کلسیم برای چیست؟ انواع کلسیم و نحوه مصرف آنها – مجله سلامت دکترتو

هر آنچه باید در مورد کلسیم بدانید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کلسیم یک ماده معدنی مغذی است که برای سلامت استخوان، عملکرد صحیح عضلات و بهبود انتقال سیگنال‌های عصبی در بدن ضروری است. این ماده معدنی در انواع مواد غذایی مانند لبنیات و مکمل‌های دارویی به‌صورت قرص، کپسول و آمپول تزریقی برای کودکان و بزرگسالان وجود دارد. کمبود کلسیم می‌تواند باعث پوکی استخوان، گرفتگی عضلات و مشکلات قلبی شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
هر آنچه باید در مورد کلسیم بدانید

کلسیم به انگلیسی calcium یک ماده معدنی است که برای عملکردهای مختلف در بدن انسان از جمله رشد و نگهداری استخوان‌ و دندان بسیار مهم است. این ماده نقش‌های زیادی مانند تسهیل انقباض عضلانی، عملکرد عصبی، لخته‌شدن خون و ترشح هورمونی را برعهده دارد. مصرف کلسیم از منابع غذایی یا انواع مکمل دارویی، برای سلامت کلی بدن مهم است و از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. قبل از مصرف دارو و مکمل حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با بهترین پزشکان برای شما وجود دارد.

کلسیم چیست؟

بیش از ۹۹ درصد از استخوان‌ و دندان‌ از کلسیم تشکیل شده است و در خون، عضلات و سایر بافت‌های بدن نیز یافت می‌شود. کلسیم موجود در استخوان‌ها می‌تواند به‌عنوان کلسیم ذخیره‌ای قرار بگیرد و در صورت لزوم آزاد شود.

غلظت این ماده معدنی در بدن با افزایش سن (به‌خصوص در زنانی که در دوران یائسگی و کاهش سطح استروژن در بدن قرار می‌گیرند) کاهش پیدا می‌کند و نیاز به افزایش مصرف کلسیم از طریق موادغذایی و داروها احساس می‌شود. مصرف میزان لازم از کلسیم به بازسازی و استحکام استخوان کمک می‌کند.

شناسنامه داروییتوضیحات
کلسیم چیست؟کلسیم (calcium) یک مکمل غذایی است که مصرف آن برای داشتن استخوان‌های سالم، عضلات قوی و عملکرد صحیح سیستم عصبی و قلب لازم است.
نام عمومی داروکلسیم
نام تجاریآمپول و قرص کلترکس
آمپول کلسیم گلوکونات
قرص کلسیم-دی
شربت کلسیرام
پودر جوشان کال-دی-کال
قرص جوشان کلسیم فورت
قرص یوروویتال کلسیم
نوع دارومکمل غذایی
فرمول شیمیاییca
دسته بندی بارداریدسته C (هیچ مطالعه كافی و كنترل‌شده‌ای روی انسان وجود ندارد)
نیمه عمرویتامین‌ها منقضی نمی‌شوند اما قدرت آن‌ها با گذشت زمان کاهش می‌یابد.
مکانیسم اثردر روده کوچک، بخشی از سیستم گوارش، کلسیم به کمک ویتامین دی جذب شده و توسط خون به استخوان و سایر بافت‌ها منتقل می‌شود.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
نحوه مصرفانواع قرص کلسیم را با غذا یا بلافاصله بعد از غذا مصرف کنید.
اشکال داروییقرص، کپسول، پودر تزریقی، شربت یا محلول خوراکی، پاستیل، قرص جوشان، سوسپانسیون خوراکی
اطلاعات دارویی درباره کلسیم

انواع کلسیم

کلسیم در چندین شکل موجود است که معمولا شامل قرص، شربت و آمپول تزریقی می‌شود:

  • قرص کلسیم: مانند قرص کلسیتریول رایج‌ترین شکل این ماده معدنی است که می‌تواند حاوی انواع مختلفی از کلسیم از جمله کربنات و سیترات باشد.  قرص جوشان کلسیم و ویتامین دی نیز در این دسته قرار دارد.
  • شربت کلسیم: مکمل‌های مایع کلسیم برای افرادی مناسب است که در بلع قرص مشکل دارند، مانند کودکان یا افراد مسن.
  • آمپول کلسیم: معمولا برای افراد با نیازهای پزشکی خاص از طریق تزریق وریدی تجویز می‌شود.

انواع مکمل‌های کلسیم شامل کربنات کلسیم، کلسیم سیترات، گلوکونات کلسیم و لاکتات کلسیم هستند.

کربنات کلسیمیک ضد اسید برای تسکین سوزش معده، سوء هاضمه و ناراحتی معده است.
کلسیم سیتراتسیترات کلسیم از کلسیم و اسید سیتریک تشکیل شده و برای افرادی که اسیدیته معده پایین دارند مفید است.
گلوکونات کلسیممعمولا به صورت وریدی برای درمان کمبود شدید کلسیم در بدن تجویز می‌شود.
لاکتات کلسیممعمولا در محصولات غذایی و مکمل‌ها قرار می‌گیرد.
انواع مکمل کلسیم

نحوه مصرف کلسیم

هنگام مصرف مکمل‌های کلسیم حتما به دستورالعمل روی بسته دارو دقت کنید. روش استفاده هر نوع مکملی متفاوت است. قرص‌های کلسیم معمولا همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا مصرف می‌شوند. دوز معمول روزانه براساس سن فرد متفاوت است و معمولا بیشتر از ۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم در یک دوز مصرف نمی‌شود.

شربت کلسیم معمولا قبل از غذا مصرف می‌شود. دوز معمول شربت کلسیم ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در روز است که برای سنین مختلف متفاوت است. آمپول تزریقی کلسیم نیز به‌طور معمول به‌صورت وریدی تجویز می‌شود. این شکل دارویی در افرادی که کمبود شدید کلسیم خون دارند، کاربرد دارد.

آیا شما هم نیاز به مصرف مکمل کلسیم دارید؟

برای اطمینان از متخصص مشاوره بگیرید.

قرص کلسیم را شب بخوریم یا روز؟

بهترین زمان مصرف قرص کلسیم برای به حداکثر رساندن جذب کلسیم، مصرف آن همراه با غذا است. اگر پزشک دوز روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم را برای شما تجویز کرده باشد می‌توانید یک دوز ۵۰۰ میلی‌گرمی را صبح و دیگری را در شب مصرف کنید. مصرف قرص کلسیم همراه با ویتامین دی به جذب بهتر آن در بدن کمک می‌کند.

آمپول کلسیم عضلانی است یا وریدی؟ (نحوه تزریق آمپول کلسیم)

آمپول کلسیم، به‌خصوص محلول تزریقی که حاوی گلوکونات کلسیم یا کلرید کلسیم است، معمولا به‌صورت وریدی تجویز می‌شود. هنگام تزریق دارو، این محلول‌ باید به‌آرامی تزریق شود تا اثرات نامطلوب و خطر عوارض جانبی کمتر شود.

دوز مصرف و میزان نرمال کلسیم در زنان و مردان چقدر است؟

میزان مورد نیاز کلسیم در بدن هر فرد به سن و جنسیت او بستگی دارد. به‌طور کلی دوز مورد نیاز روزانه در افراد سالم به‌صورت زیر است:

  • ۰ تا ۶ ماه: ۲۰۰ میلی‌گرم
  • ۷ تا ۱۲ ماه: ۲۶۰ میلی‌گرم
  • ۱ تا ۳ سال: ۷۰۰ میلی‌گرم
  • ۴ تا ۸ سال: ۱۰۰۰ میلی‌گرم
  • ۹ تا ۱۸ سال: ۱۳۰۰ میلی‌گرم
  • ۱۹ تا ۵۰ سال: ۱۰۰۰ میلی‌گرم
  • ۵۱ تا ۷۰ سال: ۱۰۰۰ میلی‌گرم برای مردان و ۱۲۰۰ میلی‌گرم برای زنان
  • ۷۱ سال به بالا: ۱۲۰۰ میلی‌گرم
  • زنان باردار و شیرده باتوجه به سن: ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی‌گرم

در صورت مصرف خوراکی، مصرف ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز بی‌خطر است. 

قرص کلسیم برای چیست؟
برای جذب بهتر قرص کلسیم، بهتر است آن را همراه با ویتامین دی مصرف کنید.

کاربردهای کلسیم در بدن

کلسیم یک ماده معدنی ضروری است که بدن برای عملکردهای فیزیولوژیکی مختلف از جمله سلامت استخوان و عملکرد صحیح عضلات به آن نیاز دارد.​ انواع کلسیم به‌صورت خوراکی یا تزریقی برای درمان و پیشگیری از سطح پایین آن در بدن مصرف می‌شود:

  • گرفتگی عضلات
  • پوکی استخوان (ضعف استخوان به دلیل تراکم پایین استخوان) 
  • راشیتیسم (نرم‌شدن استخوان)
  • استئومالاسی
  • کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
  • ضد اسید برای سوزش معده
  • کاهش میزان فسفات در افراد مبتلا به بیماری کلیوی
  • دهان‌شویه برای جلوگیری و کاهش درد و تورم داخل دهان بعد از شیمی درمانی
  •  به صورت وریدی( با تزریق IV) برای سطوح بسیار پایین calcium خون
  • جهت کاهش مقادیر بالای پتاسیم در خون

آمپول کلسیم برای چیست؟

آمپول کلسیم یکی از اشکال دارویی کلسیم است که در افراد با کمبود شدید کلسیم در بدن تجویز می‌شود. ترکیبات آن معمولا حاوی گلوکونات کلسیم یا کلرید کلسیم است که اشکال محلول کلسیم هستند و می‌توانند به‌راحتی جذب بدن شوند. آمپول کلسیم را به‌صورت وریدی تجویز می‌کنند.

متن انگلیسی:
۹۹% of the calcium in your body
is stored in your teeth and bones. Calcium also helps the heart, brain, nerves, and muscles.
ترجمه فارسی:
۹۹ درصد کلسیم بدن در دندان و استخوان‌های شما ذخیره می‌شود. کلسیم همچنین به کارکرد قلب، مغز ، اعصاب و عضلات کمک می‌کند.

به نقل از سایت whittington.nhs

قرص کلسیم برای چیست؟

قرص کلسیم نقش مهمی در حفظ عملکرد بدن دارد. تقریبا ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره می‌شوند. به همین دلیل وجود مقدار کافی کلسیم در بدن به‌خصوص در زنانی که در دوران یائسگی قرار دارند، برای جلوگیری و درمان پوکی استخوان مهم است.

قرص کلسیم می‌تواند به شکل قرص خوراکی، کپسول یا قرص جوشان مصرف شود. قرص جوشان جذب سریع‌تری دارد و معمولا در سنین مختلف حتی کودکان هم می‌تواند به‌راحتی مصرف شود.

بهترین قرص کلسیم برای بانوان و آقایان چیست؟
قرص کلسیم به کاهش پوکی استخوان کمک می‌کند.

بهترین قرص کلسیم برای بانوان و آقایان

انواع مختلفی از مکمل کلسیم وجود دارد. برخی از آنها همراه با ویتامین‌های دیگر مانند ویتامین دی تولید می‌شوند تا جذب بالاتری داشته‌باشند. برخی دیگر نیز به‌صورت تخصصی ساخته شدند. معمولا ۳ مورد از پرمصرف‌ترین قرص کلسیم برای بانوان و آقایان شامل سوپراکل نیچرز اونلی، کلسیم سیترات یوروویتال و قرص هلث اید مدل Calmagzinc هستند.

قرص کلسیم برای چاقی صورت

مکمل کلسیم یا داروی چاقی صورت به تقویت عضلات صورت و تراکم استخوان کمک می‌کند در نتیجه باعث پر شدن صورت می‌شود. پوست از دو لایه تشکیل شده است. مصرف ویتامین A و کلسیم به سلامت و نگهداری هر دو لایه پوستی کمک می‌کند.

قرص کلسیم برای پوکی استخوان

قرص‌های کلسیم برای افراد مبتلا به پوکی استخوان تجویز می‌شوند. پوکی استخوان در نتیجه کاهش تراکم استخوانی ایجاد می‌شود. از آنجایی که ۹۹ درصد استخوان از کلسیم تشکیل شده است، مصرف این ماده مغذی به سلامت بیشتر استخوان‌ها و کاهش خطر شکستگی آنها کمک می‌کند.

قرص کلسیم برای افزایش قد

اگرچه مهم‌ترین عامل در افزایش قد کودکان و نوجوانان ژنتیک است اما مصرف مکمل‌هایی مانند زینک و کلسیم هم به رشد سریع‌تر قد کمک می‌کنند. داشتن رژیم غذایی غنی از مواد مغذی همراه با فعالیت بدنی مناسب نیز مهم است.

قرص کلسیم برای افزایش قد خوب است؟
مصرف کلسیم همراه با رژیم غذایی سالم، به افزایش قد کودکان کمک می‌کند.

قرص کلسیم برای کمر درد و زانو درد

قرص کلسیم معمولا برای بهبود کمردرد و زانو دردی که با پوکی استخوان یا سایر بیماری‌های استخوانی مرتبط هستند، مفید است. این ماده مغذی به سلامت و قدرت استخوان کمک می‌کند در نتیجه از شدت درد کمر و زانو کم می‌کند. البته انجام فیزیوتراپی و ورزش‌های اصلاحی هم باعث درمان سریع‌تر درد بدن می‌شوند.

قرص کلسیم در وزن گیری جنین

بخش مهمی از وزن جنین را وزن استخوان‌ها تشکیل داده است. در دوران بارداری، معمولا به زنان باردار توصیه می‌شود که به مقدار کافی موادغذایی یا مکمل حاوی کلسیم مصرف کنند. اگر کلسیم در خون مادر به اندازه کافی باشد، به رشد و سلامت استخوان جنین و در نتیجه افزایش وزن او کمک می‌کند.

عکس قرص کلسیم

کلسیم یکی از انواع ریزمغذی‌ها و یک ماده معدنی است که در محصولات لبنی یافت می‌شود و به درخشش پوست کمک می‌کند. این ماده مغذی در اپیدرم، بیرونی‌ترین لایه پوست ذخیره می‌شود و تولید سبوم را تنظیم می‌کند تا پوست را هیدراته و بدون اگزما نگه دارد.

عکس قرص کلسیم
کلسیم در انواع مکمل‌های دارویی به شکل کپسول یا قرص خوراکی یافت می‌شود.

شربت کلسیم برای کودکان و بزرگسالان

شربت کلسیم برای کودکان و بزرگسالان در دسترس است. این شکل دارویی برای کسانی که ممکن است در بلع قرص مشکل داشته باشند، بهترین گزینه است. مصرف شربت کلسیم می‌تواند از پوکی استخوان در کودکان و بزرگسالان جلوگیری کند. دوزهای توصیه شده بر اساس سن و نیازهای غذایی متفاوت است.

کلسیم در چه مواد غذایی وجود دارد؟

با توجه به اهمیت کلسیم در بدن، این سوال پیش می‌آید که برای جذب کلسیم چه بخوریم؟ مواد غذایی سرشار از کلسیم در درجه اول شیر، پنیر و انواع لبنیات هستند. برخی از سبزیجات به رنگ سبز تیره مانند اسفناج نیز حاوی کلسیم هستند. با این حال مقادیر زیادی اسید اگزالیک هم دارند. براساس مطالعات، اسید‌ اگزالیک توانایی بدن در جذب کلسیم را کاهش می‌دهد.

سایر مواد غذایی حاوی کلسیم عبارت است از:

  • فرآورده‌های لبنی غنی‌شده مانند شیر سویا
  • ساردین
  • کلم بروکلی
  • بسیاری از غلات صبحانه غنی‌شده
  • آب‌میوه‌های غنی‌شده
  • آجیل و دانه‌ها به‌خصوص بادام، کنجد و دانه چیا
  • حبوبات و غلات
  • آرد ذرت 
  • لوبیای سفید

عوارض داروی کلسیم چیست؟

سازمان غذا و دارو، مقدار مجاز مصرف روزانه کلسیم برای بزرگسالان را حداکثر ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز تعیین کرده است. مصرف بیشتر از این مقدار می‌تواند باعث ایجاد عوارضی مانند ایجاد سنگ کلیه و افزایش احتمال حمله قلبی شود. سایر عوارض جانبی مصرف زیاد کلسیم یا کمبود کلسیم در بدن عبارت است از:

  • تهوع یا استفراغ
  • اشتهای کم
  • یبوست
  • تشنگی
  • تکرر ادرار
  • گرفتگی عضلات
  • آریتمی قلب
  • ناخن‌های شکننده
  • افسردگی
  • خشکی پوست
  • خستگی
  • تشنج

مصرف کلسیم برای بیشتر افرادی که کلسیم را به‌صورت تزریق داخل وریدی (به روش IV) دریافت می‌کنند، بی‌خطر است.

کمبود کلسیم و درد استخوان داری؟ از بهترین دکتر نوبت بگیر.

کمبود کلسیم در بدن: از کجا بدانیم کمبود کلسیم داریم؟

گاهی اوقات اولین علامت کمبود کلسیم در بدن شکستگی غیر منتظره استخوان یا از دست‌دادن دندان است. اگر کمبود کلسیم بسیار شدید یا حاد باشد، ممکن است اسپاسم عضلانی یا گرفتگی بدن، خارش یا احساس سوزش در اطراف دهان و انگشتان، اسپاسم صورت و تیک، تشنج و لرزش ایجاد شود. برای تشخیص مقدار کلسیم در بدن بهتر است از آزمایش خون استفاده کرد.

موارد احتیاط و هشدار در مصرف کلسیم

مطمئن شوید که کلسیم را از منابع غذایی و مکمل کلسیم تائید شده وزارت بهداشت تهیه می‌کنید و بیشتر از مقدار مجاز روزانه کلسیم را مصرف نکنید.

مصرف دوز بالای کلسیم خوراکی برای زنان باردار خطرناک است. حداکثر مقدار مجاز مصرف کلسیم در زنان ۱۸ تا ۱۹ سال ۳۰۰۰ میلی‌گرم و برای زنان ۱۹ تا ۵۰ سال ۲۵۰۰ میلی‌گرم است. برای برخی از خانم‌ها ممکن است برای جلوگیری از فشار خون در دوران بارداری و مسمومیت حاملگی مکمل کلسیم تجویز شود. اگر داروی دیگری می‌خورید، حتما تداخل دارویی را در نظر بگیرید. سایر موارد احتیاط مصرف کلسیم عبارت است از؛

  • مصرف کلسیم با معده خالی، باعث کاهش مقدار جذب آن در بدن می‌شود. به همین دلیل به افراد مبتلا به آکلرهیدریا یا سطح اسید کم در معده توصیه می‌شود که همراه با وعده‌های غذایی از مکمل کلسیم استفاده کنند.
  • مقدار کلسیم و فسفات باید در بدن متعادل باشند. مصرف بیش‌ازحد calcium می‌تواند این تعادل را از بین ببرد و آسیب برساند.
  • افرادی که عملکرد ضعیف کلیه دارند باید با نظارت پزشک از مکمل کلسیم استفاده کنند.
  • افرادی که سیگار می‌کشند، calcium کمتری جذب می‌کنند.
پزشکان پیشنهادی

تداخلات دارویی کلسیم (calcium)

استفاده از کلسیم با هر یک از داروهای زیر معمولا توصیه نمی‌شود. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز دارو یا تعداد دفعات استفاده از یک یا هر دو دارو را تغییر دهد:

  • سفتریاکسون (روسفین)
  • سیپروفلوکساسین 
  • انوکساسین 
  • نورفلوکساسین
  • اسپارفلوکساسین
  • دمکلوسیکلین (دکلومایسین) 
  • مینوسایکلین (مینوسین) 
  • تتراسایکلین (آکرومیسین)
  • آلندرونات (Fosamax) 
  • اتیدرونات (Didronel)
  • ریزدرونات (Actonel)
  • تیلودرونات (Skelid)
  • کلسی‌پوترین (دوونکس)
  • دیگوکسین (لانوکسین)
  • دیلتیازم
  • لووتیروکسین
  • لیتیم
  • سوتالول
  •  کلروتیازید (دیوریل)
  • هیدروکلروتیازید
  • اینداپامید (لوزول)
  • متولازون (زاروکسولین)
  • کلورتالیدون (هیگروتون)
اشکال داروییعوارض جانبیتداخل دارویی
قرص جوشان کلسیم و ویتامین د۳افزایش احتمال حمله قلبیسیپروفلوکساسین 
سوسپانسیون خوراکی لیپوکلسید – کلسیم لیپوزومال+روی+د۳سنگ کلیهلیتیم
قرص کلسیم منیزیم زینکتهوع یا استفراغدیلتیازم
قرص نویاساپورت کلسیم کربنات د ۵۰۰ میلی‌گرم/۲۰۰واحدیبوستاینداپامید
پودر جوشان کلسیم دی ۵۰۰ میلی‌گرمتشنگیمتولازون
مشخصات دارویی انواع مکمل کلسیم

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

کلسیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که توسط ویتامین دی در روده کوچک جذب می‌شود. برای تامین کلسیم لازم می‌توان از انواع مواد غذایی و مکمل‌های دارویی استفاده کرد. قرص جوشان، کپسول و شربت کلسیم انواع اشکال دارویی کلسیم هستند که در دوزهای مختلف برای کودکان و بزرگسالان تجویز می‌شوند.

باتوجه به اینکه مصرف زیاد کلسیم باعث رسوب آن در بدن و کمبود کلسیم نیز باعث پوکی استخوان می‌شود، برای اطلاع از دوز مناسب روزانه حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید. اگر دچار کمردرد یا زانودرد ناشی از پوکی استخوان هستید، بهتر است به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و مشاوره از بهترین پزشکان برای شما فراهم شده است.

 دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

آمپول‌های کلسیم مانند آمپول کلسیم گلوکونات یا کلرید کلسیم معمولا با یک رقیق‌کننده استریل مانند نمک طبیعی یا دکستروز تزریق می‌شوند.

افزایش سطح کلسیم در ادرار که به‌عنوان هیپرکالسیوری شناخته می‌شود ، ممکن است ناشی از مصرف زیاد کلسیم یا مکمل آن، اختلالات هورمونی مانند هیپرپاراتیروئید و مصرف برخی داروهای ادرار آور باشد.

به‌طور معمول توصیه می‌شود که در روز ۱ یا ۲ قرص کلسیم با دوزهای ۵۰۰ میلی‌گرمی مصرف کنید.

برای کاهش رسوبات کلسیم در بدن که به دلیل مصرف زیاد کلسیم ایجاد می‌شود، بهتر است رژیم غذایی غنی از پتاسیم و فعالیت بدنی منظم را امتحان کنید.

انواع قرص کلسیم را می‌توان از نوزادی تا سالمندی استفاده کرد. البته دوز مصرفی آن متفاوت خواهد بود.

خیر، مصرف کلسیم باعث افزایش وزن نمی‌شود. بالعکس، کمبود کلسیم در بدن می‌تواند با کاهش وزن همراه باشد.

مکمل کلسیم به‌عنوان آرامبخش عمل نمی‌کند و به‌طور مستقیم باعث خواب‌آلودگی نمی‌شود.

کمبود کلسیم روی طیف وسیعی از عملکرد اندام‌ها تاثیر می‌گذارد. مهم‌ترین آنها پوکی استخوان و مشکلات عضلانی است.

پس از سن ۳۰ سالگی، تراکم توده استخوانی به‌تدریج کاهش می‌یابد. بنابراین مصرف کلسیم بیشتر برای حفظ سلامت استخوان و به حداقل رساندن خطر پوکی استخوان توصیه می‌شود.

زنان پس از یائسگی، افرادی که لبنیات مصرف نمی‌کنند و کسانی که در طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها استفاده می‌کنند در معرض خطر کمبود کلسیم قرار دارند.

وجود ویتامین D برای جذب کلسیم در روده بسیار مهم است. این ماده جذب فعال کلسیم را با ترویج سنتز پروتئین‌های اتصال‌ کلسیم در پوشش روده افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث افزایش جذب کلسیم می‌شود. بدون ویتامین d کافی، بدن نمی‌تواند به‌طور موثر از کلسیم منابع غذایی استفاده کند.

مصرف روزانه کلسیم به سن و جنسیت فرد بستگی دارد. به‌طور کلی بزرگسالان ۱۹ تا ۵۰ ساله باید حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز کلسیم مصرف کنند. در حالی که به زنان بالای ۵۰ سال و مردان بالای ۷۰ سال توصیه می‌شود که مصرف خود را به ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز افزایش دهند. کودکان و نوجوانان نیز به ۱۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز برای حمایت از سلامت استخوان نیاز دارند.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کلسیم

  1. امیر حسین اسعدی گفت:

    سلام ببخشین امپول کلسیم برای دوپینگ وزنه برداری چگونه هست
    در چه صورتی ایست قلبی می اورد
    و چگونه عمل میکنم
    ممنون میشم پاسخ بدین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت تزریق سریع وریدی
      و یا دوز بیشتر از نیاز احتمال سکته قلبی بسیار بالا می رود

      عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخ

  2. داریوش گفت:

    سلام من ۳۳ سال سن دارم و بعد از انجام اسکن استخوان . معلوم شد ۲۰درصد پوکی استخوان دارم . ممنون میشم بهترین مارک مکمل رو بهم معرفی کنید.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      مکمل های داروخانه ها همگی تاییده وزارت بهداشت را دارند. از این لینک می تونید با بهترین داروسازان مشورت کنید.
      مشاوره دارویی

      1. ناصر گفت:

        سلام من ۱۲ساله بخاطر مشکلات متعدد خودمو رها نرده بودم که الان با یه سری عوارض در بدنم هوداست صدای زانوها درد استخوانها بیحالی ممنون میشم راهنمائی کنین

  3. علی گفت:

    ممنون بابت مطلبی که نوشتین کامل بود
    تجربه خودم در استفاده از مکمل های کلسیم قرص کلسیم سیترا، کلسیترا برای سوپرابیون هست که فوق العاده بود.

    1. انیس سعادت گفت:

      سلام همراه گرامی
      ممنونیم از شما