چرا احساس خستگی مداوم داریم؟ + شایع ترین علت سستی بدن و بی حالی

با بیش از ۱۰ علت سستی بدن و بی حالی و خستگی آشنا شوید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

احساس خستگی مفرط یا کمبود انرژی بر سلامت کلی ما تأثیر می‌گذارد. در حالی که خستگی گاه‌به‌گاه یک پاسخ طبیعی به فعالیت فیزیکی یا ذهنی بدن است، خستگی مداوم و غیر قابل توضیح می‌تواند نگران کننده باشد. خواب ناکافی یا کیفیت خواب پایین از دلایل شایع این اتفاق هستند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
چرا احساس خستگی و بی حالی مداوم داریم؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

گاهی خستگی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم است و با استراحت برطرف نمی‌شود و به مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود. اگر احساس می‌کنید بدون دلیل خسته هستید، بهتر است برای بررسی وضعیت سلامتی به دکتر عمومی مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی شرایط شما در صورت نیاز شما را به متخصص مربوطه ارجاع خواهد داد. برای آگاهی بیشتر از این علامت می‌توانید مقاله دکترتو را مطالعه کنیم. در این مطلب درباره علت سستی بدن و بی حالی توضیح داده‌ایم و علت‌های ایجاد آن را شمرده‌ایم.

چرا همیشه احساس خستگی و بی حالی میکنیم؟

خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است. به‌علاوه می‌تواند جسمی، روانی یا ترکیبی از هر دو باشد. تقریبا تمام افراد، در لحظاتی از زندگی، خستگی را تجربه کرده‌اند. در بیشتر مواقع گذرا بوده و به دنبال فعالیت بیش‌از‌حد، محرومیت از خواب و استرس‌های طولانی ایجاد می‌شود. اما گاهی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به‌مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود.

متن انگلیسی:
unrelenting exhaustion may be a sign of an underlying illness or condition (such as flu, glandular fever, chronic fatigue syndrome, thyroid disorders, heart disease or diabetes).
ترجمه فارسی:
خستگی بی‌وقفه ممکن است نشانه یک بیماری یا شرایط زمینه‌ای (مانند آنفولانزا، تب، سندرم خستگی مزمن، اختلالات تیروئید، بیماری قلبی یا دیابت) باشد.

به نقل از سایت betterhealth

احساس خستگی و بی حالی مفرط چه علائمی دارد؟

خستگی ممکن است طیف گسترده‌ای از علایم جسمی، روانی و احساسی مثل کاهش فعالیت سیستم ایمنی، سرگیجه و سردرد یا خواب‌آلودگی را ایجاد کند. مهمترین موارد عبارت است از:

  • خستگی و خواب‌آلودگی مزمن
  • سردرد
  •  بدن درد و کوفتگی
  • ضعف ماهیچه و درد عضلانی
  • کاهش رفلکس‌ها
  • اختلال در تصمیم‌گیری و قضاوت
  • بی‌اشتهایی
  • تاری دید
  • توهم
  • کاهش انگیزه
  • اختلال در حافظه کوتاه‌مدت
  • کاهش تمرکز
  • تغییرات خلق

آیا احساس خستگی زیاد در طول روز طبیعی است؟

برای تشخیص بالینی، از پزشک متخصص نوبت بگیر.

خستگی بدن نشانه چیست؟ (علت بی حالی و سستی بدن چیست؟)

خستگی می‌تواند دلایل متعددی داشته‌باشد. بیشتر مواقع به دلیل کارهای روزمره و عادت‌های نادرست زندگی، مانند ورزش نکردن، اختلال بی‌خوابی و مصرف الکل ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی (مشکلات تیروئیدی یا قلبی) یا بیماری‌های روانی (افسردگی و اضطراب) بوده و نیازمند درمان باشد.

علت خستگیبرای درمان علت خستگی به کدام دکتر مراجعه کنم؟
کم خونیبرای درمان کم خونی باید به دکتر داخلی مراجعه کنی.
نارسایی کبدیاگر نارسایی کبدی داری به دکتر گوارش مراجعه کن!
بیماری انسدادی مزمن ریهاگر در تنفس مشکل داری، به دکتر ریه مراجعه کن!
کمبود ویتامین‌هادر صورت ضعف و بی‌حالی و کمبود ویتامین، باید به دکتر عمومی مراجعه کنی.
اضطراب و استرساگر استرس داری و مضطرب هستی، به دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک مراجعه کن!
ام اسدر صورتی‌که بیماری ام اس داری، به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کن!
ضعیف شدن چشم‌هااگر تاری دید و سردرد هم داری، باید به دکتر چشم پزشک مراجعه کنی!
پرکاری و کم‌کاری تیروئیداگر غده تیروئيدت به خوبی کار نمی‌کنه، به دکتر غدد مراجعه کن!
درمان علت‌های خستگی و دکترها و تخصص‌های مرتبط

علت خستگی بدن در زنان و مردان جوان چیست؟

عادات و شیوه‌های نادرست زندگی مانند مصرف مواد مخدر و الکل،‌ فعالیت بدنی زیاد، پرواز زدگی (اختلال جت لگ زمانی روی می‌دهد که به مکانی با اختلاف زمانی سفر کنید و دچار اختلال در برنامه‌ی خواب شوید)،‌ کم‌تحرکی،‌مصرف داروهایی مثل آنتی‌هیستامین‌ها و ضد‌سرفه‌ها، عادات غذایی ناسالم و انواع بیماری‌ها می‌توانند از مهمترین دلایل خستگی در مردان و زنان باشند.

خستگی و سردرد نشانه چیست؟
علائم خستگی ممکن است شامل مشکل در تمرکز، ضعف عضلانی، کاهش رفلکس و کاهش انگیزه باشد.

احساس خستگی در کودکان نشانه چیست؟

بی‌حالی در کودکان بیشتر به دلیل خواب نامناسب یا فعالیت زیاد است. اما ممکن است علائمی مانند خواب‌آلودگی بیش‌ازحد با خمیازه کشیدن، تحریک‌پذیری یا بدخلقی، کاهش علاقه به فعالیت‌های روزانه، مشکل در تمرکز، کاهش هماهنگی فیزیکی، زمان واکنش کندتر و شکایت مکرر از علائم خستگی باشد.

احساس خستگی در بارداری

احساس خستگی در دوران بارداری یک اتفاق رایج است که به‌عوامل مختلفی بستگی دارد. در این زمان بدن دچار تغییرات هورمونی از جمله افزایش سطح پروژسترون می‌شود. علاوه بر این، بدن برای حمایت از کودک در حال رشد سخت کار می‌کند که منجر به افزایش مصرف انرژی می‌شود.

احساس خستگی زیاد و رنگ پریدگی

کمبودهای تغذیه‌ای مانند کمبود آهن یا ویتامین B12، سندرم خستگی مزمن، اختلالات تیروئید و برخی بیماری‌های پزشکی مانند لوسمی یا بیماری کلیوی می‌توانند باعث حس خستگی و رنگ پریدگی شدید شوند.

احساس خستگی و کمبود انرژی

مهم‌ترین علت سستی بدن و بی حالی، احساس خستگی و کمبود انرژی شامل کمبود خواب، تغذیه نامناسب، کم‌آبی بدن، استرس، بی‌تحرکی، کم‌خونی یا اختلالات تیروئید، عوارض جانبی داروها و مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی یا اضطراب است. برای افزایش انرژی و رفع خستگی می‌توانید از انواع ویتامین‌ها بسته به نیاز بدن، کافئین و تغذیه سالم استفاده کنید.

مهمترین دلیل احساس خستگی و کمبود انرژی چیست؟
مهم‌ترین علت سستی بدن و بی حالی، احساس خستگی و کمبود انرژی شامل کمبود خواب، تغذیه نامناسب و کم‌آبی بدن است.

دلیل زود خسته شدن و نفس نفس زدن چیست؟

چندین دلیل جدی برای خسته‌شدن سریع و تنگی نفس وجود دارد. اگر این علائم در هنگام استراحت یا زمانی که کمترین فعالیت بدنی را دارید رخ دهد، ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، نارسایی قلبی یا عفونت ریه باشد.

علت خستگی و خواب آلودگی مداوم

ممکن است به علت کم خوابیدن یا بد خوابیدن به خستگی یا خواب آلودگی زیاد دچار شوید. همچنین اگر به اندازه‌ی کافی نخوابید، ممکن است که بدن شما دچار بیماری‌هایی مانند عفونت‌های حاد و مزمن هم شود. زیرا سیستم ایمنی بد شما با خواب ناکافی ضعیف می‌شود و مستعد بیماری‌های متنوع می‌گردد.

فقط یک کلیک تا درمان کم خونی فاصله داری!

چه بیماری هایی علت سستی بدن و بی حالی هستند؟

علل شایع خستگی خواب، یک سبک زندگی ناسالم، استرس، افسردگی و مقابله با چالش‌های زندگی مانند از دست دادن یک عزیز یا مراقبت از یک کودک جدید است. در کنار این موارد برخی بیماری‌ها هم می‌توانند این عارضه را قوی‌تر کنند. خستگی مداوم، می‌تواند علامتی از یک بیماری و یا عوارض دارویی باشد یا به دنبال سایر اقدامات درمانی ایجاد شود، مانند:

  • اختلالات اضطرابی
  • سندرم خستگی مزمن (نوعی خستگی شدید که تمام بدن را احاطه کرده و فعالیت ذهنی و بدنی و توان فرد را به شدت کاهش می‌دهد. لازم است بدانید این نوع به دلیل کار، اضطراب یا بی‌خوابی رخ نمی‌دهد و همچنین با استراحت و فعالیت بدنی نیز از بین نمی‌رود)
  • انواع سرطان‌ها
  • التهاب یا عفونت‌های مزمن
  • بیماری‌های مزمن کلیه
  • دیابت
  • امفیزما (نوعی بیماری مزمن ریوی است که بافت ریه از بین رفته و کیسه‌های هوایی ریه بیش از اندازه گشاد می‌شوند، در نتیجه به مرور منجر به نارسایی تنفسی می‌شود. همچنین امفیزما معمولا به دنبال مصرف زیاد سیگار ایجاد می‌شود)
  • فیبرومیالژیا (نوعی سندرم درد عضلانی اسکلتی مزمن است)
  • بیماری‌های قلبی
  • بیماری التهابی روده (IBD)
  • داروها و اقدامات درمانی (مانند شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی، مسکن‌ها، داروهای قلبی و داروهای ضدافسردگی)
  • چاقی
  • دردهای مداوم جسمی
  • آسیب مغزی به دنبال ضربه

خستگی ناشی از نارسایی حاد کبد

نارسایی حاد کبد از دیگر بیماری‌هایی است که می‌تواند علت بي حالي و سستي بدن باشد. این بیماری می‌تواند با بی‌اشتهایی و تهوع هم خود را نشان دهد. بنابراین با دیدن علائم دیگر این بیماری و زردی پوست، باید به دکتر گوارش مراجعه کنید تا برای درمان اقدامات لازم انجام شوند.

کم خونی شدید علت بی حالی و سستی پاها و اندام های تحتانی

احساس خستگی بعد از فعالیت خفیف معمولا اولین علامت آنمی است. کم‌خونی می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین ب ۱۲، بیماری تالاسمی یا نشانه های کمبود آهن باشد. آنمی علت‌های مختلفی دارد و یکی از علائم آن خستگی است.

هر کدام از این علت‌ها که ایجاد کم خونی کنند را باید با دقت بیشتر بررسی کرد و برای درمان آن به دکتر مراجعه کرد. زیرا خستگی ناشی از کم‌خونی بسیار آزاردهنده است و می‌تواند در انجام فعالیت‌های روزانه باعث بروز مشکل شود.

علت سستی بدن و بی حالی و خستگی

بیماری انسدادی مزمن ریه علت سستی و بی حالی بدن

بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) یکی از بیماری‌های ریوی است که به علت تنفس هوای آلوده یا در معرض دود سیگار بودن به مقدار زیاد، ایجاد می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر ریه مراجعه کنید. بیماری انسدادی مزمن ریه می‌تواند به سرطان ریه تبدیل شود.

خستگی، اضطراب و افسردگی

افسردگی یک بیماری روانی ناتوان‌کننده است و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی شود. این بیماری می‌تواند در روتین زندگی شما تاثیرگذار باشد و زندگی شما را مختل کند. یکی از علائم جسمی افسردگی و در بعضی موارد اختلالات اضطرابی، ایجاد حس خستگی است. برای مواجهه با این مشکل، باید به دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک مراجعه کنید.

استرس یکی از مشکلاتی است که بسیاری از ما را عاصی کرده‌است. این اختلال می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه‌ی ما را مختل کند و باعث بروز خستگی در بدن شود. استرس همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و ما را مستعد ابتلا به بیماری‌های دیگر بکند.

دلیل خستگی و اضطراب و افسردگی چیست؟
افسردگی یک بیماری روانی ناتوان‌کننده است و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی شود.

پرکاری تیروئید، علت بی حالی و خستگی مداوم

پرکاری تیروئید، با افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ممکن است موجب خستگی شود. هنگامی که تیروئید شما پرکار باشد، بدن شما بیش از اندازه سوخت و ساز می‌کند و همین مسئله باعث کاهش انرژی، بی‌حالی و خستگی بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید و خستگی مفرط

کم‌کاری تیروئید، کاهش انرژی بدن موجب خستگی نیز می‌شود. هنگامی که تیروئید شما به خوبی کار نکند، بدن شما به اندازه‌ی کافی انرژی مصرف نمی‌کند. از طرفی سوخت‌‌وساز بدن به خوبی کار نمی‌کند و باعث بروز خستگی در بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

ام اس، علت بدن درد و خستگی

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا ام اس، بیماری خودایمنی است که در اثر حمله‌ی سیستم ایمنی به غشاء میلینی نورون‌ها رخ می‌دهد. بیمار مبتلا به ام اس با علائمی مانند خستگی و ضعف عضلات، سرگیجه، تاری دید و بی‌اختیاری ادرار مراجعه می‌کنند.

آپنه خواب از دلایل خستگی

آپنه خواب یا تنگی نفس در خواب یکی از دلایلی است که موجب اختلال در خواب می‌گردد و موجب می‌شود شما مرتبا از خواب بیدار شوید و احساس خستگی کنید.

دلایل خستگی بدن چیست؟
اینفوگرافی دلایل خستگی مداوم

علت خستگی بدن کمبود کدام ویتامین است؟

اما علت بی حالی بدن کمبود کدام ویتامین است؟ علت خستگی بدن می‌تواند به کمبود ویتامین‌های مختلف مرتبط باشد. از جمله ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها ممکن است باعث خستگی شود عبارت‌اند از:

  • ویتامین D: کمبود این ویتامین باعث کاهش انرژی، ضعف عضلانی و خستگی می‌شود.
  • ویتامین B12: کمبود این ویتامین منجر به کم‌خونی مگالوبلاستیک و کاهش انرژی می‌شود.
  • ویتامین C: نقش در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خستگی دارد؛ کمبود آن ممکن است باعث ضعف عمومی شود.
  • ویتامین B9 (فولات): کمبود فولات نیز می‌تواند باعث خستگی ناشی از کم‌خونی شود.
  • ویتامین B6: کمبود آن منجر به ضعف و خستگی به دلیل تأثیر بر تولید هموگلوبین می‌شود.

تشخیص علت خستگی چگونه انجام می شود؟

همان‌طور که گفته‌شد، خستگی بیماری نیست اما می‌تواند علامتی از یک بیماری باشد. برای کاهش آن ابتدا باید بدانید که دلیل اصلی آن چیست؟ اگر خستگی بر کیفیت زندگی، عملکرد شغلی و اجتماعی شما تاثیرگذار باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با گرفتن شرح حال، انجام معاینه و آزمایش‌ها می‌تواند علت آن را تشخیص داده و درمان موثر را انجام دهد. با‌این‌وجود، خوشبختانه در بیشتر مواقع با تغییر عادات و شیوه‌ی زندگی، خود به خود بهبود می‌یابد.

درمان احساس خستگی دائمی چیست؟

برای درمان خستگی، لازم است که علت آن مشخص شود. زمانی‌که علت مشخص شد، دکتر عمومی شما را به دکتر مورد نظر ارجاع می‌دهد تا برای درمان علت این علامت، درمان‌های خاصی در نظر گرفته‌شوند.

در صورت مشاهده هر کدام از علایم زیر، به اورژانس مراجعه کنید یا با ۱۱۵ تماس بگیرید:

  • اگر به دلیل مشکلات روحی و روانی بوده و همراه با علائمی مانند افکار خودکشی یا آسیب به دیگران باشد.
  • همراه با درد قفسه‌ی سینه
  • همراه با تنگی نفس
  • همراه با درد شدید شکم، لگن و کمر
  • همراه با بی‌نظمی و افزایش ضربان قلب
  • همراه با احساس غش کردن
  • همچنین اگر خستگی که تجربه می‌کنید بیشتر از ۲ هفته طول کشیده و با وجود استراحت، کاهش استرس، رژیم غذایی مناسب و مصرف زیاد مایعات برطرف نشود باید به پزشک مراجعه کنید.

بهترین مولتی ویتامین برای رفع خستگی

یکی از روش‌های درمان خستگی، استفاده از مکمل‌ها و قرص ویتامین برای رفع خستگی است. این ویتامین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بهتر فعالیت کنید و انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه‌ی خود را داشته‌باشید. مثلا استفاده از مکمل‌های ویتامین دی و ب کمپلکس می‌تواند انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را در شما فراهم کند.

بهترین قرص انرژی زا و رفع خستگی چیست؟
یکی از روش‌های درمان خستگی، استفاده از مکمل‌های ویتامین است.

دمنوش برای رفع خستگی و بی حالی

سوالی که مطرح می شود این است که برای رفع خستگی چی بخوریم؟ برخی از افراد، به دمنوش‌ها برای رفع خستگی اعتماد می‌کنند. این روش هم می‌تواند موثر باشد، به شرطی که به دنبال دلیل اصلی ایجاد خستگی باشید و سعی کنید آن را به طور صحیح برطرف کنید. مثلا اگر خستگی شما ناشی از بیماری‌های تنفسی مانند بیماری انسدادی مزمن ریه است، برای درمان آن باید به دکتر ریه مراجعه کنید. اما برخی از دمنوش‌ها هم می‌توانند موثر باشند. مثلا دمنوش زعفران می‌تواند به شما انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را بدهد.

بهترین قرص انرژی زا و رفع خستگی بانوان چیست؟

خوردن مکمل‌های آهن و مولتی ویتامین می‌تواند در افزایش انرژی در بانوان موثر باشد. همچنین خوردن ویتامین دی هم می‌تواند اثرات خوبی در سلامت زنان داشته‌باشد.

 چه زمانی خستگی زیاد بدن خطرناک است؟

خستگی بیش‌ازحد بدن در چندین موقعیت خطرناک است. اگر خستگی توانایی فرد را برای انجام فعالیت‌های روزانه یا تمرکز مختل کند، می‌تواند در مشاغل سخت مانند رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین یا کار در محیط‌های مراقبت بهداشتی عواقب شدیدی به دنبال داشته‌باشد.

علاوه‌بر این، اگر همراه با بی حالی علائم نگران‌کننده دیگری مانند درد قفسه سینه، مشکل در تنفس، سرگیجه یا غش را تجربه کردید، حتما به اورژانس مراجعه کنید.

اینفوگرافی احساس خستگی
چرا احساس خستگی می‌کنیم؟

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

خستگی از علائمی است که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی فعالیت زیاد بدنی در یک روز، یا بیماری‌ها و سبک زندگی ناسالم باشد. اگر دائما احساس خستگی می‌کنید و استراحت آن را بهتر نمی‌کند، احتمالا یک بیماری دارید که از آن بی‌اطلاع هستید.

بنابراین برای بررسی‌های بیشتر باید به دکتر عمومی مراجعه کنید، در غیر اینصورت، خستگی با شما همراه خواهد بود. برای دریافت نوبت از دکتر عمومی در شهر محل زندگی می‌توانید از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

استرس و اضطراب می‌تواند از دلایل روانی برای ایجاد خستگی باشد. زمانی‌که شما نمی‌توانید به خوبی فکر کنید و تصمیم بگیرید و اختلالاتی مانند اضطراب و استرس از شما انرژی زیادی می‌گیرند، خسته می‌شوید و اصطلاحا خستگی شما خستگی عصبی است.

برخی از داروهای گیاهی مانند دمنوش زعفران و چای نبات می‌توانند در افزایش انرژی در بدن موثر باشند.

گاهی چشمان شما به علت ضعیف شدن دچار خستگی می‌شوند. همچنین بی‌خوابی هم می‌تواند باعث بروز خستگی شود. برای درمان این حالت و پیدا کردن علت آن، باید به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید.

کسل بودن بدن می‌تواند به‌دلیل کاهش ویتامین‌های ضروری بدن یا بیماری‌های روحی مانند اختلالات اضطرابی باشد.

در مواردی که خستگی استرسی یا حاصل خواب کم باشد علائمی مانند ضربان، حساسیت به نور یا صدا، حالت تهوع، استفراغ و مشکل در انجام فعالیت‌های روزانه را به همراه دارد. علائم خستگی ممکن است شامل مشکل در تمرکز، ضعف عضلانی، کاهش رفلکس و کاهش انگیزه باشد.

فعالیت بدنی زیاد می‌تواند یکی از علت‌های این علائم باشد. بیشتر ورزشکارانی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند به این علائم دچار می‌شوند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره خستگی

  1. حسن قلی پور گفت:

    من۴۳سالمه چند ماهه قنادی باز کردم الان حدود سه ماه هست کل اعضای بدن و عضله هام در می‌کنه روزها خواب آلودگی دارم

  2. ناشناس گفت:

    سلام روزتون بخیر یه خانم ۵۰ساله هستم خیلی وقته از گردنم به پایین سنگین میشه مخصوصا از کمر به پایین کرخ میشه به سختی بلند میشم روی توالت فرنگی به سختی می‌شینم مجبورم خودمو از بالا بندازم پایین گاهی اوقات شبها بی اختیار ادرارم موقع خواب می‌ریزه انگشتهای دستم مور مور می‌کنه ومیخوابه بعضی شبا از شدت درد دست بیدار میشم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! علائمی که توصیف می‌کنید ممکن است به مشکلات عصبی یا عضلانی مربوط باشد. ممکن است فشار روی اعصاب یا مشکلات در ستون فقرات مانند دیسک کمر یا سندرم تونل کارپ به این علائم منجر شده باشد. احساس کرختی، مورمور شدن و دردهای شبانه معمولاً از مشکلات عصبی ناشی می‌شود. بی‌اختیاری ادرار نیز می‌تواند به مشکلات مربوط به مثانه یا سیستم عصبی مرکزی مربوط باشد. توصیه می‌کنم برای تشخیص دقیق‌تر و درمان مؤثرتر به متخصص مغز و اعصاب یا ستون فقرات مراجعه کنید تا ارزیابی دقیق‌تری از وضعیت شما صورت گیرد.
      متخصص مغزواعصاب

  3. پانته آ گفت:

    سلام من ۱۴ ساله هستم و در طول روز احساس خستگی، سردرد،توان
    خیلی کم برای فعالیت های بدنی و سرگیجه های حاد چند ثانیه ای که دوسه بار در طول روز بیشتر تجربش نمی کنم دارم که زیاد برام عجیب نیستن چون به دلایلی از حدود ۶ سالگی جز مرغ و یکم ماهی هیچ گوشت دیگه ای از جیگر گرفته تا هرچیز دیگه ای نمی تونم بخورم حتی بوشون باعث می شه حالم بد بشه با اینکه خیلیم تلاش کردم…
    و در عین حال برای یه سری چیز ساده مثل زرده تخم مرغ و گوجه و قارچ و پیاز سرخ شده که فقط خامشو می تونم بخورم هم همین مشکلو دارم
    نمی دونم باید چجوری آهن و ویتامینای مورد نیازمو تامین کنم در ماه یه بار ویتامین D و هر چند هفته یه بار اگه یادم باشه قرص آهن می خورم که مطمئنا کافی نیست کمبود آهن دارم و زیر چشمام گود و سیاهه و همه اینا خیلی اذیتم می کنه می دونم متخصص تغذیه نمی تونه کمکم کنه برای من کار از کار گذشته و واقعا سردرگمم
    از لحاظ هوشی خیلی خوبم و ریاضی رو راحت متوجه می شم ولی خوب که چی بشه؟وقتی این کمبودا سردرد و سرم آوار می کنه قاعدتا از درسمم عقب می مونم و نمی تونم تمرکز کنم توی مدرسه ای با سطح علمی بالا درس می خونم که تقریبا مثل نمونه است سختگیریاش ولی با ایتکه می تونستم اول بشم بخاطر بی حالیام رتبه سومم و بقیه خیلی تلاش می کنن ولی کمبودای منو ندارن برای همین کم نمیارن و حتی درس که می خونم بعدش انگار سرم داره منفجر می شه در کل راه حلی به ذهنم نمی رسه و چاره ای نیست باید تحمل کنم شما می تونید یه راه حل بدید تا کمبودام برطرف شه و بتونم مثل بقیه باشم و از زندگیم انقدر عقب نیوفتم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، با توجه به توضیحاتی که دادید، به نظر می‌رسد کم‌خونی ناشی از فقر آهن و احتمالاً کمبود برخی ویتامین‌ها، به‌ویژه ویتامین‌های گروه B و D، علت اصلی علائم شما مانند خستگی، سردرد، بی‌حالی و کاهش تمرکز باشد. عدم تحمل یا بیزاری از مصرف بسیاری از منابع پروتئینی و غذایی باعث محدودیت شدید تغذیه‌ای شده که نیاز به جبران دقیق دارد. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک متخصص تغذیه یا فوق تخصص گوارش بسیار ضروری است، زیرا ممکن است برخی مشکلات جذب یا حساسیت‌های غذایی نیز دخیل باشند. همچنین مصرف منظم مکمل آهن، ویتامین D و یک مکمل مولتی‌ویتامین کامل تحت نظر پزشک می‌تواند در بهبود وضعیت شما مؤثر باشد. رها کردن وضعیت فعلی به‌هیچ‌وجه راه‌حل نیست و با پیگیری درست، می‌توانید به سطح انرژی و تمرکز طبیعی بازگردید و عملکرد تحصیلی خود را بهبود دهید.
      متخصص تغذیه

  4. پونه گفت:

    سلام ۱۹ سالم مدتی زیاد میشه ک حالت تهوع دارم سردرد و سرگیجه و لرزش دستان پاهام سرد میشن ولی بدنم خیلی داغ مشکل خاب دارم خودمو میکشم تا بخوابم وقتی خابم برد سخت میشه بیدار بشم گاهی اوقات قلبم درد میگیره حوصله هم هیچ ندارم لطفا راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، علائمی که توصیف کرده‌اید شامل حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، لرزش دست‌ها و پاها، مشکلات خواب، درد قفسه سینه، و کاهش انرژی می‌تواند نشانه‌هایی از اضطراب، استرس یا مشکلات جسمی مانند اختلالات عصبی، هورمونی یا مشکلات قلبی باشد. پیشنهاد می‌کنم که هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش‌های لازم انجام شود و علت دقیق این علائم مشخص گردد. در ضمن، برای مدیریت اضطراب و استرس، تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق، یوگا یا مشاوره روانشناختی می‌تواند مفید باشد.
      متخصص روانپزشک

  5. ناشناس گفت:

    سلام ببخشید من چند روزی همش دچار ضعف میشم و گاهی وقت ها کلیه ام درد میگیره قبلاً همین جورشدم آزمایش قند وتیروئید وفشار خون بررسی کلیه وکلا معینه قلب هم شدم اما مشکل نبود ولی در طی آندوسکوپی معده زخم وهلیکوباکتری داشت که یک دوره آنتی بیوتیک خوردم آیا مشکل از معدم هست یا مشکل دیگه ای دارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، ضعف و درد کلیه‌ها می‌تواند به دلایل مختلفی مانند مشکلات گوارشی، عفونت‌های مکرر یا حتی اثرات جانبی داروها باشد. از آنجا که شما زخم معده و هلیکوباکتری پیلوری داشته‌اید و دوره درمانی آنتی‌بیوتیکی را گذرانده‌اید، احتمالاً مشکلات معده همچنان تأثیرگذار هستند. همچنین، ممکن است مشکلات گوارشی مانند گاستریت یا مشکلات مرتبط با هضم غذا باعث بروز این علائم شوند. اگر علائم ادامه پیدا کرد، پیشنهاد می‌شود که دوباره با پزشک خود مشورت کنید تا بررسی‌های تکمیلی انجام شود و از عدم وجود مشکل جدید یا عود هلیکوباکتری اطمینان حاصل شود.

  6. سید حسن تشکر گفت:

    من تقریباً نزدیک به ۲۵ سال مواد مصرف می‌کنم و یک و یکباره نمی‌دونم چه اتفاقی افتاد که در زمان پاکی اتفاقی افتاد که انرژی بدنم کاملاً فروکش شد و هیچ اشتهایی به آب و غذا ندارم و هیچ انرژی که بتونم از جا تکون بخورم و باشم راه برم و کار کنم و ندارم ولی بعد از ۶ ماه پاکی با زدن چند تریاک هم اشتهام به غذا خوب شد هم انرژی برای راه رفتن آیا مشکل من در کجاست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      به نظر می‌رسد شما با مشکلات جسمی و روانی ناشی از ترک مواد و یا حتی سندرم ترک طولانی‌مدت مواجه هستید. بعد از ترک مواد، بدن ممکن است با مشکلاتی مانند کاهش اشتها، ضعف انرژی، افسردگی و بی‌حوصلگی روبه‌رو شود که معمولاً به دلیل تغییرات شیمیایی در مغز و اختلال در سیستم‌های عصبی و هورمونی ایجاد می‌شود. اگر مصرف مجدد مواد باعث بهبود موقت شما شده، احتمالاً نشان‌دهنده وابستگی فیزیکی به مواد و عدم تعادل شیمیایی بدن است. توصیه می‌کنم که تحت نظارت پزشک یا متخصص اعتیاد قرار بگیرید تا درمان‌های مناسب برای بازسازی سیستم عصبی و بهبود وضعیت جسمانی و روانی شما در دوران پاکی انجام شود.

  7. ناشناس گفت:

    سلام حدود ۳سال است کا بی حالی شدید وخواب آلودگی دارم طوری که حال نشستن هم ندارم لطفا راهنمایم کنی
    با تشکر

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! بی‌حالی شدید و خواب‌آلودگی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله مشکلات خواب، اختلالات هورمونی، کمبود ویتامین‌ها (مثل ویتامین D یا B12)، افسردگی یا مشکلات تیروئید. برای شناسایی دقیق علت، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و آزمایش‌های لازم مانند آزمایش خون، تست تیروئید و بررسی سلامت عمومی انجام دهید. درمان به علت مشکل بستگی دارد، بنابراین مشاوره پزشکی ضروری است.

      متخصص روانپزشک

  8. معصومه گفت:

    دوسالی هست که به فیبرومیالژیا دچار شدم الان تو وضعیتی هستم که حتی کارهای کوچیک رو هم نمیتونم انجام بدم سه تا بچه دارم برام خیلی سخته این وضعیت
    نمیدونم باید چیکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      متاسفیم از این شرایط تان
      برای بهبود وضعیت فیبرومیالژیا، مهم است که تحت نظر پزشک، درمان‌های دارویی و غیر دارویی مناسب را دنبال کنید. داروهای ضد درد، آنتی‌دپرسانت‌ها و تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن و تمرینات آرام‌سازی می‌توانند به کاهش درد و اضطراب کمک کنند. ورزش‌های سبک و منظم مانند پیاده‌روی یا یوگا، به تقویت عضلات و بهبود انعطاف‌پذیری بدن کمک می‌کند. همچنین، خواب کافی و تغذیه سالم از جمله مواد ضد التهاب، به بهبود وضعیت شما کمک خواهد کرد. در کنار این موارد، دریافت حمایت از خانواده و دوستان و درخواست کمک برای انجام کارهای روزمره می‌تواند فشار روانی شما را کاهش دهد و به مقابله با چالش‌های روزمره کمک کند.

  9. عارف صیادی گفت:

    زود خسته میشوم آزمایش دادم مشکلی ندارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر آزمایش‌هایتان طبیعی بوده‌اند و هیچ مشکلی نشان نداده‌اند، اما همچنان احساس خستگی مفرط دارید، ممکن است عواملی مانند استرس، اضطراب، خواب ناکافی یا رژیم غذایی نامناسب تأثیرگذار باشند. در برخی موارد، حتی علائم روانی یا تغییرات هورمونی می‌توانند منجر به خستگی شوند. پیشنهاد می‌شود با توجه به وضعیت خود به تغذیه مناسب، خواب کافی و مدیریت استرس توجه کنید. اگر این خستگی ادامه پیدا کرد، مشاوره با پزشک متخصص یا ارزیابی دقیق‌تر ممکن است مفید باشد.

      متخصص روانپزشک

  10. ناشناس گفت:

    زود خسته میشوم آزمایش دادم مشکلی ندارم