولا ارتباطی با دیگر بیماری‌های قلبی ندارد. نوع ثانویه با ضخیم شدن فلپ‌ها همراه نیست و معمولا از عوارض دیگر بیماری‌های قلبی است.

آیا شما هم علائم افتادگی دریچه میترال را دارید؟

برای تشخیص دقیق نوبت بگیرید.

علائم افتادگی دریچه میترال قلب چیست؟ (علائم پرولاپس دریچه میترال در زنان و مردان)

افتادگی دریچه میترال ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. تپش قلب، درد قفسه سینه و نارسایی قلبی از شایع‌ترین علائم افتادگی دریچه میترال هستند. اگر چه هر فردی ممکن است تجربه‌ی متفاوتی از علائم را داشته باشد. علائم ممکن است بسته به درجه پرولاپس موجود متفاوت باشد.

همچنین علائم افتادگی دریچه میترال ممکن است شبیه سایر مشکلات و بیماری‌های قلبی باشد. فقط متخصص قلب می‌تواند علت اصلی مشکل شما را تشخیص دهد.

علائم ناراحتی دریچه میترال قلبتوضیحات
تپش قلب (احساس ضربان سریع یا نامنظم قلب) شایع‌ترین شکایت در بین بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال است. تپش قلب معمولاً با انقباضات زودرس بطنی همراه است. در برخی موارد، بیماران ممکن است تپش قلب را بدون ریتم نامنظم قلب تجربه کنند.
درد قفسه سینهمعمولا درد قفسه سینه ناشی از پرولاپس مانند آنژین کلاسیک نیست، اما می‌تواند عودکننده و ناتوان‌کننده باشد.
نارسایی قلبیبسته به شدت نشت به دهلیز چپ در طی سیستول (نارسایی میترال)، دهلیز چپ و یا بطن چپ ممکن است بزرگ شده و منجر به علائم نارسایی قلبی شود. این علائم شامل ضعف، خستگی و تنگی نفس است.
علائم ناراحتی دریچه میترال قلب چیست؟

۱. علائم افتادگی دریچه میترال و تنگی نفس

علائم افتادگی دریچه میترال ممکن است شامل ضربان قلب تند، سرگیجه یا سبکی سر و مهم‌تر از همه دشواری در تنفس یا تنگی نفس باشد، به ویژه در حین ورزش یا زمانی که صاف دراز کشیده باشید.

۲. استرس و افتادگی دریچه میترال

استرس روانی حاد تنها در برخی از بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال تاثیرات مهمی بر ریتم قلب دارد. تصور می‌شود اختلالاتی همچون استرس، اضطراب و افسردگی با پرولاپس دریچه میترال همراه باشند. اعتقاد بر این است که استرس و افتادگی دریچه میترال مربوط به عدم تعادل سیستم عصبی خودمختار است.

۳. افتادگی دریچه میترال و افسردگی

نتایج نشان داده است که بیماران مبتلا به افتادگی میترال اولیه دچار اضطراب یا افسرده هستند. این علائم مربوط به عدم تعادل سیستم عصبی خودمختار است.

۴. پرولاپس دریچه میترال و تپش قلب و حملات پانیک

شایع‌ترین علامت این بیماری آریتمی یا تغییر در ریتم ضربان قلب است. هر گونه افزایش در ضربان قلب می‌تواند باعث اضطراب قابل توجه و به طور بالقوه حمله پانیک شود. علت تپش قلب ناگهانی می‌تواند فشار خون برای عبور از دریچه قلبی باشد.

۵. افتادگی دریچه میترال و فشار خون

فشار خون افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال ممکن است هنگام ایستادن کاهش پیدا کند. علائم این اتفاق شامل درد قفسه سینه، نبض سریع، تپش قلب (آگاهی از ضربان قلب)، سردردهای میگرنی، خستگی و سرگیجه است.

افتادگی دریچه میترال قلب باعث نارسایی قلب و آریتمی می‌شود.

علت افتادگی دریچه میترال (چه چیزی باعث افتادگی دریچه میترال می شود؟)

افتادگی دریچه میترال می‌تواند در هر فردی و در هر سنی ایجاد شود. علائم جدی پرولاپس دریچه میترال بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد. افتادگی دریچه میترال همچنین می‌تواند در خانواده‌ها رخ دهد (یعنی ارثی است) و ممکن است به چندین بیماری دیگر مرتبط باشد. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • ناهنجاری ابشتین
  • سندرم اهلرز-دانلوس
  • بیماری گریوز
  • سندرم مارفان
  • دیستروفی عضلانی
  • اسکولیوز.

روش های تشخیص افتادگی دریچه میترال چیست؟

تشخیص بیماری های قلبی تقریبا روش مشابهی دارند. برای تشخیص افتادگی دریچه میترال، پزشک معمولا یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و با گوشی پزشکی به صدای قلب شما گوش می‌دهد.

اگر پرولاپس دریچه میترال داشته باشید، ممکن است صدای کلیک از طریق گوشی پزشکی شنیده شود. اگر خون از طریق دریچه میترال به سمت عقب نشت کند، ممکن است صدای زوزه (سوفل قلب) نیز شنیده شود. انواع آزمایش های قلب که ممکن است برای کمک به تایید افتادگی دریچه میترال و ارزیابی قلب انجام شود عبارت‌اند از:

۱. اکو قلب یا اکوکاردیوگرافی

اکوکاردیوگرافی یا اکو قلب از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قلب در حال حرکت استفاده می‌کند. یک اکوکاردیوگرام استاندارد می‌تواند تشخیص افتادگی دریچه میترال را تایید کرده و شدت آن را تعیین کند.

۲. افتادگی دریچه میترال در نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG)

نوار قلب یک آزمایش سریع و بدون درد، برای اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی قلب است. الکتروکاردیوگرام می‌تواند ریتم‌های نامنظم قلب (آریتمی) مربوط به بیماری دریچه میترال را تشخیص دهد.

روش های تشخیص افتادگی دریچه میترال چیست؟
نوار قلب یک آزمایش سریع و بدون درد، برای اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی قلب است.

۳. تست ورزش یا تست استرس

این تست‌ها اغلب شامل راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخه‌سواری ثابت در حالی که قلب با ECG کنترل می‌شود، است. تست ورزش نشان می‌دهد که قلب چگونه به فعالیت بدنی واکنش نشان می‌دهد و آیا علائم افتادگی دریچه میترال در طول ورزش رخ می‌دهد یا خیر. اگر نمی‌توانید ورزش کنید، ممکن است داروهایی به شما داده شود که اثر ورزش را بر قلب تقلید می‌کنند.

۴. کاتتریزاسیون قلبی

این آزمایش اغلب برای تشخیص افتادگی دریچه میترال استفاده نمی‌شود، اما اگر آزمایشات دیگر این بیماری را تشخیص نداده باشند، می‌تواند مفید باشد.

طی این آزمایش دکتر قلب یک لوله نازک (کاتتر) را از طریق یک رگ خونی در بازو یا کشاله ران به یک سرخرگ در قلب می‌زند و رنگ را از طریق کاتتر تزریق می‌کند. این کار باعث می‌شود که شریان‌های حفره‌های قلب با اشعه ایکس واضح‌تر نشان داده شوند.

۵. تست های تصویربرداری

پزشک همچنین از انواع تست‌های تصویربرداری برای بررسی وضعیت و اندازه قلب استفاده می‌کند مانند:

  • عکس اشعه ایکس از قفسه سینه: این آزمایش می‌تواند به نشان دادن بزرگ شدن قلب کمک کند.
  • ام آر آی قلب: این آزمایش ممکن است به عنوان مکملی برای اکو یا مشاهده دقیق‌تر دریچه‌های قلب و عضله قلب و یا برای آمادگی برای جراحی دریچه قلب استفاده شود.

متن انگلیسی:
Echocardiography is the most useful diagnostic test for Mitral Valve Prolapse.
ترجمه فارسی:
اکوکاردیوگرافی مفیدترین تست تشخیصی برای پرولاپس دریچه میترال است.

به نقل از سایت hopkinsmedicine

درمان ا‌فتادگی دریچه میترال چگونه است؟

اکثر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال، به ویژه افراد بدون علائم، نیازی به درمان ندارند. اگر نارسایی دریچه میترال دارید اما علائمی ندارید، ممکن است پزشک معاینات منظم را برای نظارت بر وضعیت شما توصیه کند. اگر نارسایی شدید دریچه میترال داشته باشید، ممکن است نیاز به داروها یا جراحی باشد، حتی اگر علائمی نداشته باشید.

افرادی که دریچه میترال غیرطبیعی دارند ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض دریچه میترال داشته باشند. به‌طورکلی در شرایط زیر ممکن است نیاز به درمان داشته باشید:

  • اگر علائم بدتر شود.
  • نارسایی میترال شدید شود.
  • بطن چپ یا دهلیز چپ قلب، بزرگ شود.
  • آریتمی ایجاد شود.
  • عملکرد قلب (کسری جهشی) کاهش یابد.

پرولاپس دریچه میترال به ندرت به یک بیماری جدی تبدیل می‌شود. با این حال، در جدی‌ترین موارد می‌تواند باعث ضربان قلب غیر طبیعی (آریتمی) شود که در نهایت ممکن است خطرناک باشد.

اینفوگرافی مراقبت از افتادگی دریچه میترال
ورزش منظم و رژیم غذایی سالم از مهم‌ترین روش‌های مراقبت از دریچه میترال قلب هستند.

۱. دارو و قرص برای درمان افتادگی دریچه میترال

ممکن است برای درمان ضربان قلب نامنظم یا سایر عوارض پرولاپس دریچه میترال به داروها نیاز باشد. از انواع قرص برای درمان افتادگی دریچه میترال می‌توان به قرص متورال و قرص پروپرانول اشاره کرد. سایر داروها عبارت‌اند از: داروهای مسدود کننده بتا، قرص‌های دیورتیک (ادرار آور)، داروهای ضربان قلب (ضد آریتمی)، رقیق کننده‌های خون (ضد انعقادها) و آنتی بیوتیک‌ها.

۲. آیا افتادگی دریچه میترال نیاز به عمل دارد؟

اکثر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال نیازی به جراحی افتادگی دریچه میترال ندارند. اما اگر پرولاپس میترال باعث نارسایی شدید دریچه میترال شود، چه علائمی داشته باشید و چه نداشته باشید، ممکن است جراحی توصیه شود.

جراحی دریچه میترال آسیب‌دیده که با بروز صدای افتادگی دریچه میترال همراه است، شامل تعمیر دریچه میترال یا تعویض دریچه است. تعمیر و تعویض دریچه ممکن است با استفاده از جراحی قلب باز یا جراحی کم تهاجمی انجام شود. جراحی کم تهاجمی شامل برش‌های کوچکتر است و از هدر رفتن خون جلوگیری می‌کند و همچنین باعث بهبود سریع‌تر می‌شود:

  • ترمیم دریچه میترال ترجیح داده می‌شود چرا که دریچه موجود را نجات می‌دهد. در طی جراحی ترمیم دریچه میترال، جراح ممکن است بافت اضافی دریچه پرولاپس‌شده را خارج کند تا فلپ‌ها محکم بسته شوند. جراح همچنین ممکن است طناب‌هایی را که از دریچه پشتیبانی می‌کنند را جایگزین کند. تعمیرات دیگری نیز ممکن است انجام شود.
  • اگر تعمیر دریچه میترال امکان پذیر نباشد، ممکن است دریچه تعویض شود و از دریچه قلب مصنوعی استفاده شود. در طی جراحی تعویض دریچه میترال، جراح دریچه میترال را برمی‌دارد و آن را با یک دریچه مکانیکی یا یک دریچه ساخته شده از بافت قلب گاو، خوک یا انسان (دریچه بافت بیولوژیکی) جایگزین می‌کند.

هزینه عمل دریچه میترال چقدر است؟

قیمت تعویض دریچه قلب مصنوعی بین ۸۰ تا ۸۳ میلیون تومان است.

درمان ا‌فتادگی دریچه میترال چگونه است؟
گاهی پزشکان باید دریچه میترال را با دریچه قلب مصنوعی جایگزین کنند.

درمان خانگی و طب سنتی افتادگی دریچه میترال

طب سنتی افتادگی دریچه میترال استفاده از میوه‌های به و گلابی را توصیه می‌کند. این میوه‌ها می‌توانند به بهبود علائم افتادگی دریچه میترال کمک کنند. طب سنتی توصیه‌های دیگری هم دارد که به آنها در مطلب دیگری از دکترتو پرداخته شده‌است.

اگر پرولاپس دریچه میترال دارید، قرار ملاقات‌های منظمی با دکتر قلب خود برای نظارت بر وضعیت خود خواهید داشت. همچنین مهم است که برای حفظ سلامت قلب خود اقداماتی انجام دهید. این اقدامات عبارت‌اند از:

  • از یک رژیم غذایی سالم برای قلب استفاده کنید: از انواع میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی مثل مرغ، ماهی و غلات کامل را انتخاب کنید. از مصرف چربی‌های اشباع شده و ترانس و نمک و شکر اضافی خودداری کنید.
  • وزن سالم را حفظ کنید: اگر اضافه وزن دارید یا چاقی دارید، ممکن است پزشک شما کاهش وزن را به شما توصیه کند.
  • ورزش و افتادگی دریچه میترال: اکثر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال قادر به انجام فعالیت‌های روزانه و ورزش بدون محدودیت هستند. سعی کنید حدود ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی سریع را در برنامه تناسب اندام روزانه خود بگنجانید. اگر افتادگی دریچه میترال باعث نارسایی شدید شود، ممکن است پزشک محدودیت‌های ورزشی خاصی را توصیه کند.
  • استرس را مدیریت کنید: ورزش بیشتر، ارتباط با دیگران و تمرین تمرکز حواس از راه‌های کاهش استرس هستند.
  • از تنباکو پرهیز کنید: اگر سیگار می‌کشید، آن را ترک کنید. از دکتر قلب در دکترتو در مورد منابعی که به شما در ترک سیگار کمک می‌کنند بپرسید.

این روش‌ها درمان قطعی افتادگی دریچه میترال را تضمین نمی‌کنند اما به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک می‌کنند.

بهترین درمان افتادگی دریچه میترال چیست؟ از متخصص مشورت بگیر.

خطرات افتادگی دریچه میترال؛ ایا نارسایی دریچه میترال خطرناک است؟

عوارض بالقوه دریچه میترال شل و خطرات افتادگی دریچه میترال ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نارسایی دریچه میترال: در این بیماری فلپ‌های دریچه میترال محکم بسته نمی‌شوند. هنگامی که دریچه به درستی بسته نمی‌شود، خون به سمت عقب جریان می‌یابد و کارکرد صحیح قلب را سخت‌تر می‌کند. مرد بودن یا داشتن فشار خون بالا خطر نارسایی دریچه میترال را افزایش می‌دهد.
  • مشکلات ریتم قلب (آریتمی): اگر افتادگی دریچه میترال منجر به نارسایی شدید و تورم حفره سمت چپ بالای قلب (دهلیز) شود، ممکن است ضربان قلب نامنظم رخ دهد.

سایر عوارض نادر این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نارسایی قلبی
  • عفونت بافت‌های داخلی قلب
  • سکته قلبی.

شل شدن دریچه قلب چه عوارضی دارد؟ (شل شدن دریچه قلب خطرناک است؟)

افتادگی خفیف دریچه میترال و شل شدن دریچه قلب، سلامت شما را به خطر می‌اندازد و باعث بروز سایر بیماری‌های قلبی مانند تپش قلب یا آریتمی می‌شود.

متن انگلیسی:
Sometimes mitral valve prolapse causes blood to leak back into the atrium from the ventricle, which is called mitral valve regurgitation.
ترجمه فارسی:
گاهی اوقات افتادگی دریچه میترال باعث نشت خون از بطن به دهلیز می‌شود که به آن نارسایی دریچه میترال می‌گویند.

به نقل از سایت mayoclinic
شل شدن دریچه قلب چه عوارضی دارد؟ (شل شدن دریچه قلب خطرناک است؟)
افتادگی خفیف دریچه میترال و شل شدن دریچه قلب، سلامت شما را به خطر می‌اندازد

آیا می‌ توان از بروز پرولاپس دریچه میترال جلوگیری کرد؟

هیچ کاری نمی توانید برای جلوگیری از افتادگی دریچه میترال انجام دهید. اکثر افراد مبتلا به این بیماری، با آن متولد می‌شوند. یکی از عوارض پرولاپس دریچه میترال اندوکاردیت عفونی نام دارد. اگر پرولاپس دریچه میترال دارید، آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند از ابتلا به عفونت قلبی جلوگیری کنند. اما می‌توانید با مراقبت های افتادگی دریچه میترال کیفیت زندگی خود را افزایش دهید و از ابتلا به عوارض این بیماری پیشگیری کنید.

اگر در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت هستید، می‌توانید قبل از جراحی یا دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنید تا از ابتلا به عفونت جلوگیری کنید. البته در نظر داشته باشید، شما می‌توانید با پیروی از برخی سبک زندگی‌ها از بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی جلوگیری کنید. این روش‌ها ممکن است در پیشگیری از افتادگی دریچه میترال مفید باشند.

رعایت رژیم غذایی در افتادگی دریچه میترال بسیار مهم است. غذاهای مفید برای افتادگی دریچه میترال بخورید. این غذاها شامل سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، لوبیا، گوشت بدون چربی، ماهی و غلات کامل است. همچنین بهتر است سدیم، الکل و شکر را محدود کنید و در وزن سالمی باقی بمانید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

پرولاپس دریچه میترال یا افتادگی میترال که ممکن است به اسم شُلی دریچه میترال هم اسم آن را شنیده باشید، یکی از بیماری دریچه میترال است که در آن لت‌های دریچه میترال بزرگ می‌شوند و به سمت دهلیز برآمده می‌شوند. این اتفاق باعث می‌شود که دریچه میترال به خوبی بسته نشود و حتی گاهی شاهد برگشت خون در مسیر مخالف هستیم. این بیماری معمولا علائمی ایجاد نمی‌کند. کسانی که علائم دارند ممکن است با درد قفسه سینه و تپش قلب و بی‌نظمی ضربان قلب مواجه باشند.

این بیماری در اکثر مواقع نیازی به درمان ندارد، اما اگر شرایط وخیم شود پزشکان از دارو درمانی و روش‌های جراحی مانند ترمیم یا تعویض دریچه برای درمان آن استفاده می‌کنند. اگر علائم این بیماری را دارید یا احساس می‌کنید قلبتان به خوبی کار نمی‌کند باید به دکتر قلب مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق دکترتو با بهترین دکتر قلب، متخصص جراح قلب و عروق و دکتر داخلی در شهر خود آشنا شوید و از دکتر قلب و عروق آنلاین و دکتر داخلی آنلاین مشاوره بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

تنگی دریچه میترال قلب می‌تواند یکی از دلایل سکته مغزی باشد.

کسانی که افتادگی دریچه میترال دارند معمولا علائمی نشان نمی‌دهند. اما اگر علائمی داشته باشند شامل تپش قلب، درد قفسه سینه و سبکی سر است.

خیر. معمولا این افراد علامتی ندارند و با عوارضی مواجه نمی‌شوند.

این بیماری در بیشتر موارد ارثی بوده است.

بله، ممکن است باعث درد شدید قفسه سینه شود.

احتمال مرگ ناگهانی در این بیماری کم است.

فعالیت ورزشی برای سلامت فرد و کاهش علائم گشادی دریچه قلب خوب است اما بهتر است از ورزش‌های سنگین خودداری کنید.

هنگامی که قلب پمپ می‌کند (انقباض) بخشی از یک یا هر دو فلپ به سمت عقب به دهلیز چپ فرو می‌ریزد. در برخی موارد، افتادگی دریچه اجازه می‌دهد مقدار کمی خون از دریچه به عقب نشت کند که به آن رگورژیتاسیون می‌گویند که ممکن است باعث سوفل قلبی یا شود.

افتادگی دریچه میترال در زنان شایع‌تر از مردان است، اما مردان بیشتر دچار عود افتادگی دریچه میترال می‌شوند. بنابراین بیشتر هم تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند.

پرولاپس دریچه میترال اغلب اوقات به دلایل ژنتیکی و وراثتی ایجاد می‌شود. اما همانطور که اشاره کردیم، برخی مواقع این بیماری می‌تواند بدون هیچ سابقه خانوادگی ایجاد شود.

بله؛ نارسایی‌های دریچه‌ی میترال یکی از مشکلاتی است که مشمولان نظام وظیفه می‌توانند از طریق آن، معافیت‌های پزشکی دریافت کنند. افتادگی دریچه میترال معافیت پزشکی هم دارد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
آیلین قشلاقی رحیمی هستم کارشناس سئو و تولید محتوا. دکترتو جاییه که بهم فرصت میده درباره علمی که عاشقشم تحقیق کنم و نتایج تحقیقمو با مردم به اشتراک بذارم تا سطح آگاهی اجتماعی درمورد دنیای پزشکی ارتقا پیدا کنه.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره افتادگی دریچه میترال

  1. سلام من دچار گشادی دریچه قلب هستم گفت:

    بعد از ورزش فوتبال ما بدنم بی حس میشه و انگار بدنم واسه خودم نیست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احساس بی‌حسی و عدم کنترل بر بدن پس از ورزش، به‌ویژه پس از فعالیت‌های شدید مانند فوتبال، می‌تواند ناشی از خستگی شدید عضلانی، کمبود آب یا الکترولیت‌ها، یا حتی فشار زیاد بر سیستم عصبی باشد. این وضعیت ممکن است به‌ویژه زمانی رخ دهد که بدن به طور ناگهانی تحت فشار قرار گیرد یا از انرژی زیادی استفاده کند. همچنین، احتمال دارد که ضعف در سیستم عصبی یا مشکلات گردش خون نیز در بروز این علائم نقش داشته باشد.

  2. من گفت:

    من مادرم شلی درچه میترال داره و من خیلی میترسم خیلی مشکلی نداره اما من عین کابوس شده برام .مادرم قرص پروپرانول مصرف میکنه و با اون خوبه من میترسم اتفاقی براش بیفته این بیماری خیلی خطرناکه ؟؟مادرم به دلایلی همچون ارث خانوادگی و مشکلات خانوادگی این اتفاق براش افتاد من داییم مشکل قلبی داشت و از دنیا رفت نمیدونم چی بود اما من دارم از ترس میمیرم خواهش میکنم بگید این بیماری چطوریه خواهش میکنم خواهش میکنم خواهش میکنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، می‌فهمم که نگرانی شما بسیار زیاد است. شلی دریچه میترال یک اختلال در عملکرد دریچه قلب است که می‌تواند در برخی افراد باعث بروز مشکلاتی شود، اما بسیاری از افراد با این بیماری زندگی طبیعی دارند. اگر مادرتان تحت درمان قرار دارد و وضعیت او تحت کنترل است (مثلاً با مصرف داروهایی مانند پروپرانولول)، احتمال بروز مشکلات جدی کمتر است. نگرانی شما قابل درک است، اما لازم است بدانید که با پیگیری منظم پزشک و مصرف داروها، وضعیت بهبود یافته و مشکلات قابل کنترل هستند. توصیه می‌شود که با پزشک معالج مادرتان مشورت کنید تا مطمئن شوید درمان‌ها مناسب و کافی هستند. برای کاهش نگرانی‌تان، ممکن است مفید باشد که اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت او بگیرید تا ذهن شما آرام‌تر شود.
      متخصص قلب و عروق

  3. ساره گفت:

    من ۵۰ سالمه و لقی دریچه داشتم الان یه ساله سردردهای شدیدی گرفته ام ام ار ای گرفتم مشکلی نداشتم ولی زیر نظر دکتر مغزواعصاب هستم و دپاکین میخورم سردردهام کم شده ولی خوب نمیشه وهر روز باید مسکن بخورم

  4. ساره گفت:

    سلام من۵۰ سال دارم و لقی دریچه داشتم والان نزدیگ یک سال هست که سردردهای شدید دارم و دارو دپاکین مصرف میکنم وتحت نظر مغزو اعصاب هستم ولی سردردهام خوب نمیشه باز به متخصص مغز واعصاب برم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! با توجه به اینکه سردردهای شما طولانی‌مدت و شدید هستند و تحت درمان با داروهای مانند دپاکین قرار دارید، پیشنهاد می‌شود حتماً مجدداً به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. سردردهای مقاوم ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند و ممکن است نیاز به تغییر در درمان یا ارزیابی مجدد داشته باشند. به ویژه با توجه به اینکه شما مشکل دریچه قلب دارید، ممکن است نیاز به بررسی وضعیت سلامت قلب و عروق نیز باشد. متخصص مغز و اعصاب می‌تواند علت سردردهای شما را بهتر تشخیص دهد و درمان مناسب را پیشنهاد کند.

      متخصص مغزواعصاب

  5. راضیه گفت:

    سلام من قفسه سینه سمت چپم درد میکنه رفتم اکو دادم گفتن افتاده گی مترال داری دستام ورم میکنه صورتم هم ورم میکنه آیا این افتاده گی دریچه مترال است

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله دقیقا مشکلات قلبی عروقی مشهود است
      از طرفی از نظر انزیم های کلیوی هم باید ازمایش دهید
      زیر نظر پزشکتان باشید

  6. راضیه گفت:

    من اکو گرفتم گفتند افتاده گی دریچه مترال داری قفسه سینه چپم یکم درد میکنه دست صورتم ورم میکنه آیا افتاده گی دریچه مترال توره خدا جواب بیدین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله علایم مشکلات دریچه را دارید
      حتمن درمان را اغاز کنید
      و زیر نظر پزشکتان باشید

      متخصص قلب و عروق

  7. ناشناس گفت:

    سلام من افتاده گی دریچه مترال دارم یکم قفسه سینه ام درد میکنه دست صورتم باد میکنه چقدر طول میکشد درمان بشم تورا خدا جواب بیدین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      راضیه عزیز
      بله علایم مشکلات دریچه را دارید
      حتمن درمان را اغاز کنید
      و زیر نظر پزشکتان باشید

      متخصص قلب و عروق

  8. ناشناس گفت:

    من در میانسالی پرولاپس (افتادگی درچه میترال) داشتم و کاملا هم حس میکردم ولی فاقد درد یا عوارض دیگری بودم ولی چند سالی هست که دیگر متوجه نمیشوم و کاملا بهبود پیدا کرده ام بدون هیچ دارو و یا درمانی لذا معتقدم اگر حاد نباشد و دردی در قفسه سینه احساس نشود به خودی خود بهبود پیدا میکند

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      امیدواریم همیشه حالتان خوب باشد
      ولی برای اطمینان حتمن اکو انجام دهید

  9. مهتاب گفت:

    سلام.من ۱۵ سالمه و چند ماهی میشه که فهمیدم افتادگی دریچه میترال دارم اما خفیف و اینکه مادرزادی و ارثیِ،
    بخاطر اینکه علائم شدیدی داشتم مشکوک شدم و به دکتر مراجعه کردم و دکتر گفت افتادگی دریچه میترال خفیف دارم اما اعصاب دور قلبم ضعیفه و استرس و اضطراب برام سمه و خوب من با استرس بشدت حالم بد میشه.
    شنیدم که این بیماری اگه علائم از خودش نشون بده و شدت پیدا کنه خطرناک میشه و ممکنه پیشرفت کنه.
    زیاد ازش نمی‌ترسم چون من توی خانواده ی مادریم پر از مشکل قلبیِ.
    فقط میخواستم ببینم امکان داره پیشرفت کنه و این درد ها خطرناکه یا نه؟
    چون دکترم تنها چیزی که گفت این بود که فقط باید رعایت کنم چیزی در مورد پیشرفت نکن.
    علائمی هم که دارم:درد قفسه سینه و تیر کشیدن ناگهانی یا سنگینی هنگامی که به پشت دراز میکشم،تیر کشیدن قلب،نفس تنگی،سرگیجه،بی‌حالی شدید،درد دست چپ و گردن، زمانی که از پله میرم بالا یا می دوم تپش قلب و نفس تنگی، زمانی هم که استرس دارم و نفسم میگیره سرفه های خشک(در تایم مدرسه خیلی بیشتر اینطوری میشدم اما الان در تابستون کمتر یا کلا هیچی)
    ببخشید زیاد شد صحبتهام:)

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      مهتاب عزیز!
      افتادگی دریچه میترال (MVP) در بسیاری از افراد وجود دارد و معمولاً خفیف آن خطرناک نیست. با این حال، مهم است که وضعیت خود را زیر نظر پزشک داشته باشید و علائم را کنترل کنید.

      چند نکته که می‌تواند به شما کمک کند:

      کنترل استرس: استرس می‌تواند علائم را تشدید کند، بنابراین یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس (مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یا ورزش) می‌تواند مفید باشد.

      معاینه منظم: پیگیری منظم با پزشک قلب خود می‌تواند به شما کمک کند تا هرگونه تغییر در وضعیت خود را شناسایی کنید.

      علائم را جدی بگیرید: اگر درد یا علائم جدیدی را تجربه کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

      احساسات خود را درک کنید: طبیعی است که نگران باشید، به‌ویژه با توجه به تاریخچه خانوادگی. صحبت کردن با خانواده یا دوستان و دریافت حمایت می‌تواند مفید باشد.

      اگر وضعیت شما تحت کنترل باشد و علائم شدید نباشند، احتمال پیشرفت بیماری کم است. با پزشک خود در ارتباط باشید و هرگونه نگرانی را با او در میان بگذارید.

      متخصص قلب و عروق

      1. مهتاب گفت:

        ممنونم از راهنماییتون🌱✨️

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          خواهش میکنم
          تندرست باشید مهتاب عزیز