فهرست مطالب
- علت نارسایی کلیه
- انواع نارسایی کلیه
- علائم نارسایی کلیه چیست؟
- مراحل نارسایی کلیه
- نارسایی کلیه چگونه تشخیص داده میشود؟
- درمان نارسایی کلیه
- عواملی که خطر ابتلا به نارسایی حاد کلیه را افزایش میدهند!
- رژیم غذایی مناسب بیماران نارسایی کلیه
- پیشگیری از نارسایی کلیه
- امید به زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه
- راهنمای مراجعه به پزشک
کلیه اندامی است که وظیفه فیلتر خون و دفع سموم از بدن را به عهده دارد. هر فرد یک جفت کلیه در بدن خود دارد که در قسمت پایین کمر قرار دارند (هر کلیه در یک طرف ستون فقرات). بعد از اینکه کلیهها خون را فیلتر و سمزدایی کردند، سموم را به مثانه میفرستند تا بدن از طریق ادرار آنها را دفع کند. نارسایی کلیه یا کم کاری کلیه زمانی اتفاق میافتد که کلیههای شما توانایی تصفیه مواد زائد خون را از دست میدهند. عوامل زیادی میتوانند در سلامت و عملکرد کلیه شما اختلال ایجاد کنند، مانند:
- قرار گرفتن در معرض مواد سمی مثل آلایندههای محیطی یا برخی داروها
- برخی از بیماریهای حاد و مزمن
- کمآبی شدید
- ترومای کلیه.
اگر فردی مبتلا به نارسایی کلیه باشد و نتواند کار خود را بهدرستی انجام دهند، بدن شما مملو از سموم میشود. این مساله میتواند منجر به کم کاری کلیه شود که در صورت عدم درمان، جان شما را تهدید میکند. برای تشخیص و درمان نارسایی کلیه میتوانید به متخصص اورولوژی یا متخصص نفرولوژی مراجعه کنید. در دکترتو با بهترین پزشکان برای درمان نارسایی کلیه آشنا شوید، با آنها مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
علت نارسایی کلیه
کم کاری کلیه میتواند نتیجه یک بیماری زمینهای یا علل دیگر باشد. علت کم کاری معمولا نوع نارسایی کلیه را هم تعیین میکند. مشکلات و بیماریهای زیادی ممکن است در نهایت منجر به نارسایی کلیه شوند. در ادامه علل ایجاد نارسایی کلیه را به چند دسته کبی تقسیم کردهایم و سپس هر یک را به صورت جزئیتر بررسیه کردهایم.
۱. اختلال در جریان خون به کلیه ها
اختلال در جریان خون به کلیهها میتواند باعث نارسایی کلیه شود. برخی از شرایطی که باعث کاهش جریان خون به کلیهها میشوند عبارتاند از:
- حمله قلبی
- بیماری قلبی
- زخم کبد یا نارسایی کبد
- کم آبی بدن
- سوختگی شدید
- نوعی واکنش آلرژیک
- عفونت شدید مانند سپسیس
- فشار خون بالا و داروهای ضد التهاب هم میتوانند جریان خون به کلیه را محدود کنند.
۲. مشکلات دفع ادرار
آنچه کلیه فیلتر میکند باید بهصورت ادرار از بدن خارج شود. وقتی در دفع ادرار مشکلی وجود داشته باشد مانند بیماری بی ادراری، خروجی کلیه بسته شده و کلیه با مشکلاتی روبرو خواهد شد. هنگامی که بدن شما نمیتواند ادرار را دفع کند، سموم در کلیه انبار میشوند و کلیهها را بیشازحد سنگین میکنند. برخی از سرطانها میتوانند مجاری ادرار را مسدود کنند، مانند:
- سرطان پروستات (شایعترین نوع در مردان)
- سرطان روده بزرگ
- سرطان گردن
- سرطان مثانه.
سایر شرایط میتوانند با ادرار تداخل کنند و احتمالاً منجر به نارسایی کلیه شوند، عبارتاند از:
- سنگ کلیه
- پروستات بزرگشده که باعث گرفتگی مجاری ادراری هم میشود
- لختهشدن خون در دستگاه ادراری شما
- آسیب به اعصابی که مثانه شما را کنترل میکنند.
۳. علل دیگر نارسایی کلیه
موارد دیگری که ممکن است منجر به نارسایی کلیه شود عبارتاند از:
- عفونت
- مواد مخدر و الکل
- واسکولیت، التهاب رگهای خونی
- لوپوس، یک بیماری خودایمنی است که میتواند باعث التهاب بسیاری از اندامهای بدن شود.
- گلومرولونفریت، التهاب رگهای خونی کوچک کلیهها و از علائم کلیه درد
- سندرم همولیتیک اورمیک، که شامل تجزیه گلبولهای قرمز خون به دنبال عفونت باکتریایی روده است.
- مولتیپل میلوما، سرطان سلولهای پلاسما در مغز استخوان شما
- اسکلرودرمی، یک بیماری خودایمنی که بر پوست شما تأثیر میگذارد.
- پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک، اختلالی که باعث لختهشدن خون در عروق کوچک میشود.
- داروهای شیمیدرمانی برای درمان سرطان و برخی بیماریهای خود ایمنی
- رنگهای مورد استفاده در برخی آزمایشات تصویربرداری
- آنتی بیوتیکهای خاص
- دیابت کنترل نشده.
انواع نارسایی کلیه
کم کاری لیه خود به چند دسته تقسیم میشود. پنج نوع مختلف نارسایی کلیه وجود دارد که عبارتاند از:
۱. نارسایی حاد پیش کلیوی
اختلال در جریان خون به کلیهها میتواند باعث نارسایی حاد پیش کلیوی شود. کلیهها بدون جریان خون کافی نمیتوانند سموم را از خون فیلتر کنند. این نوع نارسایی کلیه معمولاً زمانی قابلدرمان است که پزشک علت کاهش جریان خون را مشخص کند.
۲. نارسایی حاد کلیه
نارسایی حاد کلیه میتواند ناشی از ترومای کلیه (ضربه مستقیم به کلیهها، مانند ضربه فیزیکی یا تصادف) باشد. در این حالت کلیههای شما دچار ایسکمی (کمبود اکسیژنرسانی به کلیهها) است.
موارد زیر ممکن است باعث ایسکمی شوند:
- خونریزی شدید
- شوکه شدن
- انسداد عروق خونی کلیه
- گلومرولونفریت.
۳. نارسایی مزمن پیش کلیوی
وقتی برای مدت طولانی خون کافی به کلیهها جریان نداشته باشد، کلیهها شروع به کوچکشدن میکنند و توانایی عملکرد مؤثر خود در تصفیه کامل خون را از دست میدهند.
۴. نارسایی مزمن کلیه
نارسایی مزمن کلیه زمانی اتفاق میافتد که آسیب طولانیمدت به کلیهها وارد شود.این حالت از ضربه مستقیم به کلیهها در اثر خونریزی شدید یا کمبود اکسیژن ایجاد میشود.
۵. نارسایی مزمن پس کلیوی
انسداد طولانیمدت مجاری ادراری، مانع از دفع ادرار میشود. این باعث فشار به کلیه و در نهایت آسیب به کلیه میشود.
علائم نارسایی کلیه چیست؟
گاهی اوقات هیچ علامتی مبنی بر وجود نارسایی وجود ندارد. اما معمولا فردی مبتلا به نارسایی کلیه علائمی خواهد داشت. علائم احتمالی عبارتاند از:
- کاهش مقدار ادرار یا تکرر ادرار
- تورم پاها و مچ پا، به دلیل جمعشدن مایعات در پا که ناشی از نارسایی کلیهها در دفع ضایعات آب است (ادم محیطی)
- تنگینفس غیرقابلتوضیح
- احساس خستگی یا خوابیدن بیشازاحد
- حالت تهوع مداوم
- گیجی
- درد یا فشار در قفسه سینه
- مشکل در تنفس
- تشنج
- خارش
- گرفتگی عضلات
- عدم احساس گرسنگی.
رنگ ادرار در کم کاری کلیه
رنگ ادرار شما حاوی نشانههایی از سلامت کلی بدن شماست. تغییر رنگ ادرار ممکن است شما را از برخی مشکلات آگاه کند.
- شفاف یا زرد کم رنگ: این رنگ نشان میدهد که عملکرد کلیههای شما ایده آل است.
- زرد تیره یا کهربایی: ممکن است دچار کمآبی شده باشید. سعی کنید آب بیشتری بنوشید و مصرف نوشابههای تیره، چای یا قهوه را کاهش دهید.
- نارنجی: این رنگ میتواند نشانه کمآبی بدن باشد، یا ممکن است نشانه وجود صفرا در جریان خون شما باشد. اما این رنگ معمولا نشاندهنده بیماری کلیوی نیست.
- صورتی یا قرمز: ادراری که به رنگ صورتی یا قرمز دیده میشود ممکن است حاوی خون باشد یا ممکن است در اثر مصرف برخی مواد غذایی مانند چغندر یا توت فرنگی ایجاد شود. شما میتوانید با انجام آزمایش ادرار پی به دلیل آن ببرید.
- ادرار کف آلود: ادراری که حالت کف داشته باشد نشانهای از وجود پروتئین غیرطبیعی در ادرار است. ادرار به صورت طبیعی پروتئین ندارد. وجود پروتئین در ادرار نشانه بیماری کلیوی است.
مراحل نارسایی کلیه
نارسایی کلیه به پنج مرحله طبقهبندی میشود. این موارد از بسیار خفیف (مرحله ۱) تا نارسایی کامل کلیه (مرحله ۵) متغیر است. با پیشرفت مراحل، علائم و عوارض افزایش مییابد. مراحل کم کاری کلیه عبارتاند از:
مرحلهی ۱
این مرحله بسیار خفیف است. ممکن است هیچ علائم قابل مشاهدهای نداشته باشید. میزان آسیب به کلیهها بسیار کم است. هنوز هم میتوان با حفظ یک سبک زندگی سالم، پیشرفت بیماری را مدیریت کرد و روند آن را کند کرد. نارسایی خفیف کلیه را میتوان با یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و عدم استفاده از محصولات تنباکویی کنترل کرد. با حفظ وزن متعادل و کنترل قند خون میتوانید روند بیماری را بسیار کُندتر کنید.
مرحله ۲
مرحله ۲ بیماری کلیوی هنوز یک شکل خفیف در نظر گرفته میشود، اما نشانههای قابل تشخیص مانند وجود پروتئین در ادرار یا آسیب فیزیکی به کلیهها ممکن است آشکارتر باشد.
برای درمان نارسایی کلیه در مرحله ۲ هنوز میتوان از رویکردهای تغییر سبک زندگی استفاده میشود. با پزشک خود در مورد پیشگیری از سایر عوامل خطرساز که میتوانند باعث پیشرفت سریعتر بیماری شوند صحبت کنید. این عارضهها شامل بیماری قلبی، التهاب و اختلالات خونی است.
مرحله ۳
در این مرحله بیماری کلیوی متوسط در نظر گرفته میشود و کلیههای شما آنطور که باید کار نمیکنند. مرحله ۳ بیماری کلیه گاهی اوقات به ۳A و ۳B تقسیم میشود. آزمایش عملکرد کلیه میزان مواد زائد بدن شما را اندازهگیری میکند و تصویری از عملکرد کلیه به پزشک میدهد. سپس پزشک میتواند این دو مرحله را از هم متمایز کند.
علائم ممکن است در این مرحله آشکارتر از مرحله ۲ باشد. تورم در دست ها و پاها، کمردرد و تغییر مکرر ادرار معمولا در این مرحله از نارسایی قابل مشاهده است.
انتخاب یک سبک زندگی سالم ممکن است در کنترل بیماری کمککننده باشد. پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان بیماریهایی که روند نارسایی کلیه را تسریع میکنند در نظر بگیرد.
مرحله ۴
مرحله ۴ بیماری کلیوی متوسط تا شدید در نظر گرفته میشود. در این مرحله کلیهها خوب کار نمیکنند، اما هنوز کلیهها دچار نارسایی کامل نشدهاند. علائم میتواند ناشی از عوارضی مانند کمخونی، فشار خون بالا و بیماری استخوان باشد.
سبک زندگی سالم در این مرحله از نارسایی کلیه هنوز حیاتی است. پزشک شما را تحت درمانهایی قرار میدهد که آسیبهای ایجادشده را کاهش دهد.
مرحله ۵
در مرحله ۵، کلیههای شما دچار نارسایی کامل شدهاند و سبک زندگی سالم دیگر تأثیر چندانی نخواهد داشت. پزشک با دارو نمیتواند عوارض را کاهش دهد. در این مرحله علائم عبارتاند از:
- استفراغ و حالت تهوع
- مشکلات تنفسی
- خارش پوست.
اگر در این مرحله از بیماری قرار دارید فقط با دیالیز منظم یا پیوند کلیه میتوانید به زندگی ادامه دهید.
نارسایی کلیه چگونه تشخیص داده میشود؟
اولین قدم در مسیر تشخیص کم کاری کلیه انجام آزمایشهای کم کاری کلیه است. چندین آزمایش وجود دارد که پزشک میتواند از آنها برای تشخیص نارسایی کلیه استفاده کند.
۱. آزمایش ادرار
آزمایش ادرار یک آزمایش کلی است که به دلایل زیادی از سمت پزشکان مختلف درخواست میشود. این آزمایش میتواند اطلاعات بسیار مفیدی در مورد سلامت بدن و بهخصوص سلامت کلیه و آزمایش عملکرد کلیه در اختیار پزشک قرار دهد. دکتر شما ممکن است آزمایش ادرار را برای تشخیص هر نوع ناهنجاری از جمله وجود پروتئین یا شکر در ادرار تجویز کند. همچنین ممکن است برای بررسی رسوب ادرار این آزمایش را درخواست دهد. این آزمایش وجود گلبولهای قرمز و سفید خون و سطوح باکتری را در ادرار بررسی میکند.
۲. آزمایش ادرار ۲۴ ساعته
اندازهگیری میزان خروجی ادرار یکی از سادهترین آزمایشها برای کمک به تشخیص نارسایی کلیه است. به عنوان مثال، ادرار کم در مدت ۲۴ ساعت ممکن است نشان دهد که بیماری کلیوی به دلیل انسداد ادرار است که بیماریها یا آسیبهای متعدد میتواند باعث ایجاد آن شود. علاوه بر این پزشک سطح برخی مواد را در هم در ادرار ۲۴ ساعته بررسی میکند تا به تشخیص مشکل کمک کند.
۳.آزمایش عملکرد کلیه (آزمایش خون)
مجموعه آزمایشی به نام پنل کلیه یا رِنال پنل و آزمایش عملکرد کلیه وجود دارد که سطح موادی که توسط کلیهها فیلتر میشوند، مانند نیتروژن، اوره خون (BUN) و کراتینین (Cr) را در خون بررسی میکند. افزایش غیرطبیعی این موارد در خون ممکن است نشاندهندهی نارسایی حاد کلیه باشد.
۴. تستهای تصویربرداری
آزمایشهایی مانند سونوگرافی، امآرآی و سیتیاسکن تصاویری از خود کلیهها و همچنین مجاری ادراری در اختیار میدهند. این تصاویر به پزشک اجازه میدهد تا هرگونه انسداد یا ناهنجاری در کلیههای شما را تشخیص دهد.
۵. بیوپسی بافت کلیه
آزمایش بیوپسی روشی است که طی آن پزشک قسمتی از بافت کلیه را بررسی بیشتر برمیدارد. بیوپسی کلیه برای بررسی رسوبات غیرطبیعی، اسکار یا ارگانیسمهای عفونی انجام میشوند. آزمایش بیوپسی یک روش ساده است که معمولا با بیحسی موضعی و بدون بیهوشی انجام میشود.
برای انجام بیوپسی پزشک به شما یک بیحسکننده موضعی میدهد تا دردی احساس نکنید. سپس سوزن بیوپسی را از طریق پوست شما وارد کرده و به کلیه شما وارد میکنند تا نمونه را دریافت کند. تجهیزاتی مانند تصویربرداری اشعه ایکس یا اولتراسوند برای هدایت بهتر سوزن در هنگام بیوپسی استفاده میشود.
آزمایشات تخصصیتر دیگری هم وجود دارد که پزشک در صورت نیاز در مراحل بعدی تشخیص یا پیگیری درمان از آنها استفاده میکند.
درمان نارسایی کلیه
درمانهای مختلفی برای نارسایی کلیه وجود دارد. متخصص کلیه بر اساس نوع شدت بیماری و دلیل نارسایی کلیه، درمان مناسب را برای شما انتخاب میکند.
۱. دیالیز
در دیالیز با استفاده از دستگاه، خون فیلتر و تصفیه میشود. این دستگاه در واقع کار کلیهها را انجام میدهد. بسته به نوع دیالیز، ممکن است به یک دستگاه بزرگ یا یک کیسه کاتتر قابل حمل متصل باشید.
اگر نیاز به دیالیز داشته باشید ممکن است لازم باشد از یک رژیم غذایی کم پتاسیم و کم نمک پیروی کنید. دیالیز نارسایی کلیه را درمان نمیکند، اما اگر بهطور منظم و برنامهریزیشده انجام شود، میتواند عمر شما را افزایش دهد.
۲. پیوند کلیه
یکی دیگر از گزینههای درمانی، پیوند کلیه است. کلیهی پیوندی میتواند به طور طبیعی کار کند و دیگر نیازی به دیالیز نیست. اما معمولا برای دریافت کلیهای که با بدن شما سازگار باشد، مدت زمان طولانی باید منتظر باشید. اگر اهداکنندهی زنده داشته باشید، ممکن است این روند سریعتر انجام شود.
شما باید پس از جراحی از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مثل کورتیزول استفاده کنید تا از رد کلیه جدید توسط بدن جلوگیری شود. این داروها عوارض خاص خود را دارند که برخی از آنها جدی هستند. به طور مثال این دارو باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود تا به بافت جدید کلیه حمله نکند. در این حالت بدن شما نسبت به سایر بیماریها هم ضعیفتر میشود. باید مراقب سلامتی خود باشید و خود را درمعرض بیماری قرار ندهید.
جراحی پیوند کلیه ممکن است گزینه درمانی مناسبی برای همه نباشد. همچنین ممکن است جراحی ناموفق باشد یا پیوند پس زده شود. با پزشک خود در مورد اینکه آیا کاندید مناسبی برای پیوند کلیه هستید یا خیر صحبت کنید.
۳. درمان گیاهی نارسایی کلیه
نارسایی مزمن کلیه یک مشکل مهم در جامعه مدرن است. داروهای گیاهی تا حدودی میتوانند کمککننده باشند و بدون نیاز به دستگاه دیالیز عملکرد کلیهها را بهبود دهد. گیاهانی که به درمان کمکاری کلیه کمک میکنند عبارتاند از:
- ریواس چینی
- ریشه شمعدانی
- دارچین کاسیا
- پوست درخت سنا
- عصاره گیاه جینسنگ + ریشه
- ریشه گون
- ریشه شیرین بیان
- دانه بوته گزنه
- چای جاوا
- قارچ کاترپیلار چینی
- فلفل قرمز.
عوارض نارسایی کلیه چیست؟
کلیههای شما کارهای زیادی برای حفظ سلامت شما انجام میدهند. تصفیه خون شما تنها یکی از کارهای آنهاست. کلیه مواد شیمیایی و مایعات را در بدن شما کنترل میکند، به کنترل فشار خون کمک میکنند و در ساخت گلبولهای قرمز نقش دارد. دیالیز فقط میتواند برخی از عملکردهای کلیههای سالم را انجام دهد، نه همه آنها را؛ بنابراین حتی زمانیکه برای نارسایی کلیه تحت درمان هستید، ممکن است برخی از مشکلات کم کاری کلیه را همچنان داشته باشید.
عواملی که خطر ابتلا به نارسایی حاد کلیه را افزایش میدهند!
نارسایی حاد کلیه تقریبا همیشه در ارتباط با مشکل یا بیماری دیگری رخ میدهد. شرایطی که میتواند خطر نارسایی حاد کلیه را افزایش دهد عبارتاند از:
- بستری شدن در بیمارستان، به ویژه برای یک بیماری جدی که نیاز به مراقبتهای ویژه دارد
- سن بالا
- انسداد رگهای خونی در بازوها یا پاها (بیماری شریان محیطی)
- دیابت
- فشار خون بالا
- نارسایی قلبی
- بیماریهای کلیوی
- بیماریهای کبدی
- برخی از سرطانها و روشهای درمانی برای درمان آنها.
رژیم غذایی مناسب بیماران نارسایی کلیه
رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه وجود ندارد. دستورالعملهای غذایی به مرحلهی بیماری کلیوی و سلامت فردی شما بستگی دارد. برخی از توصیهها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سدیم و پتاسیم را محدود کنید. میزان مصرف این دو ماده مغذی را پیگیری کنید. سعی کنید کمتر از ۲۰۰۰ میلیگرم از هر دو ماده در روز بخورید.
- مصرف فسفر را کاهش دهید. بهتر است مقدار فسفری که در روز میخورید را محدود کنید. سعی کنید کمتر از ۱۰۰۰ میلیگرم مصرف کنید.
- دستورالعملهای مصرف پروتئین را دنبال کنید. در بیماری کلیوی حد متوسط، ممکن است بخواهید مصرف پروتئین را کاهش دهید. با این حال، در مرحله نهایی نارسایی کلیه و با توصیه پزشک ممکن است پروتئین بیشتری مصرف کنید.
فراتر از این دستورالعملهای کلی، ممکن است به شما گفته شود که از مصرف برخی غذاها اجتناب کنید.
چه غذاهایی برای نارسایی کلیه خوب است؟
- سفیده تخم مرغ
- ماهی
- روغن زیتون
- فلفل دلمهای قرمز
- کلم
- گل کلم
- سیر
- پیاز
- سیب
- زغال اخته
- تمشک
- توت فرنگی
- گیلاس
- انگور قرمز.
پیشگیری از نارسایی کلیه
اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به نارسایی کلیه انجام دهید. برای پیشگیری از ابتلا به کم کاری کلیه در مصرف داروهای بدون نسخه، افراط نکنید و سعی کنید به دستورالعملهای نوشته شده همراه دارو عمل کنید. مصرف دوزهای بسیار بالا (حتی داروهای رایج مانند آسپرین) میتواند در مدت زمان کوتاهی سطوح بالایی از سم را در بدن شما ایجاد کند. این مورد میتواند کلیههای شما را بیش از حد سنگین کند.
بسیاری از بیماریهای کلیه یا مجاری ادراری وقتی به درستی مدیریت نمیشوند منجر به نارسایی کلیه میشوند. شما میتوانید با موارد زیر به کاهش خطر نارسایی کلیه کمک کنید:
- حفظ یک سبک زندگی سالم
- پیروی از توصیههای پزشک
- مصرف داروی تجویزشده طبق دستور
- درمان علل شایع نارسایی کلیه، مانند فشار خون بالا و دیابت.
اگر در مورد کلیههای خود نگرانی دارید، میتوانید به صورت تلفنی با بهترین پزشکان متخصص کلیه در شهر خود از طریق سایت دکترتو درتماس باشید و مشاوره بگیرید.
امید به زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه
نمیتوان دقیقا تخمین زد که فرد مبتلا به نارسایی کلیه چقدر زنده خواهد ماند. شرایط هر فرد مبتلا به نارسایی کلیه متفاوت است. به طور کلی، فردی که دیالیز میشود میتواند انتظار داشته باشد به طور متوسط بین ۵ تا ۱۰ سال زنده بماند.
برخی از عواملی که در امید به زندگی نقش دارند عبارتاند از:
- سن
- مرحله بیماری کلیوی
- سایر شرایط همزیستی.
یک فرد جوان در مرحله میانی نارسایی کلیه که هیچ فاکتور خطر یا سایر شرایط پیچیده را ندارد، احتمالا بیشتر از یک فرد مسن مبتلا به نارسایی کلیه مرحله ۴ یا ۵ همراه با دیابت یا بیماری قلبی عروقی عمر خواهد کرد.
پس از رسیدن به مرحله نهایی نارسایی کلیه، برای ادامه زندگی به دیالیز نیاز خواهید داشت. از دستدادن حتی یک جلسه درمان هم میتواند طول عمر را کاهش دهد. در صورتی که پیوند کلیه انجام داده باشید، احتمالا ۵ تا ۱۰ سال مشکلی نخواهید داشت. پس از آن شما نیاز به پیوند دوم کلیه خواهید داشت اما امکان دارد پیوند دوم با شکست مواجه شود.
چگونه با نارسایی کلیه سازگار شوم؟
اطلاع از ابتلا به نارسایی کلیه میتواند شوکآور باشد، حتی اگر از قبل میدانستید که کلیههای شما خوب کار نمیکنند! تغییر سبک زندگی برای کنترل این بیماری و اختصاصدادن زمان برای مقابله با آن ممکن است زندگی را سختتر کند. ممکن است مجبور شوید کار را متوقف کنید یا راههای جدیدی برای ورزش پیدا کنید. ممکن است احساس غمگینی یا عصبانیت کنید. اما همه چیز از دست نرفته! برای داشتن احساس بهتر و یک زندگی رضایتبخش در کنار نارسایی کلیه میتوانید از کمک حرفهای بهره بگیرید. درباره سلامت روان و نحوه کنترل بیماری کمکاری کلیه از روانشناس و پزشک متخصص کلیه کمک بگیرید.
راهنمای مراجعه به پزشک
کلیهها نقش بسیار مهمی در سلامت بدن دارند. اگر کلیهها خوب کار نکنند، خون بهخوبی تصفیه نخواهد شد، مواد زائد دفع نمیشوند و این میتواند به سلامت دیگر اندامها ضرر بزند. مهم است به سلامت کلیهها دقت بیشتری داشته باشید با اولین علائم به دنبال تشخیص و درمان باشید.
اگر علائم نارسایی حاد کلیه را دارید فوراً باید به پزشک مراجعه کنید. نفرولوژیست (متخصص کلیه) وضعیت سلامت شما را ارزیابی و مشخص میکند در چه مرحلهای از بیماری قرار دارید. روش درمانی مناسب شما برای درمان نارسایی کلیه باید توسط نفرولوژیست تعیین شود. شما میتوانید بهترین پزشکان متخصص کلیه شهر خود را از طریق وبسایت دکتر تو پیدا کنید و به صورت تلفنی درمورد علائم بیماریتان با او مشورت کنید. اگر در معرض عوامل خطر ابتلا به نارسایی کلیه قرار دارید یا علائم نگرانکنندهای دارید، میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین یا مشاوره تلفنی دمترتو استفاده کنید و در صورت نیاز از پزشک موردنظرتان نوبت آنلاین بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
نارسایی کلیه دارم کراتین سه هست جدیدا به شدت خارش بدن دارم دکتر هیدروکسی زین ۲۵دادن و دکتر پوستم رفتم اونم قرص فکسوفنادین۱۸۰دادن هیچ اثر ندارد لطفا اگر میتوانید کمکم کنید ممنون از زحماتتون
سلام
در این شرایط اولویت باید روی پایین اوردن کراتینین باشد
نیاز به درمان اصولی تری دارید
در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی تنظیم دوز دارو تحت نظر پزشک ضروری می باشد.
از مصرف فکسوفنادین همراه با آب میوه ها و آنتی اسید های حاوی آلومینیوم یا منیزیم خودداری کنید.
بهتر است زیر نظر نفرولوژیست باشید
چون روی علایم حیاتی تان تاثیر می گذارد
متخصص نفرولوژی
سلام وقت بخیر
من ۱۸سال سن دارم
تازگیا دچار سرطان خون شدم
کلیم قبل از شروع این بیماری مشکل داشت
نزدیک به یک ماه خون ادرار میکنم
الان دکترا میگن
بیماری روی کلیم تاثیر گذاشته
احتمال داره کلیمو از کار بندازه یا باعث ایجاد تومورشه؟
سلام
مهمترین کار در این مواقع کنترل متاستاز احتمالی است
زمان در این بیماری بسیار مهم است
حتمن درمان را شروع کنید
سلام خسته نباشید من ۴۷سالمه وپف زیرچشم دارم میخواستم ببینم علتش چیه؟
سلام
دلایل منعددی دارد
مثلمشکلات چشم، سینوزیت، مشکلاات لبی و کلیوی و…
بهتر است ازمایشات لازم صورت گیرد
متخصص داخلی