داروی کلونیدین برای چیست؟ + عوارض و نحوه مصرف – مجله سلامت دکترتو

داروی کلونیدین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کلونیدین (ارکابریکس یا وازونیدین) یک آلفا آگونیست‌ است که برای کاهش فشار خون، بهبود علائم ترک مواد مخدر، درمان اختلال بیش فعالی در کودکان بالای ۶ سال و کمک به تشخیص فئوکروموسیتوما (تومور نادر و معمولا خوش‌خیم در غده فوق کلیوی) استفاده می‌شود. این دارو نیاز به نسخه پزشک دارد و معمولا ۲ بار در روز به صورت خوراکی مصرف می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
داروی کلونیدین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

کلونیدین با نام تجاری Catapres یک داروی تجویزی است که به صورت خوراکی یا تزریقی برای مدیریت علائم فشار خون بالا، بهبود اختلال بیش‌فعالی و کمبود توجه (ADHD)، درمان علائم ترک اعتیاد و در مواردی برای درمان سندرم تورت، مشکلات اضطراب، علائم دردناک قاعدگی استفاده می‌شود. تزریق کلونیدین در درمان درد شدید سرطان در مواردی که مواد افیونی به تنهایی کافی نیستند هم موثر است. این دارو همچنین برای تشخیص فئوکروموسیتوما (تومور نادر و معمولا خوش‌خیم در غده فوق کلیوی) و کاهش انتقال سیگنال‌های درد در ستون فقرات هم کاربرد دارد. در صورتیکه به هریک از این بیماری‌ها دچار هستید، می‌توانید با دکتر داخلی، متخصص قلب یا روانپزشک مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین و تلفنی نیز برای شما وجود دارد.

قرص کلونیدین چیست؟

کلونیدین به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر برای مدیریت فشار خون بالا استفاده می‌شود. کاهش فشار خون به جلوگیری از سکته مغزی، حمله قلبی و مشکلات کلیوی کمک می‌کند. داروی کلونیدین متعلق به داروهای آگونیست آلفای مرکزی است که با انبساط رگ‌های خونی باعث حرکت سریع‌تر خون می‌شود.

شناسنامه داروییتوضیحات
کلونیدین چیست؟کلونیدین یک آگونست آدرنرژیک آلفا-۲ است که برای مدیریت علائم فشار خون بالا، درد شدید سرطان، بهبود علائم ترک مواد مختلف، کمک به تشخیص فئوکروموسیتوما و جلوگیری از میگرن استفاده می‌شود.
نام عمومی داروکلونیدین به انگیسی clonidine
نام تجاریCatapres, Kapvay
نوع دارواز داروهای آلفا آگونیست‌
فرمول شیمیاییC9H9Cl2N3
دسته بندی بارداریدسته C، هیچ مطالعه کافی و کنترل شده‌ای برای زنان باردار وجود ندارد
نیمه عمر۵ تا ۱۳ ساعت
مکانیسم اثرکلونیدین در درجه‌ی اول یک آگونیست گیرنده‌ی آدرنال آلفا ۲ است که باعث کاهش فشار خون مرکزی می‌شود. تحریک گیرنده‌های آدرنال آلفا -۲ در لوکوس سرولئوس ممکن است مسئول اثرات خواب‌آور کلونیدین باشد زیرا این منطقه از مغز به تنظیم بیداری کمک می‌کند .
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود
نحوه مصرف۲ عدد قرص، ۲ بار در روز با یا بدون غذا
اشکال داروییقرص، محلول خوراکی یا محلول تزریقی، پچ ترانس درمال
داروهای هم گروهگوانفاسین، متیل دوپا
اطلاعات دارویی کلونیدین

طریقه مصرف قرص کلونیدین و دوز مصرفی آن

نحوه مصرف قرص کلونیدین به این صورت است که شما قرص یا محلول خوراکی تجویزی پزشک را ۲ بار در روز در فواصل زمانی یکسان (هر ۱۲ ساعت) مصرف می‌کنید. دوز دارو و زمان مصرف توسط پزشک تعیین می‌شود. می‌توانید قرص کلونیدین را با غذا یا بدون غذا بخورید.

قرص‌ها باید کامل بلعیده شوند، له، جویده یا شکسته نشوند. مصرف مقدار بیشتر دوز خوراکی روزانه هنگام خواب می‌تواند باعث افزایش خشکی دهان و خواب‌آلودگی شود.

شیوه استفاده از پچ چسبی (پچ ترانس درمال) آن هم وجود دارد. پچ ترانس درمال باید روی ناحیه بدون مو از پوست دست نخورده (روی بازوی فوقانی بازو یا سینه) قرار بگیرد و هر پچ جدید باید در محل پوست متفاوت از محل قبلی استفاده شود. اگر بعد از استفاده از پچ می‌خواهید دارو درمانی را شروع کنید، بهتر است توجه داشته باشید که اثرات پچ پوستی کلونیدین ممکن است تا ۲ روز ظاهر نشود. بنابراین از داروهایی با دوز کم استفاده کنید.

برای درمان درد شدید (همراه با مواد افیونی) در بیماران سرطانی که با مسکن‌های افیونی تسکین کافی ندارند از آمپول یا سرم تزریقی کلونیدین (فرمولاسیون اپیدورال) استفاده می‌شود. اگر مصرف داروی یک دوز را فراموش کردید، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید و دوز بعدی را طبق برنامه مصرف کنید. در یک دوره ۲۴ ساعته بیشتر از مقدار کل روزانه کلونیدین تجویز نکنید.

انواع بیماریدوز مصرف
کلونیدین خوراکی در بزرگسالان برای فشار خون بالادوز اولیه ۰.۱ میلی‌گرم خوراکی ۲ بار در روز (صبح و شب) و حداکثر دوز ۲.۴ میلی‌گرم خوراکی در روز
پچ‌های پوستی (ترانس درمال)دوز اولیه ۰.۱ میلی‌گرم در ۲۴ ساعت (پچ هر ۷ روز یکبار استفاده می‌شود) و حداکثر دوز ۰.۳ میلی‌گرم در ۲۴ ساعت
محلول تزریقی کلونیدین بزرگسالان برای تسکین درددوز اولیه ۳۰ میکروگرم در ساعت به‌صورت تزریق مداوم و حداکثر دوز ۴۰ میکروگرم در ساعت به صورت تزریق مداوم یا سرم
کلونیدین برای کودکان بالای ۶ سال دچار اختلال نقص توجهدوز اولیه ۱ میلی‌گرم خوراکی قبل از خواب و حداکثر دوز ۰.۴ میلی‌گرم ۲بار در روز با غذا یا بدون غذا
جدول مقدار مصرف داروی کلونیدین

بهترین زمان مصرف قرص کلونیدین یا قرص وازونیدین

اگر روزی یکبار قرص وازونیدین مصرف می‌کنید به دلیل خواب‌آور بودن آن بهتر است دارو را شب مصرف کنید. اگر آن را دو بار در روز مصرف می‌کنید اولین دوز را صبح و دوز دوم را عصر مصرف کنید. بهتر است حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت بین دوزها فاصله بگذارید.

بهترین روش مصرف قرص کلونیدین چیه؟

قبل از مصرف دارو با متخصص مشورت کن.

قرص کلونیدین برای چیست؟ (موارد مصرف قرص کلونیدین)

کلونیدین یک داروی موثر برای بیماری‌های مختلف از جمله انقباض عضلانی، ADHD در کودکان و فشار خون بالا است.​ معمولا از اشکال مختلف آن برای درمان بیماری‌های زیر استفاده می‌شود:

  • کلونیدین برای مدیریت علائم فشار خون بالا
  • Kapvay و هوندا XR (قرص و محلول خوراکی کلونیدین با انتشار طولانی) برای درمان اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان بالای ۶ سال
  • کلونیدین برای کاهش انقباض و سفتی عضلانی
  • قرص وازونیدین برای کمک به علائم ترک مواد مخدر (مانند درد بدنی) و کاهش دوران سم‌زدایی

متن انگلیسی:
Clonidine is an antihypertensive drug that lowers blood pressure and heart rate by relaxing the arteries and increasing the blood supply to the heart.
ترجمه فارسی:
کلونیدین یک داروی ضد فشار خون است که فشار خون و ضربان قلب را با آرام‌کردن شریان‌ها و افزایش خون رسانی به قلب کاهش می‌دهد.

به نقل از سایت ncbi

خاصیت قرص کلونیدین برای شل شدن عضلات

قرص clonidine tablets usp کلونیدین گیرنده‌های آدرنوری آلفا-۲ را در ساقه مغز تحریک می‌کند که منجر به فعال شدن نورون‌های مهارکننده می‌شود. این اقدام می‌تواند به مدیریت و کاهش سفتی عضلانی کمک کند. در حالی که کلونیدین در درجه اول به عنوان یک آرام‌بخش عضلانی یا قرص شل کننده عضلات طبقه‌بندی نمی‌شود، اما اثرات آن روی سیستم عصبی مرکزی ممکن است به آرامش عضلانی کمک کند.

قرص کلونیدین برای کودکان بیش فعال (ADHD)

قرص وازونیدین برای کودکان ۶ تا ۱۷ ساله در درمان اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) توسط FDA یا سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید شده است. فرمولاسیون با انتشار طولانی کلونیدین که Kapvay نام دارد، به طور موثری علائم بیماری adhd مانند بیش فعالی، تکانشگری و بی‌توجهی را کاهش می‌دهد.

قرص‌های کلونیدین با انتشار طولانی ممکن است ADHD را با تأثیر بر بخشی از مغز که توجه و تکانشگری را کنترل می‌کند، درمان کنند. قرص وازونیدین برای کودکان مبتلا به ADHD زیر ۶ سال مورد مطالعه قرار نگرفته است.

قرص کلونیدین برای کودکان بیش فعال خوبه؟
قرص کلونیدین برای کودکان بیش فعال معمولا یکبار در روز تجویز می‌شود.

قرص کلونیدین و ترک اعتیاد

کلونیدین یا قرص وازونیدین معمولا برای کمک به کاهش علائم ترک اعتیاد استفاده می‌شود. این دارو مدت زمان فرآیند سم‌زدایی را کاهش می‌دهد و مانند سایر داروهای ترک مواد، در صورت استفاده در کوتاه مدت، اعتیادآور نیست.

قرص کلونیدین برای کاهش فشار خون

کلونیدین معمولا برای مدیریت فشار خون بالا استفاده می‌شود. این ماده روی عصبی در مغز که مسئول تنظیم فشار خون است تأثیر می‌گذارد. در حالی که برای کنترل فشار خون موثر است اما باید توجه داشته باشید که کلونیدین فشار خون بالا را درمان نمی‌کند و فقط علائم آن را کنترل می‌کند.

به دنبال راهی برای درمان فشار خون هستی؟ همین الان از بهترین پزشک مشاوره بگیر.

عوارض قرص کلونیدین یا ارکابریکس

یکی از مهمترین عوارض قرص وازونیدین این است که می‌تواند باعث خشکی دهان به‌خصوص در زمان خواب شود. برای تسکین موقت این عارضه از آب نبات یا آدامس بدون شکر استفاده کنید و اگر دهان شما بیش از ۲ هفته احساس خشکی دارد با پزشک یا دندانپزشک مشورت کنید. سایر عوارض شایع و نادر ارکابریکس عبارت است از:

  • خشکی چشم
  • سرگیجه و خستگی
  • ناراحتی یا درد معده
  • یبوست
  • سردرد
  • عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
  • احساس تحریک‌پذیری
  • مشکل خواب و کابوس دیدن
  • ضربان قلب کندتر یا سریع‌تر
  • تنفس کند 
  • درد قفسه‌ سینه
  • توهم
  • تاری دید
  • کاهش علاقه به رابطه جنسی
  • ریزش یا نازک شدن مو
  • ناتوانی در نعوظ یا حفظ آن
  • گرفتگی عضلات پا
  • پوست رنگ پریده
  • تورم پستان‌ها یا درد پستان در زنان و مردان
  • ضعف

برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

موارد احتیاط و هشدار در مصرف کلونیدین

مصرف کلونیدین خوراکی پس از واکنش پوستی می‌تواند باعث جوش در کل بدن، خارش و احتمالاً یک واکنش آلرژیک شدید شود. یک واکنش آلرژیک شدید ممکن است با علائمی مانند مشکل تنفسی یا تورم گلو و زبان همراه باشد. بهتر است موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • ترکیب الکل با کلونیدین ممکن است باعث قضاوت ضعیف و خواب‌آلودگی شود.
  • اگر از قبل فشار خون پایین یا ضربان قلب کم داشته باشید ممکن است در معرض عوارض جانبی جدی‌تری قرار بگیرید.
  • بعد از مصرف این دارو، سریع از جای خود بلند نشوید و حتما آب کافی در طول روز بخورید.
  • کلونیدین می‌تواند سنکوپ (غش)، سندرم خشکی چشم و مشکلات تمرکز چشمی را بدتر کند.
  • این دارو فشار خون را تحت تأثیر قرار می‌دهدکه ممکن است باعث سرگیجه شود و خطر سقوط افراد مسن را افزایش دهد.
عوارض قرص کلونیدین چیست؟
قبل از مصرف قرص کلونیدین سوابق پزشکی خود را با دکتر چک کنید.

 قرص وازونیدین در بارداری و شیردهی

کلونیدین یک داروی بارداری در دسته C است. به این معنا که تحقیقات انجام شده روی حیوانات، اثرات نامطلوبی را برای مادران در زمان مصرف دارو نشان دادند. هنوز مطالعات کافی روی انسان انجام نشده تا اطمینان حاصل شود که قرص کلونیدین روی جنین هم تأثیر می‌گذارد ی خیر. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید با پزشک خود صحبت کنید.

کلونیدین ممکن است به شیر مادر شما منتقل شود و در کودک شیرده عوارض جانبی ایجاد کند. شاید لازم باشد در مورد قطع شیردهی یا قطع مصرف کلونیدین با پزشک متخصص مشورت کنید و تصمیم بگیرید.

تداخلات دارویی کلونیدین

لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را نگه دارید و آن را با پزشک و داروساز به اشتراک بگذارید.قرص وازونیدین می‌تواند با سایر داروها، گیاهان یا ویتامین‌هایی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد. تا حد امکان برای جلوگیری از تداخل دارویی، داروهای زیر را با کلونیدین یا ارکابریکس مصرف نکنید:

  • فنوباربیتال، پنتوباربیتال
  • کلرپرومازین، تیوریدازین
  • پروکلرپرازین،‌ لورازپام، دیازپام
  • اکسی کدون، هیدروکدون
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای (TCA)
  • کلومیپرامین (آنافرانیل)
  • دسیپرامین (نورپرین)
  • دوکسپین
  • ایمی پرامین (توفرانیل)
  • نورتریپتیلین (پاملور)
  • پروتریپتیلین (ویواکتیل)
  • تریمی پرامین (سورمونتیل)
  • دیگوکسین
  • مسدود کننده‌های بتا
  • دیلتیازم
  • وراپامیل
  • لوزارتان
  • والزارتان
  • ایربسارتان
  • انالاپریل
  • لیزینوپریل
  • هیدروکلروتیازید
  • فوروزماید
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
قرص وازونیدین (کلونیدین) ۰.۲ میلی‌گرمدیلتیازمخشکی چشم
داروی ارکابریکستریمی پرامین (سورمونتیل)سرگیجه و خستگی
کلونیدین ۲ درصدپروتریپتیلین (ویواکتیل)ناراحتی یا درد معده
ایربسارتانیبوست
والزارتانعفونت دستگاه تنفسی فوقانی
جدول مشخصات دارویی کلونیدین

گاباپنتین و کلونیدین تداخل دارند؟

مصرف کلونیدین همراه با گاباپنتین ممکن است عوارض جانبی مانند سرگیجه، خواب‌آلودگی، سردرگمی و مشکل تمرکز را افزایش دهد. برخی از افراد به ویژه افراد مسن نیز ممکن است دچار اختلال در تفکر و قضاوت و ناهماهنگی حرکتی شوند.

گاباپنتین و کلونیدین تداخل دارند؟
گاباپنتین و کلونیدین را باهم مصرف نکنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

کلونیدین برای مدیریت علائم فشار خون بالا،‌ بخشی از یک برنامه درمانی برای کنترل علائم اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در کودکان بالای ۶ سال که با دشواری در تمرکز، ناتوانی در کنترل اقدامات یا ساکت ماندن نسبت به سایر افرادی که در همان سن هستند مشخص می‌شود، کاربرد دارد. این دارو به صورت قرص خوراکی، محلول تزریقی و پچ‌های پوستی (ترانس درمال) استفاده می‌شود.

داروی کلونیدین ممکن است با عوارض جانبی مانند احساس تحریک‌پذیری، سرگیجه و خستگی یا کابوس شبانه همراه باشد. درصورتیکه هر کدام از عوارض جانبی کلونیدین را مشاهده کردید، به دکتر قلب و عروق، دکتر متخصص داخلی یا متخصص روانپزشک براساس نوع بیماری مراجعه کنید. اگر پزشک حاذقی سراغ ندارید، در سایت پزشکی دکترتو می‌توانید از بهترین پزشکان سراسر کشور نوبت ویزیت حضوری بگیرید یا از مشاوره دارویی، دکتر قلب و عروق آنلاین، دکتر داخلی آنلاین و مشاوره روانپزشک آنلاین استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در یک مطالعه مشخص شد که قرص وازونیدین 0/2 یا کلونیدین برای درمان اختلالات خواب مانند تاخیر در شروع خواب و بیداری شبانه و بی‌ثباتی خلق و خو در کودک مبتلا به اوتیسم موثر بوده است.

عوارض قرص وازونیدین کلونیدین برای کودکان شامل یبوست، خستگی، سرگیجه و حالت تهوع است.

بله یکی از عوارض جانبی قرص فشار کلونیدین خواب‌آلودگی و سرگیجه است. به همین دلیل بهتر است این دراو را قبل از خواب مصرف کنید.

کلونیدین 2 درصد به کاهش فشار خون، جلوگیری از سکته مغزی، حمله قلبی و مشکلات کلیوی کمک می‌کند.

بله کلونیدین در صورت استفاده طولانی مدت باعث وابستگی می‌شود.

بله، کلونیدین می‌تواند به کاهش علائم ترک مواد مخدر کمک کند اما درمان قطعی برای ترک اعتیاد به مواد مخدر نیست.

قرص کلونیدین برای بهبود علائم بیش فعالی در کودکان بالای ۶ سال استفاده می‌شود.

معمولا با دلدرد، خشکی دهان، خشکی چشم و گاهی تنگی نفس و سرگیجه همراه است.

خیر قرص وازونیدین 0/2 و سایر دوزهای آن مورفین ندارد.

مصرف‌کنندگان این دارو معمولا با مصرف طولانی دچار وابستگی شدند. برخی افراد نیز خشکی دهان و بوی بد دهان را تجربه کردند. اما در بیش از ۵۰ درصد از مصرف کنندگان، نتایج مصرف داروی ارکابریکس امیدبخش بوده است.

بله، مصرف این دارو می‌تواند سرعت رشد قد را افزایش دهد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کلونیدین

  1. آبادان گفت:

    سلام بعد ترک حدود ۲ ماه هر شب یک عددمصرف میکنم کلونیدین اما حالا اینو نمیتونم کنار بزارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، اگر بعد از دو ماه مصرف کلونیدین (حتی به صورت یک دوز در شب) احساس می‌کنید که ترک آن برایتان دشوار شده است، این نشان‌دهنده این است که بدنتان به این دارو عادت کرده است و احتمالاً نیاز به یک برنامه تدریجی برای کاهش مصرف دارید. این روند معمولاً به تدریج انجام می‌شود تا از عوارض ترک ناگهانی جلوگیری شود.

      پیشنهاد می‌کنم که در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه مناسب برای کاهش تدریجی دارو داشته باشید. پزشک می‌تواند دوز را به صورت تدریجی کاهش دهد تا بدنتان به آرامی از دارو جدا شود. ترک ناگهانی داروهای آرامبخش می‌تواند منجر به عوارضی چون اضطراب، بی‌خوابی، تعریق زیاد، یا فشار خون بالا شود.

      اگر نیاز دارید، روان‌درمانی و پشتیبانی‌های اجتماعی نیز می‌توانند در فرآیند ترک به شما کمک کنند.

      متخصص روانپزشک

  2. ایمانی گفت:

    سلام برای ترک ب۲ (روزی نصف میخورم)
    چیکار کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای ترک داروی ب۲ (کلونیدین)، مهم است که این فرآیند تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. ترک داروها به‌ویژه داروهایی مانند کلونیدین که برای کنترل فشار خون و کاهش علائم قطع مواد استفاده می‌شود، می‌تواند عوارض جانبی و مشکلات خاص خود را داشته باشد. در اینجا چند نکته برای ترک این دارو آورده شده است:

      مشاوره پزشکی: حتماً با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید که برنامه‌ای برای کاهش دوز دارو (Tapering) تنظیم کند. کاهش تدریجی دوز به شما کمک می‌کند تا عوارض کمتری تجربه کنید.

      پایبندی به دستورالعمل‌ها: تغییر در دوز دارو باید به صورت تدریجی انجام شود. ترک ناگهانی می‌تواند باعث افزایش فشار خون، اضطراب، و علائم شدید قطع شود.

      دنبال کردن درمان‌های حمایتی: در صورتی که احساس اضطراب یا مشکلات دیگر دارید، پزشک ممکن است درمان‌های حمایتی دیگری مانند داروهای ضد اضطراب یا درمان‌های روانشناختی را پیشنهاد کند.

      تغذیه و ورزش: تغذیه سالم و ورزش منظم به حمایت از فرآیند ترک کمک می‌کند و می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

      در نهایت، ترک هر دارویی باید تحت نظر پزشک متخصص و با مشاوره دقیق انجام شود.

      متخصص روانپزشک

  3. Yarsan گفت:

    سلام_دوستان گل بنده بارها ترک داشتم اوایل بدنم قوی بود تحمل بالاتر مقامت بدن بالاتر.و بیشتر ب صورت یابویی ترک میکردم!
    ب مرور بدن تعضف شد و کمکم ب مرور افت و کاهش وزن..تا وضعیت جسمانی ضعیفتر و در مقابل هر کنش ضعیف درد و…علایم ترک واکنش داشتم…
    ((بنده مشکل قلبی دارم و بیماری خاص هستم))
    خلاصه رفقا با این حالم بارها به جنگ این مواد کیف رفتم دیگ از مصرف عاجز شدم…سنی ام ندارم ۳۲ سالم هست
    ب روزی ۳تا۴ گرم تریاک خالص ایرانی رسیدم و گاها ۱ گرم تا دو گرم هم اتیش خور میکردم میخوردم!
    رفقا ترک ما از B2 شروع شد…بسیار وحشتناک بود چون به قدری به مغز فشار میاورد که حدود ۴ شبانه روز کامل مثل انسان روانی شدم…و بعد ۲۴ ساعت مجدد ۳ صوت تریاک کشیدم و بعد بدنم ریلکس شد سراغ متادون رفتم او هم ۵ میل…که فقط این قرص ها درد خماری عقب میندازه…و ترک ناموفق داشتم
    مجدد برا رهای چند روز متادون استفاده کردم ک دوز مصرفی کم کنم…دیدم نه پروسه زمانبره و خود متادون بسیار مواد خطرناکیه…
    مجدد برا رهای…شروع ب تحقیق کلی کردم
    دیدم هیچ راه فراری نیست
    با کامنت خوندن و چند خط هر شخص که تجربه شخصی خودشه نمیشه تصمیم درستی گرفت! چون هر انسان شرایط روحی بدنی هر ادم با دیگری یکسان نیست و متفاوته
    قبلش وقت از روانپزشک گرفتم…نرفتم
    و به دکتر داخلی رفتم که برام دارو نوشت…کلونیدین تعدادی سروم شربت و دارو مسکن …خلاصه روند ترک و اون شدت و حجمه درد پایین اومد و مطمینم بهترین سنگر و اخرین سنگر دکتره!!!
    اگر برا رهای تریاک سراغ قرص B2. متادون میرید قطعا کارتون تموم شدست و از سنتی به صنعتی روانگردان رسیدید!! مغزتونم نابود میشه

    بهتره خسیس نباشین این همه خرج هزینه مواد کردین برین دکتر و نتیجه بهتر میگیرین
    و بعد روانپزشک جلسان ان ای

    ما اسطوره ترک های بی‌قانون و اسیب رسوندن بدنی تعضیف از هر لحاظ هستیم!
    انواع ترک تجربه کردیم
    و خودمونم خسته کردیم بدنمونم داغون کردیم

    بهترین راه دکتر هست_مرحله ای پیش برید
    تازه شماهای ک بدنتون سالمه واقعا عیبه براتون مقداری سختی به خودتون ندید
    ما که زمینه ای بیمار هستیم خیلی سختره برامون!! به امید روزی که همتون از این هیولا راحت شید
    باور کنید اول مواد بعد خدا اینقدر زورش بیشتره البت برا مصرف کننده
    این جرقه ترک رو باید توی ذهنتون بندازین عاجز شین حالتون بهم بخوره خودتون. کنارش میزنید
    دوستانیم که B2 متادون مصرف میکنید بیارید رو تریاک و بعد اقدام ترک کنید
    شرایط خاص داره مصرف این دوتا همینجور نیندازین بالا خبر ندارین چی در انتظارتونه

    موفق باشید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ممنونم از پیام خوب و پر انرژی شما
      امیدوارم همه دوستان هم‌درد از این بیماری نجات پیدا کنند
      با ارزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  4. امید گفت:

    قرص متادون و با خودش کم کنید یک هفته یک هفته یک بار یه ۵ کم کنید بدون درد من روزی یه قرص ۴۰ می‌خوردم بدون اینکه برم دکتر با همین روش تدریجی ترک کردم قول میدم دردش خیلی کمه و راحت به کارتون هم می رسید فقط اراده کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سپاس از توصیه خوبتان
      دقیقا هم کاهش تدریجی دز لازم است و هم زیر نظر متخصص بودن
      ممنونم

  5. ناشناس گفت:

    قرص متادون و با خودش کم کنید یک هفته یک هفته یک بار یه ۵ کم کنید بدون درد من روزی یه قرص ۴۰ می‌خوردم بدون اینکه برم دکتر با همین روش تدریجی ترک کردم قول میدم دردش خیلی کمه و راحت به کارتون هم می رسید فقط اراده کنید

  6. فاطمه گفت:

    سلام پسرم سه ساله هست یک چهارم قرص کلونیدین شبا برا خوابش دکتر داده چون پیش فعاله ایا عوارضی داره؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      فاطمه عزیز
      ایرادی ندارد طبق دستور مصرف کنید
      کلونیدین دارویی است که معمولاً برای مشکلاتی مانند بیش‌فعالی یا اختلالات خواب تجویز می‌شود. در کودکان، ممکن است برخی عوارض مثل خواب‌آلودگی، کاهش فشار خون، یا خشکی دهان به همراه داشته باشد. مصرف دوز پایین، مانند یک چهارم قرص، معمولاً کم‌خطرتر است، اما بهتر است تحت نظر پزشک باشد و در صورت مشاهده هرگونه تغییر یا عوارض، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  7. ناشناس گفت:

    سلام من پسرم سه ساله هست دکتر بهش کلونیدن شبی یک چهارم تجویز کرده دوماه مرتب بهش میدم چون بیش فعاله خیلی کم خوابه.. ایا عوارضی هم داره؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام!
      کلونیدین معمولاً برای بهبود خواب و کاهش بیش‌فعالی در کودکان استفاده می‌شود. اگر به پسرتان حدود دو ماه است که هر شب یک‌چهارم قرص کلونیدین می‌دهید و نتیجه مطلوبی داشته، نشان می‌دهد دارو برای او اثربخش بوده است. با این حال، بهتر است مصرف دارو را تحت نظارت پزشک ادامه دهید، چون برخی از عوارض جانبی مانند افت فشار خون یا خواب‌آلودگی زیاد ممکن است ایجاد شوند.

  8. ناشناس۲۲ گفت:

    سلام دوستان توروخدا جواب بدید..من۳۴ سالمه قرص ب دو چندسال مصرف میکردم روزی دوتا بود حدود دویک ماه یک ونصفه خوردم ..نزدیک پنج سال هم تخریب داشتم .ولی یکباره قطع مصرف کردم .الان ۱۸ روزه پاکم.خداروشکر نه دردِخماری داشتم ،نه اینکه بیخوابی به اون صورت اذیتم کرد .فقط بیقرار بودم که تموم شد.فقط ازروز چهارم پاکی ب بعد مشکلم اینه که عرق سرد دارم و در طول روز بدنم خالی میکنه بیحال میشم.به شدت ازاین گوشه نشستنها خستع شدم .افسرده نیستم فقط حال انجام هیییچ کاری فعلا تواین روزای خماری ندارم.جونِ هیچ کاری ندارم دوست دارم فقط بشینم کاری نکنم . میخوام بدونم این قرص کلونیدین ایا برای عرق سرد هم جوابگو هست ؟،؟،سرحال میشم درطول روز؟؟یا اگر کدئین ۳۰۰_۲۰بخورم جوری که فقط این عرقای سردم تموم بشه اشکالی نداره ؟چون واقعا نمیخوام مواد وقرص مصرف کنم فقط میخوام یه مدت یا کدئین یا کلونیدین مصرف کنم وبعد قطعشون کنم .جون عزیزتون اگر راهکار درست دارید یا این چیزی که من پرسیدم کسی انجام داده لطفا جواب بده سپاسگزارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیلی خوشحالم که تصمیم به ترک گرفته‌اید و توانسته‌اید ۱۸ روز از آن زمان بگذرد بدون اینکه دچار درد شدید خماری یا بی‌خوابی باشید. این یک دستاورد بسیار بزرگ است!

      در مورد عرق سرد و بی‌حالی که تجربه می‌کنید، این علائم ممکن است به دلیل فرایند ترک داروها و به‌خصوص تغییرات شیمیایی در بدن پس از قطع مصرف مواد ایجاد شوند. این علائم معمولاً به مرور زمان بهبود می‌یابند، اما ممکن است به مدت چند هفته یا حتی ماه باقی بمانند.

      در مورد داروهایی که پرسیدید:
      کلونیدین: این دارو معمولاً برای کاهش علائم خماری، به‌ویژه در ترک مواد مخدر، تجویز می‌شود. کلونیدین می‌تواند به کاهش عرق سرد و بی‌قراری کمک کند، اما برای بهبود بی‌حالی و خستگی ممکن است تأثیر کمی داشته باشد. البته مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد، زیرا ممکن است عوارضی مانند افت فشار خون یا خواب‌آلودگی داشته باشد.

      کدئین: مصرف کدئین برای کمک به تسکین علائم ترک می‌تواند مؤثر باشد، اما باید به‌طور جدی از آن اجتناب کنید. مصرف مجدد کدئین یا هر داروی افیونی دیگر می‌تواند باعث بازگشت وابستگی و مشکلات شدیدتری شود. علاوه بر این، کدئین می‌تواند عوارض جانبی همچون خواب‌آلودگی، تهوع، یبوست و مشکلات تنفسی ایجاد کند. به همین دلیل، به هیچ وجه توصیه نمی‌کنم که به مصرف کدئین ادامه دهید.

      حتمن زیر نظر متخصص باشید

      متخصص روانپزشک

  9. ناشناس گفت:

    سلام من متادون مصرف میکردم کمش کردم به ۵ میل رسوندم بعدش با کلونیدیم ترک کردم الان حدود ۲۰ روزه مصرف کردم کلوناز پام ۲ هم میخوردم که هردوشو باهم گذاشتم کنار شب تا شب برای درد پا و خواب دوتا میخوردم دیشب یکی و نصف خوردم امروز میخام بدونم چجوری قطعش کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای قطع تدریجی کلونازپام، بهتر است به تدریج دوز دارو را کاهش دهید تا از علائم ترک (مانند اضطراب، بی‌خوابی، و تشنج) جلوگیری کنید. بهترین روش این است که مقدار دارو را به تدریج و با مشورت پزشک کاهش دهید. به طور معمول، دوز دارو هر ۲-۳ روز نصف می‌شود تا بدن زمان داشته باشد به کاهش دوز عادت کند.

      در مورد کلونازپام، معمولاً کاهش تدریجی به مدت ۲-۴ هفته توصیه می‌شود، اما زمان و مقدار کاهش دوز بستگی به وضعیت فرد و مشورت با پزشک دارد. اگر درد پا یا بی‌خوابی دارید، می‌توانید از روش‌های طبیعی مانند تمرینات آرامش‌بخش، خواب مناسب، یا داروهای گیاهی (با مشورت پزشک) برای کمک به تسکین علائم استفاده کنید.

      متخصص روانپزشک

  10. حامد گفت:

    باسلام به دوستان عزیز دوتانکته مهم
    ۱_اینکه خماری خمس وزکات نشگیه وباید پس داد وبهیچ وجه قبول نکنید حرف کسی روکه میگه فلان دارو روبخور درد احساس نکنی چون نداریم چنین چیزی
    ۲_تو زمان ترک وحتی بعدازترک، تغذیه وتامین ویتامین بدن خیلی خیلی مهمه که شدیدا موثره که ازنظرمن ،یمدل نشگی وحال خوبه خودش وپیشنهادمیکنم حتماآمپول تقویتی نوروبین بزنین چون فوق العاده وبیشترازهرچیزی تاثیر داره.وبعدازاون حتما ورزش کنیدونور آفتاب هم بگیرین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      حامد عزیز
      ممنونم از به اشتراک گذاشتن تجربه تان
      و توصیه های خوبتان
      تندرست و شاد باشید