آمفیزم ریه چیست؟ علائم، علت و راه های درمان آن

آمفیزم ریه و هر آنچه باید درباره آن بدانید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

آمفیزم ریوی نوعی بیماری ریوی مزمن زیرشاخه بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) است که باعث انسداد جریان هوای ریه می‌شود. این آسیب باعث پارگی کیسه‌های هوا شده و به‌جای اینکه تعداد زیادی کیسه هوای کوچک تولید کند یک کیسه هوای بزرگ به‌وجود می‌آید. این کاهش سطح ریه باعث گیر کردن هوا در بافت آسیب دیده می‌شود و اکسیژن نمی‌تواند از طریق جریان خون جابجا شود. درنتیجه، نفس کشیدن سخت‌تر می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
آمفیزم ریه

آمفیزم ریه بیماری تنفسی ریوی است که بیشتر در افراد سیگاری و آن‌هایی مشاهده می‌شود که در محیط‌های دارای محرک تنفسی کار می‌کنند. آمفیزم ریوی به‌تدریج کیسه‌های هوای داخل ریه را تخریب کرده و باعث ضعیف شدن این کیسه‌ها می‌شود. درنتیجه، ریه نمی‌تواند اکسیژن کافی به خون برساند و تنفس سخت‌تر می‌شود. این بیماری تنفسی نوع شایعی از بیماری انسداد مزمن ریوی است که غیرقابل برگشت است، یعنی درمان قطعی وجود ندارد و متخصص ریه صرفا با روش‌های درمانی می‌تواند علائم را کاهش داده و بیماری را کنترل کند. در ادامه با ما باشید تا بیشتر با آمفیزم ریوی آشنا شوید.

آمفیزم ریه چیست؟

بیماری های ریوی باعث مشکلات در تنفس می‌شوند. آمفیزم ریه بیماری پیش رونده و مزمنی است که باعث درگیر شدن ریه‌ها و تنگی نفس می‌شود. علت تنگی نفس، تورم و التهاب کیسه‌های هوا در ریه‌ها است و دیگر بافت ریه قادر به انتقال هوا نیست. آمفیزم ریه زیرشاخه بیماری انسداد مزمن ریوی (سی او پی دی چیست؟) است که در آن هوا به‌سختی و کندی در مجرای هوا جابه‌جا می‌شود، ریه‌ها هم به‌خاطر افتادگی مجرای هوایی قادر به تخلیه هوا نیستند. به‌علاوه اینکه آناتومی ریه‌ها هم به‌خاطر آمفیزم ریوی تغییر می‌کند.

ریه سالم شبیه اسفنج است اما ریه‌ای که درگیر این بیماری تنفسی است شبیه یک اسفنج قدیمی و کارکرده با سوراخ‌های بزرگ بدون الاستیسیته می‌شود.

متن انگلیسی:
 Emphysema develops over time and involves the gradual damage of lung tissue, specifically the .destruction of the alveoli
ترجمه متن:
آمفیزم ریه به مرور زمان پیشرفت می‌کند و به‌تدریج بافت ریه به‌خصوص آلوئول‌های تنفسی را تخریب می‌کند.

lung

آمفیزم ریه خطرناک است؟

از آنجایی که ریسک فاکتورهای این بیماری با سرطان ریه مشترک هستند می‌توان آن را بیماری خطرناکی دانست، چرا که سرطان ریه علت اصلی مرگ و میر در دنیا به شمار می‌آید و علائم سرطان ریه بسیار شدید است.

علائم آمفیزم ریه – نشانه های آمفیزم ریه

نشانه‌های آمفیزم ریه عبارتند از:

  • آسیب‌پذیری نسبت به عفونت سینه
  • سرفه همراه با خلط: دلیل سرفه های مکرر التهاب کیسه‌های هوایی است.
  • خستگی
  • قفسه سینه بشکه‌ای شکل: قفسه سینه بزرگ می‌شود تا ریه‌های باد شده را در خود جا بدهد.
زمانی که بیماری پیشرفت می‌کند علائم آن شدیدتر خواهند شد.
زمانی که بیماری پیشرفت می‌کند علائم آن شدیدتر خواهند شد.

علائم آمفیز ساده

تنگی نفس حین انجام فعالیت‌های روزمره از علائم آمفیزم ساده هستند که هنوز ریه‌ها زیاد درگیر نشدند. در چنین مواقعی بهتر است به متخصص ریه مراجعه کنید و از روش‌های درمانی برای کنترل علائم آمفیزم ساده کمک بگیرید. ممکن است فردی سال‌ها به آمفیزم ساده مبتلا باشد اما علائم آن بروز پیدا نکنند.

علائم آمفیزم متوسط

در کنار تنگی نفس، آمفیزم متوسط علائم و نشانه‌های زیر را دارد:

مصرف سیگار ممکن است باعث ایجاد سرفه مداوم شود که گاهی حتی بعد ترک هم برطرف نخواهد شد.

علائم آمفیزم شدید

زمانی که بیماری پیشرفت می‌کند علائم آن شدیدتر خواهند شد که عبارتند از:

علائم آمفیزم سادهعلائم آمفیزم متوسطعلائم آمفیزم شدید
تنگی نفس حین فعالیت‌های روزمرهسرفه مداومافسردگی
خس خس سینهاختلال در خواب
درد قفسه سینهمشکلات جنسی
خشکی قفسه سینهکاهش اشتها
کاهش وزن
عفونت ریه
علائم خفیف تا شدید آمفیزم ریوی

صدای ریه در آمفیزم

صدای ریه در واقع صدایی است که ریه حین دم و بازدم از خود ایجاد می‌کند. تبادل هوا در ریه‌ها صدایی ایجاد کرده که با استتوسکوپ شنیده می‌شود. ابتلا به بیماری تنفسی و ریوی مثل برونشیت‌ها، آمفیزم ریوی و غیره باعث ایجاد صدای غیرطبیعی در ریه‌ها می‌شود. خس خس، صدای سوت مانند و صدای رونکای از جمله صدای ریه در افراد مبتلا به آمفیزم ریه هستند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که سرفه مداوم دارید، یا خس خس سینه‌تان چند روزی طول کشید بهتر است به پزشک یا متخصص ریه مراجعه کنید. علائم اولیه را باید جدی بگیرید چرا که مراجعه دیرهنگام برای درمان بیماری‌های تنفسی می‌تواند باعث ایجاد صدمات بلند مدت به ریه شود.

برای بررسی علائم آمفیزم ریه به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان بیماری‌های تنفسی باید به پزشک و متخصص ریه مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی و آنلاین با متخصص ریه وجود دارد.

سرفه‌های خلط‌دار و شدید داری؟

همین حالا با متخصص ریه مشورت کن.

علت آمفیزم ریوی

آسیب دیدگی کیسه هوایی داخل ریه‌ها علت اصلی آمفیزم ریوی محسوب می‌شود که به مرور زمان تشدید خواهد شد. علل ایجاد این بیماری تنفسی عبارتند از:

  • مصرف سیگار
  • آلفا -۱ آنتی تریپسین (AAT) که پروتئین طبیعی موجود در خون انسان است.
  • دود دست دوم و قرار گرفتن در معرض افراد سیگاری
  • آلودگی هوا

متن انگلیسی:
Emphysema is generally caused by cigarette smoking or long-term exposure to certain industrial pollutants or dusts. A small percentage of cases are caused by a familial or genetic disorder, alpha-1-antitrypsin deficiency.
ترجمه متن:
آمفیزم عموما در اثر کشیدن سیگار یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض برخی آلاینده‌های صنعتی یا گرد و غبار ایجاد می‌شود. درصد کمی از موارد ناشی از یک اختلال خانوادگی یا ژنتیکی (کمبود آلفا-۱-آنتی تریپسین) است. 

betterhealth

آمفیزم ریوی در نوزادان

آمفیزم ریوی در نوزادان که به آن آمفیزم لوبار مادرزادی می‌گویند نوعی بیماری تنفسی است که از هر ۳۰ هزار نفر یک نوزاد را درگیر می‌کند. نوزادانی که با این ناهنجاری متولد می‌شوند توانایی بیرون دادن هوا را ندارند و صرفا می‌توانند هوا را به داخل ریه‌ها بکشند درنتیجه با هیپر تورم یا تورم بیش از حد لوب ریه مواجه می‌شوند. این ناهنجاری مادرزادی برخلاف آمفیزم اکتسابی که در بزرگسالی ایجاد شده آسیبی به بافت ریه یا آلوئول‌ها نمی‌رساند.

عوامل خطر آمفیزم ریه

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عوامل زیر می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری را چند برابر کند:

  • دود دخانیات
  • دود ماری جوانا
  • آلودگی هوا
  • گرد و غبار و ذرات شیمیایی

تشخیص آمفیزم ریه

در صورتی که برای مدت طولانی سرفه می‌کنید و برطرف نمی‌شود و احساس تنگی نفس دارید بهتر است به پزشک و متخصص ریه مراجعه کنید. متخصص ریه برای تشخیص بیماری آزمایشات زیر را تجویز می‌کند:

  • بررسی سابقه پزشکی
  • معاینه فیزیکی و بررسی وزن و فشار خون
  • آزمایش عملکرد ریوی (PFT)
  • رادیوگرافی قفسیه سینه و سی تی اسکن
  • آزمایش خون
در صورتی که برای مدت طولانی سرفه می‌کنید و برطرف نمی‌شود، احساس تنگی نفس دارید بهتر است به پزشک و متخصص ریه مراجعه کنید.
در صورتی که برای مدت طولانی سرفه می‌کنید و برطرف نمی‌شود، احساس تنگی نفس دارید بهتر است به پزشک و متخصص ریه مراجعه کنید.

درمان آمفیزم ریه چیست؟

متاسفانه این ناهنجاری و بیماری تنفسی درمانی ندارد و متخصص ریه صرفا با کمک داروها می‌تواند التهاب را کاهش داده و پیشروی بیماری را کنترل کند تا بیمار بتواند با تنگی نفس کمتر راحت‌تر نفس بکشد.

داروهای آمفیزم ریه

متخصص ریه بسته به شدت علائم و پیشرفت بیماری داروهای زیر را برای کنترل آمفیزم ریه تجویز می‌کند:

  • استروئیدهای استنشاقی برای کاهش التهاب و رفع تنگی نفس، پزشک داروی کورتیکواستروئیدی با اسپری‌های آئروسل استنشاقی را تجویز می‌کند.
  • داروهای برونکودیلاتور برای کاهش التهاب تنفسی، تسکین مجاری هوایی منقبض شده، رفع سرفه، تنگی نفس و بهبود مشکلات تنفسی
  • آنتی بیوتیک‌ها برای کنترل و درمان عفونت باکتریایی مثل ذات‌الریه یا برونشیت حاد
  • دریافت اکسیژن

میدونی بهترین داروی آمفیزم ریه برای تو چیه؟ از دکتر آمفیزم ریوی سوال کن.

جراحی آمفیزم

بیمار مبتلا به آمفیزم ریوی دچار آسیب شدید ریه و مشکلات تنفسی می‌شود. برای کاهش حجم ریه می‌توان جراحی آمفیزم را انجام داد که بخش‌های بیمار و آسیب دیده ریه برداشته می‌شوند تا عملکرد روزانه ریه‌ها در بلند مدت بهتر شود و کیفیت زندگی در این بیماران بهبود یابد. جراحی آمفیزم به‌خصوص برای بیماران مبتلا به آمفیزم ریه شدید و آمفیزم غالب لوب فوقانی توصیه می‌شود. البته روش جراحی هنوز ریسک بالایی دارد، متعاقبش عوارض و میزان مرگ و میر آن هم بالاتر است.

 برای کاهش حجم ریه می‌توان جراحی آمفیزم را انجام داد که بخش‌های بیمار و آسیب دیده ریه برداشته می‌شوند.
برای کاهش حجم ریه می‌توان جراحی آمفیزم را انجام داد که بخش‌های بیمار و آسیب دیده ریه برداشته می‌شوند.

درمان سنتی آمفیزم ریه

درمان سنتی و خانگی می‌تواند التهاب ریه‌ها را کاهش داده و باعث کنترل پیشرفت بیماری شود. برای درمان تنگی نفس در خانه می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید.

  • پرهیز از استعمال سیگار و دخانیات
  • انجام تمرینات تنفسی
  • بهبود کیفیت هوای خانه و پرهیز از محرک‌های تنفسی
  • انجام فعالیت‌های جسمی سبک مثل پیاده‌روی آرام
  • حفظ وزن سالم
  • مدیریت استرس
  • فعالیت‌های ورزشی آبی مثل شنا
  • مصرف ویتامین D
  • استنشاق روغن اوکالیپتوس

عوارض جانبی آمفیزم ریوی

زمانی که بیماری شدت پیدا کند و درمان مناسب نباشد می‌تواند عوارض جانبی جدی به‌دنبال داشته باشد:

  • عفونت دستگاه تنفسی
  • ذات‌الریه ویروسی یا باکتریایی (پنومونی ریه)
  • نارسایی سمت راست قلب
  • پنوموتوراکس که هوا بین ریه و دیواره قفسه سینه جمع می‌شود.
  • اسیدوز تنفسی که ریه قادر به دریافت اکسیژن کافی نیست و احتمال به کما رفتن وجود دارد.
  • هیپوکسمی که ریه نمی‌تواند اکسیژن کافی به خون برساند.

انواع آمفیزم ریه

بیماری تنفسی آمفیزم ریوی به چهار نوع زیر تقسیم می‌شود:

  • آمفیزم سنتروآسینار
  • آمفیزم پان‌آسینار
  • آمفیزم پاراسکتال یا آسینار دیستال
  • آمفیزم غیرطبیعی یا بی‌قاعده
آمفیزم ریه انواع متفاوتی دارد که با مراجعه به پزشک می‌توان آن‌ها را تشخیص داد.
آمفیزم ریه انواع متفاوتی دارد که با مراجعه به پزشک می‌توان آن‌ها را تشخیص داد.

پیشگیری از آمفیزم ریه

با توجه به اینکه علت اصلی بیماری آمفیزم ریه مصرف سیگار است، طبیعتا بهترین روش پیشگیری از آن هم مصرف نکردن سیگار خواهد بود. تا جای ممکن از مواد شیمیایی و آلودگی‌های شدید پرهیز کنید. تشخیص به‌موقع این بیماری هم می‌تواند از تشدید بیماری جلوگیری کند. ورزش و تغذیه مناسب و حفظ وزن نیز از دیگر اقداماتی هستند که می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های تنفسی ریه پیشگیری کنند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

آمیفزم ریوی نوعی بیماری تنفسی‌ است که در اثر مصرف سیگار و دخانیات در بلند مدت ایجاد می‌شود. این بیماری با علائمی مثل تنگی نفس، خس خس سینه و سرفه با مخاط سینه همراه است و معمولا درمان قطعی ندارد. صرفا با انجام اقداماتی مثل ترک سیگار، دارو درمانی و اقدامات ورزشی می‌توان روند پیشروی بیماری را کنترل کرد. در موارد وخیم از جراحی کاهش حجم ریه و پیوند ریه هم می توان کمک گرفت. تشخیص به‌موقع این اختلال تنفسی اهمیت زیادی دارد و بهتر است با مشاهده نخستین علائم و احساس تنگی نفس و سرفه بلند مدت بدون بهبودی بلافاصله به پزشک و متخصص ریه مراجعه کنید.

اگر به دنبال راهی برای درمان آمفیزم ریه هستید، باید با متخصص ریه یا دکتر داخلی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر متخصص داخلی و مشاوره آنلاین دکتر متخصص ریه وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

تنگی نفس و سرفه مزمن بدون بهبودی از علائم اولیه آمفیزم ریوی هستند.

آمفیزم ریه در زمره بیماری‌های ریوی مزمن است که در کنار علائم برونشیت ریه مزمن جزء زیرشاخه‌های بیماری انسدادی مزمن ریوی به‌شمار می‌آیند که سومین عامل مرگ و میر در آمریکا است.

خیر، درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و متخصص ریه صرفا با تجویز دارو و جراحی می‌تواند پیشرفت بیماری را کندتر و کنترل کند.

افراد مبتلا به آمفیزم نوع متوسط و شدید تا آخر عمر با این بیماری درگیر هستند و نوع ساده آن که با گرفتگی سینه ساده همراه است ممکن است پس از یک دوره درمانی کوتاه برطرف شود.

این بیماری باعث انسداد مجاری تنفسی شده، از نوع مزمن بوده و برگشت پذیر نیست.

قرار گرفتن در معرض دود سیگار، آلودگی‌های محیطی و شیمیایی از جمله عوامل گسترش این بیماری هستند.

قرار گرفتن در معرض دود سیگار و هوای آلوده به تدریج باعث تخریب دیواره آلوئل‌ها می‌شود و فضای سطحی غشایی این کیسه‌های هوایی را کوچک می‌کند. وقتی فضا کوچک شود، تبادل گازهای تنفسی کاهش یافته و مشکل تنفسی و درنهایت انسداد راه تنفسی ایجاد می‌کند.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره آمفیزم ریه

  1. حسین گفت:

    با سلام
    پدرم الان چند روزه تو بخش icu قرار داره
    دلیلش آمفیزم معده تشخیص داده شده..
    آیا بیماری خطرناکیه.؟
    خیلی نگران حالشم،آخه سیگار زیاد مصرف میکنه
    این بیماری آیا عواقب جبران ناپذیری داره..؟
    بهترین راه چیه..؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      آمفیزم ریه یک بیماری مزمن ریه است که به تخریب و آسیب به بافت ریه‌ها منجر می‌شود و معمولاً نتیجه مصرف طولانی‌مدت سیگار است. این بیماری می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شدید، تنگی نفس و کاهش اکسیژن در بدن شود.

      عواقب جبران‌ناپذیر:
      بله، آمفیزم می‌تواند به مشکلات تنفسی شدید و ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره منجر شود و در صورت عدم درمان مناسب، عواقب خطرناکی مانند نارسایی تنفسی به همراه داشته باشد.

      راه‌های درمان:

      ترک سیگار: ترک سیگار مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از پیشرفت بیماری است.
      درمان‌های دارویی: داروهایی مانند برونکودیلاتورها یا استروئیدها ممکن است برای کاهش علائم و بهبود تنفس تجویز شوند.
      اکسیژن درمانی: در صورت کمبود اکسیژن در بدن، اکسیژن درمانی می‌تواند کمک‌کننده باشد.
      تمرینات تنفسی: آموزش روش‌های تنفسی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
      با توجه به وضعیت پدر شما در بخش ICU، تیم پزشکی در حال ارائه درمان‌های تخصصی است، اما پیگیری درمان‌های طولانی‌مدت و ترک سیگار برای بهبود شرایط ضروری است. برای حمایت روانی و بهبود شرایط پدر، حضور در کنار او و مشورت با پزشک معالج می‌تواند مفید باشد.

      1. ناشناس گفت:

        ممنونم از شما
        لطف کردید
        سلامت باشید🙏

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          خواهش می کنم
          با ارزوی بهترین ها

  2. مهران گفت:

    ضعف عضلانی دریافت واگن‌های دست ربطی به آمفیزم داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      مهران عزیز
      بله، ضعف عضلانی می‌تواند با آمفیزم ارتباط داشته باشد. آمفیزم یکی از بیماری‌های انسدادی ریه است که بر اثر آسیب به کیسه‌های هوایی (آلوئول‌ها) ایجاد می‌شود و به مرور زمان باعث کاهش ظرفیت تنفسی می‌شود. این وضعیت می‌تواند به کمبود اکسیژن در خون و کاهش توان بدن برای انجام فعالیت‌های فیزیکی منجر شود، که در نتیجه ممکن است فرد احساس ضعف عضلانی کند.
      علاوه بر این، کاهش سطح فعالیت به دلیل تنگی نفس و خستگی ناشی از آمفیزم ممکن است باعث تحلیل رفتن عضلات و کاهش توان آن‌ها شود. برخی از افراد مبتلا به آمفیزم به دلیل کاهش اکسیژن‌رسانی به عضلات، از کاهش انرژی و ضعف عمومی در بدن شکایت دارند.

  3. ناشناس گفت:

    عالی،👍
    سپاس از توضیحات جامع شما.🙏

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      درود و سپاس از شما و همراهی تان
      تندرست باشید در کنار عزیزان تان

  4. لیدا گفت:

    پدرم امفیزم ریه داره خیلی لاغر شده و میل به غذا نداره و ناراحته که لاغر شده روحیشو هز دست داده افسرده شده لطفا راهنماییم کنید برای تغذیه .

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نوع رژیم غذایی و داروهای اشتهااور
      بستگی به ازمایش خون ایشان دارد
      فاکتورهای التهابی مثل crp باید بررسی شود
      زیر نظر پزشک باشید

      متخصص تغذیه

  5. یحیی منوچهری گفت:

    انفیزم ریه دارم تو ۵ سال خدارا شکر خیلی بهتر شدم تا پارسال تنگی نفس با تشنج بود ولی حالا یک سال تشنج نکردم خیلی بهترم تا صبح باید اکسیژن میزدم ولی الا شبها که نمیزنم برا خاب روزام خیلی کم آیا بهتر میشم که باز سازی بشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله حتمن بهتر می شود
      نیاز به مصرف اکسیژن بطور منظم
      و استفاده از مکمل برای تسریع بازسازی سلولی دارید
      زیر نظر پزشکتان باشید

      1. ناشناس گفت:

        سلام پدرم مشکل امفیزم داره خیلی تنگ نفس میشه حتی داخل منزل دکتربهشون گفتن درمان نداره وبابالارفتن سن بدتر هم میشه اگر غیر از اینه یه دکتر خوب بهمون معرفی کنید ممنون میشم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          متاسفم که پدرتان با مشکل امفیزم دست و پنجه نرم می‌کند. امفیزم یک بیماری مزمن ریوی است که باعث تخریب بافت‌های ریه و کاهش ظرفیت تنفسی می‌شود. همان‌طور که پزشک گفته، درمان قطعی برای امفیزم وجود ندارد و با گذشت زمان ممکن است علائم بدتر شود. با این حال، درمان‌هایی برای کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار وجود دارند، مانند مصرف داروهای گشادکننده راه‌های هوایی، استروئیدها، و گاهی نیاز به استفاده از دستگاه‌های تنفسی کمکی یا اکسیژن درمانی. همچنین، ترک سیگار و انجام تمرینات تنفسی می‌تواند در مدیریت علائم موثر باشد. مشاوره منظم با پزشک متخصص برای مدیریت این بیماری و پیشگیری از بدتر شدن آن بسیار مهم است. امیدوارم که پدر شما تحت مراقبت‌های لازم قرار گیرد و کیفیت زندگی بهتری داشته باشد.

          از لینک زیر نوبت بگیرید

          متخصص ریه

    2. ناشناس گفت:

      سلام خوبی چه قرصهای مصرف کردی که خوب شدی

    3. یاری گفت:

      سلام بخشیدنام پزشکتون

  6. توفیق مختاری گفت:

    من بیماری آمفیزم دارم ۶۵ ساله هستم اهل هیچ‌گونه دخانیات و یا مواد مخدر نبودم هیچ وقت در جبهه شیمیایی شدم فیلمبردار صدا و سیما بودم فشار خون بالا دارم به اکثر داروهای فشار خون یا حساسیت دارم یا به دارو مقاوم هستم مشکل پی تی آی اسی هم دارم آیا خوردن آسپرین ۸۱ میلی گرم برای من مضر است
    بینهایت سپاسگزارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس از شما جناب مختاری
      با توجه به این علایم
      اگر هماتوکریت بالایی در ازمایش خون دارید
      زیر نظر پزشک مجاز به مصرف اسپرین هستید
      وگرنه استفاده نکنید
      تندرست باشید

  7. فاطمه گفت:

    سلام خدمت شما پدرم مشکل تنفس داشت ب طوری که روی پا می نشست حس خفگی بهش دست می‌داد، خلط سینه و اختلال در خواب ، دکتر بهش گفته مقداری کمی از ریه تخریب شده
    بیماریش خطر ناکه؟؟؟دارو استنشاقی مصرف میکنه الان ، خیلی بهتر شده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خطرناک بودن بیماری با تشخیص و اسکن قابل تشخیص است
      ولی با این علایم
      بیشتر علایم برونشین دارند
      حتمن زیر نظر متخصص باشید

      فوق تخصص ریه

  8. مرضیه گفت:

    ایا سر درد و سوزش گلو وحلق تشخیص پیشرفت امفیزم است

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      لزوما نمی توان به این علایم اتکا کرد
      گرچه می تواند از علایم ان باشد
      نیاز به معاینه و تشخیص دقیق توسط متخصص دارید

      متخصص ریه

      1. ناشناس گفت:

        سلام من ۴ سال است مشکل ریه دارم دکتر گفت اسمت شدید
        علامت های من حمله ی سلفه همراه با خلط است ی مدت دارو واسپری میزنم وکفسول با دستگاه میکشم بالا
        من باید چه کنم ی بار خوب میشم ی بار دوبار میگیرم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          مهمترین کار این است درمعرض چیزهایی که حساسیت زا هستند قرار نگیرید
          داروها بموقع مصرف شود
          علاوه بر آسم
          از نظر مشکلات مجاری تنفسی و ریه هم نیاز به بررسی دارید و بهتر است اسکن شود

          متخصص داخلی

  9. علي گفت:

    سلام من بيست و يك سالم هست و حدود سه سال هست كه سيگار ميكشم چند وقتي هست وقتي راه ميرم از قفصه سينم صدا ميشنوم صدا حالت عقربه ساعت هست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به علایم
      باید از نظر مشکلات قلبی عروقی چک شوید
      اگر سابقه مشکلات گوارشی دارید از نظر رفلاکس هم باید بررسی شوید
      متخصص قلب و عروق

  10. خانم قاضی گفت:

    باسلام.توضیحات عالی بود و به زبان ساده شرح داده شد.ممنون از شما

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      تندرست باشید دوست عزیز
      ممنونم از همراهی تان