فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
آیا به دنبال بهترین مسکن و دارو برای زونا هستید؟ بیماری زونا به دلیل فعالسازی ویروس واریسلا زوستر ایجاد میشود. زونا باعث ایجاد بثورات پوستی شده، این بثورات همراه با درد است. در این مقاله بهترین مسکن ها و داروها را برای تسکین درد زونا معرفی میکنیم.
برای مصرف هر دارو یا مسکنی حتما با متخصص عفونی مشورت کنید یا مشاوره دارویی دریافت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
بهترین مسکن و دارو برای زونا چیست؟
بیماری زونا چیست و چه علائمی دارد؟ علت این بیماری ویروس واریسلا زوستر است. هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. پزشک با تجویز داروهای ضد ویروسی در کوتاه شدن مدت بیماری و کاهش علائم و درد به بیمار کمک میکند. داروهای ضد ویروسی یکی از درمانهای موثر برای بیماری زونا است. چندین روش درمانی طبیعی برای کاهش درد و ناراحتی وجود دارد که با جزییات آنها را بررسی میکنیم.
انواع دارو های زونا
توجه داشته باشید که به محض دیدن علائم زونا حتما به پزشک مراجعه کنید. بعد از مدت سه روز از دیدن راشهای پوستی، درمانهای دارویی را شروع کنید. هرچه درمان زونا سریعتر آغاز شود درد را زودتر کاهش میدهد و بثورات پوستی زودتر ترمیم میشوند و همچنین لکهای ایجاد شده از راشهای پوستی زودتر درمان میشوند.
۱. داروهای ضد ویروسی
داروهای ضد ویروسی علائم را در بدن کاهش داده و سرعت ترمیم پوست و بدن را افزایش میدهند. این داروها در بیشتر مواقع باعث جلوگیری از عوارض احتمالی میشوند. مصرف یک دوره از این داروها معمولا بین ۷ تا ۱۰ روز زمان نیاز دارد. توجه داشته باشید داروهای ضد ویروسی اگر سه روز بعد از ظاهر شدن راشهای پوستی مصرف شوند دارای تاثیر بیشتری هستند.
درمان زونا با قرص آسیکلوویر
داروی آسیکلوویر متعلق به گروهی از داروها به نام ضد ویروسها است که برای درمان و پیشگیری از عفونتهای ویروسی تجویز میشود. این دارو برای درمان زونا و درمان عفونت ناشی از واریسلا یا همان آبله مرغان نیز تجویز میشود.
درمان زونا با قرص والاسیکلوویر
داروی والاسیکلوویر نیز یکی از داروهای ضد ویروس است که برای درمان عفونتهای ایجاد شده توسط هرپس زوستر و هرپس سیمپلکس تجویز میشود. عامل بیماری زونا ویروس هرپس زوستر است. این ویروس همچنین باعث تبخال دستگاه تناسلی نیز میشود. والاسیکلوویر برای درمان و پیشگیری از وقایع بعدی عفونتها کاربرد دارد.
۲. داروهای مسکن درد و آنتی هیستامین ها
برای التهاب دردهای پوستی میتوان از داروهای بدون نسخه و موجود در داروخانه از جمله انواع مسکنهای درد یا آنتی هیستامینها استفاده کرد. این داروها عبارتند از:
- داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن
- آنتی هیستامینها برای تسکین خارش از جمله دیفن هیدرامین
- کورتیکواستروئیدها یا بیحس کنندههای موضعی برای دردهای شدید
- محصولات بیحس کننده مثل لیدوکائین
۳. داروی ضد خارش برای زونا
برای تسکین درد و خارش ایجاد شده توسط بثورات پوستی در بیماری زونا از ضد خارشها مانند آنتی هیستامینها از جمله سیتریزین و لوراتادین میتوان استفاده کرد.
۴. داروهای ضد صرع
داروهای ضد صرع بعضی از مواقع توسط پزشکان برای کاهش دردهای عصبی تجویز میشوند. این داروها بعد از چند هفته تاثیر خود را نشان میدهند. از جمله رایجترین داروهای ضد صرع که توسط پزشکان تجویز میشود عبارتند از:
- گاباپنتین
- پرگابالین
۵. قرص برای زونا
برای درمان زونا چند دسته قرص توسط پزشک تجویز میشود. قرصهای ضد ویروس مانند آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر تاثیر خوبی در روند درمان دارند. دوز و زمان مناسب مصرف این داروها بسته به شرایط بیمار توسط پزشک متخصص تجویز میشود.
۶. پماد برای زونا
از جمله پمادهای تجویز شده توسط پزشک برای تسکین درد ناشی از زونا پمادهای ضد ویروسی آسیکلوویر و والاسیکلوویر است که سریعترین تاثیر را برای کاهش درد و خارش دارد. پماد کالامین نیز معمولا تجویز میشود. همچنین از پمادهای ضدالتهابی مانند پماد هیدروکورتیزون نیز میتوان برای درمان استفاده کرد. این پماد برای زونا باعث تسکین درد و کاهش التهابات پوستی میشود.
پماد لیدوکائین برای زونا
این پماد با فلج کردن موقت احساس درد در ناحیه به وجود آمده را کم میکند و باعث کاهش درد میشود. لیدوکائین برای تسکین درد عصبی پس از زونا یا عفونت ویروس هرپس زوستر استفاده میشود.
۷. درمان گیاهی برای زونا (داروی عطاری برای زونا)
یکی از درمانهای گیاهی برای زونا استفاده از کرم کپکس باریج است. از مادهای به نام کپسایسین که از فلفل قرمز استخراج میشود تشکیل شده است. این ماده باعث احساس تندی در دهان بعد از خوردن فلفل میشود. کرم کپکس باریج دارای اثر بی حس کننده است و برای درمان انواع دردهای عصبی مانند بیماری زونا توصیه میشود.
برای آنکه حداکثر استفاده را از این پماد داشته باشید باید ۴ بار در روز و حداقل به مدت ۲ تا حداکثر ۸ هفته از این پماد گیاهی استفاده کنید. بعد از مصرف این دارو احساس سوزش خواهید کرد اما زود گذر است و به مرور زمان باعث درمان میشود. به خاطر داشته باشید که زمان استفاده از این پماد حتما دستکش بر دست داشته باشید.
یکی دیگر از راههای درمان و تسکین درد بثورات پوستی بیماری زونا حمام با جو دوسر است. یک فنجان از جو دوسر را در وان آب ریخته و در آن حمام میکنید. جو دوسر به دلیل طبع خنکی که دارد مسکنی برای درد ناشی از بثورات پوستی است.
آیا آنتی بیوتیک برای درمان زونا موثر است؟
در صورتی که بثورات پوستی ناشی از زونا دارای عفونت شدید شده باشند نیاز به مصرف آنتی بیوتیک است در غیر این صورت برای تسکین درد و علائم بیماری زونا آنتی بیوتیک تجویز نمیشود؛ زیرا این بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک روی آن تاثیری ندارد.
مطلب پیشنهادی: آیا زونا خطرناک است؟
بهترین دارو برای بیماری زونا
هیچ داروی مشخصی برای درمان زونا وجود ندارد. دارو تنها درد و علائم این بیماری را کاهش میدهد. یکی از بهترین درمانها برای بیماری زونا آسیکلوویر به عنوان یک داروی ضد ویروس است. این دارو به صورت خوراکی، قرص یا کرم موضعی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین والاسیکلوویر نیز برای درمان زونا مناسب است. این دارو به راحتی جذب بدن میشود و روند درمان را تسریع میبخشد.
مطلب پیشنهادی: آیا زونا و سرطان با هم مرتبط هستند؟
برای درمان زونا چه بخوریم؟
برای درمان خانگی زونا باید به تغذیه توجه داشته باشید. غذاهای مخصوصی میتوانند در درمان زونا مفید باشند و به بهبود بدن کمک کنند. رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به زونا با تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد اعصاب بدن، تسکین پوست ملتهب، سم زدایی از بدن و حمله به زنجیرههای متفاوت ویروسی به بدن کمک میکنند تا با سرعت بیشتری بهبود پیدا کند.
انواع خوراکیهای مناسب برای درمان زونا | نمونه مواد غذایی |
---|---|
مواد مغذی حاوی مواد معدنی و پروتئینی | ماست، سیب، گلابی، موز و آناناس |
مواد سرشار از ویتامین | سبزیجات با برگهای سبز مانند کاهو و مارچوبه |
مواد خنک کننده بدن | خاک شیر |
مواد با خاصیت قلیایی | تره فرنگی |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
زمان مشاهده بثورات پوستی و علائم بیماری زونا به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص بر اساس شرایط بدنی هر فرد دارو و مسکن مورد نیاز را تجویز میکند. شاید بتوان بهترین مسکن و دارو برای زونا را داروی آسیکلوویر، والاسیکلوویر و داروهای ضددرد مانند ایبوپروفن دانست.
برای مصرف هر مسکن یا دارویی برای زونا حتما با متخصص عفونی مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر عفونی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام ده روز از پشت کتف درد شدید دارم تمام آزمایشات سونوگرافی چیزی نیست ولی درد دارم از چیه
سلام
در این نوع درد باید از نظر بیرون زدگی دیسک بین مهره ای، مشکلات قلبی عروقی، کم خونی ها و …. معاینه شود
سونوگرافی معمولا راه تشخیصی مناسبی نیست
نیاز به mri دارید
جدی بگیرید
متخصص ارتوپدی
سلام من پهلو وزیر سینه ام درد داره شدید دکتر گفته علایم زوناهست ولی هنوز هیچی در نیاوردم نه جوش نه زخم به نظر شما درسته
سلام
درد در پهلو و سینه لزوما به معنای زونا نیست
علایم اولیه شامل سردرد تب و لرز خفیف و احساس بدحالی و کسلی است. به دنبال علایم اولیه فرد دچار احساس درد سوزشی و افزایش حساسیت پوستی در ناحیهای که اعصاب محیطی آن توسط ویروس آلوده شده بوده و دوباره فعال و در حال تکثیر است میشود. شدت درد از خفیف تا بسیار شدید متغیر است
بهتر است به متخصص داخلی مراجعه کنید
متخصص داخلی
سلام وقتتون بخیر ، مادرم یک هفته ای هست دچار زونا شده، امروز یکهو دچار اختلال هواس شد،( مثلا یک کار و یا کلام) رو یکباره فراموش میکنه آیا از عوارض آسیکلوویر و زونا هست؟
سلام
خیر بعید می رسد عوارض این دارو ها باشد
باید بطور جداگانه بررسی شود
از نظر الزایمر باید معاینه شوند
متخصص مغزواعصاب
مادرم سه هفته اس مبتلا به زونا شده..سمت راست کتف و زیربغل ..درد وحشتناکی رو تحمل کرد. تمام داروهای زونا روهم مصرف کرد.به اضافه امپول های کترولاک برای درد اش. بتازگی دید چشم هاش کم شده .میتونه از عوارض داروها باشه؟یا این ویروس.
برمیگرده بینایی اش؟
سلام
هردو مورد احتمالش هست
اگر دیابت دارند احتمال زیاد از کترولاک می باشد
درمان را اصولی انجام دهید
نیاز به داروهای خوراکی و موضعی ضد ویروسی دارند
مبتلا به ام اس هستم و الان هفته چهارمه که زونا گرفتم. پشت و دست چپ و انگشتان درگیر بود. الان تاول ها خوب شده ولی درد شدید داخل دست دارم برای درد چی کار کنم؟ و اینکه چون به خاطر ام اس داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنم ممکنه خدای نکرده باز هم زونا بگیرم؟
محبوبه عزیز
معمولا با ابتلا به زونا دیگر مبتلا نمی شوید
ولی هنوز نمی توان گفت کاملا درمان شده اید
بهتر است زیر نظر متخصص درمان را کامل کنید
ممنونم از شما
https://doctoreto.com/doctors/speciality/dermatologist
مبتلا به ام اس هستم و الان هفته چهارمه که زونا گرفتم. پشت و دست چپ و انگشتان درگیر بود. الان تاول ها خوب شده ولی درد شدید داخل دست دارم برای درد چی کار کنم؟ و اینکه چون به خاطر ام اس داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنم ممکنه خدای نکرده باز هم زونا بگیرم؟
سلام
معمولا با ابتلا به زونا دیگر مبتلا نمی شوید
ولی هنوز نمی توان گفت کاملا درمان شده اید
بهتر است زیر نظر متخصص درمان را کامل کنید
ممنونم از شما
https://doctoreto.com/doctors/speciality/dermatologist
با سلام از شما ممنونم با خوندن این مطالب در مورد زونا اطلاعات زیادی کسب کردم با تشکر
سپاس از شما جناب قرقانی
سالم باشید
سلام خسته نباشید پدر بزرگ من زونا گرفته و یه طرف دستشو درگیر کرده جوریکه خیلی درد داره میخواستم بدونم پماد سیلور سولفادیازین برای درمان زونا هم خوبه؟
سلام
می توانید مفید باشد ولی داروی اصلی و کارا محسوب نمی شود
بهتر است برای سریعتر شدن روند درمان
زیر نظر پزشک باشید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/infectiologist
سلام علیکم
در خصوص زونا میشود بعد از زدن پماد ، باند یا مشابه آن بگذارم تا به لباس برخورد نکند .
سپاسگزارم
سلام
بله، پس از استفاده از پماد برای درمان زونا، میتوانید از پانسمان یا باند مخصوص استفاده کنید تا از تماس محل آسیبدیده با لباس جلوگیری شود و به کاهش درد و تحریک پوست کمک کند. مهم است که از باندهای نازک و غیر چسبنده استفاده کنید تا مانع از فشردن یا آسیب به پوست نشود. همچنین، باید پانسمان را مرتب عوض کنید و مطمئن شوید که پوست به درستی تنفس میکند. اگر زونا در ناحیهای قرار دارد که به راحتی با لباس تماس پیدا میکند، این روش میتواند مفید باشد. در صورت بروز هر گونه عارضه یا واکنش منفی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
مدت۵مآه هست که زونا سمت چپ صورت گرفته ام ،درد در قسمت چپ سر وچشم چپم اذیتم میکند ،چکارکنم لطفا راهنمائیم کنید،
سلام
زیر نظر پزشک نیاز به قرص و پماد اسیکلوویر
و
هیدروکسی زین دارید