فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
لووتیروکسین (Levothyroxine) یا لووکسین، یک داروی هورمونی شبیهساز هورمون تیروئید است که برای درمان کمکاری تیروئید و برخی دیگر از اختلالات تیروئیدی مانند گواتر استفاده میشود. این دارو با جایگزین کردن هورمون تیروکسین (T4) در بدن که بهطور طبیعی توسط غده تیروئید تولید میشود، به تنظیم متابولیسم کمک میکند. لووتیروکسین معمولا به صورت قرصهای خوراکی در دوزهای مختلف تجویز میشود و باید تحت نظر پزشک مصرف شود. اما بهترین زمان مصرف قرص لووکسین کی است و عوارض قرص لووتیروکسین چیست؟ در ادامه این مطلب همراه مجله سلامت دکترتو باشید. همچنین اگر نیاز به ویزیت تخصصی پزشک دارید، میتوانید همین حالا از سایت دکترتو نوبت ویزیت از متخصص غدد در کمترین زمان و در شهر محل سکونت خودتان دریافت کنید.
لووتیروکسین چیست؟
لووتیروکسین یک داروی هورمونی است که برای درمان بیماریهای مرتبط با کمکاری تیروئید و برخی دیگر از اختلالات تیروئیدی استفاده میشود. درمان تیروئید کمکار، درمان گواتر، بهبود تیروئیدیت هاشیموتو و سرکوب TSH در برخی بیماریها مانند ندول تیروئید از فواید قرص لووکسین هستند. این دارو نباید برای درمان ناباروری مورد استفاده قرار بگیرد مگر در شرایطی که عدم باروری به خاطر سطح پایین ترشح هورمون تیروئید باشد.
شناسنامه دارویی | توضیحات |
---|---|
قرص لووتیروکسین چیست؟ | داروی لووتیروکسین (به انگلیسی Levothyroxine) یک شکل مصنوعی از هورمون تیروئید تیروکسین است. این دارو برای درمان کمبود هورمون تیروئید استفاده میشود. همچنین ممکن است برای درمان و جلوگیری از ایجاد انواع خاصی از تومورهای تیروئیدی کاربرد داشتهباشد. |
نام عمومی دارو | لووتیروکسین |
نام تجاری | Synthroid, Levoxyl, Unithyroid, Tirosint, Euthyrox Eltroxin |
نوع دارو | داروی تیروئیدی هورمونی |
فرمول شیمیایی | C15H11I4NO4 |
دسته بندی بارداری | دسته A (خطری ندارد) |
نیمه عمر | ۶ تا ۷ روز |
مکانیسم اثر | مکانیسم اصلی عمل لووتیروکسین از طریق تبدیل آن به تری یودوتیرونین (T3)، شکل فعالتر هورمون تیروئید است. این تبدیل توسط آنزیمهای دیودیناز که عمدتا در کبد و کلیهها یافت میشوند، تسهیل میشود. |
بهترین شرایط نگهداری | در دمای اتاق، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود. |
نحوه مصرف | مصرف قرص یا کپسول لووتیروکسین یکبار در روز با معده خالی، ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت قبل از صبحانه |
اشکال دارویی | قرص و کپسول |
داروهای هم گروه | لیوتیرونین سدیم، عصاره تیروئید، تیروئید+ید |
عکس قرص لووتیروکسین خارجی ۱۰۰ و لووتیروکسین ایرانی
تصاویر قرصهای لووتیروکسین خارجی ۱۰۰ میکروگرم و لووتیروکسین ایرانی را مشاهده میکنید. قرصهای خارجی معمولا با نامهای تجاری مختلفی عرضه میشوند و ممکن است از نظر شکل، رنگ و بستهبندی متفاوت باشند. قرصهای ایرانی نیز با نامهای تجاری مختلف تولید میشوند و از نظر ظاهری ممکن است تفاوتهایی با نمونههای خارجی داشتهباشند. باتوجه به اینکه برندهای مختلفی از داروی لووتیروکسین در بازار موجود است، بدون مشورت با پزشک خود یا دکتر داروخانه برند مصرفیتان را تغییر ندهید.
نحوه مصرف قرص لووتیروکسین خارجی و ایرانی
قبل از شروع مصرف قرص لووتیروکسین و قبل از هر بار مصرف مجدد دارو، راهنمای نحوهی استفادهی قرص لوکسین را مطالعه کرده یا طریقهی مصرف دارو را از دکتر غدد و متابولیسم و دکتر داروخانه سوال کنید.
لووتیروکسین را به صورت خوراکی، طبق دستور پزشک، معمولا یکبار در روز و با معدهی خالی، به صورت ناشتا، یک ساعت تا سی دقیقه قبل از صرف صبحانه استفاده کنید. داروی لووتیروکسین را با یک لیوان کامل آب مصرف کنید مگر این که پزشک شما طور دیگری تجویز کرده باشد.
در صورتی که کپسول داروی لووتیروکسین را مصرف میکنید همهی کپسول را به یکباره قورت دهید. دارو را نصف نکنید، نجوید و خرد نکنید. افرادی که نمیتوانند همهی کپسول را یک باره قورت دهند (مانند کودکان و نوزادان) باید از شکل قرص دارو استفاده کنند. اگر نوزاد یا کودکتان نمیتواند قرص را به یک باره فرو دهد، قرص را له کرده و در یک یا دو قاشق چایخوری آب حل کنید و بلافاصله به با کمک یک قاشق به آنها بخورانید اما این محلول را برای مصرف آیندهی کودک یا نوزادتان ذخیره نکنید.
بهترین موقع مصرف قرص تیروئید لووکسین
توصیه میشود قرص لووتیروکسین ۱۰۰ یا ۵۰ را صبحها با معده خالی، حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از صبحانه مصرف کنید تا جذب بهتری داشتهباشد. با این حال، برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف این دارو در شب نیز میتواند مؤثر باشد. مهمترین نکته این است که دارو را هر روز در زمان مشخصی مصرف کنید تا سطح هورمون در خون ثابت بماند.
مصرف قرص لووتیروکسین در شب مجاز است؟
جدیدترین مطالعات نشان دادند که مصرف لووتیروکسین در شب هم مجاز است. برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف این دارو قبل از خواب ممکن است جذب بهتری داشتهباشد. با این حال، برای اطمینان از جذب مناسب، توصیه میشود حداقل ۳ تا ۴ ساعت پس از آخرین وعده غذایی یا میانوعده صبر کنید و سپس دارو را مصرف کنید. مهمترین نکته، مصرف منظم دارو در زمان مشخص هر روز است. همچنین بدون مشورت با پزشک نسبت به تغییر زمان مصرف دارو اقدام نکنید.
اگر قرص لووتیروکسین ناشتا فراموش شود چه کنیم؟
اگر مصرف لووتیروکسین را فراموش کردید، به محض یادآوری و اگر زیاد دیر نشده بود و ناشتا بودید آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان دوز بعدی است، دوز فراموششده را نادیده بگیرید و برنامه معمول خود را ادامه دهید. هرگز دو دوز را همزمان مصرف نکنید. برای جلوگیری از فراموشی، میتوانید از یادآورهای دارویی یا تنظیم زمان مشخص برای مصرف دارو استفاده کنید.
بعد از خوردن قرص لووتیروکسین میشه خوابید؟
بعد از مصرف لووتیروکسین میتوانید بخوابید. برخی افراد ترجیح میدهند دارو را قبل از خواب مصرف کنند تا از تداخل با غذا جلوگیری شود. با این حال، مهم است که حداقل ۳ تا ۴ ساعت پس از آخرین وعده غذایی صبر کنید و سپس دارو را مصرف کنید تا جذب بهتری داشتهباشد.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت mayoclinic
Levothyroxine is used to treat hypothyroidism, a condition where the thyroid gland does not produce enough thyroid hormone. This medicine is also used to help decrease the size of enlarged thyroid glands (also called a goiter).
ترجمه فارسی:
لووتیروکسین برای درمان کم کاری تیروئید یعنی شرایطی که غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند استفاده میشود. این دارو همچنین برای کمک به کاهش اندازه غدد تیروئید بزرگ شده (که به آن گواتر نیز گفته میشود) کاربرد دارد.
دوز مصرف قرص لووتیروکسین
دوز مصرف داروی لووتیروکسین به سن، وضعیت بیماری، نتایج آزمایشها و پاسخگویی بدن بیمار به درمان بستگی دارد. برای تاثیرگذاری بیشتر داروی لووتیروکسین به صورت منظم مصرف کنید و قبل از مشورت با دکتر مصرف داروی لووتیروکسین را متوقف نکنید. درمان جایگزین ترشح تیروئید برای کم کاری تیروئید معمولا تا آخر عمر ادامه دارد.
دوز معمول برای بزرگسالان با کمکاری تیروئید خفیف ممکن است ۵۰ تا ۱۰۰ میکروگرم در روز باشد، در حالی که برای کودکان دوز بر اساس وزن بدن محاسبه میشود. همیشه دوز تجویز شده توسط پزشک را رعایت کنید و بدون مشورت با او دوز را تغییر ندهید.
قرص لووکسین ۱۰۰ برای چیست؟
قرص لووکسین ۱۰۰ میکروگرم حاوی ۱۰۰ میکروگرم لووتیروکسین سدیم است و برای درمان کمکاری تیروئید، سرکوب هورمون محرک تیروئید (TSH) هیپوفیز و در برخی موارد، درمان گواتر و سرطان تیروئید تجویز میشود. دوز ۱۰۰ میکروگرم معمولا برای بیمارانی است که نیاز به جایگزینی کامل هورمون تیروئید دارند و بر اساس سطح هورمونهای تیروئیدی و وزن بدن تعیین میشود.
قرص لووکسین ۱۰۰ برای کم کاری تیروئید
لووکسین ۱۰۰ میکروگرم برای جبران کمبود هورمون تیروئید در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید استفاده میشود. این دارو به تنظیم متابولیسم بدن کمک کرده و علائمی مانند خستگی، افزایش وزن و حساسیت به سرما را کاهش میدهد. در صورتی که وضعیت بیماری شما چند هفته پس از مصرف دارو مثل قبل ادامه پیدا کرد یا حالتان وخیمتر شد به پزشک اطلاع دهید.
قرص لووکسین برای درمان گواتر
لووتیروکسین برای پیشگیری و درمان گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید) هم استفاده میشود. این دارو با تأمین هورمونهای تیروئیدی مورد نیاز بدن، به کاهش اندازه گواتر و جلوگیری از پیشرفت آن کمک میکند.
قرص لووکسین ۵۰ برای چیست؟
قرص لووکسین ۵۰ حاوی ۵۰ میکروگرم لووتیروکسین سدیم است و برای تشخیص و درمان کمکاری تیروئید، پیشگیری و درمان گواتر و سرطان تیروئید به کار میرود. این دوز معمولا برای بیمارانی که نیاز به تنظیم دقیقتر هورمون تیروئید دارند یا در مراحل اولیه درمان هستند، تجویز میشود.
قرص لووکسین ۵۰ برای تیروئید هاشیموتو
در بیماری تیروئید هاشیموتو، سیستم ایمنی به غده تیروئید حمله میکند که ممکن است منجر به کمکاری تیروئید شود. در این شرایط، قرص لووتیروکسین، مانند لووکسین ۵۰ میکروگرم، برای جبران کمبود هورمون تیروئید و تنظیم عملکرد طبیعی بدن در این بیماران استفاده میشود.
لووکسین ۵۰ برای سرطان تیروئید
لووتیروکسین به عنوان درمان کمکی پس از جراحی یا رادیوتراپی در بیماران مبتلا به سرطان تیروئید وابسته به تیروتروپین (هورمون محرک تیروئید) استفاده میشود تا با سرکوب TSH، رشد سلولهای سرطانی مهار شود.
قرص لووتیروکسین برای لاغری
لووتیروکسین برای درمان کمکاری تیروئید تجویز میشود و نباید به منظور کاهش وزن در افراد با عملکرد طبیعی تیروئید استفاده شود. استفاده نادرست از این دارو میتواند باعث ایجاد عوارض جدی مانند مشکلات قلبی و استخوانی شود.
درمان ندول تیروئید با لووتیروکسین ممکن است؟
لووتیروکسین ممکن است برای کاهش اندازه ندول تیروئید غیرسرطانی استفاده شود اما اثربخشی آن متغیر است. تصمیمگیری درباره درمان باید بر اساس ارزیابی پزشکی و نتایج بیوپسی صورت گیرد.
قرص لووتیروکسین سدیم برای چیست؟
قرص یوتید لووتیروکسین سدیم یا لووتیروکسین سدیم شکل سدیمی هورمون تیروئید مصنوعی است که برای درمان کمکاری تیروئید، پیشگیری و درمان گواتر و سرطان تیروئید استفاده میشود. تفاوتی بین لووتیروکسین سدیم و لووتیروکسین ساده وجود ندارد و هر دو به یک دارو اشاره دارند.
عوارض قرص لووتیروکسین
قرص لووتیروکسین ممکن است عوارض جانبی متعددی شامل افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تب، گرگرفتگی و تعریق داشتهباشد. در صورتی که هر یک از این علائم جدی اما نادر ترشح بالای هورمون تیروئید رخ داد به سرعت پزشک خود را در جریان بگذارید و از فوریتهای پزشکی کمک بگیرید:
- تعرق شدید
- حساسیت به گرما
- تغییرات روحی و روانی مانند اضطراب و نوسانات خلقی
- خستگی
- اسهال
- لرزش
- سردرد
- تنگی نفس
- استخوان درد
- شکستگی آسان استخوانها
- درد قفسهی سینه
- تپش سریع، شدید و نامنظم قلب
- تورم دستها، مچ پا و پاها
- تشنج
واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی لووتیروکسین نادر است. با وجود این اگر واکنش آلرژیک جدیای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت به دکتر متخصص مراجعه کنید. برای اطلاع بیشتر از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی قرص لووکسین بهتر است از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
عوارض قرص لووتیروکسین بر پوست
مصرف لووتیروکسین ممکن است در برخی افراد باعث خارش پوست، قرمزی و ریزش مو شود. این عوارض معمولا در اوایل درمان مشاهده میشوند و ممکن است با گذشت زمان کاهش یابند. در صورت تداوم یا تشدید این علائم، مشاوره با پزشک را فراموش نکنید.
عوارض قرص لووتیروکسین در دراز مدت
مصرف طولانیمدت لووتیروکسین در دوزهای تجویزی پزشک معمولا بیخطر است. با این حال، مصرف بیشازحد میتواند باعث ایجاد عوارضی مانند پوکی استخوان و مشکلات قلبی شود. بنابراین، بررسی منظم سطح هورمونهای تیروئیدی و تنظیم دوز توسط پزشک ضروری است.
عوارض نخوردن قرص تیروئید کم کار لووتیروکسین
عدم مصرف قرص لووتیروکسین در افراد مبتلا به کمکاری تیروئید میتواند منجر به علائمی مانند خستگی، افزایش وزن، افسردگی، حساسیت به سرما، یبوست و در موارد شدید، میکزدم (وضعیت خطرناک ناشی از کمبود شدید هورمون تیروئید) شود.
نامنظم خوردن قرص لووتیروکسین خطر دارد؟
مصرف نامنظم لووتیروکسین عوارض دارد و میتواند منجر به نوسانات سطح هورمونهای تیروئیدی شود که ممکن است علائمی مانند خستگی، تغییرات وزنی و مشکلات قلبی را به همراه داشتهباشد. بنابراین، مصرف منظم دارو در زمانهای مشخص را جدی بگیرید.
قرص لووتیروکسین باعث چاقی میشود؟
لووتیروکسین معمولا باعث چاقی نمیشود. در واقع، این دارو برای جبران کمبود هورمون تیروئید استفاده میشود که میتواند به تنظیم متابولیسم و جلوگیری از افزایش وزن ناشی از کمکاری تیروئید کمک کند.
موارد احتیاط مصرف داروی لووتیروکسین
قبل از استفاده از داروی لووتیروکسین همهی سوابق پزشکی از جمله سابقهی افزایش هورمونهای تیروئید یا پرکاری تیروئید، کاهش فعالیت غدهی فوق کلیوی، بیماریهای قلبی از قبیل بیماری عروق کرونر و ضربان قلب نامنظم، فشار خون بالا و دیابت را با پزشک در میان بگذارید.
اگر مبتلا به دیابت هستید داروی لووتیروکسین ممکن است روی قند خون شما تاثیر بگذارد. قند خون خود را به صورت مرتب بسنجید و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید. در صورتی که دچار علائمی مانند تشنگی بیش از حد، زیاد شدن مقدار ادرار، لرزش، تعریق غیر عادی، سرگیجه و گرسنگی غیر معمول شدید به سرعت پزشک را در جریان بگذارید. ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت، تغییر رژیم غذایی یا تغییر برنامهی تمرینات ورزشی داشتهباشید.
ممکن است کودکان حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی این دارو مانند سردرد، تغییرات بینایی و درد مفاصل و پاها داشتهباشند. همچنین سطح بالای ترشح هورمون تیروئید ممکن است باعث کاهش رشد استخوانها و کوتاه قدی در بزرگسالی شود. تمام تستهای آزمایشگاهی و آزمایشهای پزشکی را انجام دهید تا این موارد کنترل شوند. سالمندان نیز نسبت به عوارض جانبی داروی لووتیروکسین حساستر هستند.
موارد منع مصرف داروی لووتیروکسین
موارد منع مصرف لووتیروکسین شامل حساسیت به این دارو، پرکاری تیروئید کنترلنشده، نارسایی آدرنال درماننشده و سابقه سکته قلبی در چند ماه گذشته است. همچنین، در صورت وجود مشکلات قلبی، دیابت یا پوکی استخوان، پزشک باید قبل از تجویز دارو مطلع شود.
تداخلات دارویی قرص لووتیروکسین پشت آبی و پشت قرمز
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی لووتیروکسین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. مهمترین داروهایی که با قرص لووکسین تداخل دارند عبارت است از:
- پاتیرومر
- فنیتوئین
- پولاپرزینک
- رالوکسیفن
- ریفامپین
- ریتوناویر
- آلومینیوم هیدروکسید
- آمیودارون
- آپالوتامید
- عوامل کمپلکس ساز اسیدهای صفراوی
- کلسیم پلی استایرن سولفونات
- نمکهای کلسیم
- کاربامازپین
اشکال دارویی | تداخل دارویی | عوارض |
---|---|---|
قرص لووکسین ۰.۱ میلی گرم | کاربامازپین | تعرق شدید |
قرص لووکسین ۰.۱ میلی گرم | نمکهای کلسیم | حساسیت به گرما |
قرص ال-تیروکس ۵۰ میکروگرم | پاتیرومر | تغییرات روحی و روانی مانند اضطراب و نوسانات خلقی |
قرص ال-تیروکس ۱۰۰ میکروگرم | رالوکسیفن | خستگی |
قرص یوتیروکس ۲۵ میکرو گرم | ریفامپین | اسهال |
قرص یوتید ۲۵ میکرو گرم | ریتوناویر | لرزش |
قرص لووتین ۰.۱ میلی گرم | آلومینیوم هیدروکسید | سردرد |
قرص لووتیروکسین با چه غذاهایی تداخل دارد؟
مصرف همزمان لووتیروکسین با غذاهای سرشار از فیبر، سویا، گردو، مکملهای کلسیم و آهن میتواند جذب دارو را کاهش دهد. برای جلوگیری از این تداخلات، توصیه میشود لووتیروکسین را صبح ناشتا و حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از صبحانه با آب فراوان مصرف کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
لووتیروکسین دارویی مؤثر برای درمان کمکاری تیروئید است که مصرف منظم و صحیح آن تحت نظر پزشک اهمیت دارد. آگاهی از عوارض جانبی، تداخلات غذایی و دارویی برای بهبود نتایج درمانی و کاهش خطرات ضروری است. اگر در حال حاضر از کم کاری تیروئید رنج میبرید، بهتر است به دکتر غدد یا دکتر داخلی مراجعه کنید. در سایت نوبتدهی آنلاین پزشکان دکترتو، میتوانید از زمانهای نوبت ویزیت حضوری پزشک متخصص مورد نظرتان آگاه شوید و آن را ثبت کنید یا مشاوره تخصصی آنلاین و تلفنی دریافت کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات خوبی که دادین، با اجازتون ی سوال داشتم من کلا تیروییدمو جراحی کردم و دراوردم الان روزی یکی ونصفی قرص میخورم هم یکم لرزش دست دارم و گاهی گزگز دست و هم دلدرد مخصوصا صبحها ،نسبت به قبل هم بیشتر تشنه میشم به نظرتون باید دوز قرصم کم کنم؟
علائم لرزش دست، گزگز، دلدرد و تشنگی ممکن است به دلیل دوز بیش از حد لووتیروکسین یا عدم تعادل هورمونی باشد.
بههیچوجه دوز دارو را خودسرانه تغییر ندهید.
انجام آزمایشهای TSH، T3، T4 و قند خون ناشتا ضروری است.
به دکتر متخصص غدد مراجعه کنید تا دوز داروی شما بهصورت دقیق تنظیم شود.
سلام دکتر من ۱۵ سالمه دو ماه قبل آزمایش دادم تیروئیدم ۷.۵بود قرص لووتیروکسین ۵۰دادن گفتند فقط یک ماه قرص رو مصرف کنم دوباره آزمایش دادم الان شده ۱۲.۷ بازم قرص لووتیروکسین ۱۰۰دادن آیا مصرف کنم
فکر کنم بخاطر قرص بالا رفته
سلام! سطح tsh شما به نظر نیاز به درمان دارد، زیرا مقدار آن بالاتر از حد نرمال است. افزایش سطح tsh به معنای کمکاری تیروئید است که نیاز به درمان با داروهای هورمونی مانند لووتیروکسین دارد.
اگرچه ممکن است احساس کنید که مصرف قرصها باعث افزایش سطح تیروئید شدهاند، اما در واقع هدف از مصرف این داروها کمک به تعادل سطح هورمونهای تیروئید است. بهتر است که طبق دستور پزشک دارو را مصرف کنید و در مورد هرگونه نگرانی با او مشورت کنید تا دوز مناسب برای شما تنظیم شود.
باسلام آقای دکتر من توی سونوگرافی بهم گفتن کیست ساده تیرویید به اندازه ۳میلی میتر داری برا درمان ب چ متخصصی باید رجوع کنم واینکه نیاز ب جراحی هست
سلام
کیست ساده تیروئید معمولاً یک مشکل شایع است که در بسیاری از افراد به وجود میآید و بیشتر مواقع نیازی به درمان یا جراحی ندارد. این نوع کیستها معمولاً خوشخیم هستند و اندازه کوچکی مانند ۳ میلیمتر ندارند که نگرانی زیادی ایجاد کنند. برای ارزیابی بیشتر و تشخیص دقیقتر، شما میتوانید به متخصص غدد درونریز مراجعه کنید. پزشک ممکن است از شما بخواهد که سونوگرافیهای دورهای انجام دهید تا وضعیت کیست تحت نظر باشد. در بیشتر موارد، درمان خاصی لازم نیست و جراحی تنها در صورتی توصیه میشود که کیست علائم یا مشکلات خاصی ایجاد کند، مانند فشار بر ساختارهای اطراف یا رشد غیرعادی آن.
سلام وقت بخیر
پسر من امروز اشتباه قرص لووتیروکسین خورده در حالی که قرص برای خودم بوده پسر م ۸ سالش هست
سلام
این دارو برای کودکان معمولاً تجویز نمیشود و ممکن است باعث مشکلاتی مانند افزایش ضربان قلب، بیخوابی یا تعریق بیش از حد شود. پزشک ممکن است نیاز به بررسی وضعیت او داشته باشد و اقدامات لازم را انجام دهد.
در این شرایط حتمن باید به پزشک یا درمانگاه مراجعه کنید
سلام داکترصاحب من ۲۴سالمه وحدود یک ساله کم کاری تروءیید دارم وازین دارو شش ماه پیش برا تجویز کردن دوماه پیش ازمایش دادم گفتن نورماله الان یکم احساس خفگی در گلوم دارم بنظرتون لازمه دوباره تست بدم استرس دارم ذهنم همش درگیره لطفا جواب بدید
سلام
احساس خفگی در گلو میتواند از علائم تغییرات تیروئید یا مشکلات دیگر مانند اضطراب، ریفلاکس معده یا بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر) باشد. با توجه به سابقه کمکاری تیروئید و مصرف لووتیروکسین، بهتر است آزمایشهای TSH و Free T4 را مجدداً انجام دهید تا وضعیت تیروئید بررسی شود. همچنین، در صورت نیاز، پزشک ممکن است سونوگرافی تیروئید را برای بررسی تغییرات ساختاری تجویز کند. اگرچه نتیجه آزمایش شما دو ماه پیش نرمال بوده، بروز علائم جدید نیاز به بررسی دقیقتر دارد. در کنار آن، استرس میتواند علائم را تشدید کند، بنابراین سعی کنید از تکنیکهای آرامسازی استفاده کنید. مراجعه به پزشک متخصص غدد بهترین اقدام برای اطمینان از سلامتی شماست.
متخصص غدد
سلام من دو روز قرص کم کاری تروئید مصرف میکنم اسهال شدید بااستفراغ ودلپیچه ونفخ امانمو بریده چیکارکنم
سلام دکتر
پسرم ۱۴سالشه سه سال قرص لووتیروکسین ۱۰۰استفاده میکرد الان دوسالی هست دیگه نمی خوره الان وزن کم کرد دلیلش چی هست
سلام
باید مجددا ازمایش های تیروییدی تکرار شود
مخصوصا از نظر tsh و ft4
جدی بگیرید
متخصص غدد
سلام دکتر جان من چند روز پیش آزمایش دادم گفتن تیروئید لب مزه دکتر زنان گفتن ورقص لووتیروکسین ۱۰۰ برام تجویز کردن ۴۰سالمه آیا به نظر شما برای تیروئید لب مرز زیاد نیست
سلام
بستگی به میزان ft4 و tsh دارد
در صورت تجویز پزشک
طبق دستور مصرف نمایید
باسلام و خداقوت بنده چند سال قبل پرکاری تیروئید داشتم با ید درمانی کم کار شدم الان دز دارو لوتیروکسین ۵۰ هرروز میخورم tsh 6 شده اما ضربان قلبم به ۱۶۰ میرود خصوصا شبها ، عرق کف دست دارم و ریزش مو زیاد دارماحساس داغی شدید در کبدم میکنم لطفا رهنماییم فرمایید پارسال هم اینطوری شدم کلی ازمایش دادم مشکلی نبود قرصم یک هفته قطع کردم بهتر شدم
سلام
با این عدد از tsh دارای کم کاری شدید تیرویید هستید
نیاز به بازنگری در دز دارو هستید
علاوه بر ان از نظر قلبی عروقی هم باید چک شوید
خطرناک است
متخصص قلب و عروق
چکاب کامل قلب انجام دادم مشکلی نبود ولی با افزایش دز قرص تپش قلب و احساس گرما و بیرون زدگی چشم میگیرم جایگزین نداره قرص لووتیروکسین
میزان تیرویید و tsh تان چقدر بوده
؟
تیروید که کلا با ید رادیواکتیو از بین رفته ولی ازمایشها اولیه رسید ۵۰
: tsh ولی الان با دز ۵۰ قرص لووتیروکسین ۶ شده ولی بدنم تحمل این قرص نداره تا قطع میکنم علاییمم خوب میشم همه میگن روزی یک قرص۱۰۰ بخور اما من با دز ۵۰ ضربان میگیرم وتمام علایم پرکاری برمیگرده
ممنونم از راهنماییتان
خیر بدون تجویز پزشک به هیچ وجه دز را تغییر ندهید
در طولانی مدت باید مصرف شود
وسپس با صلاحدید پزشک دز تغییر خواهد کرد
فعلا هر سه ماه ازمایش را تکرار کنید
سلام دکتر جان وقت بخیر من تیروئید پرکار داشتم ۱۸ ماه قرص متی مازول خوردم و بشدت لاغر شده بودم که از وزن اولم ۵۵ کیلو کم شده بود بعد اون مدت رفتم عمل و برداشتن با جراحی والا برام قرص لوتیروکسین ۱۰۰ نوشتن وزنم کم هستش و اشتهای زیادی به غذا دارم میخواستم بپرسم میشه یه مدت نخورم تا وزن یکم بیاد بالا و بعد بخورم اخه تو پرسش وپاسخ ها میکین لاغر میکنه منم نمیخوام لاغر بمونم ممنون از وقتی که میزارین و پاسخ میدین
سلام
با توجه به عمل برداشت تیرویید
باید حتمن مصرف کنید
ولی در دز ان باید تجدید نظر شود
حتمن زیر نظر متخصص غدد دارو را تغییر دهید
متخصص غدد