ورم معده؛ علل، علائم و درمان این بیماری – مجله سلامت دکترتو

ورم معده یا گاستریت معده چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ورم معده التهاب پوشش داخلی معده است که به دلایلی مانند عفونت هلیکوباکتر پیلوری، استرس و مصرف داروهای ضدالتهابی ایجاد می‌شود. علائم آن شامل درد شکم، نفخ و تهوع است و درمان با داروهای کاهش‌دهنده اسید و تغییر سبک زندگی انجام می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
ورم معده؛ علل، علائم، تشخیص و درمان ورم معده

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

ورم معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که به التهاب یا تحریک پوشش داخلی معده اشاره دارد. این عارضه می‌تواند به‌صورت ناگهانی (حاد) یا تدریجی و در بلندمدت (مزمن) ایجاد شود و علائمی مانند درد معده، سوزش سر دل، نفخ و حالت تهوع را به همراه داشته باشد. عوامل مختلفی مانند عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری، مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، استرس و رژیم غذایی نامناسب در بروز این بیماری نقش دارند. در این مقاله به بررسی علل، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان ورم معده می‌پردازیم تا شما بتوانید با آگاهی بیشتر از سلامت دستگاه گوارش خود مراقبت کنید.

ورم معده چیست؟

ورم معده یا گاستریت به التهاب پوشش داخلی معده اطلاق می‌شود که می‌تواند به‌صورت حاد یا مزمن بروز کند. این وضعیت ممکن است به دلایلی مانند عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری، مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، استرس، مصرف الکل و رژیم غذایی نامناسب ایجاد شود. علائم شایع ورم معده شامل درد یا سوزش در قسمت فوقانی شکم، تهوع، استفراغ، احساس سیری زودرس پس از خوردن و نفخ است. در برخی موارد، ورم معده می‌تواند بدون علائم باشد. تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر مانند زخم معده یا خونریزی ضروری است.

متن انگلیسی:
“Gastritis is an inflammation of the stomach lining. The stomach lining is a mucus-lined barrier that protects the stomach wall. Weaknesses or injury to the barrier allows digestive juices to damage and inflame the stomach lining. Several diseases and conditions can increase the risk of gastritis.”
ترجمه فارسی:
“گاستریت التهاب لایه داخلی معده است. لایه داخلی معده یک سد پوشیده از موکوس است که از دیواره معده محافظت می‌کند. ضعف یا آسیب به این سد باعث می‌شود که مواد هاضم به لایه داخلی معده آسیب زده و آن را ملتهب کنند. برخی بیماری ها و شرایط مختلف می‌توانند خطر ابتلا به گاستریت را افزایش دهند.”

به نقل از Mayoclinic

انواع ورم معده

متخصصان انواع مختلفی از گاستریت و گاستروپاتی را شناسایی کرده‌اند. دلیل این دسته‌بندی مختلف نیز تفاوت علل ایجادکننده التهاب معده است. یکی از دسته‌بندی‌های آن را می‌توان شامل حاد یا مزمن بودن بیماری در نظر گرفت.

در حالت مزمن بیماری به‌آهستگی ایجاد می‌شود و برای مدتی طولانی ادامه می‌یابد. در حالت حاد نیز بیماری به‌صورت ناگهانی و برای مدتی کوتاه ایجاد می‌شود. برخی از اشکال ورم معده فرسایشی هستند، به این معنی که پوشش معده را از بین می‌برند و باعث ایجاد شکستگی‌های کم‌عمق در دیواره و پوشش داخلی معده خواهند شد که در نهایت منجر به زخم می‌شوند. سایر اشکال گاستریت نیز غیر فرسایشی هستند. در نهایت بسته به دلیل التهاب معده، دسته‌بندی موجود برای این بیماری شامل موارد زیر می‌شود.

اینفوگرافی ورم معده
علائم ورم معده چیست؟

۱. گاستریت هلیکوباکترپیلوری

گاستریت هلیکوباکتری که به دلیل یک باکتری با نام هلیکوباکتری (H.pylori) ایجاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین انواع گاستریت است. این نوع از التهاب معده در اثر عفونت با باکتری هلیکوباکترپیلوری ایجاد می‌شود و از گاستریت‌های مزمن محسوب می‌شود. این نوع از التهاب معده می‌تواند مهم‌ترین عامل زخم معده باشد. در صورت درمان نشدن عفونت ناشی از این باکتری، گاستریت هلیکوباکترپیلوری می‌تواند به‌صورت مادام‌العمر باقی بماند و احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد.

۲. گاستروپاتی واکنشی

گاستروپاتی واکنشی زمانی ایجاد می‌شود که پوشش معده در مدت طولانی با مواد تحریک‌کننده تماس پیدا کند. برخی از انواع داروهای مسکن به نام داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، الکل و صفرا از رایج‌ترین مواد تحریک‌کننده هستند. گاستروپاتی واکنشی مزمن است و می‌تواند فرسایشی باشد. NSAIDها شایع‌ترین علت غیرعفونی زخم‌های گوارشی هستند و می‌توانند باعث خونریزی، انسداد، یا سوراخ شدن معده یا روده کوچک شوند. در نتیجه در این شرایط نیاز به درمان التهاب معده و روده وجود دارد.

۳. گاستریت خودایمنی

گاستریت خودایمنی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی به سلول‌های سالم در پوشش معده حمله می‌کند. این بیماری خودایمنی مزمن و به طور معمول غیر فرسایشی است. گاستریت خودایمنی در افراد مبتلا به سایر اختلالات خودایمنی مانند بیماری هاشیموتو و دیابت نوع یک شایع‌تر است. همچنین بروز این حالت با کمبود ویتامین B12 نیز مرتبط است.

۴. گاستروپاتی فرسایشی حاد

گاستروپاتی فرسایشی حاد ممکن است پس از تماس با مواد تحریک‌کننده مانند NSAIDS ، الکل یا کوکائین رخ دهد. نوعی از گاستروپاتی فرسایشی حاد به نام گاستریت استرسی زمانی ایجاد می‌شود که مشکلات سلامتی جدی مانند جراحات یا سوختگی‌های شدید، بیماری‌های بحرانی یا سپسیس پیوند خارجی  باعث کاهش جریان خون به پوشش معده شود.

 این کاهش جریان خون از عملکرد طبیعی مکانیسم‌های محافظتی معده جلوگیری می‌کند که اجازه می‌دهد اسید معده با پوشش معده تماس پیدا کند و به آن آسیب برساند. در گاستروپاتی فرسایشی حاد، پوشش معده به‌سرعت دچار فرسایش، زخم و خونریزی می‌شود. خونریزی اغلب خفیف است اما ممکن است شدید نیز شود.

انواع ورم معده
ورم معده می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شده و باعث التهاب و آسیب به لایه داخلی معده شود.

علائم ورم و التهاب معده چیست؟

علائم ورم معده و التهاب دیواره آن می‌تواند در تشخیص و رصد بیماری توسط خود بیمار و دکتر گوارش کمک‌کننده باشد. مهمترین نشانه‌های گاستریت شامل موارد زیر می‌شود:

  • معده درد و شکم درد
  • نفخ شکم
  • سوءهاضمه
  • سکسکه
  • سوزش معده خصوصا حس سوزش در قسمت بالای شکم که با غذا خوردن بدتر یا بهتر می‌شود
  • گرفتگی و اسپاسم‌های دردناک در معده
  • حالت تهوع
  • استفراغ، خصوصا در برخی مواقع استفراغ خونی یا محتوی موادی قهوه‌ای‌رنگ
  • مدفوع سیاه و قیری رنگ
  • احساس پری در بالای شکم بعد از غذا خوردن
  • گاهی اوقات به دلیل حس پر بودن و سنگینی در معده، باعث تنگی نفس می‌شود و باید راهکارهایی برای درمان ورم معده و تنگی نفس پیدا کرد.
  • ورم دیواره معده و بی‌اشتهایی
  • کاهش وزن بدون معنی
  • آروغ زدن به دنبال عدم هضم غذا یا رفلاکس نیز از دیگر نشانه‌های التهاب معده محسوب می‌شود.

البته باید به این مورد اشاره کرد که گاستریت همیشه علائم و نشانه‌هایی را از خود نشان نمی‌دهد و ممکن است بیماری به‌صورت خاموش پیشرفت کند.

هر چند وقت یک بار دچار معده درد و سوء هاضمه میشی؟ ورم معده داری؟
با متخصص مشورت کن.

علت ورم معده چیست؟

ورم دیواره معده زمانی رخ می‌دهد که عوامل مختلف به مخاط محافظ معده آسیب می‌زنند. شایع‌ترین علت آن عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری است. مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، استرس شدید جسمی یا عاطفی، مصرف بیش از حد الکل، ریفلاکس صفراوی و بیماری‌های خودایمنی نیز از عوامل مهم محسوب می‌شوند. علاوه بر این، عفونت‌های ویروسی یا انگلی، رژیم غذایی نامناسب، سیگار کشیدن و بیماری‌های مزمن مانند دیابت می‌توانند باعث گاستریت شوند. علل شایع ورم معده (گاستریت) عبارتند از:

  • بیماری‌های مزمن مانند دیابت
  • عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری
  • مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)
  • استرس‌های جسمی یا عاطفی شدید
  • مصرف بیش از حد الکل
  • ریفلاکس صفراوی
  • بیماری‌های خودایمنی
  • عفونت‌های ویروسی یا انگلی
  • رژیم غذایی نامناسب و مصرف غذاهای تحریک‌کننده معده
  • سیگار کشیدن
علت ورم معده چیست؟

ورم معده و بی اشتهایی

ورم معده (گاستریت) می‌تواند باعث بی اشتهایی شود، زیرا التهاب پوشش داخلی معده منجر به اختلال در عملکرد طبیعی هضم و تحریک گیرنده‌های درد می‌شود. این وضعیت که ممکن است ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری، مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا استرس مزمن باشد، موجب تهوع، احساس پری زودرس و کاهش میل به غذا خوردن می‌شود. مطالعات منتشرشده در Mayo Clinic و Cleveland Clinic تأیید می‌کنند که بی‌اشتهایی در بیماران مبتلا به ورم معده شایع است و در موارد مزمن، می‌تواند منجر به کاهش وزن و کمبودهای تغذیه‌ای شود. درمان شامل شناسایی و حذف عامل محرک، استفاده از مهارکننده‌های اسید معده مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) و رعایت رژیم غذایی مناسب برای کاهش التهاب معده است.

ورم معده چطور تشخیص داده می شود؟

تشخیص ورم معده معمولاً از طریق ترکیبی از تاریخچه پزشکی، معاینات بالینی و آزمایش‌های تخصصی انجام می‌شود. پزشک ابتدا با پرسش در مورد علائم بیمار و انجام معاینه فیزیکی، احتمال ورم معده را بررسی می‌کند. برای تایید تشخیص و بررسی شدت التهاب، از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. این روش‌ها شامل آزمایشات خون برای شناسایی عفونت هلیکوباکتر پیلوری، آندوسکوپی (که در آن لوله‌ای با دوربین وارد معده می‌شود تا از نزدیک بررسی شود)، و آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس با باریوم برای مشاهده تغییرات در ساختار معده است (WebMD، NHS). همچنین، نمونه‌برداری از بافت معده در صورت لزوم جهت بررسی آسیب یا عفونت انجام می‌شود.

روش‌های تشخیص ورم معده:

  1. آزمایش خون برای شناسایی عفونت هلیکوباکتر پیلوری
  2. آندوسکوپی (Endoscopy)
  3. آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس با باریوم
  4. آزمایش مدفوع برای شناسایی هلیکوباکتر پیلوری
  5. بیوپسی از بافت معده در صورت لزوم
ورم معده چطور تشخیص داده می شود؟
ورم معده با استفاده از آزمایش خون، آندوسکوپی و آزمایش‌های تصویربرداری تشخیص داده می‌شود.

درمان ورم معده چیست؟

درمان ورم معده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. خصوصا بعد از تشخیص نوع ورم و دلیل بروز آن، انتخاب درمان مناسب از طریق مشاوره دارویی توسط متخصص گوارش اهمیت زیادی دارد. درمان گاستریت به علت بروز آن بستگی دارد. درمان دارویی برای گاستریت شامل طیف گسترده‌ای از درمان‌ها می‌شود. درمان‌های موردنظر شامل موارد زیر است:

  • مصرف آنتی‌اسیدها و سایر داروهای مناسب برای گاستریت
  • درمان التهاب معده با قرص شیمیایی
  • درمان‌های خانگی و رژیم غذایی برای التهاب دیواره معده
  • درمان‌های گیاهی و مصرف داروی گیاهی برای ورم معده
  • درمان التهاب معده در طب سنتی.

دنبال بهترین دارو برای کنترل علائم ورم معده هستی؟ با متخصص گوارش مشورت کن.

ورم معده چه عوارضی دارد؟

در صورت درمان نشدن ورم معده، عوارض بیماری می‌تواند از خفیف تا عوارض شدید و آسیب‌رسان گسترده باشد. ورم و التهاب معده ممکن است منجر به زخم معده و خونریزی معده شود. به‌ندرت برخی از اشکال گاستریت مزمن ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند. خصوصا اگر همراه با التهاب معده، نازک شدن گسترده پوشش معده و تغییرات در سلول‌های پوششی نیز ایجاد شود.

معده درد، ورم دیواره معده و بی‌اشتهایی، سوءهاضمه و مشکلات گوارشی، حالت تهوع شدید و مواردی ازاین‌دست نیز از جمله عوارضی است که در صورت درمان نشدن گاستریت می‌تواند مزمن و ادامه‌دار شده و مشکلات متعددی را برای افراد به وجود آورد.

کم‌خونی نیز می‌تواند از عوارض التهاب معده باشد. گاستریت هلیکوباکترپیلوری و گاستریت خودایمنی می‌توانند در جذب آهن از غذا اختلال ایجاد کرده و در نتیجه فرد به کم‌خونی ناشی از فقر آهن مبتلا شود. در نهایت این که اغلب گاستریت هلیکوباکترپیلوری و گاستریت خودایمنی، می‌تواند منجر به گاستریت آتروفیک شود. در گاستریت آتروفیک، التهاب مزمن منجر به ازبین‌رفتن غدد مخاط معده می‌شود که اسید معده و آنزیم‌ها را می‌سازند. گاستریت آتروفیک نیز با ایجاد سرطان معده مرتبط است.

پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

ورم و التهاب معده حالتی است که در آن پوشش داخلی معده دچار التهاب و در مواردی فرسایش می‌شود. این حالت با نشانه‌های مختلفی از جمله معده درد، سوزش سر دل و حالت تهوع خود را نشان می‌دهد. برای درمان التهاب معده می‌توان گزینه‌های مختلفی از جمله درمان‌های خانگی، گیاهی و قرص ورم معده را در نظر گرفت. گاهی افراد می‌پرسند که طول درمان ورم معده چقدر است؟ در پاسخ باید گفت این مورد به‌شدت بیماری و علائم آن بستگی دارد. برای درمان‌های خانگی احتمالاً به مدت‌زمان بیشتری نیاز است. به‌هرحال درمان التهاب معده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و بی‌توجهی به آن می‌تواند موجب بروز عوارض بسیار شدیدی مانند خونریزی‌های معده شود.

در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص گوارش در شهر خود آشنا شوید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در ورم معده در دیواره‌ها و مخاط معده التهاب به وجود می‌آید. زمانی که بیماری در حالت مزمن قرار می‌گیرد و حالت فرسایشی پیدا می‌کند، می‌تواند موجب بروز زخم‌هایی در دیواره معده شود. خصوصا در نوع گاستریت هلیکوباکترپیلوری، یکی از عوارض پیشرفت بیماری بروز زخم معده است. در زخم معده بیمار دچار معده درد و خونریزی‌های داخلی می‌شود. اینها زخم‌هایی هستند که روی پوشش معده یا اثنی‌عشر ایجاد می‌شوند.

عفونت‌های معده با ویروس‌ها و باکتری‌ها، خصوصا عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری از مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل بروز ورم معده محسوب می‌شود.

ابتلای افراد مبتلا به گاستریت به سرطان معده کمتر رایج است. بااین‌حال در صورت درمان نشدن بیماری، خصوصا گاستریت هلیکوباکتر و پیشرفت بیماری به زخم معده، نازک شدن شدید پوشش داخلی معده و گسترش سلول‌های پوششی تغییریافته، ریسک ابتلا به سرطان معده در اثر ورم معده نیز افزایش می‌یابد. از طرفی گاستریت مزمن هلیکوباکترپیلوری و گاستریت خودایمنی احتمال ایجاد ضایعات درپوشش معده را افزایش می‌دهند که می‌توانند به سرطان معده ختم شوند.

در مواردی که بیماری بدون درمان باقی می‌ماند یا بیماری حالت مزمن و فرسایشی پیدا کرده و با خونریزی معده همراه می‌شود، می‌توان گفت ورم معده خطرناک است. ازاین‌رو باید حتما برای ورم معده یک درمان مناسب و به‌موقع انجام شود و با کمک‌گرفتن از یک دکتر گوارش، بیماری کنترل شود.

یکی از دلایل گاستریت، استرس است. استرس فیزیکی، خصوصا استرس ناشی از یک بیماری یا جراحت ناگهانی می‌تواند باعث گاستریت شود.

مصرف دخانیات همیشه تاثیرات منفی بسیار زیادی روی معده دارد. سیگارکشیدن یکی از دلایل بروز ورم و التهاب معده است و می‌توان گفت ترک سیگار نقش زیادی در رفع ورم معده دارد.

هنوز تحقیقات کاملی در این زمینه صورت نگرفته است. بااین‌حال برخی منابع معتقدند که حالت خوابیدن افراد می‌تواند روی عوارض و تشدید نشانه‌های ورم و التهاب معده تاثیر داشته باشد. خصوصا بعد از صرف غذا، حالت خوابیدن می‌تواند روی بروز علائم مانند حالت تهوع یا سنگینی معده تاثیر داشته باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره ورم معده

  1. حسین محمدی گفت:

    سلام دورود
    می‌بخشید تو پاتولوژی من نوشته قسمت میکروسکوپی تشخیص متعاقب .التهاب مزمن در مخاط انترال.نفوذ خفیف سلول التهابی مزمن لنفوپلاسمیت تعداد کم ایوزوفیل نوتروفیل در لامینار پروپرا و نفوذ خفیف باسیل منحنی خمیده در سطح اپیتلیام و حفره‌ی لومین.
    ولی در بخش نهایی پاتولوژی نوشته
    گاستریت مزمن خفیف.
    عفونت اچ پی خفیف.
    منفی متاپلازی.
    منفی دیسپلازی.
    آیا مشکل من قابل درمانه؟ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به نتیجه پاتولوژی شما که نشان‌دهنده گاستریت مزمن خفیف و عفونت خفیف با هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) است، این مشکلات معمولاً قابل درمان هستند. گاستریت مزمن معمولاً به دلیل التهاب در دیواره معده ایجاد می‌شود و عفونت هلیکوباکتر پیلوری نیز یکی از علل رایج آن است.
      درمان معمولاً شامل آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری و داروهای مهارکننده اسید معده مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) برای کاهش التهاب و تسکین علائم می‌باشد. از آنجا که متاپلازی و دیسپلازی منفی بوده‌اند، خطرات بلندمدت و تغییرات سلولی قابل توجهی وجود ندارد. برای درمان بهتر، توصیه می‌شود که با پزشک خود برای تجویز داروهای مناسب و پیگیری روند درمان مراجعه کنید.
      متخصص گوارش

  2. ناهیدنارویی گفت:

    احساس وزنه سنگین روی معده وفشارآوردن به قلب وسنگ شدن کنارمعده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احساس سنگینی روی معده و فشار به قلب می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه، التهاب معده، یا مشکلات معده مانند گاستریت یا زخم معده باشد. این علائم ممکن است به دلیل اختلال در عملکرد گوارشی، ریفلاکس معده به مری (GERD) یا مشکلات دیگر معده ایجاد شوند. اگر این علائم ادامه پیدا کردند یا شدت پیدا کردند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیق بررسی و درمان مناسب انجام شود.
      متخصص گوارش

  3. ترنم گفت:

    سلام
    آندوسکوپی کردم و تشخیص گاستریت دادن آیا گاستریت معده درمان دارد؟ ۳۵ سالم است

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! بله، گاستریت (التهاب معده) قابل درمان است. درمان آن بستگی به علت اصلی گاستریت دارد. معمولاً داروهایی برای کاهش اسید معده، آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت وجود عفونت هلیکوباکتر پیلوری، و تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی توصیه می‌شود. رعایت رژیم غذایی سالم، اجتناب از غذاهای تحریک‌کننده و استراحت به معده کمک می‌کند. مهم است که دستورات پزشک را دنبال کنید و در صورت نیاز، درمان را ادامه دهید.
      متخصص گوارش

  4. Farahnaz گفت:

    سلام خسته نباشید من وقتی غذا میخورم معدم احساس سنگینی میکنه رفتم دکتر بهم گفت ورمی معده هست بهم دارو داد خوردم فایده ای نداشت دوباره رفتم این بارم مثل دفه قبل دارو داد وقتی از دارو ها استفاده میکنم فکر میکنم که وضیتم خوب شده وقتی دارو ها تموم میشه دوباره مثل قبلم میشم و بعدشم عصبی بیشتر میشم استفراغ هم میکنم لطفاً میشه راهنمایی کنید که جکار کنم که خوب بشه واقعا از این وضیت خسته شدم رژیم غذایی هم بهم گفت انجام میدم ولی فایده ای نداره 😔

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، متوجه نگرانی شما هستم. احساس سنگینی معده، استفراغ و عصبانیت می‌تواند نشانه‌هایی از اختلالات گوارشی مانند التهاب معده یا مشکلات مربوط به هضم غذا باشد. ممکن است که داروهایی که تجویز شده‌اند، تنها علائم را به طور موقت کاهش دهند، اما علت اصلی درمان نشده باقی بماند. پیشنهاد می‌شود که به پزشک مراجعه کنید و وضعیت خود را مجدداً بررسی کنید، چون ممکن است نیاز به آزمایش‌های تکمیلی مانند آندوسکوپی یا آزمایشات خاص برای تشخیص دقیق‌تر داشته باشید. در کنار داروها، ممکن است مشاوره با یک متخصص گوارش یا تغییرات بیشتر در رژیم غذایی و سبک زندگی، از جمله مدیریت استرس، کمک‌کننده باشد.
      متخصص گوارش