فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
شکستگی پا میتواند نتیجه اصابت ضربه شدید، سقوط، فشار زیاد روی پا، استفاده نادرست از پا یا نقص ساختاری استخوانها باشد. این اتفاق میتواند تاثیر زیادی روی کیفیت زندگی فرد داشته باشد، و در مواردی زمان و فرآیند درمانی طولانی دارد.
اگر در ناحیه پا درد شدیدی احساس میکنید یا به این ناحیه ضربه وارد شده است، حتما برای تشخیص شکستگی به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
شکستگی پا چیست؟
شکستگی پا به معنای شکستن یا ترکیدن یک یا چند استخوان در قسمت پا است. ضربه شدید به پا، سقوط از ارتفاع، فشار زیاد روی پا، استفاده نادرست از پا (در ورزشهای باشگاهی)، استفاده از کفش نامناسب یا نقص ساختاری استخوانها، یا بیماریهایی مانند اوستئوپوروز (کاهش چگالی استخوان) یا سرطان استخوان میتوانند از علل شکستگی استخوان در ناحیه پا باشند. معمولا فرد بعد از وقوع این حادثه دچار درد شدید در ناحیه آسیب دیده، تورم، قرمزی، کبودی، عدم قابلیت حرکتی نرمال، تغییر شکل شدید پا و احساس گرما یا سردی در ناحیه مورد شکستگی میشود. علت پادرد جابهجا شدن استخوانها است.
انواع شکستگی استخوان پا
این مشکل انواع مختلفی دارد که در جدول زیر مشاهده میکنید:
نوع شکستگی | تعریف |
---|---|
شکستگی بسته | استخوان شکسته اما پوست محافظت کننده سالم است و از بروز آسیب باکتریایی جلوگیری میکند. |
شکستگی مرکب | استخوان شکسته و پوست نیز تاثیر میبیند که میتواند منجر به عفونتها و مشکلات جدی تر شود. |
شکستگی جابهجایی استخوان | استخوانها به طور ناهمزمان دچار انحراف شده و جابهجا میشوند و باید به اصطلاح جا بیفتند. |
شکستگی جزئی | تنها بخشی از استخوان ترک خورده و بقیه بخشها سالم میمانند. |
شکستگی کامل | استخوان به طور کامل ترک خورده و به دو قسمت جداگانه تقسیم میشود. |
شکستگی مویی | استخوان به صورت مویی ترک میخورد که ممکن است به طور طولانی امتداد یابد و درمان آن نیازمند وقت طولانی است. |
علائم شکستگی پا (نشانه های شکستگی پا)
علائم این مشکل شامل موارد زیر هستند:
- درد شدید در محل این مشکل در سراسر پا
- تورم و قرمزی
- کبودی
- ناتوانی در حرکت
- تغییر شکل قابل توجه در استخوان
علائم با توجه به ناحیه شکستگی کمی متفاوت میشود. به عنوان مثال شکستگی استخوان ران بسیار دردناک بوده و دیرتر هم جوش میخورد.
شکستگی پا چقدر طول میکشد؟
مدت زمان لازم برای بهبود کامل این مشکل بستگی به عوامل مختلفی دارد و ممکن است بین چند هفته تا چندماه طول بکشد:
- نوع و شدت شکستگی
- موقعیت استخوان شکسته
- سن، سلامت عمومی، وضعیت استقامت استخوانها و پاسخ فرد به درمان
- نحوه و کیفیت درمان و پیروی از رژیم درمانی، رعایت توصیههای پزشک و فیزیوتراپیست
شکستگی پا و تب
در برخی از شرایط بعد از بروز شکستگی، فرد علاوه بر احساس درد، دچار تب هم میشود که دلیل آن را میتوان عفونت در ناحیه شکستگی دانست.
شکستگی پا و کبودی
کبودی ناشی از شکستگی پا به دلیل تخریب عروق کوچک در نزدیکی ناحیه آسیب دیده و خونریزی درون بافتهای نرم است. این کبودی در نزدیکی محل شکستگی، اطراف آن یا در سراسر پا ظاهر میشود.
ورم بعد از شکستگی پا
ترشحات مایع و التهاب در ناحیه مورد تاثیر علت اصلی ورم بعد از شکستگی پا است که در شکستگیهای انسدادی (باز) و شکستگیهای بسته (بدون باز شدن پوست) رخ میدهد. التهاب همراه با ترشحات مایع، خون، و سایر مواد، پاره شدن عروق در نزدیکی شکستگی و نفوذ مایعات، میتوانند باعث خونریزی و تجمع خون در ناحیه شکستگی شوند که نتیجه آن ورم پا خواهد بود.
شکستگی کف پا
شکستگی کف پا یا شکستگی استخوانهایی که در قسمت زیرین پا قرار دارند شامل استخوانهای متاتارس (استخوانهایی که به انگشتان پا متصل میشوند) یا استخوان فسیلی (استخوانی که از پا به پاشنه متصل میشود) میشود و بهخاطر ضربه مستقیم و شدید به پا، سقوط از ارتفاع، تحمیل وزن بیش از حد روی پا، فشار وارد شده به پا در اثر فعالیت ورزشی یا تصادفات مختلف اتفاق میافتد. شایعترین شکستگی در کف پا شکستگی رقصنده است. گاهی هم ممکن است شکستگی انگشت اتفاق بیفتد.
شکستگی پا از لگن
شکستگی لگن (فمور) به عنوان شکستگی پیچیده و جدی در قسمت بالایی پا محسوب میشود که معمولا نیاز به درمان جراحی دارد و باعث محدودیت شدید حرکت و کمتوانی حرکتی میشود. علائم شکستگی پا از لگن عبارتند از درد شدید در ناحیه پا و لگن، تورم شدید، عدم توانایی در حرکت و قدمزدن، و تغییر شکل پا. در بیشتر موارد، برای درمان این نوع جراحت، جراحی و استفاده از وسایل کمکی مانند بالشتک برای کمک به بهبودی و بازگشت به حالت عادی حرکتی توصیه میشود.
شکستگی پا از زانو
شکستگی زانو شامل شکستگی استخوان ران (فمور) یا استخوان ساق (تیبیا و فیبولا) میشود و معمولا نیازمند درمان جراحی است چرا که باعث محدودیت قابل توجهی در حرکت و عملکرد پا میشود. تصادفات خطرناک، فعالیتهای ورزشی شدید، سقوط از ارتفاع، و ضربه مستقیم به پا از عوامل ایجاد این نوع شکستگی هستند. علت زانو درد شدید میتواند شکستگی یا در رفتگی مفاصل این ناحیه باشد.
علت شکستگی پا
علل مختلفی وجود دارد که عبارتند از:
- تصادفات خطرناک، سقوط از ارتفاع، ضربه مستقیم و شدید به پا یا سوانح و حوادث ورزشی
- استفاده نادرست از پا مانند وارد کردن ضربه بیش از حد به پا در هنگام ورزش یا فعالیتهای روزمره
- ضعف استخوانها، کمبود ویتامین D و کلسیم
- بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید، آرتروز، استئوپوروز و سرطان استخوان
- عوامل ژنتیکی
- تنش و فشار مکرر
شکستگی پا در افراد دیابتی
پروسه بهبودی و درمان این مشکل در افراد دیابتی تا ۸۷ درصد طولانیتر شده و ریسک عوارض آن ۳.۴ برابر بیشتر است. بیماران دیابتی در صورت شکستگی پا با عوارضی مانند دیر جوش خوردن، جوش نخوردن، در رفتگی یا آرتروز کاذب روبهرو هستند. شواهد بالینی نشان میدهند که دیابت باعث به تاخیر افتادم زمان بهبودی شکستگی میشود.
شکستگی پا در بارداری
این مشکل در دوران بارداری نسبتا نادر است، اما در برخی موارد اتفاق میافتد. علل اصلی این مشکل در دوران بارداری عبارتند از:
- کاهش میزان کلسیم استخوانها یا کمبود ویتامین D
- فشار وارد شده به پاها ناشی از افزایش وزن مادر
- تغییرات هورمونی در بدن باعث ضعف استخوان و افزایش ریسک شکستگی میشود.
شکستگی پا در سالمندان
یکی از آسیبهای استخوانی مهم و شایع در این گروه سنی، این مشکل است. با پیشرفت سن، استخوانها تمایل به ضعف و کاهش چگالی استخوانی دارند. این عملکرد استخوانها را آسیبپذیرتر کرده و خطر شکستگی را افزایش میدهد.
برخی بیماریها مانند اوستئوپوروز (کاهش مقاومت استخوان)، آرتروز (ترک خوردگی استخوان و زغالی شدن آن) و سرطان استخوان میتوانند استحکام استخوانها را کاهش دهند و احتمال شکستگی در سالمندان را زیاد کنند. با توجه به افزایش خطر شکستگی پا در سالمندان، پیشگیری بسیار مهم است.
شکستگی پا در کودکان
سقوط از ارتفاع، تصادفات و فعالیتهای ورزشی یا بازیهای فیزیکی ممکن است منجر به این مشکل، استخوانهای پاشنه، مچ پا و پاشنه پای کودک شود. در دوران رشد، استخوان کودکان نسبت به بزرگسالان نسبتا ضعیفتر هستند. رشد سریع استخوانها ممکن است باعث ضعف و آسیب پذیری آنها شده و خطر شکستگی را افزایش دهد.
برخی بیماریها مانند بیماری آهسته پیشرونده استخوان که باعث عدم جذب کلسیم کافی شده میتوانند به بروز این مشکل در کودکان منجر شوند. کودکان جنب و جوش و فعالیت زیادی دارند و ممکن است در اثر این حرکات هم دچار آسیبدیدگی شوند.
تشخیص شکستگی پا
این کار باید توسط پزشک ارتوپدیست یا متخصص ارتوپدی صورت بگیرد. روشها و تستهای معمول برای تشخیص این مشکل عبارتند از:
- بررسی سوابق بیماری و علائم شکستگی، وقوع ضربه یا حادثه، علائم درد، تورم و ناتوانی در حرکت
- معاینه بالینی از جهت وجود ورم، کبودی و درد
- ایکس ری برای بررسی دقیق نقاط و شکل شکستگی
- آزمونهای تکمیلی مانند تست خون، آزمون اسکن استخوان یا ام آر آی
درمان شکستگی پا
بستگی به نوع، موقعیت و شدت شکستگی، درمان آن متفاوت خواهد بود:
- گچ گرفتن یا بانداژ کردن برای محکم و ثابت نگه داشتن استخوان شکسته
- استفاده از فیکساتورها مانند پینها، پلاکها و پیچها جهت ثابت ماندن استخوان در محل شکستگی
- جراحی در موارد جدی و پیچیده
- فیزیوتراپی و تمرینات و تکنیکهای تقویت عضلات و مفاصل پا، کاهش محدودیت حرکتی و تسریع بهبودی
۱. شکستگی پا و گچ گرفتن
گچ گرفتن به عنوان یکی از روشهای شایع در درمان شکستگی پا استفاده میشود. پا با استفاده از بانداژ یا پانسمان پوشانده شده و گچ اطراف پا قرار میگیرد تا استخوانها ثابت بمانند. بعد از گچ گرفتن، باید دستورات پزشک را رعایت کنید، هرگونه فشار و بار اضافی به استخوان گچ گرفته و حرکات غیرطبیعی روی پای شکسته ممنوع است. از آب خوردن روی گچ هم خودداری کنید تا گچ خشک بماند.
ورم پا بعد از گچ
پدیده طبیعی که بهخاطر تراکم خون در قسمت گچ گرفته شده، کاهش جربان خون و تورم ناشی از آسیب به بافتها ایجاد میشود. اما اگر ورم پا بعد از گچ شدید یا با درد باشد، با پزشک تماس بگیرید. بالا نگه داشتن پاها میتواند ورم را کم کند.
۲. درمان ورم شکستگی پا
راهکارهای زیر برای درمان ورم بعد از این مشکل توصیه میشوند:
- با بالا بردن پا جریان خون به سمت بالا تر میرود و ورم کم میشود. ۱۵-۲۰ دقیقه در هر ساعت پاها را بالا ببرید.
- قرار دادن یک بسته یخ میتواند به کاهش التهاب و تورم کمک کند.
- استفاده از باند یا پانسمان فشاری میتواند به کاهش ورم کمک کند. اما توجه داشته باشید که فشار نباید بیش از حد باشد و عروق را فشار ندهد.
- حرکات آرام و ملایم پاها
- در صورت تایید پزشک، برای کاهش ورم آنتیالتهاب مصرف کنید.
۳. شکستگی پا و پلاتین
در برخی موارد، برای درمان این مشکل و به منظور استحکام بخشیدن به استخوان شکسته، از پلاتین یا پینهای فلزی استفاده میشود. در این روش، مهرهها یا پلاتینها به استخوان شکسته نصب میشوند و به کمک پیچها یا سیمهای فلزی ثابت میشوند. این فلزها به عنوان سازنده موقتی عمل میکنند و در طول فرایند بهبود، استخوان جدید شروع به تشکیل میکند.
پس از ثابت شدن استخوان، پلاتین یا مهرههای فلزی توسط جراح برداشته شده، اما در برخی موارد نیاز به نگهداری طولانیتری دارند. تصمیم نهایی درباره استفاده از پلاتین و نوع جراحی مورد نیاز برای درمان شکستگی پا باید توسط جراح ارائه شود.
۴. دارو برای شکستگی پا
استفاده از داروها جهت کنترل درد، کاهش التهاب و تسریع فرایند بهبود بیماری میتواند مفید باشد. به هر حال، نوع دقیق داروها بسته به شدت این مشکل، نوع درمان و تشخیص پزشک متفاوت است:
- آنالژزیکها برای کنترل درد و کاهش التهاب
- آنتیکوآگولانتها برای جلوگیری از تشکیل لخته خون در ناحیه شکستگی پا
- مکملهای کلسیم و ویتامین د برای تقویت استخوانها و تسریع فرایند بهبود شکستگی
۵. قرص برای درد شکستگی پا
معمولا در درمان درد این مشکل، از داروهای ضد درد قویتر استفاده میشود تا کنترل درد بهبود یابد. تعدادی از قرصهای قابل استفاده برای کنترل درد این مشکل عبارتند از:
- پاراستامول
- استامینوفن
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- مورفین
- سایر اپیوئیدها
۶. جراحی شکستگی پا
در مواردی که این مشکل خیلی جدی باشد یا درمان غیرجراحی نتیجه مطلوبی نداده است چارهای به جز جراحی باقی نمیماند. جراحی به منظور تثبیت استخوانهای شکسته، بازسازی ساختار شکسته و اصلاح هر نقص بسته به جزئیات شکستگی، موقعیت استخوانهای شکسته و توصیه پزشک احتمالی انجام میشود.
در برخی جراحیها، جراح باید از پین، میخها یا پلاکها برای تثبیت استخوانها در جای خود استفاده کند. اگر نیاز به جایگزینی بخشی از استخوان باشد، جراح سراغ پروتز میرود. در مواردی هم جراحی بازسازی استخوان، مانند ترمیم شکستگی به وسیله انتقال استخوان انجام میشود.
۷. شکستگی پا و فیزیوتراپی
فیزیوتراپی یکی از روشهای مهم در درمان و بهبودی پس از این مشکل است که شامل تمرینات و فعالیتهای جسمی است که به کمک متخصص فیزیوتراپی انجام میشود. هدف اصلی فیزیوتراپی بهبود عملکرد پا، افزایش قدرت عضلات، افزایش محدودیت حرکتی، کاهش درد و درمان گرفتگی عضله پا است. تمرینات فیزیوتراپی عبارتند از:
- تمرینات قدرتی، مقاومتی با وزنه، تقویت عضلات محیطی پا و تمرینات تعادل و استحکام عضلات. علت درد ساق پا، ضعف عضلات این ناحیه بوده و با فیزیوتراپی درد کاهش پیدا میکند.
- تمرینات انعطافپذیری و کشش عضلات و بافتهای نرم
- تمرینات تعادلی و کنترل حرکتی
- ماساژ و تکنیکهای دستی
- الکتروتراپی
مراقبت از شکستگی استخوان پا در خانه (درمان شکستگی پا در خانه)
نکات مراقبتی شکستگی پا در خانه میتواند روند بهبودی را تسهیل کند. برخی از روشهای مراقبت از این مشکل در خانه عبارتند از:
- استراحت کامل
- قرار دادن پا در حالت بالا
- کمپرس یخ
- استفاده از بانداژ و پانسمان
- استفاده از عصاهای کمکی
- رعایت دستورات دارویی
- تغذیه سالم و متعادل شامل مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
- تمرینات فیزیوتراپی
درمان خانگی عفونت شکستگی پا
در صورت بروز این مشکل، مهم است به عفونت دقت کنید و در صورت وجود علائم عفونت، به پزشک مراجعه کنید. درمان خانگی عفونت این مشکل به تنهایی کافی نیست و نیاز به مراجعه به پزشک و دریافت درمان مناسب دارد. با روشهای زیر میتوانید از پیشروی عفونت پیشگیری کنید:
- رعایت بهداشت دست قبل از هرگونه مراحل درمانی
- نظافت منطقه زخم با آب و محلول ضدعفونی کننده (مانند محلول سالین)
- تعویض بانداژ بهطور منظم
- مصرف آنتیبیوتیک
- رعایت توصیههای پزشک
برای شکستگی پا چی خوبه؟
مواد غذایی زیر میتوانند در بهبود و تقویت استخوانها و بازسازی بافتهای آسیب دیده کمک کنند:
- ماهی، مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، لوبیا، نخود و لبنیات (مانند پنیر و ماست)
- پرتقال، نارنگی، تمشک، گیلاس، بلوبری، فلفل قرمز و سبز، گلابی و سبزیجات تازه
- ویتامین D و کلسیم
- مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت قرمز، جگر، مرغ، ماهی، لوبیا و نخودسبز
- غذاهای ضد التهاب
عصای شکستگی پا چیست؟
عصای شکستگی پا عموما از جنس فلزی یا آلومینیوم ساخته میشود و دارای دستههایی هستند که میتوانید به آنها چسبیده و آنها را در طول حرکت خود بکشید و به طور موقت قابلیت حرکت و راه رفتن را بهبود میبخشند. طول عصا قابل تنظیم است. استفاده از آن فشار را از پاهای آسیب دیده کم می کند.
کفش شکستگی پا چیست؟
نوعی کفش است که به طور خاص برای فردی که این مشکل را دارد یا در فرآیند بهبود پس از شکستگی قرار دارد، طراحی شده است. هدف اصلی این کفشها، حمایت، پشتیبانی و راحتی بیشتر استخوانها و بافتهای آسیب دیده در پا است. این کفشها منعطف، محکم، ضربهگیر و آنتی شوک هستند و طراحی مناسبی دارند.
شکستگی پا چقدر طول میکشه خوب شه؟
بسته به نوع شکستگی، موقعیت، عمل جراحی (اگر لازم باشد) مدت زمان بهبودی متفاوت خواهد بود و بین چند هفته تا چند ماه طول میکشد.
عوارض شکستگی پا
برخی از عوارض شایع این مشکل عبارتند از:
- درد شدید و مزمن در منطقه شکستگی و اطراف آن که با حرکت، فشار یا بار بیشتر تشدید میشود.
- تورم
- کبودی و تغییر رنگ پوست
- محدودیت حرکت
- عفونت، قرمزی، گرمی
- خونریزی در موارد جراحی،
- عدم ترمیم صحیح استخوان و تکرار عمل
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
شکستگی پا میتواند باعث درد، تورم، کبودی و محدودیت حرکت شود. عوارض دیگر شامل عفونت و مشکلات جراحی هستند. زمان بهبود کامل از چند هفته تا چند ماه ممکن است طول بکشد. مهم است که به توصیههای پزشک پایبند باشید و در صورت بروز هرگونه علامت نگران کننده، به پزشک مراجعه کنید.
در صورت ضربه شدید به پا یا علائمی مانند درد شدید حتما به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. ممکن است متخصص در طول درمان شما را به متخصص فیزیوتراپی هم ارجاع دهد. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر متخصص ارتوپد و همچنین مشاوره آنلاین دکتر فیزیوتراپی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
وقتی پامو گچ گرفتن پام التهاب داشت الان بعدازیه هفته التهابش کمتر شده وگچ شل شده
آیا باید گچ عوض بشه ؟
اگه با همین ادامه بدیم تاثیری درجوش خوردن استخوان نمیذاره؟
سلام
بعد از یک هفته مشکلی نیست
مگر اینگه گچ بیرون بیاید
سلام
من پام ازناحیه مچ شکسته وگچ گرفتن الان برای جلوگیری از لخته شدن خون دکترقرص آکسابین تجویز کردن، بجزقرص چیکارمیشه کردکه ازلخته شدن خون جلوگیری بشه؟
سلام
همین کافی ست
گاهی اسپرین همتجویز میگردد
سلام من صندلی افتاد رو پام و خیلی درد داره کبودی داره(خیلی کوچک) و قرمزی لنگ لنگان باید راه برم و توی حالت نشسته میتونم پامو جابجا کنم اما با درد آیا شکستگیه
سلام
بله علایم شکستگی دارید
عکس رادیولوژی الزامی است
سلام من یک صندلی افتاد روی پام و من درد شدیدی دارم ول باید لنگ لنگان راه برم در حالت نشسته میتونم پام رو جا به جا کنم قرمزی دارم و پام کبود شده(۱ کبودی خیل کوچک) آیا شکستگی چه باید کنم؟
سلام
بله علایم شکستگی دارید
عکس رادیولوژی الزامی است
سلام دکتر من مچ پای راستم بر عثر تصادف شکسته و دکتر عمل کرده یک ماه میشه پیچ مهره گذاشته خواستم بدونم بعد از باز گچ پام مثل قبل میشود یا ناقص میشود چون باید خرج یه خانواده ۶ نفری بدم کلا چند وقت باید تو گچ باشه و پام مثل قبل میشه یا نه ممنون
سلام
احتمالا پس از ان نیاز به فیزیوتراپی و دارو دارید
سلام ببخشید دختر۱۸ ماهم هفته پیش افتاد و مچ پاش اسیب دیده عکس گرفتیم گفت مشکلی نداره ولی هنوز درد داره و نمیتونه درست راه بره علتش چیه
سلام
زیر نظر پزشک نیاز به مکمل ویتامین دی دارند
سلام من بنده پام زربه خورده است عفو نت باد کرده چی کار کنم
سلام
روزانه نیاز به شستشو دارد
در صورت التهاب از سلکسیب استفاده کنید
در صورت عدم بهبود عکس رادیولوژی الزامی است
سلام عرض ادب
دکترجان ساق پام براثر ضربه شدید به نوک پله زخم شده و اول اصلا درناحیه استخوان دردنداشتم الان که۳روز ازش گذشته دوسه قدم که راه میرم در قسمت استخوان ساق پا درددارم بعدش درست میشه احتمال شکستگی یا ترک وجود داره؟
سلام
بله احتمال اسیب به کشکک وجود دارد
بهتر است عکس رادیولوژی گرفته شود
سلام دکتر من پای راستم از ناحیه قوزک پا در اثر سقوط از ارتفاع یک هفته پیش شکست و بعد از عکس گرفتن آتل بستیم و دکتر گفت ۵ تا ۶ روز بعد که ورزش خوابید گچ بگیر .الان ۲ روزه هر بیمارستانی میرم ارتوپد ندارن که گچ بگیرن تو همین شرایط با آتل بمونه مشکل پیدا میکنه. یا باید حتما گچ بگیرم. ممنون از پاسخ شما
سلام
تا یک هفته با اتل بماند
سپس در صورت لزوم گچ گرفته شود
سلام عرض ادب
دکترجان ساق پام براثر ضربه شدید به نوک پله زخم شده و اول اصلا درناحیه استخوان دردنداشتم الان که۳روز ازش گذشته دوسه قدم که راه میرم در قسمت استخوان ساق پا درددارم بعدش درست میشه احتمال شکستگی یا ترک وجود داره؟
سلام
بله احتمال اسیب به کشکک وجود دارد
بهتر است عکس رادیولوژی گرفته شود
سلام دکتر من پای راستم از ناحیه قوزک پا در اثر سقوط از ارتفاع یک هفته پیش شکست و بعد از عکس گرفتن آتل بستیم و دکتر گفت ۵ تا ۶ روز بعد که ورزش خوابید گچ بگیر .الان ۲ روزه هر بیمارستانی میرم ارتوپد ندارن که گچ بگیرن تو همین شرایط با آتل بمونه مشکل پیدا میکنه. یا باید حتما گچ بگیرم. ممنون از پاسخ شما
سلام
تا یک هفته با اتل بماند
سپس در صورت لزوم گچ گرفته شود